Ταλιατέλες με κοτόπουλο

Οι ταλιατέλες με κοτόπουλο είναι ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο. Το κοτόπουλο ψήνεται ξεχωριστά, ενώ στις ταλιατέλες χρησιμοποιούμε μια απίθανη λευκή σάλτσα που φτιάχνουμε με γάλα, ξινόγαλα και παρμεζάνα.

Ταλιατέλες με κοτόπουλο

Οι καλοκαιρινές μας διακοπές απέχουν ελάχιστες μόνο ημέρες.

Δεν νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ τις περιμένω. Θέλω απλά να φύγω. Και να αφήσω όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερες εκκρεμότητες να με περιμένουν επιστρέφοντας.

Οι παραγγελίες για το δωμάτιο των κοριτσιών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί. Ελπίζω ότι θα προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι.

  • Καταλήξαμε σε κουρτίνα και είμαι τόσο χαρούμενη. Το μαγαζί στο οποίο πήγαμε είχε συγκλονιστικά μεγάλη ποικιλία σε υφάσματα, σχέδια και χρώματα. Επιπρόσθετα, ο κύριος που μας εξυπηρέτησε ήταν απίστευτος. Γνώριζε πολύ καλά τη δουλειά του, ήταν ευγενικός, ακούραστος. Έκανε τις πλέον εύστοχες ερωτήσεις προκειμένου να καταλάβει πώς είναι το δωμάτιο, τι χρώματα κυριαρχούν, τι διακοσμητικό ύφος το χαρακτηρίζει και κατόπιν να μας προτείνει λύσεις που ταιριάζουν. Καθώς φεύγαμε, είχα μια έντονη επιθυμία να τον αγκαλιάσω και να του πω ευχαριστώ. Εντάξει δεν το έκανα, μην ανησυχείτε!
  • Το φωτιστικό που τόσο πολύ ήθελα -και το οποίο παρήγγειλα 5 φορές παρακαλώ- δεν ήταν πουθενά διαθέσιμο, αλλά τουλάχιστον βρήκα ένα άλλο πολύ χαριτωμένο.
  • Και ο καθρέπτης με τη Ραπουνζέλ υπάρχει ευτυχώς αλλού. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω με τις γωνίες στήριξης των ραφιών και μόλις παρήγγειλα σεντόνια.
Ταλιατέλες με κοτόπουλο

Οι απαιτήσεις για το μικρό οικιακό μας γραφείο ήταν ευτυχώς λιγότερες. Αν και έπρεπε να εξετάσουμε διάφορα πιθανά σενάρια προτού καταλήξουμε σε εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες/επιθυμίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Κωστής δυσκολεύεται πραγματικά να αποχωριστεί το τωρινό γραφείο μας με το χαρούμενο ποπ στιλ διακόσμησης, τις πορτοκαλί και λαχανί χρωματικές πινελιές και τα πολλά μεταλλικά στοιχεία. Εγώ πάλι προτιμώ να σκέφτομαι ότι είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας νέας, εξίσου ή ακόμα περισσότερο όμορφης.
Ύφος πιο σοφιστικέ αυτή τη φορά, έπιπλα λευκά, αποχρώσεις πιο ήρεμες. Μπεζ και σιέλ… γη και ουρανός. Μοτίβα με ρίγες και λίγα φλοράλ στοιχεία. Μ’ αρέσει έτσι όπως το φαντάζομαι.

Ταλιατέλες με κοτόπουλο

Η μαγειρική μου διάθεση είναι σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα.

Ιδέες πολλές, όρεξη άφθονη, πολλά προϊόντα που θέλω να δοκιμάσω και χρόνος ελάχιστος αλλά δεν παραπονιέμαι. Για την ώρα μου αρκεί. Σκέφτομαι να ξαναγυρίσω στις 3 αναρτήσεις την εβδομάδα. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και νιώθω ότι οι 2 δεν είναι αρκετές. Τολμηρή και απαιτητική σκέψη. Θα δούμε.

Κάτι ελαφρύ για σήμερα. Εντάξει, όχι πάρα πολύ ελαφρύ. Τόσο ώστε να μην νιώθουμε τύψεις. Ταλιατέλες με κοτόπουλο. Στις ταλιατέλες προσθέτουμε μια πλούσια λευκή σάλτσα που χρησιμοποιεί σαν βάση το ξινόγαλα.

Το ψητό κοτόπουλο έχει μια αξεπέραστη νοστιμιά. Είναι λιτό και διόλου εντυπωσιακό πιάτο. Είναι όμως ελαφρύ, εύκολο και σε κερδίζει με την πρώτη μπουκιά. Σε κάνει να μετανιώνεις που δεν το φτιάχνεις συχνότερα. Ναι, υπάρχουν πιάτα πιο ελκυστικά, πολύπλοκα και ίσως ενδιαφέροντα. Αλλά όχι τόσο διαχρονικά. Και όχι με τόσο ξεκάθαρη γεύση.
Οι ταλιατέλες είναι θεσπέσιες. Κρεμώδεις, με γεύση που ισορροπεί ανάμεσα στο ξινούτσικο και το πικάντικο, το ξινόγαλα και την παρμεζάνα.

Πρέπει να πω ωστόσο ότι παρόλο που πρόκειται για ένα αρκετά εύκολο πιάτο, κουράστηκα να πλένω. Μπολ, γκριλιέρα, κατσαρόλα και άλλη κατσαρόλα, σουρωτήρι. Οπότε βρείτε οπωσδήποτε κάποιον να κάνει αυτή τη δουλειά για εσάς.

Ραντεβού εκτάκτως την Πέμπτη, για να μοιραστώ μαζί σας μια πολύ δροσερή συνταγή και να σας αποχαιρετίσω προσωρινά.

Ταλιατέλες με κοτόπουλο 

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Συνολικά: 1 hour
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: ταλιατέλες με κοτόπουλο
Μερίδες: 5
Οι ταλιατέλες με κοτόπουλο είναι ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο. Το κοτόπουλο ψήνεται ξεχωριστά, ενώ στις ταλιατέλες χρησιμοποιούμε μια απίθανη λευκή σάλτσα που φτιάχνουμε με γάλα, ξινόγαλα και παρμεζάνα.

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις ταλιατέλες:

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 γρ. γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. ξινόγαλα
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

Για το κοτόπουλο:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  • Τακτοποιούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε τηγάνι-γκριλιέρα και ψήνουμε για 30-40’ με σκεπασμένο το σκεύος, γυρίζοντας το κοτόπουλο 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το κόβουμε σε λωρίδες και το διατηρούμε ζεστό.

Για τις ταλιατέλες:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα για 2-3’ να χρυσίσει.
  • Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά εξακολουθώντας να ανακατεύουμε ζωηρά ούτως ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι από το αλεύρι.
  • Αφού ενσωματώσουμε όλο το γάλα προσθέτουμε το ξινόγαλα, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και κατόπιν την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




12 ΣΧΟΛΙΑ

ElenisCooking 31 Ιουλίου 2014 - 10:51

Ερμιόνη μου πεντανόστιμο δείχνει το φαγάκι σου και αυτή η λευκή σάλτσα φαίνεται καταπληκτική!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νeli 30 Ιουλίου 2014 - 00:41

H μακαροναδα σου φαίνεται απίστευτη,θα τη φτιαξω,να περάσεις όμορφα στις διακοπές σου,να ξεκουραστείς και να γυρίσεις ορεξάτη να φτιάξεις το πολύ όμορφο δωμάτιο που ξεκινησες για τις πριγκίπισες,πολλά φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 29 Ιουλίου 2014 - 22:35

Μια χαρά ακούγονται οι αλλαγές σας! Ειδικά το γραφείο με τις φλοράλ λεπτομέρειες :-)
Και το πιάτο θα το τιμήσω αργότερα όμως.. δυστυχώς περνάω 2βδόμαδο χωρίς υδατάνθρακες :-(

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 29 Ιουλίου 2014 - 22:07

Πολύ μου άρεσε η προσθήκη του ξινόγαλου στη μπεσαμέλ! Το ξινούτσικο και πικάντικο είναι πάντα στις προτιμήσεις μου και η μακαρονάδα σου πληρεί τις προδιαγραφές με το παραπάνω!
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 29 Ιουλίου 2014 - 20:58

Πώ πώ!!!Πολύ νόστιμο τό φαγάκι σου Ερμιόνη μου!!Γειά στά χεράκια σου!!
Καί η σαλτσούλα του,μούρλια!!Το ζήλεψα!!!!Καλές διακοπές καί νά περάσετε φανταστικά μέ τά κοριτσάκια σας!!Καλό βράδυ!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ελπίδα 29 Ιουλίου 2014 - 20:53

ωωωω τρελαίνομαι.. Μου φαίνεται όλο το μήνα θα τρωω μακαρονάδες!!! πολλά φιλιά Ερμιόνη μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τante Kiki 29 Ιουλίου 2014 - 20:17

Ωραιότατο και ελαφρύ πιάτο Ερμιόνη μου …φανταστική νοστιμιά μας έφτιαξες!! Λατρεύω και τα ζυμαρικά και το κοτοπουλάκι… τέλειο!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
filousia 29 Ιουλίου 2014 - 19:23

Η συνταγη φανταστικη την εφτιαξα!!!αχ σ ευχαριστουμε Ερμιονη για τις τελειες κ νοστιμες ιδεες σου :) καλες διακοπες ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 29 Ιουλίου 2014 - 17:50

Η λευκή κρεμώδες σάλτσα είναι φανταστική με τα ζυμαρικά και φυσικά με το κοτοπουλάκι!Για άλλη μια φορά μας έκανες ένα πιάτο συγκλονιστικό!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
niki 29 Ιουλίου 2014 - 15:18

Καταπληκτικό !!ταλιατέλες…κοτόπουλο …μμ.. και λευκή σάλτσα!απίστευτος συνδυασμός!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 29 Ιουλίου 2014 - 10:59

Με τόσες περιγραφές, περιμένω πώς και πώς να δω φωτογραφίες από τα δύο δωμάτια, όταν με το καλό τελειώσουν! Είμαι σίγουρη ότι με τόσο κόπο που καταβάλεις, θα γίνουν φανταστικά!
Το φαγάκι σου είναι όπως πάντα υπέροχο, δεν ξέρω αν στο έχω ξαναπεί, το συνδυασμό κοτόπουλο-ξινόγαλα τον έμαθα από σένα, και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 29 Ιουλίου 2014 - 10:57

Αυτή η κρεμώδης σαλτσούλα θα ταιριάζει απίστευτα με τις ταλιατέλες.
Τι νόστιμο φαγάκι Ερμιονάκι μου, γεια στα χεράκια σου!!!!

Απ ότι κατάλαβα τις ίδιες μέρες θα λείπουμε για διακοπές, άντε με το καλό να πάμε και καλά να περάσουμε :))
Και ν’ αφήσεις όλα τα άλλα πίσω, όλα θα γίνουν, εσύ να κοιτάξεις να ξεκουραστείς!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα