Λαζάνια πίτσα και Ευ Ζην

Τα λαζάνια πίτσα είναι ένα εύκολο και γευστικότατο πιάτο. Το ετοιμάζουμε με τα υλικά της αγαπημένης μας πίτσας, επομένως είναι ένα φαγητό ευέλικτο, που προσαρμόζεται στις δικές μας προτιμήσεις.

Λαζάνια πίτσα

Είχα πολύ καιρό να νιώσω πλήρης μέσα από την ενασχόληση μου με τη μαγειρική και το blogging.

Όπως έχω πει αρκετές φορές, είναι δραστηριότητες που με εκφράζουν και με βοηθούν να διοχετεύσω συναισθήματα. Όταν επιπρόσθετα έχουν κοινωφελή σκοπό, τότε το συναίσθημα είναι ακόμα πιο έντονο και η χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο πραγματικά ανεκτίμητη.

Την Κυριακή που μας πέρασε, βρεθήκαμε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και το φεστιβάλ Ευ Ζην. Οι τέσσερις μας και… τέσσερα μεγάλα ταψιά γαλατόπιτα! Όχι ένα για τον καθένα μας όμως. Αυτό βέβαια θα ήταν εξαιρετικά ωραίο και νομίζω μάλιστα ότι τόσο εγώ όσο και ο Κωστής θα μπορούσαμε με άνεση να καταφέρουμε από ένα ταψί, αλλά όχι.

Ανταποκρίθηκα απλά στο κάλεσμα για μαγείρεμα της ομάδας Food4Good και χαίρομαι ιδιαίτερα που έβαλα το λιθαράκι μου στην ενίσχυση της προσπάθειας της ομάδας Surfers for Life.

Η συνταγή για τη γαλατόπιτα που ετοίμασα είναι της αγαπημένης Εύας Μονοχάρη, την οποία και ευγνωμονώ που μοιράστηκε μαζί μας, διότι είναι πανεύκολη και υπέροχη.

Αυτό που διαπίστωσα (ξανά) είναι πως όταν το φαγητό προσφέρεται για καλό σκοπό έχει κάτι το μαγικό. Μοιάζει να είναι πιο νόστιμο και να κάνει τους πάντες να χαμογελούν. Την Κυριακή όλοι γύρω μου χαμογελούσαν. Περνούσαν καλά, συζητούσαν με ενθουσιασμό, συμμετείχαν στις παράλληλες δραστηριότητες. Όπου και αν έστρεφα το βλέμμα μου έβλεπα κίνηση, επικοινωνία. Οι χαλαροί ρυθμοί συναντούσαν τους πιο έντονους με απόλυτη αρμονία. Και όλα αυτά υπό τους ήχους της πιο κεφάτης μουσικής.

Ο καιρός -αν και αναποφάσιστος για πολλή ώρα- αποδείχτηκε τελικά σύμμαχος μας.

Όση ώρα βρισκόμουν πίσω από τον μπουφέ και σέρβιρα, τα κορίτσια ήταν απασχολημένα με παιχνίδια, κουκλοθέατρο, ζωγραφική και face painting.

Το μεσημέρι καθίσαμε στο γρασίδι και απολαύσαμε το γεύμα μας. Όλα τα εδέσματα, γλυκά και αλμυρά, ήταν φοβερά (και πιστέψτε με το λέω με κάθε ειλικρίνεια και όχι γιατί “πρέπει”), ωστόσο πρέπει να αναφερθώ ξεχωριστά στη fish pie της Ελένης, γιατί είναι το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι όσοι είναι πιο δύσκολοι και επιλεκτικοί στο ψάρι. Το λατρέψαμε οικογενειακώς.

Όπως επίσης λατρέψαμε τα λαζάνια πίτσα που ετοίμασα το Σάββατο.

Η ονομασία τους οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούμε τα υλικά της αγαπημένης μας πίτσας προκειμένου να τα φτιάξουμε. Στη δική μας περίπτωση είναι:

  • μπέικον
  • πιπεριές
  • τυριά που λιώνουν υπέροχα

Ήθελα πάρα πολύ να προσθέσω και φρέσκα μανιτάρια στη γέμιση, αλλά ήμουν σίγουρη ότι έτσι θα φλέρταρα έντονα με το ενδεχόμενο να μείνει νηστική η Ιφιγένεια. Καλύτερα εκ του ασφαλούς λοιπόν.

Η προετοιμασία τους δεν έχει καμιά δυσκολία, πέραν του γεγονότος ότι βράζουμε τα λαζάνια ανά πέντε προκειμένου να μην μας κολλήσουν μέσα στην κατσαρόλα. Και επίσης όταν τα βγάλουμε από το νερό, τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας και δεν τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και πάλι για τον λόγο που προανέφερα.

Λαζάνια πίτσα

Για τη γέμιση χρησιμοποιούμε ένα μίγμα από τυρί κρέμα και στραγγιστό γιαούρτι (που μπορεί κάλλιστα να είναι και ελαφρύ), το οποίο εμπλουτίζουμε με τα υλικά της προτίμησης μας.

Αφού τυλίξουμε όλα τα λαζάνια σε ρολό, τα περιχύνουμε με μια ωραία σάλτσα για πίτσα (σπιτική ή έτοιμη εάν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο) και τα πασπαλίζουμε με τυρί, μπέικον και πιπεριές.

Ή βασικά με ότι υλικά θέλετε… καταλάβατε τη λογική ελπίζω.

Λαζάνια πίτσα

Ψήνουμε στο φούρνο για λίγη ώρα, ίσα-ίσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί μια λαχταριστή και ροδοψημένη επικάλυψη και έτοιμα για κατανάλωση!

Μην ξεχνάτε ότι μέχρι αυτή την Παρασκευή έχουμε το διαγωνισμό για τα 4α γενέθλια του blog, με δώρο δυο αντίτυπα της Κουζίνας των γεύσεων.

Λαζάνια πίτσα

Λαζάνια πίτσα

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ιταλική
Λέξη-κλειδί: λαζάνια πίτσα
Μερίδες: 18 ρολά
Τα λαζάνια πίτσα είναι ένα εύκολο και γευστικότατο πιάτο. Το ετοιμάζουμε με τα υλικά της αγαπημένης μας πίτσας, επομένως είναι ένα φαγητό ευέλικτο, που προσαρμόζεται στις δικές μας προτιμήσεις.

Υλικά

  • 18 λαζάνια σε φύλλα

Για τη γέμιση:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένη
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Και ακόμα:

  • 500 γρ. κόκκινη σάλτσα σπιτική ή έτοιμη
  • 120 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 120 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ πράσινη πιπεριά μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
 

  • Βράζουμε τα λαζάνια ανά πέντε για 3’ σε άφθονο αλατισμένο νερό. Θέλουμε να μπορούμε να τα τυλίξουμε σε ρολό χωρίς να σπάνε. Τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι να ενωθούν.
  • Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα λαζάνια και τα τυλίγουμε σε ρολό.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από τη σάλτσα στον πάτο του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε και την απλώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Αραδιάζουμε με προσοχή τα λαζάνια και τα επικαλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με τα τυριά, το μπέικον και την πιπεριά.
  • Ψήνουμε τα λαζάνια για 30’, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια τους.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15’ και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




23 ΣΧΟΛΙΑ

Eleanna | foodaki.com 20 Ιουνίου 2015 - 02:11

Μπράβο κορίτσια, πολύ ωραία δουλειά! Μακάρι να μην είχα υποχρεώσεις εκείνο το Σ/Κ που με κράτησαν μακριά, αλλιώς θα είχα βοηθήσει κι εγώ :)

Τα λαζάνια τώρα είναι σκέτη αμαρτία. Μα δεν μπορείς να βάζεις τα δυο αγαπημένα μου φαγητά σε ένα, πώς να αντισταθώ τώρα η φτωχιά; ;) Θα γίνουν σύντομα, μου άνοιξες την όρεξη! ΦΙλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Ιουνίου 2015 - 22:47

Κατ’ αρχήν φαίνεται ότι περάσατε τέλεια Ερμιόνη μου!!! Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και τα κορίτσια είναι κα-τα-ολη-κτι-κά!!!!!!
Όσο για τη συνταγή για τα λαζάνια είναι λουκούμια και η απόλυτη νοστιμιά!!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη {The Foodie Corner} 16 Ιουνίου 2015 - 17:40

Πολύ νόστιμη συνταγή Ερμιόνη, σίγουρα θα αρέσει πολύ και στον Μίστερ. Θα τη δοκιμάσω! Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και για όλη σου τη βοήθεια στο Φεστιβάλ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
κικη 11 Ιουνίου 2015 - 11:48

Μπραβο Ερμιονη,και του χρονου με υγεια να βρισκεσαι ξανα εκει!!!!συγχαρητηρια σε ολους!
η ιδεα της σημερινης σου συντααγης ειναι ΤΕΛΕΙΑ!Δεν νομιζω να δοκιμασει καποιος και μην φαει αυτο το καταπληκτικο πιατο!!!
λαχταριστο νοστιμο εμφανισημο!!!!!
πολλα φιλια Ερμιονη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @kouzinista 11 Ιουνίου 2015 - 11:40

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά που μέσα σε όλα βρήκες τον χρόνο να συμμετάσχεις σ’ αυτήν την τόσο αξιόλογη προσπάθεια και πρόλαβες να ανεβάσεις και συνταγή! Με τόσο καλό φαγητό, χαμόγελα, ενθουσιασμό και θετική διάθεση, είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν πέρασαν υπέροχα! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!
Η συνταγή για τα λαζάνια πίτσα, με το λιωμένο τυρί και τα τραγανά κομματάκια μπέικον, μου άνοιξε την όρεξη κι ας είναι πρωί ακόμα. Πώς να αντισταθείς σε ένα τέτοιο πιάτο; Και να μην πεινάς, τρως!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marian 10 Ιουνίου 2015 - 20:27

Τυρί κρέμα διαβάζω και συγκινούμαι. Η ανάρτηση σου με ξελίγωσε. Επειδή ξερω από τωρα οτι θα την ερωτευτώ αυτή τη συνταγή, μάλλον θα αργήσω σκοπίμως να τη δοκιμάσω :)
Σε ευχαριστώ πάντως π ανεβάζεις εξαιρετικές συνταγές και υπάρχει εδώ ένας ανοιχτός κατάλογος επιτυχίας για εμάς τις ακαμάτρες. Δεν υπάρχει συνταγή σου που να τη δοκίμασα και να μην πέτυχε! Να εισαι καλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
βαγγελιώ 10 Ιουνίου 2015 - 20:12

συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου σε μια τέτοια δράση..όσο για τα λαζάνια πίτσα μιαμ μιαμ η συνταγή μπαίνει στις αγαπημένες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dora 10 Ιουνίου 2015 - 12:28

Αγαπημενη μεσα απο εσενα κ το blog σου θ’αφησουμε μνημες μυρωδιες στα παιδια μας .Να εισαι παντακαλα.Θα ηθελα να σε ρωτησω τα λαζανια γιατι πρεπει να τα τυλιξουμε ρολο κ ποια εινα τα υλικα που βαζουμε μεσα.Φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 10 Ιουνίου 2015 - 12:15

Συμφωνώ απόλυτα με την περιγραφή των συναισθημάτων σου για την περασμένη Κυριακή. Έτσι ένιωσα κι εγώ!
Τα λαζάνια σου τα βλέπω και τα ονειρεύομαι μπροστά μου, υπέροχα!!
Σε φιλώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby 10 Ιουνίου 2015 - 11:10

Είναι πολύ όμορφο να προσφέρεις συμμετέχοντας σε κοινωφελείς δράσεις σαν και αυτή.
Οι φωτογραφίες σου, όπως πάντα, υπέροχες και το food styling σου, όπως πάντα, πάρα πολύ όμορφο!
Η μικρή γατούλα σου, Ιφιγένεια, και το Ισμηνάκι, κουκλίτσες!
Φιλιά πολλά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Mari 10 Ιουνίου 2015 - 00:34

Τι τέλεια Ερμιόνη!! Αυτά αν τα φτιάξω ο γιόκας μου θα φάει όλο το ταψί!! Όχι πως εγώ θα πάω πίσω, πρέπει να είναι πολύ νόστιμα!!
Πολύ σας χαίρομαι Ερμιόνη που μαγειρέψατε για καλό, μακάρι να μπορούσα να το κάνω κι εγώ!!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 - 22:39

Είδα πολλές φωτογραφίες γενικότερα από την εκδήλωση και φαίνεται ότι ήταν όλα τέλεια, και ότι περάσατε ακόμα καλύτερα! Μπράβο για τον κόπο και την προσπάθειά σας, μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς από μακριά να συνεισφέρουμε!
Η μικρές κλέβουν για άλλη μια φορά την παράσταση!
Όσο για τα λαζάνια-πίτσα, είναι από αυτά τα φαγητά που δε θες να τελειώσει το πιάτο σου ποτέ, ούτε το ταψί!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα-two boys and hope 9 Ιουνίου 2015 - 22:21

πρεπει να περάσατε τρομερα!! και η συνταγη τα σπαει!! μπραβο Ερμιονάκι!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 9 Ιουνίου 2015 - 21:35

Πρέπει να περάσατε πολύ όμορφα Ερμιόνη μου κι αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες σας. Πράγματι τα πάντα είναι ακόμα καλύτερα όταν είναι για καλό σκοπό!
Τα λαζάνια κορυφαία και λέω να τα φτιάξω την Κυριακή!!!!!
Πολλά φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria 9 Ιουνίου 2015 - 20:44

Γεια σου γλυκιά μου Ερμιόνη! Ηταν πραγματικά μια υπέροχη μέρα, πέρασα τόσο ωραία και χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα και από κοντά! Όσο για τη συνταγή… τί να πω?…δύο αγαπημένα σε ένα… εύκολα και με σίγουρη επιτυχία. Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΩΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑ 9 Ιουνίου 2015 - 18:09

Eρμιονη μου,συγχαρητηρια!!!Εισαι πολυ σπουδαια.Οι φωτογραφιες με τις κορες σου,φανταστικες.Τα λαζανια,τα βλεπω και παθαινω.Ειναι στα αμεσα μαγειρεματα.Καταλαβαινω,οτι νιωθεις υπεροχα.Το δειχνεις και στις φωτο.Να εισαι παντα καλα και να δραστηριοποιεισαι σε κοινωφελεις σκοπους.Φιλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 9 Ιουνίου 2015 - 15:33

Χάρηκα πολύ που σας είδα οικογενειακώς εκεί!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 9 Ιουνίου 2015 - 14:30

Φαίνετε στις φωτογραφίες πόσο όμορφα περάσατε Ερμιόνη! Το χαμόγελο ως τα αυτιά! Είναι ευχάριστο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις! Τα λαζάνια σου είναι απίθανα!Με τόσα τυριά και ωραία υλικά μόνο απίθανη θα μπορούσε να είναι δηλαδή! Πήγε για προώθηση κούκλα..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ζηνα 9 Ιουνίου 2015 - 14:06

υπεροχη συνταγη που σιγουρα θα τη δοκιμασουμε το Σαββατο που εχουμε βραδια σινεμα με τη μικρη μου. Παντα ομορφες στιγμες να εχετε!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 9 Ιουνίου 2015 - 10:40

Καλημέρα Ερμιόνη !! Πραγματικά πολύ όμορφη ενέργεια, ειδικά όταν πρόκειται να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Συμφωνώ απόλυτα ότι το φαγητό μας ενώνει! Και τί ωραίες οι φώτο με τα κορίτσια!! Πάντα έτσι θέλω να σε βλέπω χαμογελαστή με σκοτεινό καιρό στο φόντο εντάξει; (με έπιασες έτσι;) ! Φιλιά πολλά !
Υ.Γ. 1. Τα λαζάνια σου ο Γιάννης θα τα λατρέψει οπότε θα δοκιμαστούν λίαν συντόμως!
2. Και αν σου πω ότι φαίνεται η καλή σου διάθεση από τις φωτό σου τί θα μου πεις;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 9 Ιουνίου 2015 - 10:30

Πολύ ωραία τα λαζάνια Ερμιόνη μου, η γέμιση φαίνεται νοστιμότατη!
Ήταν πολύ όμορφα την Κυριακή! Χάρηκα που σε είδα έστω και για λίγο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@thegreenmixer 9 Ιουνίου 2015 - 10:14

Μπράβο σου που προλαβαίνεις και συμμετέχεις σε τέτοιες δράσεις, πραγματικά είναι πολύ καλές προσπάθειες. Κρίμα που φέτος δεν κατάφερα ούτε να περάσω για βόλτα απο κει, πέρσι ήταν πολύ ωραία παρότι είχε ρίξει πολύ βροχή.
Πολύ ωραίο το πιάτο, είμαι μεγάλη μακαρονού και ο συνδυασμος με τα υλικα της πίτσας δεν θα αφήσει κανενα αδιάφορο.
Τα λαζάνια όταν τα βγαλουμε από το νερό τα ακουμπάμε σε κάποια πετσέτα ή πιάτο στον πάγκο?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 9 Ιουνίου 2015 - 10:09

Καλημέρα Ερμιόνη μου! Φαίνεσαι πολύ χαρούμενη στις φωτογραφίες, άρα θα περάσατε πολύ όμορφα. Καλά για τις κορούλες σου δεν έχω αμφιβολία. Θα κάνω μία βόλτα να δω την γαλατόπιτα και την fish pie Που μας προτείνεις.
Super τα λαζάνια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα