Κέικ με μπανάνα και κακάο

Ένα θρεπτικό κέικ με μπανάνα και κακάο, στο οποίο προσθέτουμε κόκκους κακάο, για μια διαφορετικότητα στη γεύση και την υφή. Αυτό το κέικ έχει πλούσια γεύση φρούτου σε συνδυασμό με πολύ αφράτη υφή.

Κέικ με μπανάνα και κακάο

Αρχίζω να πιστεύω ότι (και) το 2015 δεν είναι η χρονιά μου.

Στην προηγούμενη ανάρτηση σας έλεγα για τη γαστρεντερίτιδα που μας ταλαιπώρησε οικογενειακώς την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτή την ανάρτηση σας λέω ότι νοσηλευτήκαμε κιόλας εξαιτίας της. Τώρα που έχουμε ηρεμήσει και -θέλω να πιστεύω- συνέλθει από την εκτεταμένη ταλαιπωρία, μπορώ πλέον να σας μιλήσω.

Η μικρότερη κυρία μας έπαθε οξεία αφυδάτωση. Μη με ρωτήσετε πώς. Δεν ξέρω ειλικρινά. Αυτό που ξέρω είναι ότι την Τετάρτη το πρωί έμοιαζε να μην μπορεί να ξυπνήσει. Ήταν ασυνήθιστα οκνηρή, με απλανές βλέμμα και πλήρη απροθυμία να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ισμήνη είναι ένα ζουζούνι 2.5 χρονών με μόνιμη διάθεση για παιχνίδι και σκανταλιές, καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά και την πήγαμε άμεσα στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα βγήκαν μετά από 2 ώρες και επιβεβαίωσαν τους φόβους μας. Αφυδάτωση. Τόσο ο παιδίατρος του νοσοκομείου όσο και η παιδίατρος που παρακολουθεί τα κορίτσια, θεώρησαν ότι η μικρή έπρεπε να νοσηλευτεί προκειμένου να της χορηγηθεί ορός ενδοφλέβια.

Τρομάξαμε, στενοχωρηθήκαμε, αγχωθήκαμε. Και για μία ακόμη φορά ένιωσα “μικρούλα” και αβοήθητη. Ήταν δυο δύσκολες ημέρες για την οικογένεια μας, αλλά ευτυχώς όλα δείχνουν ότι ανήκουν πια στο παρελθόν.

Από την Πέμπτη το απόγευμα που πήραμε εξιτήριο, η διάθεση της μικρής -τόσο για φαγητό όσο και γενικότερα- είναι σταθερά ανοδική, οπότε το άγχος μου υποχωρεί σιγά-σιγά.

Παρουσίαση της Κουζίνας των γεύσεων

Το Σάββατο και την Κυριακή ετοίμασα μερικές λιχουδιές για να κεράσω τον κόσμο που θα ερχόταν στην παρουσίαση του βιβλίου μου, στα πλαίσια ενός φεστιβάλ παιδικού βιβλίου που διοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο Γραπτό.

Ήταν μια όμορφη και χαλαρή βραδιά. Η Ιφιγένεια δεν έφυγε από το πλευρό μου όση ώρα παρουσίαζα το βιβλίο και ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει τα (τολμώ να πω δημοφιλή πια) μπισκότα με 3 υλικά, τις μπάρες δημητριακών με κρέμα σοκολάτα και τις τορτίγιας με κοτόπουλο και σαλάτα Caesar’s που είχα ετοιμάσει.

Όλα τα παιδάκια με διαβεβαίωσαν ότι τα μπισκότα μου είναι τα πιο νόστιμα του κόσμου! Πόση χαρά!

grapto

Την Κυριακή επίσης ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Κέικ.

Σας έχω ξαναμιλήσει για αυτή την ξεχωριστή γιορτή εδώ. Έφτιαξα λοιπόν ένα θρεπτικό κέικ με μπανάνα και κακάο.

Στο οποίο πρόσθεσα κόκκους κακάο, για μια διαφορετικότητα στη γεύση και την υφή. Οι κόκκοι κακάο είναι ευχάριστα τραγανοί με εξαιρετικά βαθιά γεύση (ευχαριστώ πολύ Λου που μου τους προμήθευσες).

Κέικ με μπανάνα και κακάο

Από τις τέσσερις μπανάνες της συνταγής, οι τρεις χρησιμοποιούνται στη ζύμη πολτοποιημένες, ενώ η τέταρτη κόβεται κατά μήκος στη μέση και τοποθετείται στην επιφάνεια. Πλούσια γεύση φρούτου σε συνδυασμό με πολύ αφράτη υφή λοιπόν.

Επιπρόσθετα, η ποσότητα της ζάχαρης είναι περιορισμένη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το κακάο και τους κόκκους κακάο που χρησιμοποιούμε μάλλον σε αφθονία, έχει σαν αποτέλεσμα το κέικ μας να μην είναι και τόσο γλυκό. Υγιεινό δεν θα το πω, αλλά είναι ένα κέικ που προσφέρεται για κατανάλωση από μικρά παιδιά και που άνετα μπορεί να αποτελέσει το σνακ του γραφείου.

Κέικ με μπανάνα και κακάο

Εκτός απροόπτου, θα τα ξαναπούμε με καινούρια ανάρτηση την επόμενη εβδομάδα. Αποφασίσαμε με τον Κωστή να φύγουμε οικογενειακώς για μερικές ημέρες. Η ξεκούραση και η επαφή με τη φύση θα μας κάνει καλό και θα μας ανανεώσει σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά.

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και την αγάπη σας :)

Κέικ με μπανάνα και κακάο

Κέικ με μπανάνα και κακάο

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 50 minutes
Συνολικά: 1 hour 5 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: κέικ με κακάο, κέικ με μπανάνα
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα
Ένα θρεπτικό κέικ με μπανάνα και κακάο, στο οποίο προσθέτουμε κόκκους κακάο, για μια διαφορετικότητα στη γεύση και την υφή. Αυτό το κέικ έχει πλούσια γεύση φρούτου σε συνδυασμό με πολύ αφράτη υφή.

Υλικά

  • 4 μεγαλούτσικες και ώριμες μπανάνες
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 45 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 ml γάλα
  • 50 γρ. κόκκους κακάο + λίγους ακόμα για το πασπάλισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
  • Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα).
  • Βάζουμε σε μπολ τις 3 μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Με το μίξερ σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τους κόκκους κακάο.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα.
  • Κόβουμε την τελευταία μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ. Την πασπαλίζουμε με λίγους ακόμα κόκκους κακάο και ψήνουμε το κέικ για 50-60’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.

Σημειώσεις

Συνταγή με μικρές προσαρμογές από εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




34 ΣΧΟΛΙΑ

Ελπιδα 5 Φεβρουαρίου 2016 - 00:13

Ερμιονη γεια σου,
Μαμα κι εγω, με δυο κοριτσακια περιπου σαν τα δικα σου, εργαζομενη, που λατρευει τη σοκολατα κι…εκει τελειωνουν οι ομοιοτητες μας, γιατι…εγω ουτε ενα κεικ δεν μπορω να φουσκωσω! Ιδου:
Βλεποντας την προτελευταια σου αναρτηση με κεικ μπανανα, ειπα να το κανω αλλα με πιο full chocolate (καταλαβαινεις). Ετσι κατεληξα σε αυτην την παλιοτερη του Μαιου. Και φυσικα δεν μου βγηκε καλη. Δεν ειναι αφρατο και αερινο. Ειναι βαρυ και υγρο καπως (αν και ευγεστο). Τις προαλλες απετυχα κ μετο αγαπημενο μου κεικ σου με ξινογαλα. Δεν ειμαι καμια expert αλλα να μην μπορω μα φουσκωσω ενα κεικ. Μπορει να φταινε οι μπανανες , να το βαραινουν? (To χω παθει κ με το banana bread). Τις προαλλες το απεδωσα στις μικρες που ανοιξαν τον φουρνο 2 φορες πριν να ναι ετοιμο (τωρα κρατουςα τςιλιες). Τη συβταγη την ακολουθησα κατα γραμμα. Τι να πω ? ληγει το baking powder που το χω σε βαζακι? οποια βοηθεια καλοδεχουμενη.
Ευχαριστω κ keep posting μαζι με τις ωριαες ιςτοριες σου. Απολαμβανω το μπλογκ σου εδω και χρονια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 25 Μαΐου 2015 - 21:07

Η εξοχή είναι το ιδανικότερο μέρος για να πάρετε δυνάμεις!!! Το κέικ δείχνει υπέροχο!!!
Καλό βράδυ και περαστικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 24 Μαΐου 2015 - 20:53

Αν και με καθυστέρηση, να σας ευχηθώ κι εγώ να είναι περαστική η περιπέτειά σας και να μην ξαναζήσετε κάτι παρόμοιο…
Όσο για το υπέροχο κέικ, να μια ωραία ιδέα να δοκιμάσω κι εγώ cocoa nibs που δεν έχω αξιωθεί ακόμα! Η μπανάνα είναι πάντα σιγουράκι σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, οπότε πιστεύω ότι θα είναι φανταστικό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δήμητρα 22 Μαΐου 2015 - 09:59

Καλημέρα και απο μένα…υπέροχη ανάρτηση η σημερινή…περαστικά και σιδερένιο το κοριτσάκι σου!!!!μια ερώτηση έχω τους κόκκους κακάου από που μπορώ να τους προμηθευτώ….θέλω να το φτιάξω οπωσδήποτε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 22 Μαΐου 2015 - 15:26

Γεια σου Δήμητρα!
Από όσο γνωρίζω, κόκκους κακάο μπορείς να βρεις σε φαρμακεία κ σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 21 Μαΐου 2015 - 14:17

Ερμιόνη μου καλή, εύχομαι σήμερα που γιορτάζετε κιόλας να είστε όλη η οικογένεια γεροί, κεφάτοι και αγαπημένοι. Να σπάσει κάθε γκαντεμιά και αναποδιά.
Το κέικ φαίνεται πολύ καλό και η “πονηριά” με τη μπανάνα στο τέλος σούπερ!
Φιλιά πολλά και να έχεις ένα όμορφο και ήρεμο Π/Σ/Κ από αύριο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @kouzinista 21 Μαΐου 2015 - 12:50

Περασμένα, ξεχασμένα, Ερμιόνη μου! Εύχομαι από δω και πέρα όλα να πάνε καλά.
Το κέικ σου ανήκει στην δική μου κατηγορία πρέπει-οπωσδήποτε-να-το-δοκιμάσω γιατί περιέχει όλα τα αγαπημένα μου υλικά και, κρίνοντας από τις φωτογραφίες σου, έχει υπέροχη υφή. Λατρεύω την υγρασία και το φρουτώδες άρωμα που χαρίζουν οι μπανάνες στα κέικ και σε συνδυασμό με τους τραγανούς κόκκους κακάο κάνουν το συγκεκριμένο κέικ τον “ιδανικό προορισμό” για τις παραγινομένες μπανάνες που περιμένουν υπομονετικά στο ψυγείο μου.
Φιλιά και καλή ξεκούραση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 20 Μαΐου 2015 - 15:16

Σιδερένια η μικρή και πλέον μόνο χαμογελαστοί όλοι σας!
Η επαφή με την φύση θα σας τονώσει, είναι σίγουρο!
Το κέικ πλούσιο σε γεύση σοκολάτας με τους κόκκους κακάο και φρουτένιο.
Καλά να περάσετε!Σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δανάη 20 Μαΐου 2015 - 14:31

Νόστιμη συνταγή!
Υπάρχει τρόπος να ψηθεί από εμάς που δεν έχουμε φούρνο με αέρα;;;

ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 20 Μαΐου 2015 - 20:47

Καλησπέρα Δανάη,
Μπορούμε να ψήσουμε το κέικ στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.
Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, επειδή αλλάζουμε τη λειτουργία του φούρνου, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί σε σχέση με το χρόνο ψησίματος και να τον προσαρμόσουμε ανάλογα.
Ξεκινάμε να ελέγχουμε το κέικ μετά από 40′ ψησίματος και το βγάζουμε από το φούρνο αφού κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
Εάν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο, είμαι στη διάθεση σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δανάη 21 Μαΐου 2015 - 18:55

Χθες έφτιαξα την συνταγή και τώρα τρώω το προτελευταίο κομμάτι ;-)
Πραγματικά υπέροχη γεύση και λίγο διαφορετική από τα ελληνικά δεδομένα.

Ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 22 Μαΐου 2015 - 15:24

Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!
Να ´σαι καλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
κικη 20 Μαΐου 2015 - 11:17

Ερμιονη μου τελος καλο ολα καλα!αφηστε το πισω σας και απολαυστε το ταξιδακι σας,ευχομαι να ξεκουραστεις και να χαλαρωσεις και να γεμισεις μπαταριες που λεμε!!!!
Το να σου λενε τα παιδακια “τα καλυτερα μπισκοτα του κοσμου” νομιζω ειναι μεγααααααλη τιμη και μεγααααλη αληθεια!!!μπραβο Ερμιονη παντα να προοδευεις,σου το ευχομαι ολοψυχα!!!
το κεικ σου σημερα ειναι τελειο,οπως παντα βεβαια!!!!!
πολλα φιλια και να περασετε υπεεεροχα!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 20 Μαΐου 2015 - 11:09

Υπέροχο το κέικ σου Ερμιόνη μου… το καταλιμπίστηκα!!!
Χάρηκα που τώρα πια είστε καλά!! Ξέρω καλά αυτή την ταλαιπωρία γιατί και η Βασιλική μας είχε τα ίδια πέρυσι! Η ιδέα για το ταξιδάκι είναι καταπληκτική κι εύχομαι να περάσετε τέλεια!!
Φιλιά καλημέρας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 20 Μαΐου 2015 - 09:40

Περαστικά Ερμιόνη μου και σιδερένια η μικρή σας. Αχ μωρέ ταλαιπωρήθηκε.
Καταλαβαίνω την στεναχώρια σας. Τέλος καλό όμως. Αντε και να είναι το τελευταίο.
Η ιδέα σας για το ταξιδάκι είναι τέλεια. Νομίζω θα κάνει σε όλους καλό. Να περάσετε υπέροχα και να το χαρείτε.

Το κέικ πολύ μου αρέσει. Θα ήθελα να το δοκιμάσω με τους κοκκους κακάο.

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 19 Μαΐου 2015 - 23:48

Σιδερένιες, τι να πω για αυτά που περάσατε, περαστικά και ελπίζω να ήταν η τελευταία σας περιπέτεια και απο δω και πέρα να έχετε μόνο ευχάριστα καιόμορφες στιγμές. Η απόδραση που προγραμματίζετε θα σας κάνει σιγουρα να χαλαρώσετε και να τις ξεχάσετε. Όσο για το κέικ εξαιρετικό το βρίσκω. Η προσθήκη των κόκκων κακάο δίνει λίγο πικράδα που μου αρέσει και είναι και κριτσανιτά, που επίσης μου αρέσει πολύ (για να μην βαριέμαι).Ωραία η ιδέα της μπανάνας πάνω στο κέικ, θα καραμελώνει και θα είναι μούρλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία 19 Μαΐου 2015 - 23:44

Ωχ μωρέ κρίμα το μικρουλάκι σας! Ευτυχώς που αναρρώσατε Ερμιόνη μου και γυρίσατε στο σπιτάκι σας! Μακάρι να μην περάσετε ξανά τέτοια ταλαιπωρία… όσο για το κέικ σου, οκ, τι να πω μου έτρεξαν τα σάλια βραδιάτικα! φιλάκια και καλά να περάσετε στο ταξιδάκι σας, ελπίζω να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 19 Μαΐου 2015 - 23:33

Ερμιόνη μου περαστικά στό κοριτσάκι σου!!Στεναχωρέθηκα πού είδα τήν φωτογραφία μέ τό χεράκι του καί τό ορρό.Ψυχουλάκι μου!Καλές διακοπές καί καλά νά περάσετε!!!Τό γλυκάκι σου,εξαιρετικό!!Πολύ γρήγορα θά δοκιμαστεί!!Πολλά φιλάκια γλυκειά μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby 19 Μαΐου 2015 - 16:45

Ερμιόνη μου, τώρα διαβάζω για τις ταλαιπωρίες σας! Τι λες βρε κορίτσι! Περαστικά και αγύριστα!!!
Ορθή η απόφαση να ξεφύγετε για λίγες μέρες. Σας χρειάζεται. Να περάσετε χαλαρά και όμορφα!
Όσο για το κέικ, θα το φτιάξω χωρίς κόκκους κακάο καθώς δεν έχω αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να περιμένω να πάω να πάρω. Είναι τόοοοοοσο λαχταριστό που ανυπομονώ :)
Φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 19 Μαΐου 2015 - 15:32

Μπράβο, Ερμιόνη μου, τα κατάφερες και παίρνεις άριστα!
Όχι μόνο σαν μανούλα αλλά και σαν συγγραφέας και food blogger! Είσαι αξιοθαύμαστη!
Σου στέλνω την αγάπη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Magda 19 Μαΐου 2015 - 13:54

Ωχ βρε Ερμιόνη τί ήταν αυτό;; Λυπάμαι πολύ που η μικρή σου πέρασε τέτοια περιπέτεια. Ευτυχώς όλα είναι καλά τώρα. Φαντάζομαι θα λαχταρήσατε με τον άντρα σου!! Να περάσετε όμορφα στις διακοπές σας, έστω και ολιγοήμερες, και να δεις που όλα θα φτιάξουν. Το κέικ σου υπέροχο. Σε φιλώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
butterfly 19 Μαΐου 2015 - 12:38

Ερμιονακι μου περαστικα και αγυριστα να ειναι! Φιλια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευη 19 Μαΐου 2015 - 12:23

Πολλα, πολλα περαστικα σας Ερμιονη μου!! Την καημενουλα την Ισμηνη..Δυσκολο να μην στεναχωριεσαι αλλα παει περασε πια!! Η Ισμηνη σε λιγο καιρο ουτε που θα το θυμαται..ειδικα αν της φτιαξεις μερικα μπισκοτακια κ κεκακια αφιερωμενα σε εκεινη!!! Σκεψου θετικα κ πολυ καλα το σκεφτηκατε να ξεφυγετε στην εξοχη!!
Το κεικ σου φαινεται υπεροχο!!!! Οι φωτος ακομα μια φορα μιλανε μονες τους!!
Πολλα φιλακια κ να περασετε πανεμορφα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Π 19 Μαΐου 2015 - 12:09

Ερμιόνη κουράγιο, εγώ πέρασα το ίδιο με τον γιό μου όταν ήταν 9 μηνών καθώς από αμυγδαλίτιδα δεν έπινε, δεν έτρωγε και είδα στην πάνα του κάτι ροζ τα οποία ήταν άλατα καθώς είχε ξεκινήσει η αφυδάτωση (είχα φοβηθεί ότι ήταν αίμα). Νοσηλευτήκαμε 4 μέρες και επειδή εκείνη την εποχή (πριν από 5 χρόνια) ηταν σε έξαρση ο ιός κοξάκι μέχρι και παρακέντηση του έκαναν για να βεβαιωθούν ότι δεν έχει κάτι πιο σοβαρό. Είχα χάσει χρόνια από την ζωή μου εκείνες τις ημέρες. Δεν είχα φύγει καθόλου από το πλευρό του 4 μέρες, παρά μόνο για 2 ώρες να πάω σπίτι να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω. Το κοριτσάκι μου που ήταν 2,5 ετών εκείνη την εποχή, δεν το είδα καθόλου αυτές τις ημέρες καθώς φοβόμουν ότι δεν θα με άφηνε να φύγω για το νοσοκομείο. Ένας εφιάλτης απίστευτος. Ακόμα το θυμάμαι και σηκώνεται η τρίχα μου. Καμία μαμά να μην πρέπει να τα περνάει αυτά.
Ευτυχώς περασμένα ξεχασμένα και να είναι όλα τα παιδάκια πάντα καλά και ευτυχισμένα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 19 Μαΐου 2015 - 11:39

Αχ βρε κοριτσάκι πολύ στεναχωρέθηκα για την μικρή σας και την ταλαιπωρία σας! Ευτυχώς όλα καλά.Να περάσετε όμορφα στην εκδρομή σας και να χαλαρώσετε.
Το κέικ μπανάνας είναι τέλειο! Κόκους κακάο? Ωραία προσθήκη!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
viki 19 Μαΐου 2015 - 11:37

Περαστικα σας ευχομαι Ερμιονη μου και συντομα να μπορεσετε να βρειτε και παλι τους ρυθμους σας. Σιγουρα σε αυτο θα βοηθήσουν και οι λίγες μέρες στην εξοχή. Τέλειο φαίνεται το γλυκάκι!!! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 19 Μαΐου 2015 - 11:36

Ολόθερμες ευχές για περαστικά και να μην σας ξαναβρεί τίποτε τέτοιο ποτέ ξανά.

Κεκάκι λαχταριστό σοκολατο-μπανανένιο, όπως αρέσει σε όλα μα όλα τα παιδιά, ακόμη και τα πιο δύσκολα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα-two boys and hope 19 Μαΐου 2015 - 11:33

και παλι περαστικα σας Ερμιονη μου!! Και βαλτε και καμια χαντρα βρε παιδι μου!! Μακαρι να μην σας ξανατυχει κατι τετοιο!! Επίσης.. το κεικ σου υπεροχο ως συνηθως!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δήμητρα 19 Μαΐου 2015 - 10:51

Ερμιόνη μου περαστικά σας, να είναι το τελευταίο.
Συγκινήθηκα με την φωτογραφία της μικρούλας σας, αλλά τώρα που θα την περιλάβεις με τις νοστιμότατες και θρεπτικότατες συνταγούλες σου θα γίνει περδίκι!
Να περάσετε υπέροχα στην εξοχή, κι ευχαριστούμε για μια ακόμα συνταγή που θα δοκιμαστεί σύντομα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 19 Μαΐου 2015 - 10:32

Αχ βρε Ερμιόνη μου, πολύ ταλαιπωρηθήκατε! Ευτυχώς που τουλάχιστον ήταν σύντομο το διάστημα της νοσηλείας και συνήλθε η μικρή πλέον! Συμμερίζομαι την αναστάτωσή σας και εύχομαι να είναι η τελευταία ταλαιπωρία της οικογένειας. Εννοείται πως επιβάλλονται διακοπές για ανασυγκρότηση και διασκέδαση, για να επιστρέψει και το ροζ χρώμα στα μαγουλάκια των κοριτσιών. Το κέικ δείχνει σούπερ και δελεαστικό, εγώ τους κόκκους κακάο πλέον τους έχω μόνιμα στο ντουλάπι μου και τους προσθέτω στο γιαουρτάκι μου μαζί με cranberries, κάνουν τέλειο συνδυασμό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 19 Μαΐου 2015 - 10:11

Περαστικά Ερμιόνη μου.
Καλά θα κάνετε να φύγετε λίγο. Καλές διακοπές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 19 Μαΐου 2015 - 10:05

Περαστικά και αγύριστα να είναι Ερμιόνη μου!! Από την άλλη οι φωτογραφίες με την Ιφιγένεια – άγρυπνο φρουρό είναι τόσο γλυκές!! Ελπίζω να ήταν και το τελευταίο που σας έτυχε !! Τους κόκκους κακάο τους τιμώ και εγώ και πάντα χαίρομαι να βλέπω όμορφους τρόπους αξιοποίησής τους! Την καλημέρα μου και πολλά φιλιά (και κύματα θετικής ενέργειας στέλνω!!)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 19 Μαΐου 2015 - 09:59

Ευτυχώς που είστε πια όλοι καλά Ερμιόνη μου…Είναι φοβερό να βλέπουν οι γονείς το παιδί τους στο νοσοκομείο…Στις φωτογραφίες δείχνετε μια χαρά! Το γλυκάκι είναι μια σοκολατένια αμαρτία…Καλημέρα, εύχομαι να περάσετε καλή εβδομάδα, φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 19 Μαΐου 2015 - 09:48

Η μία πτέρυγα στο ΜΗΤΕΡΑ σίγουρα φτιάχτηκε από μας! Τα έχω περάσει και όχι μόνο μία φορά! Ειλικρινά δεν θέλω καν να τα θυμάμαι, προσπαθώ να τα στριμώξω όσο πιο βαθιά γίνεται στη μνήμη μου! Πολύ όμορφο το κεκάκι και ένας τέλειος τρόπος να βάλετε πίσω σας όλη την ταλαιπωρία! Φιλιά και καλή ανάρρωση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα