Shortcakes με φράουλες

Shortcakes με φράουλες

Το High Tea

Χτες το απόγευμα είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να παραβρεθώ στο High tea που διοργανώθηκε στη βρετανική πρεσβεία, για τον εορτασμό των 800 χρόνων από την υπογραφή της Magna Carta αλλά και των 89ων γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Shortcakes με φράουλες

Η Magna Carta (Μεγάλος Χάρτης των Ελευθεριών) είναι ένας χάρτης δικαιωμάτων που αναγκάστηκε να παραχωρήσει ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιωάννης ο Ακτήμονας στους ευγενείς, τον κλήρο και την εμπορική/αγροτική τάξη.

Από τις σημαντικότερες διατάξεις της Magna Carta είναι αυτές που αναφέρονται:

  • στο σεβασμό της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου, την απαγόρευση δηλαδή της φυλάκισης, εξορίας ή τιμωρίας χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση
  • στην υποχρέωση του βασιλιά να ζητά τη συγκατάθεση του Μεγάλου Συμβουλίου για την επιβολή φόρων
  • στην αναγνώριση των εξουσιών του Μεγάλου Συμβουλίου (που εξελίχτηκε στο σημερινό Κοινοβούλιο)
Shortcakes με φράουλες

Η 800η επέτειος από την υπογραφή του ιστορικού αυτού εγγράφου, γιορτάστηκε από τους Βρετανούς με afternoon teas που -αρκετά έξυπνα- ονομάστηκαν LiberTeas.

Σε ένα τέτοιο LiberTea λοιπόν παραβρέθηκα και εγώ χτες, μαζί με τις φίλες Ελένη και Έλενα.

high-tea

Οι πρωτόγνωρες εμπειρίες που ξεφεύγουν από τα συνήθη δεδομένα μου, τείνουν να με ενθουσιάζουν.

Και στην προκειμένη περίπτωση, απλά δεν γινόταν να μην ενθουσιαστώ.
Ο πρέσβης ευγενικός και φιλόξενος, εκλεκτοί καλεσμένοι, πανέμορφοι καταπράσινοι κήποι σε διαφορετικά επίπεδα, υπέροχη μουσική από κουαρτέτο εγχόρδων, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αρωματικά και εκλεπτυσμένα τσάγια, ποικιλία από σάντουιτς, scones με χειροποίητη μαρμελάδα και την πιο απίστευτη clotted cream (την οποία δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να φτιάξω γιατί είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα εθιστώ στη γεύση της), φανταστικά κέικ δια χειρός του μοναδικού Στέλιου Παρλιάρου.

Αυτό ήταν -πολύ περιληπτικά και με μεγάλη πλέον δόση μελαγχολίας- το σκηνικό του χτεσινού High tea.
Μπορώ να είμαι κάθε μέρα στη βρετανική πρεσβεία για τσάι παρακαλώ;

high-tea

Ένα υπέροχο απόγευμα αποτέλεσε αφορμή για ένα υπέροχο γλυκό.

Τα shortcakes είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και μπισκότα. Σχετικά άγλυκα και με εύθρυπτη υφή, συνοδεύονται συνήθως με φράουλες μαριναρισμένες σε ζάχαρη και κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
Η εκδοχή για shortcakes με φράουλες που μοιράζομαι μαζί σας ωστόσο είναι πιο «συνετή» και ελαφριά. Οι φράουλες δεν έχουν μαριναριστεί σε ζάχαρη, ενώ η κρέμα γάλακτος έχει αντικατασταθεί από στραγγιστό γιαούρτι.

Εάν θέλετε βέβαια, μπορείτε να προσθέσετε στο γιαούρτι λίγη ζάχαρη ή μέλι για πιο γλυκιά γεύση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα από κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και γιαούρτι.

Με αυτή την πιο ελαφριά μορφή τους, τα shortcakes με φράουλες είναι ιδανικά για ένα εκλεπτυσμένο πρωινό, ειδικά εάν επιλέξετε να τα συνοδεύσετε με τσάι.

Shortcakes με φράουλες

Shortcakes με φράουλες

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 25 minutes
Γεύμα: πρωινό
Κουζίνα: αγγλική
Λέξη-κλειδί: shortcakes με φράουλες
Μερίδες: 12

Υλικά

  • 410 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 66 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο κρύο και κομμένο σε κυβάκια
  • 360 ml ξινόγαλα

Και ακόμα:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφρύ)
  • 500 γρ. φράουλες σε φέτες

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με το εξάρτημα που λέγεται φτερό, μέχρις ότου η ζύμη μας να θυμίζει χοντρά ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε τέλος το ξινόγαλα και το ενσωματώνουμε στη ζύμη. Θα καταλήξουμε με ένα αρκετά κολλώδες μίγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου και ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε τα shortcakes για 20-25’, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνεια τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουμε εντελώς και κατόπιν τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Σερβίρουμε τα shortcakes με γιαούρτι και φράουλες.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή [url href=”http://www.completelydelicious.com/2015/06/breakfast-strawberry-shortcakes.html” target=”_blank”]εδώ[/url].
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




24 ΣΧΟΛΙΑ

littledeco.gr 2 Ιουλίου 2015 - 15:02

Φαίνεται γευστικό και αρκετά ελαφρύ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 27 Ιουνίου 2015 - 19:27

σαν πριγκιπισα!!! τι ωραια!! και τι ωραια συνταγη για σουπερ συνοδευτικο στο τσαι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 19 Ιουνίου 2015 - 23:22

υπέροχη η συνταγή σου Ερμιόνη μου! μου αρέσει πολύ που αντικαθιστάς την κρέμα με το αγαπημένο μου γιαούρτι! νομίζω πως έτσι γίνεται και πιο δροσιστικό, ιδανικό για το καλοκαίρι!
φαίνεται από το χαμόγελό σου ότι περάσατε όμορφα εκείνο το απόγευμα!
σε φιλώ! καλό σ/κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby 19 Ιουνίου 2015 - 14:03

Ερμιόνη μου, πρέπει να ήταν καταπληκτική εμπειρία να απολαύσεις το τσαγάκι σου με τις περιποιήσεις του κυρίου Πρέσβη :) Μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη και έτσι…
Πάντα τέτοια! :)
Το γλυκάκι σου, πειρασμός!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 19 Ιουνίου 2015 - 00:38

Είναι η πολλοστή φορά που μπαίνω να τα δω, και επιτέλους προλαβαίνω και να σχολιάσω!
Αν και δεν είμαι τόσο πολύ του τσαγιού, το εγγλέζικο afternoon tea είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, και θα μπορούσα να το βάλω εύκολα στην καθημερινότητά μου, με τόσα υπέροχα παρελκόμενα, σαν κι αυτά τα λαχταριστά shortcakes!
Πρέπει να ήταν υπέροχη η εμπειρία σας, σου εύχομαι να το ξαναζήσεις, γιατί από το χαμόγελό σου φαίνεται ότι το απόλαυσες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ElenisCooking 18 Ιουνίου 2015 - 11:34

Ερμιόνη μου χαίρομαι που περάσατε όμορφα να περνάτε πάντα καλά!Φαίνεται καταπληκτικό και πολύ λαχταριστό το γλυκάκι που έφτιαξες,ταιριάζει τέλεια με το τσάι!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 18 Ιουνίου 2015 - 10:34

Νομίζω ότι θα μπορούσα να παίρνω το αγγλικό μου τσάι κάθε απόγευμα μαζί με τέτοιες λιχουδιές. Δεν ξέρω πως θα κατέληγα βέβαια από θέμα βάρους αλλά…
Οι φωτογραφίες σου είναι τόσο ζωντανές που τις βλέπω και νιώθω δροσιά!
Καλημέρα Ερμιόνη μου, φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 17 Ιουνίου 2015 - 23:01

Πολύ ωραία πρόταση !! Θέλω και εγώ να φτιάξω shortcakes (δείχνουν τέλεια με τα φρούτα) και η ιδέα με το γιαούρτι είναι άψογη !! Όμορφη και η εμπειρία που μας περιγράφεις.
Καλό Βράδυ !!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 17 Ιουνίου 2015 - 19:37

Κατά την γνωστή διαφήμιση (για τα σοκολατάκια): Μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη! Συγγνώμη, Ερμιόνη μας, ήθελα να γράψω :-))
Τα φιλιά μου,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ElenaIsCooking 17 Ιουνίου 2015 - 18:04

Τι όμορφα που περάσαμε!!! Και τι νοστιμα που φαίνονται αυτά τα shortcakes!Θα μπουν στο πρόγραμμα σίγουρα!!!φιλάκια !!! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marian 17 Ιουνίου 2015 - 15:30

Ωωω τί όμορφη εμπειρία! Μπράβο! Πάντα τέτοια!
Λοιπόν τα shortcakes τα είδα πρώτη φορά στο pinterest και η μία μοναδική φορά που δοκίμασα να τα φτιάξω ήταν σκέτη αποτυχία. Τα δικά σου δείχνουν θεϊκά βέβαια, αλλά… βρε παιδί μου, άγλυκη βάση; Γιατί;
Not my cup of tea dear :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @kouzinista 17 Ιουνίου 2015 - 14:26

Οι Βρετανοί σίγουρα θα ζηλέψουν την πιο ελληνική πρόταση σερβιρίσματος των shortcakes από τα χεράκια σου Ερμιόνη. Το στραγγιστό γιαούρτι τα κάνει πιο ανάλαφρα και δροσερά και αποτελεί το ιδανικό ταίρι για τις αρωματικές, γλυκές φράουλες. Ας με συγχωρήσουν οι Βρετανοί αλλά αντί για τσάι θα τα συνόδευα με μια κούπα δυνατό καφέ!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 17 Ιουνίου 2015 - 12:56

Το ταίριαξες πολύ όμορφα με το γιαουρτάκι και τις φράουλες!!!
Να περνάς πάντα όμορφα Ερμιονάκι μου!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja 17 Ιουνίου 2015 - 11:32

Αγγλικό τσάι με τα όλα του (με έμφαση στα παρελκόμενα και όχι τόσο στο τσάι για μένα), τι ωραία!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ shortcake, αλλά φαίνεται πολυ ελαφρύ και νόστιμο σνακ το λές (?), γλυκό το λες (?) και δροσιστικό με την προσθήκη του γιαουρτιού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 17 Ιουνίου 2015 - 11:24

Φαίνεται πως περάσατε πολύ ωραία στην Πρεσβεία.
Μ αρέσει πάρα πολύ η όλη διαδικασία του afternoon tea (αν και δεν ειμαι πολύ του τσαγιού). Aλλά μ αρέσου όλα αυτά που το συνοδεύουν ;)

Κι αυτά τα ωραία shortcake είναι ότι πρέπει. Η ”συνετή” τους εκδοχή τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά.

Φιλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 17 Ιουνίου 2015 - 07:49

Πολύ όμορφα τα shortcakes,Ερμιόνη,μου αρέσει η light εκδοχή με γιαούρτι! Η εκδήλωση στην πρεσβεία πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι εγώ προσωπικά θα είχα πρόβλημα γιατί πίνω μόνο καφέ…χιχι… Καλημέρα, φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 17 Ιουνίου 2015 - 00:38

Πανεμορφο το γλυκο σου!!!
Αγαπημενη μου ωρα αυτη του tea time ;)

http://beautyfollower.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα-two boys and hope 16 Ιουνίου 2015 - 23:39

μμμμ.. ενδιαφερον!!! δεν εχω δοκιμασει shortcake αλλα εχω ακουσει διαφορα!! Λεω να το τολμησω!! πολλα φιλια Ερμιονη μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Ιουνίου 2015 - 22:50

Πρέπει να περάσατε πολύ όμορφα και σας εύχομαι να το επαναλάβετε!!! Όσο για τα shortcakes είναι σίγουρα πεντανόστιμα!!!!!!!!! Κι αυτές οι φράουλες τους πάνε τρελλά!! Οι φωτογραφίες και η παρουσίαση είναι πανέμορφες!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Ξηρουχακη 16 Ιουνίου 2015 - 15:39

Για να είμαι ειλικρινής,οι πιο όμορφες φωτο,ήταν αυτές που κοσμούσες με την παρουσία σου! Οσο για το cake,νομίζω ότι είναι πολύ συμπαγές για τα γούστα μου.
Άλλωστε μας έχεις δώσει άλλες υπέροχες συνταγές για cakesμε κυριαρχη τη σοκολάτα ,που λατρεύω.Σίγουρα όμως όλη η διαδικασία θα ήταν μιο όμορφη εμπειρία.
Σου εύχομαι κ άλλες νέες εμπειρίες Ερμιόνη μου κ να περνάς πάντα καλά.φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 16 Ιουνίου 2015 - 12:36

Χαμογελαστό μου κορίτσι θα με κάνεις να φτιάχνω tea break κάθε μέρα εσύ!!Ωραία η συνταγή και ευτυχώς γρήγορη! Το γιαούρτι το λατρεύω!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 16 Ιουνίου 2015 - 11:31

Καλέ τί τέλειο!! Καταρχήν πρέπει να ήταν μία σούπερ εμπειρία!! Και όλη η ιεροτελεστία του british tea είναι πραγματικά μαγική! Πολύ ωραία και τα shortcakes! Δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω….αλλά σε ευχαριστώ που μου έδωσες μία τέλεια και εύκολη συνταγούλα!! Και οι φρέσκιες φράουλες!! Μμμ πόσο τέλειες! Πάντα τέτοια εύχομαι Ερμιόνη μου φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 16 Ιουνίου 2015 - 10:45

Ααα, μα πόσο όμορφο γλυκό! Φράουλες, κρέμα και νόστιμο μπισκοτοκέικ, εντελώς χαρακτηριστικό για βρετανικά απογεύματα! Δεν θα μπορούσες να κάνεις πιο εύστοχη πρόταση Ερμιόνη μου για λάτρεις του τσαγιού ή των συναφών ροφημάτων!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη {The Foodie Corner} 16 Ιουνίου 2015 - 10:02

Σούπερ!! Πολύ ωραία συνταγή Ερμιόνη, ιδανική για απογευματινό τσαγάκι! Και μου αρέσει που έβαλες την Ελληνική πινελιά με το γιαούρτι. Περάσαμε όντως υπέροχα, νομίζω θα πρέπει να καθιερώσουμε κάτι παρόμοιο αν και σαν χώρο δε θα βρούμε πουθενά ισάξιο…! Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα