Σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο

Εθιστικές σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με μέλι, φυστικοβούτυρο, κακάο, κανέλα, κουβερτούρα, βρώμη!

σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο

Ωραία. Δεν μπορώ να οργανωθώ. Βασικά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ ούτως ώστε να οργανωθώ. Όταν σκέφτομαι όλα όσα έχω να κάνω (και είναι πάρα μα πάρα πολλά και δε θα σας κουράσω απαριθμώντας τα), καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι προτιμότερο να κάνω τα απολύτως απαραίτητα. Που και αυτά τελικά δεν τα κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί πάντα ξεκινώ αισιόδοξη, με την πεποίθηση ότι θα καταφέρω να φέρω σε πέρας έστω μια μικρή -πλην όμως βασική- εργασία, αλλά κάπου στα μισά της διαδρομής χάνομαι/αποσυντονίζομαι/πελαγώνω και ξεκινώ μια άλλη μικρή βασική εργασία και μετά μια άλλη και ύστερα μία ακόμα. Και κάπως έτσι καταφέρνω να μην ολοκληρώνω τίποτα ή να μη μένω ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

Θέλω να οργανωθώ αλλά δεν βρίσκω μια φόρμουλα που να ταιριάζει σε μένα και τον τρόπο ζωής μας. Σίγουρα δεν έχω το χρόνο ή τη διάθεση να διαβάσω μακροσκελή άρθρα με συμβουλές οργάνωσης. Και γενικά δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου αλλά ναι, σιγά το νέο!

σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο

Την προηγούμενη εβδομάδα έχασα πάλι τα κλειδιά μου. Συνήθως τα ακουμπώ πάνω στο καλοριφέρ της εισόδου. Τα βρήκε η Ισμηνούλα μια εβδομάδα μετά, πίσω από το καλοριφέρ.
Το Σάββατο ξέχασα το κινητό μου πάνω στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.
Και χτες το πρωί ξέχασα να βάλω τα κλειδιά του σπιτιού μας στην τσάντα της Ισμήνης, οπότε αναγκάστηκα να φύγω τρέχοντας από το γραφείο (γιατί εκεί το ανακάλυψα), να πάω στο σχολείο της μικρής, να τα αφήσω και να επιστρέψω.
Τρία κρούσματα μέσα σε 10 ημέρες είναι πολλά, ακόμα και για μένα που γενικά είμαι κάπως αφηρημένη.
Αλλά δεν το βάζω κάτω. Θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω τελικά. Δεν θα είναι εύκολο, οπότε αν έχετε κάποια καλή/δοκιμασμένη συμβουλή οργάνωσης, μοιραστείτε τη μαζί μου πλιζ!

Ο προγραμματισμός των γευμάτων της εβδομάδας με δυσκολεύει αρκετά. Δεν είναι ότι δεν έχω ιδέες. Όχι σίγουρα δεν είναι αυτό το θέμα! Αλλά να, είναι που έχω δύο υπέροχα μικρά πλασματάκια που τη μία μέρα ενθουσιάζονται με κάτι που φτιάχνω και την επόμενη ημέρα το επιστρέφουν από το σχολείο σχεδόν άθικτο. Οκ αυτό δεν είναι σωστό, εντάξει;
Έχω αποδεκτεί το γεγονός ότι οι γευστικές προτιμήσεις των μικρών κυριών αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αλλά από μέρα σε μέρα;

Ευτυχώς υπάρχει και ο Κωστής. Που με ενθαρρύνει με τα καλά του λόγια. Που μου δίνει δύναμη με την ηρεμία και τη σιγουριά του. Και που -με υπέρμετρο μερικές φορές ενθουσιασμό- μου λέει προτάσεις της μορφής «δεν έχεις ξαναφτιάξει ωραιότερες μπάρες» και «πρέπει να τις δημοσιεύσεις στο blog το συντομότερο δυνατό».

σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο

Δεν έχω ξαναφτιάξει ωραιότερες μπάρες. Ναι, νομίζω πως αυτό ισχύει.
Είναι που περιέχουν μερικά πολύ αγαπημένα υλικά. Μέλι, φυστικοβούτυρο, κακάο, κανέλα, κουβερτούρα, βρώμη. Που είναι έτοιμες σε 20′. Και που είναι ότι πιο εθιστικό έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό.
Αν μέχρι σήμερα ψάχνατε τη συνταγή για τις πιο υπερνόστιμες σοκολατένιες μπάρες δημητριακών, μην ψάχνετε άλλο. Μόλις τη βρήκατε!

Στην επόμενη ανάρτηση θα σας έχω τα αποτελέσματα του διαγωνισμού με δώρο 3 αντίτυπα του βιβλίου «Μόνος στην κουζίνα» των εκδόσεων Μίνωας. Μέχρι τότε να φτιάξετε τις σοκολατένιες μπάρες, να με βοηθήσετε να οργανωθώ και να περνάτε πολύ πολύ όμορφα!

σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο

Σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 20 minutes
Συνολικά: 40 minutes
Γεύμα: σνακ
Λέξη-κλειδί: μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο
Μερίδες: 12
Εθιστικές σοκολατένιες μπάρες δημητριακών με μέλι, φυστικοβούτυρο, κακάο, κανέλα, κουβερτούρα και βρώμη, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας ή για ένα δυναμωτικό σνακ.

Υλικά

  • 220 γρ. μέλι
  • 130 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. κακάο γεμάτες
  • 80 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 80 γρ. δημητριακά ρυζιού με κακάο
  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
 

  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
  • Σε μία μικρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το κακάο και την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα) και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ).
  • Κόβουμε σε 12 ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




24 ΣΧΟΛΙΑ

Sissy laxaropoulou 11 Οκτωβρίου 2018 - 16:33

Ηa ha the story of my life.Σημερα το πρωί παραλίγο να φύγω από το σχολείο ενώ είχα κι άλλη μια ώρα μάθημα γιατί τα μπερδεψα.Σοβαρα τώρα ,με δουλειά ,δύο μικρά παιδιά και μπλογκ περιμένεις ότι το μυαλό δεν θα κρασαρει;go easy on yourself dear.οι μπάρες σου θα δοκιμαστούν άμεσα και θα επανέλθω για feedback.
Άσχετο αλλά ήθελα να ρωτήσω,πως προκύπτουν οι φοβερές φωτογραφίες;έχεις κάποια επαγγελματική σχέση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:26

Το σχόλιό σου ειλικρινά μου έφτιαξε τη διάθεση και πίστεψέ με χρειαζόμουν κάτι τέτοιο αυτή την περίοδο.
Γέλασα αρκετά με την παραλίγο πρόωρη φυγή από το σχολείο και χάρηκα που διαπίστωσα και πάλι ότι όλες/οι αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις που μας αποσυντονίζουν.

Ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιο σχετικά με τις φωτογραφίες. Δεν έχω κάποια επαγγελματική σχέση, όχι. Χημικός μηχανικός είμαι, δουλεύω σε πολυεθνική και στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τη μαγειρική, τη φωτογραφία και κατ’ επέκταση το blogging. Τα λίγα που έχω μάθει σε σχέση με τη φωτογραφία είναι μετά από διάβασμα και εξάσκηση. Όχι τόσο όσο θα ήθελα βέβαια, αλλά δεδομένων των χρονικών συνθηκών δεν έχω παράπονο :)

Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσεις τις μπάρες και να μου πεις τη γνώμη σου. Και βεβαίως είμαι στη διάθεση σου αν έχεις οποιαδήποτε απορία / χρειάζεσαι κάποια επιπρόσθετη διευκρίνιση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιώτα 13 Οκτωβρίου 2017 - 06:32

Υπέροχες οι μπάρες!Τις έφτιαξα χτες και τις τίμησε και ο γιος μου, που είναι από τα πολύ δύσκολα παιδάκια και ιδιαιτέρως καχύποπτος απέναντι σε οτιδήποτε φαγώσιμο. Ευχαριστούμε πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Θ. 12 Οκτωβρίου 2017 - 14:36

Ερμιονη μου,όπως βλέπεις είμαστε πολλές που «παλεύουμε» με πολλα και κάποια στιγμή…χανόμαστε!!!Θελω να πιστεύω ότι ειναι φάσεις που έρχονται και….φεύγουν!!!!
Όσο για τις μπάρες,τις εκανα χτες!!Ευκολες & γρήγορες!!Αντικατεστησα το φυστικοβουτυρο με ταχίνι και έγιναν τέλειες!!!Μονο που,αν και τις άφησα οοολο το βράδυ ψυγείο,βγήκαν μαλακες!!!Κατι εκανα λάθος ή φταίει το ταχίνι;;!!Απο γεύση πάντως σκίζουν….θα δω σήμερα αν άρεσαν και στα παιδια μου….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 12 Οκτωβρίου 2017 - 22:20

​Πολύ χαίρομαι που έφτιαξες τις σοκολατένιες μπάρες!
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να αρέσουν και στα παιδιά :)

Σχετικά με το γεγονός ότι οι μπάρες έγιναν μαλακές, το ταχίνι είναι πιο λεπτόρρευστο σε σχέση με το φυστικοβούτυρο, οπότε σε περίπτωση που θέλουμε να το αντικαταστήσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα 3/4 της ποσότητας του φυστικοβούτυρου που αναφέρεται στη συνταγή.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε 95 γραμμ. ταχίνι.

Ελπίζω να βοήθησα!
Εάν χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο, παραμένω στη διάθεσή σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 9 Οκτωβρίου 2017 - 16:33

Πολύ όμορφες και άκρως φωτογενείς οι μπάρες σου Ερμιόνη μου!
Εμείς τελευταίως δεν τις προτιμούμε τις μπάρες γενικότερα, αλλά αυτές μπορεί και να μας δελεάσουν χωρίς δεύτερη σκέψη…
Καλή σας εβδομάδα και πολλούς χαιρετισμούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φρόσω 8 Οκτωβρίου 2017 - 22:50

Ερμιόνη χαιρετώ εσένα και την πανέμορφη οικογένεια σου! Χθες αγόρασα τα υλικά που έλειπαν για να φτιάξω τις μπάρες σήμερα! Το είχα πει και στα παιδιά και σήμερα τους έφτιαξα. . . κουλούρια Θεσσαλονίκης! Άσχετο; ; Ο άντρας μου λέει: “όταν φεύγουμε από το σπίτι ξέρουμε τι φαγητό θα φτιάξεις, αλλά όταν γυρίζουμε βρίσκουμε άλλο! “. Το ξεχνάω τι μου έχουν πει! Απίστευτο; Αυτό με το να σου λένε τι φαγητό θέλουν την άλλη μέρα είναι μία λύση ακόμη και πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα . Όταν το κάνουν για μένα μπαμπάς και παιδιά τις περισσότερες φορές πιάνει! Τώρα τα κλειδιά σε κλειδοθήκες πίσω από την κυρία είσοδο, οπωσδήποτε. . . Τα υπόλοιπα όλα σημειώνονται στο”Τετράδιο Αμνησίας”, όπως λέω εγώ και το οποίο είναι πάντα ανοιχτό όπου βρίσκομαι είτε στο σπίτι είτε εκτός! Είναι πολλά αυτά που έχουμε στο. . . κεφάλι μας! Υπομονή και ψυχραιμία! Όλα θα γίνουν! ! !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
rena peirounaki 8 Οκτωβρίου 2017 - 20:01

Ερμιονη μου ευχαριστω για ολα τα ωραια που μας γραφεις σε θαυμαζω!
Απλα ειμαι σε αυστηρη διαιτα για πολυ καιρο και δεν τα φτιαχνω,τα
σημειωνω απλα για αργοτερα.πολλα φιλια στην ωραιαοικογενεια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα- Two boys and hope 7 Οκτωβρίου 2017 - 08:39

φαινονται πολύ λαχταριστες Ερμιονη μου.. Αγαπω τις μπαρες δημητριακων.. Κι αυτές ειναι και πανευκολες!!
Με το θεμα της οργανωσης.. κι εγω εχω ενα θεματακι.. Νομιζω οι περισσοτερες τρεχουμε πανικοβλητες.. Εμενα με βοηθανε οι λιστες παντως..
πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 6 Οκτωβρίου 2017 - 09:47

Μην ανησυχεις Ερμιόνη μου. Δεν είσαι η μόνη και δεν συμβαίνει μόνο σε σένα αυτό (πράγμα καθησυχαστικό ; ) ). Εγώ το παθαίνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! Παλιότερα δεν υπηρχε περίπτωση να ξεχασω κατι. Δεν σημείωνα ποτε τιποτα. Τώρα διαγράφονται απο το μυαλό μου. Τα θυμαμαι εκ των υστέρων: γράφω λιστα για το σουπερ μαρκετ την οποια σχεδον παντα την ξεχναω σπιτι, θελω να παω στην τραπεζα να πληρωσω κατι και το θυμαμαι το βραδυ στις 12 ..και ποσα άλλα.
Τωρα εχω βρει κόλπο με υπενθυμιση στο κινητό..τι στο καλο θα το δω. Η ατζέντα που πηρα να σημειωνω δεν δουλευει..χαχα..γιατι την ανοιγω μετα απο μια βδομαδα απο την ημερα που υποτιθεται ειχα να κανω κατι…

Αλλα αυτές τις μπάρες δεν θα τις ξεχάσω να είσαι σι΄γουρη. Πολυ ωραίες. Μου αρέσουν τα δημητριακα ριζιου γιατι τις κάνουν πιο τραγανες.
Να θυμηθώ να τις φτιάξω ; )

Φιλια πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 5 Οκτωβρίου 2017 - 13:18

Η ζωή μιας εργαζόμενης μητέρας/συζύγου είναι χαώδης και ο χρόνος για να σκεφτείς και να πάρεις μία ανάσα είναι ανύπαρκτος. Μου συνέβη και εμένα να ξεχάσω κάποια πράγματα και μάλιστα φοβήθηκα γιατί κάπως έτσι ξεκινάει το αλτσχάιμερ. Αλλά μετά συνειδητοποίησα πόσο λίγο χρόνο έχω για να σκεφτώ και πως όλα τα κάνω στο φτερό άρα λογικό να ξεχνάω κάποια, οπότε χαλάρωσα. Οι μπάρες καταπληκτικές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria 5 Οκτωβρίου 2017 - 11:18

Καλημέρα Ερμιόνη, μπήκα στον πειρασμό να φτιάξω τις μπάρες σου, πιστεύω ότι θα ενθουσιαστούν τα μικρά μου. Ωστόσο έχω μια ερώτηση. Γιατί χρησιμοποιούμε αλουμισνόχαρτο κι όχι λαδόκολλα; Έχω την αίσθηση ότι ακόμη και βουτυρωμένο, θα μου κολλήσει πάνω στις μπάρες.

Όσο για την οργάνωση, σημειώσεις με ηχητική υπενθύμιση στο κινητό, κάνουν θαύματα! Κάποια στιγμή αρχίζει και το μυαλό να θυμάται αλλιώς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 11 Οκτωβρίου 2017 - 22:13

Προτίμησα να χρησιμοποιήσω αλουμινόχαρτο γιατί νομίζω ότι απλώνεται ευκολότερα και εφάπτεται καλύτερα στο σκεύος, με αποτέλεσμα οι μπάρες να έχουν τελικά πιο ομοιόμορφο σχήμα :)
Εάν επαλειφθεί καλά με βούτυρο δεν κολλάει πάνω στις μπάρες.
Αλλά φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα αν σε διευκολύνει καλύτερα!
Ευχαριστώ για το οργανωτικό tip. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τα πάω και τόσο καλά με το κινητό μου (μιας που ή το ξεχνάω κάπου ή το αφήνω αφόρτιστο), οπότε προς το παρόν νομίζω ότι με βολεύει ένα σημειωματάριο που -μετά την ανάρτηση- έχω συνεχώς μαζί μου!
Εάν φτιάξετε τελικά τις μπάρες, θα χαρώ πολύ να μου πεις πώς σας φάνηκαν (ειδικά στα μικρά!)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιωάννα 5 Οκτωβρίου 2017 - 08:10

Θα δοκιμαστούν άμεσα οι μπάρες καθώς αγαπάμε τη σοκολάτα και ψάχνω συνταγές που να έχουν μεν αλλά να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινές (δύσκολος συνδυασμός). Όσο για το θέμα οργάνωσης-χρόνου, προσπαθώ και εγώ να βρω τη χρυσή τομή, ενώ η μνήμη μου κάποιες φορές με τρομάζει καθώς ξεχνάω τί έχω κάνει πριν μόλις 1′. Εμένα θεωρώ ότι με βοηθάει να “χαμηλώνω” λίγο τις ταχύτητες μου και να μην γίνονται όλα με την πίεση του χρόνου και του άγχους να τα προλάβω (καλά και καμία σημείωση στο κινητό δεν βλάπτει :) ).
Όλα θα γίνουν αργά ή γρήγορα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 5 Οκτωβρίου 2017 - 00:10

Φαίνονται νοστιμότατες οι μπάρες σου Ερμιόνη μου! Εύκολες και γρήγορες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμαλία 4 Οκτωβρίου 2017 - 23:48

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
Μία ερώτηση: τα δημητριακά ρυζιού με κακάο μπορώ να τα παραλείψω ή να τα αντικαταστήσω με κάτι άλλο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 5 Οκτωβρίου 2017 - 09:30

Καλημέρα Αμαλία,

Τα δημητριακά ρυζιού προσ​τίθενται κυρίως για να δώσουν μια τραγανή υφή στις μπάρες.
Οπότε μπορείς να τα αντικαταστήσεις με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (ότι ξηρούς καρπούς θέλεις, υπολόγισε ότι θα χρειαστείς περίπου 1 κούπα), με συνδυασμό από χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα ή με τριμμένη καρύδα.
Δε θα πρότεινα να τα παραλείψεις, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση οι μπάρες θα γίνουν πολύ επίπεδες :)
Μπορείς τέλος να τα αντικαταστήσεις με βρώμη σε νιφάδες (να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερη ποσότητα βρώμης δηλαδή), απλά οι μπάρες θα είναι μαλακές και όχι ιδιαίτερα τραγανές.

Αυτά!
Ελπίζω να βοήθησα!
Εάν χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο, παραμένω στη διάθεσή σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 4 Οκτωβρίου 2017 - 23:09

Να ετοιμάζεις πέντε πράγματα πανικόβλητη το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι, και να ξεχνάς τα δύο. Να ξεκινάς να τακτοποιήσεις τα ρούχα και να καταλήγεις να καθαρίζεις τα ντουλάπια της κουζίνας. Να ετοιμάζεις λίστα για το σούπερ μάρκετ και να θυμάσαι άλλα τόσα πράγματα αφού γυρίσεις σπίτι. Να ξεκινάς να κάνεις μια δουλειά στο γραφείο και καπου στα μισά να θυμάσαι ότι την έχεις ήδη κάνει…
Όπως καταλαβαίνεις αγαπημένη τα περνάμε όλες, οπότε don’t be so hard on yourself…
Πάντως μέσα σε όλο αυτό τον πανικό είναι πολύ ωραίο να υπάρχουν τέτοιες συνταγές, να σε γεμίζουν ενέργεια και να μη χρειάζεσαι καθόλου ενέργεια για να τις ετοιμάσεις! Αρκεί να θυμάσαι να τις πάρεις μαζί σου το πρωί φεύγοντας για τη δουλειά (το έπαθα σήμερα…)!!!
Φιλιά και χαλαρά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 4 Οκτωβρίου 2017 - 22:48

Νομίζω ότι έχεις πολλές υποχρεώσεις οι οποίες σε κουράζουν κι από εκεί πηγάζουν τα υπόλοιπα. Όλοι μας έχουμε τέτοια στάδια, άλλοι τα ξεπερνούν κι άλλοι όχι, θέλει υπομονή.
Αυτές τις μέρες κι εγώ ετοιμάζομαι για πρώτη φορά να φτιάξω μπάρες, σήμερα αγόρασα τα πρώτα υλικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
αρης 4 Οκτωβρίου 2017 - 22:30

Ερμιονη είναι ανθρώπινο να ξεχνάμε όταν έχουμε πολλά στο μυαλό μας! Θα βρεις τρόπο να οργανώθεις!!!
Οι μπάρες σου φαίνονται υπέροχες πάντως :-) :-) Καλό βράδυ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 4 Οκτωβρίου 2017 - 21:48

Ερμιόνη μου αυτό με το χάος και να χάνεις πράγματα σε νοιώθω τόσο πολύ το παθαίνω σ υ ν έ χ ε ι α !! Για τα κλειδιά: δίπλα στην πόρτα κρεμαστράκι για κλειδιά (δεν μπορείς να φανταστείς σωθήκαμε από ατελείωτες ώρες αναζήτησης). Εγώ πάντως προσπαθώ να πινάρω συνέχεια άρθρα οργάνωσης τα οποία ποτέ δεν προλαβαίνω να διαβάσω. Με έχουν βοηθήσει οι υπενθυμίσεις στο κιν πάντως. Όσο για τις μπάρες: φυστικοβούτυρο και κακάο, εντάξει πείστηκα : )

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Ξηρουχακη 4 Οκτωβρίου 2017 - 14:47

Πολυ νόστιμες οι μπάρες σου Ερμιονάκι!
Εισαι η τέλεια σύζυγος,μαμά κ μαγείρισσα!
Τυχερέ Κωστή! Να ειστε ολοι καλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marianna 4 Οκτωβρίου 2017 - 12:32

Πράγματι ψάχνουμε τη συνταγή για τις τέλειες μπάρες Ερμιόνη μου :) Έχω δοκιμάσει αρκετές και δεν με ικανοποιούν καθόλου, οπότε θα τις δοκιμάσω σίγουρα. Το φυστικοβούτυρο κιόλας τις κάνει πολύ ελκυστικές στη γεύση της παρέας εδώ. Ευχαριστώ! Καλή δύναμη στην οργάνωση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έφη 4 Οκτωβρίου 2017 - 11:44

Πράγματι πολύ νόστιμες και πανεύκολες αυτές οι no bake μπάρες. Μπορούν να φτιαχτούν και σαν τρουφάκια “μπαλίτσες ενέργειας”. Τώρα για το θέμα του χρόνου που θίγεις, νομίζω ότι είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου. Ακούω παράπονα για την έλλειψη ελεύθερου χρόνου από ανθρώπους χωρίς παιδιά οι οποίοι εργάζονται και κάνουν και κάποιο μεταπτυχιακό παράλληλα, οπότε κάποιος στη θέση σου που εργάζεται, μεγαλώνει 2 μικρά παιδιά και καταφέρνει να έχει και food blog, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον είναι ένας μικρός ήρωας!
Νομίζω ότι σε αρκετά θέματα πλέον, τη λύση μπορεί να σου δώσει η τεχνολογία. Πχ, υπενθύμιση στο κινητό. Και για να μην το ξεχνάς μπορείς να έχεις ένα μικρό τσαντάκι ώμου ή από αυτά που δένουν στη μέση με αυτό μέσα. Ε, τώρα κατά πόσο είναι εφικτό αυτό παντού και πάντα δεν ξέρω.. Αλλιώς υπάρχει πάντα και η πατροπαράδοτη λύση του σημειωματαρίου-ημερολογίου.
Το πιο σημαντικό πάντως πιστεύω -όπως κι εσύ φαντάζομαι- είναι να υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος να μας στηρίζει ψυχικά. Από ‘κει και πέρα, όλα κάπως βολεύονται :)
Φιλιά, καλή σου μέρα Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα