Σουβλάκια κοτόπουλο με ranch dressing

Σουβλάκια κοτόπουλο με ranch dressing

Έχετε δει το Frozen; Το Tangled; Το Little Mermaid;
Χτες είδαμε για 15η(;) φορά το Frozen μαζί με την Ιφιγένεια. Για πρώτη φορά ωστόσο παρατήρησα το εξής: στη σκηνή που η Άννα έχει μόλις βγει από τις πύλες του κάστρου τραγουδώντας το “For the first time in forever”, η Ραπουνζέλ και ο Φλιν κάνουν μία σύντομη εμφάνιση. Η Ιφιγένεια ενθουσιάστηκε όταν της το επισήμανα και «παγώσαμε» αρκετές φορές την εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο.
Αργότερα που κοιμήθηκε, σκέφτηκα να κάνω μια μικρή διαδικτυακή έρευνα ούτως ώστε να μπορώ να της πω περισσότερα πράγματα σχετικά με την εμφάνιση της Ραπουνζέλ και του Φλιν στη στέψη της Έλσας.
Και διάβασα αυτό!

Σουβλάκια κοτόπουλο με ranch dressing

Υπάρχει λοιπόν η εξής θεωρία:
Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού “Do you want to build a snowman”, βλέπουμε το βασιλιά και τη βασίλισσα της Arendelle να επιβιβάζονται σε ένα πλοίο. Μολονότι δεν γνωρίζουμε τον προορισμό τους, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πήγαιναν στο πάρτι που οργανώθηκε για την επιστροφή της χαμένης πριγκίπισσας / Ραπουνζέλ.
Αναρωτιέστε γιατί; Για δύο λόγους κυρίως:
Το Tangled προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2010, ενώ το Frozen το 2013. Και η στέψη της Έλσας είναι 3 χρόνια μετά το ναυάγιο. Καταλαβαίνετε το συσχετισμό;
Επιπρόσθετα έχει εκτιμηθεί ότι το βασίλειο της Corona βρισκόταν στα παράλια της Γερμανίας, ενώ εκείνο της Arendelle είναι εμπνευσμένο από τη Νορβηγική πόλη Arendal. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω λοιπόν, τα δύο βασίλεια ενδεχομένως να χωρίζονταν από τη Βόρεια Θάλασσα. Εάν λοιπόν δεχτούμε ότι το πλοίο που μετέφερε το βασιλιά και τη βασίλισσα της Arendelle ξεκίνησε από τη Νορβηγία με προορισμό τη Γερμανία, πρέπει κάποια στιγμή να βρέθηκε ανοικτά της Δανίας, όπου και βυθίστηκε.
Και εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η Άριελ. Εάν πάλι υποθέσουμε ότι το Little Mermaid εξελίσσεται στις ακτές της Δανίας (μην ξεχνάτε ότι το παραμύθι γράφτηκε από τον Δανό Hans Christian Andersen), το πλοίο που εξερευνά η Άριελ αναζητώντας χαμένους ανθρώπινους θησαυρούς, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εκείνο των γονιών της Έλσας και της Άννας.

Μάλλον δεν περιμένατε να διαβάσετε κάτι τέτοιο σε ένα blog μαγειρικής, αλλά ως fan των ταινιών της Disney ενθουσιάστηκα με την ανακάλυψή μου και δεν γινόταν να μην τη μοιραστώ μαζί σας! Με συμπαθείτε ακόμα, ναι;

Σουβλάκια κοτόπουλο με ranch dressing

Η αλήθεια είναι ότι δεν σκόπευα να ξεκινήσω έτσι τη σημερινή ανάρτηση. Ο πρόλογός μου έμοιαζε περισσότερο με τον παρακάτω:
«Εάν υπάρχει ένα φαγητό σε ολόκληρο τον κόσμο που θα μπορούσα να τρώω σε καθημερινή βάση, αυτό δεν είναι άλλο από το σουβλάκι. Με κοτόπουλο και πίτα. Και με το αγαπημένο τρίπτυχο ντομάτα-πατάτα-τζατζίκι.
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το γεγονός ότι είμαι δηλωμένη λάτρης της μαγειρικής και όλων όσων συνεπάγεται… των μυρωδιών που αναδύονται και των αισθήσεων που διεγείρονται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενός γεύματος.
Πιστέψτε με, δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να τρέφομαι αποκλειστικά με σουβλάκι κοτόπουλο και παγωτό σοκολάτα. Άντε και παγωμένη μπύρα το καλοκαίρι.»

Μέχρι εδώ είχα προχωρήσει το κείμενό μου.
Μετά είδαμε το Frozen και τα σχέδια άλλαξαν.

Σουβλάκια κοτόπουλο με ranch dressing

Και τώρα πρέπει μέσα σε λίγες γραμμές (για να μη σας κουράσω περισσότερο) να σας πείσω ότι αυτά τα σουβλάκια αξίζουν τον κόπο να ετοιμάσετε το grill ή την ψησταριά σας το συντομότερο δυνατό.
Και τι να σας πρωτοπώ; Ότι χωρίς ίχνος υπερβολής είναι τα πιο νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου; Λαμβάνοντας υπόψη πόσο πολύ επιδιώκω να είμαι φειδωλή στους χαρακτηρισμούς μου, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι κυριολεκτώ. Χρειάστηκε να πω στα κορίτσια να σταματήσουν να τρώνε… εγώ, η τυπική ελληνίδα μάνα που αν μπορούσε θα μπούκωνε τα παιδιά της με φαγητό, λες και έχει μόλις περάσει η περίοδος της κατοχής… τόσο πολύ τους άρεσαν.
Ότι το ranch dressing (χίλια συγνώμη που χρησιμοποιώ τον αγγλικό όρο αλλά ειλικρινά δεν μπορούσα με τίποτα να τον αποδώσω στα ελληνικά) που τα συνοδεύει είναι φανταστικό;
Και ότι το ίδιο dressing χρησιμοποιείται και στη μαρινάδα, με αποτέλεσμα το κοτόπουλο να είναι απίστευτα τρυφερό και γευστικό;

Αυτά θα σας πω μόνο. Νομίζω ότι είναι αρκετά. Και θα σας ευχηθώ να έχετε ένα πολύ όμορφο σαββατοκύριακο!

Σουβλάκια κοτόπουλο με ranch dressing
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10 σουβλάκια
Αυτά είναι πιθανότατα τα νοστιμότερα σουβλάκια κοτόπουλο της ζωής μου! Συνοδεύονται από ένα σπιτικό και πολύ δροσερό ντρέσινγκ, που χρησιμοποιείται και στη μαρινάδα και τα κάνει απίστευτα τρυφερά και γευστικά!
Ingredients
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • Για το ranch dressing
  • 200 γραμμ. μαγιονέζα
  • 500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 80 γραμμ. ξινόγαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 φλιτζάνι από το ranch dressing που φτιάξαμε παραπάνω
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • άφθονο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Instructions
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το dressing. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  2. Για τη μαρινάδα, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ.
  5. Την επόμενη ημέρα, περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια και το ψήνουμε στο μπάρμπεκιου (ή εναλλακτικά στο grill του φούρνου) για 20’ περίπου, γυρίζοντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  6. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες, πίτες και φυσικά το ranch dressing.
Notes
Η αρχική ιδέα [url href=”http://www.tasteandtellblog.com/rosemary-ranch-chicken/” target=”_blank”]εδώ[/url].

Σουβλάκια κοτόπουλο με ranch dressing

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

17 ΣΧΟΛΙΑ

Μαρία Αρχάβλη 22 Ιανουαρίου 2016 - 10:07

Ερμιόνη καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ την ίδια μαρινάδα / ντρέσινγκ να τα χρησιμοποιήσω και για χοιρινά σουβλάκια ή έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο ώστε να μείνουν και αυτά τρυφερά μετά το ψήσιμο?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 28 Ιουλίου 2014 - 23:46

Με τόσα που είπες, ε πρέπει να τα δοκιμάσω. Κι εγώ θα μπορούσα να τρέφομαι με 2-3 συγκεκριμένες τροφές ;-)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 28 Ιουλίου 2014 - 09:48

Νοστιμότατα και καλοψημένα τα σουβλάκια σου,Ερμιόνη μου,η μαρινάδα τους δίνει ξεχωριστή γεύση!Καλή εβδομάδα, φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μaria Elena 26 Ιουλίου 2014 - 23:28

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 26 Ιουλίου 2014 - 11:36

Βρε τι ανακάλυψες Ερμιόνη μου!Φοβερή σκέψη έκανες! Τώρα μαζί με σένα και εγώ για το καθημερινό σουβλάκι! Αρκεί να έχω αυτή την υπέροχη σος και πατατούλες! Φιλιά πολλά γλυκιά μου και να περάσεις όμορφα το Σ/Κ σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νeli 26 Ιουλίου 2014 - 00:51

Τέλεια φαίνονται τα σουβλακια σου,και με κοτοπουλο δεν μου πολυαρεσουν αλλα ετσι μαγειρεμενα φανταζομαι θα έχουν διαφορετικη γευση ,θα δοκιμαστουν με την πρωτη ευκαρια,πολλα φιλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ElenisCooking 25 Ιουλίου 2014 - 21:36

Τις έχουμε δει και μεις αυτές τις ταινίες σίγουρα 15 φορές τη μια χαχα, αυτή τη βδομάδα βλέπαμε συνεχώς το Frozen, ξετρελάθηκε η μικρή και με το τραγούδι και με όλα!!!Καταπληκτική η ανάλυσή σου Ερμιόνη μου αλλά και η συνταγή τέλεια!!!!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 25 Ιουλίου 2014 - 20:29

Και εγώ είμαι θεατής των αγορίστικων παιδικών ταινιών καθότι περήφανη θεία δύο αγοριών.
Δεν χρειάζεται να κουραστείς για να μας πείσεις, τέλεια τα κοτοσουβλάκια σου.
Πολύ μου αρέσει το ντρέσινγκ που συνοδεύει το κοτόπουλο, σίγουρα δίνει υπέροχη γεύση μετά από μαρινάδα μιας νύχτας. Θα δοκιμαστεί.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 25 Ιουλίου 2014 - 16:13

Κοίτα, για ιστορίες με πριγκίπισσες μην με μπερδεύεις, μόνο αρσενικά κυκλοφορούν στο σπίτι μου όπως ξέρεις.
Μπορείς να με μπερδέψεις όμως με όλα τα υπόλοιπα, και ειδικά με το dressing που εκτός από κρεατικά θα ταιριάζει πιστεύω όμορφα και με ζυμαρικά.
Αλλά και για να βουτάμε απολαυστικά τις πατατούλες μας σε αυτό!
Φιλάκια Ερμιονάκι μου, καλό Σαββατοκύριακο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha Tompoulidou 25 Ιουλίου 2014 - 16:04

Εγώ πάλι με τα σουβλάκια δεν τρελλαίνομαι, αλλά αν είναι να δούμε και ταινία του Disney, και να μου μάθεις και τόσα πράγματα, τότε θα τα φάω! Καλημερούδια μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δώρα 25 Ιουλίου 2014 - 14:50

Υπέροχη η συνταγη Ερμιονη μου θα την δοκιμάσω αύριο αν και είμαι σίγουρη για την επιτυχία της…και την νοστιμιά της!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τante Kiki 25 Ιουλίου 2014 - 14:10

Πωπωωωωωωω!!! Εντυπωσιάστηκα με την ανάλυσή σου Ερμιόνη μου μια και, όπως φαντάζεσαι έχω δει και τις τρεις (και πολλές άλλες… όλες μάλλον) ταινίες! Και πού να δεις πόσες Barbie έχω δει!!!! χαχαχαχα
Όσο για το σουβλάκι συμφωνώ μαζί σου… υπέροχο το έτοιμο αλλά αυτό που έφτιαξες είναι όνειρο!!!! Φοβερή η παρουσίασή σου και φυσικά οι φωτό σου!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 25 Ιουλίου 2014 - 13:41

Εντάξει, η ανάλυσή σου με έστειλε! Ε, ρε τι με περιμένει κι εμένα….
Με το σουβλάκι κοτόπουλο είμαι λίγο ιδιότροπη, κυρίως γιατί πολλές φορές είναι στεγνό, αλλά με αυτή τη μαρινάδα είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα είναι σούπερ τρυφερο! Αφού εγκρίνεται και από τα κορίτσια, θα προχωρήσω σε δοκιμή!
Φιλάκια κορίτσι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 25 Ιουλίου 2014 - 12:37

Καλημέρα Ερμιόνη μου!!Καταπληκτική η συνταγή σου!!Οτι πρέπει γιά τό Σ/Κ!!Τό dressing,φοβερό!!!Πανέμορφη καί η φωτογραφική σου παρουσίαση!!Καλό Σ/Κ!!Καλά νά περάσης!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 25 Ιουλίου 2014 - 11:59

Nice pics!

Φιλιά, καλό Σ/Κ
Ζ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco 25 Ιουλίου 2014 - 11:25

Ωραία η ανάλυση σου, δυστυχώς την δεν την εχω δει αφου ο Τίμος έχει άλλες προτιμήσεις. Με 2 ανιψιές όμως ποτέ δεν ξέρεις : )
Η συνταγή είναι ιδανική για το ΣΚ γευστική και σχετικά εύκολη. Ένσ θα σου πω η λεμονάδα στο μπλέντερ έχει μεγάλο σουξε !!! Καλή συνέχεια !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 25 Ιουλίου 2014 - 11:01

Σούπερ ανακάλυψη έκανες Ερμιόνη μου, θα το επισημάνω στη Νατάσα για να κάνω την…έξυπνη! Χιχιχι!!! Τα σουβλάκια είναι αγαπημένα όλων κι έτσι θα δοκιμαστούν με μεγάλη μας προθυμία, ειδικά αυτά του κοτόπουλου είναι η αδυναμία μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα