Κέικ μελιού με toblerone

κέικ μελιού με toblerone

Είχα ξεχάσει πόσο ωραίο είναι να έχεις ένα λιλιπούτειο πλασματάκι στο σπίτι. Παρά το μικρό του μέγεθος μπορεί εύκολα να φέρει τα πάνω κάτω μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Είναι αρκετός καιρός τώρα που η Ισμήνη έχει ανακαλύψει τα ντουλάπια της κουζίνας. Και είναι ευτυχισμένη!

Τι και αν το σαλόνι, το γραφείο και το δωμάτιο τους είναι βομβαρδισμένο από παιχνίδια; Τίποτα από αυτά δεν συγκρίνεται με τα καλούδια που έχει η μαμά μέσα στα ντουλάπια. Σοκολάτες, ξηροί καρποί, κακάο, διάφορα είδη ζάχαρης, τριμμένη καρύδα, ζαχαρούχα γάλατα… και ο κουβάς με τη μερέντα απαραιτήτως. Όλα πεταμένα στο πάτωμα σχεδόν σε ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού.

κέικ μελιού με toblerone

Θα επανέλθω στην Ισμήνη αφού σας πω νέα για τη μεγάλη κυρία.
Έχουμε κατακτήσεις στον παιδικό σταθμό. Βεβαίως… δυο αγοράκια σφάζονται στην ποδιά της κόρης μου. Η οποία έρχεται όλο καμάρι και μου αναφέρει ότι ο τάδε της είπε ότι είναι πολύ όμορφη και μετά ο δείνα της είπε να βγάλει το σκουφί που φοράει (τις ημέρες που έκανε κρύο πηγαίναμε στο σταθμό με φουλ εξάρτηση) για να είναι ακόμα πιο όμορφη.
Τι ακούω η μάνα και μένω ήρεμη! Έχετε και εσείς τέτοιους διαλόγους στο σπίτι; Και αν ναι, πώς αντιδράτε;
(Μόνο εγώ σκέφτομαι να τη στείλω κάπου εσώκλειστη;)

κέικ μελιού με toblerone

Επανέρχομαι στα ταλαίπωρα ντουλάπια της κουζίνας. Δεν θέλω να τα ασφαλίσω παρά τις προτροπές της μαμάς μου. Η Ισμήνη έχει ανάγκη να εξερευνήσει, να κατανοήσει τον κόσμο που την περιβάλλει, να συνειδητοποιήσει τις ικανότητες της και να βελτιώσει τη λεπτή κινητικότητα.
Εφόσον τα αντικείμενα που περιέχονται στα ντουλάπια δεν εγκυμονούν κινδύνους, δεν με πειράζει να τα ανοίγει και να βγάζει από μέσα τα πράγματα για να παίξει. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον :)

Γιατί για να τα λέμε και όλα, έρχονται στιγμές που απλά δεν αντέχω άλλο μάζεμα. Εκείνες τις στιγμές σκέφτομαι πολύ «σοβαρά» να την κρεμάσω από το φωτιστικό της κουζίνας. Αλλά είναι τόσο αξιολάτρευτη που πάντα καταφέρνει και μου αλλάζει γνώμη.
Επιπλέον είναι τόσο περήφανη για τις ανδραγαθίες της που αναπόφευκτα με κάνει να νιώθω περήφανη για εκείνη. «Κοίτα» μου φωνάζει κάθε φορά και μου δείχνει τι κρατά.

κέικ μελιού με toblerone

Σε ένα από αυτά τα «κοίτα» γυρίζω και τη βλέπω να κρατά μια toblerone. Αυτή η εικόνα πυροδότησε μια αλληλουχία σκέψεων που κατέληξε στην απόφαση να φτιάξω κέικ μελιού με toblerone… άμεσα!
Το μέλι άλλωστε είναι από τα πλέον αγαπημένα μας υλικά. Το χρησιμοποιώ όπου και όποτε μπορώ. Απόρησα μάλιστα που δεν είχα σκεφτεί νωρίτερα να φτιάξω ένα τέτοιο κέικ. Και να το ενισχύσω με τη συγκεκριμένη σοκολάτα, η οποία επιτρέψτε μου να πω ότι του ταιριάζει όσο καμία άλλη.

Η έμπνευση λειτουργεί με περίεργο τρόπο πάντως. Μερικές φορές σε σνομπάρει, όσο χρόνο και αν έχεις αφιερώσει στο κυνήγι της και άλλες εμφανίζεται αιφνίδια, χωρίς καν να την αποζητάς, στα χέρια ενός μικρού παιδιού.

Κέικ μελιού με toblerone
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ.
Ένα εύκολο και πολύ γευστικό κέικ μελιού, που δεν χρειάζεται μίξερ! Bonus υλικό: η σοκολάτα toblerone που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο!
Ingredients
  • 250 γραμμ. μέλι
  • 225 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
  • 100 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 100 γραμμ. σοκολάτα toblerone ψιλοκομμένη
Instructions
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ.
  3. Βάζουμε το μέλι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά, αυξάνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε το μίγμα για 1′.
  4. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 20-30′.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά το ενσωματώνουμε και αυτό στο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε την κανέλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 50-60′, μέχρι να φουσκώσει όμορφα και να ροδίσει η επιφάνεια του. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του.
  8. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  9. Το διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για 4-5 ημέρες.
Notes
Συνταγή από [url href=”http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1840/devonshire-honey-cake” target=”_blank”]εδώ[/url] με μικρές προσαρμογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

37 ΣΧΟΛΙΑ

Maria 24 Φεβρουαρίου 2016 - 17:59

Ermioni m xronia twra parakolouthw to blog sou k exw dokimasei arketes syntages! Xthes loipon dokimasa ayto t katapliktiko keik pou eixa valei kairo sto mati!!! Vevaia den eixa toblerone k evala kouvertoura!! E ti na pw! Den exw logia! Apo geysi apo arwma?? Kai paneykolo! Bravo k pali bravo! Exoume faei sxeeon t miso me t antra mou!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλεξανδρα Craftland 10 Μαρτίου 2015 - 21:19

Ερμιόνη μου σήμερα έφτιαξα το κεικ σου…Εκτος του ότι μοσχοβόλησε όλο το σπίτι,είναι και πεντανόστιμο!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lia Papadopoulou 21 Μαρτίου 2014 - 08:02

Ερμιόνη μου, καλημέρα! δεν σου κρύβω ότι μόλις είδα τη toblerone στην ανάρτηση σου, αντέδρασα με τον ίδιο ενθουσιασμό που αντιδράει η Ισμήνη σε ότι ανακαλύπτει, με πολύ λιγότερη τσαχπινιά βέβαια!!! πολύ ωραία συνταγή!!! Τη βάζω στην αναμονή…Φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Evi CookTasteLive 5 Μαρτίου 2014 - 23:36

Μα τι φοβερή έμπνευση ήταν αυτή, toblerone μέσα στο cake!! Καθόλου τυχαίο δεν μου φαίνεται ότι επέλεξε να πιάσει την σοκολάτα η Ισμήνη. Είναι ξεκάθαρο σε ποιον έχει μοιάσει αυτό το παιδί! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lenia 18 Φεβρουαρίου 2014 - 08:33

Καταπληκτικό κέικ!Μας άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί,γλυκιά Ερμιόνη!
Φιλακια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είμαι Παιδί 16 Φεβρουαρίου 2014 - 19:49

Φαίνεται νοστιμότατο! Όσο για τις ανδραγαθίες της μικρής σου, πολύ γέλασα με τον τρόπο που περιέγραψες την εξερεύνηση της στην κουζίνα!!
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elenis Cooking 15 Φεβρουαρίου 2014 - 08:54

Χαχαχα, Ερμιόνη μου γέλασα πολύ με τους έρωτες της κόρης σου, η δική μου γυρίζει τη τελευταία βδομάδα κάθε μέρα και ένα νέο αυτοκόλλητο που της δίνει ο φίλος της ο Δημήτρης, χαμός!Και πόσα έχουμε να ακούσουμε ακόμη…..!Το κεκάκι είναι φανταστικό.Ο συνδυασμός του μελιού με τη συγκεκριμένη σοκολάτα πρέπει να είναι εκρηκτικός, μπράβο σου!
Φιλάκια πολλά!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Έλενα 14 Φεβρουαρίου 2014 - 21:56

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 14 Φεβρουαρίου 2014 - 18:31

Οταν ημουν μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με τα ντουλάπια όπως η κόρη σου. Το καλό για την μαμά μου ήταν οτι τα έβαζα πάλι μέσα στο ντουλάπι με την σωστή σειρα :)

Καλοφάγωτο το κεκάκι!

http://beautyfollower.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 14 Φεβρουαρίου 2014 - 17:02

Το λατρεύω το κέικ μελιού και το δικό σου έγινε φανταστικό, Ερμιόνη μου, σκέτη γλύκα!Προσεγμένη, ‘οπως πάντα, η ανάρτησή σου!
Φιλάκια πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
love2love 14 Φεβρουαρίου 2014 - 16:00

χρόνια πολλά σε περιμένω στο blog μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη {The Foodie Corner} 14 Φεβρουαρίου 2014 - 13:37

Wow! Ακούγεται υπέροχο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- spoonstories- 14 Φεβρουαρίου 2014 - 13:05

Ωωω μας κακομαθαίνετε κυρία μου!!Μέλι με toblerone!!Φοβερός συνδυασμός!Με κέρδισε αυτή η συνταγή αμέσως!όσο για τα μικρά είναι χάρμα^^ Φίλια και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna G. 14 Φεβρουαρίου 2014 - 10:04

Όπως σου έχω πει Ερμιονίτσα μου, αυτές τις μέρες τρέχω σαν την μουρλή, αλλά το κέικ σου είναι φο-βε-ρό! Δεν με νοιάζει, δεν διαβάζω, δεν βλέπω, πάω κατευθείαν να το φτιάξω! Φοβερή έμπνευση, μπράβο!
Φιλάκια πολλά!

foodaki.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 14 Φεβρουαρίου 2014 - 08:43

καλα το κεικ ειναι θεικο! η τομπλερον ειναι η αγαπημενη μου σοκολατα και πολλες φορες την εχω βαλει σε κεικ αλλα το δικο σου μ αρεσε περισσοτερο! χαχαχα φανταζομαι τον αντρα σου με την καραμπινα να κυνηγάει τους φίλους των κοριτσιων!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 14 Φεβρουαρίου 2014 - 00:31

Ορίστε ξεχαστηκα και για το κεικ δεν ειπα τιποτε,τέλειο φαινεται και σιγουρα θα ειναι και καταπληκτικο στη γευση!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 14 Φεβρουαρίου 2014 - 00:29

Λοιπον να την παρεις βοηθο τη μικρη ,αυτη θα σου φερνει διαφορα υλικα απο τα ντουλαπια και εσυ θα προσπαθεις να φτιαξεις μ αυτα μια συνταγη αυτοσχεδιαζοντας,ειμαι σιγουρη θα μεγαλουργησετε χαχαχαχα,να τις χαιρεσαι καλη μου τις πριγκιπισες σου,φιλια πολλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 13 Φεβρουαρίου 2014 - 23:52

Noμίζω πως η Ισμήνη ”δουλεύει” για σένα. Ανοίγει τα ντουλάπια και βγάζει διάφορα για να παίρνεις εσύ ιδέες :)
Πάντως ούτε κι εγώ τα είχα ασφαλίσει τα ντουλάπια. Ο γιος μου οταν τον κράταγε η μαμά μου έβγαζε κατσαρόλες & ταπερ από το ντουλάπι κι έπαιζε. Πότε ομως χωρίς επίβλεψη.

Τι πλάκα έχουν τα μικρά με τις κατακτήσεις. Τώρα είναι σε light καταστάσεις. Αχ..κι εγώ έλεγα να την είχα την κόρη μου εσώκλειστη σε σχολείο..χιχι..

Τώρα το κέικ φαίνεται πολύ ωραίο.
Τη συγκεκριμένη σοκολάτα δεν την είχα σκεφτει σε κεικ. Βασικά εχω πολυ καιρό να την φάω…
Πάντως το κεικ με μέλι μου αρέσει

ΦΙλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 13 Φεβρουαρίου 2014 - 23:08

Το κέικ μελιού είναι απλά υπέροχο!!!!! Είμαι κι εγώ της ίδιας αντίληψης στο μεγάλωμα των παιδιών, ποτέ δεν του στέρησα τη χαρά της ανακάλυψης και δεν το μετάνιωσα!!!!!
Καλό βράδυ! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 13 Φεβρουαρίου 2014 - 22:47

Τα ντουλάπια ούτε τώρα δεν τα έχω ανοιχτά από τη φοβία μου με τα δύο παιδιά… Χαρά στην υπομονή σου!
Σε παραδέχομαι πάντως!

Το κέικ μελιού το έκανες πάλι σοκολατένιο … το έφερες από εδώ το πήγες από εκεί και την έβαλες τη σοκολάτα μέσα!! Μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη και νομίζω ότι του πηγαίνει τέλεια!! Δεν έχω καμία αμφιβολία !! Μπραβο σου!

Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 13 Φεβρουαρίου 2014 - 21:43

Τέλεια επιλογή, με μπέρδεψες λίγο με την toblerone αλλά μπήκα γρήγορα στο κλίμα της συνταγής. Η επιλογή του μελιού και της καστανής ζάχαρης με ευχαριστή ιδιαίτερα, όπως και η αγαπημένη μου κανέλλα. Άραγε θα μπορούσαμε να μην βάλουμε ζάχαρη και να βάλουμε περισσότερο μέλι ή θα βγει άγλυκο??? Κρίμα πάντως που δεν την ήξερα στα νιάτα μου την συνταγή όταν σπούδαζα Λονδίνο και οι toblerone πήγαιναν και έρχονταν κάθε τρεις και λίγο στο αεροδρόμιο. Θα την δοκιμάσω μιας και είμαι fan του τσάι και του κέικ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 13 Φεβρουαρίου 2014 - 21:27

Πω πω, πόσα χρόνια έχω να τη φάω αυτήν τη σοκολάτα? Μια break φουντούκι έχω στο σπίτι μόνο, θα παρηγορηθώ μ’ αυτήν προς το παρόν :)
Ωραίο θα είναι το honey cake με την σοκολάτα όμως, αν είναι και “κάπως” σαν την toblerone ακόμα καλύτερα!

Χαχα, οι έρωτες της μικρής σου κυρίας δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζουν νομίζω, καλύτερα να κάνει τα “παιχνίδια” της από τώρα για να είναι κατασταλαγμένη όταν πρέπει και να ζήσει τον εφηβικό έρωτα με την καρδιά της!
Όσο για το ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξερευνούν και να ψάχνουν (με την καλή έννοια) συμφωνώ, απλά χρειάζεται προσοχή και… συμμάζεμα από τους γονείς!
Φιλιά και καλό Π/Σ/Κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 13 Φεβρουαρίου 2014 - 21:07

Μου φαίνεται εξαιρετικό, καθώς αγαπώ ιδιαίτερα το μέλι και την χρήση του σε πολλά γλυκά, Ερμιόνη μου.
Όσο για την Toblerone, ήμουν στα νιάτα μου πολύ, μα πάρα πολύ… fun της :-))

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 13 Φεβρουαρίου 2014 - 18:17

Ωραίο στην όψη και σίγουρα υπερνόστιμο!
Επιτυχημένο από όλες τις πλευρές!

Φιλιά σας Ερμιόνη μου, πολλά!
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 13 Φεβρουαρίου 2014 - 15:59

Εμείς πάλι αγαπάμε το ντουλάπι με τα τάπερ (κάνουν και ωραία φασαρία – μια φορά τα βρήκα όόόλα έξω…), αλλά δεν περιοριζόμαστε στα ντουλάπια της κουζίνας, εξερευνούμε και στο σαλόνι, στο δωμάτιο της μαμάς, και αγαπάμε ιδιαίτερα το μπάνιο, φυσικά γιατί εκεί δε μας αφήνουν να πάμε μόνοι μας…..
Αγαπημένη σοκολάτα η toblerone, μόνο εσύ θα σκεφτόσουν να τη βάλεις σε κέικ! Τέλειο φαίνεται!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 13 Φεβρουαρίου 2014 - 15:12

Στο “κοίτα” της Ισμήνης οφείλουμε αυτό το ζουμερό κεκάκι! Άσε λοιπόν το παιδί να ανακαλύπτει και σε μας να απολαμβάνουμε την έμπνευση που σου δίνει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 13 Φεβρουαρίου 2014 - 15:08

Αρχισαν οι κατακτησεις???ωραια!!
Ειδες τι ιδεα σου εδωσε η μικρη σου ,πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο!
Φιλακια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
donkey and the carrot 13 Φεβρουαρίου 2014 - 13:51

Ερμιόνη είσαι πολύ τολμηρή! Εγώ ούτε να το σκεφτώ να μου ανοίξει ντουλάπια… ξέρω του στερώ την χαρά της ανακάλυψης αλλα στην ιδέα ΜΗ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟ και το βάλει στο στόμα.. απλώς εχω ασφαλίσει τα πάντα! Σε χαίρομαι πάντως που τα αφήνεις ελεύθερα! ¨οσο για το κέικ εντάξει….!!! Δείχνει τέλειο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 13 Φεβρουαρίου 2014 - 12:46

Καλημέρα Ερμιόνη μου!!!Πολύ αγαπημένη η toblerone σοκολάτα!!Τέλειο τό κέικ σου!!Τί όμορφα πού συνδύασες τίς γεύσεις!!Σίγουρα θά είναι πεντανόστιμο!!Happy Valentine’s Day!!Καλά νά περάσης μέ τόν αγαπημένο σου Κωστή!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 13 Φεβρουαρίου 2014 - 11:41

Ερμιονάκι μου το όλο γλύκα κέικ σου μου έκλεψε την καρδιά!
Και τι ωραία ταίριαξες μια από τις αγαπημένες μου σοκολάτες μέσα σ’ αυτό!!

Γέλασα με τους έρωτες της Ιφιγένειας, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα έχεις να ακούσεις ακόμη!!!
Ο γιόκας μου από 2 χρονών, μου ανακοίνωνε δυο δυο τις αγαπημένες του. Μονίμως υπήρχε η Σοφία (σταθερό αίσθημα) και κάποια άλλη που εναλλασσόταν κάθε χρονιά.
Καρδιά πατάτα χα χα χαα!!!
Μετά από κάποια χρόνια περνάνε στην φάση που θεωρούν χαζά όλα τα άτομα του αντίθετου φύλου, και μετά έρχεται η φάση που ανακαλύπτουν τους Βαλεντίνους και τις Βαλεντίνες τους (για να είμαστε και επίκαιροι)

Πολλά φιλάκια, καλό μεσημέρι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 13 Φεβρουαρίου 2014 - 11:29

Αυτά τα ντουλάπια της κουζίνας! Τι υποφέρουν όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι! Στα μάτια τους, μοιάζουν με αποθήκες κρυμμένων θησαυρών! Μετά βίας κρατούσα την κόρη μου, μακριά τους! Ότι και αν έκανα, πάντα εύρισκε τον τρόπο να τα ανοίγει! Όσο για τους…γαμπρούς και αυτοί μέσα στο παιχνίδι είναι!!! Χιχιχί!!
Μέλι και σοκολάτα, έδεσαν πολύ ωραία στο κέικ σου! Το μέλι το αντικαθιστώ και εγώ, όπου μπορώ. Καλοφάγωτο το κέικ.
Καλή σου ημέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 13 Φεβρουαρίου 2014 - 11:04

Καλημέρα Ερμιόνη μου! Αχ πόσα μου θύμισες… Μα δεν είναι υπέροχο όταν εξερευνούν τα ντουλάπια, ορισμένες φορές εκνευριστικό αλλά είναι τόσο αξιολάτρευτα τα μικρά μας πλασματάκια! Πολύ γέλασα με την μικρή σου καρδιοκατακτήτρια! Αααχ τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα…
Όσο για το κέικ σου φαντάζομαι θα είναι υπέροχο με τέτοια υλικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 13 Φεβρουαρίου 2014 - 10:47

Καλημέρα! Το κέικ δείχνει τέλειο, ο συνδυασμός πολλά υποσχόμενος για εμάς τους…οπαδούς της συγκεκριμένης σοκολάτας. Όσο για τους έρωτες, θα σου πω το ακόλουθο: η δικιά μου στο νηπιαγωγείο είχε δεχτεί…πρόταση γάμου από ένα αγοράκι, ο οποίος μάλιστα της είχε περιγράψει πως θα είναι και τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες!!! Το κακό είναι ότι ο…γαμπρός την επόμενη χρονιά μετακόμισε στη Γαλλία με την οικογένειά του και η Νατάσα ακόμα διαλαλεί ότι ο έρωτας της ζωής της είναι Γάλλος! Πολλά τα θέματα που έχεις να αντιμετωπίσεις Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Selcouth 13 Φεβρουαρίου 2014 - 10:42

Χα,χα,χα,χα! Καρδιοκατακτήτρια λοιπόν η κορούλα σου! Τί γλυκά που είναι όλα αυτά όταν τα παιδιά είναι μικρά! Απολαυστικός ο πρόλογός σου Ερμιόνη μου!
Όσο για το κέϊκ, έρχεται να επισφραγήσει με τη γλύκα του όλα τα παραπάνω! Ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ότι με τη σοκολάτα αυτή μπορεί να φτιαχτεί κέϊκ. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
Να έχεις μια όμορφη μέρα και να χαίρεσαι τις κοριτσάρες σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 13 Φεβρουαρίου 2014 - 10:39

Καλημέρα, πολύ ωραίο κέικ με μέλι!!
Πόσα μου θύμισες τώρα με τα καμώματα των παιδιών. Κρατώ σε ντοσιέ μικρά ραβασάκια από το δημοτικό.
Η εξερεύνηση της κουζίνας ήταν μέρος και της βοήθειας προς τη μαμά, λίγο μεγαλύτερα βέβαια. Σαν τη δική σου της ανεψιάς μου ο μικρός τα έβγαλε όλα έξω και κρύφτηκε αυτός μέσα στο ντουλάπι.
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 13 Φεβρουαρίου 2014 - 10:30

Πόση γλύκα έχει η ανάρτηση σου Ερμιόνη μου! Και δεν είναι από το υπέροχο κέικ σου μόνο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 13 Φεβρουαρίου 2014 - 10:08

Καλημέρα Ερμιόνη μου… πού πήγε το σχόλιό μου… ααααα πάλι δεν είμαστε οκ!!! Σου έλεγα ότι είδα το κέικ σου και ξετρελλάθηκα …μέλι και toblerone …φανταστικός συνδυασμός!!
Να είχα ένα κομμάτι τώρα!!!
Όσο για τη μικρή …η εποχή της είναι να εξερευνά!!!
Αναφορικά με τη μεγάλη… έχεις ν’ ακούσεις κι άλλα μεγαλώνοντας… εμάς προχθές έρχεται η μεγάλη (Γ’ δημοτικού) και μας ανακοινώνει δίνοντας ένα τηλέφωνο στη μαμά της ότι ο …μέλλων γαμπρός είπε να συννενοηθούν οι μαμάδες για να γνωριστούν και να μπορούν να βρίσκονται για να παίζουν!!!! χαχαχαχα
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα