Γιορτινό fudge με cranberries και αμύγδαλα

fudge με cranberries και αμύγδαλα

Μαμά δεν τρώω πράσινα!

Τη Δευτέρα το απόγευμα βρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου της Θέμιδας Καρδιόλακα «Μαμά, δεν τρώω πράσινα».
Χάρηκα πολύ που γνώρισα τη Θέμις από κοντά και που κουβεντιάσαμε έστω και για λίγο. Είναι συμπαθέστατη, φιλική και χαμογελαστή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη. Δεν έκρυψε ούτε το άγχος ούτε την αμηχανία της και αυτό με έκανε να τη συμπαθήσω ακόμα περισσότερο.

Το βιβλίο της επικεντρώνεται σε ένα θέμα που προβληματίζει τις περισσότερες μαμάδες: πώς θα μάθουμε στα μικρά μας στριμαδάκια να τρώνε λαχανικά. Η Θέμις τονίζει πως η διατροφή είναι καθαρά θέμα συνήθειας και μοιράζεται μαζί μας συνταγές και μυστικά προκειμένου να μπορέσουμε με εύκολο και σχετικά ανώδυνο τρόπο να εντάξουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα των παιδιών μας.

Ξεφύλλισα το βιβλίο καθώς περίμενα τη σειρά μου για να μιλήσω με τη Θέμιδα και να υπογράψει το αντίτυπο μου. Το βράδυ, στο σπίτι, το μελέτησα πιο προσεκτικά και χάρηκα με την επιλογή μου. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο, με άφθονες δόσεις χιούμορ.

fudge με cranberries και αμύγδαλα

Πέρα από τις συνταγές στις οποίες θα επανέλθω, περιέχει tips προς κάθε ταλαίπωρη μανούλα, οδηγίες για τη σωστή επιλογή και διατήρηση των λαχανικών, μικρά μυστικά ομορφιάς και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζει ο οργανισμός μας από κάθε λαχανικό.

Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα και «τρώγεται» ακόμα πιο ευχάριστα! Μετά την παρουσίαση, δοκιμάσαμε brownie με κολοκυθάκι και brownie με παντζάρι δια χειρός Θέμιδας και ενθουσιάστηκα. Το παντζάρι μπορεί να μην το πολυσυμπαθώ αλλά κρυμμένο μέσα στο brownie το τίμησα δεόντως. Το δε brownie με το κολοκυθάκι -ας μου επιτραπεί η έκφραση- απλά «τα σπάει». Θεϊκό σε γεύση και απίστευτα ζουμερό.

Στα πολύ προσεχώς για μαγείρεμα τα λιγκουίνι με αρακά και ντομάτα, η τάρτα κοτόπουλου με καλαμπόκι, το γεμιστό μπιφτέκι γαλοπούλας με κολοκυθάκι, τα γιουβαρλάκια με λάχανο, οι κροκέτες μανιταριού με κοτόπουλο, το σουφλέ με μπρόκολο, το μπέργκερ με πράσο.

Η Θέμις έχει κάνει μια πραγματικά πολύ αξιόλογη προσπάθεια, με πολύ μεράκι και αγάπη, εμπνεόμενη από τα παιδιά της και απευθυνόμενη σε όλες εμάς τις ομοιοπαθούσες μαμάδες! 

fudge με cranberries και αμύγδαλα

Τα πρώτα γενέθλια της Ισμήνης

Το ίδιο βράδυ, μετά την παρουσίαση και το ξεφύλλισμα του βιβλίου, σειρά είχε η τούρτα της Ισμήνης. Το μικρό, υπέροχο πλασματάκι μας έγινε 1 την Τρίτη. Είμαι τόσο ευγνώμων και συγκινημένη που ότι και να γράψω θα είναι πολύ λίγο για να περιγράψει όλα όσα νιώθω, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης, της γέννας και των πρώτων ημερών στο μαιευτήριο.

Τα πρώτα της γενέθλια τα γιορτάσαμε στο σπίτι, μαζί με τις γλυκές μας γιαγιάδες και τους νονούς της μικρής κυρίας.

Ο Κωστής εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιμεληθεί προσωπικά την τούρτα της μικρής (παρόλο που η μέχρι τώρα εμπειρία του σε γλυκά αφορά έτοιμα μίγματα που βρίσκει κανείς στα ράφια του σούπερ μάρκετ), αλλά τελικά αποφάσισε να μου παραχωρήσει την τιμή, μην παραλείποντας ωστόσο να δηλώσει ότι εκείνος θα την έκανε καλύτερη. 

To απίθανο fudge με cranberries και αμύγδαλα

Μετά από έναν πρόλογο αφιερωμένο σε ένα βιβλίο που τονίζει την αξία των λαχανικών, θα περιμένατε ίσως να σας παρουσιάσω ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο. Υπάρχει όμως το εξής πρόβλημα: οι δύο σαλάτες του χριστουγεννιάτικου μενού ανέβηκαν ήδη, ενώ το κοτόπουλο σκέφτομαι να το ξαναμαγειρέψω γιατί δεν είμαι ικανοποιημένη από τις φωτογραφίες.

Τι μένει λοιπόν; Τα γλυκάκια!
Ή μάλλον το γλυκάκι. Ένα σατανικά νόστιμο fudge με cranberries που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε φέτος τα Χριστούγεννα. Μπορώ να πω ότι επειδή περιέχει αμύγδαλα και cranberries είναι υγιεινό; Όχι ε;
Εντάξει λοιπόν. Υγιεινό μπορεί να μην είναι, αλλά είναι πεντανόστιμο και εθιστικό, όπως επιβάλλεται να είναι κάθε fudge που σέβεται τον εαυτό του.

Τη γνώμη μου για τα fudge τη γνωρίζετε πιστεύω. Λατρεύω την ευκολία με την οποία ετοιμάζονται, τη βελούδινη σοκολατένια υφή που πλημμυρίζει το στόμα, την πλούσια γεύση.
Και επειδή τα Χριστούγεννα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, ας σκεφτούμε τους συγγενείς και τους φίλους μας και ας φτιάξουμε μία δόση και για αυτούς!

fudge με cranberries και αμύγδαλα

Fudge με cranberries και αμύγδαλα

Eτοιμασία: 15 minutes
Συνολικά: 15 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: fudge με cranberries
Μερίδες: 1 μικρό πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
Με βελούδινη υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση που ενισχύεται με cranberries και αμύγδαλα, αυτά τα fudge με cranberries είναι το must των γιορτών!

Υλικά

  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.σ. μερέντα ή nutella (γεμάτες)
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 325 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 80 γρ. αμύγδαλα ψημένα ολόκληρα ή χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση
 

  • Καλύπτουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα cranberries και τα αμύγδαλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς για 6-8′, μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα cranberries και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος που έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο. Το χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας για να απομακρύνουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του μίγματος.
  • Αφήνουμε το fudge να κρυώσει εντελώς (ιδανικά το ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ) και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




40 ΣΧΟΛΙΑ

ΕΛΕΝΗ 16 Δεκεμβρίου 2013 - 19:50

Ερμιόνη μου να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας, να είναι γερό και τυχερό!Η τούρτα καταπληκτική, μπράβο σας!!!Τα fudge σου απίθανα!
Το βιβλίο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 15 Δεκεμβρίου 2013 - 22:13

Να το χαίρεστε το κοριτσάκις σας το μικρουλάκι!!! Να είναι πάντα ευτυχισμένο και καλότυχο Ερμιονάκι μου!!!
Η τούρτα δεν είναι σαν αυτή που είχες φτιάξει στα γενέθλια της Ιφιγένειας με τη φάρμα; Την εχω λατρέψει!!!
Το βιβλιο φαίνεται τέλειο και μου είπε και η Βέρα πως είναι καταπληκτικό. Για να το λες και εσύ λοιπόν έτσι θα ειναι:)
Το fudge ειναι κολασμένο και αμαρτωλο!!!
Εφτιαξα το brownies σου απο το περιοδικο με cranberries και λευκη σοκολατα και επαθαν ολοι πλακα!!! Το πηρε ο Στρατος στη δουλεια για να κερασει και του ζητουσαν ολοι τη συνταγη και του ελεγαν ποσο χρυσοχέρα γυναίκα έχει:))))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 15 Δεκεμβρίου 2013 - 20:07

Ερμιόνη μου, να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και να το βλέπεις πάντα να χαμογελά! Η τούρτα της πολύ παιχνιδιάρικη και χαρούμενη! Αλλά και το fudge πολύ εορταστικό και λαχταριστό! Όσο για την παρουσίαση, θα πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Καλοτάξιδο το βιβλίο!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mamouli 15 Δεκεμβρίου 2013 - 18:25

Ερμιόνη μου γλυκιά,

σ᾽ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Ειλικρινά με συγκίνησαν, όπως με συγκίνησαν και όλοι εσείς που ήρθατε να με στηρίξετε σε αυτή μου την προσπάθεια (φάνηκε άλλωστε!). Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά!

Να την χαίρεσαι την κούκλα σου και να την δεις όπως επιθυμείς. Η τούρτα νομίζω ότι είναι το απόλυτο κάθε παιδιού!

Όσο για το fudge, έχω να σου εξομολογηθώ ότι δεν έχω φτιάξει ποτέ, και μάλλον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.. Έχει και cranberries που λατρεύω, οπότε θα έχει την τιμητική του λείαν συντόμως στο σπίτι μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 15 Δεκεμβρίου 2013 - 16:08

Να την χαίρεσαι τη γλύκα σου! Να’ναι πάντα γελαστή και ζωηρή!
Πολύ χάρηκα που σας γνώρισα όλους από κοντά! Και θα φτιάξω και το γιορτινό fudge! Έφτιαξα προχθές αυτό με τα oreo και το φάγαμε όλο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 15 Δεκεμβρίου 2013 - 07:47

@Ανώνυμο
Καλημέρα!
Ναι, θα δώσω τη συνταγή για την τούρτα αλλά όχι τώρα άμεσα.
Θέλω να την ξαναφτιάξω και να τη φωτογραφίσω για το blog.
Λίγη υπομονή λοιπόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 14 Δεκεμβρίου 2013 - 23:45

Να την χαίρεσαι Ερμιόνη μου τη μικρούλα σας. Ναναι γερή κι ευτυχισμένη

Αχ…τι μου κάνεις με το κολασμένο fudge. Δεν μπορώ να φάω γλυκά αυτές τις μέρες :(… Φαίνεται τέλειο.
ΟΚ. Το βαζω στα προσεχώς.

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 14 Δεκεμβρίου 2013 - 22:29

Τελεια η τουρτα σου!! Να χαιρεσαι τις μικρες σου!!
Συνταγη για την τουρτα θα μας δωσεις;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pela 14 Δεκεμβρίου 2013 - 15:10

ενδιαφέρον ακούγεται το βιβλίο αλλά και το γλυκάκι σου ακόμα πιο ενδιαφέρον! να το χαίρεσαι το μικρουλάκι σου (καλέ τόσο κοντά είχαμε γεννήσει?!!). Βλέπω έχουμε και τα ίδια γούστα στις τούρτες!! πανέμορφη!
φιλούρες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari Beika 14 Δεκεμβρίου 2013 - 10:27

Να χαίρεστε την μικρούλα σας, χρόνια της πολλά, υπέροχη η τούρτα της!!
Το fudge δείχνει τέλειο κι επειδή σπανίως φτιάχνω νομίζω ότι πρέπει να το τιμήσω!
Το βιβλίο από την περιγραφή σου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον για να εντάξουμε κάποιες τροφές στην διατροφή των παιδιών μας.
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 14 Δεκεμβρίου 2013 - 07:27

Να χαίρεστε τη μικρή Ισμήνη, Ερμιόνη μου! Απίθανη η τούρτα της! Το fudge δείχνει πεντανόστιμο και επίκαιρο, κρίνοντας από τα υλικά! Καλό Σ/Κ, Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleni {The Foodie Corner} 13 Δεκεμβρίου 2013 - 16:39

Χρόνια Πολλά για τη μικρούλα σου!! Να είναι γερή και ευτυχισμένη εύχομαι! Μ’αρέσει που έχεις βάλει εβαπορέ στο fudge, πολύ πιο ελαφριά εκδοχή. Θα το δοκιμάσω. Η τούρτα σούπερ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 13 Δεκεμβρίου 2013 - 14:48

Να τη χαίρεσαι τη μικρή σου Ερμιόνη μου! Χρόνια της καλά κι ευτυχισμένα!
Δεν ξέρω τι να πρωτοζηλέψω όμως, το fudge ή την τούρτα τη φουλ στη σοκολάτα! Για την ώρα, το fudge που γίνεται κι εύκολα μια χαρά θα με σοκολατο-βολέψει!
Φιλιά, καλό Π/Σ/Κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 13 Δεκεμβρίου 2013 - 12:08

Να τα εκατοστήσει ο Βενιαμίν της οικογένειάς σου Ερμιόνη μου και τα fudge δείχνουν πεντανόστιμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 13 Δεκεμβρίου 2013 - 10:57

Χρόνια Πολλά στο αγγελούδι σου καταρχάς! Μετά πάμε στα fudge που δείχνουν κυριολεκτικά εκπληκτικά. Αχ μια δαγκωνίτσα πως θα την ήθελα!;Oσο για την τούρτα δείχνει κουκλίστικη!
Πολύ όμορφες φωτογραφίες επίσης! Παίρνεις 10 σε όλα :))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 13 Δεκεμβρίου 2013 - 10:43

Χρόνια πολλά κ ευλογημένα έστω και καθυστερημένα!Τι ωραίο κέρασμα είναι αυτό!
Καλημέρες από Ζάκυνθο,Ερμιονάκι μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 13 Δεκεμβρίου 2013 - 08:58

Ήρθα κι εγώ καθηστερημένη να ευχηθώ στην μικρή σας Ισμήνη! !!!!
Ενός έτους κιόλας?? Πω πω!! Πέρασε ο καιρός! Να σας ζήσει! Να είναι πάντα καλότυχη και ευτυχισμένη!
Η τούρτα απλή και τέλεια. Τελικά με το τίποτα μπορείς να φτιάξεις πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Μπράβο σου και μπράβο που δεν άφησες τον Κωστή να ……μεγαλουργήσει!!! χαχαχαα Σοφή απόφαση!!! Η γιρλάντα με τα σημαιάκια με το ονομά της πολύ μου άρεσε!!!!

Το fudge δεν υπάρχει!! Μου αρέσει πάααρα πολύ. Απλό και υπέροχο. Σοκολατένιο και με τα αμύγδαλα και τα κράνμπερις, είμαι σίγουρη ότι …τα σπάει, που λες!!!! Η τελευταία φωτό με τον άγιο Βασίλη είναι σαν να κρατάει αυτός στην πλάτη του όοοολα τα fudge!!! χααχχα Πολύ πετυχημένη!!!!!

Φιλιά!!
Περιμένουμε και τις επόμενες προτάσεις!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 12 Δεκεμβρίου 2013 - 22:26

Να την χαίρεσαι την μικρή σου! Εύχομαι να είναι καλότυχη και πάντα ευτυχισμένη! Να είσαι καλά να της φτιάχνεις κάθε χρόνο τέτοιες πανέμορφες τούρτες!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 12 Δεκεμβρίου 2013 - 22:24

Να σου ζήσει το κοριτσακι σου Χρόνια της πολλά!!!
Αχ αυτά τα fudge αχ αχ αχ ……..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
BUTTERFLY 12 Δεκεμβρίου 2013 - 21:59

Να σου ζησει το κοριτσακι σου, παντα γερο και παντα γεματο αγαπη! Να χαιρεσαι την οικογενεια σου! Οι συνατγες υπερπαραγωγη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 12 Δεκεμβρίου 2013 - 21:29

Να τη χαιρεσαι τη μικρη σου κουκλιτσα να εχει παντα υγεια και τυχη στη ζωη της,πολυ ομορφη η τουρτα της και επισης ολος αυτος ο σοκολατενιος πειρασμος που μας παρουσιασες,το βιβλιο μου ακουγεται χρησιμο,πολλα φιλια καλο βραδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kouzinista 12 Δεκεμβρίου 2013 - 21:17

Από πού να ξεκινήσω; Κατ’ αρχήν να χαίρεστε την πιτσιρίκα σας, εύχομαι να είναι πάντα γερή και χαμογελαστή! Συνεχίζω με την τούρτα που είναι υπέροχη και προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπως πάντα. Και καταλήγω στο fudge που αυτή τη φορά συνδυάζει τραγανά αμύγδαλα με γλυκόξινα cranberries. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θα το φτιάξω πολύ σύντομα. Μου αρέσει ιδιαίτερα που δεν περιέχει ζαχαρούχο που μου φαίνεται υπερβολικά λιγωτικό. Επιπλέον ο συνδυασμός της σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα είναι πολύ γιορτινός και πολύ αγαπημένος. Θα είναι ένα πολύ νόστιμο και γλυκό δώρο για τους φίλους μου που έχουν αδυναμία στη σοκολάτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 12 Δεκεμβρίου 2013 - 21:15

Χρόνια Πολλά για τη μικρή Ισμήνη!
Να είναι γερή και ευτυχισμένη.
Πότε πέρασε κιόλας ένας χρόνος…
Υπέροχη η χρωματιστή τούρτα της!

Φιλιά σας Ερμιόνη μου
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 12 Δεκεμβρίου 2013 - 20:28

Τέλεια η τουρτίτσα σου Ερμιόνη μου!!!Χρόνια πολλά στήν γλυκειά Ισμήνη!!!Πολύχρονη !!!Νά τήν χαίρεστε!!!!Οσο γιά τό fudge !!!!Θεσπέσιο!!!Θά τό φτιάξω μέ καρύδια!!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Craftland gr 12 Δεκεμβρίου 2013 - 19:23

εννοειται οτι περιμενω τις συνταγες μπας και φαμε τιποτα πρασινο!!!Πντως αυτο με τα κρυμμενα υλικα πιανει…Εμενα ετρωγε κεικ με φασολια(λογω αλλεργιας στην γλουτενη της το εφτιαχνα) και δεν καταλαβαινε τιποτα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 12 Δεκεμβρίου 2013 - 18:01

Χρόνια Πολλά και Καλά στο Ισμηνάκι σου, Ερμιόνη μου.

Το Fudge το βλέπω και το λιγουρεύομαι ομολογώ, ευτυχώς που έχω έτοιμο cheecake σοκολάτας από τα γενέθλια του μεγάλου ανδρός της οικογένειας και έτσι θα παρηγορηθώ…

Ενδιαφέρουσα η πρόταση του βιβλίου, γιατί όσο να πεις τα λαχανικά είναι το μεγάλο “αγκάθι” των μικρών καταναλωτών μας.

Φιλιά πολλά και καλό βράδυ να έχετε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 12 Δεκεμβρίου 2013 - 17:46

Θα ξεκινήσω με πολλές πολλές ευχές για την μικρή κυρία!
Να ζήσει Ερμιονάκι μου, να είναι γερή και καλότυχη και να την καμαρώνετε πάντα!!
Καλά, για την τούρτα που της ετοίμασες τι να πω???
“Τα σπάει”!!!!!!
Τα γιορτινά σου fudge είναι ένα υπέροχο τρατάρισμα γι αυτές τις μέρες!!
Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sofia Sofeto 12 Δεκεμβρίου 2013 - 17:45

Ερμιόνη μου να χαίρεσαι το λουλουδάκι σου!!!
Χρόνια του πολλά κι ευτυχισμένα!!!
Το βιβλίο ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!
Όσο για το fudge τι να λέμε τώρα… σκέτος πειρασμός!!!
Κι έχω ένα θέμα με την σοκολάτα είναι η αλήθεια…
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 12 Δεκεμβρίου 2013 - 16:30

Η θεά του fudge ξαναχτύπησε! Τα έχω κάνει όλα μέχρι στιγμής, καιρός να δοκιμάσω και ένα καινούργιο. Να χαίρεστε το αστεράκι σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 12 Δεκεμβρίου 2013 - 15:36

Να χαίρεστε την κούκλα σας!!!!! Καταπληκτικά τα fudge, υπέροχη όπως πάντα η παρουσίαση!!! Θα έχω το βιβλίο στα υπόψιν!!!!
Καλό μεσημέρι!!! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 12 Δεκεμβρίου 2013 - 15:10

Χρόνια Πολλά στη μικρή κυρία σας!!
Υπέροχα γλυκά να τη συνοδεύουν στη ζωή της.
Σε ευχαριστώ για τη γνωριμία με το συγκεκριμένο βιβλίο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 12 Δεκεμβρίου 2013 - 15:03

Πολυχρονη να ειναι η μικρουλα σας Ερμιονη μου!! Να ειναι παντα καλα κ εσεις να την καμαρωνετε!!
Υπεροχη η τουρτα της!! Τα χρωματα της πολυ ζεστα, κοριτσιστικα κ ζωντανα!!
Οσο για τα fudge…λογια δεν εχω..μονο σαλια που τρεχουν…:-))))
Σε φιλω!
Ευη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 12 Δεκεμβρίου 2013 - 14:49

Πολύ λαχταριστό το fudge και με χαρούμενη, γιορτινή παρουσίαση!!
Να σας ζήσει η Ισμήνη!!!
Τέλεια η τούρτα!!!
Όσο για το παντζάρι και το κολοκυθάκι, τα έχω δοκιμάσει και κάνουν τα κέικς πολύ ζουμερά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 12 Δεκεμβρίου 2013 - 14:07

Nα χαίρεστε την μικρούλα σας Ερμιόνη μου!!!!!Να την βλέπετε χαρούμενη,δυναμική και γιατί όχι, απρόβλεπτη!Έτσι νιώθεις εξάλλου ότι μεγαλώνεις παιδιά.Ωραία η τούρτα σας, με παιχνιδιάρικη διακόσμηση και ο σοκολατένιος φράχτης που έντεχνα κατασκεύασες,είμαι σίγουρη ότι δεν σας εμπόδισε να την πολιορκήσετε.
Όσο για το υπέροχο fugde..τι να πω!Μας κέρδισε η προτίμησή σου σε αυτά τα μικρά σοκολατένια γλυκάκια!!!Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω για τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες μου…
Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
ΥΓ.Μου έκανε εντύπωση η απουσία του ζαχαρούχου γάλακτος στην συγκεκριμένη συνταγή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 12 Δεκεμβρίου 2013 - 13:20

Τελευταία έχω φάει κόλλημα με τα κράνμπερις, οχι μόνο για την γευση τους αλλα και για τα καλάπου κάνει στον οργανισμό.
ΑΥτη την τουρτα θελω κι εγω στα δικα μου γεννεθλια!
Να σου ζησεi :)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα 12 Δεκεμβρίου 2013 - 13:16

Να το χαίρεστε το Ισμηνάκι Ερμιόνη μου!! Η τούρτα πανέμορφη!! Το γλυκάκι σου μπαίνει στα must για δοκιμή και οι σαλάτες είναι ήδη στο πρόγραμμα και για το δικό μας τραπέζι..χεχε..για βάλε και το κοτόπουλο να παίρνουμε ιδέες..χεχε πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 12 Δεκεμβρίου 2013 - 11:33

Καλημέρα Ερμιόνη μου!!! Υπέροχο fudge και πολύ Χριστουγεννιατικό όπως και η παρουσίαση!!!Όσο για το βιβλίο έχω σκοπό να το αγοράσω λίαν συντόμως!!!!
Να πάρω ένα κομματάκι από το fudge;;;;;
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 12 Δεκεμβρίου 2013 - 11:25

Καλημέρα Ερμιόνη μου με τα απίστευτα fudge σου! Εχω φτιάξει στο παρελθόν μια απο τις fudge συνταγες σου και τα λάτρεψα :)

Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι και η τούρτα σου. Τέλεια η διακοσμηση με τα κιτ κατ γυρω γυρω. Ο δικός μου εχει γενέθλια σε 2 εβδομαδες και θα δοκιμάσω κι εγω μια ανάλογη διακοσμηση. Μου έδωσες πολυ ωραια ιδεα :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
amelie 12 Δεκεμβρίου 2013 - 11:07

Για το βιβλίο είχα ενημερωθεί κι εγώ και έχω σκοπό να μου το κάνω δώρο για τις γιορτές! Το fudge σου φαίνεται πολύ εορταστικό και νόστιμο, αν και μας έχεις δώσει τόσες ωραίες συνταγές για fudge που δεν ξέρω ποια προτιμώ περισσότερο! Να σας ζήσει το κοριτσάκι σας, πάντα γερό να είναι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 12 Δεκεμβρίου 2013 - 09:45

Καλημέρα Ερμιόνη μου!!! υπέροχο το fudge και ακρως χριστουγεννιάτικο!! θα το κάνω οπωσδήποτε!! η τούρτα υπερπαραγωγή!! οσο για τα λαχανικά, εχω βρει κόλπο με τα ανήψια και βαφτηστήρια να μετονομάζω σε “φαγητό του σούπερμαν” “τα φασόλια του μπατμαν” “το παντζάρι της σταχτοπούτας” και αλλα τέτοια χαζα που πιάνουν!! χαχαχαχα
παρεπιπτόντως ενα κεικ με παντζαρι που έχω, ειναι φοβερό γτ δεν καταλαβαίνει κανείς οτι εχει παντζάρια μέσα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα