Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια με αγαπημένα υλικά -φυστικοβούτυρο, μέλι, πορτοκάλι, καρύδα και κουβερτούρα! Μπουκίτσες ενέργειας που δεν χρειάζονται ψήσιμο!

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουμε στις μικρές κυρίες ότι δεν επιτρέπεται να αρρωσταίνουν πριν από σαββατοκύριακα, τριήμερα και γενικότερα μη εργάσιμες ημέρες.

Με το θερμόμετρο να δείχνει 39 για την Ιφιγένεια και 39.5 για την Ισμήνη, παρακολουθήσαμε την παρέλαση για την 25η Μαρτίου από την άνεση του σπιτιού μας, ενώ αντί για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο, απολαύσαμε μία επίσης παραδοσιακή και άκρως δυναμωτική κοτόσουπα.

Εντάξει δεν παραπονιέμαι (πολύ). Όταν βρίσκομαι με τα 3 πιο αγαπημένα μου πρόσωπα στον κόσμο περνάω καλά, ακόμα και όταν δεν κάνουμε κάτι ξεχωριστό.

Το ότι μείναμε σπίτι το τριήμερο μεταφράστηκε σε πολύ μαγείρεμα από πλευράς μου και κάμποσες φωτογραφίσεις με διάρκεια λίγη περισσότερη από τα συνήθη 5′.

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

Υπενθύμιση προς τον εαυτό μου: εάν κάτι μου αρέσει, με ευχαριστεί και με κάνει να νιώθω όμορφα, να το κάνω περισσότερο. Είναι προτιμότερο να αφιερώνω λιγότερο χρόνο σε οικιακές δουλειές, πάσης φύσης υποχρεώσεις και αρνητικές σκέψεις και περισσότερο σε οτιδήποτε με γεμίζει ευχαρίστηση και αισιοδοξία.

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

Αποτέλεσμα των γευστικών πειραματισμών του τριημέρου είναι και τα νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια που βλέπετε στις χμ… κάπως αρκετές φωτογραφίες της σημερινής ανάρτησης.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις είδα την αρχική συνταγή σκέφτηκα ότι ο Κωστής θα τα λατρέψει. Περιέχουν 3 από τα πλέον αγαπημένα του υλικά: φυστικοβούτυρο, μέλι και καρύδα. Οκ είναι και δικά μου αγαπημένα υλικά. Και μάλλον λάτρεψα αυτά τα υγιεινά τρουφάκια περισσότερο από εκείνον.

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

Τα τρουφάκια αυτά λοιπόν είναι γεμάτα ενέργεια, οπότε σας τα προτείνω περισσότερο για σνακ παρά για επιδόρπιο. Δε λέω, η λιωμένη κουβερτούρα τα κάνει αρκετά λαχταριστά και τους χαρίζει έξτρα πόντους γεύσης, αλλά μην καταφύγετε σε αυτά εκείνες τις στιγμές που αποζητάτε απελπισμένα «κάτι γλυκό».

Οι ποσότητες των υλικών είναι τέτοιες που δημιουργούν ένα αρκετά ισορροπημένο αποτέλεσμα. Όλες οι γεύσεις είναι ανιχνεύσιμες και κανένα υλικό δεν υπερτερεί.

Επίσης τα τρουφάκια αυτά είναι πολύ φωτογενή. Έτσι νομίζω τουλάχιστον, για αυτό και ο καταιγισμός φωτογραφιών.

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

Συνοψίζοντας: εάν θέλετε κάτι νηστίσιμο, υγιεινό, ολίγον σοκολατένιο, φωτογενές που να σας γεμίζει ενέργεια, αυτά τα τρουφάκια είναι για εσάς.

Σας δίνω και ένα ακόμα κίνητρο προκειμένου να τα δοκιμάσετε: άρεσαν πολύ ακόμα και στην Ιφιγένεια (aka στριμάδι της οικογένειας που δεν της αρέσει το μπέικον και προτιμά τα μπισκότα του εμπορίου από ζεστές σπιτικές τηγανίτες με μερέντα). Αυτά!

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 15 minutes
Συνολικά: 30 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο, σνακ
Λέξη-κλειδί: υγιεινά τρουφάκια
Μερίδες: 22
Υγιεινά και νηστίσιμα τρουφάκια με αγαπημένα υλικά -φυστικοβούτυρο, μέλι, πορτοκάλι, καρύδα και κουβερτούρα! Μπουκίτσες ενέργειας που δεν χρειάζονται ψήσιμο!

Υλικά

  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 260 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και τα ζυμώνουμε με τα χέρια πολύ καλά.
  • Τα πλάθουμε σε μεγάλα τρουφάκια και τα αραδιάζουμε στον πάγκο εργασίας μας.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί και διακοσμούμε με αυτή τα τρουφάκια.
  • Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος, στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Μπορούμε αν θέλουμε να μη λιώσουμε την κουβερτούρα και εναλλακτικά να την προσθέσουμε ψιλοκομμένη στο μίγμα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!
Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




17 ΣΧΟΛΙΑ

ΦΡΟΣΩ 1 Μαρτίου 2018 - 00:26

AYTA ΤΑ … ΦΩΤΟΓΕΝΗ … ΤΕΛΕΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ. ΥΓΙΕΙΝΑ , ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ . ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 15 Απριλίου 2016 - 15:30

Μου αρεσει πολύ το minimal design τους ;)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 11 Απριλίου 2016 - 13:10

Τέλεια υλικά, είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμα!! Καθυστερημένα περαστικά, ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας νομίζω μας κράτησε όλους μέσα λίγο πολύ… σημασία έχει βέβαια να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς όπως πολύ σωστά αναφέρεις… τα άλλα είναι ήσσονος σημασίας! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 7 Απριλίου 2016 - 23:46

κι εγώ λατρεύω και τα τρία υλικά!! πραγματικά είναι από τα καλύτερα νηστίσιμα που κυκλοφορούν! και τόσο όμορφα! πως να μην βγάλεις τόσες φωτογραφίες!
σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja 5 Απριλίου 2016 - 14:56

Περαστικά σας… ελπίζω να ήταν ο τελευταίος μήνας και απο δω και πέρα να έρθετε στα ίσα σας, για να πάρεις μια ανάσα…. Πολύ μου αρέσουν τα “τρουφάκια” σου, λατρέυω το φυστικοβούτυρο και οτιδήποτε με αυτο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 4 Απριλίου 2016 - 09:39

Εγώ νομίζω πως το κάνουν επίτηδες που αρρωσταίνουν το σαββατοκυριακο ή σε αργίες. Οχι μόνο τα δικά σου… θυμάμαι και απο τα παιδιά μου.. Το σ/κ ήταν ιδανικό για αρρώστιες .. ;)

Πάντως αυτά τα τρουφάκια είναι εξαιρετικά. Εύκολα και πολύ νόστιμα.
Α..κα φωτογενή : )

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 31 Μαρτίου 2016 - 20:46

Αχ, κάπως έτσι εμείς κάναμε Κούλουμα… Όπως και σχεδόν κάθε άλλο σαββατοκύριακο του τελευταίου μήνα… Τι να πω… Περαστικά σας…
Ομολογώ ότι δεν είμαι τρελή φαν του φυστικοβούτυρου, παρόλα αυτά, με δελεάζει η ιδέα ενός τέτοιου σνακ, για να πάρω λίγη ενέργεια παραπάνω (την οποία χρειάζομαι ιδιαίτερα, για τους ίδιους λόγους με εσένα…)
Και πραγματικά είναι υπέροχα φωτογενή τα τρουφάκια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 31 Μαρτίου 2016 - 13:34

Για πρωινό, για σνακ, για επιδόρπιο, νομίζω ότι αυτά τα τρουφάκια είναι παντός καιρού! Επιπλέον, περιέχουν τρία από τα δικά μου αγαπημένα υλικά: φυστικοβούτυρο, σοκολάτα και καρύδα! Και το καλύτερο… φτιάχνονται σε χρόνο μηδέν!
Φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 31 Μαρτίου 2016 - 10:21

Δε νηστεύω αλλά φαίνονται σούπερ νόστιμα οπότε θα τα τιμούσα δεόντως! Περαστικά και πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 31 Μαρτίου 2016 - 00:22

Φοβερή ιδέα… πρέπει να έγιναν καταπληκτικά και πεντανόστιμα Ερμιόνη μου!! Θα τα τιμήσω λίαν συντόμως!!!!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 30 Μαρτίου 2016 - 22:26

Υπέροχο Ερμιόνη, με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω! Σκίζουν και από εμφάνιση!

Περαστικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 30 Μαρτίου 2016 - 20:39

Υπέροχα υλικά κοριτσάκι μου και τέλεια στην εμφάνιση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelop 30 Μαρτίου 2016 - 20:17

Ωχ… Περαστικά σας κορίτσι μου.
Το πέρασα (ευτυχώς μόνον μια φορά για φέτος) αλλά τράβηξε πολύ και ήταν και στο τελείωμα του χειμώνα, οπότε και μου κακοφάνηκε!

Τα τρουφάκια πραγματικά φωτογενή, αλλά νομίζω πως θα είναι και πολύ νόστιμα, οπότε θα τα δοκιμάσω έστω και σε μικρή ποσότητα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 30 Μαρτίου 2016 - 18:15

Εχω τρελαθεί με τα υλικά τους!
Νομίζω τα καλύτερα τρουφάκια που έχεις φτιάξει ποτε. Λατρεύω καρύδα. Επίσης το ξύσμα του πορτοκαλιού, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και η ελάχιστη σοκολάτα θα τα κάνουν ονειρεμένα. Εντάξει… Το καλύτερο πρωινό είναι να φας μερικά από αυτά. Καμιά δεκαριά εννοώ!! Οχι λιγότερα! Σε καμία περίπτωση!! χαχαχααχα

Κι εμείς Κούλουμα με μοσχάρι βραστό καναμε λόγο ασθένειας… δεν είστε οι μόνοι!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κοραλία Τσαγκαράτου 30 Μαρτίου 2016 - 13:07

Τα τρουφάκια είναι απίθανη ιδέα, αλλά εγώ έχω αδυναμία και στην αισθητική των φωτογραφιών σου που είναι πάντα εκπληκτικές! Αν γίνει καμία μαγειρική εκδήλωση και συμμετέχεις, γράψε το. Πεθύμησα να σε δω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parentslandgr 30 Μαρτίου 2016 - 12:16

Περαστικά στα κορίτσια σου. Πολύ καλή συνταγή. Η βρώμη είναι ένα συστατικό με πολλά οφέλη και τα τρουφάκια είναι ενας ιδανικός τρόπος για να την βάλουμε στην διατροφή των παιδιών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 30 Μαρτίου 2016 - 12:10

Καλημέρα.
Μας ξελίγωσες πάλι με την εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα