Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Το γιουβέτσι με κοτόπουλο είναι ένα απίθανο πιάτο που δύσκολα δεν θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα φαγητό τρυφερό και μαμαδίστικο. Εδώ το ετοιμάζουμε με πολύχρωμες πιπεριές για να το απογειώσουμε οπτικά και γευστικά!

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Κάθε φορά που καλούμε τη μαμά μου για φαγητό γεμίζω με άγχος.

Σκέψη πρώτη: τι μαγειρεύουμε τώρα;

Η μαμά είναι μια εξαιρετική μαγείρισσα της παλιάς σχολής, η οποία όμως δεν διστάζει να δοκιμάσει καινούριες γεύσεις και τεχνικές. Αυτό με κάνει να την σέβομαι και να την εκτιμώ ακόμα περισσότερο. Ξεφυλλίζουμε μαζί περιοδικά και βιβλία μαγειρικής, ανταλλάσσουμε εμπειρίες και ιδέες, συνταγές και τάπερ με φαγητά που ξέρει η μία ότι αρέσουν στην άλλη.

Η μαμά εκτιμά το καλό φαγητό και είναι πολύ λιχούδα -δεν έχω καμία αμφιβολία από πού κληρονόμησα αυτό το χαρακτηριστικό, καθώς ο μπαμπάς απεχθανόταν τα γλυκά, με εξαίρεση ίσως το γαλακτομπούρεκο.

Άρα το μενού εκτός από τα βασικά, ορεκτικό, σαλάτα και κυρίως πιάτο, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει επιδόρπιο καθώς και κάποιο μπισκότο ή κέικ με το οποίο θα συνοδεύσουμε τον απογευματινό ελληνικό καφέ μας.

Όλα πρέπει να είναι του γούστου της, αλλά να φέρουν -ει δυνατόν- και τη δική μου μοντέρνα πινελιά. Ιδανικά επιδιώκω κάθε φορά να “γνωρίζω” στη μαμά μια καινούρια γεύση, η οποία όμως να έχει κάποια στοιχεία κλασικής ελληνικής κουζίνας και ως εκ τούτου να της είναι κατά κάποιον τρόπο οικεία! Τα λέω μπερδεμένα;

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Από τη στιγμή που καταλήγω στο μενού έρχεται η δεύτερη σκέψη να με βασανίσει.

Θα της αρέσει; μήπως να φτιάξω κάτι άλλο; Πιθανόν οι προβληματισμοί μου να σας φαίνονται υπερβολικοί, αλλά ξέρετε τι; η μαγειρική είναι ο τρόπος μου να περιποιηθώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να τους δείξω πόσο πολύ τα αγαπώ.

Ακολουθεί η επόμενη σκέψη.

Είναι εντάξει στρωμένο το τραπέζι; διάλεξα το κατάλληλο σερβίτσιο; Όπως έχω ξαναπεί είμαι τελειομανής -ευχή και κατάρα πιστέψτε με. Το χαρακτηριστικό αυτό με «αναγκάζει» να θέλω τα πάντα οργανωμένα με τάξη και γεωμετρία (= με τον τρόπο μου). Αυτό επικαλούμαι όταν μαλώνω τον Κωστή για τον τρόπο με τον οποίο κρέμασε την πετσέτα των χεριών!

Ευτυχώς ο καλός μου βρίσκει απίστευτα διασκεδαστικό το άγχος μου και τον αστείο τρόπο με τον οποίο τρέχω, άσκοπα ώρες-ώρες, προκειμένου να ετοιμάσω ένα απλό φαγάκι για τη μανούλα μου! Η συνήθης φράση του είναι «χαλάρωσε βρε καρδούλα μου, η μαμά σου θα έρθει όχι η βασίλισσα Ελισάβετ»!

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Αυτή τη φορά λοιπόν, προς τιμή της αγαπημένης μου μαμάς, ετοίμασα γιουβέτσι με κοτόπουλο.

Η μαμά μου φτιάχνει απίθανο κλασικό γιουβέτσι με μοσχάρι οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι καλοδεχούμενο αυτό το twist.

Για αυτό το γιουβέτσι με κοτόπουλο χρησιμοποιούμε πολύχρωμες πιπεριές, που δεν απογειώνουν μόνο οπτικά το πιάτο αλλά και γευστικά! Γιατί μην μου πείτε ότι οι πιπεριές δεν είναι ένα φανταστικό υλικό που δίνει πόντους γεύσης οπουδήποτε και αν προστεθεί.

Χρησιμοποιούμε επίσης κρεμμύδι, ντοματάκια κονκασέ και μπαχάρι (υλικό που επίσης αγαπώ πολύ). Σερβίρουμε το γιουβέτσι με κοτόπουλο με τριμμένη παρμεζάνα ή με ένα ωραίο κεφαλοτύρι. Και βεβαίως με πολλή πολλή αγάπη!

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour
Συνολικά: 1 hour 20 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: γιουβέτσι με κοτόπουλο
Μερίδες: 6
Το γιουβέτσι με κοτόπουλο είναι ένα απίθανο πιάτο που δύσκολα δεν θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα φαγητό τρυφερό και μαμαδίστικο. Εδώ το ετοιμάζουμε με πολύχρωμες πιπεριές για να το απογειώσουμε οπτικά και γευστικά!

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου απ' όλες τις μεριές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε και αυτό για 2-3' και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μετά από 1' ρίχνουμε τα ντοματάκια, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μια καλή βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
  • Αδειάζουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




31 ΣΧΟΛΙΑ

ermioni 14 Ιουλίου 2014 - 23:03

Ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για τις πιπεριές.
Υπάρχει άλλωστε και διαφορά στη γεύση… οι πράσινες είναι πιο πικρές, ενώ οι πορτοκαλί και οι κίτρινες είναι πιο γλυκές και φρουτώδεις. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω πάντως.
Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια προς χαμηλή, αλλά όχι πάρα πολύ χαμηλή. Το νεράκι είναι νομίζω επαρκές. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν μικρές αυξομειώσεις αλλά δεν μου έχει τύχει να χρησιμοποιήσω παραπάνω από 1 λίτρο.
Επίσης η κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη, διαφορετικά το νερό εξατμίζεται και σίγουρα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις περισσότερο.
Ελπίζω να βοήθησα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Doksa 14 Ιουλίου 2014 - 12:05

Να προσέχεις όμως με τη χρήση της κίτρινης(ή πορτοκαλί)πιπεριάς, η δικιά μου η μαμά (χημικός μηχανικός κι αυτή) μου έχει πει να χρησιμοποιώ μόνο πράσινες και κόκκινες, γιατί τις άλλες τις ξεβάφουν με χλωρίνη και τις ξαναβάφουν!!
Πρέπει η φωτιά να είναι πολύ χαμηλά αφότου μπει το κριθαράκι στην κατσαρόλα;Κάθε φορά (το έχω φτιάξει ήδη 5, το λατρεύω!!) θέλει πολύ παραπάνω νερό από 1 λίτρο και δεν ξέρω μήπως κάνω κάτι λάθος..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
catering 7 Απριλίου 2012 - 09:25

Λατρεύω τα φαγητά που έχουν πολλά χρώματα. Εξαρετική παρουσίαση.
Μπράβο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eva 19 Μαρτίου 2012 - 01:17

Φαντάζομαι χαρές η μαμα με τέτοιο αστέρι κορούλα!!!
Δεν έχω λόγια για την παρουσίαση, εξαιρετική!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tina 18 Μαρτίου 2012 - 18:36

This does look like a tasty meal. Sometimes I do crave for something light with fresh veggies and this looks like just the ticket. Delicious post!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 18 Μαρτίου 2012 - 18:31

Τι ωραίο φαγητό και τι ωραίες φωτογραφίες Ερμιόνη! Προτιμώ το κοτόπουλο στο γιουβέτσι!

Αν έχεις όρεξη για παιχνιδάκι, ένα στο μπλογκ μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dhmhtra 18 Μαρτίου 2012 - 17:41

Το γιουβέτσι το λατρέβουν όλοι στο σπίτι… γιουβέτσι νάναι και ότι νάναι!
Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marί 18 Μαρτίου 2012 - 15:48

Λατρεύω το κοτόπουλο και το γιουβέτσι επίσης και με τις πιπεριές μου φαίνεται τέλειο φαγητό!! να είχα ένα πιατάκι τώρα!!
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pansofix 17 Μαρτίου 2012 - 18:52

το κριθαράκι το λατρεύω και η επιλογή του κοτόπουλου με πιπεριές το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elpiniki 17 Μαρτίου 2012 - 15:46

Πολύ γλυκια αναρτηση η σημερινη με τοσο ομορφα σχολια για τη μανουλα!
Ειμαι σιγουρη οτι και παλι θα εμεινε ικανοποιημενη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
άγγελέ μου 17 Μαρτίου 2012 - 10:29

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
ΚΟΙΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Κ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΧΟΣ ΑΝ Θ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΧΩ…ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ Κ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ!!
ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

ΕΤΣΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ…ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΤΙΜΗΣΕΙ…ΛΟΓΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ…ΧΑΧΑ!!!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΡΜΙΟΝΗ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 17 Μαρτίου 2012 - 09:34

αυτά είναι!!! σούπερ οι φωτογραφίες!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Magda | My Little Expat Kitchen 16 Μαρτίου 2012 - 22:36

Το γιουβέτσι είναι αγαπημένο αλλά ποτέ δεν έχω δοκιμάσει με κοτόπουλο. Ευχαριστώ για την ιδέα!
Πάντως κι εγώ όποτε έρχεται η μαμά μου, η οποία είναι φοβερή μαγείρισσα, δεν ξέρω τί να φτι΄ξαω, ή καλύτερα, τί να πρωτοφτιάξω :)
Φιλιά! Καλό ΣΚ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαζί... KaPa 16 Μαρτίου 2012 - 22:22

Το φαγητό σου είναι για ακόμη μια φορά υπέροχο και ναι! Σε καταλαβαίνω τόσο πολύ που θέλεις να είναι όλα τέλεια φροντισμένα και…αλφαδιασμένα για τη μανούλα σου!! Το ίδιο νιώθω και εγώ είναι φροντίδα που πήρες και τη δίνεις πίσω όοοοσο πιο γενναιόδωρα μπορείς! Καλό σαββατοκύριακο Ερμιόνη να περάσετε τέλεια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιάνθη 16 Μαρτίου 2012 - 20:56

Αυτή η ανάρτηση μου έκατσε κουτί!βασικά πιο κουτί δε γίνεται! ήρθε η μητέρα σήμερα για ΣΚ και το απόγευμα τριγύριζα σαν την τρελή στο σούπερ μάρκετ να δω τι να πάρω!γιατί η δικιά μου έρχεται και ενώ δεν ασχολείται με αυτά, περιμένει πως θα βρει κάτι στο τραπέζι!
νομίζω πως έχω όλα τα υλικά,θα χτυπηθεί αύριο το μεσημέρι το γιουβετσάκι και θα σου πω αντιδράσεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στέλλα Μαρκοπούλου 16 Μαρτίου 2012 - 20:35

Αχ, αυτές οι μαμάδες μας.
Πάντως μ’ αυτό το γιουβετσάκι δεν μπορεί παρά να έμεινε ευχαριστημένη.
Εγώ πάντως θα ήμουν και πολύ μάλιστα!
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
L. 16 Μαρτίου 2012 - 20:03

Ουάου! Αυτό θα μαγειρευτεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, έχω κλείσει κιόλας την ημέρα!!
Αλλά βρε Ερμιόνη μου θαυμάζω και τις φωτό! Τρυπώνω πάντα για να δω τι έφτιαξες και πως είναι στημένα και τα χρώματα και τα σκεύη, αχ λατρεύω τα σκεύη σου! Όλα τα πουά ειδικά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Μαρτίου 2012 - 19:45

Ερμιόνη μου …κράτα και για μένα μια μεριδούλα… έτσι κι αλλιώς το κόκκινο κρέας δεν το πολυτρώω και είμαι φαν του κοτόπουλου. Πρέπει να σου έγινε τέλειοοοοοο!!!! Πράγματι κι εγώ γέλασα με το άγχος σου… μιας και οι μανούλες πάντα μας καμαρώνουν!!!! Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 16 Μαρτίου 2012 - 19:42

Και εμένα η μαμά μου κάπως έτσι είναι! Το γιουβετσάκι σου είναιπολύχρωμο και νοστιμότατο! Καλό Σαββατοκύριακο, φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eleni 16 Μαρτίου 2012 - 19:32

Καλέ… ευτυχισμένοι… από την γρηγοράδα, τι ορθογραφικό;;;
Ξανά φιλιά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
eleni 16 Μαρτίου 2012 - 19:29

Λατρεύω το γιουβέτσι και με το κοτόπουλο, ακόμη καλύτερο! Εγώ πάλι ευτυχώς δεν θα έχω πρόβλημα με την μαμά, ΟΤΑΝ φύγω από το σπίτι, διότι η μαμά δεν το πολύ έχει με το μαγείρεμα και γι αυτό στο σπίτι μαγειρεύω μόνο εγώ!!! Αλλά θα έχω πρόβλημα με εμένα, γιατί κι εγώ σαν κι εσένα… Σ’ αγαπώ!!!
Θα τρέχω να ισιώνω την πετσέτα του μπάνιου… αχαχαχαχαχαχα…. και θα ζω κι εγώ σε ένα σπίτι, όπως ζούσε η Χρυσαυγή μας!!! αχαχαχαχαχαχα… ευτυχώς παναγία μου, που έχω βρει έναν άντρα σαν κι εμένα!!! ΟΥΦ!!!
Σκέψου ότι όταν έχω γιορτή ή γενέθλια και καλώ στο σπίτι, φίλους για τραπέζι, κάθομαι και σκέφτομαι 1 μήνα νωρίτερα το μενού… και συνέχεια αλλάζω και ξανά αλλάζω μέχρι να σκεφτώ και να βρω τα καλύτερα και να φύγουν ευχαριστημένη!!!! Πως σε καταλαβαίνω..
Αρκετά σε ζάλισα…
Καλέ είπα ότι λατρεύω το γιουβέτσι;;; Α εντάξει το είπα…
Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό Σαβ/κο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 16 Μαρτίου 2012 - 16:22

Έλενα μου, έτσι είναι με τη μανούλα! Ας το παίζει όσο πολύξερη θέλει (που δεν το παίζει, αλλά λέμε τώρα), τη λατρεύουμε!!

Ελένη μου ευχαριστώ πολύ πολύ!

Έλενα χαίρομαι που με καταλαβαίνεις! Είναι πραγματικά βάσανο, γιατί κολλάει το μυαλό και δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτα!
Ευχαριστώ πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης και για τα καλά λόγια!

Ελενίτσα μου, είναι πραγματικά πολύ ελαφριά συνταγή και με τις πιπερίτσες έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση!

Χρυσαυγή μου χαχαχα! Οπότε προβλέπω το Φιφίνι μου να πάρει βραβείο ακαταστασίας!
Έχεις δίκιο για τα μανιταράκια, θα ταίριαζαν πολύ με το όλο σύνολο αλλά έλα που η μάνα δεν τα πολυσυμπαθεί!
Αυτό το σκεύος περιέργως δεν το τσίμπησα στις εκπτώσεις! Το είχα αρκετά χρόνια στο ντουλάπι να κάθεται και το θυμήθηκα χάρη στο συγκεκριμένο φαγάκι!
Μπαίνει και στο φούρνο! Νομίζω μάλιστα ότι η “επίσημη” ονομασία του είναι γιουβετσάκι!!

Έφη μου εσύ δεν πας για απλό πείραγμα, πας για deconstruction!!
Με τα θαλασσινά δεν τα πάω καλά δυστυχώς… :( Νομίζω όμως ότι για αυτούς που τα συμπαθούν, το θαλασσινό γιουβέτσι θα είναι σούπερ!!

Έρη μου, χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη με τέτοια άγχη! Πολλά φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eri 16 Μαρτίου 2012 - 15:21

Να τους χαίρεσαι τους δικούς σου Ερμιονάκι μου, εγώ ειμαι της σχολής του μπαμπά! Όμορφο το γιουβετσάκι σου, έχω και εγώ αυτό το σκεύος!! χιχι!!
Πάντα όταν πρόκειται για τους πολύ δικούς μου ανθρώπους έχω περισσότερο άγχος γι αυτά που θα φτιάξω..
Καλό ΣΚ φιλενάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 16 Μαρτίου 2012 - 14:15

Το γιουβέτσι είναι από τα φαγητά που αγαπώ αρκετά, αν και στη δική μου περίπτωση συνέβαινε -και ακόμα συμβαίνει- να το φτιάχνει η μαμά για την κόρη! :)
Ωραία, απλή και υγιεινή η εκδοχή σου με το κοτόπουλο, φυσικά και μπορούμε να το “πειράξουμε” όσο κι όπως θέλουμε!

Η επόμενη ιδέα που έχω (και σου την αποκαλύπτω για μελλοντικό ξαναπείραγμα) είναι γιουβέτσι με θαλασσινά (γαρίδες, κτλ), πως σου ακούγεται?
Καλό Π/Σ/Κ! :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Peter M 16 Μαρτίου 2012 - 14:15

Latreuvo giovetsi kai afti thn parallagi einai telio!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 16 Μαρτίου 2012 - 14:12

Ωραιο είναι το γιουβετσι και με κοτόπουλο.
Κι εμείς το τρώμε. Η προσθήκη πιπεριάς του δίνει νοστιμιά και χρώμα.
Σίγουρα η μαμά έμεινε ευχαριστημενη :)

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 16 Μαρτίου 2012 - 13:31

Στη δική μου περίπτωση τα πράγματα ήταν αντίστροφα!!

Η μαμά μου είναι τελειομανής… σε βαθμό κακουργήματος!!!! Εγώ πάλι όχι!! Ακριβώς επειδή μεγάλωσα σε ένα σπίτι παν-τέλειο, αστραφτερό και απολυμασμένο σαν χειρουργείο και πάνω απ΄ όλα στον υπέρτατο βαθμό τακτοποιημένο… εγώ πέρασα στην άλλη όχθη!

Το γιουβέτσι σου τώρα, θα πω ότι το τρώω μόνο με κοτόπουλο!! Όχι με μοσχάρι! Νομίζω ότι το κοτόπουλο του ταιριάζει περισσότερο και το κάνει ποιο ελαφρύ και γλυκό!

Είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά που τρώμε! Οι πιπεριές το κάνουν ποιο σύγχρονο και μου αρέσει η προσθήκη τους! Και μανιτάρι θα έπαιζε επίσης κατά τη γνώμη μου!! … αν θές να το πειράξεις, πειράξέ το για τα καλά!!! χιχιχι

Τέλος το σκεύος σου μου αρέσει πολύ!! Μπαίνει στο φούρνο? Κι αυτό στις εκπτώσεις το τσίμπησες?? Αμάν πια… θέλω κι εγώ!

Σας καλημερίζω miss perfect!! :-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleni 16 Μαρτίου 2012 - 12:45

Καλημέρα Ερμιόνη!! Μου αρέσει κάθε συνταγή για γιουβέτσι, αλλά αυτή δεν την είχα δοκιμάσει ξανά! Φαίνεται νόστιμη και πιο ελαφριά..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
elena 16 Μαρτίου 2012 - 12:04

Ερμιόνη λατρεύω το γιουβέτσι είτε με μοσχαράκι είτε με κοτόπουλο. Οι πιπεριές ταιριάζουν απόλυτα με το κοτόπουλο. Ήδη το μυρίζω και το λιγουρεύομαι. Ξέρω από τελειομανία, με πιάνει αρκετά συχνά, είναι μεγάλο βάσανο, αλλά πιστεύω ότι εσύ σε κάθε τραπέζι τα καταφέρνεις εκπληκτικά. Δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά μου δίνεις αυτήν την αίσθηση. Φιλιά και καλό Σ/Κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 16 Μαρτίου 2012 - 12:01

Καλημέρα Ερμιόνη μου είσαι πολύ γλυκό κορίτσι και πολύ περιποιητικό, μπράβο!!!Το κοτοπουλάκι φανταστικό μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή!!!Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 16 Μαρτίου 2012 - 11:52

Το κοτόπουλο δίνει εξίσου νόστιμο γιουβέτσι με το μοσχαράκι, ειδικά όταν είναι τόσο φωτεινό και πολύχρωμο σαν το δικό σου!!
Να είσαι πάντα καλά Ερμιονάκι μου και να περιποιείσαι με αγάπη την μανούλα και όλους όσους αγαπάς!!
Ειδικά η μανούλα, όσο και να μας το παίζει …. πολύξερη πολλές φορές, κατά βάθος καμαρώνει πολύ για την προκομμένη κορούλα!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα