Τοστ με μπανάνα και σοκολάτα

Τοστ με μπανάνα και σοκολάτα

Ο δρόμος για τις φετινές μας διακοπές είναι μακρύς ακόμα.
Με τον Κωστή έχουμε αποφασίσει ωστόσο να μην περιμένουμε μέχρι τότε προκειμένου να αποκτήσουμε καλοκαιρινή διάθεση. Έτσι, γεμίσαμε το μπαλκόνι μας με φυτά κάθε λογής, τοποθετήσαμε όμορφα εποχιακά διακοσμητικά σε διάφορα σημεία του και επιδιώκουμε να απολαμβάνουμε τον απογευματινό μας καφέ στη δροσιά του, παρέα με τη μικρούλα μας.

Παράλληλα χαζεύουμε το ευρύχωρο κλουβί με τα 7 καναρίνια (διόρθωση 8, καθώς χτες είχαμε γέννα) και φανταζόμαστε ότι δεν είναι δρόμος αυτό που περνάει κάτω από το σπίτι μας, αλλά η θάλασσα και ότι ο θόρυβος που ακούγεται δεν είναι από αυτοκίνητα και μηχανάκια (ή βούμα όπως τα λέει η Ιφιγένεια, μάλλον εξαιτίας του βουμ-βουμ που κάνουν), αλλά ο άλλοτε νωχελικός και άλλοτε πιο ορμητικός ήχος των κυμάτων.

Επιπρόσθετα τα πρωινά του σαββατοκύριακου απολαμβάνουμε μία ξεχωριστή λιχουδιά, ούτως ώστε να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και να ανυπομονούμε για το πρωινό που θα έχουμε στο ξενοδοχείο στην Αλόννησο.
Εγώ προτιμώ να συνοδεύω τον καφέ μου με κάτι γλυκό –μπισκότα, κέικ, κρουασάν- ενώ αντίθετα ο Κωστής προτιμά να ξεκινά τη μέρα του με κάτι αλμυρό, όπως τοστ ή αυγά σε διάφορες παραλλαγές.

Τοστ με μπανάνα και σοκολάτα

Έτσι, τη μία μέρα θα έχουμε κάτι αλμυρό και την επόμενη κάτι γλυκό, οπότε είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι (ευτυχώς που για την ώρα η μικρή βλέπει τα πάντα απλά ως μαμ).

Το Σάββατο έφτιαξα αλμυρά κρουασάν με φέτα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Τα κρουασάν δεν φούσκωσαν καθόλου, ενώ είχαν και αρκετά έντονη επίγευση από τη σόδα που περιείχαν στη ζύμη τους.

Την Κυριακή όμως ετοίμασα γλυκά τοστ με μπανάνα και σοκολάτα και ήταν θεσπέσια. Η μπανάνα με τη σοκολάτα είναι απίθανος συνδυασμός άλλωστε.
Η ετοιμασία τους είναι φοβερά εύκολη, ενώ η ζεστή κρέμα μπανάνας μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα συνθέτουν ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Βάλτε και μια πρέζα κανέλας σε αυτά που περιγράφω και μπορείτε να καταλάβετε πόσο απολαυστικά είναι τα τοστ με μπανάνα και σοκολάτα.

Τοστ με μπανάνα και σοκολάτα

Τοστ με μπανάνα και σοκολάτα

Eτοιμασία: 10 minutes
Μαγείρεμα: 10 minutes
Γεύμα: πρωινό
Λέξη-κλειδί: τοστ με μπανάνα
Μερίδες: 2
Αυτά τα τοστ με μπανάνα και σοκολάτα είναι θεσπέσια. Η ζεστή κρέμα μπανάνας μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα συνθέτουν ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • λίγο κακάο
  • λίγο κανέλα
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες καθαρισμένες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος, λίγη κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με το βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και μοιράζουμε τη σοκολάτα στις 2 από αυτές. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα με τις μπανάνες και σκεπάζουμε με τις άλλες 2 φέτες.
  • Βάζουμε τα τοστ σε ένα μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 10′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  • Τα σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη, κακάο και κανέλα.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




31 ΣΧΟΛΙΑ

Julia 14 Αυγούστου 2014 - 13:57

εψαχνα να βρω ιδεες για γλυκο τοστ με φρουτα επειδη εχω αδυναμια στο ψωμι του τοστ με γευση μπριος, αλλά η κανελα εκανε τη διαφορα! thank youuu!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μarion, 12 Ιουλίου 2012 - 23:07

Τέλειο για πρωϊνό Ερμιόνη μου και όχι μόνο.
Απλό και νόστιμο..τα λόγια περισεύουν

Φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Joan 12 Ιουλίου 2012 - 00:03

φαινεται υπεροχο!!
σοκολατομπανανα παντα φανταστικος συνδυασμος!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 11 Ιουλίου 2012 - 20:52

Τέλειο τοστ με γεύσεις γλυκές, όπως μου αρέσουν τα γλυκά πρωϊνά!

Ερμιόνη μου, τελειώνει τόσο γρήγορα το καλοκαιράκι, που πρέπει να επωφεληθούμε απ΄αυτό όσο μπορούμε και όσο το δυνατόν καλύτερα!

Σε φιλώ
Ζ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 11 Ιουλίου 2012 - 15:42

Πολύ όμορφος τρόπος να ξεκινήσει μια Κυριακάτικη μέρα Ερμιόνη μου, με μπόλικη γλύκα και ενέργεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ 11 Ιουλίου 2012 - 10:16

Θα ξετρελαθει ο Βασίλης με αυτή τη συνταγή, Ερμιόνη! Θα του κάνω έκπληξη την Κυριακή. Φιλακια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stone 10 Ιουλίου 2012 - 23:15

Πωπω τι τονωτικό πρωινό ειν’αυτό!!!Οτι πρεπει για να ξεκινησεις τη μερα σου!!Ερμιονη ευχομαι να περασει συντομα ο καιρος και να βρεθειτε στο πολύ ομορφο και παρθενο νησι που επιλεξατε για τις φετινες σας διακοπές και να περασετε αξέχαστα!!Ειστε δυο κουκλες στη φωτο!Φιλια και συνεχιστε να σκεφτεστε ετσι θετικα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαμά Κουκουβάγια Βέρα 10 Ιουλίου 2012 - 22:39

τι ωραία διαφορετική ιδέα! Για μας τις σοκολατούδες το να κάνουμε τοστ με σοκολάτα.. είναι φανταστική έκπληξη!
8 καναρίνια,ε ;; Χαρά στο κουράγιο σου Ερμιόνη! Τα πουλάκια απ’ότι ξέρω θέλουν αρκετή φροντίδα!
Θα πάτε Αλόννησο; Δεν έχουμε πάει ποτέ και το έχουμε πει τόσες φορές! Να μας πεις εντυπώσεις!
Καλά μπαλκονάτα απογεύματα προς το παρόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vita 10 Ιουλίου 2012 - 21:15

Παναγία μου τι βλέπουν τα ματάκια μου και κάνω και δίαιτα! Δελεαστικό τοστ! Κι εγώ του γλυκού πρωινού είμαι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 10 Ιουλίου 2012 - 10:53

Αν δει η κόρη μου αυτό το ποστ, το έφτιαξε στη στιγμή! Της το προωθώ κιόλας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 9 Ιουλίου 2012 - 23:45

Αυτό δεν είναι τοστ. Αυτό είναι γλυκό με τα όλα του!

Μπανάνα και σοκολάτα, όντως είναι κορυφαίος συνδυασμός, αλλά το τοστ σου επιδέχεται και παρεμβάσεων. Και με μαρμελάδα και με ξηρούς καρπούς και με πολλά ακόμα μπορώ να το φανταστώ.

Υπέροχη επιλογή για Κυριακάτικο ξύπνημα!!

8 καναρίνια και 1 μωρό στο σπίτι?? Ωραίο μου ακούγεται!! Να ζητήσω φωτογραφία του μεγαλόπρεπου κλουβιού σας ή υπερβαίνω τα εσκαμένα???

Φιλιά πολλά κορίτσι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 9 Ιουλίου 2012 - 23:36

Και εγώ με τον καλό μου το ίδιο, εκείνος θέλει αλμυρό πρωϊνό και εγώ γλυκό. Πάντα κάπως τα βολεύουμε. Το τόστ σου φαίνεται πολύ λαχταριστό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Conna 9 Ιουλίου 2012 - 23:10

Πολύ μου αρέσει το γλυκό σου τοστ … θα το δοκιμάσω !!!!

Φιλιά πολλά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 9 Ιουλίου 2012 - 22:10

Ερμιόνη μου πολύ ωραία η ιδέα σας για το μπαλκόνι!Το τοστ σου φανταστικό, θα το δοκιμάσουμε είναι κάτι διαφορετικό αλλά πολύ απλό, εύκολο και πεντανόστιμο!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 9 Ιουλίου 2012 - 19:39

Ένα γλυκό τόστ, για να αρχίσει γλυκά η μέρα μας. Κάνοντας θετικές σκέψεις, γίνεται ακόμα καλύτερη. Ώσπου να έρθει η ώρα των διακοπών τουλαχιστον!!
Καλή εβδομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φωτεινη Τ. 9 Ιουλίου 2012 - 18:08

Kαλησπερα Ερμιονη
Τι πρωτοτυπη ιδεα για ενα διαφορετικο κολατσο αποτελει αυτη η προταση!Ενα εναλλακτικο τοστ με στοιχεια φρουτου και γλυκισματος ,μια λιχουδια που δυσκολα καποιος αντιστεκεται.Υπεροχη φωτογραφια,αψογη εκτελεση ,φανταζομαι και τερψη των μελων της οικογενειας-ειδικα της πανεμορφης μικρουλας που δεσποζει στη φωτογραφια-.Οσο για την εικονα της βεραντας που περιεγραψες μου φαινεται ειδυλλιακη,σχεδον τοσο ομορφη οσο αυτη των διακοπων!Ξερω ποσο αναγκη εχουμε ολοι να ξεκουραστουμε,να αφησουμε το μυαλο και το σωμα μετεωρα στη ραστωνη,να αγγιξουμε τον αφρο ενος κυματος και να ονειροπολησουμε αφηνοντας για λιγο πισω τις εννοιες και τα προβληματα..Ευχομαι Ερμιονη μου να μπορεσεις οσο πιο συντομα να πραγματοποιησεις τις διακοπες σου και να περασεις υπεροχα!!!Φιλια πολλα,πολλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
christinaD 9 Ιουλίου 2012 - 19:03

Φοβερός συνδυασμό έκανες Ερμιόνη μου, σοκολάτα-μπανάνα-κανέλα!! Πρέπει να το δοκιμάσω σίγουρα!!Να περάσετε τέλεια στην Αλόννησο!Φέρε και καμιά συνταγή από εκεί!!:)
Μέχρι τότε καλή και η δροσιά της βεράντας σας, έχετε και τα πουλάκια σας!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Eleanna 9 Ιουλίου 2012 - 17:29

Υπέροχο φαίνεται!!! Μπράβο Ερμιόνη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 9 Ιουλίου 2012 - 17:09

Aaaa θα το φτιαξω πρωινο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 9 Ιουλίου 2012 - 17:06

Ερμιόνη μου τί τέλειο που είναι το τοστάκι…ό,τι πρέπει για ένα γλυκό και δυνατό ξεκίνημα της μέρας.
Φυσικά η ατμόσφαιρα του μπαλκονιού τώρα το καλοκαίρι είναι απολύτως απαραίτητη μιας και όλο περισσότερο χρόνο την περνάμε στην βάση μας… Υπομονή …οι διακοπές πλησιάζουν …το λέω σε σένα για να το ακούω κι εγώ… Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαζί... KaPa 9 Ιουλίου 2012 - 15:41

Ερμιόνη μου…χαίρομαι που άλλαξες την φώτο στο προφίλ σου.Σε αυτή φαίνσαι ακόμη πιο όμορφη αλλά έχεις και παρέα την μικρή σου κούκλα που είναι από μόνη της ένα αριστούργημα!!! Η συνταγή σου με διέλυσε!!! Μα τι τέλειο πράγμα είναι αυτό! Αυριο θα φάμε πρωινό με τη συνταγή σου!! Μπράβο τέλειο…είχατε και γεννητούρια.Τι τέλεια !! Οσο για τις διακοπές κουράγιο μικρή!Η Αλόννησος σας περιμένει κι είναι ένα όνειρο! φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Pela 9 Ιουλίου 2012 - 15:23

Καλησπέρα Ερμιονάκι μου!
εμείς τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα τον συνηθίζουμε σε κρέπα αλλά και σε τοστ φαντάζομαι ότι θα είναι εξίσου νόστιμος!! όσο για τις διακοπές…φάτε μάτια ψάρια (προς το παρόν τουλάχιστον)! ουφ!
φιλάκια και καλή εβδομάδα! μουτς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer 9 Ιουλίου 2012 - 15:17

Πριν δω τις φωτογραφίες, θα συμφωνούσα και εγώ με τον Κωστή, αλλά αφού τις είδα, μπορω να πω ότι είμαι διατεθιμένη να αλλαξοπιστήσω.
Χαράς το κουράγιο σου πάντως που έβαλες φούρνο με τέτοια ζέστη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 9 Ιουλίου 2012 - 15:09

Υπέροχη ιδέα διακοπών στο μπαλκόνι.
Κάθε χρόνο το περισσότερο μέρος του καλοκαιριού το περνάμε στην Αθήνα οπότε κι εγώ θέλω να έχω ένα μπαλκόνι καλοκαιρινό.
Την ιδέα του τόστ θα τη δοκιμάσω σύντομα μιας και χωρίς πρωινό δεν πάμε ποτέ πουθενά.
Καλή σου εβδομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nasia 9 Ιουλίου 2012 - 14:31

μόλις σε διάβαζα εσυ σχολίαζες σε μένα χαχαχα ,γκρινιάζω αλλά ξέρω πως αν έμενα Αθηνα θα ήθελα καθε μερα θάλασσα!!!
το τοστάκι το φτιάχνω κι εγώ έτσι αλλά χωρίς μπανάνα,τώρα θα το δοκιμάσω κι έτσι!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
L. 9 Ιουλίου 2012 - 13:57

Αχ Ερμιόνη μου τι ομορφιά! Κουκλίτσα είναι η μικρή σας!
Πολύ καλά κάνετε και φτιάχνετε ατμόσφαιρα, άλλωστε το καλοκαίρι πρέπει να το απολαμβάνουμε όλους τους μήνες και όχι μόνο τον καιρό της άδειας! Περνάει και γρήγορα το άτιμο!!
Λιγούρα μ’έπιασε βρε κορίτσι μου!!
Τι μου κάνεις πάλι! Και για απογευματινό το καταβρόχθιζα ευχαρίστως!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 9 Ιουλίου 2012 - 13:35

Ερμιόνη μου φαίνεται πραγματικά υπέροχο!!
Την εποχή που υπάρχουν φράουλες, συνηθίζω να φτιάχνω ένα τοστ που συνδυάζει αλμυρές γεύσεις και φράουλες. Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι παρόμοιο είναι το δικό σου, αλλά είναι εξ ολοκληρου μια γλυκιά λιχουδιά!
Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στης συνταγές της Ντίνας Νικολάου, οπότε είμαι σίγουρη ότι το γλυκο-τοστάκι σου θα είναι εξαιρετικό!!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
cinemarion 9 Ιουλίου 2012 - 13:35

Πάααρα πολύ ωραίο!!!Ο συνδυασμός είναι πολύ καλός!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 9 Ιουλίου 2012 - 13:18

τρέλλα!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 9 Ιουλίου 2012 - 12:10

Καλημέρα Ερμιόνη μου και καλές διακοπές, που τόσο χρειαζόμαστε, όλοι μας να έχουμε…Ακούγεται πολύ όμορφη και καλοκαιρινή εικόνα, αυτή η οποία περιγράφεις στο μπαλκόνι σου.Εύχομαι να μπορείς να την απολαμβάνεις σε όλο το μεγαλείο της και να μην αφήνεις μικρά πράγματα να στην χαλάνε.Μην ξεχνάς άλλωστε, αυτές οι μικρές στιγμές είναι που τελικά μένουν και κάνουν ξεχωριστή τη ζωή μας.
Όσο αφορά το τοστάκι σου, τι άλλο να πω εκτός από το ότι μας έχεις συνηθίσεις στα καλύτερα.Μπανάνα, σοκολάτα και κανέλα, τρεις καταπληκτικές γεύσεις συνδυασμένες αρμονικά στις κατάλληλες αναλογίες!!!Ακούγεται φανταστικό.
Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω τις πάντα όμορφες και προσεγμένες σου φωτογραφίες.Μπράβο σου για ακόμη μια φορά.Καταφέρνεις πάντα και παρουσιάζζεις άψογα πολύ ελκυστικά πιάτα….
Μπράβο γενικά Ερμιόνη μου, συνέχισε έτσι
Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 9 Ιουλίου 2012 - 12:23

Καταπληκτικο πρωινο,ευκολο και γρηγορο(οτι πρεπει για μαμαδες που βιαζονται)
φιλακια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα