Εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (4 υλικά)

Αυτές οι εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο, είναι πεντανόστιμες και υγιεινές. Ετοιμάζονται με 4 μόλις υλικά και αποτελούν μια καλή επιλογή για το σνακ του σχολείου ή του γραφείου.

Εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (4 υλικά)

Η καινούρια σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και δεν νιώθω καθόλου έτοιμη για όλα όσα επιφέρει η έναρξή της. Ενδεικτικά αναφέρω τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Όλα αρνητικά:

Λιγότερος ελεύθερος/δημιουργικός χρόνος, λιγότερος χρόνος με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αγχωτική και ποικιλοτρόπως πιεστική καθημερινότητα, απότομη πτώση των επιπέδων ενέργειας. Και ας μην ξεχνάμε βεβαίως τον covid και τις διάφορες ιώσεις που θα μας ταλαιπωρήσουν και αυτή τη σεζόν.

Πάμε και στο μαγειρικό κομμάτι; Εδώ ξανάρχονται στο προσκήνιο τα κλασικά και βασανιστικά ερωτήματα:

  • Τι να μαγειρέψω αύριο;
  • Τι σνακ να δώσω στα κορίτσια για το σχολείο; Που να είναι υγιεινό, να τους αρέσει και να μην το βαριούνται;
  • Το απόγευμα τι σνακ να φάνε για να έχουν ενέργεια τόσο για το διάβασμα όσο και για τις εξωσχολικές δραστηριότητες;
Εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (4 υλικά)

Ένας έγκαιρος προγραμματισμός των γευμάτων της εβδομάδας είναι προφανώς τρομερά χρήσιμος.

Έτσι, με κέφι και αποφασιστικότητα, σκέφτηκα από την Παρασκευή τα μεσημεριανά γεύματα της τρέχουσας εβδομάδας, όπως επίσης και τα περισσότερα σνακ. Παρήγγειλα τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ και σχεδόν όλο το Σάββατο το πέρασα στην κουζίνα. Αυτό δεν μου άρεσε και τόσο πολύ.

Όμως αυτή τη στιγμή έχω άμεσα διαθέσιμα τα αγαπημένα μας κεκάκια και μπισκότα βρώμης, σπιτικές μπάρες, γιαούρτι με κακάο και μέλι (ιδανική επιλογή για το απογευματινό σνακ των κοριτσιών, ειδικά με την προσθήκη γκρανόλας και ροδιού).

Επιπρόσθετα έχω προμηθευτεί σταφιδοψωμάκια και ρυζογκοφρέτες σε διαφορετικές γεύσεις, κριτσίνια τυριού και λαχανικών, άφθονα φρούτα και φρέσκα λαχανικά. Οπότε έχοντας επιλογές, η εβδομάδα κυλάει σχετικά ήρεμα και λιγότερο αγχωτικά.

Ρίξτε μια ματιά και εδώ για σκέψεις και ιδέες σχετικές με το σχολικό κολατσιό.

Εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (4 υλικά)

Σήμερα λοιπόν εγκαινιάζουμε τη σεζόν με ένα θρεπτικό σνακ που έχει καλές πιθανότητες να αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω τις πιο εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο, μέλι και κουβερτούρα. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως υπάρχουν πιο εύκολες και γρήγορες μπάρες. Πιθανόν να έχω δηλώσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν για άλλες μπάρες, αλλά πραγματικά εδώ νομίζω ότι επιτυγχάνονται πρωτόγνωρα επίπεδα ευκολίας και ταχύτητας προετοιμασίας.

Έχουμε και λέμε. Αυτές οι μπάρες:

  • Ετοιμάζονται με 4 υλικά: νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο, μέλι και κουβερτούρα. Θα ήθελα να μην υπάρχουν μορφασμοί στη σκέψη της βρώμης ή του φυστικοβούτυρου ή ίσως και του μελιού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό και εγκεκριμένο από δύσκολους κριτές. Σκεφτείτε ότι η Ιφιγένεια που δεν θέλει να βλέπει/μυρίζει/ακούει για μέλι, δηλώνει μεγάλη φαν αυτών των μπαρών (και φαν των BTS δηλώνει αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία). Ως δεύτερο παράδειγμα θα αναφέρω τη μαμά μου, η οποία ενώ αρχικά κατσούφιασε ακούγοντας πως οι μπάρες περιέχουν βρώμη και φυστικοβούτυρο, στη συνέχεια ενθουσιάστηκε και ζήτησε να τις ξαναφτιάξω. Και να τις ξαναφτιάξω.
  • Είναι θρεπτικές. Με τέτοια υλικά είναι απολύτως λογικό. Οπότε τις προσφέρουμε και τις καταναλώνουμε με χαρά, νιώθοντας ότι κάνουμε καλό στους αγαπημένους μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους.
  • Είναι οικονομικές. Σίγουρα πολύ πιο οικονομικές από τις έτοιμες μπάρες που κυκλοφορούν στην αγορά.
  • Ετοιμάζονται σε 20’ το πολύ. Μαζί με το πλύσιμο του 1 μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για να τις φτιάξουμε. Για να τα λέμε όμως κι όλα, θέλουν την αναμονή τους. Λίγες ώρες στο ψυγείο για να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν.
  • Δεν χρειάζονται ψήσιμο. Πόσο φοβερό είναι αυτό;
  • Είναι πεντανόστιμες. Ναι το ανέφερα και παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να αναφερθεί και σε ξεχωριστό bullet.

Μέχρι στιγμής πρέπει να έχω φτιάξει αυτές τις μπάρες 6 φορές;

Ίσως και παραπάνω. Προς το παρόν η παρέα εδώ δεν έχει παραπονεθεί καθόλου για την επαναληψιμότητα. Το αντίθετο μάλλον. Η κατάσταση γίνεται ενθουσιώδης όταν λέω στα κορίτσια να έρθουν να τις φτιάξουμε παρέα. Ή όταν ο Κωστής ανοίγει την πόρτα του ψυγείου και τις βλέπει όμορφα κομμένες μέσα στο ταπεράκι, έτοιμες για κατανάλωση.

Την πρώτη φορά που τις έφτιαξα, τις έψησα για λίγη ώρα στο φούρνο. Την επόμενη φορά δεν το έκανα και διαπιστώσαμε ότι μας αρέσουν καλύτερα έτσι εύκαμπτες και μαλακές.

Την τρίτη (αν θυμάμαι καλά) φορά, βρήκα στο σούπερ μάρκετ φυστικοβούτυρο με κουβερτούρα και το χρησιμοποίησα στη συνταγή. Ωραίες βγήκαν, αλλά νομίζω τις προτιμούμε με το κλασικό απαλό φυστικοβούτυρο.

Χμ… τώρα που έγραψα απαλό, σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να τις δοκιμάσω με chunky φυστικοβούτυρο την επόμενη φορά. Θα επανέλθω με σημείωση αν είναι.

Την τελευταία φορά που τις έφτιαξα και τις φωτογράφισα, πασπάλισα την επιφάνεια με λίγη γκρανόλα. Αυτό το έκανα κυρίως για να σπάσω τη μονοτονία της κουβερτούρας και να γίνουν οι μπάρες πιο ενδιαφέρουσες οπτικά. Η παρέα εδώ είπε να μην το ξανακάνω οπότε οκ, ας είναι λιγάκι βαρετές στο μάτι, δεν πειράζει!

Εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (4 υλικά)

Αυτά νομίζω.

Είχα καιρό να γράψω εδώ και νόμιζα ότι θα έχω ξεχάσει πώς γίνεται, αλλά τελικά και το γράψιμο είναι λιγάκι σαν το ποδήλατο. Στόχος είναι να ξαναγίνω συνεπής και να τα λέμε σε εβδομαδιαία βάση. Το θέλω αυτό το καρπουζάκι στη μασχάλη μου και θα προσπαθήσω να το κρατήσω.

Εάν φτιάξετε τις εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (να το κάνετε και με ευχαριστείτε μετά), θα χαρώ να μου πείτε πώς σας φάνηκαν! Καλή σεζόν λοιπόν!

Εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (4 υλικά)

Εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο (4 υλικά)

Eτοιμασία: 20 minutes
Αναμονή: 3 hours 20 minutes
Συνολικά: 3 hours 40 minutes
Γεύμα: σνακ
Λέξη-κλειδί: μπάρες με φυστικοβούτυρο
Μερίδες: 12
Αυτές οι εύκολες μπάρες με φυστικοβούτυρο, είναι πεντανόστιμες και υγιεινές. Ετοιμάζονται με 4 μόλις υλικά και αποτελούν μια καλή επιλογή για το σνακ του σχολείου ή του γραφείου.

Υλικά

Για τις μπάρες:

  • 270 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 270 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 170 γρ. μέλι

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, το φυστικοβούτυρο και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο σκεύος με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20'.
  • Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην επιφάνειά του. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Ξαναβάζουμε το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 ώρες.
  • Κόβουμε σε 12 τετράγωνες μπάρες και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




5 ΣΧΟΛΙΑ

Μπετίνα Μήλια 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:54

Τέλειες! Και ωμοφαγικές και vegan, τι πιο υγιεινός συνδυασμός!
Θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε!
Ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Π. 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:38

Ευχαριστουμε πολυ!
Καλο και δημιουργικο Φθινοπωρο!🍂🍁🌾
Μολις εφτιαξα τα μυρωδατα με βρωμη και σταφιδες μπισκοτακια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:47

Καλό φθινόπωρο να έχουμε! Αγαπημένα και αυτά τα μπισκοτάκια και ταιριάζουν νομίζω και στην εποχή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:47

Είδα το newsletter & έσπευσα !!! Καλή σεζόν Ερμιόνη μου !!! Πολύ υγιεινά κ απλά τα υλικά θα τις δοκιμάσω σίγουρα !!! Εύχομαι να σε βλέπουμε συχνά να παίρνω κ εγώ κουράγιο ☺️

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:46

Καλή σεζόν Αθηνούλα :) Έλα θα το παλέψουμε ναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα