Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα

Αυτά τα κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα είναι αφράτα, γευστικά και γλυκά όσο πρέπει. Τα διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα για πιο χαρούμενο αποτέλεσμα!

Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα

Δεν μου αρέσει η αποτυχία. Δεν μου αρέσει το πώς με κάνει να νιώθω… μικρή, αδύναμη και φοβισμένη. Ανήμπορη να αλλάξω ένα αποτέλεσμα που δεν μου αρέσει.

Η αποτυχία έχει πολλά πρόσωπα. Μπορεί να είναι αναπάντεχη ή αναμενόμενη. Έχει τη δύναμη να κλονίσει την ψυχολογία σου και να σε κάνει να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου, την αξία σου, τις ικανότητες σου, το ίδιο σου το είναι.

Κάποτε αντιδρούσα στην αποτυχία με νεύρα. Πολλά, ανεξέλεγκτα νεύρα. Και με απογοήτευση. Κλεινόμουν στον εαυτό μου, τα έβαζα μαζί του και δε μιλούσα για μέρες.

Με τα χρόνια άρχισα να καταλαβαίνω.

Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα

Ναι η αποτυχία δεν είναι ευχάριστη. Συνέβη όμως και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις. Δέξου την και προχώρα.

Όχι όμως χωρίς να κοιτάξεις πίσω. Το αντίθετο. Για να συμβεί, κάποιος λόγος θα υπήρχε, δεν μπορεί. Δεν αν μπορείς να αλλάξεις αυτό λοιπόν. Την αιτία. Ούτως ώστε την επόμενη φορά να είσαι περισσότερο υποψιασμένη και να ενεργήσεις διαφορετικά.

Μάθε από την αποτυχία σου. Εάν θέλεις απομονώσου για λίγο στον εαυτό σου και κάνε την αυτοκριτική σου. Να είσαι αυστηρή όσο πρέπει μαζί σου και να αποδώσεις τις σωστές ευθύνες.

Μια αποτυχία με πεισμώνει. Με κάνει πιο δυνατή. Με μαθαίνει να έχω περισσότερες αντοχές και να διαχειρίζομαι καλύτερα τα αρνητικά μου συναισθήματα. Μου δίνει κίνητρο. Να στοχεύσω ξανά και αυτή τη φορά να τα καταφέρω.

Και ναι, μια αποτυχία με στέλνει στην κουζίνα. Εκεί που συγκεντρώνομαι, σκέφτομαι, διοχετεύω ένταση.
Και μερικές φορές καταρρίπτω όρια… μικρά, προσωπικά, ασήμαντα, συμβολικά.

Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα

Αποφάσισα να φτιάξω ζαχαρόπαστα.

Μέχρι πότε θα αποφεύγω οτιδήποτε με δυσκολεύει / ξεβολεύει; Ξεκίνα από τα απλά, μάθε τον τρόπο και συνέχισε… στα πιο σημαντικά, τα πιο άβολα, αυτά που σε αγχώνουν περισσότερο. Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεσαι και ενεργείς είναι ο ίδιος τελικά, ανεξάρτητα από την περίσταση.

Έφτιαξα ζαχαρόπαστα. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά. Ακολούθησα αυτή τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου, με δυο διαφοροποιήσεις. Δεν χρησιμοποίησα γλυκερίνη (αυτό παθαίνεις όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι την ώρα που τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά και δεν έχεις προμηθευτεί από πριν όλα τα απαραίτητα υλικά) και χρησιμοποίησα ζελέ με γεύση φράουλα αντί για ζελατίνη.

Η ζαχαρόπαστα μου δεν είχε την ελαστικότητα που έπρεπε και δυσκολεύτηκα να την απλώσω και να την τοποθετήσω πάνω στα κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα για τα οποία θα σας μιλήσω παρακάτω.

Ήταν όμως γευστική και για μένα τουλάχιστον μια μικρή προσωπική επιτυχία. Που μου έφτιαξε τη διάθεση. Και των κοριτσιών επίσης καθότι ενθουσιάστηκαν με τα χρωματιστά ζαχαρένια ζυμαράκια.

Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα

Έφτιαξα και κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα. Αφράτα, γευστικά και γλυκά όσο πρέπει. Η κανέλα με τη σοκολάτα είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς. Ζεστός και ευχάριστα πικάντικος.

Το μυαλό μου καθάρισε. Άλλαξα οπτική. Ένα ταξίδι δεν κρίνεται ποτέ από τον προορισμό.
Θα αποτύχω ξανά. Μα θα έχω μάθει και θα ανυπομονώ για το επόμενο ταξίδι.

Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα

Κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 50 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: κεκάκια με κανέλα
Μερίδες: 12
Αυτά τα κεκάκια με κανέλα και σοκολάτα είναι αφράτα, γευστικά και γλυκά όσο πρέπει. Τα διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα για πιο χαρούμενο αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 γρ. φρέσκο γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα.
  • Με το μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα φροντίζοντας να ενσωματωθούν καλά στο μίγμα μετά από κάθε προσθήκη.
  • Ρίχνουμε κατόπιν την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι με το γάλα να ενωθούν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μίγμα γιαουρτιού-γάλακτος. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε στο μίγμα χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε 12 θήκες για μάφινς και τα ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 50’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο τους.

Σημειώσεις

Για τα κεκάκια χρησιμοποίησα τη φόρμα Colombina της Silikomart.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




22 ΣΧΟΛΙΑ

Dimitra 14 Μαΐου 2015 - 18:52

Αγαπημένη μου!!! Μια τεράστια αγκαλιά σου στέλνω διαδικτυακή!!
Σε ποιον αρέσει η αποτυχία! Όποιος το παραδεχτεί, θα είναι ψεύτης!!! Όμως αν το καλοσκεφτούμε, οι αποτυχίες όπως κ τα λάθη μας, μας κάνουν πιο δυνατούς κ πιο σοφούς:)
Θα ξαναπροσπαθήσουμε και θα επιτύχουμε! Αρκεί να το πιστέψουμε!!!
Τα μπισκοτάκια σου είναι χαρούμενα και σιγουρα σουπερ γευστικά και θα τα φτιάξουμε σίγουρα!!!
Φιλάρες πολλές Ερμιονακι μου ευαίσθητο:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 11 Μαΐου 2015 - 09:28

Ερμιόνη ελπίζω η αποτυχία που λες να περιορίζεται μόνο στη δυσκολία ανοίγματος της ζαχαρόπαστας!!!! Αν είναι ετσι τέτοιες αποτυχίες ευπρόσδεκτες.

Οι άλλες αποτυχίες είναι κι αυτές μέσα στη ζωή, μικρές ή μεγάλες, δίνουν μάθημα για την επόμενη φορά. Δεν μου μοιάζεις για άτομο που το ρίχνει μια όποια αποτυχία. Είσαι πολύ δυνατή, πεισματάρα και πάντα τα καταφέρνεις ;)

Λοιπόν, τα κεκάκια πολύ ωραία φαίνονται και θα τα έτρωγα και σκέτα. Η ζαχαρόπατα δεν είναι δύσκολη. Αμα ακολουθείς τις οδηγίες και λίγη εξάσκηση γίνεται κι αυτή.

Φιλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 8 Μαΐου 2015 - 11:07

θα συμφωνήσω με όσα λες… μήπως όμως παραείμαστε σκληρές με τους εαυτούς μας καποιες φορές? (ή όλες τις φορές ίσως?).
Πρέπει και εγώ να τολμήσω την παρασκευή ζαχαρόπαστας και να σταματήσω να βολέυομαι με την έτοιμη. Πολύ όμορφα και νόστιμα τα κεκάκια, ο συνδυασμός σοκολάτας με κανέλα είναι πολύ ταιριαστός και αφού τα κορίτσια σου τα έφαγες, δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαιώση ότι σου βγήκαν τέλεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 7 Μαΐου 2015 - 12:31

μερικες φορες η αποτυχια μας οδηγει σε μια επιτυχια που δεν τηνπεριμέναμε !!!! ολοι παντως ενα μικρο σοκ το παθαινουμε οταν αποτυγχανουμε αλλα αυτο δεν θα μας εμποδιζει να σταματαμε την προσπαθεια!!!
τα κεκακια φανταστικα παιχνιδιαρικα!!! ωραιος συνδυασμος κανελα σοκολατα κατι που δνε το συναντας συχνα!! οσο γαι τη ζαχαροπαστα , εσυ την πηγες ενα βημα παραπερα με το ζελε ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελική 7 Μαΐου 2015 - 09:35

Τα λάθη δεν είναι πάντα άσχημα…μαθαίνουμε και μετά είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα όταν ξαναγίνουν. -(όχι βέβαια πως είναι και ευχάριστη διαδικασία)- Αυτή είναι η ζωή, τελειότητα δεν υπάρχει!
Βέβαια τα κεκάκια σου με τα υλικά που έχουν προς τα εκεί πάνε! Μπράβο που τόλμησες την ζαχαρόπαστα!
Καλημέρα,φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 6 Μαΐου 2015 - 21:55

κι εγώ πεισμώνω, και δοκιμάζω ξανά και ξανά για να τα καταφέρω.
και για να ξεχαστώ, μαγειρεύω… απόλυτη ψυχοθεραπεία!!
είμαι σίγουρη πως θα σου έκανε πολύ καλό η προσπάθεια αυτή!
απίθανα κεκάκια!
φιλιά πολλά!

ΥΓ. την βρώσιμη γλυκερίνη εγώ την αγοράζω από το φαρμακείο. στο σούπερ μάρκετ δεν έχω βρει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 6 Μαΐου 2015 - 12:22

Τελειομανή δε θα με χαρακτήριζα, αλλά εκνευρίζομαι κι εγώ όταν κάποια πράγματα που θέλω να κάνω με τον Χ τρόπο στραβώνουν τελικά, είτε αυτό οφείλεται σε μένα, είτε στην τύχη π.χ. Η προοπτική να πάει κάτι στραβά πάντα υπάρχει, το πόσο αφήνεις αυτό να σε “τρώει” εξαρτάται μόνο από σένα. Σίγουρα αν έχεις πάρει την απόφαση να αλλάξεις μικρά και μεθοδικά βήματα φέρνουν ίσως πιο αργό αλλά πιο σταθερό αποτέλεσμα, ομολογώ πως είναι φορές που ζηλεύω και λίγο όμως κάποιους ανθρώπους που λένε ένα “so what” και μπορούν κάποια δυσάρεστα πράγματα να μην τα αφήνουν να τους αγγίζουν.
Πολλά είπα… :)
Τα κέικ φαίνονται υπέροχα, συμφωνώ για τον συνδυασμό κανέλα – σοκολάτα. Η ζαχαρόπαστα είναι κάτι που ακόμα δεν έχω “ψηθεί” να φτιάξω, ίσως επειδή δεν το ‘χω και πολύ με τη διακόσμηση ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 6 Μαΐου 2015 - 10:52

Η επιτυχία είναι συνυφασμένη με την αποτυχία τρόπον τινά, Ερμιόνη! Για να επιτύχει κανείς σε κάτι θα πρέπει να δοκιμάσει, να προσπαθήσει και ίσως να αποτύχει αρχικά. Εκεί θα μπορέσει να καταναοήσει τα λάθη του, να τα διορθώσει και να φθάσει στο επιθυμητό επιτυχημένο αποτέλεσμα. Όλα είναι μέσα στην ζωή Ερμιόνη μου! Ας γλυκαθούμε όμως με τα επιτυχημένα, ωραία κανελάτα κεκάκια-περιστεράκια που μας έφτιαξες σήμερα, σχεδιάζοντας συγχρόνως την…επόμενη επιτυχία μας!! Κοιτάμε μπροστά!
Πολλά φιλιά, Ερμιόνη! Καλή σου ημέρα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 6 Μαΐου 2015 - 00:36

Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδρασή σου στην αποτυχία και νομίζω ότι πολλοί (ανάμεσά τους κι εγώ) δυσκολεύονται να τη διαχειριστούν. Αλλά πάλι η αποτυχία πάει με τα πειράματα και τα πειράματα με το ρίσκο αλλά και την επιτυχία…οπότε …γιατί όχι;;; Σιγά σιγά όλοι μαθαίνουμε να την δεχόμαστε, να την αναλύουμε και να προχωράμε προσπερνόντας την με τον πιο επικερδή τρόπο!
Τα κεκάκια σου υπέροχα με το πιο αγαπημένο μου συνδυασμό… κανέλα-σοκολάτα.
Όσο για τη ζαχαρόπαστα θέλει λίγο χρόνο για να εξοικειωθείς μαζί της!!
Είναι σίγουρο ότι την άλλη φορά θα είναι υπέροχη!!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 5 Μαΐου 2015 - 22:43

Ξέρεις ποιοι δεν αποτυγχάνουν ποτέ; Αυτοί που δεν κάνουν ποτέ τίποτα. Δεν προσπαθούν, δεν δουλεύουν, δε ρισκάρουν. Μόνο αυτοί. Έχω αποτύχει κι εγώ αρκετές φορές και έχω μάθει να (προσπαθώ να) το διαχειρίζομαι… Δεν έχω αποτύχει όμως ποτέ στη ζαχαρόπαστα! Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν τόλμησα ποτέ να φτιάξω μόνη μου :Ρ
Κανέλα-σοκολάτα τολμηρός και φανταστικός για μένα συνδυασμός!
Να είσαι καλά και να μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 5 Μαΐου 2015 - 22:25

Tά αδικείς τά κεκάκια σου Ερμιόνη μου!!Δέν είναι καθόλου αποτυχημένα !!!
Είναι πολύ γλυκούτσικα!!!Μού αρέσουν πάρα πολύ!!!Μού αρέσει η κανέλα!!
Τά ζήλεψα!!Καί κάνω διατροφή γιά τήν βάφτιση!!!Μπράβο σου!!Εξαιρετική η φωτογραφική σου παρουσίαση!!!Καλό μήνα!!Πολλά φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μaria Elena 5 Μαΐου 2015 - 22:24

Φαίνονται πεντανόστιμα
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 5 Μαΐου 2015 - 22:19

Η αποτυχία εχει πολλά να μας διδάξει… οποτε δεν ειναι και τοσο κακό πράμα!
Πανεμορφα-νοστιμα παστελ χρωματα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ελπίδα-two boys and hope 5 Μαΐου 2015 - 22:10

η ζαχαροπαστα ειναι ενα υλικο που κι εγω το εχω παρει απο φόβο.. όχι τοσο στο πλασιμο όσο στην παρασκευη… Ακομα δεν εχω φτιάξει δικη μου.. Ομως την εχω δουλεψει γαι τις τουρτες του Νικολα φετος και μπορω να ποω οτι ειναι πραγματικα ευκολο υλικο.. Οπως και να εχει για μενα η πραγματικη αποτυχα ειναι να μην εχεις προσπαθησει.. Οποτε μια χαρα σε βλεπω Ερμιονακι.. και εσενα και τα σουπερ νοστιμα και αφρατα κεκακια σου!! πολλα φιλια και καλο μηνα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 5 Μαΐου 2015 - 17:58

Ερμιονάκι μου είσαι τελειομανής και γι αυτό σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο.
Όλα μέσα στην ζωή είναι, δεν μπορούμε να έχουμε μόνο επιτυχίες, κάπου θα μας κάτσει και κάποια αποτυχία και ανάλογα με την περίσταση θα δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε.
Έκανες το πρώτο βήμα στην ζαχαρόπαστα, είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα το τελειοποιήσεις!
Όσο για τα κανελοσοκολατένια κεκάκια σου, πιστεύω ότι το γιαούρτι θα τα κάνει πολύ αφράτα και λυπάμαι που τώρα που πίνω καφέ δεν μπορώ να απλώσω το χέρι μου να πάρω ένα.
Εκείνο το ροζούλι θέλω ;-)
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 5 Μαΐου 2015 - 15:16

Ερμιόνη μου και εγώ δεν τα πάω καλά με οποιαδήποτε αποτυχία και συνήθως κάνω αυτό που κάνεις εσύ (κλείνομαι στον εαυτό μου!). Χαίρομαι που δοκίμασες κάτι που δεν είχες ξανακάνει (την ζαχαρόπαστα που και εμένα με τρομάζει να σου πω) και που ήταν η αφορμή για τα τόσο όμορφα κεκάκια σου! Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς (καλά τα λέω για να τα ακούω και εγώ μην νομίζεις!!). Πολλά φιλιά την καλησπέρα μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 5 Μαΐου 2015 - 14:36

Νομίζω πως αυτά τα γευστικά χρωματιστά κεκάκια μόνο αποτυχία δεν είναι. Απλά είχες κάτι άλλο στο μυαλό σου όταν τα έφτιαχνες. Βέβαια γενικά η αποτυχία είναι μέρος της ζωής μας για όλους, αλλά και ο λόγος που γινόμαστε καλύτερες! Καλό απόγευμα Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
κικη 5 Μαΐου 2015 - 12:54

Τα κεκακια σου Ερμιονη μου εξαιρετικα, αλλωστε μας εχεις καλομαθει και ετσι το “εξαιρετικο” της καθε συνταγης σου ειναι σχεδον ανεμενομενο!!!
Μου αρεσαν παρα πολυ οι σκεψεις σου,περι αποτυχιας,απολογισμου… Ειναι τεραστιο κεφαλαιο στη ζωη του καθενα μας η διαχειρηση της αποτυχιας,συχνα ο τροπος που θα διαχειριστουμε μια αποτυχια καθοριζει την ζωη μας και ειναι σημαντικοτερος απο την ιδια την αποτυχια.
Σου στελνω φιλια και σου ευχομαι επιτυχιες πολλες και καλη διαχειρηση των ενδεχομενων αποτυχιών ;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 5 Μαΐου 2015 - 12:54

Δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείς αποτυχημένα τα πανέμορφα αυτά γλυκάκια βρε Ερμιόνη μου αλλά τα αδικείς! Είναι τόσο ανοιξιάτικα και πολύχρωμα! Μου αρέσουν πολύ και θα έχουν οπωσδήποτε και νόστιμη γεύση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @kouzinista 5 Μαΐου 2015 - 11:25

Τελικά δεν είναι τυχαίο ότι η μαγειρική έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ως μέθοδος ψυχοθεραπείας. Το cooking therapy μπορεί να παχαίνει αλλά είναι αποτελεσματικό. Σε βοηθάει να αποφορτιστείς, να συγκεντρώσεις το μυαλό σου σε αυτό που φτιάχνεις, να χαλαρώσεις και να αφήσεις στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις. Και κρίνοντας από τα αφράτα, γευστικά κεκάκια που έφτιαξες, έχει και πολύ νόστιμα αποτελέσματα.
Η κανέλα και η σοκολάτα είναι και δικός μου αγαπημένος συνδυασμός, οπότε στην επόμενη δική μου «συνεδρία» cooking therapy, θα δοκιμάσω τη συνταγή σου.
Και πιστεύω ότι τα λόγια του Κόλιν Πάουελ συνοψίζουν την ουσία του πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις την αποτυχία: “Δεν υπάρχουν μυστικά για την επιτυχία. Είναι το αποτέλεσμα προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς και του να διδάσκεσαι από την αποτυχία.”
Καλημέρα και πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 5 Μαΐου 2015 - 10:45

Το δύσκολο δεν είναι να αποτύχεις, αλλά να το αποδεχτείς, να μάθεις από αυτή και να τη μετατρέψεις σε πολύτιμο μάθημα. Τότε από κάτι άσχημο έχει βγει κάτι καλό. Τα κεκάκια σου φαίνονται πεντανόστιμα! Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby 5 Μαΐου 2015 - 10:44

Ερμιόνη μου, είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου και πολύ απαιτητική. Τα κεκάκια σου μόνο αποτυχημένα δεν είναι κρίνοντας από την εμφάνιση και τη γεύση που (μπορεί προσωπικά να μη δοκίμασα όμως) ξετρέλανε τα κορίτσια σου. Μην είσαι τόσο αυστηρή κριτής λοιπόν, αφού εκ του αποτελέσματος κρίνοντας μια χαρά επιτυχής ήταν η προσπάθειά σου :)

Όσοι έχουμε το μικρόβιο της τελειομανίας, θέλουμε τα πράγματα να γίνονται όπως τα έχουμε στο μυαλό μας και αν παρεκκλίνουν έστω και ελάχιστα από τις αρχικά μας σχέδια και προσδοκίες, τότε μας φαίνεται ότι αποτύχαμε. Δεν είναι έτσι όμως. Είναι καθαρά εγκεφαλικό το θέμα. Η αποτυχία είναι σε πολλές περιπτώσεις κάτι το τελείως υποκειμενικό. Σε καταλαβαίνω βέβαια, και τα γράφω για να τα ακούσω και εγώ :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα