Απίθανα vegan brownies

vegan brownies

Η πρώτη ανάρτηση για την καινούρια χρονιά είναι γλυκιά. Ναι, το ξέρω ότι το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε που καταναλώναμε γιορτινά γλυκά είναι πολύ μικρό. Όμως στα tastes παραδοσιακά η πρώτη ανάρτηση του χρόνου είναι γλυκιά. Άλλωστε, σταματάμε ποτέ να τρώμε γλυκά; Εγώ σίγουρα όχι. Αλλά ξέρετε και κάτι; Αυτά τα vegan brownies είναι τόσο απίθανα, εύκολα και γευστικά, που τους αξίζει αυτή η πρωτιά. Και θα επανέλθω στα vegan brownies σε λιγάκι.

Τώρα θα ευχηθούμε και θα πούμε τα νέα μας.

Καλή χρονιά εύχομαι ολόψυχα, με υγεία, χαρά, αισιοδοξία και αμέτρητες όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Οι φετινές γιορτές ήταν διαφορετικές. Πιο ξεκούραστες, πιο χαλαρές και πιο απομονωμένες.

Η βασιλόπιτά μας έγινε νοστιμότερη από κάθε άλλη φορά. Πιθανόν να επαναλαμβάνω την ίδια ακριβώς πρόταση κάθε χρόνο, όμως στα αλήθεια φέτος ήταν εξωπραγματικά γευστική. Τη διακοσμήσαμε με τα μπισκοτένια σπιτάκια που φτιάξαμε με τα κορίτσια και τον Κωστή και μας άρεσε τόσο πολύ που νομίζω ότι θα καθιερωθεί και αυτό.

Είδαμε με τα κορίτσια και τη μαμά μου τις 3 ταινίες της σειράς A Christmas Prince και μας άρεσαν πολύ.

Ολοκληρώσαμε τα La casa de papel και Russian Doll με τον Κωστή και δηλώνω πως ο χαρακτήρας της Τόκιο με εκνευρίζει απίστευτα πολύ :)

Παίξαμε Lego για ατελείωτες ώρες, καθώς τα κορίτσια είχαν βάλει όλα τα σετ σε ένα μεγάλο κουτί και αποφασίσαμε να τα ξεχωρίσουμε. Επιπρόσθετα αποκτήσαμε το πρώτο μας Lego Harry Potter (ευχαριστούμε πολύ Άγιε Βασίλη) και απλά ουάου!

Γελάσαμε πολύ παίζοντας Just One. Εδώ και αρκετά χρόνια, ο νικητής του φλουριού της βασιλόπιτας κερδίζει ένα οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι Κάισσα. Φέτος το φλουρί έπεσε ανάμεσα στα κομμάτια των κοριτσιών (χωρίς να χρειαστεί να «μαγειρέψουμε» το αποτέλεσμα) και ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς.

vegan brownies

Τα γιορτινά μας μαγειρέματα ήταν απόλυτα πετυχημένα. Φίου! Μεταξύ άλλων, ψήσαμε στον φούρνο την πιο απίθανη φέτα τυλιγμένη σε φούρνο με μέλι και σουσάμι, ενώ το σοκολατένιο τιραμισού της Donna Hay έγινε το καινούριο αγαπημένο μας γλυκό. Το έφτιαξα τόσο για το τραπέζι των Χριστουγέννων όσο και για εκείνο της Πρωτοχρονιάς και ανυπομονώ να το ξαναφτιάξω για να το μοιραστώ εδώ, μαζί σας.

Συνεχίσαμε με τα κορίτσια την ιστορία του Πατέρα Χριστούγεννα και ανυπομονούμε για το τρίτο βιβλίο της σειράς.

Έγιναν κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του blog, προκειμένου η περιήγησή σας εδώ να είναι ακόμα πιο ευχάριστη αλλά και για να μπορείτε να βρίσκετε εύκολα τη συνταγή που αναζητάτε.

Ναι, οι φετινές γιορτές ήταν πολύ διαφορετικές. Και παρόλο που μας έλειψαν αγαπημένα πρόσωπα που δεν μπορέσαμε να δούμε, περάσαμε όμορφα. Εκτιμήσαμε τον ποιοτικό χρόνο που περάσαμε ως οικογένεια.

Οκ μιλάω πολύ αλλά είναι η πρώτη ανάρτηση του χρόνου!

vegan brownies

Τα απίθανα vegan brownies

Ναι ναι, επιτέλους θα μιλήσω και για τα υπερνόστιμα vegan brownies που προτείνω σήμερα. Χωρίς υπερβολή, ίσως είναι τα καλύτερα brownies που έχουμε δοκιμάσει (μέχρι σήμερα τουλάχιστον). Vegan και μη.

Και να γιατί:

  • Έχουν ωραία γυαλιστερή κρούστα, fudgy υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση.
  • Χρειαζόμαστε μόλις 6 πολύ απλά υλικά για να τα φτιάξουμε: νερό, ζάχαρη, κουβερτούρα, κακάο, αλεύρι, καλαμποκέλαιο.
  • Ετοιμάζονται σε 15′.

Η διαδικασία προετοιμασίας τους είναι εξαιρετικά εύκολη

  1. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο.
  2. Ετοιμάζουμε ένα απλό σιρόπι, ζεσταίνοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Προσοχή όμως! Δεν θέλουμε να βράσουμε το σιρόπι, μόνο να το ζεστάνουμε αρκετά προκειμένου η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως.
  3. Ενώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το σιρόπι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το κακάο και το αλεύρι. Το μίγμα μας θα είναι αρκετά πυκνό. Καθώς δεν περιέχει αυγά, μπορούμε να το δοκιμάσουμε άφοβα. Με προσοχή όμως γιατί η γεύση του είναι σούπερ εθιστική και στόχος είναι να ψήσουμε το μίγμα, όχι να το καταναλώσουμε ως έχει!
  4. Ψήνουμε τα brownies για 30-35′ έχοντας πάντα υπόψη μας ότι κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, κάτι το οποίο σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να προσαρμόσουμε τον χρόνο ψησίματος.
vegan brownies

Πώς καταλαβαίνουμε ότι τα brownies είναι έτοιμα;

Καταρχήν δεν ξεχνάμε ότι ψήνουμε brownies και όχι κέικ! Αν λοιπόν πραγματοποιήσουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή, αυτό σημαίνει ότι ψήσαμε τα brownies παραπάνω από όσο χρειαζόταν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θέλουμε η οδοντογλυφίδα να έχει πάνω της μισοψημένη ζύμη και ίσως μερικά ψιχουλάκια. Η επιφάνεια πρέπει να είναι ψημένη, γυαλιστερή, με σκασίματα εδώ και εκεί.

Περιττό να πω πως αυτά τα vegan brownies γίνονται ανάρπαστα στο σπίτι μας.

Η Ισμήνη δεν τα ακουμπάει γιατί «της φέρνουν σάλια», αλλά από τους υπόλοιπους δύο χρειάζεται να τα κρύβω. Η γεύση τους είναι πραγματικά εκπληκτική, ιδανική για εμάς τους εθισμένους στη σοκολάτα. Ειλικρινά ανυπομονώ να τα δοκιμάσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας.

Για πείτε λοιπόν, πώς ήταν οι γιορτές σας;

Vegan brownies

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 35 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: vegan brownies
Μερίδες: 1 φόρμα με διάμετρο 23 εκ.
Αυτά τα vegan brownies είναι στα αλήθεια απίθανα! Με ωραία γυαλιστερή υφή, πλούσια σοκολατένια γεύση και εθιστική fudgy υφή, γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά που τα φτιάχνουμε!

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 90 ml καλαμποκέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι με ουδέτερη γεύση
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 160 ml νερό
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. κακάο

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζουμε λαδόκολλα στον (αποσπώμενο) πάτο μιας φόρμας με διάμετρο 23 εκ. Λαδώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα και το καλαμποκέλαιο. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή.
  • Παράλληλα, σε δεύτερη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.
  • Χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα ανακατεύουμε το μίγμα με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει λείο και πυκνό.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα. Τοποθετούμε τη φόρμα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε τα brownies για 30-35', μέχρι να δούμε ότι η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και έχει αρχίσει να εμφανίζει τα χαρακτηριστικά σπασίματα.
  • Αν θέλουμε να ελέγξουμε με οδοντογλυφίδα, προσέχουμε να μη βγαίνει στεγνή γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε ψήσει τα brownies περισσότερο από όσο χρειάζεται. Η οδοντογλυφίδα πρέπει να έχει πάνω της κομματάκια υγρής ζύμης.
  • Βγάζουμε τα brownies από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σημειώσεις

  • Διατηρούμε τα brownies σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετημένα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 3-4 ημέρες.
  • Η αρχική ιδέα εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




5 ΣΧΟΛΙΑ

Ρηγώ 12 Ιανουαρίου 2021 - 23:30

Χρόνια πολλά, καλή κι ευλογημένη χρονιά κι από μένα!!! Ερμιόνη μου τρελάθηκα με τη βασιλόπιτα σου!!!! Τέλεια εμφάνιση και πολύ πρωτότυπη!!! Εγώ ενώ κάθε χρόνο κάνω βασιλόπιτα κέικ, φέτος έκανα βασιλόπιτα με τη συνταγή των τσουρεκιων μου μιας και βρέθηκα με μισό κιλό μαγιά στο ψυγείο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 13 Ιανουαρίου 2021 - 17:37

Καλή χρονιά Ρηγώ, με υγεία, αισιοδοξία και χαρές!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια! Την αγαπάμε πολύ αυτή τη βασιλόπιτα και της άξιζε μια αναβάθμιση!
Μισό κιλό μαγιά!!! Πώς τα κατάφερες; Άντε καλά ζυμώματα τώρα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
paraxeno pirouni 12 Ιανουαρίου 2021 - 14:00

Γειά σου Ερμιόνη, καλή χρονιά εύχομαι κι εγώ με υγεία πρωτίστως, πολλή αγάπη και αμείωτη όρεξη για δημιουργία! Οι γιορτές σου μου ακούγονται πολύ γεμάτες και το vegan brownie καλύτερο από το κανονικό μια που τα αβγά συνήθως μου μύριζαν, εδώ θα είναι επίσης σοκολατένιο φουλ χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαρύ.
Τα φιλιά μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωστής 12 Ιανουαρίου 2021 - 13:16

Καλή Χρονιά Ερμιόνη μου και πάντα υγεία. χαρά και αγάπη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 12 Ιανουαρίου 2021 - 13:17

Επίσης :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα