Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη. Και όλα όσα δεν θέλω να ξεχάσω από τις φετινές μας διακοπές, μέσα από 100 (κυριολεκτικά) φωτογραφίες!

Κύθηρα ή Τσιρίγο, το νησί της Αφροδίτης.

Μοναδικά, εναλλακτικά και πολυπρόσωπα.
Με ιστορία, θρύλους και παραδόσεις.
Με εντυπωσιακά φυσικά στοιχεία, γαλαζοπράσινα νερά, καταρράκτες, γάργαρες πηγές, κατάφυτα φαράγγια και σπήλαια.
Με γραφικά χωριουδάκια και μια Χώρα περιποιημένη και σοφιστικέ.
Με αυθεντικές τοπικές γεύσεις και απόλυτα συνειδητοποιημένους επισκέπτες.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Η Λακωνική Μάνη, έρωτας με την πρώτη ματιά.

Ήλιος, πέτρα, θάλασσα, φραγκοσυκιές.
Περήφανη, αδούλωτη, εσωστρεφής και φιλόξενη.
Με άγρια ομορφιά, ξεχωριστή αρχιτεκτονική παράδοση, πλούσια ιστορία και συγκλονιστική γαστρονομία.
Με επιβλητικά πυργοχώρια, αμέτρητα βυζαντινά εκκλησάκια, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και κροκάλες.
Με ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια παγκοσμίως και τον εμβληματικό φάρο στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Ξεκινάμε!

Την ανυπομονησία μας να επιβιβαστούμε στην Πορφυρούσα, ίσως το πιο αργό πλοίο των ελληνικών υδάτων.

Την πρώτη, αναζωογονητική μετά από ταξίδι αρκετών ωρών βουτιά, στα γαλαζοπράσινα νερά του γραφικού Χαλκού.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τα υπέροχα, πεντακάθαρα νερά στο Καλαδί με την άγρια ομορφιά. Τα παιχνιδιάρικα σκυλάκια που γνωρίσαμε εκεί, την Κίκο και τη Βάφλα.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα βυζαντινά εκκλησάκια στο Μέσα Βούργο -τα οποία είναι ιδιόκτητα και ανήκουν σε οικογένειες του νησιού- και να θαυμάσουμε τις αγιογραφίες και τις εικόνες, φωτισμένες από το φως των κεριών. Το λουκουμάκι – κέρασμα που μας περίμενε στην έξοδο.

Τις βουτιές από τα βράχια στο Καλαδί, από τις προβλήτες στον Αβλέμονα, από την πλωτή εξέδρα στο Λιμένι.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Το τραγούδι των γρύλων να μας νανουρίζει κάθε βράδυ.

Τα μπουκετάκια με κίτρινες σεμπρεβίβες -σήμα κατατεθέν του νησιού- που βλέπαμε παντού.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την απίστευτα χαλαρή ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη σε όλο το νησί. Την ανεπιτήδευτη ευγένεια τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών του νησιού.

Τις μπουκαμβίλιες, τα μπλε πορτοπαράθυρα, τα ολόλευκα σπιτάκια, τα περίτεχνα, μεγαλοπρεπή καμπαναριά, τους σιωπηλούς πύργους, τα λουλουδένια μπαλκόνια, τις πολύβουες ταράτσες και βεράντες, τα μπουτίκ μαγαζάκια.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την ευγένεια των ανθρώπων που νοικιάζουν τις ομπρέλες στην παραλία Μελιδόνι. Αμέσως μόλις τακτοποιηθήκαμε, μια χαμογελαστή κοπέλα μας υποδέχτηκε με παραδοσιακά παξιμάδια και μας έδωσε μεγάλα μανταλάκια για τις πετσέτες, αλλά και σακουλίτσα για τα σκουπίδια. Και την ώρα που φεύγαμε, ένας επίσης χαμογελαστός κύριος ήρθε και καθάρισε σχολαστικά τις ξαπλώστρες. Kudos!

Τα διαυγή νερά στους Φούρνους.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Το παιχνίδι τους στα κύματα της κάπως άγριας Κομπονάδας, υπό τους ήχους live μουσικής από το beach bar.

Τα κορίτσια να ανακαλύπτουν τη μαγεία του βυθού με μάσκα. Τις δικαιολογίες που έβρισκε η Ισμήνη για να βγάλει τη μάσκα, κάθε φορά που έβλεπε καβουράκια ή πολλά ψαράκια και τρόμαζε.

Το επιβλητικό τοπίο κατεβαίνοντας το μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου, με τον όμορφο διάκοσμο.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τα λαχταριστά γλυκά που απολαύσαμε στη μικρή βεράντα του Fossa: φουντουκόπιτα που λιώνει στο στόμα, τέλεια ισορροπημένο banoffee και κολασμένο, διπλά σοκολατένιο cheesecake.

Την εντυπωσιακή -μήκους 110 μ.- πέτρινη γέφυρα στο Κατούνι. Χτίστηκε το 1826, την περίοδο της Αγγλοκρατίας στο νησί.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την έκπληξη που ένιωσα όταν περνώντας έξω από το Mercato και ακούγοντας το That’s amore, με άρπαξε από τη μέση ο Κωστής και χορέψαμε βαλς εκεί στη μέση του σοκακιού.

Το βγαλμένο από παραμύθι σκηνικό στον καταρράκτη της Νεράιδας, στον Μυλοπόταμο, με την πυκνή βλάστηση, το κατάφυτο μονοπάτι, τα πέτρινα γεφυράκια, τη λιμνούλα και τους ερειπωμένους πια νερόμυλους.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τον μόνιμο συνωστισμό στην ταράτσα του Ζορμπά. Τις παρέες και τα ζευγάρια που έπιαναν πεζούλι στο Mercato και το Choraki.

Την εκπληκτική διαδρομή για το μοναστήρι της Μυρτιδιώτισσας. Το θεόρατο δέντρο που δεσπόζει στον περίβολο της μονής.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τα κορίτσια να ποζάρουν αβίαστα και να μας χαρίζουν τα πιο λαμπερά τους χαμόγελα (σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που τις παρακαλούσαμε για μια φωτογραφία).

Τη θέα στη γύρω περιοχή από το άνετο δωμάτιό μας στα Vilana Studios, στον αγροτουριστικό Κάλαμο.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Το θεσπέσιο παγωτό στο Bon Bon Fait Maison – εξαιρετική η αλμυρή καραμέλα βουτύρου.

Τον καταπράσινο Καραβά με τις άφθονες πηγές και τη φυσική ομορφιά.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τη φροντισμένη, γεμάτη δέντρα και λουλούδια αυλή της Φιλιώς στον Κάλαμο. Τα καλομαγειρεμένα πιάτα που γευτήκαμε: τη βρεχτολαδέα, το τηγανόψωμο, τον κοκκινιστό κόκκορα με χυλοπίτες, τον μουσακά σε πήλινο αλλά και τα ντολμαδάκια της (άλλης, συνονόματης) Ερμιόνης.

Το απίθανο σιγοψημένο γουρουνόπουλο με πορτοκάλι και τον κόκκορα με την πεντανόστιμη δεν-μπορώ-να-σταματήσω-να-βουτώ-το-ψωμί-μου κόκκινη σάλτσα που δοκιμάσαμε στον Πλάτανο, στην κεντρική πλατεία του Μυλοποτάμου, κάτω από τη σκιά των πλατύφυλλων δέντρων.

Τη δημιουργική, αληθινά ξεχωριστή κουζίνα της ταβέρνας Φαμίλια: τους πρωτότυπους κρεμμυδοντολμάδες, το αρνίσιο σουβλάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, το χοιρινό κλέφτικο.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Το πολύχρωμο, γεμάτο ενέργεια κεντρικό δρομάκι στο Καψάλι.

Τα υπερνόστιμα πρωινά της κυρίας Κατερίνας: τους λουκουμάδες με κανέλα και τοπικό μέλι, το σπιτικό γιαούρτι, το ωραίο ζυμωτό ψωμί, την τόσο πρωτότυπη τάρτα με παντζάρι, τις θεϊκές αλμυρές τηγανίτες με μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσάτνεϊ ροδάκινο, το ρόστι σερβιρισμένο με τηγανητό αυγό, την κις με λαχανικά από το μποστάνι της οικογένειας, την πάστα φλόρα με χειροποίητη μαρμελάδα βερίκοκο, τα υπερμεγέθη ροξάκια με μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο που έσκαγε στο στόμα.

Τα εξαιρετικής ποιότητας παξιμάδια από το αρτοποιείο Καραβά (προμηθευτήκαμε παξιμάδια θυμαριού με ντομάτα και παξιμάδια πορτοκαλιού) και την παραδοσιακή φατουράδα από την ποτοποιεία Φυρρογή.

Το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, λαμπερό και απόλυτα ερωτεύσιμο, έτσι όπως το φωτογραφίσαμε από το ενετικό κάστρο της Χώρας.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Το άγχος που με κυρίευσε όταν συνειδητοποίησα ότι είχε κολλήσει το κουμπί κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής. Το πιρούνι ήταν τελικά το αποτελεσματικότερο μέσο επαναφοράς του κουμπιού και έκτοτε -καλού κακού- δεν έλειψε ποτέ από την τσάντα μου.

Την περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια της ήρεμης, αλλά πραγματικά μαγευτικής Χώρας, με τα ολόλευκα σπιτάκια και την προσεγμένη αρχιτεκτονική.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τα στικς κολοκυθιού και καρότου που δοκιμάσαμε στον Καλέρη, στην Αγία Πελαγία. Και τα οποία βεβαίως βουτήξαμε σε βελούδινο, δροσερό τζατζίκι.

Τη λαογραφική συλλογή με πάμπολλα αντικείμενα από την παλαιά καθημερινότητα του νησιού. Δημιουργήθηκε με αγάπη, μεράκι και πολλή προσωπική εργασία από τον κύριο Δημήτρη Λουράντο, συνταξιούχο πλέον διευθυντή του δημοτικού σχολείου. Χαρήκαμε πολύ που γνωρίσαμε τόσο τον κύριο Δημήτρη, όσο και τους μικρούς βοηθούς του, τα αδερφάκια Γιάννη και Γιώργο.

Το βιβλίο που χάρισε ο κύριος Δημήτρης στα κορίτσια, την τρίτη φορά που επισκεφτήκαμε τη λαογραφική συλλογή.

Τα ζουμερά χοιρινά σουβλάκια και τις μαμαδίστικες τηγανητές πατάτες που φάγαμε στη γιορτή κρασιού, στα Μητάτα. Η ορχήστρα ξεκίνησε με Ξυλούρη, εκτοξεύοντας έτσι την περηφάνια -αλλά και τη νοσταλγική μου διάθεση– στα ουράνια.

Τον κουκλίστικο και φωτογενή κολπίσκο του Αβλέμονα.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την κακοτυχία που με περιτριγύριζε στα Κύθηρα. Χάλασε το κουμπί κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής, έσπασε η οθόνη του κινητού, κόλλησε η οθόνη του surface pro, έπεσα και χτύπησα το πόδι μου ανεβαίνοντας τα σκαλάκια μιας προβλήτας στον Αβλέμονα, έσπασαν τα πέδιλά μου, χτύπησα το κεφάλι μου καθώς έκλεινα το καπό του αυτοκινήτου…

Τη διαμονή μας στον απίστευτα όμορφο ιστορικό πύργο Αραπάκη. Επιλέξαμε να μείνουμε στον παραδοσιακό ανεμόμυλο και σύμφωνα με τα κορίτσια, ήταν το καλύτερο δωμάτιο στο οποίο έχουμε μείνει!

Τον δικό μας ανεμόμυλο, αυτόν που χτίσαμε με περισσή αγάπη στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τη θέα στη γύρω περιοχή και τον λακωνικό κόλπο από τη βεράντα της ταβέρνας Δροσοπηγή, με εκλεκτές γεύσεις και άριστη εξυπηρέτηση.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την αποφασιστικότητα της Ισμήνης να ξυπνά νωρίς κάθε πρωί, προκειμένου να επισκέπτεται το γυμναστήριο του ξενοδοχείου.

Το ξεκίνημα της μέρας μας με τραβηχτές πίτες και ανοιχτή γαλατόπιτα (μεταξύ αρκετών άλλων γεύσεων που περιλάμβανε ο πρωινός μπουφές).

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την άγρια, σαγηνευτική ομορφιά της λακωνικής Μάνης: δυνατό, ανεμπόδιστο φως, φραγκοσυκιές, παραλίες με κροκάλες και γαλαζοπράσινα νερά, πετρόχτιστοι οικισμοί, αυστηροί πύργοι, επιβλητικοί λόφοι, κολπίσκοι απαράμιλλης ομορφιάς.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την περαντζάδα στα καλντερίμια της Αρεόπολης, με τα ωραία ταβερνάκια, τα ατμοσφαιρικά μπαράκια, τους προσεγμένους ξενώνες, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια, τις χρωματιστές ξύλινες πόρτες, τον ιστορικό ναό των Ταξιαρχών, τις αλησμόνητες μυρωδιές από το φούρνο της Μηλιάς, το ξεχωριστό βιβλιοπωλείο Αδούλωτη Μάνη.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Το περπάτημα στο μονοπάτι του Ακροταίναρου, με τελικό προορισμό μας τον φάρο του 1882, ή αλλιώς το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τον επισκεφτήκαμε στις 18 Αυγούστου, παγκόσμια ημέρα φάρων, οπότε είχαμε την ευκαιρία να δούμε το εσωτερικό του, αλλά και να μιλήσουμε με τον φαροφύλακα.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τη βαρκάδα στο σπήλαιο της Βλυχάδας. Αν και κάπως βιαστική λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, η περιήγηση στα έγκατα της γης, ανάμεσα σε γλυπτά που σμίλεψε η φύση είναι μια συγκλονιστική εμπειρία.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την πρωτότυπη τοιχογραφία του ζωδιακού κύκλου στη μονή Ντεκούλων. Την ευγενέστατη κυρία Ελένη που άνοιξε το εκκλησάκι μόνο για μας και μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τις τοιχογραφίες του.

Το παγωτό από φρέσκο γάλα (μαζεμένο από τις κατσικούλες της θείας της κυρίας Σταυρούλας) που δοκιμάσαμε στο Παραδοσιακό.

Την περιήγησή μας σε πυργοχώρια ξεχωριστής ομορφιάς: Τσικαλιά, Φλομοχώρι, Βάθεια, Λάγια, Χαριά.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τα ευφάνταστα -φτιαγμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες και σεβασμό στη μανιάτικη παράδοση- πιάτα του ΜανηBέllα. Όλα όσα δοκιμάσαμε σε αυτό το υπέροχο μαγαζάκι / στέκι με τη χαλαρή, οικογενειακή ατμόσφαιρα μας ενθουσίασαν: μανιάτικη σαλάτα με σύγκλινο και πορτοκάλι, κεφτεδάκια φούρνου με λεμονοθύμαρο, μπουζοπούλα με τραβηχτές πιτούλες (ίσως ότι πιο νόστιμο έχω φάει στη ζωή μου), ανοιχτή τυρόπιτα, τηγανιά με χοιρινό, ντόπιο λουκάνικο και σύκο, τσουχτή, σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα. Και υπέροχα κερασμένα γλυκάκια παρέα με Dixit.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τα κρυστάλλινα νερά και τον ενδιαφέρων βυθό στην Αλύπα. Τα καβουράκια που κρύβονταν κάτω από την προβλήτα. Τις κροκάλες που μαζέψαμε και που ευελπιστώ ότι θα ζωγραφίσουμε.

Το ψημένο ψωμί με λάδι και ρίγανη, τις άπαιχτες τηγανητές πατάτες και την ποικιλία κρεατικών (αριστούργημα το κεμπάπ) στο Μαυρομιχαλαίικο, στην Αρεόπολη.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση στην παραλία, παρέα με ταξιδιάρικα βιβλία.

Τη συγκίνηση όταν σταθήκαμε στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου, εκεί όπου υπό την ηγεσία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη ξεκίνησε η επανάσταση στη Μάνη.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Το πρώτο (μη αλκοολούχο φυσικά) κοκτέιλ των κοριτσιών στο Bukka bar.

Τα ξεχωριστά κεραμικά που αγοράσαμε τόσο για το σπίτι μας, όσο και για αγαπημένα πρόσωπα από το φιλόξενο εργαστήρι αγγειοπλαστικής του Αλέξανδρου Ζερβομπεάκου, στον Πύργο Διρού.

Το βγαλμένο θαρρείς από καρτ-ποστάλ Λιμένι που προσφέρεται για πάμπολλα κλικ της φωτογραφικής μηχανής.
Πυργόσπιτα, σμαραγδένια νερά, έντονα παραδοσιακό χρώμα, ατελείωτες βουτιές από την πλωτή εξέδρα ή τα βραχάκια και… χελώνες καρέτα-καρέτα!
Το Λιμένι μας καθήλωσε με τη γοητεία του και έκλεψε τις καρδιές μας αβίαστα.

Τον ενθουσιασμό με μορφή ασταμάτητων χοροπηδηχτών και τσιρίδων της Ιφιγένειας, όταν είδαμε δίπλα μας χελώνες καρέτα-καρέτα.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Τις ξαφνικές αγκαλιές. Τα φιλιά που έκαναν το μάγουλό μου να πονάει. Τα απλά, τα ανεπιτήδευτα, τα μεγαλειώδη.

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

Καλό φθινόπωρο να έχουμε!

Κύθηρα και Λακωνική Μάνη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

15 ΣΧΟΛΙΑ

Ariadni St 19 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:07

Πολυ όμορφη ξεναγηση!
Αλλα μου ανοιξες την όρεξη πρωινιατικα με τα φαγητα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜΑΛΙΑ 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:39

Καλό φθινόπωρο!! Οι φωτογραφίες σας όπως πάντα είναι καταπληκτικές και ολοζώντανες! Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά όμορφα μέρη που πραγματικά δεν μας φτάνουν ούτε όλα τα καλοκαίρια μας για να τα ανακαλύψουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 11:55

Καλό φθινόπωρο Αμαλία μου, ήρεμο, όμορφο και δημιουργικό!
Συμφωνώ απόλυτα, γεμάτη ομορφιές είναι η χώρα μας.
Παρόλο που επιστρέψαμε πρόσφατα, ήδη ονειρεύομαι το επόμενο ταξίδι μας :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 09:19

Kαλώς ηρθες με υπεροχες εικονες Ερμιόνη μου!!!
Κύθηρα και Μάνη ειναι δυο μερη που θελω να παω. Φέτος ήταν να παμε Μάνη αλλα τελικά δεν μπορέσαμε.
Πραγματικά πολύ γραφικό το Λιμένι, η Αρεόπολη..εκπληκτικά όλα! Τα αποτύπωσες με όλη την ομορφιά τους.
Μεγαλώσαν οι μικρούλες. Δεσποινιδούλες μικρές.
Ευχομαι να είσαστε καλά και να περνάτε τοσο όμορφα. Σε επόμενους μαγευτικούς προορισμούς λοιπόν ; )

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 10:30

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και τα καλά λόγια Μάριον!
Κρίμα που δεν καταφέρατε να επισκεφτείτε τη Μάνη, ελπίζω να το δρομολογήσετε γιατί είναι πολύ ξεχωριστό μέρος, όπως και τα Κύθηρα!
Και η άνοιξη νομίζω ότι θα πηγαίνει πολύ στη Μάνη :)
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:05

Χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω Ερμιόνη μου, δε σου κρύβω ότι αναρωτιόμουν τι γίνεστε.
Υπέροχες φωτογραφίες, χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα. Καλό φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά στις κουκλίτσες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 21:46

Ευχαριστούμε πολύ Μαρία μου :)
Καλό φθινόπωρο να έχουμε, με ήρεμες, όμορφες και δημιουργικές στιγμές!
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:35

Αχ, πατρίδα μου γλυκιά….πόσο σ’ αγαπώ βαθιά!!!
Αυτό μόνον μπορώ να σου γράψω, καθώς πολύ συγκινήθηκα Ερμιόνη μου, με τις εικόνες που είδα. Όσο για την αγαπημένη Φιλιώ πάντα με έκανε να “σκάω” στα τραπέζια της.
Να είστε όλοι σας καλά και να έχετε έναν πολύ χαμογελαστό φθινόπωρο :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:42

Υπέροχο νησί τα Κύθηρα, πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Στη Φιλιώ φάγαμε και πολύ και καλά!
Καλό φθινόπωρο να έχουμε Πηνελόπη μου και καλή σχολική χρονιά σε μικρά (και μεγάλα παιδάκια)!
Σε φιλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λουκία 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:05

Τι τέλειες εικόνες μας μετέφερες Ερμιόνη μου!! Με ξεσήκωσες πάνω που προσπαθούμε να προσγειωθούμε! Με το καλό να έρθουν κ επόμενες εξορμήσεις!! Πολλά φιλιά στα κορίτσια, καλή αρχή αύριο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:08

Εμείς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να προσγειωθούμε και να ξαναμπούμε σε καθημερινούς ρυθμούς.
Που θα πάει όμως, θα το καταφέρουμε (αναγκαστικά μάλλον)!
Καλή μας αρχή αύριο, καλή πρόοδο στις κουκλίτσες και καλά κουράγια σε εμάς :)
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Georgia Kalaitzidou 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:39

Τέλεια πρέπει να ήταν. Καλό φθινόπωρο να έχουμε. Μας ταξίδεψες και πάλι
Πολλά Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:06

Καλησπέρα κορίτσι!
Οι διακοπές είναι πάντα τέλειες όταν έχεις την καλύτερη παρέα :)
Περάσαμε πολύ όμορφα είναι η αλήθεια, ξεκουραστήκαμε (όχι και τόσο σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά) και τώρα προσπαθούμε να ξαναμπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας.
Καλή μας αρχή αύριο, καλά κουράγια σε μικρούς και μεγάλους και με το καλό να τα πούμε και από κοντά.
Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
paraxeno pirouni 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:34

Τι όμορφα! Φέτος επισκέφτηκα κι εγώ για πρώτη φορά τη Μάνη και το Λιμένι ειδικά είναι μαγευτικό! Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στη blogόσφαιρα Ερμιόνη μου, καλό φθινόπωρο με υγεία και πρόοδο για όλους. Πολλά, πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 14:47

Καλησπέρα Έφη μου!
Καλώς σας ξαναβρίσκω και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα καλά λόγια!
Φέτος αρκετοί γνωστοί και φίλοι επισκέφτηκαν τη Μάνη και επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πραγματικά τη λατρέψαμε και ανυπομονούμε να την ξαναεπισκεφτούμε!
Θα τα λέμε και πάλι ελπίζω!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα