Ψωμάκια μπριός σε 40′

Αυτά τα ψωμάκια μπριός ετοιμάζονται σε 40′. Είναι εύκολα, στρουμπουλά και αφράτα, ενώ δεν έχουν καθόλου αναμονή. Είναι ιδανικά για μπέργκερ και σάντουιτς.

Ψωμάκια μπριός σε 40'

Το μπέργκερ είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα φαγητά της Ιφιγένειας. Αποτελεί τη μονολεκτική και χωρίς σκέψη απάντηση της στην ερώτηση “κορίτσια, τι θέλετε να παραγγείλουμε;”

Και όταν επίκειται πάρτι και ζητώ τη γνώμη της σχετικά με το μενού, παραθέτει συνήθως το τρίπτυχο φάβα / φασολάδα / μπέργκερ. (Σημείωση προς εμένα: κάποια στιγμή πρέπει να το κάνω αυτό. Να σερβίρω φάβα και φασολάδα σε πάρτι μας.)

Πίτσα και σουβλάκι παραγγέλνουμε αρκετά συχνά, ιδιαίτερα σε βραδιά προβολής ταινίας. Μπέργκερ όμως πολύ-πολύ σπάνια. Παραγγείλαμε και παραγγείλαμε ξανά, χωρίς ωστόσο να μείνουμε ικανοποιημένοι σε σταθερή βάση. Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε κοντά στο σπίτι μας ένα καλό μπεργκεράδικο με υπηρεσία διανομής κατ’ οίκον. Και δεν παραγγείλαμε ξανά.

Ψωμάκια μπριός σε 40'

Μάλιστα… Όταν το σχέδιο α πάει στραβά, περνάς στο σχέδιο β. Το πιο δύσκολο, το πιο χρονοβόρο. Αυτό που εξαρτάται από σένα, που μπορείς να παίξεις με τους παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία (ή την αποτυχία του) και να το διαμορφώσεις έτσι όπως ακριβώς θέλεις.

Το σχέδιο β είναι το σπιτικό μπέργκερ. Με ψωμάκια μπριός που έχεις φτιάξει εσύ. Με λίγα βασικά υλικά και πολύ μεράκι. Και που έχεις έτοιμο, ψημένο σε 40’.

Το Σάββατο λοιπόν ανακοίνωσα στην Ιφιγένεια ότι την Κυριακή θα φάμε μπέργκερ. Με ψωμάκια που θα ζυμώσουμε και θα ψήσουμε εμείς. Η αντίδραση της ήταν “ουάου” και “ουάου” και το σχέδιο β ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν συμμεριζόμουν τον ενθουσιασμό της, κυρίως γιατί υπολείπομαι εμπειρίας σε ότι αφορά την ετοιμασία σπιτικού ψωμιού.

Ψωμάκια μπριός σε 40'

Αυτά τα ψωμάκια μπριός ωστόσο είναι τόσο εύκολα, τόσο στρουμπουλά και τόσο γευστικά, που εξαφάνισαν τις όποιες ανησυχίες/φοβίες μου μια για πάντα. Οκ εξακολουθώ να υπολείπομαι εμπειρίας. Αλλά τώρα μπορώ να φτιάξω ψωμάκια για μπέργκερ (ή σάντουιτς) εύκολα και με επιτυχία. Αφού κατάφερα αυτό, θα καταφέρω και πιο πολύπλοκες παρασκευές, σωστά; Με διάβασμα, εξάσκηση, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία!

Τα συγκεκριμένα δεν έχουν καθόλου αναμονή, δηλαδή δεν περιμένουμε να φουσκώσουν, δεν ξαναζυμώνονται, δεν, δεν…

Η διαδικασία είναι όσο πιο απλή γίνεται. Τα υλικά προστίθενται διαδοχικά στον κάδο του μίξερ και δουλεύονται μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη που κολλά ελαφρά στα χέρια μας. Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο, σας προτείνω να ζυμώσετε και λίγο με το χέρι. Η ζύμη είναι τόσο απαλή και ευχάριστη στην αφή που δε θα το μετανιώσετε. Κατόπιν την πλάθουμε σε μπάλες και ψήνουμε. Εάν έχουμε και 1-2 μικρούς βοηθούς, ακόμα καλύτερα!

Αμέσως μόλις βάλαμε το ταψί στο φούρνο η Ιφιγένεια ξεκίνησε τις ερωτήσεις:

  • “Μαμά θα φουσκώσουν;”
  • “Μαμά θα είναι νόστιμα;”
  • “Μαμά τι θα κάνουμε αν δεν είναι νόστιμα;”

Σε 5’ είχαν ήδη φουσκώσει πολύ και η πρώτη ερώτηση απαντήθηκε. Εντωμεταξύ το σπίτι μας είχε πλημμυρίσει από την ανεπανάληπτη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού.

Τα ψωμάκια πήραν χρώμα και βγήκαν από το φούρνο. Οι μικρές κυρίες ανυπομονούσαν να δοκιμάσουν. Την ώρα που ετοίμαζα σάντουιτς για όλους μας, η Ισμήνη στεκόταν δίπλα μου και ρωτούσε ασταμάτητα “Μαμά πότε θα είναι έτοιμα τα σάντουιτς; πεινάω!”

Απαντούσα ότι θα είναι έτοιμα σε λιγάκι. Ίδια ερώτηση, ίδια απάντηση.

Τα ψωμάκια μπριός εγκρίθηκαν από όλους μας. Τα κορίτσια έλεγαν με περηφάνια στον Κωστή ότι με βοήθησαν. Μερικές φορές νομίζω πως όταν συμμετέχουν στη διαδικασία, αυτό που φτιάχνουμε γίνεται πιο νόστιμο.

Εμείς φτιάξαμε 16 πολύ στρουμπουλά και χορταστικά ψωμάκια. Εάν θέλετε, μπορείτε να σχηματίσετε μικρότερες μπάλες ή ακόμα και να μειώσετε στο μισό την ποσότητα των υλικών. Πασπαλίστε τα με σουσάμι, μαυροκούκι και άλλα ενδιαφέροντα σποράκια.

Διατηρήστε στο ψυγείο, μέσα σε μια σακούλα τροφίμων, όσα δε φάτε την ίδια μέρα ζεστά-ζεστά.

25’ προετοιμασία, 15’ ψήσιμο, πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα… αντίο για πάντα τυποποιημένα και αδιάφορα σε γεύση ψωμάκια του σούπερ μάρκετ!

Ψωμάκια μπριός σε 40′

Eτοιμασία: 25 minutes
Μαγείρεμα: 15 minutes
Συνολικά: 40 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: ψωμάκια μπριός
Μερίδες: 16
Αυτά τα ψωμάκια μπριός ετοιμάζονται σε 40'. Είναι εύκολα, στρουμπουλά και αφράτα, ενώ δεν έχουν καθόλου αναμονή. Είναι ιδανικά για μπέργκερ και σάντουιτς.

Υλικά

  • 570 γρ. γάλα φρέσκο
  • 18 γρ. μαγιά στιγμής
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστούμε και λίγο παραπάνω)
  • 2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
 

  • Ζεσταίνουμε το γάλα στους 40 βαθμούς Κελσίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα 2 αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή και ελαστική. Εάν είναι αρκετά κολλώδης προσθέτουμε και άλλο αλεύρι κουταλιά-κουταλιά. Έχουμε ωστόσο υπόψη μας ότι θέλουμε η ζύμη να κολλά ελαφρά στα χέρια.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια. Τα πλάθουμε σε μπάλες και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
  • Χτυπάμε με το σύρμα το 3ο αυγό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια των ψωμιών.
  • Τα ψήνουμε για 15′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!
Ψωμάκια μπριός σε 40'

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




45 ΣΧΟΛΙΑ

Ρούλα 6 Μαρτίου 2024 - 13:36

Ίσως ότι καλύτερο έχω φάει σε brioche!!! Συγχαρητήρια !!! Καταπληκτική συνταγή!! Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται πολύ κόπο και χρόνο!! Ευχαριστούμε πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 6 Μαρτίου 2024 - 16:52

Καλησπέρα!
Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο και τα καλά λόγια! Ειλικρινά μου φτιάξατε μια αρκετά δύσκολη εργασιακή ημέρα!
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή και που το μοιραστήκατε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φανή 15 Απριλίου 2020 - 06:41

Υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή όμως το λινκ που δίνετε δεν ανταποκρίνεται στην συνταγή αυτών των μπριός αλλά σε πλέξιμο μπριός. ..☺

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στυλιανή 11 Μαρτίου 2020 - 12:38

Εξαιρετική συνταγή με σίγουρη επιτυχία από την πρώτη φορά. Δεν το περίμενα τα παιδάκια μου ξετρελαθηκαν. Την επόμενη φορά θα προσθέσω σίγουρα 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη γιατί μας αρέσουν λίγο πιο γλυκά, ελπίζω να μην επηρεάσει την συνταγή. Ευχαριστούμε πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 28 Δεκεμβρίου 2019 - 11:46

Τέλεια και πολύ εύκολα!! Ευχαριστούμε για την συνταγή 💜

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κατερίνα Αργοστόλι 15 Μαρτίου 2019 - 10:50

Super τα μπριοσάκια , έψαχνα μια συνταγή για μαλακά ψωμάκια και τα έφτιαξα σήμερα, έγιναν τέλεια !!! Την μοναδική αλλαγή που έκανα ήταν ότι χώρισα τη ζύμη στα δύο και στα μισά ψωμάκια έβαλα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και στο αυγό για την επικάλυψη έβαλα λίγη ζάχαρη. Τα αλμυρά θα υα κάνω μπέργκερ και τα γλυκά για πρωινό για τα παιδιά!!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2019 - 20:47

Ανακάλυψα τελευταία το blog σου και έχω ενθουσιαστεί. Συγχαρητήρια!! Οσο για τα μπριος βγαίνουν εξαιρετικά και πολύ πολύ γευστικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λαμπρινή 1 Φεβρουαρίου 2019 - 13:00

Με βάλατε σε πειρασμό….Θα τα κάνω σίγουρα το ΣΚ! Πάντως φαίνονται τέλεια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΜΑΡΙΝΑ 10 Ιανουαρίου 2019 - 19:21

Τα έκανα και είναι καταπληκτικά!τα Έχω κάνει ήδη 2 φορές. Πιο αφράτα μου βγήκαν την 1η φορά αλλά από γεύση…..μούρλια!Τύφλα να χουν τα έτοιμα….!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 11 Ιανουαρίου 2019 - 16:52

Τέλεια! Χαίρομαι πάρα πολύ που άρεσαν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιωργος 18 Μαρτίου 2018 - 15:24

Έκανα 2 μικρές τροποποιήσεις και τα ψωμάκια βγήκαν άριστα.
1. Έβαλα αλεύρι για τσουρέκι αντί για όλες τις χρήσεις.
2. Διέλυσα τη μαγιά στο ζεστό γάλα στο οποίο είχα ρίξει και τη ζάχαρη.
3. Άφησα τη ζύμη να φουσκώσει (διπλασιαστει) μετά το ζύμωμα.

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο τέλειο που ειλικρινά δεν πίστευα το ποσο νόστιμα βγήκαν. Και μάλιστα φούσκωναν πάρα πολύ. Και όχι απλά αφράτα. Πιο αφράτο ψωμάκι δεν έχω φτιάξει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 19 Μαρτίου 2018 - 09:08

Καλημέρα Γιώργο!
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά λόγια!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσαν τα ψωμάκια, νομίζω ότι είναι μια εύκολη και γευστική ιδέα ????
Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου, ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να τις μοιραστείς και εδώ ????

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κικο 8 Φεβρουαρίου 2018 - 18:34

Σας ευχαριστώ για την αγάπη για ζωή που βγαίνει μέσα από την δουλειά σας!
Γεύσεις,χρώματα και εικόνες που ζουζουνιζουν σαν τις μέλισσες!
Σχετικά με τα ψωμάκια μπριος κάτι δεν πήγε καλά…..δεν φούσκωσαν,έγιναν όμως πολύ νόστιμα!
Μήπως φταίει που ανακατεψα την μαγιά με το αλάτι?……
Οι συνταγές σας πάντως εντυπωσιάζουν με τις γεύσεις τους και την παρουσίαση τους!
Καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 9 Φεβρουαρίου 2018 - 09:03

Καλημέρα!

Ευχαριστώ πολύ για το ζεστό και ενθαρρυντικό σχόλιο, να είστε καλά!

Σε σχέση με αυτό που με ρωτάτε, είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω με βεβαιότητα, μιας που είναι αρκετοί οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το φούσκωμα -ή μη- του ψωμιού.

Σας παραθέτω μερικούς από τους πιο βασικούς:
– Προσθέσατε παραπάνω αλεύρι από αυτό που αναφέρεται στη συνταγή, με αποτέλεσμα η ζύμη να γίνει βαριά και να μη φουσκώσει. Στη συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε η ζύμη να κολλά ελαφρά στα χέρια.
– ​Το αλεύρι ή / και η μαγιά είχαν αγοραστεί πριν από καιρό, οπότε δεν ήταν φρέσκα αρκετά.
– Ανακατέψατε τη μαγιά με τη ζάχαρη πριν από το ζύμωμα.
– Το γάλα δεν είχε τη σωστή θερμοκρασία​ (ήταν καυτό ή κρύο), με αποτέλεσμα να καταστραφεί ή να αδρανοποιηθεί η δράση της μαγιάς. Έχουμε υπόψη μας ότι το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό.
Πιστεύετε ότι μπορεί να έγινε κάτι από τα παραπάνω;

Εάν αποφασίσετε να ξαναφτιάξετε τα ψωμάκια, δοκιμάστε να μειώσετε το αλάτι. Ελπίζω να ξαναπροσπαθήσετε να τα φτιάξετε, ειδικά εφόσον σας άρεσαν γευστικά! Πιστεύω ότι διαβάζοντας τις παραπάνω συμβουλές, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα την επόμενη φορά!

Εάν χρειάζεστε οτιδήποτε άλλο, παραμένω στη διάθεσή σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ηβη 3 Ιανουαρίου 2018 - 11:39

Εξαιρετικά!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φρόσω 23 Οκτωβρίου 2017 - 19:29

Λοιπόν τα παιδιά ζητούν ψωμάκια για σάντουιτς και για ότι άλλο! Τώρα βάζω μπρος να τα φτιάξω και θα επανέλθω για τα σχόλια και δικά μου βεβαίως βεβαίως αλλά και του υπόλοιπου πληθυσμού του σπιτιού!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φρόσω 24 Οκτωβρίου 2017 - 10:26

Ρεπό λοιπόν σήμερα από την δουλειά και ανάμεσα στο συμμάζεμα και στο μαγείρεμα να πω για τα μπριοσακια ότι είναι φοβερά! Ακόμη και την επόμενη μέρα είναι τέλεια! Τα παιδιά έκαναν σάντουιτς και πήραν μαζί τους. Μόνο που τα έκανα πιο μικρά κι έβγαλα 22. Αυτά! Και τώρα επιστροφή στις κατσαρόλες μου να μαγειρέψω για το . . . λόχο! Την καλημέρα μου στην όμορφη οικογένεια σου Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Β 8 Νοεμβρίου 2016 - 21:49

Ποσοοοοοο νόστιμα!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
francy 17 Οκτωβρίου 2016 - 20:46

Απϊστευτα ψωμάκια!Δεν έχω φάει καλύτερα μπριός!Φαγώθηκαν πολύ γρήγορα!Είτε με μαρμελάδα και βούτυρο,είτε με τυρί και ζαμπόν μέσα καταπληκτικά.Την επόμενη φορά θα τα δοκιμάσω σε burgers!Ευχαριστω πολύ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έλλη 14 Οκτωβρίου 2021 - 09:31

Η συνταγή είναι φοβερή!!!μου την ζητάνε όλοι όσοι την δοκιμάσουν!!
μικρό tip….τα αλείφω με ασπράδι με λίγη ζάχαρη…έτσι γυαλιζουν

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευη 14 Οκτωβρίου 2016 - 20:52

Ερμιονη μου.εγω τωρα που ψηνω τα μπιφτεκια μου κ μολις κοιμηθηκαν τ μικρα κ δν μπορω να βαλω μιξερ κ εχω μεινει με τ υλιακ ετοιμα κ μια πελωρια λαχταρα για τα ψωμακια σου τι λες να κανω;να παραλειψω το μιξερ κ να ζυμωσω η τζαμπα κοπος;αχ τι μου χεις κανει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Aspasia (My Lovable Baby) 12 Οκτωβρίου 2016 - 13:31

Ερμιόνη μου, καλώς σε βρήκα μετά από τόσο καιρό απουσίας μου από την μπλογκογειτονιά.
Τα ψωμάκια σου θα τα φτιάξω σήμερα κιόλας. Μαζί με τα κορίτσια μου! Για να τα φάμε σκέτα, χωρίς burger :)
Καλό φθινόπωρο σου εύχομαι και από εδώ και πέρα θα τα λέμε συχνότερα.
Σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΟΦΙΑ 11 Οκτωβρίου 2016 - 12:06

Τα έφτιαξα το Σ/Κ με τις μικρές και ήταν πεντανόστιμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parentslandgr 10 Οκτωβρίου 2016 - 10:05

Ερμιόνη μου απο την πρωτη στιγμή που ειδα τη συνταγη την μαρκαρα για την βαπριση της μικρης. Βεβαια εχουμε καιρο οπότε θα μπορω να κάνω τεστ για να μαθω να τα κανω γρηγορα και καλά. Φαινονται αρκετα ευκολα και είναι σημαντικο οταν θες να κάνεις ποσοτητα. Και βασικό στοιχειο ειναι η διατήρηση καθως πρεπει να ετοιμαστουν νωρίτερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 7 Οκτωβρίου 2016 - 21:56

απίθανη συνταγή και θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους απίθανες φωτογραφίες!
pinned άμεσα! ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Cook Taste Live 7 Οκτωβρίου 2016 - 21:16

Καλά πιννάρονται άμεσα, μπαίνουν κατ ευθείαν στα αγαπημένα κλπ κλπ!
Απαραίτητη συνταγή για όσους φτιάχνουν σπιτικά burgers.
Και σε 40 λεπτά έτοιμα;; Τα ξεκινάς δηλαδή και μέχρι να ανακατέψεις, πλάσεις, ψήσεις και τα μπιφτέκια.. τσουπ έτοιμα και τα ψωμάκια ζεστά ζεστά! Τέλεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντιγόνη 7 Οκτωβρίου 2016 - 14:49

τέλεια φαίνονται τα μπριοσάκια!!! Σίγουρα θα τα δοκιμάσω γι αυτό κ ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. 1) η μαγιά στιγμής είναι αυτή στο σακουλάκι? κ 2) πάντα με δυσκόλευε η μετατροπή υγρών σε γραμμάρια. Νομίζω ότι διαφέρει ανάλογα με το είδος, πχ το γάλα με το νερό ζυγίζουν διαφορετικά, έτσι δεν είναι? Υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος? Εσύ πως το υπολογίζεις?
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 7 Οκτωβρίου 2016 - 12:57

Καλησπέρα Ερμιόνη μου!! Έχω δοκιμάσει να φτιάξω αλλά εχω αποτύχει καθώς δεν μου τα έλεγε καλά η συνταγή (σνιφ!! ) Κάτι μου λέει ότι η δικιά σου θα βγει αμέσως!! Είμαστε λάτρεις των σπιτικών μπέργκερ οπότε… Ευχαριστούμε πολύ οικογενειακώς! Θα δοκιμαστεί το συντομότερο!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 7 Οκτωβρίου 2016 - 12:45

Λοιπόν δεν θα σου πω πολλά. Για την ακρίβεια θα σου πω μονάχα ένα! Η πρώτη σου φωτογραφία είναι συγκλονιστική!!!!! Δεν χρειάζεται να πω πόσο πεθαίνω για τα μπριος ούτε ότι τα μπέργκερ σου δείχνουν λαχταριστά!!!! Είναι αυτονόητο. Αλλά η σημερινή σου φωτογράφιση και ειδικά οι φωτογραφίες που δείχνουν μονο τα ψωμάκια είναι θεϊκές!!!! Μπράβο Ερμιόνη!!!!!!!!!!!
Καλό ΣΚ ε!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 7 Οκτωβρίου 2016 - 09:19

Καταπληκτικά ψωμάκια κι όχι μόνον για burger και μόνον σε 40 λεπτά;;; Κρατάω τη συνταγή γιατί θα τα λατρέψουν τα κορίτσια!!! Εξάλλου, το σπιτικό burger είναι το καλύτερο!!
Φιλιά καλημέρας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια 6 Οκτωβρίου 2016 - 22:31

Πανεύκολη η συνταγή των ψωμιών Ερμιονη μου!!! Αγαπάμε πολύ τα μπέργκερ και σιγουρα θα τη δοκιμάσω!!! Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαριάννα 6 Οκτωβρίου 2016 - 21:21

Γρήγορα, ζεστά και γλυκά ψωμάκια? Μου φαίνεται ήδη η τέλεια συνταγή. Έχω από καιρό μια που χρησιμοποιώ μα θέλει να περιμένεις τη μαγιά και βγαίνουν αρκετά γλυκά για μπέργκερ τα ψωμάκια. Μάλλον λοιπόν ήρθε η ώρα για αλλαγή συνταγής στα μπριοσάκια. Τί καλά! Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά <3

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria 6 Οκτωβρίου 2016 - 10:36

Ερμιόνη φανταστικά φαίνονται και θα τα δοκιμάσουμε άμεσα! Έχω ξαναφτιάξει αλλά ήταν πιο δύσκολη εκείνη η συνταγή, ελπίζω να μου πετύχει η δικιά σου και να την καθιερώσω. Η ερώτηση της άσχετης τώρα: η μαγιά στιγμής είναι η μαγιά σε σκόνη ή η φρέσκια;;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 6 Οκτωβρίου 2016 - 22:09

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια :)
Ελπίζω να δοκιμάσετε τα ψωμάκια και να σας αρέσουν! Είναι αρκετά εύκολα νομίζω και γευστικά!
Σχετικά με αυτό που με ρωτάς, η μαγιά είναι σε σκόνη, μέσα σε φακελάκια (αν θυμάμαι καλά είναι συσκευασία με 3 φακελάκια).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 6 Οκτωβρίου 2016 - 00:03

Ερμιόνη τι καταπληκτικές φωτογραφίες είναι αυτές!!!! Είδες τελικά το χεις και με τις moody ;) Τα μπριος φαίνονται υπέρ τέλεια!!! Θέλεις να απλώσεις το χέρι σου και να πιάσεις ένα μέσα από την οθόνη :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα -two boys and hope 5 Οκτωβρίου 2016 - 22:42

μεσα στο μυαλο μου εισαι βρε Ερμιονη μου… Κι οτι εψαχνα μια καλη και γρηγορη συνταγη!! Κι εγω αγαπαω τα burger αλλα από ψωμακια και καλο Burgeραδικο πασχουμε!!! Αυτα τα στρουμπουλα ψωμακια φαινονται τελεια!! Την αποθηκευω και θα τα δοκιμασω!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 5 Οκτωβρίου 2016 - 19:53

Σε 40 λεπτα;;;;; Τι ωραία ιδέα;;;
Και ωραία φουσκωτά, φουσκωτά, και φαίνονται πανεύκολα! Πάνε κατευθείαν για δοκιμή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
katslim 5 Οκτωβρίου 2016 - 17:59

Θα δοκιμάσω κι εγώ τα εύκολα και γρήγορα μπριος. Θα τα κάνω όμως μακρόστενα γιατί εμείς προτιμάμε τα χοτ ντογκ!!
Καλό απόγευμα!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 5 Οκτωβρίου 2016 - 17:45

Ωραία πράγματα!!! Την επόμενη φορά που θα κάνετε παραγωγή σε ψωμάκια οικογενειακώς να σας στείλω και τον Θ. να βοηθήσει, Ερμιόνη μου; Δεν ξέρω για την προετοιμασία αλλά στην κατανάλωση σίγουρα το “χει”!!!
Πάντα το σπιτικό ψωμάκι είναι και το καλύτερο, φίλη μου.
Καλό σας απόγευμα και φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ElenaIsCooking 5 Οκτωβρίου 2016 - 16:42

Μου άνοιξες την όρεξη για τα καλά! Θα τα δοκιμάσω την Κυριακή. Θα τα φτιάξω μαζί με τον μικρό βοηθό εννοείται! Λες να τα κάνω μακρόστενα και για hot dog;;; θα δω και θα σου πω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mari beika 5 Οκτωβρίου 2016 - 16:33

Μια χαρά τα έκανες Ερμιόνη μου και δεν υπολείπεσαι καθόλου εμπειρίας θα έλεγα!!
Θα τα φτιάξω κι εγώ να είσαι σίγουρη, γιατί τα μπέργκερ τα αγαπάμε!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρηνη 5 Οκτωβρίου 2016 - 15:48

Επιτέλους Ερμιονη και μια εύκολη συνταγη για τα πολυαγαπημένα μπριος ύστερα απο όλες τις πολύπλοκες συνταγες που έχω προσπαθήσει ανεπιτυχώς κατά καιρούς. Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε !!
Σ ευχαριστούμε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
To love life for what it is 5 Οκτωβρίου 2016 - 14:15

Ούτε εγώ έχω βρει ποτέ ψωμάκια για μπέργκερ της προκοπής – σε σούπερ μάρκετ ή και φούρνους. Εκτός του ότι είναι γευστικά αδιάφορα, διαλύονται με το παραμικρό! Τα δικά σου θα τα δοκιμάσω σύντομα, αφού είναι και τόσο εύκολα. (Βέβαια, στο δικό μου μυαλό, έχει ήδη σχηματιστεί η εικόνα τους αλειμμένα με βούτυρο και μαρμελαδομέλι για πρωινό, έτσι ζεστά που θα είναι…)
Υ. Γ. : Φάβα και φασολάδα σε πάρτι – μου αρέσει. Σκέφτομαι τη λιωμένη φάβα πάνω σε κρακεράκια με ψιλοκομμένη σάρκα ντομάτας, λίιιιιγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κάππαρη: πολύ ενδιαφέρον θα είναι! Όσο για τη φασολάδα, χμ, πιο challenging αυτό. Ίσως πολύ μικρά μπολάκια με τη σούπα, με καλοψημένο χωριάτικο λουκάνικο στην επιφάνεια ή λίγα κρουτόν αντζούγιας; (Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, έτσι μού ήρθε τώρα – αλλά μπορεί και να είναι ωραίο.) :-)
Παρεμπιπτόντως, έχετε φάει ποτέ φασολάδα με συνοδευτικό γεμιστή (με καρότο, λάχανο, σέλινο) πιπεριά ή μελιτζάνα τουρσί, όπως τη φτιάχνουν στη Μακεδονία; Είναι νοστιμότατος συνδυασμός! [Άσχετο γενικά με την ανάρτηση, αλλά άρχισα να πεινάω πια. ;-) ]

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 6 Οκτωβρίου 2016 - 22:12

Τα ψωμάκια θα είναι πολύ πολύ νόστιμα με βούτυρο και μαρμελάδα/μέλι!
Ήθελα να το γράψω και στην ανάρτηση αλλά το ξέχασα τελικά :)
Πείνασες εσύ με την ανάρτηση, με έκανες και μένα να πεινάσω με τις προτάσεις σου!
Είναι βέβαια πιο “ενήλικες”. Δεν νομίζω ότι τα πιτσιρικάκια θα εκτιμήσουν αυτές τις γεύσεις όπως τους αξίζει :)
Αλλά οκ είμαι χαρούμενη που αρέσουν πολύ στα κορίτσια μου τα όσπρια.
Τα τουρσιά (και ειδικά η μελιτζάνα) είναι απαγορευμένη έννοια για μένα, μιας που δε συμπαθώ καθόλου μα καθόλου το ξύδι. Θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρή, οι γονείς μου έφτιαχναν μελιτζάνες τουρσί και αναγκαζόμουν να φύγω από το σπίτι γιατί δεν άντεχα με τίποτα τη μυρωδιά!
Αυτά! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το όμορφο σχόλιο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 5 Οκτωβρίου 2016 - 11:56

Πολύτιμη η σημερινή συνταγή σου Ερμιόνη μου και πολυαγαπημένη!! Βρίσκει πολλές εφαρμογές σε όλα τα σπίτια, είναι σίγουρο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα