Γλυκό σοκολατένιο τοστ

Γλυκό σοκολατένιο τοστ

Θέλω να γκρινιάξω λίγο, μπορώ;

Λιγάκι μόνο το υπόσχομαι!
Οκ ο λόγος είναι εντελώς ασήμαντος, αλλά θέλω να το βγάλω από μέσα μου παρόλα αυτά.
Έχω και μια έντονη και φυσική ροπή προς την γκρίνια. Μην το αμφισβητείτε και μην πιστέψετε ούτε για μια στιγμή το αντίθετο!

Λοιπόν, πήγα στο κομμωτήριο. Γιατί τα μαλλιά μου είχαν μακρύνει αρκετά και είχαν χάσει κάθε φόρμα, οπότε κυκλοφορούσα με αλογοουρά (στην καλύτερη περίπτωση) ή ατημελώς ατημέλητο κότσο σε μόνιμη σχεδόν βάση.
Τονίζω στον κομμωτή μου ότι δε θέλω να τα κόψουμε πολύ, μόνο να τα φιλάρουμε λίγο.
Για κάποιο λόγο, από αυτά που είπα, εκείνος συγκράτησε το «πολύ» και το «φιλάρουμε».

Και βγήκα από το κομμωτήριο με μαλλιά λίγο πιο κάτω από το ύψος των ώμων, έντονα φιλαρισμένα.
Χμ. Όχι και τόσο καλή κουπ για τα πυκνά, με τάση να φριζάρουν μαλλιά μου.
Τα κορίτσια με ρωτούν καθημερινά πότε θα μακρύνουν. Η Ιφιγένεια -που είναι και ευγενική ψυχή- μου λέει ότι είναι ωραία και έτσι, αλλά μακριά είναι καλύτερα.

Οπότε εξακολουθώ να κυκλοφορώ με αλογοουρά και ατημελώς ατημέλητο κότσο και περιμένω καρτερικά (και με λίγα νεύρα) τη στιγμή που δεν θα θυμίζω και τόσο πολύ λιοντάρι.

Γλυκό σοκολατένιο τοστ

Και φυσικά καταναλώνω ακόμα περισσότερα γλυκά, ούτως ώστε να νιώσω καλύτερα.

Οι θερμίδες και τα παραπανίσια κιλά θα με απασχολήσουν αφού τακτοποιηθεί το ζήτημα των μαλλιών μου. Σε 2-3 μήνες υπολογίζω.
Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτώ το κομμωτήριο τότε, προσπαθώντας να ανανεωθώ και να ξεπεράσω τη στενοχώρια που θα μου έχει προκαλέσει το έξτρα βάρος που θα έχω αποκτήσει προσπαθώντας να ξεπεράσω την τωρινή αποτυχημένη μου κόμμωση (άραγε μπορώ να το πω γρήγορα αυτό;).

Επανέρχομαι. Γλυκά. Σοκολατένια. Σούπερ σοκολατένια για την ακρίβεια.
Γιατί ως γνωστόν, η κατανάλωση σοκολάτας προκαλεί συναισθήματα ευφορίας, ικανοποίησης και ευτυχίας.

Και όταν η μέρα μου ξεκινά με αυτό το σούπερ γλυκό σοκολατένιο τοστ, όλα μοιάζουν πιο φωτεινά και αισιόδοξα. Αρκεί να θυμηθώ να μην ανέβω στη ζυγαριά σε 2-3 μήνες και όλα καλά.

Γλυκό σοκολατένιο τοστ

Πώς φτιάχνουμε το γλυκό σοκολατένιο τοστ;

Μιας που στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε τσουρέκι, θα μπορούσα να σας την προτείνω σαν ιδέα ανακύκλωσης του τσουρεκιού που θα σας περισσέψει το Πάσχα. Όμως δεν θα το κάνω.
Αντί αυτού, θα σας πω να φτιάξετε 1 τσουρέκι παραπάνω, μόνο και μόνο για να το μεταμορφώσετε σε αυτό το απίστευτα σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση τοστ.

Το υγρό μίγμα μέσα στο οποίο βυθίζονται οι φέτες τσουρεκιού, έχει ενισχυθεί με εκχύλισμα πορτοκαλιού. Έτσι, για μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας και για να τονωθούν λίγο οι αισθήσεις μας.
Εάν δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, παραλείψτε το εκχύλισμα (και αφήστε με να απορώ πώς γίνεται να μη σας ενθουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο το πορτοκάλι συμπληρώνει και διαφοροποιεί τη γεύση της σοκολάτας).

Εάν σκοπεύουμε να μοιραστούμε το γλυκό σοκολατένιο τοστ μας με μικρά παιδιά, παραλείπουμε βεβαίως τον εσπρέσο.

Το Πάσχα πλησιάζει.

Μαζί με ιδέες που ελπίζω ότι θα υλοποιηθούν και μία δωροθεσία που νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ!

Γλυκό σοκολατένιο τοστ

Eτοιμασία: 25 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Αναμονή: 10 hours
Γεύμα: πρωινό
Λέξη-κλειδί: σοκολατένιο τοστ
Μερίδες: 6
Αυτό το γλυκό σοκολατένιο τοστ είναι απίστευτα λαχταριστό και εθιστικό. Τσουρέκι που βυθίζεται σε σοκολατένιο μίγμα και επικαλύπτεται με γκανάς.

Υλικά

Για την γκανάς:

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)

Για τα τοστ:

  • 12 φέτες τσουρέκι
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 600 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ
  • 6-8 κ.σ. έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
 

Για την γκανάς:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να ενωθούν. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Για τα τοστ:

  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τις μισές φέτες από το τσουρέκι σε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Αλείφουμε όλες τις φέτες με γκανάς και από πάνω τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες τσουρέκι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρόφημα σοκολάτας και το εκχύλισμα πορτοκαλιού.
  • Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό το τσουρέκι και πιέζουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Σκεπάζουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο περίπου 30’ πριν από το ψήσιμο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Ψήνουμε το τσουρέκι για 30’. Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και λίγη γκανάς ακόμα.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




16 ΣΧΟΛΙΑ

Cook Taste Live 17 Απριλίου 2016 - 21:27

ψάχνω ποια συνταγή για τσουρέκια θα φτιάξω φέτος, πότε θα τα φτιάξω κλπ, κλπ και σκέφτομαι να ξεκινήσω αυτήν την εβδομάδα τους πειραματισμούς έτσι ώστε να ‘χω δικαιολογία να φτιάξω το συγκεκριμένο γλυκό συντομότερα (ποιος περιμένει 2 ακόμα εβδομάδες για το Πάσχα?!) Με έχει στοιχειώσει από τότε που το πόσταρες! :)
Οι φωτογραφίες είναι σούπερ λαχταριστές!

Π.Σ: Είμαι σίγουρη ότι το μαλλί θα έχει επανέλθει πια στα φυσιολογικά του ε! Εντάξει όλες το έχουμε πάθει, αλλά με το καιρό τον βρίσκουμε το τρόπο να το στρώσουμε!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 24 Μαρτίου 2016 - 14:01

μα καλά, πως μου ξέφυγε αυτή σου η συνταγή???
τι λαχταριστές φωτογραφίες είναι αυτές!! τις βλέπεις και τα ξεχνάς όλα!
πολύ καλή επιλογή μετά την σύγχυση που πήρες.. νομίζω πως όλες μας έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση πάνω από μια φορές, και δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη.. σε νιώθω ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelop 23 Μαρτίου 2016 - 17:50

Εγώ πάλι…μετά τις πρόσφατες δυσκολίες και τα τόσα πολλά “σκούρα” που όλοι βιώνουμε πήγα κομμωτήριο κι’ έκανα την πιο κοντή κουπ, των τελευταίων ετών, Ερμιόνη μου!!
Μέχρι που η κομμώτρια μου είπε: όχι κι’ άλλο…

Θα μακρύνουν τα μαλλάκια σου καλή μου. Μην στεναχωριέσαι, γιατί το χαμόγελο σου φωτίζει τόσο όμορφα το πρόσωπο σου, οπότε η στεναχώρια δεν έχει θέση εδώ…

Για το σούπερ σοκολατένιο τόστ, έχω δύο – τρεις υποψήφιους…και πρέπει να δω, πως θα τους το παρουσιάσω :-))

Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 23 Μαρτίου 2016 - 00:12

Μην στεναχωριέσαι καθόλου, μπορείς να γκρινιάξεις όσο θέλεις. Όλες έχουμε βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στη θέση σου και μπορούμε να δείξουμε αμέριστη κατανόηση. Για το λόγο αυτό αν βρεις κομμωτή/τρια που τον/την εμπιστεύεσαι, δεν τον/την αλλάζεις με τίποτα! Στο μεταξύ είναι πιο ασφαλές να κυκλοφορείς με μαλλί σαν τη Ραπουνζέλ!
Το σούπερ σοκολατένιο τοστ είναι πάντως μια παρηγοριά. Φαίνεται απίθανο! Στο σπίτι μας σπάνια περισσεύει τσουρέκι, οπότε μάλλον πρέπει να ακολουθήσω τη συμβουλή σου και να φτιάξω παραπάνω, προκειμένου να το δοκιμάσω.
Φιλιά, υπομονή και πολύ σοκολάτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 21 Μαρτίου 2016 - 10:37

Όλοι το έχουμε πάθει Ερμιόνη μου! Μα δεν υπάρχει κομωτής που να μη θέλει να κόψει πολύ;;
Για το τοστ τι να πω; Υπέροχο…αυτό τα λέει όλα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja 21 Μαρτίου 2016 - 09:34

Αυτό με το κόψιμο των μαλλιών πόσο κλάσικ λέμε… είναι και κάποιοι κομμωτές με “ελαφρυ” χέρι, σωστοί ψαλιδοχέρηδες.. .υπομονη λοιπόν… μέ έπιασε ίλιγγος με το τις φωτογραφίες σου… τα τσουρέκια δεν τα πολυσυμπαθώ είναι η αλήθεια, ιδίως τα σκέτα, αλλά κάτι τέτοιες συνταγές είναι που με κάνουν να αναθεωρω…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αριάδνη Στ. 20 Μαρτίου 2016 - 23:10

Να γκρινιάξεις ελευθερα!
Πολύ ωραία πρόταση!
Καλη εβδομάδα και καλό ξημερωμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 20 Μαρτίου 2016 - 19:29

Γκρίνιαξε ελεύθερα Ερμιόνη μου.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα… Εγώ δεν εμπιστεύομαι τελικά κανέναν για κουρεμα… εκτος από έναν κομμωτή. Σε άλλο παω για κουρεμα αλλο για βαφή ;)…χιχι…Την τελευταία φορά μου λεει η κομμώτρια που τα έβαψα ΄΄θα τα κόψουμε??”… ΟΧΙ ΟΧΙ της λέω..
Υπομονη, θα μακρύνουν…

Αυτά τα γλυκά με το τσουρέκι είναι τέλεια..και με την σοκολάτα είναι κόλαση.
Φοβερό είναι..

Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 19 Μαρτίου 2016 - 18:26

νομιζω υπαρχει συνομωσια στους κομμωτες!! λες κοψτα λιγο να δυναμωσουν κβγαινεις με κουρεμα τζι αι τζο!! κανε φρατζα κ βγαινεις με τεντα! φουλαρισ ετα κ βγαινεις σαν να σ εκουρεψε ο ψαλιδοχερης!!! νταξει ο μονος λογος να κανω τσουρεκια θα ειναι αυτο το γλυκο!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΧΤΙΔΑ 18 Μαρτίου 2016 - 20:15

Μη σκας για τα μαλλιά..μεγαλώνουν..αυτό το καιρό λόγω προβλήματος υγείας έχασα τα περισσότερα μα..θα μεγαλώσουν, Εγώ βλέπω το γλυκό σου και μου τρέχουν τα σάλια!!Να πάρει η ευχή είμαι σε μία αυστηρή δίαιτα και έχω να φάω γλυκό…23 μέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!και θα κάνω μαύρα μάτια να τα δω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ειρηνη 18 Μαρτίου 2016 - 10:42

Κολαση το γλυκακι..πραγματικα!!!!
Κολαση βεβαια κ αυτο που επαθες…
Το πιο τραγικο που μου εχει τυχει σε κομμωτηριο ειναι οτι επειδη δεν μπορουσε να μου ξεμπερδεψει τα μαλλια,παιρνει το ψαλιδι κ τσαααααακ κοβει την τουφιτσα..πηγα με μαλλι σχεδον μεχρι τη μεση κ εφυγα με μαλλι μεχρι τον ωμο.. Αλλα δεν βαριεσαι,μετα απο μια κριση πανικου το παιρνεις αποφαση οτι θα ξαναμακρυνουν…. Πολλα φιλια!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 18 Μαρτίου 2016 - 10:07

Καλά, το έχω πάθει άπειρες φορές αυτό με το “θέλω να τα κόψω λίγο”. Είναι σαν να λες, άλλαξε τους τα φώτα! Και πόσες μέρες μετά τα κοιτάς και τα κοιτάς και περιμένεις..μέχρι που το ξεχνάς και ως δια μαγείας φτιάχνουν και τα μαλλιά…
Σε καταλαβαίνω λοιπόν που το έριξες στην σοκολάτα. Τι οπτασία ετοίμασες πάλι…αχ!!
Σε φιλώ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 17 Μαρτίου 2016 - 22:53

Μα τι φωτογραφίες είναι αυτές! Πιο λαχταριστές δεν γίνεται :-)
Σοκολατένιο tost;;; Φοβερή ιδέα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
keywoman 17 Μαρτίου 2016 - 18:49

Έλα μωρέ,μαλλιά είναι και θα μακρύνουν…..not to worry!
Το τσουρέκι φαίνεται σούπερ.Και τρελαίνομαι για τσουρέκι!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 17 Μαρτίου 2016 - 12:40

Πωωωωωω καλύτερα να με σκότωνες!Σούπερ!! Καλημέρα κορίτσι μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 17 Μαρτίου 2016 - 11:42

Δεν πιστεύω να υπάρχει γυναίκα που να ΜΗΝ έχει βρεθεί έστω μία φορά στη δυσάρεστη θέση που περιγράφεις Ερμιόνη μου! Σε μένα έχει συμβεί 2-3 φορές κατόπιν της επίσκεψής μου στο κομμωτήριο και καθώς τα μαλλιά μου είναι αρκούντως σγουρά… έζησα τον εφιάλτη όχι του bad hair day αλλά του…bad hair month και βάλε! Δυστυχώς, πλην της υπομονής και του κότσου δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές! Ελπίζω τουλάχιστον τα νόστιμα τοστάκια σου να σου έδωσαν πολλές στιγμές απόλαυσης!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα