Μπισκότα με 4 σοκολάτες και καραμέλα

Μπισκότα με 4 σοκολάτες. Και καραμέλα. Αυτά τα μπισκότα έχουν πολύ πλούσια γεύση, βαθιά και βελούδινη και ωραία, αφράτη υφή. Συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ και το γάλα μας.

The one with all the tastes | Μπισκότα με 4 σοκολάτες και καραμέλα

Αυτό το πρωινό ξύπνημα πόσο πιο δύσκολο μπορεί να γίνει καθώς κινούμαστε ολοένα και περισσότερο σε ρυθμούς φθινοπώρου;

Τα βράδια ευτυχώς κοιμόμαστε σχετικά καλά, δεν μπορώ να πω. Όχι πολλές ώρες, αλλά ποιοτικές και συνεχόμενες ως επί το πλείστον. Και το καινούριο -πριγκιπικό- δωμάτιο των κοριτσιών έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτό. Πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές (και κατ’ επέκταση πριν από το δωμάτιο) η Ιφιγένεια κοιμόταν μαζί μας, στο κρεβάτι μας, με μένα ή τον Κωστή να την έχουμε στην αγκαλιά μας μέχρι να αποκοιμηθεί. Η Ισμήνη από την άλλη ξυπνούσε κάθε βράδυ κλαίγοντας, αποζητώντας και εκείνη την τρυφερή αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών ωστόσο, κουβεντιάσαμε με την Ιφιγένεια αρκετά και αποφασίσαμε ότι παράλληλα με την επιστροφή μας στο σπίτι θα επέστρεφε και εκείνη στο κρεβάτι της.

The one with all the tastes | Μπισκότα με 4 σοκολάτες και καραμέλα

Και το έκανε. Αυτό το μικρό, απίστευτο, υπέροχο πλασματάκι με έκανε να θαυμάσω την αποφασιστικότητά του για ακόμα μια φορά. Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας που κοιμάται στο κρεβάτι της αδιαμαρτύρητα.
Έχουμε μάλιστα αποκτήσει και μια «ρουτίνα ύπνου» που μου αρέσει πολύ και για την οποία ανυπομονώ:

Αφού βάλω τα κορίτσια στις κουκέτες τους, κάθομαι αναπαυτικά σε μια καρέκλα δίπλα τους. Τους διαβάζω ένα παραμύθι ή λέμε με την Ιφιγένεια πώς περάσαμε την ημέρα μας.
Η Ισμήνη με διακόπτει διαρκώς προκειμένου να της τραγουδήσω το «για πού για πού για πού, τραβάει η αλεπού». Το μικρό μου κοριτσάκι δεν είναι ιδιαίτερα δεκτικό στο «όχι», οπότε θα το πω το τραγουδάκι μου και δυο και τρεις φορές. Κατόπιν θα βγάλει τουλάχιστον 10 φορές το σκουφάκι από το κεφάλι του μωρού της και φυσικά θα απαιτήσει να του το βάλω.

Κάποια στιγμή θα υψωθεί λίγο η ένταση της φωνής μου. Είναι μάλλον αναπόφευκτο προκειμένου να καταλάβουν ότι το παιχνίδι τελείωσε και ότι είναι ώρα να ηρεμήσουμε και να κοιμηθούμε. Τότε θα μου ζητήσουν να τις σκεπάσω. Και το κάνω. Η Ιφιγένεια θέλει να τη χαϊδέψω λίγο. Η Ισμήνη ξεσκεπάζεται 5 φορές ακόμα. «Θα με σκεπάσεις; ε;» την ακούω να λέει.
Κάθομαι ξανά στην καρέκλα. Μερικά λεπτά αργότερα τις ακούω να αναπνέουν αργά και βαθιά. Τους ρίχνω μια τελευταία ματιά, χαμογελώ και φεύγω.

The one with all the tastes | Μπισκότα με 4 σοκολάτες και καραμέλα

Είχα πολύ καιρό να φτιάξω μπισκότα. Δεν ξέρω γιατί. Το πιθανότερο είναι πως τα έχω συνδυάσει με ζεστό γάλα και χουχούλιασμα στον καναπέ. Τα βράδια του φθινοπώρου ωστόσο γίνονται ολοένα και πιο δροσερά, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: μπισκότα με 4 σοκολάτες. Και καραμέλα. Όταν λέμε 4 σοκολάτες εννούμε:

  • άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • κακάο
  • κουβερτούρα κλασική
  • κουβερτούρα γάλακτος

Και σε αυτό τον όμορφο χαμούλη σοκολάτας προσθέτουμε καραμέλα. Δεν ξέρω αν χρειάζεται πραγματικά να το πω, αλλά αυτά τα μπισκότα με 4 σοκολάτες είναι πραγματικά πολύ πλούσια σε γεύση. Βαθιά, έντονη και βελούδινη.

Σας προτείνω να τα δοκιμάσετε ενώ είναι ακόμα ζεστά. Η αίσθηση της ρευστής σοκολάτας και της καραμέλας που λιώνει στο στόμα είναι ανεπανάληπτη και πιθανολογώ ότι θα σας αρέσει πολύ.

Με το βαθύ τους χρώμα και την αφράτη υφή είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για το γάλα ή τον καφέ.

The one with all the tastes | Μπισκότα με 4 σοκολάτες και καραμέλα

Μπισκότα με 4 σοκολάτες και καραμέλα

Eτοιμασία: 50 minutes
Μαγείρεμα: 17 minutes
Συνολικά: 1 hour 7 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: μπισκότα με 4 σοκολάτες
Μερίδες: 20
Μπισκότα με 4 σοκολάτες. Και καραμέλα. Αυτά τα μπισκότα έχουν πολύ πλούσια γεύση, βαθιά και βελούδινη και ωραία, αφράτη υφή. Συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ και το γάλα μας.

Υλικά

  • 160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 156 γρ. άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα (τη σκόνη μόνο)
  • 35 γρ. κακάο
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 18-20 καραμέλες γάλακτος

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-4′ μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και δουλεύουμε το μίγμα για 1′.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε για 1′ ακόμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα 2 είδη σοκολάτας και τα ενσωματώνουμε και αυτά χρησιμοποιώντας το μίξερ.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μεγαλούτσικες μπάλες. Βυθίζουμε από 1 καραμέλα στο κέντρο κάθε μπάλας και με τα χέρια μας δουλεύουμε τη ζύμη ούτως ώστε η καραμέλα να καλυφτεί πλήρως.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα πιέζουμε απαλά με το χέρι μας και τα ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 15-17′ μέχρι να δούμε ότι έχουν σταθεροποιηθεί.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




25 ΣΧΟΛΙΑ

anthi 13 Μαΐου 2016 - 12:37

Συγχαρητήρια. Δεν περιγράφεται η νοστιμιά τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Π 5 Μαΐου 2015 - 15:29

Είναι υπέροχα, μοσχομυριστά, μαλακά και καραμελένια..!
Δεν έμεινε ψίχουλο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 5 Μαΐου 2015 - 23:34

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!
Να έχεις ένα πολύ όμορφο βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 2 Οκτωβρίου 2014 - 21:47

Οι ρουτίνες γενικά δουλεύουν με τα παιδιά, αισθάνονται μια ασφάλεια γνωρίζοντας το τι πρέπει να κάνουν. Μεγάλωσαν τα κοριτσια σου Ερμιόνη μου !!! Να τις χαίρεσαι !!! Στο γευστικό κομμάτι της υπόθεσης λοιπόν, συμφωνώ το μπισκότο θέλει το κρύο του και η συνταγή σου φυσάει !!! Καλό βράδυ φίλη μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη 1 Οκτωβρίου 2014 - 21:07

Γυρίζω κατάκοπη και πεινασμένη από τη δουλειά, ανοίγω τον υπολογιστή, και τι βλέπω;! ΑΥΤΗ την ανάρτηση! Την πλήρωσαν τα american cookies στο ντουλάπι, αλλά σύντομα θα φτιάξω και αυτά. Συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά με τον ύπνο τον παιδιών! Μεγάλη υπόθεση ο ύπνος (για όλους)!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Zambia 1 Οκτωβρίου 2014 - 12:32

Τα μπισκότα γλυκά ή αλμυρά είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη Μαγειρική!
Αρέσουν σχεδόν σε όλους και λίγοι είναι αυτοί, οι οποίοι δεν υποκύπτουν στη γευστική τους γοητεία.

Έτσι και η δική σου άρτια πρόταση Ερμιόνη μου μέ καταγοήτευσε και σε συνδυασμό γεύσεων μα και σε παρουσίαση!

Φιλιά
Ζ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τante Kiki 1 Οκτωβρίου 2014 - 10:14

Αχ αυτός ο ύπνος Ερμιόνη μου…νομίζω πώς τα περισσότερα παιδάκια ακολουθούν τους ίδιους κανόνες! Οι δικές μας δεν εξαιρούνται μόνον που δεν μπορούμε ακόμα να πείσουμε τη μικρή να μην κοιμάται με τη μαμά και τον μπαμπά… αρνείται επίμονα!!!
Τα μπισκότα σου ξυπνούν όλες τις αισθήσεις… πρέπει να είναι φανταστικά αν κρίνω από τα υλικά τους και οι φωτογραφίες σου εξαίσιες!!
Φιλιά και καλό σας μήνα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 1 Οκτωβρίου 2014 - 09:18

Ερμιόνη μου, πολύ καλά κάνεις και ακολουθείς την ρουτίνα του ύπνου όσον αφορά τις μικρές! Αυτό θα βοηθήσει πολύ τις ίδιες ειδικά όταν θα πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά και για εσένα ως μητέρα κάτι τέτοιο κάνει τα πράγματα πιο εύκολα εφ΄όσον υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα. Πάντως εγώ με τέτοια μπισκοτάκια, θα είχα ένα πολύ ευχάριστο ξύπνημα!
Καλό και δημιουργικό μήνα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ελπίδα 1 Οκτωβρίου 2014 - 00:18

ΟΚ ΠΉΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΤΟΣΗΝ ΏΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΙΤΟΎΣΑ!! ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!! Πολύ ομορφη η ρουτινα του ύπνου σας. Και μπραβο στην Ιφιγένεια που κοιμάται στο κρεββατι της σα μεγάλο κορίτσι!! πολλα πολλα φιλια Ερμιόνη μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λαμπρινή 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 23:43

Αχ Ερμιόνη μου,αχ!Τι μπισκότα τέλεια είναι αυτά?Υπόσχομαι ότι θα τα φτιάξω σύντομα.Οι φωτογραφίες σου είναι…πως να το πω…σαν να είσαι εκεί μέσα,μία έτσι να κάνεις και πιάνεις με το χέρι σου τα μπισκότα,και με τα δύο χέρια!!!Όλα είναι υπέροχα και δεν χορταίνω να διαβάζω και να βλέπω εικόνες!Θα ήθελα πολύ να δω και το δωμάτιο που το αλλάξατε!!Σε φιλώ και καλή συνέχεια!Περιμένω με χαρά και το βιβλίο σου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 22:37

μαμαδομπισκοτα για οικογενειακες μαζωξεις διπλα στο τζακι τωρα που χειμωνιαζει!!τελεια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 22:21

Απολαυστικά και βαθιά σοκολατένια τα μπισκότα σου! Είναι και ο καιρός κατάλληλος, ιδανικός για σοκολατένια κραιπάλη. Παρόλο που η καραμέλα σκέτη δεν μου αρέσει, θεωρώ ότι ο συνδυασμός με τη σοκολάτα είναι ιδανικός και πεντανόστιμος! Φαντάζομαι ότι εξαφανίστηκαν αμέσως!
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 19:33

Επιτέλους Ερμιόνη, περιμένω τόσο καιρό καινούργια μπισκοτοσυνταγή και αυτή φαίνεται φανταστική. Μόλις γύρισα από την δουλειά και ετοιμάζομαι να τα φτιάξω και να τα δοκιμάσω. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι απίθανα.
Σε ευχαριστουμε πολύ!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 18:07

Μούρλια τά μπισκοτάκια σου Ερμιόνη μου!!
Η ιδέα τής καραμέλας γάλακτος τά απογείωσε!!
Οι φωτογραφίες σου τόσο ζωντανές!!Ετοιμη νά πάρω ένα
νά συνοδεύσει τόν απογευματινό μου καφέ!!
Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 17:38

καλά που δεν τα είδα αυτά το πρωί που έφυγα από το σπίτι βιαστική τρώγοντας για πρωινό μόνο μια μπανάνα………..
απίθανα τα μπισκότα σου!!! και 4 σοκολάτες και καραμέλα!! φιούυυυυ……
φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 15:26

Α πα πααααα!
Τι παλιοκόριτσο είσαι εσύ??
Πως να αντισταθούμε σε αυτήν την τετραπλή σοκολατονοστιμιά??
Η δε καραμέλα (μεγάλη μου αγάπη), με αποτελείωσε!!
Παίρνω όλη την πιατέλα και φεύγω!

Όσο για το θέμα του ύπνου, για μένα Ερμιονάκι μου ήταν το μόνο αδιαπραγμάτευτο, όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν τι εννοώ χα χα χααα
Μπορούσα να αντέξω τα πάντα όλη τη μέρα, αλλά ο ύπνος μου ήταν (και είναι) ιερός, οπότε τι να κάνουν τα παιδάκια μου?? Αναγκάστηκαν από νωρίς να συμμορφωθούν.
Σε φιλώ πολύ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 13:51

Αυτή την περιγραφή της ρουτίνας ύπνου θα μπορούσα να την είχα γράψει εγώ, απλά θα αφορούσε μόνο ένα παιδάκι… Ακόμα και το “για πού για πού για πού” είναι το ίδιο! Όλα σου λέω, ακριβώς! Το παραμύθι, η διήγηση της ημέρας,το σκέπασμα, το ξεσκέπασμα, το ελαφρύ ύψωμα της φωνής, η βαριά αναπνοή, και η έξοδος νυχοπατώντας από το δωμάτιο, μην τυχόν τον ξυπνήσω… Και κάθε βράδυ περιμένω πώς και πώς να έρθει η ώρα… Και μετά περιμένω πώς και πώς να τελειώσει, γιατί στο τέλος κοντεύει να πάρει εμένα ο ύπνος!
Αυτά τα μπισκότα… αυτά τα μπισκότα θα τα σκέφτομαι όλη μέρα σήμερα! Είναι απολύτως του γούστου μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 13:22

Αχ αυτή η ρουτίνα ύπνου, μια στρώνει μια χαλάει..
Όσο για την συνταγή είναι υπέροχη! Αν θέλεις πέρνα από μένα να την προσθέσεις σε μια “συλλογή” που κάνω και μαζεύω συνταγές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 13:22

Αχ, αυτός ο ύπνος… Εμείς πότε θα πάρουμε μια σειρά αναρωτιέμαι… Ρητορική βέβαια η ερώτηση γιατί φοβάμαι την απάντηση… χαχαχα!
Τουλάχιστον με μερικά μπισκότα μπορώ να ξεχάσω την αυπνία! Πολύ λαχταριστά φαίνονται!
Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:40

Αρκετά ενδιαφέρουσα μπισκοτοσυνταγή! Με κακάο και ρόφημα σοκολάτας μαζί θα έχουν υπέροχη γεύση. Φαντάζομαι πως οι καραμέλες είναι οι κλασικές με την αγελαδίτσα :)
Θα τα φτιάξω τα μπισκότα σου σύντομα Ερμιόνη, ο καιρός τα σηκώνει! Αργό ξύπνημα το Σ/Κ, χουχούλιασμα, ζεστός καφές και μπισκότα. Τα καλά του κρύου!
Φιλιά και καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:39

Τι ωραία σκηνή μας περιέγραψες… Εχει κάποια διαδικασία βέβαια μέχρι να το πάρουν απόφαση, αλλά έχει και το γούστο της.

Είδα τα αφράτα και φουσκωτα μπισκότα σου και είμαι και στην δουλειά και με λίγωσες…τι μου κάνεις.
Φαίνονται τα τέλεια μπισκότα, μη σου πω ότι μπορώ να καταλάβω απο τις φωτογραφίες πόσο ωραία είναι..

Φιλιά πολλά : )

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δόμνα 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:21

Οι καραμέλες γάλακτος, είναι οι τετράγωνες στο χρυσό χαρτάκι; Πως είναι όταν τα μπισκότα κρυώσουν; Μαλακές ή σκληραίνουν όπως στην αρχική τους μορφή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 23:30

Δόμνα ναι, αυτές τις καραμέλες χρησιμοποίησα!
Και πράγματι όταν τα μπισκότα κρυώσουν γίνονται μαστιχωτές.
Για το λόγο αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα η κατανάλωση των μπισκότων να γίνει ενώ είναι ακόμα ζεστά και όλα -σοκολάτες & καραμέλα- υπέροχα ρευστά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 09:49

Καλημέρα Ερμιόνη μου! Αχ αυτή η ρουτίνα ύπνου σε εμάς δεν κρατάει πολύ, ανάλογα τις φάσεις που περνάει η μικρή. Τα μπισκότα τα έχω συνδυάσει στο μυαλό μου Χειμώνα, στον καναπέ, με καφεδάκι ζεστό και σειρές στην τηλεόραση, season ολόκληρη θα έλεγα για να είμαι σωστή. Εννοείται ότι θα δοκιμάσω τα μπισκότα σου, φαίνονται εθιστικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 30 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:50

Εμείς ευτυχώς από μικρή ηλικία βάλαμε αυστηρά όρια στον ύπνο και έτσι περάσαμε ήρεμες νύχτες, είναι το μοναδικό θέμα που δεν με απασχόλησε ποτέ έκτοτε! Τα μπισκότα δείχνουν υπέρ το δέον νόστιμα (τα άτιμα!) να τα κάνω ή κινδυνεύω να φάω όλο το ταψί??? Ρητορικό το ερώτημα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα