Κοτόπουλο ψητό με ζεστή ντοματοσαλάτα

Το κοτόπουλο ψητό είναι ένα εύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό πιάτο, που μεταμορφώνεται με τη ζεστή ντοματοσαλάτα με το οποίο το συνοδεύουμε.

Κοτόπουλο ψητό με ζεστή ντοματοσαλάτα

Χωρίς να σκεφτείτε πολύ, θέλω να μου πείτε το πρώτο υλικό που σας έρχεται στο μυαλό, όταν πρέπει να μαγειρέψετε κάτι εύκολο και γρήγορο. Ένα υλικό που να ενδείκνυται για τα καθημερινά μας μαγειρέματα και να αποτελεί ιδανική βάση για πάσης φύσης γευστικές ανησυχίες και δημιουργίες.

Για πείτε μου λοιπόν τι σκεφτήκατε;

Η δική μου απάντηση πάντως είναι κοτόπουλο. Δώστε μου κοτόπουλο ψητό και μια ωραία σαλάτα κι εγώ με τη σειρά μου θα σας χαρίσω ένα πλατύ χαμόγελο. Και πιθανότατα θα σας φτιάξω και γλυκό.

Για σκεφτείτε το λίγο. Το κοτόπουλο δεν χρειάζεται και πολλά για να νοστιμίσει: λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ψήσιμο και στο πιάτο.

Κοτόπουλο ψητό με ζεστή ντοματοσαλάτα

Τώρα που το σκέφτομαι, αυτή η ανάρτηση έπρεπε να λέγεται κοτόπουλο ψητό με ζεστή ντοματοσαλάτα ή πώς να μεταμορφώσετε ένα λιτό πιάτο σε κάτι πιο ιδιαίτερο με τον πιο απλό τρόπο.

Σας έχω πει ότι δεν τρώω ξίδι; Είναι το νούμερο 1 υλικό στην σε-καμία-περίπτωση-δεν-τρώω λίστα μου. Ο λόγος;
Όταν ήμουν μικρή και εμφανίζονταν ψείρες στο σχολείο, η μαμά μου προληπτικά ξέβγαζε τα μαλλιά μου με ξίδι. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το προσωπικό μου τραυματικό παιδικό βίωμα.

Η συγκεκριμένη συνταγή ωστόσο περιέχει βαλσάμικο ξίδι και παρόλα αυτά τη λάτρεψα. Εντάξει μια βαθιά ανάσα προτού δοκιμάσω την πήρα, αλλά ευτυχώς ξεφύσησα με ανακούφιση και ευχαρίστηση.

Κοτόπουλο ψητό με ζεστή ντοματοσαλάτα

Κοτόπουλο ψητό λοιπόν αλλά με ένα πολύ εύκολο και αρωματικό twist: μια ωραία ζεστή ντοματοσαλάτα η οποία πραγματικά δίνει άλλον αέρα στο πιάτο.

Μια ελαφριά πρόταση που νομίζω ότι θα αρέσει εξίσου σε μικρούς και μεγάλους. Απολαύστε!

Κοτόπουλο ψητό με ζεστή ντοματοσαλάτα

Eτοιμασία: 10 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 40 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: κοτόπουλο ψητό
Μερίδες: 5
Ένα εύκολο και καλοκαιρινό πιάτο, που μεταμορφώνει το κοτόπουλο ψητό!

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μερίδες
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη ζεστή ντοματοσαλάτα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 

Για το κοτόπουλο:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και το ψήνουμε για 30-40'. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζουμε μία φορά.

Για τη ζεστή ντοματοσαλάτα:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 2-3', ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 10′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
  • Ρίχνουμε τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3' ακόμα.
  • Μοιράζουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και το συνοδεύουμε με τη ζεστή ντοματοσαλάτα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!
Κοτόπουλο ψητό με ζεστή ντοματοσαλάτα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




23 ΣΧΟΛΙΑ

Tante Kiki 13 Φεβρουαρίου 2015 - 09:49

Μα τί νόστιμο πιάτο είναι αυτό που ετοίμασες Ερμιόνη μου;; Όλο το μεγαλείο της απλότητας, της νοστιμιάς και των χρωμάτων κρύβονται μέσα του.Υπέροχη παρουσίαση όπως πάντα για ένα πιάτο που το εκτιμώ ιδιαίτερα μια και έχει και περιορισμένες θερμίδες.
Φιλιά καλημέρας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 13 Φεβρουαρίου 2015 - 08:45

Κι εγώ θα έλεγα κοτόπουλο, Ερμιόνη μου…Πολύ όμορφο και γευστικό πιάτο! Καλό Σ/Κ, Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αριάδνη 13 Φεβρουαρίου 2015 - 00:24

Και εμενα μου αρεσει πολύ το κοτόπουλο, όπως κι αν ειναι μαγειρεμενο!
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 12 Φεβρουαρίου 2015 - 16:00

Mmmm τι ωραια ιδέα… θα το φτιάξω ;)

Καλή Τσικνοπέμπτη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 12 Φεβρουαρίου 2015 - 11:56

Εσένα σου ξέβγαζε τα μαλλιά με ξύδι εμένα με ψέκαζε με teza χαχα! Νομίζω ότι η δική μου εμπειρία είναι λίγο πιο τραυματική!!! Πολύ νόστιμο το κοτοπουλάκι σου και πραγμάτι το συγκεκριμένο πουλερικό είναι ιδανικό για κάτι γρήγορ και νόστιμο. Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
littledeco.gr 11 Φεβρουαρίου 2015 - 22:07

Γευστικό και ζουμερό μου ακούγετε, ειναι απο τα πιατα που γεμιζει το στομα σου απο γευση αλλα και το στομάχι σου !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 11 Φεβρουαρίου 2015 - 10:47

Πολύ ωραίο φαγητό! Τι χρώμα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ελπίδα-two boys and hope 10 Φεβρουαρίου 2015 - 23:06

μακαρονια το πρωτο και κοτοπουλο αμεσως μετα!! την ειδα τη συνταγη σου Ερμιονη μου!! Απιθανη και υπεροχη μες στην απλοτητα της!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
κικη 10 Φεβρουαρίου 2015 - 21:26

Σιγουρα και γω στην ερωτηση κατι γρηγορο και νοστιμοτατο και ευρειας αποδοχης θα εβαζα το κοτοπουλο!!μαρεσε παρα πολη η ιδεα της ζεστης ντοματοσαλατας!!! Αυτο το πιατο ειναι ερμιονη μου η τελειοτητα μεσα απο την απλοτητα!!! Αψογη οπως παντα!!!!
Φιλια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 10 Φεβρουαρίου 2015 - 21:10

Όχι, το δικό μου γρήγορο και νόστιμο δεν είναι η μακαρονάδα. Μάλλον πατάτες και φυσικά κοτόπουλο. Το οποίο είναι αρκετά υποτιμημένο υλικό, πράγμα άδικο για μένα γιατί μπορείς να κάνεις θαύματα με το κοτόπουλο.
Όπως το σημερινό σου πιάτο, απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο. Η ζεστή ντοματοσαλάτα πραγματικά υπέροχη, συνοδεύει εξαιρετικά το κοτόπουλο! Από τα φαγητά που μπορείς να ζητήσεις και δεύτερο πιάτο χωρίς ενοχές.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 10 Φεβρουαρίου 2015 - 21:07

Είναι πράγματι τόσο ευέλικτο υλικό το κοτόπουλο, Ερμιόνη μου!! Άπειροι οι συνδυασμοί που μπορεί κανείς να σκεφτεί και να φτιάξει! Και το κυριότερο είναι ότι συνήθως το προτιμούν όλα τα μέλη της οικογένειας. Πρώτη μας επιλογή λοιπόν και στα γρήγορα και εύκολα φαγάκια. Το κοτόπουλο με την ζεστή ντομάτα σαλάτα, δείχνει σούπερ στην γεύση εκτός από την εμφάνιση και την ευκολία παρασκευής του!
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parentslandgr 10 Φεβρουαρίου 2015 - 20:36

Το κοτόπουλο ειναι το πιο βασικό και ευκολο υλικο για να φτιαξεις ενα ομορφο πιατο αλλά μιας και λατρευω το μπαλσαμικο…. θα το συνοδευα και με σαλατα ροκα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 10 Φεβρουαρίου 2015 - 19:54

Kαλησπέρα Ερμιόνη μου!Καί εγώ τήν μακαρονάδα πρώτα σκέφτομαι σάν γρήγορη λύση!!Μακαρονού γάρ!!Χα χαα!!!Αλλά καί τό κοτόπουλο γίνεται πολύ γρήγορα,όπως σήμερα μέ τήν κοτόσουπα πού έφτιαξα!!Πολύ νόστιμο τό πιάτο σου γεμάτο χρώματα καί υπέροχες γεύσεις!!Καί σίγουρα πολύ εύκολο νά γίνει!!Οι φωτογραφίες σου τόσο ζωντανές!!Τό κάνουν λαχταριστό!!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 10 Φεβρουαρίου 2015 - 18:18

Το κοτόπουλο με τομάτα μου θυμίζουν τους δικούς μου…έτσι μου το μαγείρευαν!! Είναι τέλειος ο συνδυασμός!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 10 Φεβρουαρίου 2015 - 15:45

Η μακαρονάδα είναι το πρώτο που σκέφτομαι σε φάσεις πείνας και 0 χρόνου αλλά ομολογώ πως το κοτόπουλο το λατρεύω! Είναι ένα κρέας που μπορώ να το φτιάξω με άπειρους λαχταριστούς τρόπους! Ένα καλό παράδειγμα η σημερινή σου συνταγή που είναι ναι μεν απλή αλλά πολύ, πολύ νόστιμη!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 10 Φεβρουαρίου 2015 - 15:21

Μακαρόνια μου έρχονται και μένα αυθόρμητα. Κοτόπουλο και να έχω στο σπίτι το βάζω στην κατάψυξη, οπότε αν δεν έχω προνοήσει να ξεπαγώσω από το βράδυ, κοτόπουλο για μεσημεριανό δεν παίζει! Σίγουρα όμως από τη στιγμή που είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία μαγειρεύεται γρήγορα και με ένα σωρό τρόπους, πολύ απλό και μεσογειακά νόστιμο αυτό το πιάτο! Μου κάνει και κάτι το ανοιξιάτικο έτσι όπως το βλέπω.
Καλό μεσημέρι, φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 10 Φεβρουαρίου 2015 - 15:04

Πραγματικά η πιο εύκολη, γρήγορη, νόστιμη λύση για μαγείρεμα είναι το κοτοπουλάκι, και μπορείς να το μαγειρέψεις με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και να πάρεις πιάτα ξεχωριστά σαν το δικό σου!
Οσο για το ξύδι, τι να πω??
Εγώ και στις σαλάτες που θέλουν λεμόνι, ξύδι βάζω.
Το χρησιμοποιώ πάρα πολύ, ίσως γιατί δεν έχω αρνητικά παιδικά βιώματα χα χα χαα
Φιλιά Ερμιονάκι, καλό μεσημέρι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Elsa 10 Φεβρουαρίου 2015 - 14:56

Ερμιόνη, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ξύδι! Κι όχι οποιοδήποτε ξύδι, αλλά αυτό της δικής μας παραγωγής που είναι τέρμα τα γκάζια! Αν τολμήσεις να βάλεις περισσότερη ποσότητα από αυτό που πρέπει, την έχεις πατήσει πολύ άσχημα! Πάντως το κοτόπουλο όντως είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά και πρώτο σε προτίμηση, ειδικά αν κάνεις διατροφή! Φιλιά…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Cook Taste Live 10 Φεβρουαρίου 2015 - 14:08

Πάντα ξαφνιάζομαι με την λίστα των ‘υλικών που δεν έχεις δοκιμάσει’ καθώς και με κάποια υλικά που δεν σου αρέσουν(αν και τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες και χαριτωμένες κάτι τέτοιες παραξενιές!)
Αφού έκανες την αρχή όμως, πιστεύω θα το ξεπεράσεις το παιδικό τραύμα με το ξίδι! Ειδικά το βαλσάμικο ταιριάζει με τόσα υλικά, και σίγουρα θα δίνει έξτρα γεύση και άρωμα στα τοματίνια και στο κοτόπουλο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 10 Φεβρουαρίου 2015 - 12:06

Γεμάτες χρώμα οι φωτογραφίες σου Ερμιόνη!
Και νομίζω πως έκανες ένα θαυμάσιο “πάντρεμα” υλικών.
Φιλιά πολλά-πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 10 Φεβρουαρίου 2015 - 11:35

Το πρώτο μου έρχεται και μένα είναι τα ζυμαρικά, όταν δεν εχω χρόνο, αλλά το κοτόπουλο είναι στις επόμενες επιλογές γίατι όπως λες δεν θέλει και πολλά για να νοστιμίσει και έιναι και ελαφρύ. Πολύ μου αρέσει η ζεστή σαλάτα, και παρότι δεν ειμαι συνηθισμένη πολύ να τις τρώω τις προτιμώ το χειμώνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη 10 Φεβρουαρίου 2015 - 11:30

Για γρήγορο και νόστιμο φαγητό καταφεύγω πάντα μα πάντα στα ζυμαρικά. Κλισέ αλλά με ό,τι και να τα συνοδεύσεις κάτι καλό θα προκύψει: με λαχανικά, με αλλαντικό, με κρέας, με θαλασσινά, με μυρωδικά, ακόμα και με φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη το καλοκαίρι και φυσικά τυρί. Το κοτόπουλο φαίνεται πολύ ωραίο και αυτή η τελευταία φωτογραφία είναι τόσο δελεαστική! Ζεστή ντοματοσαλάτα δεν έχω ξαναφτιάξει, φαίνεται όμως νοστιμότατη οπότε θα μπει και αυτή στη λίστα (με αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω!)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 10 Φεβρουαρίου 2015 - 10:56

Έχω κι εγώ μία εμμονή με το κοτόπουλο, στο οποίο καταφεύγω όταν θέλω κάτι γρήγορο. Αυτή την τέλεια ζεστή ντοματοσαλάτα την έχω ανακαλύψει εδώ και κάτι μήνες (εγώ την ετοιμάζω στο φουρνάκι) και την κάνω τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, γίνεται υπέροχη και συνοδεύει ιδανικά ένα απλό ψητό κρεατάκι! Πολύ όμορφη (υγιεινή και ελαφριά) πρόταση Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα