Ρέθυμνο και Χανιά

Οι διακοπές μας σε Ρέθυμνο και Χανιά, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ρέθυμνο και Χανιά

Περήφανα βουνά, επιβλητικά κατάφυτα φαράγγια, ενδιαφέροντα σπήλαια, φημισμένα οροπέδια, πεδιάδες με αμέτρητα ελαιόδεντρα, απέραντοι αμπελώνες, σαγηνευτικές παραλίες με νερά σε κάθε δυνατή απόχρωση του μπλε και του γαλάζιου, γραφικά χωριά, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικές μονές, μοναδική τοπική κουζίνα, τεράστια μουσική παράδοση, άνθρωποι ανοιχτόκαρδοι με μεγαλοσύνη στις κοινωνικές επαφές τους.

Την αγαπώ την Κρήτη.

Είναι τόπος ευλογημένος, όμορφος, φιλόξενος και λεβέντικος.
Κάθε φορά που την επισκέπτομαι νιώθω ότι επιστρέφω στο σπίτι μου, εκεί ακριβώς που πρέπει να είμαι.

Ρέθυμνο και Χανιά λοιπόν και όλα όσα δεν θέλω να ξεχάσω από τις φετινές μας διακοπές.

Τη βόλτα με θαλάσσιο ποδήλατο στη λίμνη Κουρνά και τη βουτιά μας στα σκουρόχρωμα νερά της. Που φιλοξενεί νερόφιδα και χέλια, τα οποία ευτυχώς δεν είδαμε!

Τα καβουράκια που λιάζονταν πάνω στα βράχια που σχηματίζουν το μόλο που οδηγεί στο γραφικό εκκλησάκι του Άη Νικόλα, στη Γεωργιούπολη. Και που τρόμαξαν στην αρχή την Ισμηνούλα μας.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τις κερασμένες ρακές από ανθρώπους απλούς, χαλαρούς και εξωστρεφείς που μοιράζονται απλόχερα την ιστορία του τόπου ή ακόμα και της ζωής τους, μια μαντινάδα, ένα ανέκδοτο.

Τις κρητικές μπύρες που δοκιμάσαμε. Λατρέψαμε την αφιλτράριστη, απαστερίωτη, πλούσια σε γεύση Ρεθυμνιακή (Brink’s), ενώ συμπαθέστατη είναι και η χανιώτικη μπύρα Χάρμα.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το φανταστικό βιολογικό λουκάνικο με σταμναγκάθι που δοκιμάσαμε στο Raki Baraki. Ως μη-φαν του λουκάνικου, θεωρώ πως είναι το νοστιμότερο που έχω γευτεί.

Τα σουβλάκια του Bar BQ Mamalakis. Ονειρεμένα, χορταστικά και υπερνόστιμα. Μεγάλες πίτες καλαμποκιού που γεμίζονται με τρυφερό κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, άφθονες φρέσκιες πατάτες σε μορφή τσιπς και βελούδινο γιαούρτι.

Τις πολύχρωμες Μαργαρίτες, το χωριό των κεραμοποιών του Ψηλορείτη. Και τα ξεχωριστά πραγματικά κομμάτια που προμηθευτήκαμε από τα εργαστήρια του χωριού.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Τη σμέρνα που αντίκρυσε ο Κωστής στα Σχοινάρια. Πόσο χαίρομαι που δεν βούτηξα με μάσκα εκείνη την ημέρα.

Την Ιφιγένεια να χορεύει πεντοζάλη στο Κουρταλιωτικό φαράγγι, προσπαθώντας να μη σκέφτεται πόσο πολύ κρυώνει.

Τα κορίτσια να γκρινιάζουν στο ξεκίνημα κάθε πεζοπορικής διαδρομής και να μας ευχαριστούν για την πανέμορφη εμπειρία στο τέλος της.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το εντυπωσιακά όμορφο φαράγγι των Μύλων και το ακόμα πιο όμορφο, με πυκνή βλάστηση, φαράγγι Πατσού.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Τον κεραμιδί γάτο που μας επισκεπτόταν κάθε μέρα την ώρα του πρωινού.

Την κατάβαση στον Μπάλο, με τα εξωπραγματικά λευκά, τιρκουάζ και γαλαζοπράσινα νερά.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα κορίτσια να θέλουν να πάμε για ποτάκια (aka λεμονάδα για εκείνα) στον ατμοσφαιρικό κήπο του Αλή Βαφή. Θαυμάσια τα κοκτέιλ με ρούμι και βότανα της εύφορης κρητικής γης και πολύ καλές μουσικές επιλογές.

Την καταπληκτική θέα από τη φιλόξενη ταβέρνα Μαριού. Και όλες τις νοστιμιές που δοκιμάσαμε εκεί: τον κόκορα με χυλοπίτες, το μοσχάρι με μελιτζάνες και φέτα, τα κρητικά τυριά σε φύλλο κρούστας, το σκορδόψωμο με γραβιέρα, μοσχοβολιστή ρίγανη και στάκα, τον ντάκο.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το τελευταίο μας βράδυ στο Ταμάμ. Να αναπολούμε τo προηγούμενο τελευταίο βράδυ που είχαμε βρεθεί εκεί, το 2007 και πάλι τρώγοντας ντάκο, απάκι και κεμπάπ. Να χαιρόμαστε που η ποιότητα του φαγητού παραμένει υψηλή. Να κοιτάζουμε τα κορίτσια μας με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Την ποικιλία ορεκτικών στο Ταμάμ που συνοδευόταν από ζεστή, θεσπέσια στάκα.

Τη χαρά, την ανεμελιά, τα χαμόγελα.

Tις γκριμάτσες, τα μάτια που λαμποκοπούν, τις πόζες, τα παιχνίδια σε θάλασσα και άμμο, τα πεντοζάλια σε κάθε άκουσμα κρητικής λύρας.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα ορεινά, ανόθευτα χωριά της ενδοχώρας, που σέβονται τη μακραίωνη ιστορία του νησιού, αφουγκράζονται τη φύση και διατηρούν αναλλοίωτες τις παραδόσεις.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το θρυλικό, λιτό, θεσπέσιο αντικριστό αρνί που φάγαμε στις πηγές της Αργυρούπολης. Τα ενυδρεία με οξύρρυγχους που εντυπωσίασαν τα κορίτσια με το μέγεθός τους.

Τη μέλισσα που τσίμπησε τον Κωστή στο δρόμο προς τον Ομαλό.

Τα ζωάκια που είδαμε.

Κατσικάκια, προβατάκια, γερακίνες, πάπιες, χήνες, παγώνια, σαύρες, αλογάκια, γαϊδουράκια, ελάφια. Ακόμα και ποντικάκι!

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Τους χαρισματικούς πλανόδιους μουσικούς στο ενετικό λιμάνι και την παλιά πόλη των Χανίων.

Τα υπέροχα αναπαλαιωμένα σπίτια, τα λιθόστρωτα σοκάκια στολισμένα με γιασεμιά και βουκαμβίλιες, τις φροντισμένες γλάστρες σε ξύλινα μπαλκονάκια.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Το χαμογελαστό αγόρι που ήρθε να μας παίξει το Ζορμπά με το ακορντεόν του. Τα κορίτσια να παρατηρούν με μάτια γεμάτα θαυμασμό.

Τα κορίτσια να χοροπηδάνε με λίγο φόβο αλλά πολύ περισσότερο ενθουσιασμό στα κύματα της εμβληματικής Φαλάσαρνας.

Ρέθυμνο και Χανιά

Την ενέργεια της παλιάς πόλης των Χανίων.

Τις ατελείωτες βόλτες στο λιμάνι, στον ενετικό φάρο, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στα ερωτεύσιμα σοκάκια με τις βουκαμβίλιες, τα πολύχρωμα κτίρια, τα ρακάδικα που σφύζουν από ζωή, τα εστιατόρια με τις δροσερές αυλές, τους μπουτίκ ξενώνες.

Ρέθυμνο και Χανιά

Την ιστορία του Σπύρου Καγιαλέ, o οποίος την ώρα του βοµβαρδισµού των επαναστατηµένων Κρητικών από το στόλο των Μεγάλων Δυνάµεων έκανε το κορµί του κοντάρι για να σηκώσει την ελληνική σηµαία. Το άγαλμά του βρίσκεται στο Ακρωτήρι, μαζί με τους τάφους των Βενιζέλων.

Τα διάφανα νερά και τη ροζ άμμο στο μαγευτικό Ελαφονήσι.

Την υπόσχεση που δώσαμε στο Ξυλόσκαλο, με τον Γκίγκιλο να ορθώνεται απέναντί μας περήφανος, ότι θα επιστρέψουμε σε λίγα χρόνια για να διαβούμε τον Φάραγγα.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα κορίτσια να τραγουδούν το Αγρίμια και αγριμάκια μου και το Ήτανε μια φορά.

Την απρόσκοπτη θέα προς το Λιβυκό από τη μονή Χρυσοσκαλίτισσας.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το γεμισμένο με λιαστές ντομάτες, σάλτσα πέστο και γραβιέρα και τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα κοτόπουλο που απολαύσαμε στον πανέμορφο Θόλο.

Την αδρεναλίνη να ανεβαίνει ψηλά ατενίζοντας τον ιλιγγιώδη γκρεμνό στη μεταλλική γέφυρα της Αράδαινας, την ψηλότερη της χώρας.

Ρέθυμνο και Χανιά

Την ποικιλία σε παξιμάδια, αλμυρά και γλυκά, που φουρνίζονται με αγάπη και μεράκι στον Ντουρουντού, στα Σφακιά.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το μαγιό μου που σκίστηκε στο Aqua Creta Limnoupolis. Τις τσιρίδες (δικές μου και της Ιφιγένειας) μέσα στην Black Hole.

Τα κορίτσια να ανακαλύπτουν την άνωση και να παίρνει στα χέρια η μία την άλλη.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα κρεμασμένα στην άκρη του φαραγγιού ταβερνάκια.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα δέντρα, τα βότανα, τα λουλούδια που είδαμε στο Βοτανικό πάρκο Κρήτης. Τον κήπο με καρποφόρα δέντρα, τον κήπο με βότανα και ενδημικά φυτά, τα άφθονα εσπεριδοειδή, τα τροπικά φυτά και τα αμπέλια.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Τη γαλήνη, την ηρεμία, το ανεκτίμητο συναίσθημα μη αναγκαιότητας / βιασύνης.

Τα παγωμένα, αναζωογονητικά νερά του ποταμού Κουρταλιώτη.

Τους κουλέδες στο οροπέδιο Ασκύφου, με πανοραμική θέα του κάμπου και των γύρω βουνοκορφών.

Τα κορίτσια να τραγουδούν στο γύρω-γύρω-όλοι, στην ταβέρνα Αραβανές, με θέα τον επιβλητικό Ψηλορείτη.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα κρυστάλλινα νερά στον Κόρακα, στο Δαμνόνι, στο Μαράθι, στη Σούγια, στο Λουτρό.

Την περιπλάνηση στο Μούντρος, το χωριό του μπαμπά μου, με το έντονο πράσινο, τις πηγές, τις βρύσες, το φαράγγι και τα υπέροχα παλαιά κτίσματα.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Την Ιφιγένεια να βουρκώνει ακούγοντας την ιστορία του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου.

Τα φρούτα που τρώγαμε καθημερινά στην παραλία.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τη συγκλονιστικά νόστιμη τάρτα με καπνιστό κοτόπουλο του εστιατορίου Μηλιά, του ομώνυμου -βγαλμένου θαρρείς από άλλη εποχή- οικισμού.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το δροσερό νερό που τρέχει από τις 25 λεοντοκέφαλες κρήνες στο Σπήλι. Τη βόλτα στα γραφικά στενά του χωριού με τα αιωνόβια πλατάνια, τα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης, τα πέτρινα σπίτια και τις λουλουδιασμένες αυλές. Την επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Την ανεπανάληπτη ομορφιά του Ψηλορείτη με τις νεφελοσκέπαστες κορυφές. Αλλά και εκείνη των απόκοσμων Μαδάρων.

Ρέθυμνο και Χανιά

Την ιδιαίτερη γοητεία της τόσο φινετσάτης παλιάς πόλης του Ρεθύμνου με τη Μεγάλη Πόρτα, την κρήνη Ριμόντι (ή τα βρυσάκια όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι), τη μεγαλοπρεπή Φορτέτζα, τα ξύλινα χαγιάτια, τα βενετσιάνικα θυρώματα, το Νερατζέ τζαμί με το μεγάλο μιναρέ, το κουκλίστικο ενετικό λιμάνι.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα καλομαγειρεμένα πιάτα στην Αλάνα, που δικαίωσε την εξαιρετική φήμη της και ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μας. Τη φέτα σε κρούστα δημητριακών και ξηρών καρπών με σάλτσα από σύκα και αρώματα Ανατολής, το κοτόπουλο με γιαούρτι, το ψαρονέφρι με μεσογειακή γκρεμολάτα, το φανταστικό κορμό που μας πρόσφεραν στο τέλος του γεύματος.

Την απεραντοσύνη του Λιβυκού πελάγους κατεβαίνοντας με το αυτοκίνητο προς τη Χώρα Σφακίων. Την καθηλωτική, άγρια ομορφιά του τοπίου.

Την ανεπιτήδευτη ομορφιά και ηρεμία του καρτποσταλικού Λουτρού.
Απομονωμένο, στριμωγμένο ανάμεσα σε θεόρατα βράχια, με κυκλαδίτικο αέρα και καταπληκτικά νερά, μας έκλεψε την καρδιά δίχως να το καταλάβουμε.

Ρέθυμνο και Χανιά

Το απίστευτα κρεμώδες παγωτό στο Ninnolo. Οι γεύσεις που δοκιμάσαμε -σοκολάτα, βανίλια, belgian chocolate, gianduja, nocciola, καρύδα, baba au rum, μπισκότο, καφέ, καρύδα, chocolate sorbet- ήταν όλες λαχταριστές, ενώ ο Κωστής λάτρεψε το pufflecone βεβαίως-βεβαίως.

Το απίθανο κοντοσούβλι και την περίφημη σφακιανή πίτα που απολαύσαμε στην ταβέρνα το Κύμα, στο Λουτρό. Το κερασμένο, μαμαδίστικο γλυκάκι με κρέμα και μπισκότο που μας πρόσφεραν στο τέλος.

Τα βραχιολάκια που με σεβασμό αφήσαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου Πατσού.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τις κοπέλες στο φοινικόδασος του Πρέβελη που αναρωτιόνταν αν τα κορίτσια είναι διδυμάκια.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα κορίτσια να κοιμούνται μέσα στο αυτοκίνητο με κάθε ευκαιρία.

Τον κύριο Γιώργη Παπαλεξάκη να παίζει λύρα και να τραγουδά τον Ερωτόκριτο για τις μικρές κυρίες.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τη μνημειακή ελιά στις Άνω Βούβες, με ηλικία άνω των 3000 χρόνων, από την οποία στεφανώθηκε ο νικητής του μαραθωνίου ανδρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Ρέθυμνο και Χανιά

Την περιήγηση με λιγοστό φως από το φακό του κινητού μέσα στο εντυπωσιακό σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, στα Τοπόλια.

Ρέθυμνο και Χανιά

Τα λίγα βότσαλα που μάζεψα από την παραλία της Σούγιας, θέλοντας να έχω την Κρήτη διαρκώς μαζί μου.

Τα μικρά, τα απλά, τα όμορφα. Τα μη αντιληπτά κλικ της φωτογραφικής μηχανής.

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Ρέθυμνο και Χανιά

Μαδάρες μου χανιώτικες, κορφή του Ψηλορείτη
Και λασιθιώτικα βουνά, γεια σου παντέρμη Κρήτη

Μέχρι την επόμενη φορά. Καλό φθινόπωρο να έχουμε, ευχή από καρδιάς, πιστέψτε με…

Ρέθυμνο και Χανιά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

24 ΣΧΟΛΙΑ

Ειρήνη 18 Ιανουαρίου 2019 - 21:54

Καλησπέρα. Καλή χρονιά!!! Πέρα από ότι έβλεπα φωτογραφίες του Ρεθύμνου και χαιρομουν που περάσατε τόσο όμορφα εδω, στον τόπο μου, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι έβλεπα φωτογραφίες και του χωριού μου ..! Μέχρι να αναφέρεις το Μούντρος παρακάτω στα σχόλια τις κοιτούσα και τις ξανακοιτουσα και δεν το πίστευα ότι φτάσατε μέχρι εκεί! Και τότε ανέφερες ότι έχεις καταγωγή από εδώ! Πόσο χάρηκα που τελικα δεν είναι απλή συνωνυμία το επίθετο σου με την οικογένεια που έμενε εδώ! Ήταν ο θείος ο Στέλιος παππούς σου; Να είστε όλοι καλά και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 19 Ιανουαρίου 2019 - 08:19

Καλημέρα Ειρήνη!

Καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελα εύχομαι!
Ο μπαμπάς μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μούντρος, μέχρι την ηλικία των 13, όπου και αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα για δουλειά.
Ο Στέλιος ήταν αδερφός του και δικός μου θείος!
Παρόλο που δεν έχουμε σπίτι στην Κρήτη και δεν την επισκεπτόμαστε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε, την αγαπώ βαθιά και δηλώνω περήφανη κρητικιά!

Ευχές για μια όμορφη μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 2 Οκτωβρίου 2018 - 12:42

Γεια σου και πάλι Ερμιόνη μου! Πόσο χαίρομαι που ξαναγράφεις και μας ξαναταξιδεύεις και ειδικά στην πανέμορφη Κρήτη. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με ταξίδεψαν οι φωτό σου και πόσο με χαλάρωσαν!!!
Καλά να περνάτε τώρα πια και καλό φθινόπωρο… ας αφήσουμε πίσω τις δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού κι ας κρατήσουμε τις ομορφιές του!!
Σ’ ευχαριστώ για το υπέροχο ταξίδι!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έφη 29 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:18

Τι όμορφες εικόνες από την πανέμορφη Κρήτη! Οι φωτογραφίες είναι τόσες πολλές και τόσο καλές! Δίνουν ζεστασιά στην καρδιά, γαλήνη, νοσταλγία για όσα από αυτά έχουμε επισκεφθεί, έμπνευση! Χαίρομαι πολύ για το όμορφο αυτό ταξίδι που κάνατε, και σ’ ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτές τις φωτογραφίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φανή 28 Σεπτεμβρίου 2018 - 18:51

Και μονο που γράφεις, πάλι, χαίρομαι!
Welcome back!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria Ifadopoulou 28 Σεπτεμβρίου 2018 - 03:57

Τι όμορφες εικόνες αποτύπωσες με τον φακό σου και με τις περιγραφές σου, Ερμιόνη μου! Δεν έχω πάει ποτέ στην Κρήτη, αλλά θα το ήθελα! Οι κόρες σου μεγάλωσαν και σε αρκετές φωτογραφίες μοιάζουν πάρα πολύ! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου, να φυλάξεις στην καρδιά σου τις όμορφες στιγμές σας στην Κρήτη και τα καλύτερα έρχονται, όταν υπάρχει πίστη και θέληση! Καλό φθινόπωρο με υγεία!
Υ.Γ. Σε προηγούμενο σχόλιο ανέφερες ότι σκέφτεσαι να αφήσεις το blogging! Μην το κάνεις, please!! Είσαι από τις λίγες blogger που διαβάζω ανελλιπώς για το ωραίο γράψιμο, τα ταξίδια και τις συνταγές και θα ήθελα να συνεχίσω να σε διαβάζω, έστω και πιο αραιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 28 Σεπτεμβρίου 2018 - 21:09

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Μαρία μου! Σου προτείνω να επισκεφτείς την Κρήτη, είναι ένα υπέροχο μέρος με ανεξάντλητες επιλογές και φανταστικό φαγητό!
Μεγάλωσαν τα κοριτσάκια ναι. Και μάλλον μοιάζουν μεταξύ τους περισσότερο από ότι πιστεύω, μιας που κατά καιρούς μας ρωτούν αν είναι δίδυμες!
Όσον αφορά το blogging, θα δούμε. Είναι πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά και ενίοτε νιώθω ότι δεν έχω τα αποθέματα και τη διάθεση που είχα παλιότερα, ούτως ώστε να συνεχίσω με το ίδιο μεράκι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 23:09

Τι όμορφες εικόνες! Μας ταξίδεψες κι εμάς Ερμιόνη μου στην αγαπημένη Κρήτη!
Καλό και ήρεμο Φθινόπωρο να έχουμε και φιλιά στα όμορφα κορίτσια :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:51

Τι υπέροχες φωτογραφίες Ερμιόνη μου!!
Κάνατε τόσα πολλά πράγματα!! Πήγατε σε πολλά μέρη!! Εγώ αν και εχω παει 3 φορές, με την τελευταία πέρυσι το καλοκαίρι, εν τούτοις δεν έχω δει πολλά μερη ακόμα. Ανεξάντλητη πανέμορφη Κρήτη. Οι μικρές κυρίες μεγάλωσαν κι άλλο και ειναι πανεμορφες.
Μας ταξίδεψες σημερα στο καλοκαίρι, αν και ο καιρος σήμερα ειναι φθινοπωρινός.
Καλό φθινόπωρο εύχομαι σε σας με όμορφες στιγμές μόνο. Τα δύσκολα περνάνε και έρχονται μικρές όμορφες στιγμές για να τα ξεχάσουμε.

Τα φιλιά μου σε όλους : )

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 14:11

Μεγάλωσαν τα κοριτσάκια Μάριον, τα κοιτάζω και δεν το πιστεύω…
Η Κρήτη είναι ανεξάντλητη όπως λες, κάθε φορά ανοίγει την αγκαλιά της και περιμένει να την ανακαλύψουμε εκ νέου!
Προς το παρόν και το φθινόπωρο είναι πολύ δύσκολο, ελπίζουμε σε λίγο καλύτερες ημέρες…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
daphnie 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:08

Υπέροχες φωτογραφίες! ωραίο Post! (με ένα σωρό φωτό και tips για κάποιον που θέλει να επισκεφτεί το νησί!)
Έχω πάει Χανιά πρόσφατα αλλά για 3ήμερο και μου θύμησες πόσο ωραία είναι… είναι μαγική η Κρήτη..
το καλοκαιρινό Post σου μια τέτοια φθινοπωρινή μέρα είναι ό,τι χρειάζεται για να φτιάξει η μέρα μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 14:08

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Δάφνη!
Είναι πράγματι μαγική η Κρήτη, νομίζω είναι από τα μέρη που έχουν ιδιαίτερη ενέργεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
MΑΡΙΑ 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 08:43

Υπέροχες φωτογραφίες όπως πάντα! ΕΙδικά στην τελευταία το μάτι μου εμεινε λιγάκι παραπάνω! Να είστε γεροί να χαίρεστε την οικογένεια σας και να κάνετε αμέτρητα ταξίδια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 14:04

Ευχαριστούμε πολύ Μαρία μου, περάσαμε πολύ όμορφα και νομίζω ότι αυτό απεικονίζεται και στις φωτογραφίες.
Καλά να είμαστε και θα ακολουθήσουν πολλά ταξίδια ακόμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 18:31

Όμορφη, πανέμορφη και πολυαγαπημένη Κρήτη.
10 φορές ίσως και περισσότερες…έχω βρεθεί κοντά της και κάθε φορά βρίσκω νέα πράγματα ν’ αγαπήσω.
Τα χαμόγελα σας είναι τόσο “δυνατά” Ερμιόνη μου, που όλα θα τα φέρουν και πάλι στην ισορροπία που τους πρέπει.
Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 27 Σεπτεμβρίου 2018 - 14:03

Έτσι ακριβώς Πηνελόπη μου, κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την Κρήτη ανακαλύπτουμε και ερωτευόμαστε καινούρια μέρη.
Όσο για την ισορροπία, την αναμένουμε πώς και πώς γιατί πραγματικά έχουμε δυσκολευτεί πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοφία 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:27

Ερμιόνη, υπέροχες φωτογραφίες, γεμάτες χρώματα!!
Σας σκεφτόμουν με τη φωτιά στο Μάτι…εκεί δεν είναι το εξοχικό σας, αν θυμάμαι καλά;
Ελπίζω όλα να είναι καλά..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:40

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά λόγια Σοφία.
Το εξοχικό είναι στο Κόκκινο Λιμανάκι και είχαμε -ευτυχώς- μόνο υλικές απώλειες. Βιώσαμε τη φωτιά από πολύ κοντά, αλλά είμαστε όλοι καλά και αυτό είναι που έχει σημασία…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
paraxeno pirouni 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:54

Καλό φθινόπωρο Ερμιόνη μου, να είστε πάντα χαμογελαστοί, γεροί και έτοιμοι για ευχάριστα ταξίδια! Η περιγραφή και οι φωτογραφίες σου με κάνουν να θέλω να ξαναπάω στην Κρήτη γιατί η πρώτη φορά, πολλά χρόνια πριν δε μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, ίσως γιατί έμεινα στο Ηράκλειο μέσα στην πόλη και δε γύρισα την εξοχή και τις παραλίες. Το φαράγγι που δεν είδα μου έμεινε επίσης απωθημένο!
Χαίρομαι που σε βλέπω και πάλι στη blogoγειτονιά, αναμένω λοιπόν και μαγειρικά νέα! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:08

Ναι, να ξαναπάς στην Κρήτη! Έχει τόσες πολλές ομορφιές και επιλογές που το θεωρώ δύσκολο να μη βρεις κάτι που να σου αρέσει και να αγαπήσεις. Και το φαγητό στην Κρήτη είναι ονειρεμένο!
Το Ηράκλειο το έχουμε στο πρόγραμμα για το μεθεπόμενο καλοκαίρι και πιστεύω θα οργανωθούμε καλά!
Από εκεί και πέρα, η φετινή χρονιά είναι τόσο δύσκολη που με έκανε να αισθανθώ ότι θέλω να παρατήσω το blogging. Ίσως και να το κάνω τελικά, αλλά προς το παρόν θα προσπαθήσω να ξαναβρώ νόημα σε αυτό και να αντλήσω δύναμη από την επικοινωνία με ανθρώπους αγαπημένους :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα - two boys and hope 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:41

Τι ομορφες εικονες βρε Ερμιονη μου!! Υπεροχες στιγμες και υπεροχες ανμανησεις!! Ποσο μεγάλωσαν οι κουκλες σας!! Σωστες δεσποινίδες!! Αγαπημενη Κρητη!! πολλα πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:02

Μεγάλωσαν τα παιδάκια μας Ελπιδάκι!
Είναι κανονικά ανθρωπάκια πια, με άποψη και τσαγανό!
Η Κρήτη δεν το συζητώ, είναι το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΑΛΙΑ 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:10

Είναι τόσο όμορφες και γαλήνιες οι φωτογραφίες σας που πραγματικά με ηρέμησαν. Αντικατοπτρίζουν το πόσο απολαύσατε τις διακοπές σας και το πόσο καλό σας έκαναν. Άσε που είστε αξιέπαινοι για το πόσα πολλά μέρη επισκεφθήκατε, μπράβο βρε Ερμιόνη, πώς τα προλάβατε όλα αυτά!!! Να είστε καλά, να αφήσετε πίσω σας τα αρνητικά του καλοκαιριού και να κρατήσετε μόνο τις όμορφες αναμνήσεις αυτών των διακοπών! Καλό φθινόπωρο και από εμάς!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:59

Σε ευχαριστώ πολύ Αμαλία μου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν προλάβαμε να πάμε σε όλα τα μέρη που θέλαμε, αλλά επισκεφτήκαμε σημαντικά -γνωστά και άγνωστα- σημεία των δύο νομών και γεμίσαμε την καρδιά και το μυαλό μας με εικόνες και συναισθήματα που θα μας βοηθήσουν να αντλήσουμε δύναμη :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα