Πικάντικο μοσχάρι με κάρυ

Αυτό το μοσχάρι με κάρυ, γάλα καρύδας και ζεστά μπαχαρικά είναι αναπάντεχα γευστικό. Μικρά αλλά και μεγαλύτερα στριμαδάκια δεν μπορούν να αντισταθούν στη νοστιμιά του!

Πικάντικο μοσχάρι με κάρυ

Μερικά σαββατοκύριακα είναι πιο ωραία από άλλα.

Και ας μην έχουμε κάνει κάτι συγκλονιστικά ιδιαίτερο.
Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν όμορφο. Σχεδόν στενοχωριέμαι που τελείωσε. Λέω σχεδόν γιατί ξέρω ότι θα έρθουν και άλλα πολλά όμορφα σαββατοκύριακα.
Ξεκούραστο δεν ήταν. Κάθε άλλο θα έλεγα. Σκεφτείτε μόνο ότι χτες το πρωί ξύπνησα από τις 7, μόνο και μόνο για να προλάβω να σιδερώσω.
Και να έχω φτιάξει και τηγανίτες μέχρι να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι, αλλά για αυτές θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση.
Επίσης η Ισμήνη είναι πάλι άρρωστη. Συνάχι, γκρινίτσα και μεταμεσονύχτιοι εμετοί εξαιτίας των συσσωρευμένων φλεμάτων. Και θέλει συνέχεια “γκαλιά”. Τουλάχιστον μάθαμε να το λέμε και αυτό, έστω και κουτσουρεμένο. 

  • Μαγείρεψα πολύ.
  • Έφτιαξα τα πιο τραγικά brownies όλων των εποχών. Πείσμωσα, θα τα ξαναφτιάξω και θα επανέλθω.
  • Την Παρασκευή παραλάβαμε από το ταχυδρομείο τις αποκριάτικες στολές μας. Τα γενέθλια της Ιφιγένειας πλησιάζουν και το θέμα μας φέτος είναι “Οι πριγκίπισσες της Disney και οι φίλοι τους“. Θέλετε να μαντέψετε τι θα ντυθεί καθένας από εμάς;
  • Είδαμε το δεύτερο μέρος του The Hunger Games και μας άρεσε. Ανυπομονώ να δω τι θα γίνει στη συνέχεια.
Πικάντικο μοσχάρι με κάρυ
  • Παίξαμε με τις ώρες με πλαστελίνη. Τι όμορφο που είναι όταν μέσα από τα παιδιά σου ξαναγίνεσαι παιδί. Πόσα πράγματα θυμάσαι, εκτιμάς και ανακαλύπτεις από την αρχή.
  • Ντύσαμε με υπέροχα φορέματα όλες τις αγαπημένες μας πριγκίπισσες σε αυτό το site. Θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος στην Ιφιγένεια δήλωνα παντού ότι η δική μου κόρη δεν θα παίζει με πριγκίπισσες… από τις πολύ πετυχημένες δηλώσεις μου πραγματικά! Δεν θέλετε να σας πω για τα παιχνίδια / παζλ / βιβλία δραστηριοτήτων / πίνακες ζωγραφικής / παραμύθια / φιγούρες / σετ φαγητού / πιτζάμες / αξεσουάρ για τα μαλλιά που έχουμε με θέμα τις πριγκίπισσες της Disney.
  • Φτιάξαμε παζλ παρέα με την Ιφιγένεια. Είναι έξυπνη αλλά πεισματάρα και καθόλου μεθοδική.
  • Χορέψαμε μαζί αυτό το τραγούδι.

Φάγαμε αυτό το υπέροχο μοσχάρι με κάρυ.

Το να χρησιμοποιήσω γάλα καρύδας σε πιάτο με μοσχάρι πιστέψτε με είναι υπέρβαση για μένα.
Είχα διαβάσει παλιότερα ότι το γάλα καρύδας αφενός βοηθά στο να γίνει το μοσχάρι εξαιρετικά τρυφερό, αφετέρου δεν δίνει γεύση καρύδας στο πιάτο. Ισχύουν και τα δύο.

Νομίζω ότι δεν έχω ξαναμαγειρέψει τόσο μαλακό μοσχάρι.
Επιπρόσθετα, τα ζεστά αρώματα από την κανέλα και το γαρύφαλλο ταιριάζουν εκ των πραγμάτων στο συγκεκριμένο είδος κρέατος.
Θα ήθελα να έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο κάρυ, αλλά δεν ήθελα να το ρισκάρω με μια Ιφιγένεια που μασά κάθε μπουκιά κρέατος για 5′ προτού τελικά τη φτύσει δηλώνοντας ότι δεν της αρέσει.

Αφού έφαγε μοσχάρι και μάλιστα με κάρυ, είμαι ικανοποιημένη. Οκ βοήθησαν και οι τηγανητές πατάτες με το οποίο το συνοδέψαμε :)

Πικάντικο μοσχάρι με κάρυ

Πικάντικο μοσχάρι με κάρυ

Eτοιμασία: 50 minutes
Μαγείρεμα: 2 hours
Συνολικά: 2 hours 50 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: μοσχάρι με κάρυ
Μερίδες: 5
Αυτό το μοσχάρι με κάρυ, γάλα καρύδας και ζεστά μπαχαρικά είναι αναπάντεχα γευστικό. Μικρά αλλά και μεγαλύτερα στριμαδάκια δεν μπορούν να αντισταθούν στη νοστιμιά του!

Υλικά

  • 1300 γρ. μοσχάρι νουά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 500 ml ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 1/2 λεμόνι το χυμό

Εκτέλεση
 

  • Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Το βράζουμε για 30-40′ σε άφθονο νερό, ενώ παράλληλα το ξαφρίζουμε. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές και να μαλακώσει ελαφρά το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγη ώρα, να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμα τους.
  • Ρίχνουμε την πασάτα, το γάλα καρύδας, το χυμό λεμονιού και το κάρυ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος το αλατίζουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Συνοδεύουμε το κρέας με ρύζι ή τηγανητές πατάτες, για μια “ελληνική” πινελιά!

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




26 ΣΧΟΛΙΑ

Ερμιόνη 10 Μαρτίου 2014 - 21:05

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και που το ευχαριστηθήκατε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
e.servidou@gmail.com 10 Μαρτίου 2014 - 12:26

Αγαπητη Ερμιονη, μολις χθες μαγειρεψα αυτο το φαγακι. Με την παραλλαγη βεβαια οτι σωταρισα εξ αρχης το κρεμμυδι και το κρεας και το εβρασα στη χυτρα. Το παραπανισιο ζουμακι σωθηκε με λιγο βρασιμο με ανοιχτη κατσαρολα. Εγινε πραγματι εξαιρετικο, το κρεας ελιωνε. Του πηγε πολυ και το ρυζακι. Να εισαι καλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleni {The Foodie Corner} 27 Φεβρουαρίου 2014 - 11:00

Φαίνεται υπέροχο! Λατρεύω το γάλα καρύδας στο φαγητό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα με μοσχάρι. Νομίζω πρέπει σύντομα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elenis Cooking 21 Φεβρουαρίου 2014 - 19:27

Τέλειο φαγάκι Ερμιόνη μου, πάρα πολύ ωραίο και δείχνει λαχταριστό!Με τις ιώσεις και μεις έχουμε μεγάλο θέμα, είμαστε πάλι άρρωστοι και αυτό συμβαίνει συνέχεια!Ελπίζω να είναι καλά τωρα η μικρή σου, περαστικά!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 18 Φεβρουαρίου 2014 - 15:30

Πριγκιπικά μασκαρέματα, αλλά και άκρως πριγκιπικό πιάτο, το πικάντικο καλομαγειρεμένο μοσχαράκι σου, Ερμιόνη μου.
Ότι πρέπει δηλαδή για το Κυριακάτικο γεύμα μιας όμορφης οικογένειας.
Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 18 Φεβρουαρίου 2014 - 15:09

Άκουγα το τραγούδι που χορέψατε και χαμογελούσα, γιατί σας φανταζόμουν: τι ωραίο που είναι να περνάει καλά κανείς με τα παιδιά του! :-)
Αλλά το διασκέδασα και με την πολύ επιτυχημένη παρελθούσα δήλωσή σου ότι η κόρη σου δε θα παίζει με πριγκίπισσες – ακολουθούμενη, στο κείμενο, από δυο σειρές που απαριθμούν τα αντικείμενα που έχετε τώρα με τις πριγκίπισσες της Disney, ΧΑΧΑΧΑ! Έτσι! Μεγάλη μπουκιά φάε, που λένε … :-)
Το μοσχαράκι φαίνεται πολύ ωραίο στις φωτογραφίες και η σάλτσα σε προσκαλεί για … βουτιές με ψωμί! Ουφ, θέλω να κάνω και δίαιτα! Μου έδωσες, πάντως, ιδέα: ήθελα να φτιάξω κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ σελινόριζας. Πλέον, λέω να κρατήσω τον πουρέ και να αντικαταστήσω το κοκκινιστό με τη δική σου εκδοχή. Ελπίζω μόνο να μην είναι υπερβολικά τα αρώματα και από τα δύο μαζί!
Χαιρετώ! :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 18 Φεβρουαρίου 2014 - 15:04

κάρυ ε; mmmmm πάλι αναμνήσεις από Λονδίνο. Νοστιμότατο αλλά έχω μπει σε διατροφή … λέμε τώρα, άλλωστε η προσπάθεια μετράει. Το ΣΚ σου γεμάτο πάντως δεν λέω, από όλα είχε το πρόγραμμα, πάντως αυτό το σίδερο στις 7.00 το πρωί τι το ήθελες??? άπαπαπαπαααα, ντροπή !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 18 Φεβρουαρίου 2014 - 10:59

Πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, παρέα με την οικογένειά του!!! Μικρές στιγμές. γεμάτες στιγμές!! Το μοσχαράκι που τους μαγείρεψες, εξαιρετικό. Τι καλύτερο για ένα οικογενειακό γεύμα το Σαββατοκύριακο;;!!
Καλή σου ημέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 18 Φεβρουαρίου 2014 - 10:19

Σε όλες μου τις κόκινες σάλτσες βάζω κανέλλα, μοσχοκάρυδο και πολλές φορές και γαρύφαλο. Έτσι έχω μάθει να τις φτιάχνω από τη γιαγιά μου. Όμορφο κυριακάτικο φαγητό ιδανικό να το μοιραστείς με την οικογένειά σου! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 18 Φεβρουαρίου 2014 - 09:22

Τι ωραία που περνάτε Ερμιόνη, να είστε πάντα χαρούμενοι και να περνάτε καλά.
Το φαγητό σου φαίνεται πολύ νόστιμο, την καρύδα κι εγώ ελάχιστες φορές την έχω χρησιμοποιήσει και μου άρεσε. Το κάρυ ελάχιστες φορές πάλι, έχει έντονη μυρωδιά και βάζω συνήθως μικρή ποσότητα.
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 18 Φεβρουαρίου 2014 - 01:38

Με ενθουσιασε σαν πιατο,αλλα θα παραλλειψω το γαλα καρυδας,οταν το φτιαξω,οτι εχει σχεση με καρυδα,δεν μου αρεσει καθολου,περαστικουλια στην πριγκιπισα σου,ειναι ετσι ο καιρος ολα τα καημενουλια ειναι αρρωστα,που θα παει φευγει σε λιγο ο Χειμωνας,πολλα φιλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 18 Φεβρουαρίου 2014 - 01:12

Υπέρβαση αποτελεί και για μένα το γάλα καρύδας στο φαγητό αλλά πρέπει κάποια στιγμή να το τολμήσω!!!! Δείχνει λαχταριστό!!!!
Περαστικά στη μικρούλα σου!!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 18 Φεβρουαρίου 2014 - 01:03

Πολύ όμορφα περάσατε Ερμιόνη μου. Πράγματι μερικές φορές περνούμε καλά χωρίς κάτι το …μαγικό. Περαστικά σας …σε καταλαβαίνω γιατί και η μικρή μας ήταν χάλια, πρώτα γαστρεντερίτιδα, μετά ίωση με πυρετό και στο καπάκι…ωτίτιδα!!!!!!!!
Το μοσχαράκι σου …υπέροχο… λέω να το φτιάξω την Κυριακή!!!
Όσο για τις δηλώσεις …άσε… κι εγώ δήλωνα ότι οι δικές μου ανιψιές δεν θα παίζουν με Barbie (μετά την καταιγίδα με τις πριγκίπισσες εμάς μας χτύπησε η θεομηνία της Barbie!!!)!!! χαχαχαχα
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 18 Φεβρουαρίου 2014 - 00:26

Θα το τολμήσουμε, θα το τολμήσουμε! Λατρεύω το κάρυ και το γάλα καρύδας! Μούρλια συνταγή κι ακόμη πιο μούρλια φωτογράφιση Ερμιόνη! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 18 Φεβρουαρίου 2014 - 00:10

Tι ωραία που περάσατε Ερμιόνη μου (εντάξει, εκτός από το σιδέρωμα ..:)

Ωραίο, γεμάτο σαββατοκύριακο.
Ειμαι σίγουρη πως το brownie θα πετύχει την επόμενη φορά.

Το κάρυ μου αρέσει πολύ τώρα τελευταια και σίγουρα πηγαίνει με το γάλα καρύδας. Κι αν όπως λες δεν φαίνεται η γευση της έγινε πολύ ωραίο φαγάκι.
Να περνάτε καλά :)

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 17 Φεβρουαρίου 2014 - 22:37

Το γάλα καρύδας είναι ένα καταπληκτικό υλικό…το χρησιμοποιώ σε γλυκά και σε φαγητά εξίσου! Έχω λατρεία και με τα πικάντικα…Το πιάτο σου είναι τέλειο!! Αχμμ βγάλτε καλέ καμιά φώτο με τα αποκριάτικα να τα δούμε και εμείς!! Φιλάκια^^

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 17 Φεβρουαρίου 2014 - 22:32

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 17 Φεβρουαρίου 2014 - 18:22

Περαστικά στήν Ισμήνη σας Ερμιόνη μου!!Καί η μπέμπα μας,λίγο είναι άρρωστη μέ συνάχι!Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου!!Φαίνεται καί ακούγεται,πεντανόστιμη!!Δέν φοβάμαι νά δοκιμάσω τό γάλα καρύδας!!Οι φωτογραφίες σου,τόσο ζηλευτές!!Αριστη παρουσίαση!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά Κάκου 17 Φεβρουαρίου 2014 - 18:18

To μοσχαράκι δεν το πολυσυμπαθώ… Κάρυ δεν έχω φάει ποτέ μου, ούτε στην όψη δεν το αναγνωρίζω (τράτζικ;) αλλά η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά…
Για το τι θα ντυθείτε, χμμμ, δεν ξέρω, είναι τόσες πολλές οι πριγκίπισσες.. Αλλά εσένα θα ήθελα να σε δω “Μπελ” από την πεντάμορφη και το τέρας. Κάτι μου κάνουν τα μαλλιά σου και με παραπέμπουν εκεί :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 17 Φεβρουαρίου 2014 - 15:56

Το μοσχάρι φαίνεται σούπερ! Όσο για το γάλα καρύδας, πιστεύω πως τα υπόλοιπα υλικά θα το καλύπτουν άρα το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον αρκετά κοντά σε ένα πλούσιο πικάντικο κοκκινιστό!
Μια που είσαι και των ταινιών/σειρών, είδα μια ενδιαφέρουσα ταινία το Σ/Κ, “Children of Men” με τον Clive Owen. Αν δεν την έχεις δει ακόμα, πιστεύω πως θα σου αρέσει πολύ!
Καλό απόγευμα και καλή βδομάδα να έχουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 17 Φεβρουαρίου 2014 - 15:41

Αυτό το φαγάκι είναι ακριβώς μέσα στις γεύσεις που μου αρέσουν! Αν και δεν είμαι πολύ φαν του μοσχαριού, αλλά αφού λες ότι η καρύδα το κάνει τρυφερό σε εμπιστεύομαι! Εύχομαι να έχετε πολλά τέτοια σαββατοκύριακα (χωρίς το σιδέρωμα όμως…)!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 17 Φεβρουαρίου 2014 - 14:54

Καλή εβδομάδα!!
Μπορώ να βάλω όλα τα υλικά εκτός από το γάλα καρύδας. Για πρώτη φορά δοκίμασα καρύδα σε φαγητό πριν ένα μήνα στο γάλα δύσκολα θα φτάσω.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 17 Φεβρουαρίου 2014 - 12:54

καλημερα!!! καταρχην μου φανηκε παραξενο το καρυ στο μοσχαρι μιας και το εχω συνδυάσει μονο με το κοτόπουλο!!! θα το δοκιμάσω εννοείτε! οσο για το γαλα καυδας εχω καποιον ενδοιασμο απ τη μια που να το βρω απ την αλλη δεν μου αρεσει και σαν γευση!
καλα ολες οι μανες αυτα λετε για τις πριγκιπισσες και μετα πρωτες τρέχετε να τις μαθετε στις κορες :P χαχαχα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mageirissa 17 Φεβρουαρίου 2014 - 12:34

Καλημέρα!Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ γάλα καρύδας στο μοσχάρι, αλλά τώρα με έβαλες στον πειρασμό. Σπιτικό φαγάκι για ένα όμορφο σπιτικό. Εύχομαι πάντα να περνάτε έτσι ωραία!Καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 17 Φεβρουαρίου 2014 - 11:13

Φαγάκι απολύτως του γούστου μου μας καλομαγείρεψες Ερμιονάκι μου σήμερα!
Το κάρυ ταιριάζει εξαιρετικά με το γάλα καρύδας, θα συμφωνήσω μαζί σου!
Χαίρομαι που είχες ένα τόσο όμορφο Σαββατοκύριακο, και φυσικά θα ακολουθήσουν πολλά τέτοια ακόμα!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 17 Φεβρουαρίου 2014 - 10:46

Καλημέρα! Το δικό μας σαββατοκύριακο δεν ήταν καθόλου καλό, συνάχι και οι δυο μας που δεν λέει να περάσει μέρες τώρα. Την Κυριακή όμως πήγαμε σε ένα αποκριάτικο πάρτυ και η Νατάσα πέρασε τέλεια (εγώ όχι και τόσο διότι ήμουνα σαν ναρκωμένη από τα αντισταμινικά!). Αυτό το μοσχαράκι θα το κάνω οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα, έχω όλα τα υλικά διαθέσιμα και νομίζω πως το τελικό αποτέλεσμα θα μας αρέσει πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα