Εύκολα εκλαίρ με σαβαγιάρ

Δεν με πειράζει η αρνητική κριτική μιας συνταγής. Αρκεί να είναι καλοπροαίρετη.
Τα κακόβουλα, ανώνυμα σχόλια όμως με ενοχλούν.

Έλαβα το εξής σχόλιο για το πικάντικο μοσχάρι με κάρυ: “Την κρίση την έχεις ακουστά ή πέρα βρέχει;”
Ανώνυμο βεβαίως.

Πώς να αντιδράσω σε ένα τέτοιο σχόλιο που μόνο κακία φανερώνει; Να εκνευριστώ; Οκ λιγάκι μόνο, γιατί παραπάνω δεν αξίζει τον κόπο.

Εύκολα εκλαίρ με σαβαγιάρ

Θα ήθελα όμως να πω δυο λόγια στον ανώνυμο αναγνώστη, γιατί έχω πραγματικά ανάγκη να βγουν από μέσα μου: 

Ανώνυμε αναγνώστη,
Δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω. Δεν γνωρίζεις ποια είμαι.
Δεν έχεις ιδέα αν έχω χρέη και δάνεια που με γεμίζουν καθημερινά άγχος. Αν έχω προβλήματα υγείας ή αν κάποιος δικός μου άνθρωπος έχει προβλήματα υγείας. Αν έχω 2 δουλειές προκειμένου να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου και να στηρίξω οικονομικά την οικογένεια μου σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Επί της ουσίας δεν ξέρεις παρά μόνο ελάχιστα πράγματα για μένα. Και αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρο γιατί πιθανολογώ ότι δεν έχεις διαβάσει καμία άλλη ανάρτηση.

Και όμως, αφού διάβασες την ανάρτηση, μου άφησες ένα τέτοιο σχόλιο.
Γιατί; τι σου έκανα; τι σε ενόχλησε; Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στο γάλα καρύδας που χρησιμοποίησα. Στο σούπερ μάρκετ τα 400 ml κοστίζουν περίπου 2 ευρώ. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πλήρες φρέσκο γάλα που είναι πιο οικονομικό. Όμως δεν μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις.

Εύκολα εκλαίρ με σαβαγιάρ

Ξέρεις κάτι; Είναι εύκολο να αφήνουμε ανώνυμα σχόλια και να κρυβόμαστε πίσω από την ασφάλεια της υποτιθέμενης ανωνυμίας. Το να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να την υπερασπιζόμαστε επώνυμα και με επιχειρήματα είναι το δύσκολο, πλην όμως το σωστό και το τίμιο. Για αυτό και δεν το κάνουν όλοι.
Ειλικρινά κρίμα για την επιλογή σου.

Ξέρεις και κάτι άλλο; Δεν σκοπεύω να αρχίσω τις εξυπνάδες και τις αποστομωτικές ατάκες μόνο και μόνο επειδή είναι το δικό μου blog και προφανώς μπορώ να το κάνω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά ούτε και αυτό το γνώριζες για μένα.

Tελειώνω εδώ.

Εύκολα εκλαίρ με σαβαγιάρ

Γιατί σήμερα είναι γιορτή και θα περάσουμε καλά. Με τα λίγα, με ότι έχουμε ο καθένας μας, μα πάνω από όλα με καλή καρδιά και όμορφη παρέα.
Η Τσικνοπέμπτη για εμάς αποτελεί γευστικά μονόδρομο: κρέατα ζουμερά και καλοψημένα στα κάρβουνα, χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι και τηγανητές πατάτες. Πολλές παγωμένες μπύρες. Και ένα ελαφρύ γλυκό στο τέλος.

Εάν σας αρέσουν τα εκλαιράκια, νομίζω ότι θα λατρέψετε τα εύκολα εκλαίρ με σαβαγιάρ που σας προτείνω. Ίσως δεν υπάρχει ευκολότερη εκδοχή αυτού του διαχρονικού και αγαπημένου γλυκού.

Πώς φτιάχνουμε τα εύκολα εκλαίρ;

Δύο είναι τα δυνατά σημεία της συνταγής:

  • αντί για ζύμη χρησιμοποιούμε έτοιμα μακρόστενα σαβαγιάρ
  • και αντί οποιασδήποτε άλλης κρέμας φτιάχνουμε μια πολύ απλή και γρήγορη κρέμα με φυτική σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα

Ορίστε. Πιο γρήγορα δεν γίνονται. Έτσι και θα προλάβετε να ετοιμάσετε τα φαγητά σας για απόψε και θα απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκάκι. 

Εύκολα εκλαίρ με σαβαγιάρ

Εκλαίρ με σαβαγιάρ

Eτοιμασία: 40 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: εύκολα εκλαίρ
Μερίδες: 24
Τα πιο εύκολα εκλαίρ φτιάχνονται με έτοιμα μπισκότα σαβαγιάρ και μια πολύ εύκολη κρέμα με φυτική σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 24 σαβαγιάρ μακρόστενα

Για την κρέμα:

  • 1 συσκευασία morfat creamy
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
 

  • Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Με ένα μαχαίρι με δοντάκια χαράζουμε πρώτα τα μπισκότα οριζόντια στη μέση και στη συνέχεια τα κόβουμε προσεκτικά.
  • Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την απλώνουμε στην επιφάνεια των μπισκότων. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την ενώνουμε με το καλαμποκέλαιο.
  • Βάζουμε περίπου 1/2 κ.γ. στην επιφάνεια κάθε εκλαίρ και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο με την ανάποδη του κουταλιού.
  • Περιμένουμε λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Ιδέα από το βιβλίο Fast, Fresh Simple της Donna Hay.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




50 ΣΧΟΛΙΑ

Μαρθα 2 Ιανουαρίου 2022 - 22:22

Η συνταγη φαινεται πολυ καλη…τα σαβαγιαρ ομως παραμενουν τραγανα;;;δε χρειαζονται καποιο σιροπιασμα ισως για να μαλακωσουν;;ή αυτο επιτυγχανεται με την κρεμα και τη σοκολατα απο πανω;; ευχαριστω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 5 Ιανουαρίου 2022 - 19:24

Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!
Τα μπισκότα παραμένουν τραγανά εφόσον σερβιριστούν σχεδόν αμέσως αφού συναρμολογηθούν.
Εάν ωστόσο παραμείνουν στο ψυγείο αρκετές ώρες (ή ένα ολόκληρο βράδυ), αποκτούν υγρασία και μαλακώνουν.
Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε πόσο τραγανό θέλετε να είναι το αποτέλεσμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη 14 Φεβρουαρίου 2016 - 20:32

Φαίνονται τέλεια και πανεύκολα! Μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου καλαμποκέλαιο και να απλώσουμε σκέτη την κουβερτούρα πάνω από τα σαβαγιάρ? ή να αντικαταστήσουμε με ελαιόλαδο?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
MANI 3 Δεκεμβρίου 2014 - 23:51

PROS ANAZITISI SINTAGON GIA TRAPEZI GIORTIS EPESA PANW STO BLOG SOY.SUGXARITIRIA..! SUNTAGES APISTEUTES,SXETIKA EUKOLES..EIDIKA APO GLUKA DEN KSERW TI NA PROTOKANO… KAI APO AYRIO THA ARXISW MIA MIA TIS DOKIMES…MPOREI KAI DIO DIO..KAI THA PAIRNW TA KILA TRIA TRIA..FILIA

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
M Koutsom 28 Φεβρουαρίου 2014 - 18:01

Γεια σου γλυκιά Ερμιόνη! Μόλις έμαθα για το bloggoσπιτάκι με τις υπέροχες συνταγές σου (μου το πρότεινε η φίλη Δήμητρα από το dimitranik.blogspot.gr)
Σχετικά με τα κακοπροαίρετα σχόλια των ανωνύμων, όπως είπες, απλά μην ασχολείσαι!
Όσον αφορά στα ευπαρουσίαστα εκλαίρ σου τι να πω… φαίνονται τέλεια! Δεν έχω παρά να δοκιμάσω τη συνταγή!
Καλώς σε βρήκα λοιπόν και θα τα λέμε…
Φιλικά,
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 26 Φεβρουαρίου 2014 - 13:28

πω πω ζημιά !!! Φαίνονται υπέροχα, θα τα φτιάξω σίγουρα, οπότε θα επανέλθω για να σου πω περί γέυσης τι έλεγε η συνταγή, φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 23 Φεβρουαρίου 2014 - 14:45

Ερμιόνη μου το μόνο που θα σου πω είναι ότι τα εκλαιράκια που μας πρότεινες είνε στο ψυγείο μου και περμένουν να φαγωθούν!!!!! Άσε τους άλλους να λένε και συνέχισε με τις ωραίες σου συνταγές! Φιλια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nasia 22 Φεβρουαρίου 2014 - 15:24

ενθουσιαστηκα ! Θα τα φτιαξω το γρηγορότερο! Δεν ειχα δει ποτε εκλαίρ με σαβαγιαρ και η αληθεια ειναι πως νιωθω πολυ κουρασμενη για να φτιαχνω πολυπλοκα γλυκα και να ψηνω σε ταψια κ.τ.λ…. τωρα θα φτιαξω τη δικη σου ,θα κανω και το κομματι μου ,πώς γύρευε πόση ωρα τα εφτιαχνα χαχαχαχαχαχα
τα Ανωνυμα μόνο γελιο προκαλουν πλέον και λύπηση….
φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ρίτσα Σ. 22 Φεβρουαρίου 2014 - 09:04

Μπορώ να ακούσω και το πιο ενοχλητικό σχόλιο, αλλά το να κρύβεται κάποιος πίσω από την ανωνυμία (δηλαδή, να αισθάνεται ανίσχυρος να πει τη γνώμη του ευθαρσώς, χωρίς να ανησυχεί για το πώς θα την εκλάβουν οι άλλοι), είναι ό,τι πιο άθλιο…
Συνέχισε όπως έως τώρα, Ερμιόνη!
Με την αισιοδοξία σου :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 21 Φεβρουαρίου 2014 - 23:36

Και βρέθηκα χθες χωρίς γλυκό τελικά, το πιστεύεις; Θα τα κάνω σίγουρα, τρελαίνομαι για εκλαιράκια!
Όσο για το σχόλιο..κι εγώ εκνευρίζομαι με την ανωνυμία και την κακή κριτική χωρίς βάση. Κι εγώ αντίστοιχα απάντησα στον ανώνυμο μου κάποια στιγμή αλλά τελικά εγώ μόνο κοκκίνησα και συγχύστηκα κι εκείνος.. πράος μέσα στην ανωνυμία του :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Cleomenis Zosimas 21 Φεβρουαρίου 2014 - 22:55

Χωρίς να θέλω να είμαι ο διαφορετικός ή ο περίεργος, προσωπικά μου αρέσουν αυτά τα επιθετικά – ερειστικά – ολίγον πικρόχολα σχόλια και ποτέ δεν τα λογοκρίνω, ακόμα κι αν είναι ανώνυμα. Εννοείται πολλές φορές με πειράζουν λίγο αλλά πάλι δεν τα κόβω. Και να σου πω την αλήθεια τα προτιμώ από αυτό που κάνουν πολλοί, ιδίως στο facebook, που κάνουν like χωρίς να έχουν διαβάσει καν την ανάρτηση… Και όσο και να θυμώνω προσπαθώ να απαντώ διακριτικά. Μάλλον με ενοχλεί πιο πολύ όταν λογοκρίνουν τα δικά μου σχόλια, που μου έχει συμβεί κανα δυο φορές. Φυσικά ο ανώνυμος που σου έγραψε αυτό είναι απλά ανεκδιήγητος, ήθελε να πει τη χαζομάρα του και μάλλον δεν αξίζει να απαντήσεις καθόλου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 21 Φεβρουαρίου 2014 - 22:08

Μην ακους κανέναν.
Συνέχισε αυτό που κάνεις.
Όμορφη συνταγή.
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 21 Φεβρουαρίου 2014 - 21:48

Αν ο ανώνυμος ήθελε πράγματι να βοηθήσει, αντί να κάθεται και να σπαταλά τον χρόνο του γράφοντας σχόλια, ας πήγαινε να δώσει λεφτά ή φαγητό σε ανθρώπους που ξέρει πως δεν έχουν. Το αν αυτό το κάνουν οι υπόλοιποι -είτε έχουν blog ή όχι- είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι ξέρουν, όπως πολύ σωστά γράφεις και η ίδια.

Τα μπισκότα αυτά χρησιμεύουν σε διάφορα γλυκά, αυτό δεν το ήξερα και είναι πράγματι το πιο εύκολο! Την κρέμα της γέμισης την προσαρμόζει ο καθένας στα γούστα του, τη δε σοκολάτα της επικάλυψης δεν την αλλάζω! :)
Καλά να περνάς Ερμιόνη, νόστιμα και κεφάτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Selcouth 21 Φεβρουαρίου 2014 - 20:53

Η κρίση υπάρχει βεβαίως-βεβαίως κι αν μερικοί από μας δεν μπορούμε να φτιάξουμε κάποιες από τις συνταγές, δεν πάμε να ζητήσουμε το λόγο από την/τον εκάστοτε food blogger και μάλιστα ανώνυμα. Αν μη τί άλλο έκανε έναν κόπο αυτος ο άνθρωπος.
Μη σκας Ερμιόνη μου, δεν υπάρχει λόγος… Τώρα όμως θα σου δώσω έναν λόγο! Παίρνω όλη την πιατέλα με τα μιαμ μιαμ εκλεράκια και φεύγω! Χα,χα,χα,χα!
Βάσει των σχολίων που διαβάζω, πρέπει να έκαναν θραύση! Δεν θα προλάβαινες τις πιατέλες!
Πολλά φιλιά! Καλό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elenis Cooking 21 Φεβρουαρίου 2014 - 19:33

Ερμιόνη μου σε καταλαβαίνω το έχω περάσει και γω αυτό με τα ανώνυμα σχόλια, στην αρχή στεναχωριόμουνα πολύ και απαντούσα.Δεν αξίζει όμως, δε δίνω πλέον σημασία και δεν ασχολούμαι μαζί τους, απλώς τα διαγράφω!Κάνε τη δουλειά σου και μην ασχολείσαι, επίτηδες το κάνουν!
Τα εκλεράκια είναι άπαιχτα, δείχνουν τέλεια!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
magda 21 Φεβρουαρίου 2014 - 18:21

Ερμιόνη μου καλή πόσο σε νιώθω. Σε καταλαβαίνω απόλυτα σε αυτό σου το ξέσπασμα γιατί έχουν υπάρξει φορές που έχω αισθανθεί ακριβώς το ίδιο. Έχω καταλήξει στο ότι από την στιγμή που εκτιθέμεθα μέσω των blog μας, είμαστε και κατά κάποιο τρόπο εύκολος στόχος για εκείνους που θέλουν να βγάλουν το άχτι τους. Πλέον δεν ασχολούμαι. Με αγγίζει, με πειράζει και με στενοχωρεί ενίοτε, αλλά δεν μπαίνω στην διαδικασία ούτε να το δημοσιεύσω, ούτε να απαντήσω, ούτε να χαλάσω τη ζαχαρένια μου παραπάνω από μερικά λεπτά. Ίσως θα ήταν καλό να έκανες κι εσύ το ίδιο. Συνέχισε να μαγειρεύεις, να φωτογραφίζεις, να μοιράζεσαι και να εκφράζεσαι. Μας αρέσει!!
Όσο για τα όμορφα εκλέρ, με το που τα είδα το κατάλαβα ότι ήταν Donna Hay γιατί εδώ προβάλλεται η εκπομπή της και τα είχα δει εκεί. Μου είχαν αρέσει πάααρα πολύ και τώρα που μου τα θύμισες, θα τα φτιάξω κάποια στιγμή.
Σε φιλώ και καλό Σ/Κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria Naka 21 Φεβρουαρίου 2014 - 16:38

Και που ασχοληθηκες πολυ ηταν!!
Τα δε εκλαιρ εννοειται θα τα δοκιμασω μιας κ ειναι τοσο ευκολα!
Φιλακια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kouzinista 21 Φεβρουαρίου 2014 - 12:02

«Την κρίση την έχεις ακουστά ή πέρα βρέχει»; Φαίνεται πως αυτή η κρίση που δεν επιτρέπει σε κάποιον να απολαμβάνει ένα πιάτο με μοσχαράκι κάνει διακρίσεις και του επιτρέπει να έχει σύνδεση στο internet, ώστε να μπορεί να αφήνει ειρωνικά και ανώνυμα σχόλια. Όχι δεν αμφισβητώ πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για το καθημερινό τους τραπέζι αλλά μοιάζει τουλάχιστον γελοίο τη στιγμή που δεν έχεις να φας να μπορείς να πληρώνεις τη σύνδεση στο internet.
Όσο τώρα για τα εκλεράκια, δεν έχω λόγια! Αυτές οι συνταγές που καταφέρνουν να μετατρέψουν απλά υλικά σε κάτι εξαιρετικό, είναι οι αγαπημένες μου. Σίγουρα θα τα δοκιμάσω.
Φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 21 Φεβρουαρίου 2014 - 09:25

Αυτό πρέπει να το κάνω σήμερα κιόλας!!
Καλά έτσι όπως τα βλέπω, σκέφτομαι τον γιόκα μου, να τα τρώει με τα μανίας και ποιος με “πιάνει” μετά Ερμιόνη μου, καθώς θα του λέω να μην φάει άλλα!

Όσο για τα σχόλια, πάντα θα μας τα “χώνουν” είναι σχεδόν βέβαιο. Αλλά πολλές φορές αισθάνομαι πως αυτά προέρχονται μέσα από τους ίδιους “τους κόλπους” των foodbloggers, έτσι για να “ζωντανεύουν” κάπως περισσότερο τα αίματα.

Καλή Αποκριά σε όλους σας εύχομαι. Και φυσικά όλα να είναι καλύτερα με τα θέματα που σας απασχόλησαν τελευταίως.
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 21 Φεβρουαρίου 2014 - 08:47

Δε νομίζω Ερμιόνη μου ότι αξίζει τον κόπο να δίνει κανείς σημασία σε ανώνυμα σχόλια,μη χαλάς τη διάθεσή σου..Τα γλυκάκια σου δείχνουν απίθανα, εύχομαι να περάσατε όμορφα την Τσικνοπέμπτη!Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 21 Φεβρουαρίου 2014 - 08:24

τι λέει το ατομο!! αμα εχουμε κριση να κλεισει τον υπολογιστη και το ιντερνετ γτ ειναι τσαμπα εξοδα!! πφφφ δεν τους μπορω αυτους…
μη σκας ερμιόνη μου, δεν αξίζει.
καλα τα εκλερ σουπερ! στο τσακ μπαμ εχεις γλυκο! και ειδικα εγω που τα σαβαγιαρ μ αρεσουν περισσότερο σκετα σα μπισκοτάκια σιγουρα θα το βάλω στο πρόγραμμα να το κάνω συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nicky 21 Φεβρουαρίου 2014 - 01:08

Η φτωχεια θελει καλοπεραση κακε,ανωνυμε τυπακο.Φαε ενα εκλαιρακι λαχταριστο που ειναι και οικονομικοτατο να σου φυγει η πικρα απο το στομα.(ή το πληκτρολογιο)
Παντως πολυ ωραια ιδεα αυτη με τα γεμιστα σαβαγιαρ. Καλο μας βραδυυυυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 20 Φεβρουαρίου 2014 - 23:44

Υπέροχα τα εκλεράκια κορίτσι μου! Όσο για τα ανώνυμα σχόλια δεν θα ασχοληθώ καν και καλά θα κάνεις να μην ασχοληθείς και εσύ παραπάνω!Σιγά μην μπεις και στη διαδικασία να απολογηθείς κιόλας στο κάθε έναν, λες και του χρωστάς. Να είσαι καλά και ευχαριστούμε για την συνταγή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 20 Φεβρουαρίου 2014 - 22:37

Απίθανα!!!!!!
Καλά να περάσετε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 20 Φεβρουαρίου 2014 - 21:30

Πρώτον τα εκλαιράκια σου φοβερά! Μακάρι να είχα ένα τώρα! Ένα; Τι λέω, δυο και τρία!
Δεύτερον, μη σκας με τον κάθε κακοπροαίρετο, αν και βέβαια ανθρώπινο είναι να σκας. Καλή Τσικνοπέμπτη! Φιλάκια!

http://www.foodaki.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2014 - 21:15

Τι τα θες Ερμιόνη μου, ο μίζερος ο άνθρωπος, μίζερος θα είναι, κρίση-ξεκρίση….
Ενώ αυτά τα εκλαιράκια….. Πω πω… Φοβερή ιδέα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 20 Φεβρουαρίου 2014 - 20:07

Εγώ έχω βάλει στήν σχεδίαση,νά μήν έχω σπαμ καί ανώνυμα σχόλια!Σέ συμβουλεύω νά κάνης τό ίδιο Ερμιόνη μου!!Μήν χαλάς τήν ζαχαρένια σου!!Τά εκλαιράκια σου,τά ζήλεψα!!Ωραία καί εύκολη συνταγή!Καλή Τσικνοπέμπτη!!Καλά νά περάσετε!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 20 Φεβρουαρίου 2014 - 20:07

Είναι πολύ εύκολο Ερμιόνη μου να κάνεις ανώνυμα σχόλια χωρίς τεκμηρίωση! Πολύ καλά του τα είπες αλλά θεωρώ ότι πολύ του πέφτει που ασχολήθηκες!Αγνόησέ τα και διεγραψέ τα!
Τα εκλαιράκια πολύ τα λιγουρεύτηκα!!
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 20 Φεβρουαρίου 2014 - 19:42

Δεν αξίζει τον κόπο γλυκό μου Ερμιονάκι να συγχίζεσαι και προ παντος να απολογείσαι σε άτομα που δεν έχουν το θαρρος της γνωμης τους και κρυβονται πισω απο την ανωνυμια,και επιτελους ολοι μας εχουμε προβληματα και όλοι μας περναμε κριση ,αλλα ετουτη εδω η γειτονια ειναι για να ξεχνιομαστε και να φευγουμε λιγο απο την σκληρη πραγματικοτητα,συνεχισε εσυ οπως μια χαρα ξερεις να κανεις,στο κατω κατω κακεντρεχεις θα υπαρχουν παντου και παντα,τα εκλαιρακια σου ειναι χαρμα οφθαλμων και απο γευση φανταζομαι θα ειναι υπεροχα,καλη Τσικνοπεμπτη και πολλα φιλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 20 Φεβρουαρίου 2014 - 18:46

Γιατί να μην το δω αυτό το πρωί Ερμιονάκι μου???? Πώς θα κοιμηθώ απόψε ……..ε???? Όσο για τα ανώνυμα μην χολοσκάς……..δειλά όντα είναι αυτά όπως και εκείνα που σε θάβουν πίσω από την πλάτη σου!!!! Καλή Τσικνοπέμπτη!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 20 Φεβρουαρίου 2014 - 18:28

Το γαλα καρύδας λες να τον πειραξε Ερμιόνη μου; Εγω με 2 ευρώ πηρα 3 μεσαια αγουράκια!!! Οσο για τα εκλαιρ η τέλεια λύση για κάτι γρήγορο της τελευταιας στιγμής.Θα το κάνω σίγουρα.
Φιλάκια πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 20 Φεβρουαρίου 2014 - 17:16

Ερμιόνη, πιο εύκολα και γρήγορα εκλαιράκια, δεν έχω ξαναδεί! Θα πρέπει να είναι σούπερ γευστικά! Πρόλαβα, ή τα έφαγαν όλα τα κορίτσια;;!!
Καλή Τσικνοπέμπτη! Να περάσεις καλά
με τους αγαπημένους σου!
Όσο για τα πικρόχολα σχόλια ανώνυμα ή επώνυμα, διέγραψέ τα και προχώρησε παρακάτω. Κάνεις αυτό που αγαπάς και το βγάζεις προς τον αναγνώστη καθαρά και τίμια. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό.
Καλό απόγευμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 20 Φεβρουαρίου 2014 - 16:54

Δε δίνω σημασία σε πικρόχολα σχόλια!!!! Δεν ξέρω τι σκοπούς έχει και τι θέλει να καταφέρει!!!!
Τα εκλεράκια θα τα τιμούσα ακόμα κι έπειτα από ένα εξαντλητικό τσίκνισμα. Η κρέμα ( πασπαρτού όπως την αποκαλώ γιατί είναι πανεύκολη και πάει με τα πάντα) είναι καταπληκτική σε συνδυασμό δε τα έτοιμα σαβαγιάρ γίνεται ένα ξεκούραστο και πεντανόστιμο γλύκισμα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
gio kar 20 Φεβρουαρίου 2014 - 16:52

Ερμιόνη, είναι πολύ εύκολο να κρύβεται κάποιος πίσω απο την ανωνυμία.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καν το θάρρος να πουν την γνώμη τους και κρύβονται πισω απο “μασκες”. Θρασυδειλία ειναι για μένα αυτο!

Πολύ όμορφη η ανάρτηση σου!Ο’τι πρέπει για ένα γλυκο κλείσιμο Τσικνοπέμπτης!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 20 Φεβρουαρίου 2014 - 14:45

εγω θα γελαγα με το σχόλιο!
Νομιζω οτι αν τραταριστει ενα απο τα εκλερ σου ο Αγνωστος Χ, την επόμενη φορά θα αφησει καλύτερο σχόλιο.

Καλή Τσικνοπέμπτη :)

http://beautyfollower.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 20 Φεβρουαρίου 2014 - 14:07

Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις Ερμιονάκι αλλά κυρίως με το να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να το υπερασπιζόμαστε με επιχειρήματα. Ένα κακοπροαίρετο ανώνυμο σχόλιο, δείχνει μόνο κακία και δειλία.
Τα εκλαιράκια είναι μια τέλεια λύση για γρήγορο και πρωτότυπο γλυκάκι!!!
Σήμερα δεν προλαβαίνω, αλλά θα εκτελεστούν σύντομα!!!
Όσο για σήμερα, φυσικά το κρέας είναι μονόδρομος:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 20 Φεβρουαρίου 2014 - 13:41

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες Ερμιόνη μου αλλά μη σκας! Προσωπικά είμαι κι εγώ απ’ αυτούς που εάν δεν βάλουν τα πράγματα στη θέση τους θα σκάσουν ειδικά όταν πρόκειται για κακόβουλα σχόλια που είναι μάλλον της… μόδας ή κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία την κρίση για να δείξουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα.
Ωστόσο αυτός ο ανώνυμος πώς έχει υπολογιστή και ώρα να μας επισκέπτεται και να κάνει πικρόχολα σχόλια;;;; Στο κάτω κάτω ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί και τα εκλεράκια σου δεν έχουν …χαβιάρι!!!!
Μη μου στενοχωριέσαι… δεν αξίζει!!!
Πάντως τα εκλεράκια τα λιμπιστικα …κυριολεκτικά!!! Έγιναν υπέροχα!!!!
Γεια στα χέρια σου!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 20 Φεβρουαρίου 2014 - 13:16

Ερμιονάκι μου την γνώμη μου για τα ανώνυμα κακόβουλα σχόλια στην έχω πει και προσωπικά.
Δεν χρειάζεται να σκάσεις αν δεν του απαντήσεις, γιατί αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για τον ανώνυμο κακοήθη σχολιαστή, να σκάσεις και να του απαντήσεις. Απαντώντας του πέφτεις στην παγίδα του και τον χαροποιείς αφάνταστα!
Μην του δίνεις τέτοια ικανοποίηση, απλά διέγραψε το σχόλιό του και άστον να σκάει αυτός.
Την κρίση όλοι την βιώνουμε, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε?? Να καθίσουμε να μιζεριάσουμε και να κλαίμε την μοίρα μας??
Με ότι υλικά διαθέτει πλέον η κουζίνα μας, μαγειρεύουμε και τρατάρουμε τον κόσμο!
Τέρμα!!! Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!
Αυτά και συγχύστηκα!
Φέρε τώρα την πιατέλα με τα εκλαιράκια για να ηρεμήσω!
Σε φιλώ πολύ πολύ, να κοιτάξεις να περάσεις όμορφα σήμερα και να μην μου στεναχωριέσαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 20 Φεβρουαρίου 2014 - 13:08

Συμφωνώ με τα κορίτσια.. Μη δινεις σημασία σε κακοπροαίρετα και ανώνυμα σχόλια Ερμιόνη μου.. Υπάρχουν κακοί και αγενείς άνθρωποι εκεί εξω.. Απλά τους αγνοείς και τελικά εξαφανίζονται μέσα στην κακία τους.. Τα εκλαιράκια φαίνονται μούρλια!! πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marie 20 Φεβρουαρίου 2014 - 12:56

Κορίτσι μου πολύ σωστά τα λες!!!! Όσο για τη συνταγή ανυπομονώ να τη δοκιμάσω (μου λείπουν τα σαβουαγιάρ αλλιώς θα την έφριαχνα τώρα κιόλας)Πολλά φιλιά! Να περάσετε σούπερ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 20 Φεβρουαρίου 2014 - 12:40

Moυ άρεσε πάρα πολύ η τοποθέτησή σου Ερμιόνη μου. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ”κρύβεται” πίσω από τον καθένα μας.
Εγώ εκνευρίζομαι με κάτι τέτοια αρχικά, αλλά μετά μου περνάει.
Κι αυτός/η ο/η άγνωστος/η αφού έχει ”κρίση” πως έχει και υπολογιστή και ιντερνετ???!! οεο… Μαλλον έπρεπε να του πεις εις άπταιστα Ελληνικά: ”Get a life!!”

Στο θέμα μας τώρα… Οπως τα λες: τα πιο εύκολα του κόσμου :)
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ με τα σαβαγιάρ. Φανταστικήιδέα Ερμιόνη μου

Καλά τσικνήσματα σήμερα :)

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
amelie 20 Φεβρουαρίου 2014 - 12:06

Αυτά τα ανώνυμα σχόλια τελικά φοριούνται πολύ τώρα τελευταία. Επειδή είναι εμφανώς κακόβουλα και άνευ πραγματικής ουσίας, θα έλεγα ότι δεν αξίζουν καν του προβληματισμού μας! Προφανώς κάποιοι άνθρωποι που δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στην καθημερινότητά τους, αρέσκονται να νομίζουν ότι βρήκαν ένα τρόπο να χαλάσουν τη διάθεση κάποιων ´αλλων. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη! Τα γλυκα σου Ερμιόνη μου δείχουν εξαιρετικά, σαν εκλαίρ ζαχαροπλαστείου και όμως τόσο εύκολα! Πολύ επιτυχημένη ιδέα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 20 Φεβρουαρίου 2014 - 10:35

Αχ!Τι ωραία που σήμερα μας δείχνεις γλυκάκι και όχι κοψίδια!!!!!!!!!!
Όσο για τον ανώνυμο σχολιαστή τι να πω;;;;;Αυτός δηλαδή δεν τρώει λόγω της κρίσης;Γιατί η συνταγή σου δεν είχε κανένα πανάκριβο,δυσεύρετο,γκουρμέ συστατικό…..άβυσσος

Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 20 Φεβρουαρίου 2014 - 10:21

Νομίζω πως όλοι έχουμε δει σε κάποια ανάρτηση μας κάποιο κακόβουλο ανώνυμο σχόλιο! Μην ασχολείσαι Ερμιόνη μου, κάποιοι δεν έχουν τι να κάνουν, τι να πω!
Τα εκλεράκια σου είναι πολύ νόστιμα! Τι ωραία ιδέα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Gourmelita 20 Φεβρουαρίου 2014 - 10:13

Καλημέρα Ερμιόνη, φαίνονται εξαιρετικά! Τέλειο που είναι και εύκολα και γρήγορα ;) Όσο για τα σχόλια, έχω να πω ότι μόνο ένα πράγμα υπάρχει που φέρνει χαρά σε όλους, και αυτό είναι το καλό φαγητό. Ας μην το μιζεριάσουμε κι αυτό ! Ο καθένας είναι ελεύθερος να φτιάξει ότι μπορεί και ότι θέλει στην δική του κουζίνα…εμείς προτάσεις κάνουμε, καλομαγειρεμένου, σπιτικού φαγητού. Τα ανούσια σχόλια περιττεύουν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 20 Φεβρουαρίου 2014 - 09:53

Καλημερα Ερμιονακι!
Οχι, δεν συγχιζομαστε με τα κακοβουλα ανωνυμα σχολια. Μια λυση ειναι τα ανωνυμα σχολια να τα διαγραφεις αδιακριτως. Προσωπικα αυτο εφαρμοζω αν και πολλες φορες εσβυσα σχολια που ηταν πολυ ωραια, αλλα δυστυχως ανωνυμα, ο κανονας πρεπει να ισχυει για ολους! Βεβαια τωρα τελευταια μου εχει τυχει να κανουν και εμφανως κακοβουλα επωνυμα σχολια στο FB. Στην αρχη κι εγω τσατιζομουν, αλλα τωρα απλα δεν ασχολουμαι μαζι τους, ιδιως οταν ειναι επιδεικτικα πικροχολα. Καποιοι φαινεται οτι νιωθουν φθονο για τους αλλους, δεν εξηγειται αλλιως, ειναι κατι που δεν μπορω να κατανοησω γιατι δεν λειτουργω ετσι…
Μην επηρεαζεσαι καλη μου, δεν αξιζει!
Συνεχισε εσυ με τις ωραιες σου συνταγουλες και την μερακλιδικη δουλεια σου και να εισαι σιγουρη οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι καλοπροαιρετοι και με ορθη κριση που θα εκτιμησουν την υπεροχη δουλεια σου!
Ας περασουμε ομως στα εκλαιρακια! Ομολογω οτι ειναι εξαιρετικη ιδεα με τα σαβαγιαρ, ειναι λαχταριστοτατα και σιγουρα νοστιμοτατα!
Φιλακια πολλα!
Καλη Τσικνοπεμπτη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 20 Φεβρουαρίου 2014 - 09:48

Μια χαρά τα λες!!!
Φτιάχνω καφέ και σερβίρομαι εκλαίρ…. αν άφησε κανένα η κυρία Χρυσαυγή!!
Ωραία φωτογράφιση!!

Καλημέρα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 20 Φεβρουαρίου 2014 - 09:45

Ωχ… τελικά ήμουν δεύτερη!!!!
Δεν πειράζει!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 20 Φεβρουαρίου 2014 - 09:44

Μιας και έχω το πρώτο σχόλιο και μάλιστα επώνυμο καπαρώνω όλη την πιατελίτσα!!! Μου αρέσουν τα εκλεράκια πολύ και αν δεν έλεγες ότι δεν ήταν με δική σου ζύμη αλλά με σαβαγιάρ πραγματικά δεν θα το πίστευα!!!!

Οσο για τα σχόλια, εγώ έχω επιλέξει τη μη δημοκρατική διαδικασία της λογοκρισίας!!! :)

Φιλιά και καλά να περάσετε σήμερα!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marina 20 Φεβρουαρίου 2014 - 09:42

Ποιός μπαίνει στον κόπο χρυσή μου να καταλάβει το “γιατί” πίσω από τα πράγματα;;; Το πως ζεις, το τι κάνεις;;;
Αυτοί οι ανώνυμοι μου θυμίζουν τις κουστομπόλες των χωριών που αναμεταδίδουν φήμες, ανακατεύουν και βρίζουν και δεν τους νοιάζει αν πληγώνουν, στεναχωρούν ή εκθέτουν τους ανθρώπους!!! Κάνε τη δουλειά σου καλή μου και μη σε νοιάζει…
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα