Cheesecake με σοκολάτα

Το cheesecake με σοκολάτα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τους 2 κόσμους. Είναι γλυκό τόσο όσο και ευχάριστα ξινούτσικο. Έχει πλούσια γεύση και υπέροχη, βελούδινη υφή.

Cheesecake με σοκολάτα

Εάν ρωτήσετε να μάθετε ποιο είναι το αγαπημένο μου γλυκό, θα σας απαντήσω χωρίς δισταγμό και αμφιβολία. Είναι το cheesecake. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το απόλυτο γλυκό, ειδικά για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες. Μαζί με το παγωτό φυσικά! Με υπέροχη βάση μπισκότου και ανάλαφρη κρέμα, τρώγεται ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η σοκολάτα από την άλλη είναι απλά μια θεά. Την τιμούμε και τη λατρεύουμε.

Για αρκετό καιρό δεν τολμούσα να σκεφτώ αυτά τα δύο μαζί. Μου φαίνονταν αντίθετα, αταίριαστα. Ωστόσο μόνο μέσα από τη δοκιμή σχηματίζεται μια τεκμηριωμένη άποψη, έτσι δεν είναι; Και κάπως έτσι γεννήθηκε αυτό το cheesecake με σοκολάτα. Θέλετε να μάθετε τι γίνεται όταν το “κλασικό” cheesecake εμπλουτίζεται με σοκολάτα γάλακτος και κουβερτούρα;

Cheesecake με σοκολάτα

Θα το πω απλά, χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική ατάκα της Τζάνις: Oh… my… God! (και πείτε μου σας παρακαλώ ότι βλέπατε κι εσείς Friends φανατικά και ότι καταλαβαίνετε απόλυτα τι εννοώ)

Αυτό το cheesecake με σοκολάτα είναι απόλυτα ισορροπημένο. Γλυκό τόσο όσο από τη σοκολάτα γάλακτος και ευχάριστα ξινούτσικο από το τυρί κρέμα. Έχει πολύ πληθωρική γεύση και βελούδινη υφή. Νομίζω ότι μετά την πρώτη κουταλιά μπορούμε εύκολα να το πούμε εθιστικό.

Αυτό το γλυκό λοιπόν συνδυάζει τα καλύτερα από τους 2 κόσμους, οπότε καταφέρνει να ικανοποιήσει τόσο τους φαν του cheesecake όσο και εκείνους της σοκολάτας.

Cheesecake με σοκολάτα

Cheesecake με σοκολάτα

Eτοιμασία: 30 minutes
Αναμονή: 4 hours
Συνολικά: 4 hours 30 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: cheesecake με σοκολάτα
Μερίδες: 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
Το cheesecake με σοκολάτα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τους 2 κόσμους. Είναι γλυκό τόσο όσο και ευχάριστα ξινούτσικο. Έχει πλούσια γεύση και υπέροχη, βελούδινη υφή.

Υλικά

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 340 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 175 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση
 

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μούλτι ή επεξεργαστή τροφίμων και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
  • Τα στρώνουμε σε φόρμα διαμέτρου 26 εκ. με αποσπώμενο πάτο.

Για το cheesecake:

  • Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη σοκολάτα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο και ομοιόμορφο μίγμα.
  • Το ενώνουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Προσθέτουμε και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, ώστε να μην ενσωματωθεί πλήρως στην κρέμα, αλλά να δημιουργηθούν "νερά".
  • Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον -ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ- να σφίξει καλά.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




4 ΣΧΟΛΙΑ

Eri 18 Απριλίου 2012 - 15:30

Τέλειες και αυτές! Η τελευταία μ’εστειλε!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja 18 Απριλίου 2012 - 12:26

πω πω δείχνει τέλειο… πρέπει να το φτιάξω άμεσα….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
apinkdreamer 11 Ιουλίου 2011 - 07:33

τελειο γλυκο!!!
καλημερα και καλη εβδομαδα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 10 Ιουλίου 2011 - 18:26

Ερμιόνη μου δείχνει τέλειο! Να πάρει η ευχή που συνεχίζω την (άδικη) δίαιτα και δεν θα το δοκιμάσω άμεσα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα