Σοκολατένιο smoothie με ταχίνι και πορτοκάλι

Αυτό το σοκολατένιο smoothie με ταχίνι είναι πλούσιο σε γεύση, θρεπτικό και χορταστικό. Το ετοιμάζουμε πανεύκολα, χρησιμοποιώντας μπανάνα και χυμό πορτοκαλιού!

Σοκολατένιο smoothie με ταχίνι και πορτοκάλι

Τα κορίτσια δοκίμασαν σοκολατένιο smoothie με ταχίνι. Και τους άρεσε. Πολύ! Κι εγώ νιώθω λιγάκι περήφανη. Οκ πολύ! Ναι, είμαι η τυπική (χαζο)μαμά που ανάγει σε προσωπική επιτυχία και ίσως κοσμοϊστορικό γεγονός την κατανάλωση ενός “δύσκολου” υλικού.

Το ταχίνι είναι ένα εξαιρετικά ευεργετικό τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, με σημαντικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ευεξία και τη μακροζωία.

Σε περιόδους νηστείας, θυμάμαι τη μαμά μου να καταναλώνει γενναίες ποσότητες ταχινιού και να απαριθμεί τα πάμπολλα πλεονεκτήματά του σε μια καλή προσπάθεια να με πείσει να το δοκιμάσω. Αλλά η αλήθεια φυσικά είναι πως μόλις τα τελευταία χρόνια συμπάθησα τη χαρακτηριστική γεύση του βελούδινου αυτού πολτού. Έκτοτε πάντως δεν λείπει από το σπίτι μας και επιδιώκω να το χρησιμοποιώ συχνά και ποικιλοτρόπως.

Σοκολατένιο smoothie με ταχίνι και πορτοκάλι

Ο συνδυασμός σοκολάτα-ταχίνι-πορτοκάλι τείνει να γίνει αγαπημένος σε τούτο δω το blog.
Θυμηθείτε αυτό το κέικ, αλλά και αυτό που είναι πιο “μασίφ”, αυτό το ωραίο fudge αλλά και αυτή την τόσο πλούσια σε υφή μους.
Είναι ένας συνδυασμός που πάντα μας κερδίζει με τη βαθιά σοκολατένια γεύση και τις δροσερές πορτοκαλένιες νότες.

Σε smoothie λοιπόν αυτή τη φορά! Γιατί στο σπίτι μας αγαπάμε πολύ τα smoothies. Και γιατί τα πρωινά του σαββατοκύριακου γίνονται πολύ πιο όμορφα και γλυκά χάρη σε αυτά.

Εκτός βέβαια και αν είστε ο Κωστής και περιμένετε καρτερικά να ολοκληρωθεί η φωτογράφιση της συνταγής. Σε αυτή την περίπτωση η ενθουσιώδης προσμονή μπορεί να συνοδεύεται από κάποια δικαιολογημένα ας πούμε νεύρα. Τα οποία ευτυχώς ξεπερνιούνται πολύ γρήγορα. Μετά από 2-3 γουλιές θα έλεγα.

Όποια επιφύλαξη και αν είχα για αυτό το σοκολατένιο smoothie με ταχίνι, εξανεμίστηκε μόλις εμφανίστηκαν τα κορίτσια στην κουζίνα, ζητώντας δεύτερο γέμισμα των ποτηριών. Μικρός πανηγυρικός χορός. Ολέ και ώπα!

Σοκολατένιο smoothie με ταχίνι και πορτοκάλι

Τα smoothies, εκτός από υπέροχα σε γεύση, χορταστικά και άκρως θρεπτικά, είναι και εξαιρετικά ευέλικτα, οπότε μη διστάσετε να τροποποιήσετε τη συνταγή προκειμένου να τη φέρετε στα γούστα σας.

  • Εάν για παράδειγμα νηστεύουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας. Το γάλα σόγιας δεν το συμπαθώ (ακόμα;) και για το λόγο αυτό δεν το προτείνω.
  • Για ένα ακόμα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, καταψύχουμε από πριν τις μπανάνες.
  • Προσαρμόζουμε την ποσότητα του μελιού ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το ρόφημα μας.
  • Παραλείπουμε το εκχύλισμα πορτοκαλιού αν δεν μας αρέσει ή αν δεν έχουμε διαθέσιμο.
  • Χρησιμοποιούμε εκχύλισμα βανίλιας.
  • Και τα λοιπά, και τα λοιπά!

Δεν ξέρω αν καταλάβατε κάτι, αλλά έγραψα το κείμενο όντας άυπνη και με πλεόνασμα υπερέντασης. Δεν φαίνεται, φαίνεται; Ε; Μπα όχι… :)

Σοκολατένιο smoothie με ταχίνι και πορτοκάλι

Σοκολατένιο smoothie με ταχίνι και πορτοκάλι

Eτοιμασία: 5 minutes
Συνολικά: 5 minutes
Γεύμα: πρωινό, ρόφημα, σνακ
Λέξη-κλειδί: smoothie με ταχίνι
Μερίδες: 4
Αυτό το σοκολατένιο smoothie με ταχίνι είναι πλούσιο σε γεύση, θρεπτικό και χορταστικό. Το ετοιμάζουμε πανεύκολα, χρησιμοποιώντας μπανάνα και χυμό πορτοκαλιού!

Υλικά

  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 1 μεγάλο και ζουμερό πορτοκάλι τον χυμό
  • 2 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ταχίνι με κακάο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 4 παγάκια

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μίγμα.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




11 ΣΧΟΛΙΑ

Lila 15 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:40

Το τελειότερο smoothie! Σκέτη λιχουδιά. Ευχαριστούμε Ερμιόνη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoonstories 28 Μαρτίου 2017 - 13:32

Το ταχίνι είναι κάτι που βρίσκετε καθημερινά στο πρωινό μας Ερμιόνη!Το smoothie σου πρέπει να είναι υπέροχο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 18 Μαρτίου 2017 - 23:33

Φοβερό smoothie…όλο υγεία αλλά και νοστιμιά! Εμείς οικογενειακώς, ευτυχώς και οι μικρές, λατρεύουμε το ταχίνι και βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι μας άσχετα από την νηστεία!!!
Πολλά φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 18 Μαρτίου 2017 - 00:02

Πολύ ωραία ιδέα το ταχίνι σε smoothie! Εγώ όταν το πρωτοδοκίμασα δεν μου πολύ άρεσε, ή μάλλον η υφή του και η εικόνα του κάπως με χαλούσε :-) Τώρα ομολογώ ότι έχω εθιστεί. ειδικά με το ολικής που μου φαίνεται πιο νόστιμο και λιγότερο στυφό.

Καλό Σ/Κ Ερμιόνη!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 17 Μαρτίου 2017 - 15:26

Θα το δοκιμάσω πάραυτα για την Πηνελόπη η οποία πλέον δηλώνει ενθουσιώδης της σοκολάτας (μη φανταστείς κατ’όνομα…) !! Το ταχίνι είναι πραγματικά μαγικό υλικό και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει σε smoothie αλλά φαίνεται πολύ γευστικό!!! Πολλά φιλιά και καλό ηλιόλουστο ΣΚ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα -two boys and hope 17 Μαρτίου 2017 - 11:00

φαινεται πεντανόστιμο!! καταλαβαινω γιατι το λατρεψαν τα κοριτσια σου Ερμιονη μου!! Θα το δοκιμασω με το Νικολα μηπως και τον καταφερω ..γιατί δυστυχως δεν του αρεσουν και πολύ τα smoothies ουτε και το ταχίνι… φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 17 Μαρτίου 2017 - 08:50

Μπράβο στα κορίτσια σου Ερμιόνη μου, θα πρέπει να είναι από τα λίγα παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα με το ταχίνι. Και μεγάλους μη σου πω…. :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 16 Μαρτίου 2017 - 18:59

Αφού έχεις καταφέρει τις πριγκιπέσσες σου να γεύονται το ταχίνι, πρέπει να αισθάνεσαι απολύτως ευτυχής Ερμιόνη μου.
Καθώς η ιδιαίτερη γεύση του πολλές φορές μόνον καμουφλαρισμένη μπορεί να γίνει αποδεκτή (μιλώ εκ’ πείρας όπως καταλαβαίνεις…)
Όμορφη πρόταση και από εκείνες που προσωπικά θα μου άρεσαν πολύ στο πρωινό μου.
Τα φιλιά μου και καλό σας βραδάκι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμαλία 16 Μαρτίου 2017 - 08:07

Θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα το smoothie σου Ερμιόνη μου μήπως και καταφέρω τη Νατάσα να δει το ταχίνι με άλλο μάτι (οι μέχρι τώρα προσπάθειές μου δυστυχώς έπεσαν στο κενό!). Θεωρώ ότι αυτή η πρότασή σου επειδή περιλαμβάνει πολλά και νόστιμα υλικά, έχει πάρα πολλές πιθανότητες επιτυχίας να της αρέσει. Όπως και να έχει πάντως για μένα θα είναι ένα ιδανικό πρωινό ξεκίνημα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 15 Μαρτίου 2017 - 22:24

Το ταχίνι είναι προφανώς must της νηστείας, αλλά ακόμα και για εμάς που δε νηστεύουμε, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το βάλουμε πιο πολύ στη διατροφή μας αυτό τον καιρό που το βλέπουμε παντού!
Το συγκεκριμένο δε, με το κακάο, έχει παίξει ουκ ολίγες φορές και το ρόλο της μερέντας, και κυρίως μέσα σε smoothies, που κάποιοι κάποιοι τα θέλουν μερικές φορές σοκολατένια!
Να ξέρεις πάντως ότι μόνο οι ομοιοπαθούσες θα σε πάρουν χαμπάρι, αλλά και θα σε κατανοήσουν απόλυτα, οπότε μην αγχώνεσαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαριάννα 15 Μαρτίου 2017 - 11:33

Καλημέρα Ερμιόνη μου!
Λατρεύουμε κι εμείς τα smoothies, αλλά δυστυχώς το ταχίνι καταφέρνουν πάντα να το ανιχνεύουν αν το βάλω μεταξύ των υλικών και μου γκρινιάζουν. Θα δοκιμάσω και τις αναλογίες που μου προτείνεις μήπως και πετύχει αυτή τη φορά το κόλπο :)
Εϊναι από τα υλικά που θέλω πάρα πολύ να εντάξω στην καθημερινή διατροφή τους. Ευχαριστούμε για την πρόταση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα