Νηστίσιμες καριόκες και δωροθεσία

Νηστίσιμες καριόκες

Η Καθαρά Δευτέρα είναι νομίζω μία από εκείνες τις ημέρες που κρύβουν μέσα τους μία μικρή δόση μαγείας.

Είναι μία ημέρα για την οποία ανυπομονώ, μάλλον γιατί τη θεωρώ προάγγελο της άνοιξης.
Ακόμα και όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, επιδιώκουμε να την περνάμε στο εξοχικό, με καλή παρέα και λαχταριστά εδέσματα.

Νηστίσιμες καριόκες

Φέτος λοιπόν, που ο καιρός αποδείχτηκε σύμμαχος, πετάξαμε το χαρταετό μας δίπλα από τη θάλασσα, ατενίζοντάς την, παρατηρώντας το βαθύ της μπλε να σμίγει με το γαλάζιο του ουρανού.
Περπατήσαμε σε χωμάτινα δρομάκια γνώριμα και αγαπημένα.
Σταθήκαμε με θαυμασμό μπροστά σε κάθε ολάνθιστη αμυγδαλιά.
Πιαστήκαμε από το χέρι και τρέξαμε ανέμελα μαζί με τα κορίτσια μας και τις μικρές του αδερφού μου.
Φάγαμε έξω, στην αυλή του σπιτιού, περιτριγυρισμένοι από μια πανέμορφη φύση που ολοένα και πρασινίζει, ολοένα και μοσχοβολά!

Λιτό και μεγαλειώδες το τραπέζι της Καθαροδευτέρας.

Με τη λευκή φασολάδα που χρόνια τώρα μαγειρεύει η μαμά μου, τα ντολμαδάκια, τις ελιές και τα τουρσιά, τις ντομάτες και τα αγγουράκια, την πρωταγωνίστρια λαγάνα και το χαλβά με σοκολάτα.
Και για τον -πάντα γλυκό- επίλογο, νηστίσιμες καριόκες. Και την Ισμηνούλα να τραγουδά με κέφι το «πώς το τρίβουν το πιπέρι του διαβόλου οι καλογέροι». Χωρίς να παραλείπει τα ενδιάμεσα «κι αμάν-αμάν» :)

Νηστίσιμες καριόκες

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το βραβευμένο βιβλίο «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Όπως αναφέρεται στον πρόλογο, το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε δύο γυναίκες που ενέπνευσαν την αγαπημένη σεφ, τη μαμά και τη γιαγιά της, αλλά και σε όλες τις μανούλες που μαγειρεύουν με φροντίδα και αρχοντιά, χαρίζοντας με τα φαγάκια τους στα παιδιά τους γευστικές μνήμες και συναισθηματική ασφάλεια.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε εννέα ενότητες:

  • ορεκτικά-μεζέδες
  • αλοιφές-σαλάτες
  • πίτες-τάρτες
  • ψάρια-θαλασσινά
  • ρύζια-ζυμαρικά
  • λαχανικά-λαδερά
  • σούπες-όσπρια
  • κεράσματα-γλυκά
  • θησαυροί από το κελάρι

Περιέχει 114 συνταγές, όμορφα φωτογραφημένες, ιδανικές για όσους προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή και φυσικά για την περίοδο της νηστείας που μόλις ξεκίνησε!
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές είναι απλά και οι οδηγίες σαφείς και αναλυτικές.

Καινούριος μήνας, καινούριος διαγωνισμός!

Τρεις τυχερές αναγνώστριες/αναγνώστες λοιπόν, θα κερδίσουν το βιβλίο και εκτός από τις νηστίσιμες καριόκες (βεβαίως-βεβαίως), θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μία πληθώρα συνταγών επηρεασμένων από τη γευστική μας παράδοση, δοσμένων ωστόσο με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση και να μου πείτε ποιο είναι το αγαπημένο σας νηστίσιμο φαγητό ή γλυκό! Ελάτε, θέλω ιδέες!
Εάν έχετε την καλοσύνη να κοινοποιήσετε το διαγωνισμό στο facebook ή/και να δηλώσετε ότι σας αρέσει η σελίδα των tastes, θα σας είμαι όπως πάντα ευγνώμων!

Νηστίσιμες καριόκες

Για το τέλος, σας έχω τα αποτελέσματα που προηγούμενου διαγωνισμού με δώρο το βιβλίο ζαχαροπλαστικής του Hummingbird Bakery.
Η τυχερή αναγνώστρια είναι η Ανατολή, η οποία άφησε το υπ’ αριθμόν 68 σχόλιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Συγχαρητήρια Ανατολή, θα επικοινωνήσω μαζί σου για τις λεπτομέρειες!

hummingbird-results-2

Καλό μήνα να έχουμε! Σας αφήνω με εικόνες από την Καθαροδευτέρα μας :) Εσείς πώς περάσατε αλήθεια;

Νηστίσιμες καριόκες

Eτοιμασία: 1 hour
Γεύμα: επιδόρπιο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: νηστίσιμες καριόκες
Μερίδες: 15

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 100 ml νερό
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Για τις καριόκες:

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. υποβρύχιο με γεύση βανίλια
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • 600 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
 

  • Για το σιρόπι, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10’ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε.
  • Για τις καριόκες, λιώνουμε την κουβερτούρα και το υποβρύχιο σε μπεν μαρί.
  • Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά την τριμμένη φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το κακάο, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και το μίγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Το αφήνουμε για 20’ να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.
  • Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε πάνω του το μίγμα. Τυλίγουμε και με τις παλάμες μας πλάθουμε το μίγμα σε ρολό.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε χοντρές φέτες, πάχους 1 εκ.
  • Λιώνουμε τα 600 γραμμ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Παίρνουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το περνάμε προσεκτικά κατά μήκος μιας καριόκας. Κρατώντας με το χέρι το καλαμάκι, βυθίζουμε την καριόκα στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνουμε να στάξει η περιττή ποσότητα και ξαπλώνουμε την καριόκα στη λαδόκολλα του ταψιού.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι καριόκες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η επικάλυψη σοκολάτας.
  • Τις διατηρούμε στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

117 ΣΧΟΛΙΑ

Katerina 8 Μαρτίου 2017 - 09:50

Η θάλασσα είναι μαγευτική!! Εξαιρετικές καριόκες Ερμιόνη μου! Καλή Σαρακοστή!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 8 Μαρτίου 2017 - 09:23

Καλή Σαρακοστή!!!! Οι φωτογραφίες όπως πάντα φοβερές!!! Οι καριόκες τέλειο γλυκάκι….θα δοκιμάσω σύντομα τη συνταγή!!!

Penelope 7 Μαρτίου 2017 - 12:19

Καλό σας μήνα (έστω και λίγο καθυστερημένα…) Ερμιόνη μου.
Καλή Σαρακοστή να έχετε με ότι πιο γλυκό και όμορφο κλείνει μέσα του τούτο το διάστημα των 40 (και κάτι ημερών νηστείας).
Φιλιά πολλά.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 7 Μαρτίου 2017 - 11:09

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΔΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟ ΟΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ, ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

Κατερίνα Μαγιάφη 7 Μαρτίου 2017 - 09:16

Όταν νηστεύεις ,όλα τα φαγητά και τα γλυκά είναι υπέροχα . Τα λιγοστά υλικά αναδεικνύουν τις υπέροχες γεύσεις των εδεσμάτων και αυτό είναι αρκετό . Σε μέρες νηστείας σχεδόν πάντα φτιάχνω χαλβά σιμιγδαλένιο με ξηρούς καρπούς και κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι . Άπο φαγητά τα λαδερά έχουν τον πρώτο λόγο :D

Μαρια Χατζησιμου (Maria Chatzisimou) 7 Μαρτίου 2017 - 01:03

Ερμιονη μου, ειμαι σχεδον ……παμφαγο και δυσκολευομαι να σου πω ποιο ειναι το αγαπημενο μου νηστισιμο φαγητο! Μετα απο πολλη σκεψη, σου λεω λοιπον, οτι στις πρωτες θεσεις στην καρδια μου, στρογγυλοκαθεται το “φαητό”! Το οποιο ειναι φασολια μαυροματικα, με ρυζι και “ξεροτηάνιση”!!!! Καλα σωταρισμενο ξερο κρεμμυδι, που μπαινει αφου εχει μαγειρευτει το φαγητο και δινει τετοια μυρωδια και γευση, που μοσχοβολαει ολος ο τοπος! Οι λεξεις με τα εισαγωγικα, ειναι οπως προφερονται στη Συμη, τον τοπο καταγωγης μου! Εχω φτιαξει αλμπουμ με οδηγιες βημα-βημα και θα χαρω να στις δειξω, αν μου βρεις εναν τροπο εκτος απο το email, γιατι σιγουρα εκει θα τα κανω μανταρα!

Ολγα Κοτζαμανιδου 6 Μαρτίου 2017 - 23:27

Οι καριόκες σου ειναι ιδανικες και για ενα “αριστοκρατικο” κερασμα!!
Αγαπημενο δικο μου νηστισιμο το σπανακορυζο με φρεσκα σπανακια απο τον κηπο του πεθερου!!

Ελενη 6 Μαρτίου 2017 - 22:18

Αυτες οι νηστησιμες καριοκες μας κολαζουν! Αγαπημενα φαγητα νηστειας ειναι τα καλαμαρια με ρυζι κοκκινιστα και οι ταραμοκεφτεδες και απο γλυκο χαλβας σιμιγδαλενιος με μελι. Καλη Σαρακοστη!

Αφροδίτη 5 Μαρτίου 2017 - 20:26

Καλή Σαρακοστή!

Maria 5 Μαρτίου 2017 - 13:39

Υπεροχες φωτογραφιες οπως παντα Ερμιονη. Οι αγαπημενες μου νηστισιμες συνταγες ειναι σιμιγδαλενιος χαλβας και ντολμαδακια. Αν και και για να ειμαι ειλικρινης τα φτιαχνω ολο το χρονο ,οχι μονο σε περιοδο νηστειας.

mia maria 4 Μαρτίου 2017 - 22:48

Καλά να περνάτε Ερμιόνη μου! Ωραίες καριόκες!

TaniaM 4 Μαρτίου 2017 - 19:24

Καλή Σαρακοστή! Φαίνεται εύκολη και πεντανόστιμη η συνταγή! Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα ρεβύθια και τα γεμιστά!

ΓΩΓΩ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ 4 Μαρτίου 2017 - 18:48

Αγαπημενο φαγητο φασολια γιγαντες κ γλυκο ο σιμιγδαλενιος χαλβας με καρυδια.Ευχαριστουμε

Ελενη 4 Μαρτίου 2017 - 15:04

Καλη Σαρακοστη!!! Αν και με πυρετο στο κρεβατι….ποσο θα θελα μια καριοκα!!!
Λοιπον…το αγαπημενο μου νηστισιμο φαγητο ειναι ο μουσακας…με πιπεριες,πλιγουρι…και πουρε πατατας!!!Γιαμι…γιαμι!!!!
Πολλα φιλια!!!

MariaEzln 4 Μαρτίου 2017 - 14:50

Ταχινοπιτες κ σιμιγδαλενιος χαλβας, σε ολα τα μηκη κ τα πλατη τους, με οοολες τις δυνατες παραλλαγες…τα αγαπημενα μου νηστισιμα! Ναι, ειμαι sweet tooth ? Καλη σαρακοστή ?

ΚΑΛΛΙΟΠΗ 4 Μαρτίου 2017 - 13:01

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΚΡΗΤΗ !!
ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ !! ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΤΙΣΙΜΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ , ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΤΕΣ) ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ !!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!!!

ΕΙΡΉΝΙΗ 4 Μαρτίου 2017 - 09:44

Καλή σαρακοστη! Καλή δύναμη στη νηστεία! Όπως μπορεί ο καθένας! Το βασικό είναι να κόβουμε λίγο από τον κακό μας χαρακτήρα,να ισιώνει λίγο! Πολύ χρήσιμο βιβλίο μιας και οι μέρες νηστείας μέσα στο χρόνο πλειοψηφουν. Εμένα μου αρέσει πολύ η σούπα μπρόκολο και η νηστησιμη μαγιονέζα! Οι καριοκες δείχνουν υπέροχες, αν και δεν είμαι και πολύ των γλυκών γεύσεων!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥ. 4 Μαρτίου 2017 - 00:16

Καλη Σαρακοστή να έχουμε Ερμιόνη μου!! Τέλειες οι καριόκες για την νηστεία, και όχι μόνο!!! Αγαπημένο νηστήσιμο φαγητό χταποδόσουπα, πεντανόστιμη και δυναμωτική! Και για γλυκάκι νηστήσιμο κέικ καρότου (από ένα site με προϊόντα του Αγίου Όρους, που εχει και συνταγές)!! Οι επιλογές πια σε νηστήσιμα είναι άπειρες!! Καλή συνέχεια!! Να είσαι καλά να μας εμπνέεις με την όρεξη σου για ζωη και τη δημιουργικότητά σου!! Φιλιά!!

Νάνσυ Καλογεροπούλου 3 Μαρτίου 2017 - 21:03

Οι καριόκες σου ειναι τέλειες, δεν έχω λόγια!! Το δικό μου αγαπημένο φαγητό για την Καθαρά Δευτέρα και τη νηστεία ειναι τα μαυρομμάτικα φασόλια σαλάτα. Σε φιλώ, καλή Σαρακοστή!

Παπιγκιώτη Γλυκερία 3 Μαρτίου 2017 - 18:01

Καλή Σαρακοστή να έχουμε όλοι! Όπως πάντα υπέροχη η συνταγή σου και οι φωτογραφίες! Η αγαπημένη μου νηστίσιμη συνταγή είναι η γαριδομακαρονάδα. Μακάρι να κερδίσω το βιβίο και να αποκτήσω καινούργιες αγαπημένες συνταγές! ;) Καλή επιτυχία σε όλους!

Μαρία 3 Μαρτίου 2017 - 15:23

Καλησπέρα σας!
Πολύ λαχταριστή φαίνεται η συνταγή σου Ερμιόνη μου! Αν και νηστίσιμη, εντελώς…..αμαρτωλή!!

nektaria 3 Μαρτίου 2017 - 12:32

πόσο όμορφες οι φωτογραφίες στο τέλος! μυρίζουν άνοιξη! σε ευχαριστούμε για το όμορφο δωράκι, θα είναι πολύ χρήσιμο για αυτη την περίοδο! την περίοδο της νηστείας λατρεύω τα φαλάφελ! τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα τα φτίαχνω κάθε βράδυ ή αγοράζω απ΄ έξω που είναι και λίγο πιο νόστιμα αν και λιγάκι ανθυγειινά! φιλιά πολλά στις μικρές σου! :)

ΤΣΙΟΒΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ 3 Μαρτίου 2017 - 12:03

ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΙΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Tante Kiki 3 Μαρτίου 2017 - 09:49

Ερμιόνη μου καλημέρα!!!
Περάσατε πανέμορφα την Καθαρά Δευτέρα κι αυτό φαίνεται στις υπέροχες φωτό σου!!! Τέλειες οι καριόκες …καλά στο μυαλό μου ήσουν;; :)
Γενικά, λατρεύω τις νηστίσιμες λιχουδιές!!
Πολλά φιλιά!

Χριστίνα Χρ. 3 Μαρτίου 2017 - 00:11

Το αγαπημένο μου νηστίσιμο φαγητό είναι το τηγανητό καλαμάρι! Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Φ.Μακρή 2 Μαρτίου 2017 - 23:52

Ερμιόνη μου,Πόσο φωτεινές είναι οι αναρτήσεις σου….Μπορείς να το αντιληφθείς αυτό που εκπέμπουν τα λόγια και οι φωτογραφίες σου;;Και κάλτσες βραστές να ανέβαζες,πάλι,πιστεύω,θα περνούσαμε μια βόλτα απο δω να … λιαστούμε λιγάκι, Πόσο μάλλον που μας συστήνεις τις καριόκες,τις πολυαγαπημένες!Όσο για τα νηστίσιμα,εμείς εδώ στο νησί,αν δεν αραδιασουμε στο τραπέζι όλων των λογιών τα θαλασσινά με πρώτο και καλύτερο το χταπόδι,δεν καταλαβαίνουμε νηστεία…Ρεβιθοκεφτέδες και φασόλια γίγαντες στο φούρνο συμπληρώνουν,παραδοσιακά, τα γιορτινά νηστίσιμα τραπέζια μας.Τώρα, αν με ρωτήσεις αν είναι αυτό νηστεία,στο λέω ευθαρσώς:Ούτε κατά διάνοια!Ας προσπαθούμε τουλάχιστον να νηστεύουμε από αρνητικές και κακόβουλες σκέψεις και πράξεις,που είναι και το ουσιαστικό!φιλιά!

LovingYou 2 Μαρτίου 2017 - 23:24

Καλή Σαρακοστή Ερμιόνη, πρώτη φορά κοιτάζω το blog σου και έπεσα και σε διαγωνισμό! Αγαπημένο φαγητό οι λαχανοντολμάδες με ξινό λάχανο, είναι απλά κορυφή! Καλώς σε βρήκα!

Μίνα Ν. 2 Μαρτίου 2017 - 22:55

Όλα τα θαλασσινά, ολες οι πίτες , όλα τα όσπρια, όλα τα λαδερα!!!!!Δεν έμεινε και τίποτα!!!χαχαχα

Αφροδιτη 2 Μαρτίου 2017 - 21:40

Καλη σαρακοστη υπεροχες οι νιστισιμες καριοκες .Λατρευω τον σιμιγδαλενιο χαλβα …….

Μαρυ 2 Μαρτίου 2017 - 21:35

H καλύτερη συνταγή… το απόλυτο νηστήσιμο κέηκ! Κάποιοι που τους το υνέστησα, το έχουν σαν καθημερινό στηριγμα στο αλάδωτο μενού τους!

Σισσυ Σταμου 2 Μαρτίου 2017 - 20:00

Καλο μηνα και καλη σαρακοστη!! Τι πιο υπεροχο απο ενα νηστησιμο γλυκο οπως οι καριοκες!!! Αγαπημενο μου νηστισιμο φαγητο ειναι καποιο ειδος παστιτσιου που κανω με ψητα λαχανικα, κοκκινη σαλτσα και μεγαλα λαζανια , με μπεσαμελ με νερο η γιαουρτι και ψησιμο στο φουρνο!!!

ΧΡΥΣΗ 2 Μαρτίου 2017 - 14:36

Αναμειγνύω ταχίνι με πετμέζι από σύκο σπιτικό και είναι το τέλειο άλειμμα για το ψωμί.Δοκιμάστε το

ΧΡΥΣΗ 2 Μαρτίου 2017 - 14:33

Υπέροχες και λαχταριστές.Συγχαρητήρια.Ανυπομονούμε κάθε φορά να δούμε τι συνταγή θα μας παρουσιάσειςΕίναι κουκλίτσες τα κορίτσια σου.

Βίκη 2 Μαρτίου 2017 - 13:32

Αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό σιροπιαστή ριζόπιτα της γιαγιάς μου!!! Έκανα πριν τη νηστεία το cookies and cream brownies απο το βιβλίο σου… το λάτρεψα!!!

Sapfo 2 Μαρτίου 2017 - 13:06

Αγαπημένα τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, εντός ή εκτός νηστείας!!!

Γεωργία 2 Μαρτίου 2017 - 13:05

Υπέροχες φαίνονται οι καριόκες σου Ερμιόνη μου! Αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό στο σπίτι μας είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και ειδικά μία παραλλαγή με σοκολάτα που φτιάχνω.
Καλή Σαρακοστή σε όλους.

ΣΟΦΙΑ ΠΑΤΣΑΚΗ 2 Μαρτίου 2017 - 12:37

Καλή Σαρακοστή καλό μήνα να χαίρεσαι την όμορφη οικογενειά σου.
Αγαπημένη συνταγή καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι….

Helen Gr 2 Μαρτίου 2017 - 11:48

Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή, Ερμιόνη μου!
Να περνάς πάντα όμορφα με τους αγαπημένους σου και τις γιορτές και τις καθημερινές!
Ωραία η συνταγή, ωραίο και το βιβλίο!Τη Ντίνα την εκτιμώ, είναι και κοντοχωριανή μου!
Καλή τύχη σε όλους!
Πολλά φιλιά!

Ελπίδα -two boys and hope 2 Μαρτίου 2017 - 11:34

Καλη Σαρακοστή Ερμιόνη μου!! Υπεροχο το γλυκάκι!! Θα το φτιάξω σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στη νηστεία!! Και το βιβλιο φαινεται επισης πολυ αξιολογο!! Ποσο μεγάλωσαν τα κοριτσια!! Μικρές δεσποινίδες!! Πολλα φιλια

Νατάσα 2 Μαρτίου 2017 - 10:17

Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή!
Αγαπημένη συνταγή…γιουβετσάκι με λαχανικά…πολλά λαχανικά!

Ευτυχία Καλλέργη 2 Μαρτίου 2017 - 09:48

Καλημέρα! Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή! Απ’ τα ωραιότερα νηστίσιμα για μένα χταποδάκι με σάλτσα ντομάτας και πράσινες ελιές και πιπεριές (συνταγή της Σμυρνιάς μαμάς) και τα όμορφα κρητικά χορτοπιτάκια με λογιών λογιών μυρωδικά!!!!

Ευγενια 2 Μαρτίου 2017 - 09:35

Καλη Σαρακοστή! Αγαπημένο φαγητό την περίοδο της νηστείας, μακαρονάδα με θαλασσινά, σαλάτα με φακές και για γλυκάκι υγρό κέικ με κακάο και ταχίνι.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΚΡΗ 2 Μαρτίου 2017 - 09:26

Υπέροχο το μπλογκ σου!
Ευχαριστούμε για το δώρο!
Αγαπημένα νηστίσιμα : χταπόδι στιφάδο στη γάστρα και τιραμισού με φυτ. κρέμα.

Ευαγγελία 2 Μαρτίου 2017 - 09:19

Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή! Το αγαπημένο μου νηστίσιμο φαγητό είναι σουπιές γεμιστές με ρύζι! Καλά μαγειρέματα!

Ολγα Καραθανου 2 Μαρτίου 2017 - 09:14

Καλη Σαρακοστη Ερμιονη! Λοιπον, οι συνταγες που ξεχωριζω για τη νηστεια ειναι τα ντολμαδακια γιαλαντζι, η ταραμοσαλατα και η σκορδαλια! Σ’ ευχαριστουμε για την ευκαιρια που μας δινεις γι’ αυτο το βιβλιο! Καλη μας Ανοιξη!!!

ΣΟΦΙΑ 2 Μαρτίου 2017 - 08:53

Υπέροχες φωτογραφίες!!!Μυρίζουν Άνοιξη!!Συγχαρητήρια για την τέλεια δουλειά!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΡΟΚΟΥ 2 Μαρτίου 2017 - 08:29

Καλημέρα!
Καλή Σαρακοστή Ερμιόνη γεμάτη όμορφες οικογενειακές στιγμές! Αγαπημένες μας νηστίσιμες συνταγές είναι “Κριθαράκι με γαρίδες στο τηγάνι” & ” Χταπόδι με μέλι”. Υπέροχο το βιβλίο της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου. Καλή επιτυχία σε όλους στον διαγωνισμό.

Αμαλία 2 Μαρτίου 2017 - 07:40

Ερμιόνη μου φαίνεται από τις φωτογραφίες πόσο ωραία περάσατε το τριήμερο, και του χρόνου!!Το δικό μου αγαπημένο νηστίσιμο μεζεδάκι είναι η ταραμοσαλάτα, μου αρέσει πάρα πολύ. Οι καριόκες σου είναι σίγουρα νοστιμότατες και ζουμερές, ένα πολύ αγαπητό γλυκάκι που χαίρει ευρείας αποδοχής!

ΔΗΜΗΤΡΑ 2 Μαρτίου 2017 - 01:11

οι καριοκες ειναι πειρασμος δεν μπορεις να φας μονο μια.τα αγαπημενα μου νηστισιμα ειναι η λαγανα με τα παντα, ψητα μηλα, λουκουμαδες.

Μαρία Χατζηβασιλείου 2 Μαρτίου 2017 - 00:35

Καλό μήνα και χαρούμενη άνοιξη να έχετε .΄Ομορφες φωτογραφίες ,μα πιο όμορφες οι στιγμές που περνάτε όλοι μαζί.Αγαπημένο γλυκό μήλα που αφού βράσουν σε νερό με κανέλα και ζάχαρη ,,μπαίνουν σε πιατέλα,περιχύνονται με λικέρ κεράσι και πασπαλίζονται με φυστίκι Αιγίνης η καβουρντισμένα αμύγδαλα.Να είστε πάντα καλά!!!

Αναστασία Υφαντοπούλου 2 Μαρτίου 2017 - 00:28

Πολύ αγαπημένες οι καριόκες! Το αγαπημένο μου νηστίσιμο φαγητό είναι ριζότο με θαλασσινά! Ευχαριστούμε για το δώρο!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 2 Μαρτίου 2017 - 00:24

Μυδοπίλαφο!!!!!!!!!!!!!

Αμαλία 2 Μαρτίου 2017 - 00:07

Προτιμώ περισσότερο από όλα τον χαλβά! αλλά δε θα έλεγα όχι να δοκιμάσω κι αυτές εδώ τις καριόκες!

Αγγελικη Μ. 1 Μαρτίου 2017 - 23:44

Τι λαχταριστές Καριόκες είναι αυτές!!!Εννοείται οτι θα δοκιμαστούν άμεσα!!Αγαπημένο νηστήσιμο φαγητό είναι τα γεμιστά,τα μπιφτέκια λαχανικών και οι γαρίδες❤!Όμορφες οι φωτογραφιες σου και πάντα όμορφα να περνάτε!!!Σε παρακολουθώ χρόνια και οι συνταγές σου είναι σουπερ!!Καλό μήνα, καλή άνοιξη!!Μακάρι να είμαι τυχερή!

aris 1 Μαρτίου 2017 - 23:12

Πολύ όμορφες οι καριόκες Ερμιόνη! Τις φωτογράφισες πολύ ωραία, και είναι δύσκολες!
Όλα υπέροχα είναι στο post σου!!!!!

Μάλλον τα περισσότερα που τρώω νηστίσιμα πρέπει είναι οπότε όλα αγαπημένα!
Καλό μήνα!

Vita 1 Μαρτίου 2017 - 22:58

Καλή Σαρακοστή! Εγώ λοιπόν λατρεύω ένα παράξενο κρητικό φαγητό, νηστίσιμο βέβαια. Μάραθα και άλλα γιαχνερά χόρτα με χοχλιούς κατά προτίμηση…

Αγγελική 1 Μαρτίου 2017 - 22:53

Καλή Σαρακοστή και μια όμορφη άνοιξη που να θυμίζει άνοιξη και στον καιρό! Τι ωραία που τα περάσατε, και του χρόνου! Εμείς βγήκαμε μινι βόλτα με την μπέμπα και απολαύσαμε την αγαπημένη μου λιχουδιά, λαγάνα με ταραμοσαλάτα!!
Σε φιλώ!

Φανή 1 Μαρτίου 2017 - 22:40

Καλή Σαρακοστή σε όλους!Μου αρέσει πολύ η γαριδομακαρονάδα και τα σοκολατακια με κουβερτουρα και καραμελωμενο αμυγδαλο!

BΙΚΗ ΤΣΑΚΙΡΗ 1 Μαρτίου 2017 - 22:39

Καλή Σαρακοστή!!!
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες κ καρύδια!!!

Ειρήνη 1 Μαρτίου 2017 - 22:32

Καλη Σαρακοστη με υγεια!!!!!!
Η συνταγη ……τελεια!!!!!!
Αγαπημενο φαγητο ειναι οι σουπιες και τα καλαμαρακια τηγανητα
Το γλυκο …..κεικ με ινδοκαρυδο, νηστισιμο.
Ευχαριστουμε για ολα!!!!!

Εύη Κ. 1 Μαρτίου 2017 - 22:27

Καλή Σαρακοστή! Ευχαριστούμε για το δώρο και καλή επιτυχία σε όλους μας. Όσο για τα νηστήσιμα, αγαπημένο φαγητό, χταπόδι στιφάδο και αγαπημένο γλυκό, υδραίικα αμυγδαλωτά.

Maria Ifadopoulou 1 Μαρτίου 2017 - 22:24

Αγαπημένο κέρασμα οι καριόκες κι αν είναι και σπιτικές ακόμη καλύτερα! Πόσο όμορφες, γεμάτες με οικογενειακή θαλπωρή, εικόνες από την Καθαρά Δευτέρα! Ιδίως αυτή με το ξωκκλήσι! Το αγαπημένο μου νηστίσιμο είναι ο χαλβάς με σιμιγδάλι! Ευχαριστούμε για τη δωροθεσία και καλή Σαρακοστή!

ΒΑΣΩ 1 Μαρτίου 2017 - 22:21

Υπέροχη συνταγή !!Καλή Σαρακοστή!!Το μέρος γνωστό και πανέμορφο :) !!!Σε ευχαριστουμε πολύ για τον διαγωνισμό!!!

Ντιανα 1 Μαρτίου 2017 - 22:20

Κεικ σοκολατας νηστισιμο. Ευχαριστουμε πολυυυυ

ChrisDem 1 Μαρτίου 2017 - 22:05

Αγαπημενο νηστησιμο πιατο… τα γεμιστα της μαμας! καλύτερα κι απο τα κανονικά!

Despina 1 Μαρτίου 2017 - 20:51

Καλό μήνα και Καλή Σαρακοστή και από μένα!Όπως πάντα οι φωτογραφίες σου τέλειες. Είναι πολύ ωραίο που σας βλέπω να κάνετε τόσα πράγματα όλοι μαζί.Τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα….Είναι σημαντικό να ζούμε έντονα την κάθε στιγμή μαζί τους και να έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί ώστε το μυαλό και η καρδιά μας να είναι γεμάτα με ωραίες εικόνες και τρυφερές στιγμές. Μπράβο σας!
Όσο για το αγαπημένο μου νηστίσιμο φαγητό το σπανακόρυζο.
Ευχαριστούμε για το δωράκι.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ 1 Μαρτίου 2017 - 20:13

Καλησπέρα και Καλή Σαρακοστή. Υπέροχες φωτογραφίες. Και εμείς μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε να πετάξουμε αετό. Όσο για την αγαπημένη συνταγή είναι από φαγητά τα γεμιστά καλαμάρια και γλυκό το νηστίσιμο σάμαλι. Ευχαριστούμε πολύ για το δωράκι.

Αθανασία Αγκιστριώτου 1 Μαρτίου 2017 - 19:46

Ευχαριστούμε για το δώρο. Αγαπημένο μου γλυκό ο χαλβάς κυρίως ο σιμιγδαλένιος.
Καλή Σαρακοστή.

Γεωργία 1 Μαρτίου 2017 - 18:55

Kαλή Σαρακοστή σε όλους!!τέλειο το βιβλίο για εμάς που νηστεύουμε…αγαπημένο νηστισίμο τα μανιτάρια πλευρώτους λεμονάτα!!Ευχαριστούμε πολυ!!

Ειρήνη 1 Μαρτίου 2017 - 18:02

Καλό μήνα!!!! Αγαπημένο μου υλικό οι γαρίδες!!! Με όλους τους τρόπους… Τηγανητές, βραστές, στα κάρβουνα, σαγανάκι, σε ριζότο… Δεν έχει σημασία ο τρόπος. Καλή σαρακοστή!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗΖΑΧΑΡΙΟΥ 1 Μαρτίου 2017 - 17:29

Καλησπέρα, καλό μηνα και καλη Σαρακοστή. Πρώτη φορά σου γράφω αλλα με εχεις βοηθήσει πολυ με τις συνταγες σου. Πολυ ωραίο δωρο αυτό που προσφέρεις. Λατρεύουμε οικογενειακώς το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι, και τον χαλβά με σοκολάτα. Είδα οτι εισασταν κοντά μας, εμείς στην ομορφη Ραφηνα. Ευχαριστούμε πολυ.

ΕΦΗ 1 Μαρτίου 2017 - 17:27

Καλή Σαρακοστή και καλό μήνα! Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου Ερμιόνη για τις καριόκες! Αγαπημένη νηστίσιμο φαγητό…ζυμαρικά με θαλασσινά και γλυκό χαλβάς σιμιγδαλένιος!!

Μαρια Ξηρουχακη 1 Μαρτίου 2017 - 17:21

Καλό μήνα Ερμιόνη μου! Καλη Σαρακοστή! Γύρισα στην Ελλαδιτσα μας να γιορτάσω την Καθαροδευτερα! Είχα κ μια μικρή περιπέτεια στο αεροδρόμιο του Βελγιου αλλα όλα καλά τελικά.
Έφαγα τα Σαρακοστιανά μας,μια πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα κ το αγαπημένο μου,τσιγαριαστα χόρτα με μαυρομάτικα φασόλια !
Λιγουρεύτηκα τις καριοκες…φιλακια

Ξενάκη Ειρήνη 1 Μαρτίου 2017 - 17:05

Καλησπέρα…….Εύχομαι σε όλους μας Καλό Μήνα….. Το αγαπημένο μας παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό… μα τι άλλο……. από τα παραδοσιακά….. νηστίσιμα καλτσούνια με μήλο…….!!!!!!!!!

anmas 1 Μαρτίου 2017 - 16:54

Πολύ όμορφες φωτογραφίες Ερμιόνη μου!Αγαπημένα νηστίσιμα,οτιδήποτε με μαλάκια…και χαλβάς με …γεύση κακάο!Να είστε καλά και του χρόνου με υγεία!

Ευαγγελια 1 Μαρτίου 2017 - 16:32

Ζήλεψα τις φωτο σου…
Να περνάτε πάντα όμορφα!
Μακαρονακι με χταποδακι κ χαλβάς Σιμιγδαλένιος σε κάθε νηστεία!
Πολλά φιλιά!

Γεωργια Κατσικαρωνη 1 Μαρτίου 2017 - 15:59

Υπεροχο γλυκακι απ’τα αγαπημενα μας.Εγω συνηθιζω την Καθαρη Δευτερα να φτιαχνω χαλβα σιμιγδαλενιο χωρις λιπαρη ουσια γιατι νηστευουμε και το λαδι.Ομως μας αρεσει ολο τον χρονο,γιατι ειναι πολυ πορτοκαλενιος με αμυγδαλα,σοκολατα,σταφιδες και κονιακ…Καλη σαρακοστη Ερμιονη μου.Να χαιρεσαι την ομορφη οικογενεια σου.Σε καμαρωνω σαν να εισαι κορη μου.(Θα μπορουσαι!!!!)Λογω ηλικιας.

Σοφία 1 Μαρτίου 2017 - 15:51

Τελειο βιβλιο για ολες εμας που ζοριζομαστε με το τι θα ετοιμασουμε κατα την περιοδο της νηστειας…Προσωπικα αγαπω τις σουπιες στιφαδο!

Αντιγόνη 1 Μαρτίου 2017 - 15:41

Τέλειο δώρο!!!! Καλή μας επιτυχία…Το αγαπημένο νηστίσιμο γλυκο μου θα έλεγα ότι ειναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Μας αρέσει τόσο πολύ που τον κάνω αρκετά συχνά κ όχι μόνο σε περιοδο νηστείας….Παρεμπιπτόντως, αυτην την μεγάλη κατηφόρα στις φωτογραφίες σας την έχω περπατήσει άπειρες φορές όταν είχα τη μεγάλη μου κόρη στο καρότσι κ προσπαθούσα να βρω τρόπους να συνδυάσω γυμναστική για μένα κ βόλτες για την κόρη μου, αλλά κ πιο πριν όταν έβγαζα βόλτα το σκύλο…….Διάβαζα που έγραφες για το κόκκινο αλλά είχα την εντύπωση ότι θα είσασταν από την άλλη μεριά κ όχι τόσο κοντά μας…

Ελίνα 1 Μαρτίου 2017 - 15:41

Καλή Σαρακοστή σε όλες και πρώτα σ’ εσένα Ερμιόνη μου!!! Αγαπημένα νηστήσιμα να σκεφτώ ….. όλα αλλά κυρίως ο χαλβάς ο σιμιγδαλένιος. Απλά τέλειος.

Κατερινα 1 Μαρτίου 2017 - 15:23

Καλή σαρακοστή!!! Αγαπημένα νηστίσιμα φαγητά είναι τα θαλασσινά, χταποδακι, γαρίδες,σουπιες……!!!!

Σε ευχαριστούμε για το δώρο!!!
Φιλιά

ΜΑΡΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ 1 Μαρτίου 2017 - 15:17

Τέλεια!!!Το αγαπημένο μου νηστίσιμο είναι οι ρεβυθοκεφτέδες!!!!!

Θεοδωρα Δ. 1 Μαρτίου 2017 - 15:03

Ποιο να πρωτοπω! Εχω ιδιαιτερη αδυναμια στη νηστησιμη κολοκυθοπιτα Σιφνου (χρησιμοποιω γλυκια κοκκινη κολοκυθα),υπεροχο κεικ! Απο αλμυρα, λατρευω ολα τα λαδερα φαγητα της ελληνικης κουζινας! Ευχαριστουμε για τον υπεροχο διαγωνισμο!

elvou 1 Μαρτίου 2017 - 14:50

Καλό Μήνα και Καλή Σαρακοστή! Υπέροχες συνταγές σε ένα πολύ ενδιαφέρον blog! Ένα σου λέω: πιο συχνά επισκέπτομαι τη σελίδα σου, παρά το mail μου! Αγαπημένη σαρακοστιανή συνταγή για μένα προσωπικά είναι ο χαλβάς ο σιμιγδαλένιος, ο κλασικός ή και με διάφορες παραλλαγές που τον έχω δοκιμάσει, όπως με κουβερτούρα για παράδειγμα. Ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες σου και το χρόνο σου!

Τατιάνα 1 Μαρτίου 2017 - 14:50

Αγαπημένο νηστίσιμο: φασόλια φούρνου με σπανάκι και λιαστές ντομάτες.

Δημητρα 1 Μαρτίου 2017 - 14:44

Σε ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη!Θα την φτιαξω μεθαυριο για την γιορτη του αντρουλη μου!!!Αγαπημενο μου νηστισιμο φαγητο ειναι γεμιστα με ρυζι και αγαπημενο νηστησινο γλυκο το (νηστησιμο) cheesecake!

Dimitra • Counting SMiLES 1 Μαρτίου 2017 - 14:31

Αχ αυτές οι φωτογραφίες σου Ερμιονάκι!! Γεμάτες χρώματα και συναισθήματα!!!!
Καλή και αναμάρτητη Σαρακοστή:)))
Λοιπόν για μένα όλα τα νηστίσιμα είναι αγαπημένα!!! Απο το χαλβά, μηλόπιτα χωρίς αυγά, πάστα φλόρα και φυσικά τα όσπρια και τα θαλασσινά!!! Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο….χμ θα επέλεγα το χαλβά το σιμιγδαλένιο όμως, αφράτο και με κανελλίτσα όπως τον έφτιαχνε η γιαγιά μου!!! Το βιβλίο τέλειο!!! Μακάρι να το κερδίσω!!! Καλή μας επιτυχία!!!

Σοφία ΑΔ 1 Μαρτίου 2017 - 14:29

Εύχομαι σε όλους σας Καλή Σαρακοστή!!!! Οι καριόκες είναι από τα γλυκά που μ’ αρέσουν νηστίσιμα ή μη!!!! Ένα από τα αγαπημένα μου νηστίσιμα φαγητά είναι οι φακές (που μπορώ να τρώω μέχρι σκασμού….) και από γλυκά είναι το γλυκό κυδώνι!!!

Δέσποινα 1 Μαρτίου 2017 - 14:17

Αυτές οι εικόνες με τη θάλασσα και το πεύκο!
Αγαπημένο νηστίσιμο;; Σάντουιτς με λαγάνα και χαλβά! Το απόλυτο με το που ανοίξει το μάτι την Κ.Δευτέρα.

Νατάσσα 1 Μαρτίου 2017 - 14:13

Καλό μήνα και καλή Σαρακοστή Ερμιόνη! Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τις καριόκες όπως έχω κάνει και με αρκετές άλλες συνταγές σου. Αγαπημένο μου νηστίσιμο γλυκό ο σπιτικός χαλβάς. Ευχαριστώ πολύ!!!

αννα καμηλακη 1 Μαρτίου 2017 - 14:10

καλη σαρακοστη να εχουμε.επειδη ειμαι λατρης των ζυμαρικων θα ελεγα οτι μακραν το πιο αγαπημενο πιατο για την νυστεια ειναι το κοφτο μακαρονακι με χταποδι οπως επισης και το γαριδοπιλαφο.στο κομματι των γλυκων ο σιμιγδαλενιος χαλβας με μπολικη κανελα….οσο για το 3ημερο που μολις περασε ,ηταν απλα υπεροχο .το δωρακι σου δεν θα μπορουσε να ηταν πιο καταλληλο για αυτην την περιοδο της νηστειας.ευχαριστουμε

Μαρια. 1 Μαρτίου 2017 - 14:05

Αχ, τι ομορφα περασατε! Και του χρονου! Καλη Σαρακοστη! Εμεις δυστυχως δεν πηγαμε πουθενα… Οσο για το βιβλιο; Πρεπει να ειναι τελειο! Παντως εμεις ολο το χρονο προτιμουμε τα νηστισιμα… Συνηθως φτιαχνω ολων των ειδων νηστισιμα κεικ και κουλουρια!?

Μαρία Κύρου 1 Μαρτίου 2017 - 13:22

Υπέροχες φωτογραφίες …..Καλή Σαρακοστή…

Μαριάνθη 1 Μαρτίου 2017 - 13:21

Εχω όλα τα υλικά,σήμερα κιόλας θα φτιάξω τη συνταγή!!Καλή Σαρακοστή σε όλους!!!

evangelia vlassopoulou 1 Μαρτίου 2017 - 13:16

Τι ωραία που περάσατε. Κ εμείς στη θάλασσα, στην Φρεαττύδα στον Πειραιά αλλάχωρίς αέρα, οπότε το πέταγμα του αετού πήρε μια μικρή αναβολή

Ευη 1 Μαρτίου 2017 - 13:15

Καλο μηνα Ερμιονη μου κ σ’ευχαριστουμε πολυ για το τελειο δωρο!! Τι ωραια που περασατε! Παντα να ειστε χαρουμενοι! Ωχ δυσκολη απαντηση…Πλουσια σουπα λαχανικων..κ απο γλυκα…τι να πρωτο διαλεξω??..αντε..επιλεγω νηστισιμο κεικ λεμονι με το γλασο βεβαια απο πανω! :))))))

Ελινα 1 Μαρτίου 2017 - 13:08

Ευχαριστούμε πολύ!!! Το αγαπημένο μου είναι τα σουτζουκάκια με μαυρομάτικα! :)

Ιωάννα 1 Μαρτίου 2017 - 13:05

Καλή Σαρακοστή!
Αγαπημένο νηστίσιμο πιάτο η γαριδομακαρονάδα και από γλυκό κέικ με ταχίνι (μιαμ-μιαμμμμμ!!).

Λία 1 Μαρτίου 2017 - 12:52

Ερμιόνη μου καλημέρα και καλή Σαρακοστή!
Με τέτοια γλυκά βέβαια ωραιότατη νηστεία μπορώ να κάνω, χαχαχα!!!! Εμένα πάντως το αγαπημένο μου νηστίσιμο θα έλεγα ότι είναι τα τηγανητά καλαμαράκια και η γαριδομακαρονάδα!!!
Αν βέβαια κερδίσω το υπέροχο δώρο που μας προσφέρεις, θα επεκτείνω το ρεπερτόριό μου, χαχαχα!!!!

Μαρια 1 Μαρτίου 2017 - 12:51

Καλημέρα & καλή Σαρακοστή Ερμιονη μου!!Τελεια συνταγή και ένα απο τα γλυκά πού τιμώ!!!Τωρα συνειδητοποιώ ότι είμαι κορίτσι της νηστείας ???!!Μ´αρεσουν όλα τα νηστίσιμα φαγητα(θαλασσινά,όσπρια,σαλάτες,λαδερά)!!Το αγαπημένο μου νηστίσιμο γλυκό ειναι σοκολατόπιτα νηστίσιμη!!Την κάνω κάθε χρόνο και δεν μένει τιποτα!!Ευχαριστουμε και για το δωρακι σου!!Εισαι υπέροχη!Φιλια πολλα!!

Όλγα 1 Μαρτίου 2017 - 12:46

Καλή σαρακοστή Ερμιόνη!Αγαπημένο φαγητό οι γίγαντες στον φούρνο,δεν τους αλλάζω με τίποτα.Ευχαριστούμε πολύ για το δωράκι…:)

Βούλα 1 Μαρτίου 2017 - 12:31

Καλημέρα Ερμιόνη και Καλή Σαρακοστή! Οι αναρτήσεις σου μου φτιάχνουν πάντα τη διάθεση (υπέροχες φωτογραφίες).Το αγαπημένο μου νηστίσιμο φαγητό είναι τα φαλάφελ (κεφτεδάκια από ρεβύθι-μυρωδικά-μπαχαρικά). Καλό μήνα να είστε πάντα καλά!

Χρυσαυγή 1 Μαρτίου 2017 - 12:29

Τι όμορφες φωτογραφίες από την Καθαρά Δευτέρα! Αλλά και τι όμορφες καριόκες. Γλυκό που δεν το πιάνει το μάτι σου ότι είναι νηστήσιμο!! Σε ένα πράγμα μόνο θα τα χαλάσουμε. Στο χαλβά!! Απαραιτήτως τον θέλω με αμύγδαλο! χαχαχαχα Αλλά δε βαριέσαι? Θα την βγάλω με τις καριοκες σου που τις προτιμώ ακόμα και από τον αγαπημένο μου χαλβά.
Όσο για το πιο σαρακοστιανό προτιμώ…. χμ… θα σου πω όλα τα μαλάκια (χταποδια, καλαμάρια, σουπιες… ) με όποιον τρόπο κι αν είναι μαγειρεμένα!! Αχ!!! Θα το ήθελα πολύ το βιβλίο αυτό! Wish me luck!!! χαχαχαχα

Φιλιά πολλά και καλή Ανοιξη να έχουμε!!!!!!

ΝΙΚΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 1 Μαρτίου 2017 - 12:07

Καλή Σαρακοστή σε όλους!!! Αγαπημένο μου νηστήσιμο γλυκό ο σιμιγδαλένιος χαλβάς!!!

Γιώτα 1 Μαρτίου 2017 - 12:05

Γεια σου Ερμιόνη μου! Καλή Σαρακοστή να έχετε και να περνάτε πάντα έτσι όμορφα!

HelenD 1 Μαρτίου 2017 - 12:02

Χαρούμενη και φωτεινή Άνοιξη! Πολύ χρήσιμο το βιβλίο της Ντ. Νικολάου. Αγαπημενα νηστίσιμα το χταποδάκι με πιπεριές, γαρίδες σαγανάκι, σουπιές στιφάδο, μπακαλιάρος με σκορδαλιά ή σπανάκι στο φούρνο,ελιόψωμο με πιπεριά και σκόρδο, τα νηστίσιμα σουσαμένια κουλουράκια της Αργυρώς, κεηκ καρότου, λουκουμάδες με μέλι και πραλίνα και πολλά άλλα.

Βικτωρία 1 Μαρτίου 2017 - 11:57

Καλημέρα Ερμιόνη, υπέροχες εικόνες για άλλη μια φορά. Εμένα μου αρέσουν πολύ τα όσπρια και οι πίτες και γι΄αυτό ψάχνω πάντα για καινούριες συνταγές!

ΑΡΤΕΜΙΣ 1 Μαρτίου 2017 - 11:50

Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή ! Ήδη φτιάχνω συχνά καριόκες αλλά η συγκεκριμένη νηστίσιμη έκδοση φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Προσωπικά είμαι του αλμυρού οπότε μύδια for ever (αχνιστά, μυδοπίλαφο, με σάλτσα μουστάρδας, τηγανιτά, σαγανάκι κτλ). Καλή επιτυχία σε όλους !

ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΛΚΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 Μαρτίου 2017 - 11:48

Καλό μήνα και καλή σαρακοστή σε όλους. Υπέροχη συνταγή, με κάνει το κάτι διαφορετικό το υποβρύχιο, δεν το είχα σκεφτεί. Καλαμαράκια τηγανιτά, αγαπημένο.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1 Μαρτίου 2017 - 11:43

Υπέροχες!!! Θα τις τιμήσουμε σίγουρα. Λαγάνα σε όλες τις παραλλαγές…. Ξέρω δεν είμαι πρωτότυπη αλλά οι αδυναμίες δεν κρύβονται…
Ευχαριστούμε!!!

λίνα οικονόμου 1 Μαρτίου 2017 - 11:41

Υπέροχη ανάρτηση όπως πάντα Ερμιόνη μου και καλά έκανες και μου θύμισες πόσο πολύ μ αρέσουν οι καριόκες! Η αγαπημένη μου νηστήσιμη συνταγή είναι φακές με σουπιές και καλαμαράκια, μαγειρεμένα όλα μαζί με κρασί κόκκινο γλυκό (μαυροδάφνη πχ ή κυπριακή κουμανταρία) και σάλτσα ντομάτας.

Σταυρούλα 1 Μαρτίου 2017 - 11:39

Kαλό Μήνα! Μου αρεσει το blog σου και εχω φτιάξει πολλές συνταγές!
Αγαπημένο νηστίσιμο καλαμαράκια!

Κωνσταντία 1 Μαρτίου 2017 - 11:35

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους. Οι καριόκες είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και όταν ήμουν μικρή, η μητέρα μου πάντα τις αγόραζε από γνωστό, για τις καριόκες του, ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικώ. Τώρα, με αφορμή τη συνταγή αυτή, λέω να τις κάνω και εγώ.
Ευχαριστούμε για το δωράκι.

Ευτυχία Παπανίκου 1 Μαρτίου 2017 - 11:33

Υπέροχη συνταγή,ευχαριστούμε πολύ και καλή Σαρακοστή!Η αγαπημένη μου νηστίσιμη συνταγή είναι σουπιές με σπανάκι!

Μαρια Παπακωνσταντη 1 Μαρτίου 2017 - 11:23

Υπεροχη συνταγη που σε βαζει σε πειρασμους. Χτες μαλιστα η κορη μου ειχε εργασια για μια νηστησιμη συνταγη. Η αληθεια ειναι οτι μονο χαλβα εμποριου τρωω απο νηστισιμα και δεν εχω μπει στην διαδικασια να φτιαξω νηστησιμο γλυκο. Αλλα τωρα που το σκεφτομαι προσφατα εφτιαξα γλυκακι που δεν συνειδητοποιησα οτι ήταν νηστησιμο. Σοκολατακια με ινδικη καρυδα σαν τα bounty του εμποριου. Στα γρήγορα και η συνταγη: 300γρ ινδικη καρυδα τριμμένη την ανακατεύουμε με 125γρ γαλα καρυδας και 100γρ λαδι καρυδας (αν ειναι συμπαγες το λιωνουμε για 40”-50” στα μικροκυματα). Αφηνουμε το μιγμα στο ψυγειο να δεσει 1ωρα και λιωνουμε 400γρ κουβερτουρα. Φτιαχνουμε μπαλακια απο το μιγμα ή οτι σχημα θελουμε (εγω το εκανα σε κουταλι σουπας και βγηκε οβαλ πλακέ) και τα βυθιζουμε στην σοκολατα. Αφηνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθουν. Καλη Σαρακοστη.

Μαρια Δελεντα 1 Μαρτίου 2017 - 11:22

Καλη Σαρακοστη και καλο μηνα!!! Το πιο αγαπημενο μου νηστισιμο ειναι η γαριδομακαροναδα!!!

Κοραλία Τσαγκαράτου 1 Μαρτίου 2017 - 11:12

Απίθανο Ερμιόνη μου! Και τι ωραίες φωτογραφίες! Το ανέβασα!
Φιλιά και καλή Σαρακοστή

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα