Φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι

Οι φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι είναι ένα εύκολο αλλά καθόλου πρόχειρο πιάτο. Με ωραία κρεμώδη λευκή σάλτσα και την ευχάριστα υπόξινη δροσιά από το λεμόνι είναι μια καλή επιλογή για το καθημερινό μαγείρεμα.

Φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι

Σε 1 εβδομάδα ακριβώς επιστρέφω στη δουλειά.

Και περιέργως νιώθω καλά με αυτό. Ίσως τελικά να το χρειάζομαι περισσότερο από ότι καταλαβαίνω.
Δεν βαρέθηκα να είμαι στο σπίτι. Το αντίθετο θα έλεγα, λάτρεψα κάθε λεπτό από τους προηγούμενους 11 μήνες που ήμουν με άδεια μητρότητας. Κοιτάζω την Ισμήνη και προσπαθώ να συνειδητοποιήσω πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Και πως για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να ζω την κάθε στιγμή και να μην αφήνω ούτε μία τόσο δα μικρούλα ανεκμετάλλευτη.

Το μυαλό μας λειτουργεί με ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Ήρθαν ημέρες που το σπίτι ήταν ένας μικρόκοσμος -αν και στα μάτια μου φάνταζε αχανής και τεράστιος- και εγώ ήμουν παγιδευμένη μέσα του. Τότε δεν το καταλάβαινα, το βλέπω όμως τώρα. Είναι εύκολο να αποπροσανατολιστείς και να νομίζεις τα ασήμαντα για σημαντικά. Όπως μια στραβά κρεμασμένη πετσέτα στο μπάνιο. Είναι αστείο, αλλά αληθινό.

Για το καλό της πνευματικής μου διαύγειας λοιπόν, χαίρομαι που επιστρέφω στη δουλειά.
Χρειάζομαι μια ανανέωση, μια αλλαγή παραστάσεων και έναν διαφορετικό τρόπο θεώρησης της καθημερινότητας. Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά όλα γύρω σου κινούνται γρήγορα και ασταμάτητα, αναγνωρίζεις τις προτεραιότητες, φιλτράρεις τις υποχρεώσεις και επιλέγεις με σύνεση. Το θέλω αυτό. 

Φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι

Είναι όμως μερικά πράγματα που θα μου λείψουν.

Η εικόνα του Κωστή και της Ιφιγένειας, να κατεβαίνουν τα σκαλιά της πολυκατοικίας πιασμένοι χέρι-χέρι, για να πάνε πρώτα στο σχολείο και μετά στη δουλειά. Να με κοιτάνε λίγο πριν χαθούν από το οπτικό μου πεδίο και να μου λένε ότι με αγαπάνε.
Το υπέροχο πρωινό ξύπνημα της Ισμήνης. Το πλατύ χαμόγελο, το σπινθηροβόλο βλέμμα και η αγνή χαρά που με βλέπει όταν ανοίγω τα παντζούρια του δωματίου και στέκομαι πάνω από το κρεβάτι της.
Να είμαι στην είσοδο της πολυκατοικίας και να περιμένω την Ιφιγένεια να επιστρέψει από τον παιδικό σταθμό. Καθώς πλησιάζει το σχολικό να τη βλέπω να με αναζητά με τα μάτια, σαν να αναρωτιέται αν είμαι εκεί. Να με εντοπίζει. Και να ζωγραφίζεται ένα χαμόγελο ικανοποίησης και ασφάλειας στο πρόσωπο της.
Να ακούω τα παιδάκια στο απέναντι δημοτικό να φωνάζουν όλα μαζί “καλημέρα”, αμέσως μόλις τελειώνει η πρωινή προσευχή. Ευτυχώς να μου υπενθυμίζουν ότι η παιδική αθωότητα δεν έχει χαθεί. Είναι εκεί, μόλις δυο βήματα από το σπίτι μου.

Πέρασαν 11 μήνες σαν να ήταν ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών.

Παρόλο που ήμουν σπίτι για να φροντίζω την Ισμήνη, προσοχή μου ήταν πρωτίστως εστιασμένη στην Ιφιγένεια. Ήταν μια χρονιά μεγάλων αλλαγών για εκείνη και είμαι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο τις διαχειρίστηκε.
Από μοναχοπαίδι έγινε η μεγάλη αδερφή και μπορεί να δυσκολεύτηκε να καταλάβει και να αποδεχτεί, όμως το έκανε. Την αγαπάει πολύ τη μικρούλα. Κι ας της ρίχνει και καμιά σφαλιάρα που και που :)
Σταμάτησε να φορά πάνες και ξεκίνησε το σχολείο. Όχι και λίγα για ένα κοριτσάκι που έγινε 2 χρονών το Μάρτη.

Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο με την Ισμήνη.
Μέχρι που σκέφτομαι να κάνουμε τρίτο παιδί, ούτως ώστε να ξαναμείνω σπίτι με άδεια μητρότητας και έτσι να μπορέσω να αφοσιωθώ σε εκείνη. Μετά όμως σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνουμε τέταρτο, για να μπορέσω να περάσω χρόνο με το τρίτο και τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο μου δεν είναι και τόσο καλό :)

Εντάξει, από τότε που ξεκίνησε η Ιφιγένεια το σχολείο, περάσαμε πολύ και ποιοτικό χρόνο παρέα με τη μικρή. Χάρηκα τη ζεστή αγκαλιά της και ευχαριστήθηκα να χώνω το πρόσωπο μου κάτω από το λαιμό της και να τη μυρίζω. Το καλύτερο αγχολυτικό.

Φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι

Πολλές σκέψεις για Δευτέρα πρωί. Και μια εύκολη πρόταση για ζυμαρικά.

Φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι λοιπόν.

Με εύκολη και λευκή κρεμώδη σάλτσα. Που φτιάχνουμε με τυρί κρέμα, γάλα και κρέμα γάλακτος.
Λατρεύω το άρωμα του λεμονιού. Για αυτό θα το δείτε να χρησιμοποιείται αρκετά συχνά εδώ. Η σάλτσα λοιπόν έχει αυτή την όμορφη δροσιά και την ευχάριστα υπόξινη γεύση από το λεμόνι.
Και σαν να μη φτάνουν τα παραπάνω, λίγα φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου και άφθονη παρμεζάνα ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα.
Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο, αλλά καθόλου πρόχειρο πιάτο.

Την επόμενη φορά που στα μέσα της εβδομάδας θα θέλετε να μαγειρέψετε κάτι γρήγορο, θυμηθείτε αυτή τη συνταγή.

Σας άρεσαν οι φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι και θέλετε περισσότερο λεμόνι;

Τέλεια! Δείτε παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μου προτάσεις:

Φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι

Φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι
Μερίδες: 5
Οι φαρφάλες με σάλτσα λεμόνι είναι ένα εύκολο αλλά καθόλου πρόχειρο πιάτο. Με ωραία κρεμώδη λευκή σάλτσα και την ευχάριστα υπόξινη δροσιά από το λεμόνι είναι μια καλή επιλογή για το καθημερινό μαγείρεμα.

Υλικά

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο λεμόνι το ξύσμα
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Για τη σάλτσα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το γάλα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρις ότου ο όγκος της σάλτσας να μειωθεί περίπου στο μισό.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και εξακολουθούμε να σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα. Ανακατεύουμε συχνά τη σάλτσα με μια ξύλινη κουτάλα για να μη μας κολλήσει.
  • Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με αυτήν. Ανακατεύουμε ζωηρά να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με λίγο ξύσμα λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα.

Σημειώσεις

Προσαρμογή συνταγής από εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




42 ΣΧΟΛΙΑ

ΕΛΕΝΗ 14 Νοεμβρίου 2013 - 09:43

Ερμιόνη μου σε καταλαβαίνω απόλυτα…και γω που γύρισα στη δουλειά πλέον και μάλιστα δουλεύω αρκετές ώρες το μυαλό μου συνεχώς είναι στη μικρή μου. Καλή επιστροφή σου εύχομαι, όλα θα πάνε καλά!Η συνταγή φυσικά είναι άπαιχτη, φαίνεται απίστευτα νόστιμη!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 14 Νοεμβρίου 2013 - 01:32

Συγκινήθηκα τόσο πολυ με τα λογια που εγραψες, τοσο γλυκα και ζεστά,που περασε σε δευτερη μοιρα το πιατο, ντρεπομαι που το λεω αλλα ετσι είναι,με το καλο να επιστρεψεις στη δουλεια σου,και ολη αυτη η αναρτηση με εκανε να σκεφτω ποσα πραγματα αναγκαζεται να χασει μια μαμα απο τις ζωουλες των παιδιων της η του παιδιου της, τελος παντων να εχετε ολοι σας υγεια και να χαιρεσαι τα μικρα σου οσο μπορεις…Το πιατο είναι ενα πιατο που θα το ετρωγα με μεγαλη ευχαριστηση.ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 13 Νοεμβρίου 2013 - 23:16

Πολύ γλυκιά ανάρτηση. Με συγκίνησες.
Δικαιολογημένα να αγχώνεσαι λίγο.
Αλλά όπως λες για το καλό της πνευματικής σου διαύγειας θα σου κάνει καλό να πας στη δουλειά.
Οχι ότι στο σπίτι με τα παιδάκια σου δεν είναι καλά, αλλά χρειάζεσαι λίγο αλλαγή παραστάσεων και διαφορετικά πράγματα.

Αυτό βέβαια με τα τρία, τα τέσσερα παιδιά ξανασκέψουτο…μια χαρά είναι..:)

Η σάλτσα λεμονιού πολύ ωραία.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Create Taste 13 Νοεμβρίου 2013 - 18:45

Κάνω και εγώ μια παρόμοια συνταγή και είναι πραγματικά υπέροχη! Ευτυχώς που την επανέφερες στη μνήμη μου! Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 13 Νοεμβρίου 2013 - 13:47

Ουπς! Τώρα που είδα το σχόλιό μου, διαπίστωσα ένα λάθος: Κοτόπουλο με μοτσαρέλα, διορθώνω! :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 13 Νοεμβρίου 2013 - 13:41

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για την άμεση ανταπόκριση και που μερίμνησες να προτείνεις συνταγές από διάφορες κατηγορίες και για τη διάθεσή σου να βοηθήσεις περαιτέρω, αν χρειαστεί!
Από τα κυρίως πιάτα, μου άρεσε ιδιαίτερα η πίτα του βοσκού και το κοτόπουλο παρμεζάνα (το τελευταίο, μάλιστα, το σκεφτόμουν και η ίδια). Σε ό,τι αφορά στα γλυκά, δε, πρέπει να σου πω ότι πρότεινες δύο από τα αγαπημένα του καλού μου: το τιραμισού και το μιλφέιγ! :-)
Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη, αλλά είμαι πια κοντά στην απόφαση, μου έδωσες μεγάλη βοήθεια! Να είσαι καλά – και πάλι σε ευχαριστώ πολύ! :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 13 Νοεμβρίου 2013 - 08:52

@To love life for what it is
Καλημέρα!
Δύσκολη η ερώτηση σου, κυρίως γιατί δεν γνωρίζω τις γευστικές σας προτιμήσεις… Θα προσπαθήσω όμως να προτείνω μερικά πιάτα + γλυκά και ελπίζω να σε καλύψω :)

Λοιπόν για κάτι τόσο ξεχωριστό όσο μια επέτειος, θα πρότεινα τα εξής:

Σε κρέας:
Κεφτέδες με μυρωδικά, παρμεζάνα και κόκκινη σάλτσα
Μοσχάρι Στρογγανόφ
Πίτα του βοσκού
Ψαρονέφρι με πάπρικα και πολέντα

Σε κοτόπουλο:
Cottage pie με κοτόπουλο
Κοτόπουλο Cordon Bleu
Κοτόπουλο με μοτσαρέλα
Πικάντικο κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού

Σε ζυμαρικό:
Καρμπονάρα με κολοκυθάκι και crème fraîche
Κοχύλες γεμιστές με τυριά

Γλυκά:
Μιλφέιγ με κρέμα λευκής σοκολάτας και άρωμα μαστίχας
Παγωμένη τερίνα με σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια
Τάρτα λεμονιού
Τιραμισού με σοκολάτα
Τούρτα Banoffee
Τούρτα με maltesers
Cheesecake με Ferrero rocher, Oreo και nutella
Cheesecake με maltesers

Ελπίζω να έδωσα μερικές ιδέες. Αν χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο, μπορείς να μου στείλεις mail στο theonewithallthetastes@gmail.com, ή να συμπληρώσεις τη φόρμα που βρίσκεται στη σελίδα “Επικοινωνία”.

Να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
love2love 12 Νοεμβρίου 2013 - 23:43

να αγκαλιαζεις τα παιδια σου οσα και αν κανεις τωρα που ειναι μικρα. αυτο θα καταγραφει στην συναισθηματικη τους νοημοσυνη και στην συμπεριφορα τους προς τους αλλους σε ολες τις σχεσεις.
καντο οσο μπορεις γιατι καποτε θα ζητανε αλλες αγκαλιες και η δικη σου θα ειναι μονο για παρηγορια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 12 Νοεμβρίου 2013 - 21:37

Καλησπέρα!
Δεν είμαι μαμά, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τα όσα έγραψες περί ανάγκης να επιστρέψεις στη δουλειά σου – έχοντας υπάρξει άνεργη κατά περιόδους, θυμάμαι καλά το πώς, σε διαστήματα κατά τα οποία υπάρχει έλλειψη ερεθισμάτων (που δίνουν ένα πλαίσιο αναφοράς), τα ασήμαντα δείχνουν σημαντικά και κανείς αποπροσανατολίζεται.
Παρακολουθώ το blog σου εδώ και κάμποσο καιρό τώρα και μου αρέσουν πολύ οι προτάσεις που κάνεις για φαγητά και γλυκά, όπως και ο τρόπος που τις παρουσιάζεις. Και επειδή αισθάνομαι εμπιστοσύνη στις γνώσεις σου στη μαγειρική, θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής, αν δε σε κουράζω και έχεις χρόνο να το σκεφτείς: ποιές δύο συνταγές από όσες έχεις δημοσιεύσει(μία για κυρίως πιάτο και μία για γλυκό) θα μου πρότεινες να συνδυάσω, για να κάνω την επόμενη εβδομάδα το τραπέζι στον καλό μου, που έχουμε επέτειο και θέλω να του φτιάξω κάτι ξεχωριστό; Έχω πολλές ιδέες και αυτό με μπερδεύει και δε μπορώ να καταλήξω στο … μενού. :-) Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντησή σου και σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 12 Νοεμβρίου 2013 - 19:00

Καλησπέρα Ερμιόνη μου!!! Καλή επιστροφή στη δουλειά σου και σίγουρα ότι όλα θα πάνε καλά!!!Τέλεια η συνταγή σου!!!Ενα πίατο πού τρώγετε ευχάριστα!!!Ζωγράφισες πάλι μέ τίς πανέμορφες φωτογρφίες σου!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 12 Νοεμβρίου 2013 - 13:19

Μμμμμ λεμονάκι… θα πρεπει να ειναι πολύ νοστιμη προσθηκη!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby (by Daeira mommy) 12 Νοεμβρίου 2013 - 11:24

Αυτή η συνταγή είναι όντως για μένα που λατρεύω τα ζυμαρικά και που σε αυτή την εγκυμοσύνη μου τα έχω ταράξει για τα καλά!
Όσο για το θέμα της δουλειάς δεν μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα. Μάλλον επειδή είμαι στη φάση που έχω κουραστεί υπερβολικά με όλη αυτή την ένταση της καθημερινότητας, τις υποχρεώσεις, την προτεραιοποίηση των πραγμάτων…και ανυπομονώ πότε επιτέλους θα βγω σε άδεια εγκυμοσύνης και στη συνέχεια μητρότητας μήπως και χαλαρώσω λιγάκι στη θαλπωρή του σπιτιού μου :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 12 Νοεμβρίου 2013 - 09:40

Είμαι από αυτές που είχαν την πολυτέλεια να καθήσουν στο σπίτι μέχρι το παιδί τους να φτάσει τα 4. Για μένα πάλι η επιστροφή στη δουλειά ήταν απελευθέρωση και πραγματικά δεν θα ήθελα να αλλάξω αυτό το status με τίποτα! Λατρεύω την πάστα και αυτή η λεμονάτη σαλτσούλα είμαι σίγουρη ότι τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα και ελκυστικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 12 Νοεμβρίου 2013 - 08:56

Πολύ συγκινητική ανάρτηση Ερμιόνη μου… είναι τόσο όμορφα όλα αυτά τα συναισθήματα, οι σκέψεις, η καθημερινότητα αλλά πάλι έχεις απόλυτο δίκιο… καλό είναι να βλέπουμε την καθημερινότητα και από μια άλλη πλευρά.
Το πιάτο σου πεντανόστιμο και ραφινάτο… όπως και η παρουσίασή του!!
Να είσαι καλά και καλή αρχή στη δουλειά!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria Naka 12 Νοεμβρίου 2013 - 07:03

Τελικα λιγο πολυ ολες τις ιδιες σκεψεις κανουμε.Προς το παρον ειμαι κ εγω σε αδεια μητροτητας κ απολαμβανω ποιοτικο χρονο με τα παιδια μου.Η συνταγη υπεροχη θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε.Καλημερα κ καλως σε βρηκα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 11 Νοεμβρίου 2013 - 23:12

Μα τι ευκολία σήμερα και αυτή. Από εδώ και πέρα ως εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών θα πρέπει να φτιαχνεις τέτοια νόστιμα και γρήγορα φαγητά. Προσωπικά τα προτιμώ σε κάθε περίπτωση. Τα ζυμαρικά είναι πρώτα στη λίστα μου κάθε μέρα!
Υπέροχη συνταγή και διαφορετική!

Καλή επιστροφή εύχομαι και όλα καλά θα πάνε!

Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 11 Νοεμβρίου 2013 - 23:09

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 11 Νοεμβρίου 2013 - 22:16

Mama den eimai alla boro na fantasto tin agapi pou niotheis gia tis mikres sou:)Na einai panta kala!Oso gia ti pasta sou ti vrisko katapliktiki. 1on giati einai zimariko kai deyteron giati latreuo to aroma tou lemoniou:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 11 Νοεμβρίου 2013 - 21:20

Ερμιονάκι, με το καλό να επιστρέψεις στη δουλειά! Νομίζω είσαι πολύ τυχερή που μπόρεσες να έχεις 11 ολόκληρους μήνες για να απολαύσεις κάθε στιγμή με τη δεύτερη μικρούλα σου. Σου εύχομαι να περνάς πάντα ποιοτικό χρόνο με την όμορφη οικογένειά σου!
Και βέβαια να τους ταϊζεις τέτοια νόστιμα και μυρωδάτα φαγάκια! Σούπερ η μακαρονάδα σου!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eleanna Diary 11 Νοεμβρίου 2013 - 20:59

Θα το δοκιμάσω!!!!Μου άνοιξες την όρεξη!Άσε που τρελένομαι για ότι περιέχει λεμόνι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 11 Νοεμβρίου 2013 - 19:46

Όχι οτι τα ζυμαρικά δεν είναι τέλεια……………απλώς η κατάθεση ψυχής που αγγίζει όλες εμάς τις εργαζόμενες μανούλες…..όπως και να το κάνουμε……επισκιάζει τις υπέροχες φαρφάλες!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
amelie 11 Νοεμβρίου 2013 - 19:36

Να ξεκινήσω από τα εύκολα/αυτονόητα: σούπερ οι λεμονοφαρφάλες! Ιδιάιτερα νόστιμες και αρωματικές, αδύνατο να τους αντισταθείς! Όσο για τα…δύσκολα που έρχονται, ήδη συνειδητοποίησες ότι τελικά, μόνο δύσκολα δεν θα είναι. Λίγο πιεστικά από πλευράς χρόνου αλλα ίσως και πιο ισορροπημένα για σένα. Επειδή είσαι πολύ οργανωτική και ισορροπημένη είμαι σίγουρη ότι οι ρυθμοί σαε δεν θα διαταραχθούν καθόλου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 11 Νοεμβρίου 2013 - 18:44

Καλή επάνοδο, Ερμιόνη μου, να κάνεις όλο θετικές σκέψεις! Όλα θα πάρουν πάλι το δρόμο τους και θα έρθουν άλλες όμορφες οικογενειακές στιγμές! Υγεία να έχετε και αγάπη!
Το ζυμαρικό που μας μαγείρευσες υπέροχο και πολύ αρωματικό! Ευχαριστούμε!
Φιλάκια πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 11 Νοεμβρίου 2013 - 18:43

Καλή αρχή στην δουλίτσα σου Ερμιόνη, απο την στιγμή που γινόμαστε γονείς ο χρόνος μοιάζει με τον Flash Gordon!
Φιλάκια πολλά, εύκολο και βολικό το φαγάκι σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Roula T. 11 Νοεμβρίου 2013 - 17:14

Είδα λεμονάκι και έτρεξα!!!
Τέλειο πιάτο Ερμιόνη μου, θέλω μια μεγάληηηη μερίδα παρακαλώ!!! :))
Φιλιάα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 11 Νοεμβρίου 2013 - 15:26

Αδύνατον να μην λατρέψω το σημερινό φαγάκι σου Ερμιόνη μου, μαγειρεμένο με αγαπημένα υλικά!
Καλή αρχή και πάλι στην δουλειά σου, πραγματικά θα δεις ότι την χρειάζεσαι κατά βάθος αυτήν την επιστροφή.
Και φυσικά – θα το ξαναπώ – ότι μια χαρά θα τα καταφέρεις ΟΛΑ!!
Κι αν θέλεις να κάνεις τρίτο παιδάκι, να το κάνεις!
Είναι το μόνο που έχω μετανοιώσει τόσο πολύ στην ζωή μου, ότι δεν έκανα ένα τρίτο παιδί!
Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Selcouth 11 Νοεμβρίου 2013 - 15:10

Μαμά δεν είμαι, αλλά πόσο καταλαβαίνω αυτό που λες με τη στραβή πετσέτα! Πριν χρόνια είχα μείνει για ένα χρόνο άνεργη και κόντεψα να τρελαθώ με το πόσα πράγματα παρατηρούσα πια μέσα στο σπίτι!
Εύχομαι καλή επάνοδο στη δουλειά και καλή προσαρμογή!
Όσο για τις φαρφάλες… Μειώνοντας λίγο το ξύσμα του λεμονιού, υπόσχομαι ότι θα τις τσακίσω! Τρελαίνομαι για ζυμαρικά με λευκές σάλτσες! Μπαίνει στα αγαπημένα!
Καλή και χαρούμενη εβδομάδα να έχεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Litsa Ch 11 Νοεμβρίου 2013 - 14:45

Αχ ναι ναι ναι καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς και ειδικά εκεί στο σημείο με την στραβά κρεμασμένη πετσέτα χεχε
Καλή επιστροφή λοιπόν!
Ε, τις φαρφάλες εννοείται ότι θα τις δοκιμάσω, μην το συζητάς. Είμαι μακαρονού, τι να κάνουμε…
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 11 Νοεμβρίου 2013 - 13:29

Όταν οι σκέψεις “πέφτουν σαν βροχή” μες στο μυαλό μας, μας οδηγούν σε ακόμη βαθύτερα μονοπάτια, προσωπικά αυτό έχω διαπιστώσει τόσα χρόνια τώρα.

Τώρα που είμαι σε αντίθετη “φάση” από εσένα Ερμιόνη μου, καθώς κάθομαι σπίτι μετά από 29 συνεχόμενη έτη δουλειάς…οι σκέψεις εξακολουθούν να “χορεύουν” καθημερινά μάμπο μέσα στο μυαλό μου.

Φαγάκι εξαιρετικό και “ανακουφιστικό” σαν χάπι και χάδι μαζί!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kouzinista 11 Νοεμβρίου 2013 - 12:02

Καλή αρχή, Ερμιόνη ή μάλλον καλή συνέχεια! Η μακαρονάδα σου μου άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή, την αμετανόητη μακαρονού που κρύβεται μέσα μου! Σάλτσα λεμονιού δεν έχω δοκιμάσει, περισσότερο γιατί νομίζω ότι δε θα αρέσει στα παιδιά. Μπορώ ίσως να τη φτιάξω παραλείποντας το ξύσμα. Ξέρω ότι δε θα είναι το ίδιο αλλά κάθε μάνα χρειάζεται να κάνει θυσίες για τα παιδιά της!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 11 Νοεμβρίου 2013 - 11:52

καλημέρα Ερμιόνη μου!!! τις αγαπάμε τις λευκές σάλτσες!! ειμαστε μακαρονάδες χεχε!! φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 11 Νοεμβρίου 2013 - 11:37

καλημερούδια! στα μακαρόνια συνήθως πετάω το τυρί κρεμα και τα ανακατεύω!η δική εκδοχή ακούγεται {και φαίνεται} νοστιμότερη! αν και δεν ειμαι μαμα για να σε καταλάβω, βλέποντας τις φίλες μου πιστεύω η δουλειά θα σε “ξεκουράσει” απ τη μαμαδοσύνη και θα έχει άλλη χάρη το παιχνίδι με τις μικρές! γιατι καλή και η μητρότητα αλλα οι γυναίκες θέλουμε και τον χρόνο μας για τον εαυτό μας που και που!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:59

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και λεμόνι έχω δοκιμάσει κι εγώ (όχι ακριβώς ίδια, παρόμοια συνταγή) και ήταν σούπερ! Το άρωμα του λεμονιού μαζί με το δεντρολίβανο σίγουρα απογειώνει το πιάτο!
Για τα πριν της συνταγής, μαμά δεν είμαι για να δώσω συμβουλές/να πω κάποια γνώμη, αλλά είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις μια χαρά όπως τα κατάφερες μέχρι τώρα!

Υ.Γ. Το Cloud Atlas το είδα χτες. Υπέροχη ταινία με όμορφα, ζεστά μηνύματα (όπως ακριβώς την περιέγραψες!) και δε με κούρασε καθόλου. Σ’ ευχαριστώ για την πρόταση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:51

Καλή επιστροφή,κοριτσάκι!
Υπέροχη και αρωματική η μακαρονάδα σου!Καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
donkey and the carrot 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:50

Η ίδια σκέψη ακριβώς. Να κάνω δεύτερο για να είμαι πιο πολύ μαζί με τον πρώτο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mageirissa 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:42

Καλημέρα!Πολύ ωραία η συνταγή σου! Με το καλό η επιστροφή στη δουλειά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:35

Καλημέρα θα συμφωνήσω με την άποψη της Vita η ποιότητα μετράει πολύ περισσότερο από τη ποσότητα.
Με το καλό ξανά στη δουλειά!!
Το φαγητό σου υπέροχο μέσα στην απλότητα του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:28

Καλή επιστροφή στη δουλειά σου και να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά!
Το φαγητό σου σήμερα είναι από τα πιο αγαπημένα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:14

Σε καταλαβαίνω. Πόσο μου λείπει η μικρή μου όταν είμαι στην δουλειά, δεν μπορώ να αρνηθώ όμως ότι η δουλειά με φέρνει σε μία γλυκιά ισορροπία.
Η συνταγή από τις αγαπημένες μου.
Καλή εβδομάδα εύχομαι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 11 Νοεμβρίου 2013 - 10:12

Σαν γνήσια μακαρονού ψηφίζω pasta 4 ever !!! Ελπίζω να ευχαριστηθείς την τελευταία εβδομάδα στο σπίτι με τις μικρές σου, και από Δευτέρα επιστροφή. Τώρα για το 3ο και 4ο παιδί, εμένα δεν μου ακούγεται και πολύ κακό : )) Καλή συνέχεια !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 11 Νοεμβρίου 2013 - 09:42

Καλή σου μέρα Ερμιόνη και καλή δύναμη στο ρόλο της εργαζόμενης μάνας που ξαναρχίζεις. Να χαίρεσαι τις κορούλες σου και να θυμάσαι πως πιο σημαντική είναι η ποιότητα παρά η ποσότητα του χρόνου που περνάμε με τα παιδιά μας (λίγοι είναι αυτοί που τα απολαμβάνουν και τα δύο).
Το πιάτο σου και σήμερα ζωγραφιά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 11 Νοεμβρίου 2013 - 09:41

Τόσο γλυκά λόγια… Νομίζω ότι περιγράφεις ακριβώς όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα σχεδόν κάθε εργαζόμενης μαμάς… Τα δικά μου πάντως σίγουρα… Για τη μακαρονάδα τι να πω, μιλάει από μόνη της… Σαν το λεμόνι δεν έχει!
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα