Παγωτό Maltesers χωρίς παγωτομηχανή

Παγωτό Maltesers χωρίς παγωτομηχανή

Τα δώρα των κοριτσιών από το Craftaholic

Την Κυριακή το πρωί ξυπνήσαμε, φορέσαμε τα καλά μας, στολίσαμε τα μαλλιά μας, πήραμε αγκαλιά την καινούρια μας (υφασμάτινη) κουκουβάγια και φωτογραφηθήκαμε με σκέρτσο, νάζι και χαμόγελο.

Τα κορίτσια δηλαδή, γιατί εγώ εκτελούσα χρέη φωτογράφου / συντονιστή / εμψυχωτή.

Πριν από μερικές ημέρες η αγαπημένη μου Αθηνά είχε την καλοσύνη να μας στείλει μια χαριτωμένη κουκουβάγια (το σήμα κατατεθέν του Craftaholic) και δύο κορδέλες για τα κορίτσια. Τις οποίες βγάζουν από τα μαλλιά τους μόνο όταν πρόκειται να κοιμηθούν.

Τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν αμέσως με την κουκουβάγια. Το ίδιο και εγώ. Για λίγες μέρες μάλιστα, προσπάθησα να πείσω τα κορίτσια ότι η Αθηνά την έστειλε σε μένα προσωπικά και ότι είναι δικιά μου. Καμία τύχη φυσικά. Η κουκουβάγια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο δωμάτιο τους.

Και εδώ που τα λέμε, μια μοβ πουά κουκουβάγια με κάστρο (και σας παρακαλώ πολύ να προσέξετε αυτή τη λεπτομέρεια στη φωτογραφία), ταιριάζει ιδανικά σε δύο μικρές κυρίες με πριγκιπικό δωμάτιο. Όχι ότι δεν ταιριάζει και σε μια μαμά κουκουβάγια βέβαια!

Χαρούμενα χρώματα, προσεγμένες ραφές και υφάσματα με μοναδικά σχέδια.
Τα Craftaholic είναι 100% χειροποίητα, φτιαγμένα με αγάπη και φροντίδα. Ράβονται στην Ελλάδα από εξαιρετικής ποιότητας υλικά.

Με την Αθηνά μας συνδέει μια διαδικτυακή φιλία αρκετών χρόνων, αλλά και η συνεργασία μας στο περιοδικό Cook, Craft, Create.
Είναι ένα από εκείνα τα αξιοθαύμαστα άτομα που τόλμησαν -και κατάφεραν- να μετατρέψουν σε επάγγελμα το χόμπι τους. Διαβάζοντας τις αναρτήσεις της και βλέποντας όλα τα πανέμορφα χειροποίητα πράγματα που με τόσο μεράκι ράβει, έχω την αίσθηση ότι η έμπνευση και η δημιουργική διάθεση αποτελούν για εκείνη το πιο εύκολο και φυσικό πράγμα στον κόσμο.

Είναι ένα άτομο γεμάτο ενέργεια που διαρκώς καταπιάνεται με κάποιο πρότζεκτ. Το πιο πρόσφατο μάλιστα παρουσιάζει συνταγές για πάρτι και αυτό το παγωτό maltesers αποτελεί τη δική μου φιλική συμμετοχή.

Παγωτό Maltesers χωρίς παγωτομηχανή

Λίγα λόγια για το παγωτό maltesers

  • Ετοιμάζεται εύκολα καθώς δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής. Kαι στο σημείο αυτό υποψιάζομαι ότι κάποιες / κάποιοι από εσάς ήδη χαμογελάτε με ανακούφιση.
  • Έχει πλούσια και βελούδινη υφή, που θυμίζει αρκετά εκείνη που έχει το παρφέ.
  • H γεύση του είναι υπέροχα σοκολατένια, με ισορροπημένη γλυκύτητα και τα χοντροαλεσμένα maltesers να την κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερη.
Παγωτό Maltesers χωρίς παγωτομηχανή

Εξαιρετικά απλό και με εθιστική γεύση (η Ισμήνη είναι στη διάθεση σας για επιβεβαίωση), είναι βέβαιο πως αυτό το παγωτό maltesers θα το φτιάξουμε ξανά και ξανά φέτος το καλοκαίρι.

Αν θέλετε να εμπνευστείτε περισσότερο, ρίξτε μια ματιά εδώ για πολλά απολαυστικά παγωτά!

Παγωτό Maltesers χωρίς παγωτομηχανή

Παγωτό Maltesers χωρίς παγωτομηχανή

Eτοιμασία: 15 minutes
Αναμονή: 6 hours
Συνολικά: 6 hours 15 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: παγωτό maltesers
Μερίδες: 1 κιλό παγωτό
Ένα παγωτό με πλούσια σοκολατένια γεύση, άφθονα maltesers και υφή που θυμίζει παρφέ! Και το καλύτερο; ετοιμάζεται χωρίς παγωτομηχανή!

Υλικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. σοκολατένιο ρόφημα σε σκόνη τύπου Nesquik
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. maltesers χοντροαλεσμένα στο μούλτι

Εκτέλεση
 

  • Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατένιο ρόφημα, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις το μίγμα μας μοιάζει με σφιχτή μους, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
  • Προσθέτουμε τα αλεσμένα maltesers και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το παγωτό σε αεροστεγές σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.
  • Το σερβίρουμε με λίγη nutella ή μερέντα, την οποία έχουμε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα και μερικά χοντροσπασμένα maltesers ακόμα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




27 ΣΧΟΛΙΑ

Αννα - Μαρια 17 Ιουνίου 2023 - 19:52

Πολυ ευκολη η συνταγη σας να το φτιαξω για τα εγγονακια μου!
Απλα θα ηθελα μια διευκρινηση το ροφημα που λετε βαζουμε τη σκονη οπως
ειναι η το φτιαχνουμε με νερο σαν ροφημα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Ιουνίου 2023 - 17:54

Καλησπέρα σας,
Το ρόφημα χρησιμοποιείται έτσι όπως είναι, δεν χρειάζεται να το διαλύσετε δηλαδή σε νερό ή γάλα. Καλή επιτυχία αν αποφασίσετε να το φτιάξετε και θα χαρώ να μου πείτε πώς σας φάνηκε! Και στα εγγονάκια σας βεβαίως!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ντίνα 21 Ιουνίου 2018 - 11:01

Τί υπέροχη και εύκολη συνταγή! Ευχαριστούμε πολύ! Την έκανα όταν μας κάλεσαν σε ένα φιλικό σπίτι και άρεσε σε όλους. Απορία: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση και για παρόμοια παγωτά; Ας πούμε παγωτο με όρεο μπισκότα; Πως θα μπορούσε να γίνει Ερμιόνη νομίζεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 3 Ιουλίου 2018 - 22:14

​Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά λόγια!
Χαίρομαι πολύ που δοκιμάσατε τη συνταγή και ακόμα περισσότερο που σας άρεσε!
Τα maltesers ναι, μπορούν να αντικατασταθούν με οτιδήποτε άλλο θέλουμε, το μόνο όριο είναι η φαντασία μας!
Χοντροσπασμένα μπισκότα, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, γλυκά του κουταλιού, dulce de leche, ένα ωραίο σιρόπι fudge, brownies ψιλοκομμένα, μπορούμε να προσθέσουμε ότι άλλο θέλουμε σε ποσότητα τόση ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα!
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 27 Ιουνίου 2015 - 19:30

μικρες πριγκιπισσες!!! η μεγαλη σου μοιαζει παρα πολυ!! τι ωραια κουκουβαγια!! σαν τη μαμα κουκουβαγια ;) !!νταξει το παγωτο ολα τα λεφτα! η φωνη μεσα μου ζητοκραυγάζει πετα πυροτεχνηματα και φωναζει τρεχα μαρη τασουλα να παρεις μαλτιζερς να δοκιμασεις το παγωτο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 27 Ιουνίου 2015 - 01:22

Μουρλια το παγωτο… και οι κορδελες των κοριτσιών σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 26 Ιουνίου 2015 - 07:45

Δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω Ερμιόνη μου… Τις πανέμορφες κουκλίτσες σου, τις κορδέλες και την κουκουβάγια της χρυσοχέρας Αθηνάς η το τέλειο παγωτό… Θα τα χαρακτηρίσω όλα “απίθανα”, θα πω “Καλημέρα” και θα αποχωρήσω στέλνοντας φιλιά και παίρνοντας τη συνταγή :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marian 25 Ιουνίου 2015 - 21:08

Είναι πραγματικά καταπληκτική η Αθηνά! Τα κορίτσια σου σκέτο μέλι. Καλές πριγκιπο-καταστάσεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευη 25 Ιουνίου 2015 - 11:53

Κ παγωτο κ maltesers κ ανευ παγωτομηχανης…γιουπι, γιουπι, γιουπι!!! Τελειο το παγωτακι σου Ερμιονη μου!! Οταν θελω να φτιαξω παγωτο εσυ μου ερχεσαι παντα στο μυαλο!! Τα κοριτσακια σου γλυκυτατα!! Παντα να χαμογελουν ετσι!! Φιλακια πολλα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 24 Ιουνίου 2015 - 22:13

Τέλειο το παγωτό, αλλά τα κορίτσια σου είναι πιο γλυκά. Πολύ ομορφα όλα αυτα που έφτιαξε η Αθηνά, ανυπομονώ να αρχίσει να κρατάει και η δική μου καμια ωραία στέκα στα μαλλιά γιατί μέχρι στιγμή τα βγάζει όλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 24 Ιουνίου 2015 - 15:55

Και το παγωτό ωραίο και η κουκουβάγια ωραία (μ αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι κατασκευές), αλλά οι μικρές κυρίες είναι αξιαγάπητες και τα πιο ωραία μοντέλα :)
Οι γλυκούλες μου… :)

Να τις χαίρεστε Ερμιόνη μου, κι αυτές εσάς.

Φιλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 24 Ιουνίου 2015 - 13:11

Να τις χαίρεστε τις κουκλίτσες Ερμιόνη μου… είναι φανταστικές… όχι ότι η κουκουβάγια και οι στέκες τους δεν είναι!!! Σκέτη γλυκά είναι οι κούκλες!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 24 Ιουνίου 2015 - 10:27

Να τις χαίρεστε τις κουκλίτσες σας Ερμιόνη μου!
Δώστε τους ένα φιλί από μένα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria 24 Ιουνίου 2015 - 01:32

Τί υπέροχα τα παιδάκια σου – εύχομαι να μπορείς πραγματικά να τα χαίρεσαι!

Ευχαριστούμε ΚΑΙ για το παγωτό αλλά οι μικρές είναι αυτές που μου έφτιαξαν τη διάθεση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 24 Ιουνίου 2015 - 00:06

Νομίζω ότι αυτές οι πανέμορφες γλυκιές φατσούλες μας έκαναν όλους να χαμογελάμε λίγο παραπάνω σήμερα και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!Προξενιά δέχεστε;;;;; :P
Την Αθηνά μπορεί να τη γνώρισα διαδικτυακά πρόσφατα, αλλά την παρακολουθώ και τη θαυμάζω πολύ καιρό, και είναι από τα πιο δραστήρια κορίτσια που έχω γνωρίσει, και εξαιρετικά ταλαντούχα!
Καλά, όσο για το παγωτό, τι να πω; Χαίρομαι που ήρθε καλοκαίρι και θα απολαύσουμε τις “παγωμένες” εμπνεύσεις σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari 23 Ιουνίου 2015 - 23:33

Υπέροχα τα κοριτσάκια σου Ερμιόνη, να τις χαίρεστε!! Τέλεια τα κορδελάκια και η κουκουβάγια!! Για το παγωτό τι να πω; απλά λέω να σταματήσω την δίαιτα και να το τσακίσω!!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 23 Ιουνίου 2015 - 22:25

Πολύ όμορφη ανάρτηση, δεν μας πειράζει που περιέχει τοποθέτηση προϊόντος γιατί είναι κάτι που αξίζει να μάθουμε. Τέλεια η κουκουβάγια και λαχταριστό το παγωτό !!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα-two boys and hope 23 Ιουνίου 2015 - 21:01

πωπωπω ομορφιες!! κουκλες, πριγκιπισσες, νεραιδες!! μεγαλωσαν πολυ τα κοριτσια σου Ερμιόνη μου!! Και ειναι γλυκες!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 23 Ιουνίου 2015 - 17:21

Το παγωτό σου Ερμιονάκι μου δείχνει απίστευτα εθιστικό!!!!!
Και όπως καταλαβαίνεις, απολύτως του γούστου μου!
Να μου φιλήσεις πολύ πολύ τις κούκλες κορούλες σου!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 23 Ιουνίου 2015 - 12:52

Τι να πρωτοσχολιάσω τώρα? Θα αρχίσω από τα πανέμορφα κοριτσάκια σου!!!Χαριτωμένες και γλυκές σαν το καταπληκτικό παγωτό!!
Τώρα η Αθηνά κάνει καταπληκτικά πράγματα!!Πραγματικά την θαυμάζω!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 23 Ιουνίου 2015 - 12:32

Τα κορίτσια είναι πραγματικά υπέροχα και οι κορδέλες…ε…χμμμ… τις ζήλεψα κι εγώ!!! Πόσο χαριτωμένες! Μόλις παρήγγειλα ένα καπελάκι για τη Νατάσα, θα ξετρελαθεί! Το παγωτό σου Ερμιόνη μου μάλλον είναι παραγγελία, κομμένο και ραμμένο στις δυνατότητές μου (ελλείψει παγωτομηχανής) κι έτσι δεν μπορώ παρά να το δοκιμάσω, η επιλογή είναι μονόδρομος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 23 Ιουνίου 2015 - 12:22

Καλημέρα Ερμιονάκι!! Σε ευχαριστώ που χρωμάτισες το πρωινό μου!! Δεν ξέρω τί να πρωτοπώ: τα λαμπερά σου κορίτσια, τα χρώματα (τα παιδιά σου είναι ένα και ένα σε ομοιότητα έτσι με σένα και τον Κωστή έτσι;;) !! Από την Αθηνά έχουμε αγοράσει τα αγαπημένα πλέον κοκκαλάκια της Πηνελόπης που από πασχαλινά έχουν γίνει all weather!! Όσο για το παγωτάκι είναι απλά σούπερ τέλειο και μόλις σημειώθηκε για γευστική δοκιμή!! Φιλιά πολλά, σου εύχομαι μία χρωματιστή και υπέροχη εβδομάδα !! Μου έφτιαξες το κέφι πραγματικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Ξηρουχακη 23 Ιουνίου 2015 - 12:22

Τί κουκλιτσες ζωγραφιστες είναι αυτές Ερμιόνη μου?
Ο Θεός να τις έχει γερές κ δυνατές,να σας χαρίζουν πάντα ευτυχία.
Το παγωτακι σου,άπαιχτο! Είχα κάνει προσπάθεια να βρω ,τί θα φτιάχνω στους νεαρούς τωρα που θα κατεβούμε,5 Ιουλίου,Χανιά.
Είναι ο,τι καλύτερο βρήκα για παιδιά κ όχι μονο.
Η έκπληξή μου ηταν μεγαλη,όταν ειδα οτι η Αθηνά,μένει στο Άργος Ορεστικό,που κατά συμπτωση,ήταν κ γενέτειρα της μητέρας μου!
Εγώ γεννήθηκα Καστοριά,έζησα κ σπούδασα Αθήνα κ κατόπιν μετακομισαμε Χανιά.
Ωραία η κουκουβαγια,αλλά υπέροχα τα γλυκά χεράκια που την κρατούν.
Η μεγάλη ,σου μοιάζει πολύ.Εύχομαι να είναι..καλή νοικοκυρουλα,σαν τη μαμά της κ να ετοιμάζει λιχουδιές για τα παιδάκια της.
Να είστε πάντα υγιείς να τα καμαρωνετε! Να μου τις φιλήσεις.
Ευχαριστώ για τη συνταγή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αννα 23 Ιουνίου 2015 - 12:16

Τελειο!Η συνταγή θα δοκιμαστεί σύντομα.To ζαχαρούχο θα μπορούσε να μπει στο ψυγείο πριν για να είναι παγωμένο όπως και η κρέμα γάλακτος ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vaya 23 Ιουνίου 2015 - 11:16

Πανέμορφα τα κοριτσάκια σου και γλυκύτατα! Υπέροχες και οι δημιουργίες της Αθηνάς! Το παγωτό θα το δοκιμάσουμε οπωσδήποτε γιατί και παγωτομηχανή δεν έχουμε και στην πρώτη μου απόπειρα να τους φτιαξω παγωτό μου είπαν οτι τους έρεσε πιο πολύ από το αγορασμένο οπότε φαντάζομαι τι θα πάθουν με αυτό. Καλημέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 23 Ιουνίου 2015 - 11:16

Μου κλέψατε την καρδιά! Τι όμορφες φατσούλες είναι αυτές; Πολύ σ’ευχαριστώ, Ερμιόνη μου, για όλα!!!
Όσο για το παγωτό, το έφτιαξα ήδη και δεν έμεινε τίποτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 23 Ιουνίου 2015 - 11:07

Πολύ όμορφα τα κοριτσάκια σου Ερμιόνη μου να τα χαίρεσαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα