Εύκολα σπιτικά bounty

εύκολα σπιτικά bounty

Ήθελα να φτιάξω σπιτικά bounty εδώ και πάρα (μα πάρα πολύ όμως!) καιρό.
Γιατί η σοκολάτα μου αρέσει πολύ. Η καρύδα επίσης. Και μία μικρή μπάρα που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις, είναι ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ έπειτα από ένα ωραίο ανοιξιάτικο / καλοκαιρινό / φθινοπωρικό γεύμα.
Ή εντάξει, για να μην υπερβάλλω κιόλας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορώ να σκεφτώ. Και οκ, μπορεί να είναι δύο μικρές μπάρες.

εύκολα σπιτικά bounty

Τα σπιτικά μου γλυκάκια δεν ήθελα να περιέχουν ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος ή ζάχαρη.
Ήθελα επιπρόσθετα να είναι εύκολα και γευστικά. Και έστω λιγάκι υγιεινά. Και νομίζω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά.
(Και δεν καταλαβαίνω γιατί μου αρέσει τόσο πολύ να ξεκινώ μία πρόταση με τη λέξη «και».)

εύκολα σπιτικά bounty

Όπως θα δείτε και στη συνταγή παρακάτω, η εκδοχή που σας προτείνω περιέχει γάλα καρύδας, μέλι, καρύδα, βιτάμ με έλαια καρύδας & αμυγδάλου και κουβερτούρα.
Εάν θέλουμε να κάνουμε τα γλυκάκια μας ακόμα πιο υγιεινά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βιτάμ με λάδι καρύδας.

εύκολα σπιτικά bounty

Επίσης, επειδή το μέλι καθορίζει πόσο γλυκό θα είναι το αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να δοκιμάσετε το μίγμα καρύδας προτού το αφήσετε να κρυώσει εντελώς και να προσαρμόσετε ανάλογα την ποσότητα του μελιού.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποίησα 4 κουταλιές της σούπας μέλι και το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς άγλυκο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1-2 κουταλιές ακόμα.

εύκολα σπιτικά bounty

Ο Κωστής και η Ισμηνούλα ενθουσιάστηκαν με τη γεύση των σπιτικών bounty.
Η Ιφιγένεια αρκέστηκε στο να με ρωτήσει αν έχω χρησιμοποιήσει καρύδα και να κουνήσει το κεφάλι της αποδοκιμαστικά ύστερα από τη δική μου επιβεβαίωση. Το αναμενόμενο δηλαδή.

εύκολα σπιτικά bounty

Τα bounty -σπιτικά και μη- με κάνουν να σκέφτομαι διακοπές και εξωτικούς προορισμούς. Λόγω της καρύδας πιθανολογώ. Οπότε ας μιλήσουμε λιγάκι για διακοπές, τι λέτε;
Που θα πάτε φέτος; Ή που βρίσκεστε ήδη;
Εμείς θα κινηθούμε προς Πάργα, Σύβοτα και Κέρκυρα, οπότε κάθε πρόταση / συμβουλή σχετικά με παραλίες, φαγητό ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε είναι καλοδεχούμενη και θα χαρώ πολύ να τη διαβάσω!

Σας αφήνω με αυτό το τραγούδι. Γιατί -επιτέλους- είδαμε το Τ2 Trainspotting. (Και) μας άρεσε πολύ!
Choose life… Αυτό!

εύκολα σπιτικά bounty

Σπιτικά bounty

Eτοιμασία: 40 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Συνολικά: 1 hour 20 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: σπιτικά bounty
Μερίδες: 28
Τα σπιτικά bounty ετοιμάζονται με λίγα υλικά, είναι αρκετά υγιεινά και πολύ λαχταριστά!

Υλικά

  • 300 γρ. γάλα καρύδας
  • 90 γρ. βούτυρο (χρησιμοποίησα Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου)
  • 4-5 κ.σ. μέλι (ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα)
  • 450 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, το βούτυρο και το μέλι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  • Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ζωηρά.
  • Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια (υπολογίζουμε 32-34 γραμμ. μίγματος για κάθε κομμάτι).
  • Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας πάνω στον πάγκο εργασίας μας.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε κάθε γλυκό στη λιωμένη κουβερτούρα. Απομακρύνουμε την περίσσεια της σοκολάτας και ακουμπάμε κάθε μπάρα πάνω στη λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε τις μπάρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




20 ΣΧΟΛΙΑ

Σισσυ 30 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:14

Τα εφτιαξα και η γευση ηταν εξαιρετική. Το μονο προβλημα ηταν οτι μόλις τα καλυψα με τη σοκολατα και τα εβαλα ψυγείο άρχισε να διαρρεει το μιγμα απο μεσα και πανω στη σοκολάτα δημιουργηθηκαν ασπρες κηλιδες. Καμιά ιδεα τι φταιει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 17 Οκτωβρίου 2018 - 13:07

Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή, γευστικά τουλάχιστον.
Σε σχέση με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, νομίζω πως οφείλεται στις θερμοκρασίες της κουβερτούρας και του μίγματος.
Πιθανόν το μίγμα να έπρεπε να παγώσει λίγο περισσότερο και η κουβερτούρα να είναι χλιαρή, αλλά ρευστή αρκετά, ώστε να είναι εφικτή η διαχείρισή της. Αυτό νομίζω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φωτεινή 8 Σεπτεμβρίου 2017 - 13:07

Πωπω τέλειο, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλεξάνδρα Κ. 25 Αυγούστου 2017 - 22:59

Τέλεια τα σοκολατάκια!!!! Καλές Διακοπές!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
rena peirounaki 11 Αυγούστου 2017 - 22:39

Ειναι καταπληκτικες!Σε ευχαριστω καλες διακοπες με την ομορφη οικογενεια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sophia 10 Αυγούστου 2017 - 18:28

Αγαπώ τα bounty! Τι πιο ωραίο να είναι σπιτικά!! :) Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!!

xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 6 Αυγούστου 2017 - 15:47

Καλές Διακοπές να έχετε Ερμιόνη μου!

Όσο για τα Bounty, έχω πολύ μα πάρα πολύ καιρό να φάω. Χρόνια θα σου έλεγα, καθώς τ’ αγόρια δεν πολυσυμπαθούν την καρύδα, όμως φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα η σπιτική εκδοχή σου Ερμιόνη μου και ίσως να το σκεφτώ καλύτερα, όταν θα αρχίσω να μπαίνω και πάλι δυναμικά στην κουζίνα μου, καθώς τώρα την επισκέπτομαι μόνον για τα απολύτως “υποχρεωτικά”!

Τα φιλιά μου σας στέλνω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
the girl that knows nothing 2 Αυγούστου 2017 - 14:41

Φαίνονται πεντανόστιμα! Θα τα φτιάξω το ΣΚ που θα’χω χρονο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 30 Ιουλίου 2017 - 12:25

εξωτικες μπουκιτσες!!! πολυ ωραια ιδεα το να μη βαλεις ζαχαρουχο πιστευω ετσι η γευση και το αρωμα της καρυδας ειναι πιο εντονα, δεν επικαλυπτονται απ το ζαχαρουχο. επισης ειναι κ φιτ μιας και εχουμε να βαλουμε κ ενα μαγιο :P
καλο καλοκαιριιιιι!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mari 29 Ιουλίου 2017 - 22:55

Ερμιόνη δεν θα μου γλυτώσει αυτό το γλυκάκι, είναι απίθανο και φαντάζομαι πολύ νόστιμο. Καλά να περάσετε στις διακοπές σας, Πάργα, Σύβοτα δεν έχω πάει, αλλά Κέρκυρα πολλές φορές, μέχρι και ταξίδι του μέλιτος, είναι υπέροχα να διασκεδάσετε και να χαρείτε!!
Φιλιά πολλά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χ. 29 Ιουλίου 2017 - 12:17

Αχ, Κέρκυρα.

Στην πόλη τσι Κέρκυρας μην παραλείψετε να φάτε λουκουμάδες από το “Στάζει Μέλι” και να δοκιμάσετε τις νοστιμιές του “Σταρένιο”, αμφότερα επί της οδού Γκίλφορδ. Επίσης για καφέ/ποτό πολύ όμορφη επιλογή είναι και το “Πολύτεχνο”, στην είσοδο του Νέου Φρουρίου.

Στο νησάκι του Βίδο, αν πάτε απόγευμα, θα δείτε ένα σωρό λαγουδάκια να έχουν ξεμυτίσει και να λιάζονται αμέριμνα (το αναφέρω γιατί φαντάζομαι ότι θα ενθουσιαστούν οι μικρές).

Αν σας βγάλει ο δρόμος, ένα υπέροχο μέρος για περιήγηση και φαγητό, είναι και η Παλιά Περίθεια. Επίσης το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης είναι πραγματικό στολίδι (μη τυχόν πάτε προς το Αρχαιολογικό, είναι ακόμη κλειστό).

Αυτά τα ολίγα, στα περισσότερα με κάλυψε η Έφη! Να περάσετε υπέροχα! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 29 Ιουλίου 2017 - 11:43

Τι ωραία γλυκάκια! Μου αρέσουν πολύ αλλά δεν έχω φτιάξει ποτέ. Θα πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο σε γεύση το βιτάμ με έλαιο καρύδας.
Καλές διακοπές να έχετε! Περιμένουμε φωτογραφίες :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra • Counting SMiLES 28 Ιουλίου 2017 - 09:16

Αποθηκεύω συνταγή για όταν γυρίσω απο διακοπές! Λατρευω καρύδα και το βιτάμ αυτό το εχω αγαπησει!!! Πολυ ευχαριστούμε αγαπημένη!!!
Σύβοτα είχαμε πάει με σύζυγο προ παιδιών. Μαγευτικά! Κέρκυρα εγω μονη με φιλενάδες:))) Δεν θυμάμαι τιποτα να σου πω απο τιπς αλλά βλεπω εδω πιο πανω τα κορίτσια με κάλυψαν!!!
Εμεις θα πάμε Ρόδο φετος.
Να περάσετε χαρούμενα, ξέγνοιαστα και ξεκούραστα Ερμιονάκι μου. Φιλάρες πολλες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμαλία 28 Ιουλίου 2017 - 07:53

Τα Bounty είναι και για μένα η επιτομή της εξωτικής γεύσης, θα δοκιμάσω τη σπιτική εκδοχή και είμαι βέβαιη ότι θα μου αρέσει! Με το καλό να φύγετε για διακοπές και να περάσετε πολύ-πολύ ωραία, αναμένουμε όπως πάντα τις ωραίες σου φωτογραφίες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έφη 27 Ιουλίου 2017 - 15:11

Με το καλό λοιπόν να περάσεις από τα μέρη μας αγαπημένη Ερμιόνη!
Πολύ καλή ταβέρνα με κλασικά και καλομαγειρεμένα Κερκυραϊκά πιάτα είναι ο Θεοτόκης στην Γαρίτσα που βρίσκεται στην πόλη (χώρα) της Κέρκυρας. Στον μεγάλο πεζόδρομο που είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα είναι και ο Χρυσομάλλης με μαγειρευτά κυρίως -ίσως κάπως μικρό και ασήμαντο στο μάτι αλλά value for money. Λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο είναι και το ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης με πολύ καλό παγωτό όπου θα βρεις και γεύση κουμ κουάτ! Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις γνήσιο, νοστιμότατο παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι αλλά και κρέμες, ρυζόγαλο, γαλακτομπούρεκο από το μικρό γαλακτοπωλείο του Περικλή Αλέξη (σε καντούνι κοντά στον Άγιο κι αυτό) . Στα Κερκυραϊκά σούπερ μάρκετ Δήμητρα θα βρεις πάρα πολλά κουμ-κουατοειδή, μάντολες, μαντολάτα, συκομαίδα (αν δεν έχεις φάει δοκίμασε οπωσδήποτε!) και το Κερκυραϊκό αλλαντικό νούμπουλο. Έχε το νου σου μήπως εκεί πετύχεις και το γνήσιο βούτυρο Κέρκυρας, δεν το βρίσκεις εύκολα πια. Εννοείται ότι πρέπει να δοκιμάσεις και την Κερκυραϊκή μας μπύρα (εγώ από τα μπουκάλια προτιμώ την πορτοκαλοξανθιά Real Ale Special).
Για καφέ – ποτό θα σου έλεγα αντί για κάποιο καφέ στο Λιστόν να πας στην ταράτσα του Ξενοδοχείου Καβαλιέρι στην μεγάλη πλατεία στο κέντρο της Κέρκυρας όπου η θέα είναι φανταστική.
Φυσικά υπάρχουν διάφορες ταβέρνες & εστιατόρια επίσης καλά και εκτός πόλης δηλ. διάσπαρτα σε χωριά στο νησί αλλά μου πέφτουν μακριά, οπότε δεν έχω προσωπική άποψη.

Παραλίες καλές υπάρχουν από τη μέση και πάνω με εξαίρεση τον Ίσσο και Χαλικούνα προς τα νότια, κοντά στην λίμνη Κορισσίων. Αμμόλοφοι, φυσικό κεδροδάσος, απουσία σπιτιών – ανθρώπων (παράδεισος για τους φυσιολάτρες!) ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και με σπάνια/προστατευόμενα είδη πουλιών (και φλαμίνγκο που είναι και trendy ;)
Στη μέση Κέρκυρα προτείνω Γλυφάδα, Άγιο Γόρδιο, Κοντογιαλό, Γιαλισκάρι, Μυρτιώτισσα (λίγο δύσκολη η πρόσβαση αλλά καθώς δεν υπάρχουν σπίτια & ξενοδοχεία τριγύρω πεντακάθαρη). Έρμονες για πιο ήσυχες οικογενειακές καταστάσεις και φυσικά Παλαιοκαστρίτσα και μετά βόλτα στο Αγγελόκαστρο για να δεις σχεδόν όλη την Κέρκυρα από ψηλά! Μπορείς επίσης αν έχεις χρόνο να πας μια μίνι κρουαζιέρα σε Παξούς – Αντίπαξους, ειδικά σε Αντίπαξους τα νερά είναι μαγευτικά.

Άλλα μέρη – πράγματα να δεις: Παλιό και Νέο Φρούριο, Σινοϊαπωνικό Μουσείο, Μον Ρεπό & Κανόνι (στη χώρα), Αχίλλειο, Παντοκράτορας τα πιο γνωστά. Πολλοί δε γνωρίζουν ότι στο χωριό Ευρωπούλοι υπάρχει μουσείο Καποδίστρια με έναν κυριολεκτικά τεράστιο κήπο γύρω του! Ακόμα στο νησάκι του Βίδου απέναντι από το λιμάνι οι παραλίες δε λένε και πολλά αλλά εκεί υπάρχει το μαυσωλείο των Σέρβων και μια κάποια ιδιαίτερη χλωρίδα – πανίδα, π.χ. πουλιά όπως άγριοι φασιανοί περπατούν ελεύθερα και υπάρχουν και κάτι περίεργα δέντρα με καρπούς που μοιάζουν πολύ με jackfruit! Γενικά στα χωριά παίζει να δεις γεράκια και κάτι μεγάλες σαύρες (σκούτσικες) που μοιάζουν με ιγκουάνα!
Πωπω ξέφυγα… συγνώμη για τη σεντονάρα!
Να περάσετε τέλεια εύχομαι ό,τι κι αν κάνετε. Πολλά – πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη 27 Ιουλίου 2017 - 14:03

Συβοτα, Παργα etc πηγαμε και μεις φετος. Μην λησμονησετε να πατε στην Παραλια Σαρακηνικο (πετρουλες και λιγο αμμουδια στην ακρη) και Αριλλα (ΑΜΜΟΣ) οπως και Σταυρολιμενας. Γενικα εχει πολυ ομορφες παραλιες αλλα με σκληρουτσικο πετραδακι οποτε παρτε μαζι παπουτσακια. Εχει πολυ κοσμο οποτε αυτες που ανεφερα ηταν οτι καλυτερο βρηκαμε σε ησυχο!!!! Φαγητο οπωσδηποτε στην ΑΓΚΑΛΗ και στο ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΙΡΟΥΝΙ στην Περδικα (ορεινο χωριο). Θα βγαλετε υπεροχες φωτο σιγουρα. Αξιζει παντως να επισκεφθειτε τον Αχερωντα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Παπακωνσταντή 27 Ιουλίου 2017 - 13:28

Ερμιόνη μου,
η συνταγή σου φαίνεται υπέροχη. Απλά θα ήθελα να σου πω την δική μου εκδοχή καθώς, πριν λίγο καιρό είχα φτιάξει και εγώ αντίστοιχα σοκολατάκια τα οποία θεωρώ ότι είναι πιο Light από άποψη θερμίδων χωρίς να υστερούν σε γεύση. Δεν έχουν ζάχαρη καθόλου και πιστεύω ότι θα σου αρέσουν αν τα δοκιμάσεις. Η συνταγή έχει ως εξής:
300γρ ινδικη καρυδα τριμμένη την ανακατεύουμε με
125γρ γαλα καρυδας και
100γρ λαδι καρυδας
(αν ειναι συμπαγες το λιωνουμε για 40-50δευτ. στα μικροκυματα).
Αφηνουμε το μιγμα στο ψυγειο να δεσει 1ωρα και λιωνουμε
400γρ κουβερτουρα.
Φτιαχνουμε μπαλακια απο το μιγμα ή οτι σχημα θελουμε (εγω το εκανα σε κουταλι σουπας και βγηκε οβαλ πλακέ) και τα βυθιζουμε στην σοκολατα. Αφηνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθουν.
Είναι ελαφριά, γλυκά όσο χρειάζεται από την εξωτερική επικάλυψη με σοκολάτα (γι’ αυτό και δεν τα έκανα πολύ χοντρά), ώστε σε κάθε μπουκιά να νιώθεις ισορροπημένα την καρύδα και την σοκολάτα.
Καλά να περνάτε και καλές διακοπές

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sonia Pap 27 Ιουλίου 2017 - 12:50

Ερμιόνη ευχαριστούμε πολύ για τις εξαιρετικές σου ιδέες. Έχω μια απορία σχετικά με την αντικατάσταση του βιτάμ. Το λάδι καρύδας μπαίνει στην ίδια ποσότητα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κοραλία Τσαγκαράτου 27 Ιουλίου 2017 - 12:34

Ερμιόνη μου τέλειο! Και μια ερώτηση: αυτό το ΒΙΤΑΜ τι άλλο μπορούμε να το κάνουμε; Το βάζουμε σε γλυκά; Τι είδους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Ξηρουχακη 27 Ιουλίου 2017 - 12:13

Εισαι φοβερή!! Καλες διακοπες με την όμορφη οικογένειά σου!
Πολλα φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα