Fudge με λευκή σοκολάτα

Σε αυτό το fudge με λευκή σοκολάτα, το λεμόνι σε διάφορες μορφές έρχεται να συμπληρώσει αυτές τις μικρές μπουκιές ευτυχίας!

Fudge με λευκή σοκολάτα

Αυτές τις ημέρες είμαι κακοδιάθετη, εκνευρισμένη και για ακόμα μια φορά προβληματισμένη με τους ανθρώπους.

Ο λόγος; Οι μικρές μου είναι άρρωστες. Πάλι! Μην προτρέξετε να μου πείτε ότι είναι της εποχής, διότι σας διαβεβαιώ ότι γνωρίζω πολύ καλά πού, πότε και πώς ακριβώς κόλλησαν. Όταν ένα άρρωστο κοριτσάκι έρχεται σε επαφή και φτερνίζεται πάνω στα κορίτσια, είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι θα έρθει και η δική τους σειρά.

Γι’ αυτό είμαι τόσο “χαλασμένη”. Γιατί δεν ενημερωθήκαμε. Αν απλά μας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα, δεν θα βρισκόμασταν τώρα σε αυτή τη θέση. Η Ιφιγένεια δεν θα ήταν γεμάτη μύξες. Θα κοιμόταν ήρεμη το βράδυ και όχι στην αγκαλιά μας. Φοβισμένη που δεν μπορεί να αναπνεύσει από το μπούκωμα. Δεν θα έκανε εμετό προκειμένου να βγάλει τα φλέγματα που την ταλαιπωρούν, θα ήταν ξεκούραστη και ευδιάθετη.

Fudge με λευκή σοκολάτα

Το μπεμπάκι επίσης δεν θα είχε μύξες. Δεν θα χρειαζόταν να της κάνουμε αναρρόφηση κάθε λίγο και λιγάκι. Θα κοιμόταν και αυτή ήρεμη και δεν θα ξυπνούσε από το βήχα της ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ναι, είναι παιδιά και θα αρρωστήσουν. Και όχι, δεν σκοπεύω να τα τοποθετήσω σε μια γυάλα προκειμένου να τα προφυλάξω από τις ιώσεις που συνοδεύουν την αλλαγή του καιρού.

Αλλά με ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο αρρώστησαν. Και έτσι απλά, είμαι υποχρεωμένη να βλέπω τα κορίτσια να ταλαιπωρούνται. Πιστέψτε με, για μια μαμά δεν είναι ότι καλύτερο να νιώθει ανήμπορη.

Fudge με λευκή σοκολάτα

Μην περιμένετε συνταγή για ζεστή σούπα ωστόσο!

Τα έχουμε ξαναπεί, σε τέτοιες περιπτώσεις τρέχω στην κουζίνα και φτιάχνω γλυκό. Γλυκό εύκολο και γρήγορο φυσικά, που θα με παρηγορήσει και θα μου δώσει την απαραίτητη ενέργεια.

Την προηγούμενη φορά που ήταν άρρωστη η μπέμπα είχα φτιάξει αυτές τις τάρτες. Τώρα σειρά είχε ένα πλούσιο σε γεύση fudge με λευκή σοκολάτα και λεμόνι. Πολύ λεμόνι όμως. Σε μορφή ξύσματος, χυμού αλλά και γεμιστών με κρέμα λεμονιού μπισκότων.

Νομίζω ότι αυτό το fudge με λευκή σοκολάτα είναι ιδανικό για την παρούσα συναισθηματική και ψυχολογική μου κατάσταση.

Υπέροχα γλυκιά λευκή σοκολάτα από τη μια, γεύση εκλεπτυσμένη που λατρεύω. Σε συνδυασμό με άφθονες υπόξινες λεμονένιες νότες, γιατί κακά τα ψέματα, ξινούτσικη είμαι κι εγώ αυτές τις ημέρες.

Fudge με λευκή σοκολάτα

Fudge με λευκή σοκολάτα

Eτοιμασία: 20 minutes
Αναμονή: 3 hours
Συνολικά: 3 hours 20 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: fudge με λευκή σοκολάτα
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
Σε αυτό το fudge με λευκή σοκολάτα, το λεμόνι σε διάφορες μορφές έρχεται να συμπληρώσει αυτές τις μικρές μπουκιές ευτυχίας!

Υλικά

  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 5-6 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 8 μπισκότα γεμιστά με κρέμα λεμονιού χοντροσπασμένα

Εκτέλεση
 

  • Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο το σκεύος μας, φροντίζοντας να εξέχει αρκετά περιμετρικά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα το γλυκό.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τοποθετούμε το fudge στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια.

Σημειώσεις

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες από κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και να ενισχύσουμε έτσι το χρώμα του γλυκού μας.
  • Όταν αδειάσουμε το μίγμα στο σκεύος και ισιώσουμε την επιφάνεια του, μπορούμε αν θέλουμε να απλώσουμε από πάνω 3-4 μπισκότα χοντροσπασμένα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




37 ΣΧΟΛΙΑ

Άννα 17 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:19

Καλησπέρα σας!!!Πόσα τεμάχια βγαίνουν με μια δόση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 20 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:32

Καλησπέρα Άννα!
Σε σχέση με αυτό που με ρωτάς, ο αριθμός των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος τους, από το πόσο μικρά ή μεγάλα δηλαδή θα αποφασίσεις ότι θέλεις να είναι τα κομμάτια.
Για το συγκεκριμένο σκεύος, αν κόψεις 7×7 (δηλαδή κομμάτια σχεδόν 3 εκ.) προκύπτουν 49 κομμάτια.
Ελπίζω να βοήθησα! Εάν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία στείλε μου να τη διευκρινίσουμε :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ευαγγελια 13 Φεβρουαρίου 2015 - 20:44

Πωωωω τέλεια συνταγή….και με μπισκότα μέσα…..θα δοκιμαστεί!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 29 Απριλίου 2013 - 17:28

Ερμιονάκι μου ελπίζω τα μικρούλια σου να είναι καλά τώρα!!!Φανταστικά τα λεμονοφάτζ σου, θα τα φτιάξω για κέρασμα στη γιορτή του άντρα μου!
πολλά φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 29 Απριλίου 2013 - 07:43

Αχχχχ αυτό το λεμονοφάτζ σου Ερμιόνη μου!!! Με τα τρεχάματα παρά λίγο να το χάσωωωω!!! Λέω να το συμπεριλάβω στα πασχαλιάτικα δωράκια!!!
Εϊναι υπέροχοοοοο!!!
Καλή εβδομάδα!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Angelique 28 Απριλίου 2013 - 21:22

Περαστικά στα μικρούλια..Δικαιολογημένα τα νεύρα!!
Τι φοβερή συνταγή είναι αυτή.. και πάνω απ’ όλα γρήγορη. Το λεμόνι το αγαπώ πολύ στα γλυκά!!Θα το φτιάξω άμεσα.
Καλό πάσχα γλυκιά Ερμιόνη μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 27 Απριλίου 2013 - 21:40

Α, και το γλυκάκι σου εξαιρετικό… για μετά το Πάσχα, για μένα τουλάχιστον.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 27 Απριλίου 2013 - 21:39

Καλησπέρα καλή μου Ερμιόνη.
Οπλίσου με δύναμη και υπομονή. Έχει απόλυτο δίκιο η φίλη Αγγελική Ν.
Όταν με το καλό τα παιδάκια σου θα πάνε σχολείο, αυτή η “προστασία” δυστυχώς δεν θα τους κάνει τίποτε.

Πολλές βιταμένες, μέσα από τις τροφές τους, εξαερισμός των χώρων του σπιτιού, “μαντσουνάκια” των μαμάδων μας, που πιάνουν τόπο και Vicks που κάνει θαύματα είτε σαν εντριβή είτε σε καυτό νερό για να κάνεις ατμούς μέσα στο δωμάτιο των παιδιών.

Φιλιά πολλά σε όλες σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 27 Απριλίου 2013 - 14:04

Ερμιόνη σε καταλαβαίνω!! κι εγώ εκνευρίζομαι με κάτι αναίσθητες μαμάδες, που μάλιστα θεωρώ ότι το κάνουν και επίτηδες!! Τέλος πάντων εύχομαι περαστικά!
Όσο για το γλυκάκι μου φαίνεται τέλειο και εύκολο και σίγουρα θα το φτιάξω πολύ σύντομα!
Φιλιά πολλά, καλές γιορτές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 27 Απριλίου 2013 - 13:14

Μμμμμμ σκέτη γλύκα το γλυκάκι!!!

Εσύ όταν νευριάζεις τρέχεις στην κουζίνα για να ηρεμήσεις,εγώ πάλι στην ραπτομηχανούλα μου….ένα ωραίο γαζί με μια κλωστή σε ένα ωραίο ζωηρό χρώμα είναι αρκετό για να ξεχαστώ….χαχα!!!!

περαστικά στα κοριτσάκια σου!!!Το συνάχι είναι το χειρότερό μου….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nemecis 26 Απριλίου 2013 - 18:15

Αχ Ερμιόνη μου φαίνονται τόσο λαχταριστά. Έχω ιδιαίτερη αδναμία στο λεμόνι. Ενοείτα ότι μπίνει στα προσεχώς!!!!!Περαστικά στα μικρούλια σου. Τι να πω….υπάρχουν τελικά πολλοί ανεγκέφαλοι γονείς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
athina μπασιούκα 26 Απριλίου 2013 - 15:57

Ερμιόνη, περαστικά στα κορίτσια. Έχεις κάθε λόγο να είσαι εκνευρισμένη. Δυστυχώς η βλακεία στον κόσμο περισσεύει. Εδώ βλέπεις ενήλικες να βήχουν και να μην βάζουν τον αγκώνα μπροστά για να προστατέψουν όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πίστεψέ με, δεν χρειάζεται να είσαι ευγενική σε αυτές τις περιπτώσεις. Εγώ μιλάω και όποιος παρεξηγηθεί, ας παρεξηγηθεί. Θυμάμαι που έβηχε ένα κοριτσάκι πάνω μου και του λέω: “Ελένη μου, αν ξαναβήξεις βάλε το χεράκι μπροστά για να προστατευτούμε οι υπόλοιποι”. Ζώα, ε, ζωα!
Αντε στο καλό, συγχίστηκα τώρα!

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, οι δημιουργίες σου φαίνονται και πάλι υπέροχες.
Έχεις μεγάλο ταλέντο Ερμιόνη, μπράβο σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 26 Απριλίου 2013 - 15:27

Περαστικά βρε Ερμιόνη μου, να περάσει γρήγορα και να μην ταλαιπωρούνται τα μικρούλια και η μαμά μαζί! Πάντως απ’ το ζόρι σου έβγαλες πάλι αριστουργήματα! Άξια και πάλι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dora Petridou 26 Απριλίου 2013 - 13:16

Κάπως έτσι την πατήσαμε και εμείς Ερμιόνη μου και μαζί με τις μικρές πήρε η μπάλα και εμένα με την γνωστή ίωση της γαστρεντερίτιδας μάλιστα η μια από τις μικρές μου κόντεψε να πάει νοσοκομείο… αλλά σιγά σιγά προσπαθούμε να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς…

όσο για το fudge νομίζω ότι θα πρέπει να είναι αρκετά γευστικό αλλά και ασυνήθιστο, το λεμόνι θα δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και θα παίρνει την γλύκα της λευκής σοκολάτας θα την δοκιμάσω σίγουρα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 26 Απριλίου 2013 - 11:41

Περαστικά στα ζουζουνάκια σου, Ερμιόνη μου! Αυτή η γαϊδουροανευθυνότητα είναι πολλές φορές εξοργιστική και ταλαιπωρεί κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα…
Πάντως, είμαι σίγουρη ότι το τόσο λαχταριστό γλυκάκι σου σού έφτιαξε (έστω και λίιιιιγο) τη διάθεση!
Πολλά φιλάκια και με το καλό μια γρήγορη ανάρρωση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 26 Απριλίου 2013 - 10:48

Το έχω περάσει και με ένα παιδί με φοβερές ευαισθησίες και ευπάθεια. Στο τέλος πριν τον φέρω σε επάφη με παιδάκια ρώταγα και σιγουρευόμουν ότι είναι καλά. Μισή ντροπή δική μου, μισή δική τους έπαψα πια να ενδιαφέρομαι τι θα σκεφτούν, αρκεί να προστατέψω το δικό μου παιδί. Πολύ δροσερά τα fudge που έφτιαξες. Πολλά φιλιά και περαστικά τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 26 Απριλίου 2013 - 10:00

Καλημέρα Ερμιόνη μου!!Περαστικά στά κοριτσάκια σου!!Ηταν ο εγγονός μου άρρωστος,καί σήμερα έμαθα καί γιά τήν εγγονή μου τά ίδια!!Είσαι απίστευτη!!Τί φοβερή ιδέα το λεμονοfudge!!!Υπέροχη συνταγή!!!Καί η παρουσίαση μέ τίς φωτογραφίες σου,τέλεια όπως πάντα!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια στίς ζουζούνες σου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 26 Απριλίου 2013 - 00:33

Περαστικά στα κοριτσάκια σου,και υπομονή και δύναμη σου εύχομαι,το λεμονογλυκό σου φαίνεται πολυ νόστιμο και εμφανίσιμο,φιλάκια θα περάσει και αυτό που θα πάει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sofia Sofeto 25 Απριλίου 2013 - 23:18

Ερμιόνη σε καταλαβαίνω απόλυτα!
Εγώ θα είχα γίνει πολύ κακιά με τους “ανεύθυνους” γονείς…κάποιος πρέπει να τους πει τέλος πάντων πως δεν είναι το κέντρο του κόσμου και πως υπάρχουν και άλλοι γύρω τους που πρέπει να σεβαστούν…
Δυστυχώς η αδιαφορία είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτά τα χάλια που βιώνουμε καθημερινά , απ’το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο σ’αυτή την χώρα… Το να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και τις δικές μας ανάγκες μερικές φορές μπορεί να έχει πολύ αρνητικές εξελείξεις για κάποιους άλλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που συνήθως οι περισσοτεροι “υγιείς” ξεχνούν ότι υπάρχουν…Ουφ συγχίστηκα!!! Στείλε μου ένα κομματάκι απ’το γλυκάκι σου για να συνέλθω… φαίνεται υπέροχο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 25 Απριλίου 2013 - 22:43

Έχεις δίκιο βέβαια..και η ξινίλα επιβάλλεται κι αυτή καμιά φορά. Είναι δυστυχώς κάποιοι ανεύθυνοι..
Το fudge πάντως είναι εύκολο και μπαίνει στη λίστα μου!
Περαστικά στα κορίτσια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 25 Απριλίου 2013 - 21:52

Έχεις απόλητο δίκιο να είσαι εκνευρισμένη. Μερικούς ανθρώπους απλώς δεν τους νοιάζει.

Παρόλο που δεν είμαι οπαδός των
fudge (η γνωστή αντιπάθεια για το ζαχαρούχο) το συγκεκριμάνο νομίζω θα μου αρέσει, και πολύ μάλιστα. αφού είναι με λεμόνι. Ωραία σκέψη τα μπισκότα.
Πολλά φιλιά και περαστικά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 25 Απριλίου 2013 - 20:04

Καταλαβαίνω πως το λες Ερμιόνη μου και γιατί σε πείραξε τόσο πολύ. Σίγουρα θα αρρωστήσουν τα μικρά αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσέχουμε κι εμείς οι μεγάλοι.
Κι όταν πρόκειται για έναμωράκι λίγων μηνών δεν πάμε όταν είμαστε άρρωστοι.
Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται.
Περαστικά στις μικρούλες σου.
Υπομονή, θα περάσει.

Οσο για το γλυκάκι σου ότι πρέπει για να φύγει η ”ξυνίλα” που μας δημιουργούν οι άλλοι :).
Ωραίες οι φωτογραφίες σου.

Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ 25 Απριλίου 2013 - 19:49

να σας ευχηθω περαστικα και να ξερεις οτι λιγο πολυ ολες το εχουμε παθει αυτο.θες κατι χειροτερο;οταν ογιος μου ηταν 15 ημερων, η πεθερα μου ηρθε με συναχι να δει το παιδι κι ενα μυξομαντηλο στο χερι.θορυβηθηκα και την ρωτησα.μου απαντησε γελωντας οτι εχει αλλεργια και μετα κρεβατωθηκε για 2 εβδομαδες!!!(απ’την αλλεργια;…)ευτυχως το μωρο δεν επαθε τιποτα, η πεθερα ομως μπηκε σε καραντινα(χαχαχα).
οσο για το fudge, για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω φαει ποτε αλλα αυτο μου κεντριζει το ενδιαφερον λογω του λεμονιου!!!καλο βραδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
BUTTERFLY 25 Απριλίου 2013 - 19:41

Εχεις απολυτο δικιο! ειναι πολυ εκνευριστικο να ειναι ο αλλος αναισθητος, ανευθυνος και να την πληρωνεις εσυ κα να βλεπεις να ταλαιπωρουνται τα ψυχουλινια! Απορω, πως το κανουν αυτο! Πως πανε με αρρωστα παιδια σε αλλα παιδια και ειδικα μωρα! Τεσπα, περαστικα να ειναι και γρηγορα!
Το γλυκο το λατρεψα, ειναι πολυ αγαπημενος μου συνδυασμος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 25 Απριλίου 2013 - 17:16

Πω πω, τέτοια διαβάζω και φρικάρω εγώ. Περαστικά σας, εύχομαι να έχετε αναρρώσει κιόλας και έχει ξεμείνει λίγο απο το αυτό φανταστικό, δροσιστικό και ανοιξιάτικο fudge!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 25 Απριλίου 2013 - 15:21

Κοριτσάκι μου γλυκό περαστικά στα γλυκά σου κοριτσάκια.
ημουν κ εγώ έτσι παλιότερα αλλά εδώ που ήρθα ανακάλυψα μια πιο χαλαρή στάση απο όλους ξεκινώντας απο τον γιατρό, το σχολείο κλπ. Να σκέφτεσαι ότι οι ιωσούλες ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους, φυσικά και ξέρω πόσο δύσκολο είναι για εμάς και τα παιδάκια μας όταν αυτά είναι άρρωστα αλλά υπομονή και όλα θα πάνε καλά.
Τέλειο το λεμονοfudge, τι φοβερή ιδέα!
Σε φιλώ φιλενάδα μου, διώξε τα σύννεφα και βρες τον γλυκό σου εαυτό. Περαστικά στα ζουζουνάκια :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 25 Απριλίου 2013 - 14:41

Ωωωωχχχ, περαστικά στις κουκλίτσες βρε Ερμιονάκι μου!!
Και να λες πάλι καλά που κόλλησαν μόνο κρυωματάκι.
Εγώ όταν ήμουν έγκυος θυμάμαι, με επισκέφτηκε μια φίλη μου με την κορούλα της η οποία είχε ερυθρά, και δεν μου είπε τίποτα.
Καταλαβαίνεις τι κίνδυνο διέτρεξα.
Δυστυχώς υπάρχει ανευθυνότητα από πολλούς.
Παίρνω το λαχταριστό fudge σου για να γλυκαθώ, σήμερα η μέρα μου χει ξεκινήσει στραβά γκκκρρρρ
Φιλιάααααααα!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 25 Απριλίου 2013 - 14:16

Πίστεψε με , σε καταλαβαίνω απόλυτα…..
Οταν ο δικός μου ειναι άρρωστος, προειδοποιώ τους πάντες, γνωστούς και άγνωστους, και περιμένω το ίδιο και απο τους άλλους…..
Ας γλυκαθούμε λοιπόν ή μάλλον μας γλύκανες με τη δημιουργία σου!
Τα Φιλιά μου και περαστικά σας :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 25 Απριλίου 2013 - 13:55

Κοίτα να δεις τί γίνεται, η λευκή σοκολάτα δε μου αρέσει, αλλά έτσι που μου το παρουσιάζεις με το λεμόνι με γοητεύει και με ιντριγκάρει!!Φιλάκια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 25 Απριλίου 2013 - 13:31

Μην στενοχωριέσαι, Ερμιόνη μου! Έτσι είναι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, αδιαφορούν για τους άλλους, όσο άσχημα αυτό κι αν ακούγεται!
Κι εσύ μην γίνεσαι αποδέκτης της αδιαφορίας τους, να μάθεις να αρνείσαι, όσο ευγενικά μπορείς αλλά σταθερά και κοφτά. Να είσαι σίγουρη ότι με την πρώτη οι άλλοι θα το καταλάβουν!

Κι εγώ σ’ ευχαριστώ για την όμορφη αυτή και εύκολη συνταγούλα!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 25 Απριλίου 2013 - 11:47

Θυμάμαι ακόμα τα τηλεφωνήματα με τις φίλες μου αλλά και τις υπεύθυνες μητέρες πριν πολλά χρόνια, για ματαιώσεις ραντεβού ή γιορτών εξαιτίας κάποιας ίωσης που ταλαιπωρούσε κάποιο παιδάκι.Θαύμαζα και θαυμάζω την υπευθυνότητα και την λεπτότητα ορισμένων μαμάδων για την σκέψη τους ,να μην ταλαιπωρηθούν με τη σειρά τους άλλα παιδάκια και κατ’επέκτασην οι γονείς τους.Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα..αργότερα θα το συναντήσεις και στο σχολείο όπου ένα μόλις άρρωστο παιδάκι θα κολλήσει όλη την τάξη!!!!Και αυτό γιατί κάποιοι γονείς δεν μπορούν να κρατήσουν λίγες μέρες τα απιδιά τους απομονωμένα!!!
Δικαιολογημένα αισθάνεσαι έτσι..εύχομαι γρήγορα και ανώδυνα να ξεπεραστεί!!!
Και αφού μας κερνάς υπόξινο σοκολατένιο fudge ,δεν μπορώ να μην πάρω!Ωραιότατο,υπόλευκο και καθόλου λιγωτικό,θα μας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά σε κάθε καθημερινή μας δοκιμασία! Φιλάκια πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 25 Απριλίου 2013 - 10:51

Ερμιόνη, λίγο πολύ έχει συμβεί σε όλες μας, όσες είμαστε μαμάδες, κάτι τέτοιο. Και δεν μπορείς να αποκλείσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και στο μέλλον. Όσο προσεκτική και να είσαι εσύ, κάποιοι άλλοι δεν είναι. Υπομονή μέχρι να συνέλθουν τα μικρά.
Το άρωμα του λεμονιού μου αρέσει πολύ. Σίγουρα ταιριάζει πολύ με την λευκή σοκολάτα των fudje που μας έφτιαξες!
Καλή σου ημέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 25 Απριλίου 2013 - 10:40

Α… ξέχασα!!
Περαστικά και καλό κουράγιο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 25 Απριλίου 2013 - 10:39

Θεωρώ απαράδεκτο να φέρνει μια μητέρα το παιδί της σε επαφή με κάποιο άλλο όταν είναι άρρωστο ή απλά στην ανάρρωση.
Θεωρώ δυό φορές πιο απαράδεκτο να το φερνει σε επαφη με μωράκι που ανήκει εκ των πραγμάτων σε κατηγορία υψηλού κινδύνου. Γιατί μια απλή ίωση ένα παιδάκι μπορεί να την περάσει με όλα όσα παραπάνω προανέφερες, αλλά ένα μωρό μπορεί να πάει στο νοσοκομείο.

Τι να πεις? Κι εγώ θα ήμουν όπως είσαι εσύ και χειρότερα. Νεύρα και ξινίλα περισσότερη κι απ΄ του λεμονιού.

Εκτός από τα μπισκότα εξειδικεύεσαι βλέπω και στα fudge τώρα τελευταία!!! Εγκρίνω και επαυξάνω!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 25 Απριλίου 2013 - 10:35

Το λεμονο-λευκο-σοκολατένιο fudge απίθανο, πανέμορφο σε εμφάνιση και φαντάζομαι πως μπορεί κάποιος να προσθέσει και λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού αν το θέλει πιο έντονο σε γεύση. Επίσης πολύ ωραία η ιδέα της χρήσης των αγαπημένων αυτών γεμιστών μπισκότων!

Για το άλλο θέμα, ακόμα κι αν δεν είμαι μαμά θα συμφωνήσω με την Αγγελική παραπάνω. Στην κατασκήνωση θυμάμαι, όλα τα παιδάκια είχαμε κολλήσει ψείρες. Δυστυχώς, μερικοί παραμένουν ανεύθυνοι και αδιάφοροι.
Περαστικά γρήγορα εύχομαι στα κορίτσια σου και καλή δύναμη σε σένα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 25 Απριλίου 2013 - 10:13

Αγαπημένη μου Ερμιόνη, οπλίσου με υπομονή! Ο ωχαδερφισμός βασιλεύει! Ελάχιστοι ενημερώνουν, ελάχιστοι σε προστατεύουν, ελάχιστοι το σκέφτονται καν… Και αυτές οι παιδικές ιώσεις είναι το λιγότερο… Αργότερα τα παιδιά μας θα βρεθούν σε πολύ χειρότερα προβλήματα, αν το ανοσοποιητικό τους δεν είναι σε καλή κατάσταση και αν δεν έχουν μάθει να αυτοπροστατεύονται… Η ευτυχία είναι η καλύτερη ασπίδα και για το ανοσοποιητικό!:) Ξέρεις εσύ να δημιουργείς ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθεί ευτυχία στο σπίτι σου!

Fudge με λεμόνι! Υπέροχη μπουκίτσα! Έψαχνα καλή συνταγή! Σ ευχαριστώ!
Πολλά φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 25 Απριλίου 2013 - 09:44

Αχ Ερμιονάκι μου σε συμπονώ! Όλες οι μαμάδες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις όπου χωρίς να ενημερωθούμε βρεθήκαμε τετ-α-τετ με παιδάκια-κινητές εστίες μικροβίων. Κι ενώ εγώ ποτέ δεν φέρνω σε επαφή τη Νατάσα έστω και ψιλοσυναχωμένη ούσα με άλλα παιδάκια, άλλες μαμάδες το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό. Και ας τρέχουμε μετά εμείς μέχρι να συνέλθουν οι μικροί μας ασθενείς! Περαστικά σας! Το γλυκό σου ήδη το εκτύπωσα γιατί όλα τα fudge που έχεις κατά καιρούς δημοσιεύσει τα έχω δοκιμάσει με μεγάλη επιτυχία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα