Galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια άκρως καλοκαιρινή galette με κολοκυθάκια, γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια, ολοκόκκινες ντομάτες, φέτα και την πιο υπέροχη, βουτυράτη ζύμη!

galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια ανάρτηση για galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια δείχνει κάπως πρόχειρη και ετεροχρονισμένη. Το ξέρω. Παντού γύρω μου μυρίζει φθινόπωρο άλλωστε. Και όμως μια galette θέλω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας.
Για να εξηγήσω κυρίως την ησυχία που επικρατεί εδώ στο blog τους τελευταίους δυο-τρεις μήνες.

Αυτή η ανάρτηση ετοιμάστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος -μαγείρεμα, φωτογράφιση, επεξεργασία φωτογραφιών, κείμενο- την Κυριακή 22 Ιουλίου. Ήταν προγραμματισμένη για δημοσίευση την Τρίτη 24 Ιουλίου.
Όμως μεσολάβησε εκείνη η Δευτέρα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και που άλλαξε τη ζωή μας για πάντα. Γιατί ήμασταν εκεί, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Δεν θα περιγράψω αυτά που βιώσαμε. Είναι δύσκολα, συγκλονιστικά και αδιανόητα και προτιμώ να παραμείνουν ανείπωτα. Παρά τα όσα χάσαμε, είμαστε εδώ και είμαστε καλά. Σχετικά. Με υλικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές απώλειες μόνο. Με μερικές νεοαποκτηθείσες φοβίες και κάποιους εφιάλτες.

Λίγο μετά την προηγούμενη ανάρτηση και ενώ πασχίζουμε ακόμα να διαχειριστούμε, να αφομοιώσουμε, να κατανοήσουμε όλα όσα συνέβησαν τον Ιούλη, η ζωή μας άλλαξε ξανά. Με σκληρό και απρόσμενο τρόπο δυστυχώς.
Ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Εάν έχετε ποτέ αισθανθεί τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σας (κάτι το οποίο ειλικρινά απεύχομαι), μπορείτε ίσως να κατανοήσετε πόσο χαμένη/μετέωρη/ανήμπορη/αδύναμη/μπερδεμένη/συναισθηματικά φορτισμένη/ψυχολογικά καταβεβλημένη αισθάνομαι.

Δεν θα σας στενοχωρήσω περισσότερο.
Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να δημοσιεύω μια καινούρια συνταγή κάθε εβδομάδα. Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει, αν και προς το παρόν νιώθω άδεια, χωρίς κάτι συγκροτημένο να γράψω.
Παρακάτω παρατίθεται και το αρχικό κείμενο της ανάρτησης. Δεν μπόρεσα να το σβήσω και θα ήθελα να το διαβάσετε. Νομίζω ότι αποπνέει μια έντονη αγάπη προς τα απλά, τα καθημερινά, τα «δεδομένα», που καλό είναι να θυμόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Το καλοκαίρι είναι κάπως περίεργη εποχή για εμάς τους food bloggers.
Η αναγνωσιμότητα των blog μας μειώνεται αισθητά, κάτι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο καθώς ο κόσμος βγαίνει έξω, σχεδιάζει διακοπές, περνά χρόνο σε παραλίες, αποφεύγει το μαγείρεμα.
Η δημιουργικότητά μας καταστέλλεται, αποτέλεσμα πολλής συσσωρευμένης κούρασης και έντονης ανάγκης για διακοπές.
Αγχωνόμαστε λιγάκι και αναρωτιόμαστε αν μας διαβάζει κανείς καλοκαιριάτικα. Και αν οι αγαπημένοι μας αναγνώστες θα επιστρέψουν ποτέ ξανά στα blog μας.

(Και) από μαγειρικής άποψης, το καλοκαίρι είναι υπέροχο.
Οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, τα κολοκυθάκια γλυκά όσο ποτέ άλλοτε, τα φασολάκια ερωτεύσιμα.
Ντάκος και χωριάτικη για κυρίως γεύμα.
Μπάρμπεκιου και παγωμένη μπίρα.
Τάρτες με λαχανικά, πιατέλες με τυριά, ελιές και παξιμάδια, μπρουσκέτες στο χέρι.
Μακαρονάδες γρήγορες, απλές και γευστικές.
Φρούτα ζουμερά που ξελογιάζουν με την αφθονία τους.
Παγωτά, cheesecake, δροσερά γλυκά με φρούτα, γιαουρτογλυκά κλασικά και αγαπημένα.
Βλέπετε; Υπέροχο!

galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Είναι επίσης η καταλληλότερη εποχή για να πειραματιστούμε, να βγούμε λιγάκι έξω από τα όρια ασφαλείας μας, να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό φωτογραφικό στιλ, να κατανοήσουμε κάποιο τεχνικό θέμα που πάντα μας τρόμαζε (για παράδειγμα το manual mode της μηχανής μας ή το SEO των αναρτήσεων), να αλλάξουμε λίγο την εμφάνιση του blog μας, να ανανεώσουμε την about σελίδα μας, να μάθουμε το Photoshop ή το Lightroom λίγο καλύτερα, να μαγειρέψουμε συνταγές που πάντα θέλαμε αλλά αναρωτιόμασταν αν θα αρέσουν στους αναγνώστες μας.

galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μαγείρεψα και φωτογράφισα στο εξοχικό. Και το λάτρεψα, όσο τρομακτικό και αν ήταν!
Φωτογράφιση σε εξωτερικό χώρο με άπλετο και ανεξέλεγκτο φυσικό φως.
Χωρίς «αληθινά» props. Με το σαγανάκι των κυριακάτικων τηγανητών αυγών του μπαμπά, το ταψί για το μπριάμ, τα καθημερινά μαχαιροπίρουνα, το πλεκτό που στρώνει η μαμά στο κομοδίνο, τη χιλιοχρησιμοποιημένη πετσέτα με τα ξεθωριασμένα από τα τόσα πλυσίματα λουλουδάκια.

galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Και έφτιαξα galette με κολοκυθάκια τρυφερά. Με κατακόκκινες ντομάτες και κρεμμύδια όλο γλύκα.
Με ζύμη τραγανή και βουτυράτη, τόσο αδιανόητα εύπλαστη που απλώνεται με το χέρι.

Και αν είχα την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με τη δημοσίευσή της (κυρίως γιατί έχω παρουσιάσει μια πολύ παρόμοια galette στο παρελθόν), οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού του Κωστή, των κοριτσιών, της μαμάς και της ανιψιάς μου την έδιωξαν πολύ πολύ μακριά.

galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Galette με κολοκυθάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Eτοιμασία: 1 hour
Μαγείρεμα: 40 minutes
Αναμονή: 1 hour
Συνολικά: 2 hours 40 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: γαλλική
Λέξη-κλειδί: galette με κολοκυθάκια
Μερίδες: 1 galette με διάμετρο 24-26 εκ.
Μια άκρως καλοκαιρινή galette με κολοκυθάκια, γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια, ολοκόκκινες ντομάτες, φέτα και την πιο υπέροχη, βουτυράτη ζύμη!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. γλυκού αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. νερό παγωμένο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το τεμαχισμένο βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα με τα δάχτυλά μας, μέχρι να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό και το χυμό λεμονιού.
  • Αδειάζουμε σιγά-σιγά το μίγμα των υγρών στο μίγμα του αλευριού, ζυμώνοντας παράλληλα με το χέρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη, ενώ δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.
  • Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία τη 1 κ.σ. βούτυρο και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν για 20-25', ανακατεύοντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα. Την ανοίγουμε σε δίσκο με διάμετρο 30-32 εκ.
  • Σκορπίζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο 3 εκ. Από πάνω τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και κατόπιν τις ντομάτες και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και περιχύνουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση και αλείφουμε περιμετρικά τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  • Ψήνουμε την galette για 30′. Τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη θρυμματισμένη φέτα και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ ακόμα.
  • Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε την galette να κρυώσει για 30′. Την απολαμβάνουμε χλιαρή.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




45 ΣΧΟΛΙΑ

Αντιγονη 19 Οκτωβρίου 2018 - 15:03

Αγαπημένη μου Ερμιόνη,
Χαίρομαι πάλι που βλέπω αναρτήσεις σου μετα από όλα αυτά που συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Νομίζω στο είχα πει και το messenger οτι ήσασταν στο μυαλό μου μετά την καταστροφή και όσο δεν έβλεπα κάποια ανάρτησή σου ανησυχούσα περισσότερο… Τα υλικά αγαθά δεν έχουν τόση σημασία, οι άνθρωποι είναι που μετράνε, εύχομαι ό,τι καλύτερο για το αγαπημένο σας άτομο και γρήγορη ανάρρωση. Μόλις προχθές πήγα μέχρι το ΕΝΑ από την πάνω μεριά όμως (από κάτω δεν τολμώ καν να περάσω) και το θέμα ήταν πράγματι αποκαρδιωτικό. Πρέπει όμως να σου πω και θέλω να εστιάσω σε αυτό ότι μέσα στα καμμένα δειλά δειλά αρχίζουν να ξεπροβάλλουν μικρά, πανέμορφα κυκλάμινα και όλο αυτό που κάνει η φύση είναι πολύ σπουδαίο και μεγάλο και όπως βρίσκει η φύση τη δύναμη να αναζωγονηθεί μέσα από τις στάχτες της, έτσι ακριβώς και εμείς πρέπει να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε και να νικήσουμε τους όποιους δαίμονές μας. Σε φιλώ, Αντιγόνη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 19 Οκτωβρίου 2018 - 11:15

Ερμιόνη μου μπορώ να πω πως σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αν και δεν είχα άμεσα δικό μου άνθρωπο γνωστό που να είχε απώλειες από την καταστροφή αυτή. Εγώ ήμουν θλιμμένη για αρκετό καιρό μετά στο συμβάν, σκεφτόμουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και με έπιανε θλίψη. Πόσο μάλλον εσείς που περάσατε και την αγωνία σας με τα κορίτσια. Να σκέφτεσαι πως το βασικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως μαζεύεστε όλοι στο οικογενειακό τραπέζι. Χωρίς απώλειες. Τα υπόλοιπα γίνονται μόνο αν εσείς είσαστε καλά. Κι έχεις την υπεροχη οικογένεια σου που σου δίνει δύναμη για όλα.
Είναι τόσο φωτεινές οι φωτογραφίες σου που τραβήχτηκαν μια μερα πριν ….

Οσον αφορα στο αγαπημένο σας άτομο που περνάει δύσκολα θα σου πω μόνο πως χρειάζεται στήριξη, θετική σκέψη και καλή ψυχολογία. Στο λέω από προσωπική (προσωπική) πείρα πως η ψυχολογία ειναι τα πάντα. Εύχομαι ότι καλύτερο και τα αποτελέσματα να είναι καλά.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 19 Οκτωβρίου 2018 - 14:25

Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια Μάριον.
Σε σχέση με το εξοχικό, νιώθουμε πραγματικά ευγνώμονες. Βεβαίως και στενοχωριόμαστε και βεβαίως πονάμε που ένα τόσο αγαπημένο μέρος καταστράφηκε ολοσχερώς. Αλλά εστιάζουμε στο ότι είμαστε καλά και ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Όλα τα άλλα θα ξαναγίνουν σιγά-σιγά και η φύση με τον καιρό θα βρει το δρόμο της.
Όσον αφορά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε, το ξέρω ότι χρειάζονται όλα όσα είπες. Αλλά όταν τα δεδομένα είναι αρκετά δυσοίωνα, δυσκολεύομαι να διατηρώ θετική στάση και φοβάμαι ότι δεν μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά, παρά μόνο ελάχιστα. Και τελικά νιώθω ανήμπορη και πολύ μικρούλα μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν. Θα το παλέψω όμως γιατί κατανοώ ότι είναι μονόδρομος.
Σε φιλώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 18 Οκτωβρίου 2018 - 18:29

ερμιονη μου !!! δν ηξερα οτι εισασταν στην πυρκαγια….
και γω ειμαι σε μια δυσκολη φαση απ το καλοκαιρι με την οικογενεια μου… το σημαντικο ειναι να χουμε διπλα μας ανθρωπους να μας στηριζουν, να μας δινουν δυναμη και ολα θα περασουν….
σου στελνω μια αγκαλια!
υπεροχη η συνταγη και οι φωτογραφιες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Οκτωβρίου 2018 - 21:06

Ω βρε κορίτσι, ταλαιπωρήστε κι εσείς. Εύχομαι ειλικρινά όλα να πάνε καλά. Να είμαστε καλά, να έχουμε τη δύναμη και την ηρεμία να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ηλέκτρα 18 Οκτωβρίου 2018 - 07:44

Αγαπημένη μου Ερμιόνη,
Πρώτη φορά παίρνω το θάρρος να σου γράψω παρόλο που ανήκω στους πιο φανατικούς αναγνώστες σου κι ας μην το γνωρίζεις.
Όλο το καλοκαίρι έψαχνα για μία ανάρτηση για να διαπιστώσω ότι είστε καλά μετά τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Μάτι φέτος.
Ως άνθρωπος που έχω περάσει από τη θέση στην οποία βρίσκεσαι τώρα, το μόνο που θα σου πω είναι να προσέχεις τον εαυτό σου για να έχεις τη δύναμη να δώσεις ενέργεια στο αγαπημένο σου πρόσωπο το οποίο σε έχει ανάγκη.. να αντλείς δύναμη από την υπέροχη οικογένεια σου..
Εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά και σύντομα όλα αυτά να αποτελούν μακρινή ανάμνηση..
Σε φιλώ με πολλή αγάπη,
Ηλέκτρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Οκτωβρίου 2018 - 11:31

Σε ευχαριστώ πολύ Ηλέκτρα μου.
Είμαστε καλά ευτυχώς και πολύ ευγνώμονες για αυτό.
Λυπάμαι πολύ που έχεις περάσει από παρόμοια δυσκολία. Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά που γράφεις, ότι πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου, να έχω δύναμη, ηρεμία, υπομονή και ξέρω ότι είναι μονόδρομος για να μπορέσω να βοηθήσω και να στηρίξω όταν χρειάζεται.
Αλλά πραγματικά μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να αποτραβηχτώ από όλους και από όλα. Είναι εκείνες οι φορές που νιώθω τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν και ότι δεν έχω το παραμικρό κίνητρο για να κάνω οτιδήποτε.
Ευτυχώς έχω τον Κωστή και τα κορίτσια που είναι φοβερά υποστηρικτικοί και κάνουν τα πάντα για να με βοηθήσουν και να με κάνουν να νιώσω καλύτερα ούτως ώστε να είμαι πραγματικά χρήσιμη εκεί που πρέπει.
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 17 Οκτωβρίου 2018 - 23:13

Αχ Ερμιόνη πόσο λυπάμαι που ζήσατε αυτό τον εφιάλτη και πόσο χαίρομαι που είσαστε καλά, πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι βρεθήκατε εκεί!
Δυστυχώς αυτό το καλοκαίρι, απ’ότι φαίνεται ήταν πολύ άσχημο για πολλούς από εμάς!! Δεν μπορώ πραγματικά να ξεστομίσω τι συνέβη σε μένα και στην οικογένειά μου αυτό το καλοκαίρι και πόσο επώδυνο ήταν, αλλά το μόνο που θα σου πω είναι πως με νύχια και με δόντια προσπαθώ να το διαχειριστώ, αν και μερικές φορές δεν το καταφέρνω. Παρόλο που αυτές οι πολύ δύσκολες καταστάσεις μας αλλάζουν κυριολεκτικά την ζωή, θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να πολεμήσουμε για το καλύτερο, για μας τους ίδιους και τους αγαπημένους μας. Σίγουρα καμία μάχη δεν κερδήθηκε χωρίς πόλεμο, γι’αυτό δύναμη, κουράγιο και θετική σκέψη για να αντεπεξέλθουμε στα δύσκολα, αλλιώς δεν γίνεται!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχετε σύντομα καλές ειδήσεις!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Οκτωβρίου 2018 - 11:38

Λυπάμαι πολύ Μαρία μου που περάσατε κι εσείς δύσκολα.
Η αλήθεια είναι πως όταν αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα συνταρακτικό/ανεπιθύμητο/άβολο γεγονός, αλλάζει όλη η βιοθεωρία μας. Εκτιμάμε περισσότερο τα απλά και ζούμε καλύτερα το «τώρα» γιατί κακά τα ψέματα μόνο αυτό έχουμε τελικά.
Εύχομαι τα καλύτερα και για σας.
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 17 Οκτωβρίου 2018 - 23:04

Αγαπημένη μου Ερμιόνη,
λυπήθηκα κι αγχώθηκα μαζί όταν έμαθα ότι βρισκόσασταν στο Κόκκινο λιμανάκι όταν έγιναν όλα όσα έγιναν.Δεν έχω λόγια ! Ένα μόνον σου λέω… η σκέψη και η αγάπη μου είναι μαζί σας! Μακάρι ο χρόνος να γιατρέψει τις πληγές και να θαμπώσει τις , τόσο τραγικές μνήμες. Πράγματι τα υλικά ξαναγίνονται σιγά σιγά και σημασία έχει ότι είστε καλά!
Πιστεύω ότι η αγάπη σας και η δύναμή σας θα βοηθήσει αποτελεσματικά το αγαπημένο σου πρόσωπο για να ξεπεράσει το πρόβλημα με επιτυχία! Εύχομαι όλα αυτά να μείνουν πίσω σας και να θαμπώνουν σαν ένα κακό όνειρο!!
Σε φιλώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Οκτωβρίου 2018 - 11:31

Άστα Κική μου. Για το Κόκκινο Λιμανάκι κι εγώ δεν έχω πολλά λόγια.
Μου είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστώ αυτά που έγιναν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει ξανά μετά την καταστροφή που έγινε. Δεν έχω ακόμα το κουράγιο να δω τόσο αλλαγμένο ένα τόσο αγαπημένο μέρος.
Αλλά πραγματικά νιώθω ευγνωμοσύνη κάθε μέρα που είμαστε όλοι μας καλά. Θα ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας και θέλω να ελπίζω ότι θα ξαναδούμε τη φύση να ξαναγεννιέται.
Από εκεί και πέρα πραγματικά προσπαθώ να αντιμετωπίζω την κάθε μέρα ήρεμα, να αντλώ δύναμη από την οικογένεια μου και να τη διοχετεύω εκεί που πρέπει γιατί έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας.
Σε φιλώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 17 Οκτωβρίου 2018 - 22:41

Κοριτσάκι μου, θαυμάζω το κουράγιο σου να γράψεις για όλα αυτά… είναι πολλές και μαζεμένες οι δυσκολίες… εύχομαι να είστε όλοι καλά και σύντομα να γίνουν όλα ένα κακό όνειρο που θα μείνει πίσω σας.
Είναι κρίμα να προσπεράσουμε αυτές τις φωτογραφίες και τη λαχταριστή συνταγή… νομίζω ότι οι πειραματισμοί σου με το φως πέτυχαν απόλυτα, και οι φωτογραφίες δείχνουν τόσο ζωντανές! Δεν συζητώ για το συνδυασμό των υλικών!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Οκτωβρίου 2018 - 11:32

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να προλογίσω διαφορετικά τη συγκεκριμένη συνταγή. Έπρεπε να γράψω για το Κόκκινο Λιμανάκι. Ήθελα να τονίσω πόσο εύθραυστα είναι όλα, πόσο αναπάντεχη τροπή μπορεί να πάρει η ζωή μας μέσα σε μια μέρα.
Την Κυριακή ήμουν ενθουσιασμένη για την galette, για τη φωτογράφιση, για την ήρεμη καθημερινότητα μας στο εξοχικό. Τη Δευτέρα όλα αυτά είχαν ακυρωθεί.
Από εκεί και πέρα ήθελα να αναφερθώ στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο, καθώς πιστεύω ότι θα επηρεαστεί πολύ ο τρόπος με τον οποίο γράφω και προλογίζω τις συνταγές. Επιπρόσθετα το blog αποτελεί κομμάτι της ζωής μου, αλλά κιόλας την αντανακλά, οπότε ήθελα να είμαι ειλικρινής, όσο δύσκολο κι αν είναι.
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 17 Οκτωβρίου 2018 - 22:39

Εύχομαι ό,τι καλύτερο Ερμιόνη! Δύναμη και υπομονή! Ελπίζω όλα να είναι πιο φωτεινά από δω και στο εξής, όπως οι όμορφες φωτογραφίες σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Οκτωβρίου 2018 - 11:33

Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου. Δύναμη και υπομονή χρειάζεται, το ξέρω.
Θέλω κι εγώ να ελπίζω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βαγγελιώ 17 Οκτωβρίου 2018 - 21:59

Εύχομαι να περάσουν γρήγορα τα δύσκολα και να μην αφήσουν οδυνηρά σημάδια. Πάντως όλα είναι μέσα στη ζωή μας και πρέπει να τα παλεύουμε με σθένος . Εύχομαι το καλύτερο Ερμιόμη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 18 Οκτωβρίου 2018 - 11:34

Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγελιώ μου.
Έχεις απόλυτο δίκιο, ακόμα και οι πιο μεγάλες δυσκολίες είναι κομμάτι της ζωής. Αλλά σίγουρα με δυσκολεύει το γεγονός ότι έτυχαν δύο συνταρακτικά γεγονότα μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών. Αποθέματα δύναμης υπάρχουν πάντα (μάλλον) απλά κάποιες μέρες είναι πιο περιορισμένα.
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 17 Οκτωβρίου 2018 - 21:40

Νοιώθω ακριβώς πως αισθάνεσαι, ακροβατώ πάνω σε ένα σχοινί τέσσερα χρόνια με την αγωνία του αύριο του επόμενου τριμήνου με τα τεστ επανελέγχου κι εκεί που λέω πάει κι αυτό ξεκινάει ένα άλλο και εκεί που λέω θα κάνω σχέδια την άλλη στιγμή προσγειώνομαι και πέφτω. Θέλει πολύ δύναμη και πρέπει να την βρεις. Οι μαρτυρίες σου για το Μάτι με συγκλόνισαν, ευτυχώς δεν είχατε απώλειες ανθρώπων αν και πιστεύω όλοι μας έχουμε έναν γνωστό έναν φίλο το γείτονα. Προσπάθησε να σταθείς στα δύσκολα έχοντας κοντά σου την αγαπημένη σου οικογένεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 21:49

Αγαπημένη μου Ξανθή,
Λυπάμαι πάρα πολύ που ταλαιπωρείστε κι εσείς. Εύχομαι τα καλύτερα, ειλικρινά.
Είναι στιγμές που αδυνατώ να διαχειριστώ όλα όσα μας έχουν συμβεί αυτή τη χρονιά και λυγίζω κάτω από το βάρος τους. Χρειάζεται υπερβολικά πολλή δύναμη και ηρεμία.
Είμαι τυχερή που έχω τον Κωστή και τα κορίτσια, γιατί χωρίς την αγάπη και την υποστήριξή τους θα ήμουν χαμένη.
Όσον αφορά το εξοχικό, ειλικρινά είμαστε ευγνώμονες που περάσαμε μέσα από μια τέτοια κατάσταση χωρίς να πάθουμε τίποτα. Ας είμαστε καλά και σιγά σιγά θα τα ξαναφτιάξουμε όλα…
Σε φιλώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 17 Οκτωβρίου 2018 - 11:47

Ερμιόνη μου εμείς τα είχαμε πει και τότε και σε νοιώθω απόλυτα!!! Δεν έχω λόγια να πω, μόνο πράξεις να κάνω ώστε να βοηθήσω και αυτό έχω εφαρμόσει μέχρι στιγμής. Προσπαθούμε να συνέλθουμε, γιατρεύουμε τις πληγές μας και προχωράμε εφόσον ακόμα τα καταφέρνουμε και είμασταν τυχεροί!!! Αυτά για την εισαγωγή σου και πάμε στο προκείμενο!! Τέλεια η συνταγή σου και ότι βγήκες και από το comfort zone της φωτογράφισης και του στησίματος του πιάτου σου!! Σου πάει!!! Και άστο το SEO. Σημασία έχει να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το καλύτερο SEO του κόσμου!! Πολλά φιλιά και ευχές να είναι περαστικά όσο γίνεται στον άνθρωπό σας!! P.S. πολύ μου άρεσε το γιαούρτι στη ζύμη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:24

Έτσι είναι κοριτσάκι μου, σε γενικές γραμμές προσπαθούμε να συνέλθουμε και να προχωρήσουμε όσο πιο δυνατά και ήρεμα μπορούμε.
Αλλά μας ήρθαν μαζεμένες δύο πολύ δύσκολες καταστάσεις και μας έχουν λυγίσει.
Σιγά-σιγά προσπαθώ να ασχοληθώ ξανά με δραστηριότητες που με ευχαριστούσαν γιατί κάπως πρέπει να αντλήσω δύναμη προκειμένου να μπορώ να τη διοχετεύσω εκεί που πρέπει, όταν πρέπει.
Δεν είναι εύκολο βέβαια γιατί όλα μου φαίνονται κάπως ανούσια τώρα, αλλά το παλεύω και κάνω το καλύτερο που μπορώ, πάντα με την υποστήριξη του Κωστή και των κοριτσιών μου.

Σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά λόγια σε σχέση με τη συνταγή, είχα ενθουσιαστεί τότε που την ετοίμαζα και νιώθω ότι αδικήθηκε λιγάκι έτσι όπως δημοσιεύτηκε.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 17 Οκτωβρίου 2018 - 11:07

Εύχομαι όλα να πάνε καλά Ερμιόνη μου! Μακάρι να ξεπεραστει το πρόβλημα υγειας του αγαπημενου σου προσωπου με τον καλύτερο τρόπο. Η galette σου νοστιμότατη. Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:45

Ευχαριστώ πολύ Μαράκι.
Αυτό ελπίζουμε και εμείς, με δύναμη και υπομονή να πάνε όλα καλά.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
paraxeno pirouni 17 Οκτωβρίου 2018 - 10:36

Καλή μου Ερμιόνη, μακάρι ο χρόνος να βοηθήσει στο να αποτελούν κάποτε αυτά που έγιναν μια ανάμνηση μόνο, δυσάρεστη μεν αλλά τουλάχιστον μακρινή. Εύχομαι το πρόβλημα του αγαπημένου σου προσώπου να ξεπεραστεί γρήγορα και να βρείτε πάλι τις ισορροπίες σας. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πως ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, ίσως να σε κάνει να εκτιμάς περισσότερο αυτά που έχεις, τα απλά, τα δεδομένα όπως λες κι εσύ τα οποία μερικές φορές τα θυμόμαστε αργά. Καλή δύναμη με όλα, σαν γυναίκα και μητέρα επιπλέον σίγουρα την έχεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:28

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αν μη τι άλλο μου δίνουν αρκετή δύναμη.
Προς το παρόν αναμένουμε τα αποτελέσματα πολλών εξετάσεων και ενημέρωση σε σχέση με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Έχεις απόλυτο δίκιο, τα απλά και τα “δεδομένα” φαίνονται πολύ πολύ διαφορετικά κάτω από το πρίσμα ενός συνταρακτικού γεγονότος και η ίδια η ζωή αποκτά άλλη διάσταση/θεώρηση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω πάντα την απαιτούμενη δύναμη, αλλά όταν νιώθω ότι ξεμένω, αντλώ πολλή από τον Κωστή και τα κορίτσια και τη διοχετεύω εκεί που πρέπει :)

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Caramel 17 Οκτωβρίου 2018 - 10:35

Ερμιόνη μου, έχω περάσει κι` εγώ μια πολύ δύσκολη φάση το τελευταίο διάστημα..Έχω χάσει την μανούλα μου πριν από 4 περίπου μήνες μετά από 3 χρόνια μεγάλου και άνισου αγώνα..Δύναμη, δύναμη, δύναμη σας εύχομαι..Προσπάθησε να βρίσκεις πράγματα που να σου δίνουν αυτή την δύναμη (είτε είναι τα παιδάκια σου, η δουλειά, το υπέροχο μπλογκ σου) για να μπορείς να τη μεταφέρεις και εσύ στο άτομο που το περνά..Είναι πολύ σκληρό & ψυχοφθόρο για εμάς τους οικείους, αλλά πιστεύω πως τα άτομα που το περνούν περιμένουν από εμάς, από τα λόγια μας, από το βλέμμα μας να αντλήσουν δύναμη για να παλέψουν και να νικήσουν! Γιατί θαύματα βεβαίως και γίνονται γι`αυτό μην χάσεις λεπτό την ελπίδα σου. Εύχομαι ολόψυχα εσάς ο αγώνας σας να έχει αίσιο τέλος..Να γίνεται το παράδειγμα ελπίδας για όλους αυτούς που περνούν το δικό τους αγώνα.
Όσον αφορά τις τραγικές καταστροφές στο Μάτι, τι να πω..νομίζω όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να κατανοήσω εντελώς αυτό που ζήσατε..Εύχομαι μόνο, ο χρόνος να ξεθωριάσει τον φόβο και τις επώδυνες αυτές μνήμες..Μακάρι για όλους..

Σε φιλώ από Κύπρο & απολογούμαι για το τεράστιο μήνυμα..x

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:30

Λυπάμαι πάρα μα πάρα πολύ για τη μανούλα σου.
Ξέρω πολύ καλά πως είναι να χάνεις ένα γονιό, μιας που στα 18 έχασα τον μπαμπά μου μετά από μάχη 5 χρόνων.
Ο χρόνος δεν τα γιατρεύει όλα και η ζωή δεν συνεχίζεται έτσι απλά, αλλά σίγουρα καθώς περνά ο καιρός, ο πόνος απαλύνεται.

Η αλήθεια είναι ότι ενίοτε δυσκολεύομαι πολύ να βρω την απαιτούμενη δύναμη, κυρίως γιατί δυσκολεύομαι να βρω κάτι που να με ευχαριστεί στην παρούσα φάση. Όλα όσα με χαροποιούσαν μου φαίνονται κάπως ανούσια τώρα, αν και καταλαβαίνω ότι πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου γιατί αν δεν έχω δύναμη, δεν θα μπορώ να τη διοχετεύσω εκεί που πρέπει.
Προς το παρόν δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, αλλά ούτε και απαισιόδοξη και αυτό είναι καλό νομίζω. Επεξεργάζομαι κάθε καινούριο δεδομένο που μας έρχεται καθημερινά και προχωρώ με αυτό.
Ευτυχώς ο Κωστής και τα κορίτσια είναι πολύ υποστηρικτικά. Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτούς…

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το μήνυμά σου, ειλικρινά με βοήθησε πάρα πολύ.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ρηγώ 17 Οκτωβρίου 2018 - 09:26

Ερμιόνη μου γλυκιά εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον άνθρωπο σας και να το ξεπεράσετε όλοι μαζί γρήγορα και ανώδυνα!
Σου χρωστάω και μια συνταγή εγώ….δεν το έχω ξεχάσει αλλά αυτό το μυαλό μου……Πολλά φιλιά!
Υ/Γ:Μου φαίνεται υπέροχη αυτή η galette, θα την δοκιμάσω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:31

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ρηγώ μου, ειλικρινά εκτιμώ πολύ τα καλά σου λόγια.
Μην ανησυχείς για τη συνταγή, όποτε με το καλό τη θυμηθείς εδώ θα είμαι.
Η galette ήταν στα αλήθεια πολύ καλή και νιώθω ότι αδικήθηκε λιγάκι έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο blog. Θα χαρώ πολύ να τη δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
MΑΡΙΑ-MARVIE 17 Οκτωβρίου 2018 - 08:49

Ερμιόνη μου δεν μπορω να σε νιωσω αλλά σου ευχομαι να βρεις ολη τη δυναμη που χρειαζεσαι μεσα απο τα παιδακια σου και την οικογενεια σου! Μακάρι να ξεπεραστει το πρόβλημα υγειας του αγαπημενου σου προσωπου ..ευχομαι να συνεχισεις να μας γραφεις για συνταγες αλλά κυρίως για συναισθηματα..Καλή δύναμη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:32

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Μαρία μου, ειλικρινά το εκτιμώ βαθύτατα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σίγουρη αν “έπρεπε” να κάνω μια τέτοια δημοσίευση, για αυτό και καθυστέρησε αρκετά, αλλά προσπαθώ πολύ να ασχοληθώ ξανά με όλα όσα με ευχαριστούσαν και το blogging (μαζί με όλα όσα μοιράζομαι μέσα από αυτό), είναι σίγουρα πολύ ψηλά στη λίστα μου.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευτυχία Καλλέργη 17 Οκτωβρίου 2018 - 07:41

Αγαπητή Ερμιόνη, αυτό το καλοκαίρι μας σημάδεψε όλους και πραγματικά πολλές φορές σκεφτόμουν τι γίνεστε κι έψαχνα για κάποια καινούρια σου ανάρτηση. Δεν σε γνωρίζω αλλά παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις δημιουργίες σου και θα ήθελα να σου πω πως περίμενα με ανυπομονησία να μάθω πως είστε όλοι καλά. Εύχομαι δύναμη στο αγαπημένο σας πρόσωπο και σε σας. Εγώ είχα μια μεγάλη απώλεια λίγες μέρες πριν από εκείνη την Δευτέρα του Ιουλίου, έχασα την μητέρα μου, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν μια σπουδαία μαγείρισσα Σμυρνέϊκης καταγωγής, και θα ήθελα να σου ευχηθώ ένα πράγμα: να έχεις πάντα δύναμη και να μην αφήνεις τους στόχους σου από τα μάτια σου. Για κάθε δύσκολη στιγμή στη ζωή μας, μία είναι η λύση: η απασχόληση. Καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:39

Ευτυχία μου, λυπάμαι πάρα μα πάρα πολύ για την απώλεια σου.
Έχοντας ήδη χάσει ένα γονιό καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο τεράστιος είναι ο πόνος.
Το μόνο που μπορώ να σου πω, αν βοηθά λιγάκι, είναι πως όχι, ο χρόνος δεν τα γιατρεύει όλα και όχι, η ζωή δεν συνεχίζεται έτσι απλά, αλλά σίγουρα καθώς περνά ο καιρός, αυτό το έντονο συναίσθημα μαλακώνει.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα εγκάρδια λόγια, ειλικρινά τα εκτιμώ βαθύτατα.
Έχεις απόλυτο δίκιο, προσπαθώ να είμαι απασχολημένη όσο γίνεται περισσότερο, ούτως ώστε να ξεχνιέμαι και να αποφεύγω τις απαισιόδοξες σκέψεις.

Εύχομαι ότι καλύτερο και για σένα.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιώτα 16 Οκτωβρίου 2018 - 23:31

Εύχομαι δύναμη και αντοχή για να στηρίξετε τον άνθρωπό σας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το επώδυνο, δυστυχώς. Ειναι στη φύση μας… Με ψυχραιμία, όμως, γίνεται να το διαχειριστούμε. Μακάρι να πάνε όλα μα όλα καλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:36

Σε ευχαριστώ πολύ για τα εγκάρδια λόγια Παναγιώτα μου.
Έχεις δίκιο, πώς να κατανοήσουμε κάτι τόσο επώδυνο που μοιάζει ακατανόητο…
Ακόμα και να το διαχειριστούμε είναι δύσκολο. Χρειάζεται τεράστια ψυχικά αποθέματα, που για να είμαι ειλικρινής πασχίζω πολύ να βρω στην παρούσα φάση.
Ευτυχώς ο Κωστής και τα κορίτσια είναι όπως πάντα ιδιαίτερα υποστηρικτικά, οπότε αντλώ πολλή δύναμη από εκείνους και τη διοχετεύω εκεί που πρέπει.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σοφία 16 Οκτωβρίου 2018 - 22:49

Καλή δύναμη, σε σκεφτόμουν πολύ, κάθε καλοκαίρι ήμασταν στο αγαπημένο μας Μάτι..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:35

Το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι… δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι αυτά τα μέρη στα οποία τριγυρνούσα από μικρό παιδί σταθερά 3 μήνες το καλοκαίρι, αλλά και σε όλες τις μεγάλες γιορτές και τις αργίες, δεν υπάρχουν πια έτσι όπως τα γνώρισα και τα αγάπησα.
Αυτό που σκέφτομαι και παρηγοριέμαι -πέραν βεβαίως του ότι περάσαμε μέσα από τη φωτιά και επιβιώσαμε- είναι πως η φύση είναι πολύ πιο δυνατή από κάθε ανθρώπινο παράγοντα και ότι θα βρει και πάλι το δρόμο της.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελισσάβετ 16 Οκτωβρίου 2018 - 21:39

Καλή δύναμη,
ότι καλύτερο για το αγαπημένο σας πρόσωπο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:40

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και τα εγκάρδια λόγια Ελισσάβετ μου, ειλικρινά το εκτιμώ βαθύτατα.
Μακάρι να πάνε όλα καλά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελεάνα 16 Οκτωβρίου 2018 - 19:43

Αγαπημένη μου Ερμιόνη, η ζωή έχει “all the tastes” και εσύ είσαι “the one”…Έτσι θα το δεις..Έτσι πρέπει να το δεις και εσύ και όλοι μας! Καλούμαστε να δοκιμάσουμε όλες τις γεύσεις, γλυκές, πικρές, ξινές και άλλες πολλές. Τις περισσότερες φορές είναι στο χέρι μας να καλύπτουμε τις γεύσεις, υπάρχουν όμως κι εκείνες οι φορές που ιδιαίτερα οι πικρές γεύσεις δεν καλύπτονται με τίποτα. Να αντλείς δύναμη από την πολύτιμη οικογένειά σου, να σκέφτεσαι θετικά και όλα θα πάνε καλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:43

Εσένα ξέρεις ότι σε αγαπώ πολύ. Πάντα έχεις κάτι εύστοχο να μου πεις που βγάζει λίγο παραπάνω νόημα.
Ο Κωστής μπορεί να επιβεβαιώσει πόση δύναμη παίρνω από εκείνον…
❤️

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nτίνα 16 Οκτωβρίου 2018 - 15:55

έχασα και γω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου με αγαπημένο μου πρόσωπο, έυχομαι ότι καλύτερο να γίνει!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:34

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Ντίνα μου, ειλικρινά το εκτιμώ.
Λυπάμαι που κι εσύ βρίσκεσαι/βρέθηκες σε τόσο δύσκολη θέση, ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα.

Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 16 Οκτωβρίου 2018 - 15:20

Η ζωή έχει πολλές ανηφόρες και πολλές κατηφόρες, Ερμιόνη μου. Η ισορροπία κάπου ανάμεσα είναι η καλύτερη λύση θα σου έλεγα, αλλά όταν ζήσεις τα δύσκολα ότι και να σου λέει ο άλλος σου φαίνεται ξένο και μακρινό.
Σε συμβουλεύω απλώς να είσαι ήρεμη και να αποτελέσεις με τον τρόπο σου την “ήρεμη δύναμη” και για το άτομο που περνά δύσκολα από πλευράς υγείας, αλλά και για τα μικρά σας.
Οι δυσκολίες δεν ξεπερνιούνται και δεν ξεχνιούνται εύκολα, αλλά πρέπει να μας διδάσκουν για να κάνουμε πιο σωστά τα μελλοντικά βήματά μας, στη ζωή. Σε φιλώ και ξέρεις πως μιλώ με αγάπη και εκ’ πείρας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 12:25

Σε ευχαριστώ πολύ για τα εγκάρδια λόγια Πηνελόπη μου.
Προσπαθώ να κάνω αυτό ακριβώς που λες, να είμαι η ήρεμη δύναμη που θα στηρίξει όταν πρέπει. Κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας που σε γενικές γραμμές μόνο ήρεμη δεν είμαι.
Ευτυχώς ο Κωστής και τα κορίτσια είναι πολύ υποστηρικτικά όπως πάντα, οπότε βασίζομαι αρκετά πάνω τους για να διοχετεύσω ενέργεια εκεί που πρέπει.
Προς το παρόν παραμένω ουδέτερη, ούτε αισιόδοξη ούτε απαισιόδοξη, επεξεργάζομαι τα δεδομένα που μας έρχονται καθημερινά και προσπαθώ να κρατώ τον εαυτό μου απασχολημένο όσο περισσότερο μπορώ…

Σε φιλώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα