Κρέμα βρώμης με μπανάνα

Η κρέμα βρώμης με μπανάνα ετοιμάζεται σε 10′ μόλις, με λίγα και ωραία υλικά. Είναι γευστική, θρεπτική και μας γεμίζει ενέργεια.

Κρέμα βρώμης με μπανάνα

Το σαββατοκύριακο μας θα είναι γεμάτο βόλτες και δραστηριότητες.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου δηλαδή! Έχουμε και δύο καλέσματα για μεσημεριανό φαγητό (aka μπάρμπεκιου, παγωμένες μπίρες και λοιπά συνοδευτικά), τα οποία με χαροποιούν ιδιαιτέρως.

Μερικές φορές και οι food bloggers χρειάζονται ένα διάλειμμα από την κουζίνα. Όπως επίσης και οι πολυάσχολες μαμάδες, χρειάζονται ενίοτε να απαλλάσσονται από την έγνοια του μεσημεριανού φαγητού. Ειδικά εκείνες που πάντα αγχώνονται για το αν θα γίνει αποδεκτό από κάποιες μικρές κυρίες (aka οι πιο αυστηροί και επιλεκτικοί κριτές του κόσμου).

Ευκαιρία για τη συγκεκριμένη blogger και μαμά λοιπόν να πειραματιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με πρωινά και σνακς που τόσο πολύ της αρέσουν. Ή έστω να καταφέρει να ολοκληρώσει καμιά από τις 128 προγραμματισμένες εργασίες που έχει (για αυτές τις δύο μέρες μόνο).

Η αλήθεια είναι ότι η ετοιμασία του μεσημεριανού φαγητού δεν είναι και τόσο κουραστική. Αυτό που πραγματικά με κάνει να ξεφυσώ γεμάτη απελπισία, είναι η θέα της ούτε-και-βομβαρδισμένη-να-ήτανε κουζίνας και η σκέψη ότι πρέπει να πλύνω και να τακτοποιήσω σκεύη, να καθαρίσω τον πάγκο και (bonus) να τρίψω εστίες και πλακάκια.

Διότι φυσικά εάν είσαι τελειομανής, είσαι τελειομανής παντού και πάντα… ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο βομβαρδίζεις την κουζίνα σου. Πρέπει να το κάνεις σχολαστικά και με επιμέλεια, ούτως ώστε να χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 ώρες προκειμένου να τη συγυρίσεις και να την επαναφέρεις στην αρχική, προ-μαγειρέματος κατάσταση.

Κρέμα βρώμης με μπανάνα

Καταλάβατε τώρα γιατί είμαι τόσο χαρούμενη που δε θα χρειαστεί να μαγειρέψω αυτές τις δύο ημέρες; Όχι μαγείρεμα ισοδυναμεί με όχι καθάρισμα κουζίνας. Yeah!

Τα πρωινά μας γεύματα πάντως θα είναι δυναμωτικά, ιδιαίτερα και χορταστικά.

Όπως αυτή η κρέμα βρώμης με μπανάνα.

Αφήστε που κάπως πρέπει να αξιοποιήσω εκείνες τις 2 μπανάνες που εμφάνισαν τις πρώτες μαύρες κηλίδες. Τι καλύτερο από ένα εύκολο πρωινό με βρώμη και μπανάνα; Δεν πιστεύω να μη σας αρέσει η βρώμη; Εντάξει, η υφή της μπορεί καμιά φορά να θυμίζει χαρτί. Ωστόσο σας υπόσχομαι ότι εδώ έχει παραμείνει ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο μαζί με γάλα, γιαούρτι (εάν δεν σας αρέσει ούτε το γιαούρτι τότε εγκαταλείπω κάθε προσπάθεια να σας πείσω… ξαναπεράστε παρακαλώ την Τρίτη που θα έχουμε μια ωραία γλυκιά συνταγή), μπανάνα, κανέλα, μοσχοκάρυδο και εκχύλισμα βανίλιας.

Οπότε την επόμενη ημέρα ανοίγουμε το βάζο στο οποίο είχαμε αποθηκεύσει όλα αυτά τα υλικά και έχουμε μια κρέμα που δεν είναι ακριβώς κρέμα, αλλά δεν πειράζει που δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι, γιατί έχει πολύ ωραία γεύση και μας γεμίζει ενέργεια.

Επίσης πρέπει να σταματήσω να γράφω αναρτήσεις όταν έχω πιει πολλούς καφέδες.

Κρέμα βρώμης με μπανάνα

Κρέμα με βρώμη και μπανάνα

Eτοιμασία: 10 minutes
Μαγείρεμα: 10 minutes
Αναμονή: 8 hours
Συνολικά: 8 hours 20 minutes
Γεύμα: πρωινό
Κουζίνα: αγγλική
Λέξη-κλειδί: κρέμα με βρώμη
Μερίδες: 3
Η κρέμα βρώμης με μπανάνα ετοιμάζεται σε 10' μόλις, με λίγα και ωραία υλικά. Είναι γευστική, θρεπτική και μας γεμίζει ενέργεια.

Υλικά

  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ώριμες μπανάνες χωρισμένες σε 3 κομμάτια
  • λίγα ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
  • λίγη καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • 1 μπανάνα σε ροδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε τη βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε βάζο που κλείνει με καπάκι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.
  • Παίρνουμε τα 2/3 από κάθε μπανάνα και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη μπανάνα στο βάζο.
  • Το υπόλοιπο 1/3 από κάθε μπανάνα το κόβουμε σε ροδέλες και το προσθέτουμε και αυτό στο βάζο.
  • Τοποθετούμε το καπάκι και ανακινούμε ζωηρά, να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Κατόπιν τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη ημέρα μοιράζουμε το μίγμα σε 3 μπολ και σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια, λίγη μπανάνα ακόμα και την καστανή ζάχαρη.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




14 ΣΧΟΛΙΑ

tanja 17 Ιουνίου 2015 - 11:37

Αχ αυτή η λάντζα, και εγώ εχω την κακή συνήθεια να τα βγάζω όλα εξώ με αποτέλεσμα μετά να γίνεται ο κακός χαμός και στη δική μου κουζίνα.
Πολύ μου αρέσει η βρώμη με μπανανα για πρωινό, κυρίως που δεν χρειάζεται βράσιμό ή κάποια χρόνοβόρα διαδικασία.
Αν θέλεις, πρόσθεσε στην εκτέλεση της συνταγής ότι το βαζάκι μπαίνει στο ψυγείο όλο το βράδι, δεν το έχεις συμπεριλάβει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Ιουνίου 2015 - 22:44

Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με ζορίζει η βομβαρδισμένη κουζίνα αλλά αυτό σημαίνει ότι την απολαμβάνουμε. Έχω δει κουζίνες άψογες με τα πάντα στη θέση τους αλλά οι κάτοχοί τους δεν μαγειρεύουν… οπότε τί να το κάνω;;;;
Η πρόταση για πρωινό είναι σούπερ Ερμιόνη μου!! Υγιεινό, νόστιμο, δυναμωτικό!!!
Καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 16 Ιουνίου 2015 - 00:00

Εγώ πάντως πιστεύω ότι βομβαρδισμένη κουζίνα=ευτυχισμένη κουζίνα! (και όχι, δεν έχω κανέναν να μου την καθαρίζει όταν τελειώνω την “πολιορκία”!)
Αλλά σε κάθε περίπτωση τα κάθε είδους διαλείμματα είναι απαραίτητα! Και θέλουν και νόστιμο, δυναμωτικό πρωινό που θα μας γεμίσει ενέργεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 15 Ιουνίου 2015 - 22:54

έχεις δίκιο Ερμιόνη μου!
η βομβαρδισμένη κουζίνα είναι το μόνο δύσκολο κομμάτι της αγαπημένης μας ασχολίας, αλλά δυστυχώς αναπόσπαστο!
όσο για το πρωινό σου, είναι μια υγιεινή, νόστιμη και σούπερ πρακτική λύση για… τεμπέλικα πρωινά!
σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 14 Ιουνίου 2015 - 20:29

Πολύ ενδιαφέρουσα, νόστιμη, χορταστική και αρωματική πρόταση!
Ό τι πρέπει για να αρχίσει όμορφα η μέρα!
Φιλάκια, Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 13 Ιουνίου 2015 - 22:42

Η ώριμη μπανάνα με τη βρώμη είναι 5νόστιμος συνδιασμός !! Και τέλειο δυναμοτικό πρωινό !!

Καλό βράδυ και ευχές για μια όμορφη Κυριακή !!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 13 Ιουνίου 2015 - 22:19

Χμμ λατρεύω βρώμη δεν λατρεύω τόσο με γιαούρτι!! Καλά δεν έγινε και τίποτα….αυτό με το after της γαστρονομικής δημιουργίας σε νοιώθω απόλυτα!! Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για όλους μας!! Ελπίζω να περνάτε ένα εκπληκτικό ανεπανάληπτο Σαββατοκύριακο! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 13 Ιουνίου 2015 - 16:10

Και πολύ καλά θα κάνεις να ξεκουραστείς Ερμιονάκι μου, το αξίζεις!!
Να περάσεις όμορφα και ξεκούραστα, να ευχαριστηθείς την παρείτσα των φίλων σας και να μην σκέφτεσαι ούτε μαγειρέματα, ούτε μαζέματα.
Θα σου ομολογήσω ότι περνάω μια παρόμοια φάση, ίσως είναι το καλοκαίρι, ίσως ότι ο χειμώνας που πέρασε δεν ήταν και ο καλύτερός μου, αλλά αυτό που επιζητώ κι εγώ αυτές τις μέρες είναι χαλάρωση, βολτίτσες, λίγο ξεγνοιασιά, λιγότερο μαγείρεμα, περισσότερη ηρεμία!
Η πρότασή σου για ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό, είναι εξαιρετική!
Σε φιλώ, καλό Σαββατοκύριακο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 13 Ιουνίου 2015 - 01:24

Χορτστικό!
Τι ομορφο στα ροζ ;)

http://beautyfollower.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Ξηρουχακη 12 Ιουνίου 2015 - 16:09

Αχ, Ερμιόνη μου.Τρελλαινομαι κ γω να μαγειρεύω,να ετοιμάζω σαλάτες κ επιδόρπια,ιδίως τώρα που φροντίζω τους 2 νεαρούς.
Όμως αυτή η ακαταστασία με το χυμένο αλευρι,το ταψί όπου κόλλησαν υπόλοιπα πατσαβουρόπιας,το μίξερ που πρέπει να καθαρίσω,με * σκοτώνουν* .Εύχομαι να υπήρχε μια καλή νεράιδα,που ακουμπώντας το χάος με το ραβδάκι της,θα το μεταμορφωνε σε μια λαμπερή κ μυρωδάτη κουζίνα.Τη Δευτέρα ο Δαμιανός μου,έχει τη γιορτή του ευρωπαικού νηπιαγωγείου κ εμείς οι Ελληνίδες μαμο-γιαγιάδες πρέπει να πάμε κάποιο ελληνικό φαγητό να κερασουμε.Πες μου καμμία ιδέα Ερμιονακι μου,που να φτανει για 50 μερίδες,γιατί..στερεψα.
Μη μου πείς για πίτα η παστίτσιο,θα πάνε ολες.Κάτι πιο δημιουργικό?? Please..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 12 Ιουνίου 2015 - 15:13

Πολύ συχνά κάνουμε τέτοιες αλχημίες με υλικά σαν αυτά και ομολογώ πως η δική σου πρόταση είναι μια από τις καλύτερες Ερμιονάκι μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @kouzinista 12 Ιουνίου 2015 - 13:39

Η βρώμη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού μας και σε συνδυασμό με τη μπανάνα και τα καρύδια αποτελούν μια θρεπτική και πολύ νόστιμη πρόταση που σίγουρα θα μας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα.
Όσο για τη βομβαρδισμένη κουζίνα είναι ειδικότητα μου, ειδικά όταν βιάζομαι και θέλω να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αν και μου αρέσει η τάξη και η καθαριότητα, παρασύρομαι και συχνά δημιουργώ ένα χάος. Οι γυαλισμένες, απαστράπτουσες κουζίνες ανήκουν συνήθως σε ανθρώπους που δεν μαγειρεύουν.
Καλό σαββατοκύριακο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 12 Ιουνίου 2015 - 11:14

Νομίζω ότι οι βομβαρδισμένες κουζίνες είναι προνόμιο πολλών τελικά. Τι ωραία θα ήταν να μαγειρεύεις και να υπάρχει κάποιος να σου πλένει τα πιάτα και να σου αφήνει την κουζίνα πεντακάθαρη.
Τα πρωινά του σαββατοκύριακου είναι αγαπημένα και τα πιο νόστιμα. Τέλεια η πρότασή σου!
Να περάσετε υπέροχα, φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 12 Ιουνίου 2015 - 10:30

Αυτή τη νόστιμη/θρεπτική κρεμούλα την πρωτοέμαθα από την αδερφή μου όταν σπούδαζε στην Ελβετία. Εκεί συνήθιζαν πολύ αυτού του είδους το πρωινό και όταν το δοκίμασα ενθουσιάστηκα! Πρόκειται για πολύ νόστιμη, θρεπτική και εύκολη λύση για πρωινό (Bonus: αρέσει ιδιαίτερα στα παιδάκια!). Καλό σαββατοκύριακο Ερμιόνη μου και να περάσετε πολύ όμορφα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα