Πίτα με αυγά σκραμπλ και ζύμη κρουασάν

Πίτα με αυγά σκραμπλ και ζύμη κρουασάν

Τις δύο προηγούμενες Κυριακές, ο Κωστής είχε την ατυχία να είναι τακτικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού του κέντρου (το λέω πάρα πολύ ευγενικά και κομψά παρά τα όσα σκέφτομαι, δεν μπορείτε να πείτε). Βαρύ το πλήγμα λοιπόν για τα ανέμελα, χαρούμενα και γεμάτα δραστηριότητες σαββατοκύριακα μας. Το καλό βέβαια είναι ότι οι εκλογές πέρασαν (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Τα καλύτερα έρχονται και έχω πολλούς λόγους να χαίρομαι και να ανυπομονώ.

Καταρχήν την Ισμήνη. Που έχει καταλάβει απόλυτα τη σημασία του «Ναι» και με κάνει να γελάω έτσι χαριτωμένα που το λέει, μακρόσυρτα και με κάπως τσιριχτή φωνούλα. Ή που όταν πρόκειται να κάνει κάτι που ξέρει ότι απαγορεύεται (όπως για παράδειγμα να ανοίξει το ντουλάπι με τα γυάλινα props της μαμάς), με κοιτάζει, φωνάζει «Μη» και φυσικά συνεχίζει απτόητη.

Αύριο θα ξαναβρεθώ σε κινηματογραφική αίθουσα μετά από 3 ½ περίπου χρόνια. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό για μένα, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω.
Μέχρι να γεννηθούν τα κορίτσια πηγαίναμε σινεμά τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Και μετά ήρθε η Ιφιγένεια. Και δεν ήθελα να πηγαίνω πουθενά χωρίς εκείνη. Και το έκανα. 3 ½ χρόνια τώρα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που έχουμε βγει χωρίς τα κορίτσια. Έχω κόλλημα, το ξέρω και προσπαθώ να το ξεπεράσω χωρίς παράλληλα να κατακλύζομαι από τύψεις.

Αύριο λοιπόν θα πάμε σινεμά και θα δούμε αυτή την ταινία. Ελπίζω ότι δεν θα με απογοητεύσει γιατί την περιμένω πώς και πώς.

Πίτα με αυγά σκραμπλ και ζύμη κρουασάν

Έχω επίσης αυτή τη φανταστική πίτα με αυγά σκραμπλ και ζύμη κρουασάν.

Την έφτιαξα το Σάββατο που μας πέρασε. Φανταστείτε λοιπόν μία πίτα με ζύμη κρουασάν.
Όχι δεν το περιγράφω σωστά. Πάμε πάλι λοιπόν. Φανταστείτε μία πίτα με χρυσαφένια, βουτυράτη και ελαφρώς γλυκιά ζύμη κρουασάν και την πιο απίστευτη γέμιση: φέτες μπέικον, τριμμένο ρεγκάτο και αυγά σκραμπλ με πολύχρωμες πιπεριές. Φανταστείτε σας παρακαλώ!

Θέλετε περισσότερα στοιχεία; Αυτή η πίτα με αυγά σκραμπλ είναι ζουμερή, ξεχωριστή, με απλά υλικά που δένουν άψογα και τόσο γευστική που δεν θέλουμε να τελειώσει. Είναι ιδανική για πρωινό. Και για σνακ, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι πανεύκολη και τρώγεται πολύ ευχάριστα και την επόμενη ημέρα. Είναι αποκάλυψη και ενθουσιασμός μαζί!

Είναι ένα από τα πιάτα για τα οποία θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες, να τρώω κάθε μέρα και να δυσκολεύομαι να μοιραστώ. Αυτά. Σταματώ πριν σας ζαλίσω γιατί θέλω να συνεχίσετε την ανάγνωση.

Πίτα με αυγά σκραμπλ και ζύμη κρουασάν

Έχω έναν ακόμα λόγο βλέπετε να χαίρομαι και να ανυπομονώ.

Αυτή την Κυριακή, θα βρίσκομαι στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και μαζί με την ομάδα Food4Good και πολλούς ακόμα αγαπημένους food bloggers, θα στηρίξουμε την προσπάθεια της ομάδας Surfers4Life και θα προσφέρουμε φαγητό για καλό σκοπό στο Φεστιβάλ «Ευ Ζην».
Ένας πλούσιος μπουφές με σπιτικά φαγητά και γλυκά θα είναι στη διάθεσή σας με 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των ΜΚΟ ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών) και ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων).

Θα χαρώ πολύ να έρθετε, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε και να φάμε παρέα!

Σας αφήνω με αγαπημένο τραγούδι.

Πίτα με αυγά σκραμπλ και ζύμη κρουασάν

Πίτα με αυγά σκραμπλ και ζύμη κρουασάν

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 50 minutes
Γεύμα: πρωινό
Λέξη-κλειδί: πίτα με αυγά σκραμπλ
Μερίδες: 6
Αυτή η πίτα με αυγά σκραμπλ είναι ζουμερή, ξεχωριστή, με απλά υλικά που δένουν άψογα και τόσο γευστική που δεν θέλουμε να τελειώσει.

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζύμη για 6 μεγάλα κρουασάν
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 φέτες μπέικον
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μαζί με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5-6′.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη κρουασάν πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας με τρόπο που να σχηματίζεται ένα αστέρι.
  • Βάζουμε από 1 φέτα μπέικον πάνω σε κάθε κομμάτι και λίγο τριμμένο τυρί.
  • Απλώνουμε τα χτυπημένα αυγά με τρόπο που να σχηματίζεται ένα δαχτυλίδι και πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα τυριού.
  • Διπλώνουμε κάθε κομμάτι προς τα μέσα, ούτως ώστε οι άκρες από όλα τα κομμάτια να συναντιούνται στο κέντρο.
  • Ψήνουμε την πίτα για 25-30′, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




26 ΣΧΟΛΙΑ

Μαρία Παπακωνσταντή 6 Οκτωβρίου 2014 - 13:29

Ερμιόνη μου το ετοίμασα για την κορούλα μου (χωρίς όμως την ομελέτα) με διάφορα τυριά και λίγο κέτσαπ στην βάση για να μοιάζει με πίτσα και μου ζήτησε να την υιοθετήσεις…! Μετά βέβαια δέχτηκε να μείνει μαζί μου αρκεί, να της φτιάχνω τέτοιες νόστιμες λιχουδιές…!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
θεανώ 4 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:24

Ερμιόνη σε παρακολοθώ ενα πολύ μεγαλο διαστημα και εχω φτιαξει αρκετες συνταγές σου όπως και τα σουβλακια κοτοπουλο με ραντσ σος και διαφορα παγωτα σου.Ολα μα ολα τα πιατα σου ειναι τοσο προσεγμένα και ξεχωσιστα, λατρευω τη μαγειρικη και με εμπνεεισ παρα πολυ σε αυτο!και αυτη η συνταγη δεν αποτελεσε εξαιρεση την εκανα για brunch μια κυριακη και ηταν απιστευτη τοσο απο εμφανιση αλλα και απο γευση φυσικα. συγχαρητηρια και για το βιβλιο σου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρίνα 13 Ιουνίου 2014 - 11:52

Η πίτα Ερμιόνη μου φαίνεται μούρλια!!
Τώρα που έρχεται η μικρή μου πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω περισσότερες συνταγές σιγά σιγά και πραγματικά το Blog σου είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης!!
Ελπίζω η ταινία να σου άρεσε και να πέρασες πολύ ωραία!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parentslandgr 8 Ιουνίου 2014 - 08:41

Νομίζω οτι τα παιδιά θα το λατρέψουν!Θα το δοκιμάσω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lyriel 29 Μαΐου 2014 - 23:22

Πωπω, όχι μόνο το φαντάστηκα, σαν να το γεύτηκα κι όλας. Φαίνεται φανταστικό, θέλω να το δοκιμάσω!! Φιλάκι Ερμιόνη*

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λίλα 29 Μαΐου 2014 - 22:00

Ερμιονη μου τελεια η πίτα σου…..ζηλεύω την εκδήλωση σας αλλά λόγω εξετάσεων σχολείου αδυνατώ!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 29 Μαΐου 2014 - 19:53

Αυτή η πίτα-κρουασάν Ερμιόνη, με κέρδισε από την πρώτη ματιά! Ωραία εμφάνιση και όσο για νοστιμιά αναμφίβολα θα είναι σούπερ!!! Η μικρή θα ξετρελαθεί όταν την δει!
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
lenia 29 Μαΐου 2014 - 12:13

Τι ωραίο το αλμυρό κρουασάν!Εύγε!
Φιλάκια,Ερμιονάκι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari 28 Μαΐου 2014 - 22:34

Απίθανη πίτα Ερμιόνη, μου αρέσει πολύ!!
Μακάρι να μπορούσα να ερχόμουν κι εγώ στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, είμαι λίγο μακριά! Καλή επιτυχία!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 28 Μαΐου 2014 - 22:27

Πως πέρασες?μια απο τς ίδια και εδώ 3,5 χρόνια μέσα χαχαχαχα
Η πιτα κρουασάν μαγική θα ψαξω να βρω την ζύμη.
Καλή επιτυχία!!!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μaria Elena 28 Μαΐου 2014 - 15:40

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dora 28 Μαΐου 2014 - 11:58

Αχ Ερμιόνη τι μας κάνεις πάλι..και μόνο από τις φωτογραφίες μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο μα πόσο νόστιμο είναι!!
Θα μπει σίγουρα στα must του φετινού καλοκαιριού ….
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 28 Μαΐου 2014 - 09:11

Δεν το συζητώ πως η πιτούλα είναι εξαιρετικά γαργαλιστική, Ερμιόνη μου.

Όσο για το Event εύχομαι να έχει συμμετοχή, αν και για εμάς είναι λιγάκι “ανάποδα” ως προς τον Κυριακάτικο προορισμό μας.

Χαιρετισμούς πολλούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερη 28 Μαΐου 2014 - 06:58

Τέλεια Ερμιόνη! Και η πιτούλα αλλά και το που θα πας σινεμά! Να περάσεις σούπερ! Αχ για το food4good τι να πω, το έχω πει απο την πρώτη φορά ζηλεύωωωωω και όσο το σκέφτομαι πέφτω πιο πολύ ψυχολογικά που είμαι τόόόόσο μακριά!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
neli 28 Μαΐου 2014 - 01:23

Tέλεια και πεντανόστιμη φαίνεται,τυχεροι που την απολαυσατε,ελπιζω να απολαυσες και την ταινια μετα απο τοσο καιρό,πολλα φιλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha Tompoulidou 28 Μαΐου 2014 - 00:56

Ερμιόνη μου, πολύ τα λαχτάρησα αυτά τα κρουασανοπιτάκια. Απίθανα! Και ξέρεις πως θα ήθελα να είμαι κι εγώ στους μπουφέδες σας αλλά μου πέφτετε μακριά, να πάρει! Καλά να περάσετε, και μπράβο σας που μαζεύεστε για καλό σκοπό!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 28 Μαΐου 2014 - 00:18

Εγώ θα βάλω σε άλλη σειρά προτεραιότητας τα υλικά.. όπως τα άκουσα στο μυαλό μου:Αυγά-Μπέικον-Πιτάκια! Και με έτοιμη ζύμη; Τέλειο, έτοιμο σε λίγη ώρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 27 Μαΐου 2014 - 20:56

Καλησπέρα Ερμιόνη μου!!!Ούαου!!Τέλεια η πιτούλα σου!!!Υπέροχη καί πρωτότυπη η συνταγή σου,αλλά καί πολύ εντυπωσιακή!!Τήν ζύμη κρουασάν,τήν χρησιμοποιώ πολύ συχνά,καί ομολογώ πώς είναι πολύ καλή!!Η παρουσίαση σου,μοναδική!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 27 Μαΐου 2014 - 17:27

καλησπερα ερμιονη μου!!τι ωραια πιτουλα!! και πρωτοτυπη!!ελπιζω να απολαυσεις την εξοδο γτ κακα τ αψεμματα και οι μαμαδες καπου καπου πρεπει να βγαινουν μονο με το σύζυγο να ξεσκανε λιγο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμαλία 27 Μαΐου 2014 - 15:53

Πιτούλα μούρλια μας έχεις σήμερα! Μπήκα και στις οδηγίες συναρμολόγησης, είμαι έτοιμη και διαβασμένη λοιπόν για την εκτέλεσή της. Κι εγώ ανήκω στο κλαμπ των…απομονωμένων μαμάδων, μέχρι να πάει η Νατάσα τεσσάρων χρονών είχα ξαχάσει πως είναι η Αθήνα στο σκοτάδι! Σπίτι και πάλι σπίτι! Ε, μετά το διόρθωσα λιγάκι γιατί η προσκόλληση δεν κάνει καλό, κυρίως στο παιδί. Την Κυριακή λέω να κατέβουμε προς το μέρος της εκδήλωσης, ´ανευ απροόπτου, οπότε ίσως τα πούμε από κοντά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 27 Μαΐου 2014 - 15:03

Εντάξει, να τα βάλουμε μαζί τα μικρά, κινούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Ο δικός μου απλώς, αντί για “μη”, λέει “ποτέ”! Και φυσικά ορμάει ακάθεκτος… Σινεμά κι εμείς έχουμε περίπου 2 χρόνια να πάμε, για τους ίδιους λόγους, μην αγχώνεσαι!
Με την πίτα-κρουασάν χτύπησες ευαίσθητη χορδή, γιατί λατρεύω τα αλμυρά κρουασάν, κι αυτό είναι πολύ πολύ ανώτερο!
Και φυσικά με αποτελείωσες με τους Dandy Warhols…..
Φιλιά, να περάσετε τέλεια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εύη 27 Μαΐου 2014 - 14:29

Πολύ ενδιαφέρουσα η ζύμη κρουασάν της πίτας σου! Ελπίζω η ταινία να ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 27 Μαΐου 2014 - 14:14

Τέλειο πρωινό μήπως? Από Σεπτέμβρη Ερμιόνη μου που δεν θα φοράω μαγιό χαχαχα Φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 27 Μαΐου 2014 - 14:13

Ουάου!!!!!
Σούπερ δείχνει!!
Είδα και την αρχική συνταγή, δείχνει πολύ εντυπωσιακή και ο τρόπος παρασκευής της πολύ ενδιαφέρων!!
Την βάζω στα υπόψιν!
Φιλιά Ερμιονάκι μου, καλό μεσημέρι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντριά 27 Μαΐου 2014 - 13:36

Ερμιονη μου συγχαρητήρια για όλη αυτή τη δουλειά που έχεις κανει στο blog σου. Έχω δοκιμάσει τη σοκοπαστα. Πολύ νόστιμη. Ήθελα να σου πω ότι κ εγώ έχω το ίδιο θεμα με σένα. Δε πάω πουθενά χωρίς το κορίτσι μου. 21 μήνες μετρημένες οι φορές που την έχουμε αφήσει κ με πολλές τύψεις. Σινεμά πηγαίναμε επίσης τουλάχιστον 1 φορά τη βδομάδα. Καταλαβαίνω την χαρά σου. Οπότε δεν είσαι η μοναδική κ χαίρομαι που βρήκα κάποια με το ίδιο κόλλημα μαζί μου…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 27 Μαΐου 2014 - 11:42

Τέλεια κρουασανοπιτάκια Ερμιόνη μου! Εμείς θα τα πούμε την Κυριακή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα