Κέικ κακάο βανίλια και το Cloud Atlas

Κέικ κακάο βανίλια

Έχουν περάσει 2 ημέρες από τότε που είδα το Cloud Atlas.

Και ακόμα σκέφτομαι πόσο πολύ μου άρεσε.
Δεν γνώριζα και πολλά για την ταινία, πέραν των παρακάτω:

  • έχει διάρκεια 200′
  • πρόκειται για 6 διαφορετικές ιστορίες τοποθετημένες η μία μέσα στην άλλη
  • ο βασικός σκοπός της είναι να δείξει πώς οι ανθρώπινες πράξεις επηρεάζουν και επηρεάζονται από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Από την πρώτη κιόλας στιγμή συνειδητοποίησα ότι αυτή η ταινία θα μου αρέσει πολύ.
Η μόνη μου ανησυχία ήταν μήπως και δεν μπορέσω να “πιάσω” το νόημα της, αλλά τελικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. 

Κέικ κακάο βανίλια

Οι ώρες κύλησαν χωρίς να το καταλάβω, κυριολεκτικά άφησα τον εαυτό μου να βυθιστεί στον υπέροχο κόσμο της ταινίας. Οι ιστορίες -που είναι τοποθετημένες σε διαφορετικά χρονικά σημεία και η καθεμιά παρουσιασμένη με μοναδικό τρόπο- είναι απόλυτα κατανοητές και ο τρόπος με τον οποίο μπλέκονται κομψός και αριστοτεχνικός.

Χαρακτήρες που αναδεικνύονται μέσα από την ταινία, υπέροχη φωτογραφία, καλοδουλεμένα εφέ και ηθοποιοί σε ρόλους που δεν περίμενα να δω, με αγαπημένο τον Hugo Weaving να υποδύεται την κακιά νοσοκόμα.

Οι ιστορίες είναι ολοκληρωμένες και οι συνδέσεις μεταξύ τους είναι κυρίως φιλοσοφικές. Και η ταινία έχει λίγο από όλα. Δράμα, χιούμορ, περιπετειώδεις καταδιώξεις, επιστημονική φαντασία, αλλά και στοιχεία περασμένων εποχών.

Κέικ κακάο βανίλια

Αν αποφασίσετε να δείτε το Cloud Atlas, κάτι που πραγματικά προτείνω, καθίστε αναπαυτικά, αδειάστε το μυαλό σας και μην προσπαθήσετε υπερβολικά να σκεφτείτε όλα όσα είδατε πιο πριν. Διότι το πιθανότερο είναι να μπερδευτείτε και να χάσετε την ταινία. 

Η επίγευση της ταινίας είναι γλυκιά. Γλυκιά και αισιόδοξη. Μου άφησε ένα όμορφο, ζεστό συναίσθημα και ένα αχνό χαμόγελο.

Το ίδιο συναίσθημα που με πλημμυρίζει όταν έχω φάει και την τελευταία μπουκιά από ένα αφράτο και χουχουλιάρικο κέικ.

Κέικ κακάο βανίλια

Μου αρέσουν τα απλά και καθημερινά πράγματα.

Μια καλή ταινία, ένα εγκάρδιο χαμόγελο, ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη, ένα κομμάτι σπιτικού κέικ έχουν τη δύναμη να φτιάξουν τη μέρα μου και μερικές φορές να με παροτρύνουν να δω τον κόσμο με διαφορετική ματιά.

Αυτό το κέικ κακάο βανίλια είναι μια σταθερή και διαχρονική αξία -θυμίζει πολύ το γνωστό κέικ μαρμπρέ- λίγο παραλλαγμένη.

Η παραλλαγή έγκειται στο ότι περιέχονται σταγόνες κουβερτούρας στο μίγμα της βανίλιας. Επιπρόσθετα περιέχει ξινόγαλα, γεγονός που το κάνει απίστευτα αφράτο και του χαρίζει μια ευχάριστη υγρασία.

Αυτό το κέικ κακάο βανίλια είναι εύκολο. Η γεύση του είναι ολοκληρωμένη και απόλυτα ικανοποιητική. Δεν βιαζόμαστε να τελειώσει και απολαμβάνουμε κάθε μπουκιά.

Να θυμάστε να ζείτε τις στιγμές!

Κέικ κακάο βανίλια

Eτοιμασία: 40 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour
Συνολικά: 1 hour 40 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: κέικ κακάο βανίλια
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 10×28 εκ.
Αυτό το κέικ κακάο βανίλια είναι εξαιρετικά γευστικό, με εύκολη ετοιμασία. Το ξινόγαλα που περιέχει το κάνει απίστευτα αφράτο και του δίνει μια ευχάριστη υγρασία.

Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο να έχει κρυώσει λίγο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 330 γρ. ξινόγαλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 40 γρ. κακάο
  • 80 γρ. καυτό νερό

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 10×28 εκ. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, οπότε παραλείπουμε αυτό το βήμα.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγη ώρα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Ρίχνουμε επίσης το ξινόγαλα και ανακατεύουμε.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους διαλύουμε το κακάο στο ζεστό νερό. Προσθέτουμε το 1/3 της ζύμης και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι. Στα υπόλοιπα 2/3 της ζύμης προσθέτουμε τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα 1 κουταλιά από το μίγμα της βανίλιας και 1 κουταλιά από το μίγμα του κακάο. Συνεχίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μίγματα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.
  • Ψήνουμε το κέικ για 50-60′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.

Σημειώσεις

Προσαρμογή συνταγής από το πραγματικά υπέροχο Delicious Cakes.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




49 ΣΧΟΛΙΑ

Natasa 8 Μαΐου 2015 - 11:46

Ερμιόνη πήρα το email σου με τις συμβουλές, σε ευχαριστώ.
Το κυριότερο που μπορώ να υποθέσω ότι έφταιξε είναι ότι το χτύπησα παραπάνω ώρα στο μίξερ για αυτό και να ξεφούσκωσε μετά.

Κατά τα άλλα στον φούρνο αυτό έχω ψήσει πολλές φορές κέικ στην ίδια θερμοκρασία και μου έβγαινε καλό.

Επίσης τα υλικά ήταν σε θερμοκρασία δωματίου όπως αναφέρεις!
Τι να πω δεν ξέρω!
Θα το ξαναδοκιμάσω με παραπάνω αλεύρι και όχι τόσο χτύπημα και βλέπουμε!

Ευχαριστώ για την απάντηση σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Natasa 8 Μαΐου 2015 - 09:34

Γειά σου Ερμιόνη!
Χθες δοκίμασα να φτιάξω το κέικ που αναφέρω παραπάνω και ενώ η διαδικασία ήταν πολύ πολύ εύκολη και απλή..το αποτέλεσμα δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση με αυτό της φωτογραφίας σου!

Δεν ξέρω τι έκανα λάθος! είχα μετρήσει και ζυγίσει όλα μου τα υλικά και βγήκε μια πολύ λεπτόρρευστη ζύμη και την χώρισα σε 2 μπολ και την τοποθέτησα σε μακρόστενη φόρμα! Ψηνόταν πολύ όμορφα στους βαθμούς που αναφέρεις αλλά μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά ακόμα το κάτω μέρος της οδοντογλυφίδας μου φαινόταν ότι δεν είναι σταθερό! ε και το έβγαλα από το φούρνο! και το άφησα να κρυώσει λίγο και κόβοντας το τι να δω! λάσπη μέσα! στενοχωρήθηκα τόσο πολύ! δεν ξέρω τι φταίει? εντωμεταξύ είχε φουσκώσει αρκετά και όταν το έβγαλα άρχισε και ξεφούσκωνε και τελικά έμεινε το 1/3 σε ύψος!

Έχεις καμιά ιδέα γιατί έγινε αυτό?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 11 Μαΐου 2015 - 17:50

Γεια σου Νατάσα,
Κρίμα που το κέικ δεν έγινε έτσι όπως το περίμενες.
Οι λόγοι για τους οποίους ένα κέικ μπορεί να αποτύχει είναι πάρα πολλοί και συνήθως είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε επακριβώς τι δεν πήγε καλά, ούτως ώστε να μην το επαναλάβουμε την επόμενη φορά.
Καταρχήν, κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά ισχύει πραγματικά.
Μερικοί φούρνοι είναι πιο “δυνατοί” ακόμα και στην ίδια θερμοκρασία.
Γνωρίζοντας λοιπόν τις ιδιαιτερότητες του φούρνου μας, ίσως χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσαρμογές.
Μπορεί ας πούμε να είναι καλύτερα να ψήνουμε στον αέρα και να χαμηλώνουμε 10-20 βαθμούς τη θερμοκρασία του φούρνου σε σχέση με το ψήσιμο στις αντιστάσεις.
Η θέση στην οποία ψήνουμε το κέικ μας επίσης παίζει ρόλο. Τα κέικ τα ψήνω συνήθως στο κατώτερο 1/3, ούτως ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα ψηθεί και το κάτω μέρος τους και δεν θα είναι υγρό το εσωτερικό.
Ακόμα και η εποχή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Η ζύμη κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι τόσο λεπτόρρευστη, πιθανόν αυτό να σχετίζεται με τη ζέστη των ημερών. Ίσως να έπρεπε να προσθέσεις μερικές κουταλιές αλεύρι, ούτως ώστε να γίνει πιο σφιχτό το μίγμα.
Το γεγονός ότι ξεφούσκωσε το κέικ μπορεί να σχετίζεται με ανακάτεμα των υλικών στο μίξερ για περισσότερη ώρα από όσο πρέπει. Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά, τόσο περισσότερος αέρας εγκλωβίζεται μέσα στη ζύμη με τη μορφή φυσαλίδων. Μετά το ψήσιμο, οι φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί στη ζύμη σπάνε, οδηγώντας έτσι στο ξεφούσκωμα του κέικ.
Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα είναι η ποιότητα των υλικών, το να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου ή το να είναι ο φούρνος μας καλά προθερμασμένος.
Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να είναι κάτι από τα παραπάνω που έκανε το κέικ να μην είναι έτσι όπως πρέπει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Natasa 5 Μαΐου 2015 - 12:49

Καταπληκτικό φαίνεται το κεικ σου! και θα το δοκιμάσω απόψε κιόλας! να σε ρωτήσω κάτι?οταν λες 120γρ βουτυρο, εννοεις μαργαρινη ή βουτυρο κανονικό!
ξέρω ειναι παλιά η ανάρτηση σου αλλά εγω σε “ανακάλυψα” πολύ πρόσφατα και έχω ξετρελαθεί με τις συνταγές σου και το blog σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 5 Μαΐου 2015 - 23:34

Γεια σου Νατάσα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)
Συνήθως χρησιμοποιώ βούτυρο και όχι μαργαρίνη. Παρόλο που στην υφή δεν υπάρχει διαφορά είτε χρησιμοποιούμε το ένα είτε το άλλο, νομίζω ότι το βούτυρο δίνει πολύ πιο πλούσια γεύση και για αυτό το προτιμώ.
Εάν το φτιάξεις, θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 10 Νοεμβρίου 2013 - 21:54

Κάποτε έβλεπα και δύο ταινίες την ημέρα,δεν ξέρω γιατι σταμάτησα πλέον,ισως είναι η ωρα να τις ξαναρχίσω…οσο για το κέικ,τι να πω τώρα όλα φτωχά θα φανούν,δεν έχω λόγια,μπράβο,καλό βράδυ και φιλάκια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kate astolat 10 Νοεμβρίου 2013 - 19:54

Μία ταινία που όλο λέω να δω, αλλά συνεχώς το αναβάλλω.
Ευτυχώς επιτέλους χειμωνιάζει, κατάλληλος καιρός για σπίτι, ταινίες και λαχταριστά κέικ.
Υπέροχη φωτογράφιση!
Να έχεις μία όμορφη εβδομάδα Ερμιόνη μου
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 10 Νοεμβρίου 2013 - 08:10

@Notoula
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε Γιώτα μου :)

@Evagellia
Αν θυμάμαι καλά, τον είχα πάρει από το “Διάφανο”. Ήταν σετ μαζί με 3 μπολάκια για ντιπ αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ξεχωριστά.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria K 10 Νοεμβρίου 2013 - 03:24

@Parents Land Gr
Το ξινόγαλο στα κέικ είναι υπέρχο. Δίνει μια ξεχωριστή γεύση που παραπέμπει ελαφρά σε γιαούρτι αλλά χωρίς να είναι ξινό και φυσικά κάνει το κέικ αφράτο και γλασερό. Ταιριάζει καταπληκτικά σε κέικ σοκολάτας, λεμονιού, πορτοκαλιού ή με φρούτα και ακόμα και σε πανακότα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όλες τις συνταγές που έχουν γάλα το οποίο αντικαθιστάς με ίση ποσότητα ξινόγαλου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 9 Νοεμβρίου 2013 - 18:58

Απλο αλλα εσυ το εκανες υπερ παραγωγη Ερμιονη μου.
Οι φωτογραφιες σου ΑΠΙΘΑΝΕΣ.
Νοστιμο κεκακι. .ξερω τι θα κανω . .χιχι.

Οσο για την ταινια δεν την εψω δει.Το τρειλερ μου φανηκε μπερδεμενο αλλα αφου λες πως καταλαβαινεις τι γινετε θα το δω.

Φιλια πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 8 Νοεμβρίου 2013 - 20:58

Πολύ μου αρέσει που μας γράφεις για ταινίες και σειρές! Και που πάντα η συνταγή αναφέρεται και σε κάτι συνοδευτικό..βλ. κέικ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 8 Νοεμβρίου 2013 - 19:07

Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη, είναι στα προσεχώς.
Το κέικ υπέροχο, σοκολατένιο και υγρό, μοιάζει ιδανικό για τον απογευματινό καφέ.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
EVAGGELIA 8 Νοεμβρίου 2013 - 18:37

Ερμιόνη καλησπέρα! Όπως κάθε φορά μας ξετρέλλανες με την υπέροχη συνταγή σου. Οι φωτογραφίες απίθανες όπως και ο δίσκος. Τον ζήλεψα. Από που μπορώ να προμηθευτώ και εγώ έναν?
Σ’ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 8 Νοεμβρίου 2013 - 17:47

Πολύ όμορφο το κέηκ
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 8 Νοεμβρίου 2013 - 11:48

Καλημέρα Ερμιόνη μου.
Το έφτιαξα το κέικ σου. Έβαλα nesquik γιατί δεν είχα κακάο και έγινε υπέροχο. Αντικατέστησα το ξινόγαλα με γάλα και γιαούρτι όπως έγραψες παραπάνω κι έγινε πολύ νόστιμο.
Φιλιά πολλά
Καλό Σαβ/κο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Olives Olive 8 Νοεμβρίου 2013 - 09:50

Ωραίες φωτοφραφίες, ωραίο κείμενο και ωραίο κέικ!!! δεν έχω να πω κάτι άλλο… Καλημέρα Ερμιόνη!!! Συγχαρητήρια για τον διαγωνισμό!!!καλή επιτυχία!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 8 Νοεμβρίου 2013 - 08:04

Δεν εχω βάλει ποτέ ξινόγαλα σε κεικ αλλα για να το προτείνεις εσύ…. Οσο για τριωρη ταινία ακουγεται σαν ανεκδοτο να βρω το χρονο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 8 Νοεμβρίου 2013 - 00:53

Καλησπέρα Ερμιόνη μου… την ταινία δεν έχω δει αλλά αυτές τις φωτογραφίες σου και τη συνταγή του κέικ που το έχω καταλιμπιστεί τα βλέπω εδώ και πέντε λεπτά και είμαι μαγεμένη!!!! Θέλω να απλώσω το χέρι και να πάρω μια φέτα από το υπέροχο κέικ σου!!!
Φιλιά πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 7 Νοεμβρίου 2013 - 23:40

@Μαρία Κ
Νομίζω ειλικρινά ότι μια δοκιμή θα σε πείσει :)
Όχι το κέικ δεν είναι υγρό, είναι ωστόσο πολύ αφράτο και αυτό εν μέρει οφείλεται και στο ξινόγαλα. Τα αυγά που περιέχονται στο κέικ είναι λίγα αναλογικά, ενώ η ζάχαρη αρκετούτσικη. Οπότε η αναλογία στερεών και υγρών υλικών είναι καλή.
Εάν πάντως αποφασίσεις να το φτιάξεις, θα διαπιστώσεις ότι και η ζύμη δεν είναι υδαρής.
Ελπίζω να βοήθησα, καλό βράδυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria K 7 Νοεμβρίου 2013 - 23:15

Πολύ ωραίο φαίνεται το κέικ αλλά τα 330γρ ξυνόγαλα δεν είναι μεγάλη ποσότητα για μια συνταγή που χρησιμοποιεί μόνο 240γρ αλεύρι και στο οποίο προστίθενται ακόμα 80ml νερό με κακάο; Εκτός κι αν το συγκεκριμένο κέικ είναι ιδιαίτερα υγρό. Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 7 Νοεμβρίου 2013 - 22:40

Ekpliktiki sintagi kai poli omorfi parousiasi opos panta!Latreyo ta keik kai idietera ta sokolatenia:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ 7 Νοεμβρίου 2013 - 22:37

θα συμφωνησω με ολα τα κοριτσια ανωθεν-τι να σχολιασω:το λαχταριστο κεικ, την φωτογραφιση, τι;
την ταινια δεν την γνωριζω,εχω χασει λιγο την μπαλα με τα κινηματογραφικα δρωμενα, για την ακριβεια εχω να παω σινεμα απ’την εγκυμοσυνη, και ο Χαρης ειναι τωρα σχεδον 5!!!(ποιος θα μου κρατησει το παιδι, ε;)
φιλια πολλα και σοκολατενια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 7 Νοεμβρίου 2013 - 21:34

φαίνεται τέλειο Ερμιόνη μου!! ζουμερό και σοκολατένιο!! την ταινία δεν την έχω δει..Τα βάζω και τα δυο στα υπόψη!! φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 7 Νοεμβρίου 2013 - 21:23

Καταπληκτικό το κέικ!!!! Καταπληκτική όλη η παρουσίαση!!!!!
Πολλά πολλά μπράβο!!!!
Φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 7 Νοεμβρίου 2013 - 20:20

Καί εγώ Ερμιόνη μου χάθηκα στίς φωτογραφίες σου!!!Αλλά υπέροχη καί η παρουσίαση τής συνταγής μέ τά μικρά λευκά λουλουδάκια!!!Τήν ταινία δέν τήν έχω δεί!!Ακούγεται πολύ καλή!!!Τό κείκ σου,καταπληκτικό!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 7 Νοεμβρίου 2013 - 20:17

Α, έχω ακούσει καλά λόγια κι από άλλους για την ταινία και είναι σίγουρα μέσα στη λίστα προς κατέβασμα. Τώρα θα αλλάξει νούμερο και θα πάει πιο πάνω!
Όσο για το κέικ, είναι μαμαδίστικο, τρυφερό κι αγχολυτικό. Το δικό σου φαίνεται νόστιμο κι αφράτο και σίγουρα μπορεί να σε κάνει για μερικά λεπτά ευτυχισμένη!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 7 Νοεμβρίου 2013 - 19:30

Από τα πολύ νόστιμα κέικ, όπου το ξινόγαλα του προσθέτει εκτός από γεύση, ιδιαίτερη υφή και υγρασία!

Ερμιόνη μου σήμερα δημιούργησες ένα άψογο οπτικό αποτέλεσμα άξιο συγχαρητηρίων!

Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 7 Νοεμβρίου 2013 - 19:27

Μ΄αρέσει σε σένα που προλαβαίνεις και βλέπεις και ταινίες με δυο παιδιά και τόσες δραστηριότητες!!
Μπράβο!!
Επιπλέον χαζεύω ώρα τώρα τις φωτογραφίες του υπέροχου κέικ σου.
Να σε συγχαρώ για την πρόκρισή σου στο διαγωνισμό και να σου ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
niki nikoula 7 Νοεμβρίου 2013 - 18:41

Τι κεκάκι είναι αυτό γεια στα χέρια σου!φαίνεται ζουμερότατο και θα το ήθελα τωρα να συνοδεψει το τσαγάκι μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 7 Νοεμβρίου 2013 - 17:49

Ερμιόνη μου τέλειο το κεκάκι σου και σίγουρα θα το δοκιμάσω εντός των ημερών.Η σημερινή σου φωτογράφιση είναι φανταστική, μπράβο σου!!!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 7 Νοεμβρίου 2013 - 17:29

Υπέροχο το κεικ Ερμιόνη μου, αν και έχω άσχημα τρεξίματα αυτές τις μέρες, δεν θα αντέξω να μην το φτιάξω άμεσα!!
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 7 Νοεμβρίου 2013 - 17:28

Έτσι είναι Ερμιόνη μου, στα απλά και στα καθημερινά είναι η ζωή μας, κι εκεί πάνω στηρίζονται και οι σχέσεις μας. Ας μην προσπερνάμε λοιπόν τις στιγμές μας κι ας θυμόμαστε να δίνουμε στα “μικρά” την μεγάλη σημασία που έχουν! Κι αυτό το κέηκ έχει και μέγεθος και αξία μεγάλη!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
athina μπασιούκα 7 Νοεμβρίου 2013 - 15:58

Ερμιόνη, έχεις το απίστευτο ταλέντο να κάνεις το πιο απλό πράγμα να φαίνεται σκέτη μαγεία. Εγώ ας πούμε τώρα, ευχαρίστςω θα έμπαινα μέσα στην οθόνη για να φάω το κέικ σου :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 7 Νοεμβρίου 2013 - 15:12

@Ανώνυμος,
Μπορείς να αντικαταστήσεις το ξινόγαλα αναμιγνύοντας 250 γραμμ. γιαούρτι με 80 γραμμ. φρέσκο γάλα.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ναυσικα 28 Μαΐου 2017 - 17:39

Καλησπέρα:)) μπορω αντί για ξυνογαλα που δεν έχω να βάλω φρέσκο γαλα;; Ποια η διαφορα;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Valia 7 Νοεμβρίου 2013 - 12:59

Τρελαίνομαι για κέικ, ένας λόγος που δεν θα φτιάχνω συχνά γιατί το τρώω όλο μόνοι μου !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 7 Νοεμβρίου 2013 - 12:24

Ερμιονάκι μου, έχεις σκεφτεί να φτιάξεις ένα ακόμη blog σχετικό με ταινίες ή σειρές που θα μας προτείνεις??
Επειδή είμαι κι εγώ ταινιοφάγος, θα ήμουν από τους πρώτους αναγνώστες σου;-)
Ετσι θα παρακολουθούμε τις προτάσεις σου, μασουλώντας τις νοστιμιές σου!
Για το σημερινό κεκάκι, δεν έχω λόγια, δείχνει υπέροχο!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Conna 7 Νοεμβρίου 2013 - 12:23

Πέρασα να πάρω ένα κομμάτι απο το λαχταριστό σου κέικ. Σλουρππππ !

Οσο για τις φωτογραφίες σου … δεν έχω λόγια … απίστευτες … τα θερμά σου συγχαρητήρια Ερμιόνη.

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 7 Νοεμβρίου 2013 - 12:19

Το σοκολατένιο κέικ είναι εγγύηση!!

Η φωτογράφιση όμως σήμερα κλέβει τη παράσταση…εξαιρετική!!
Ίσως η καλύτερη που έχεις κάνει!

Καλημέρα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ζήνα 7 Νοεμβρίου 2013 - 12:04

ok την ταινια δεν την εχω δει ακομα, αλλα τα 200′ τα σκεφτομαι…θα τη δω σε δοσεις μου φαινεται :)

οσο για το κεικ…ανεπαναληπτο :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 7 Νοεμβρίου 2013 - 11:22

Ερμιόνη μου συγχαρητήρια για τις επαγγελματικές σου φωτογραφίες!!!
Νομίζω ότι είναι οι καλύτερες που έχεις τραβήξει ως τώρα! Την ταινία θα ψάξω να την δω. Το κέικ σου το ξέρεις ότι θα το δοκιμάσω.
Κρατάω την τελευταία σου φράση και συνεχίζω χαρούμενη!
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 7 Νοεμβρίου 2013 - 11:04

ΤΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΚΕΙΚ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΞΩ ΑΜΕΣΑ!!!
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΟ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 7 Νοεμβρίου 2013 - 11:04

Τα κέικ είναι πάντα μια σταθερή αξία. Είναι το πιο αγαπημένο μου συνοδευτικό για καφέ.

Σήμερα έκανες μια φίνα φωτογράφιση, πολύ καθαρή και μίνιμαλ. Μου αρέσει πολύ!!! Η γυψοφύλλη είναι αγαπημένο μου μικρό ανθάκι. Τόσο ντελικάτο και κοριτσίστικο!

Και όλα αυτά τα λέω απλά και μόνο για να σου αποσπάσω την προσοχή και να αρπάξω το κέικ μαζί με την υπέροχη πιατέλα. Να το πάρω και να το φάω με την ησυχία μου!!!

Σε φιλω!
Καλημέρα όλη μέρα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 7 Νοεμβρίου 2013 - 10:48

Καλημέρα Ερμιόνη μου! Να σου πω την αλήθεια, η ταινία με κούρασε! Να μια φορά που έχουμε διαφορετική γνώμη!:) Είχε ενδιαφέρουσα πλοκή, κάποιες καλές στιγμές, αλλά και αρκετές βαρετές, παρατραβηγμένες.
Το κέικ συναρπαστικό! Η φωτογράφιση του κέικ σκέτη αποπλάνηση! Μ αρέσει ο σκοτεινός δίσκος που το ακούμπησες!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 7 Νοεμβρίου 2013 - 10:45

Καταπληκτικό το κεικάκι σου!
Καλημερούδια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kouzinista 7 Νοεμβρίου 2013 - 10:17

To Cloud Atlas είναι μια ταινία που είτε θα την λατρέψεις, είτε θα την μισήσεις, σε αντίθεση με το κέικ σου που το έχουμε όλοι αγαπήσει από παιδιά ακόμη και τώρα το φτιάχνουμε με τη σειρά μας για τα δικά μας παιδιά. Αυτό που σίγουρα διαφοροποιεί το κέικ σου από τα μαμαδίστικα είναι το ξινόγαλα, που δίνει στα κέικ υπέροχη υφή και τα διατηρεί υγρά και μαλακά. Άλλωστε οι φωτογραφίες σου τα λένε όλα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 7 Νοεμβρίου 2013 - 10:12

Η ταίνία μου άρεσε κι εμένα πολύ, παρόλο που αρχικά με…φόβισε η διάρκειά της, γιατί πια έχω χάσει νομίζω την ικανότητά μου να συγκεντρώνομαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα! Το γλυκό σου φαίνεται αυτό που λες: χουχουλιάρικο. Εκτός δε από το ωραίο κέΙκ, ομολογώ πως ζήλεψα και την εναλλακτική πιατελίτσα του, μοντέρνα και ιδιαίτερη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 7 Νοεμβρίου 2013 - 10:10

Πρωί πρωί με το καφέ στο χέρι και μου δείχνεις αυτό το κέικ;;;;;Πόυ θα βρω εγώ τώρα κέικ για να ηρεμήσω;;;Ε;;;;
Τέλειο φαίνεται!!!!!

Η φωτογράφιση πολύ μου άρεσε.Διαφορετική!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 7 Νοεμβρίου 2013 - 09:43

Εγώ πάντως “χάθηκα” στις φωτογραφίες σου…. Δεν έχω λόγια…. Α-πί-στευ-τες. Την ταινία ήθελα κι εγώ πολύ να τη δω, αυτά τα 200 λεπτά με προβλημάτιζαν λίγο, αλλά τώρα θα τη δω οπωσδήποτε. Ελπίζω μόνο να μπορώ να την παρακολουθήσω και να μην έχω στο μυαλό μου αυτό το κέικ-αριστούργημα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα