Ντάκος με κολοκυθάκια + Ομελέτα φούρνου

Ένας εντυπωσιακός ντάκος με κολοκυθάκια και μαριναρισμένα ντοματίνια και μια ομελέτα φούρνου με τυριά και λαχανικά δημιουργούν το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα!

Ντάκος με κολοκυθάκια

Οι ετοιμασίες για τη βάφτιση της Ισμήνης προχωρούν, όχι βέβαια με το ρυθμό που θα ήθελα, αλλά δεν παραπονιέμαι κιόλας, ειδικά αν λάβω υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή μου αυτή τη στιγμή.

Αγχώνομαι φυσικά και σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβω να κάνω όλα όσα έχω στο μυαλό μου. Μετά ξεκινώ τις βαθιές ανάσες και σκέφτομαι ότι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε φορά που έχω να φέρω σε πέρας ένα οποιοδήποτε πρότζεκτ: παρά το άγχος και τον εκνευρισμό που με καταβάλλουν όταν νιώθω ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, τελικά με κάποιο μαγικό τρόπο όλα πηγαίνουν μια χαρά.

Ήμουν έγκυος ακόμα όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι τη βάφτιση της δεύτερης κυρίας μας: τι θέμα θα έχει, σε ποια εκκλησία θα γίνει, ποιοι θα είναι καλεσμένοι. Είχα αποφασίσει ότι αφού με δύο μικρά ζουζούνια ο χρόνος μου θα είναι αρκετά περιορισμένος, δεν θα έφτιαχνα απολύτως τίποτα και όλα θα τα παραγγέλναμε από καταστήματα με βαπτιστικά είδη. Απλά και ξεκούραστα πράγματα δηλαδή.

Και μετά είδα τη μικρούλα και τη λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Και καθώς η αγάπη μου για εκείνη μεγάλωνε, μεγάλωνε μαζί της και η επιθυμία να οργανώσω μια βάπτιση που να της ταιριάζει, που να είναι μοναδική όπως εκείνη.

Ντάκος με κολοκυθάκια

Οπότε το σπίτι μας θυμίζει πλέον το εργαστήρι του Άι-Βασίλη: πάνω στο τραπέζι τα καλάθια για τις μπομπονιέρες, τα σακουλάκια με τα κουφέτα και μία μπομπονιέρα που έφτιαξα για δείγμα. Στη βιβλιοθήκη του γραφείου τα προσκλητήρια, τα σουπλά, το κουτί και οι κάρτες για τις ευχές.
Φιόγκοι, κορδέλες, κόλλες και ψαλίδια πάνω στο γραφείο. Και μέσα στην ντουλάπα όλα τα υπόλοιπα. Που είναι αρκετά, πιστέψτε με.

Πέρα από τη χειροτεχνία έχουμε τις συναντήσεις με τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν όλα όσα δεν θα κάνουμε εμείς, να τακτοποιήσουμε τα διαδικαστικά της βάφτισης, να συνοδεύσουμε τους νονούς στην επιλογή φορέματος.

Εκτός από τις ετοιμασίες για τη βάφτιση, ολοκληρώσαμε τις επισκέψεις μας στους υποψήφιους παιδικούς σταθμούς για την Ιφιγένεια, παντρεύουμε τον κολλητό του Κωστή αυτό το Σάββατο και περιμένουμε τηλεφώνημα από τον άλλο κολλητό του Κωστή για να μας πει να πάμε στο μαιευτήριο.

Ομελέτα με τυριά και λαχανικά

Επίσης υποτίθεται ότι μέχρι τώρα θα είχα βρει προορισμό για τις διακοπές μας, αλλά ακόμα δεν έχω την παραμικρή ιδέα προς τα που να κινηθούμε, οπότε αν έχετε υπόψη σας ένα μέρος κοντά στην Αθήνα που να είναι κατάλληλο για οικογενειακές διακοπές, σας παρακαλώ μοιραστείτε το μαζί μου!

Σαν συνέπεια των παραπάνω, ο χρόνος που περνώ στην κουζίνα έχει περιοριστεί σημαντικά. Ευτυχώς είναι καλοκαίρι και έτσι δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε πολλή ώρα στο μαγείρεμα.
Τα γεύματα είναι ελαφριά και γρήγορα. Μια δροσερή σαλάτα, ένα ενδιαφέρον σάντουιτς ή μια ωραία πίτα είναι ευχάριστα διαλείμματα από τις βαριές χειμωνιάτικες γεύσεις.

Το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα για μένα είναι μια πλούσια σαλάτα σε συνδυασμό με μια φουρνιστή ομελέτα. Όχι ότι τις υπόλοιπες εποχές του έτους θα απαρνηθώ το συγκεκριμένο δίδυμο, αλλά νομίζω ότι το καλοκαίρι ειδικά έχει άλλη χάρη.

Ομελέτα με τυριά και λαχανικά

Η ομελέτα γενικά ακολουθεί σε φιλοσοφία την πίτσα: επιδέχεται πολλές παραλλαγές και ως εκ τούτου αποτελεί μια καλή βάση για απίστευτους αυτοσχεδιασμούς. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται εδώ είναι απλά, καθημερινά και αγαπημένα: ντομάτα, πιπεριά, πατάτα, ζαμπόν και ωραία τυράκια.

Ο ντάκος με κολοκυθάκια και μαριναρισμένα ντοματίνια από την άλλη, είναι εντυπωσιακός και ιδιαίτερος. Στρώσεις υλικών εναλλάσσονται και δημιουργούν ένα όμορφο αισθητικά και γευστικά παιχνιδιάρικο πιάτο.

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Ντάκος με κολοκυθάκια

Ντάκος με κολοκυθάκια και ντοματίνια

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Συνολικά: 1 hour
Γεύμα: σαλάτα
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: ντάκος με κολοκυθάκια
Μερίδες: 2
Ο ντάκος με κολοκυθάκια και μαριναρισμένα ντοματίνια είναι απλός, αλλά εντυπωσιακός και ιδιαίτερος. Τον απολαμβάνουμε ως συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα.

Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 4 παξιμάδια μεσαίου μεγέθους
  • 2 φλιτζάνια μαρούλι χοντροκομμένο εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρόκα ή μια μίξη των δύο
  • 100 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι

Για τα ντοματίνια:

  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. συνολικά ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση
 

Για τα ντοματίνια:

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μέλι, το δυόσμο και τη ρίγανη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μιξεράκι του καφέ). Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατίζουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια πρώτα κάθετα στη μέση και κατόπιν κάθε μισό σε 4 μακρόστενες φέτες.
  • Τοποθετούμε την πιπεριά και τα κολοκυθάκια στο ταψί. Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με αλάτι και αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 30′.
  • Αφήνουμε λίγο την πιπεριά να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα, το κοτσάνι και τους σπόρους και την κόβουμε σε 4 λωρίδες (πρώτα στη μέση και στη συνέχεια κάθε μισό επίσης στη μέση).
  • Μοιράζουμε το μαρούλι σε 2 πιάτα και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε πιάτου τα 2 παξιμάδια. Από πάνω βάζουμε 2 κουταλιές ντοματίνια. Στη συνέχεια τοποθετούμε 3-4 φέτες κολοκυθάκι και λίγη τριμμένη φέτα. Από πάνω βάζουμε 2 λωρίδες πιπεριά. Συνεχίζουμε με ακόμα 3-4 φέτες κολοκυθάκι και την υπόλοιπη τριμμένη φέτα.
  • Ολοκληρώνουμε τον πύργο με τα ντοματίνια και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ζουμάκι τους.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

Ομελέτα με τυριά και λαχανικά

Eτοιμασία: 45 minutes
Μαγείρεμα: 45 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: ομελέτα με λαχανικά, ομελέτα με τυριά
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
Για αυτή την ομελέτα φούρνου χρησιμοποιούμε απλά και αγαπημένα υλικά, οπότε τα περιθώρια αποτυχίας είναι πρακτικά ανύπαρκτα!

Υλικά

  • 6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 ντομάτα μεσαίου μεγέθους κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες και πλυμένες
  • 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση
 

  • Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20-30′ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
  • Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το γάλα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα για λίγη ώρα. Προσθέτουμε τα τυριά και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου.
  • Στρώνουμε τις μισές πατάτες και από πάνω πασπαλίζουμε διαδοχικά τη μισή ποσότητα από την ντομάτα, την πιπεριά και το ζαμπόν. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες ποσότητες από την ντομάτα, την πιπεριά και το ζαμπόν. Ρίχνουμε το μίγμα αυγών-τυριών και ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε την ομελέτα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου μας για 40-45′, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της.
  • Τη βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.

Σημειώσεις

Προσαρμογή συνταγής από το περιοδικό Λιχουδιές – Τεύχος 7 – Μάιος 2010
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




29 ΣΧΟΛΙΑ

Γιώτα 26 Ιουνίου 2014 - 14:19

Ερμιόνη μου παρουσίασε πάλι αυτή την σαλάτα! Είναι εκπληκτική!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 23 Οκτωβρίου 2013 - 07:52

Καλημέρα,
Το link οδηγεί σε αυτήν εδώ την ανάρτηση, στην οποία υπάρχουν 2 διαφορετικές συνταγές: η σαλάτα πύργος και πιο κάτω στη σελίδα η ομελέτα φούρνου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 23 Οκτωβρίου 2013 - 01:26

Stin sintagi Omeleta fournou me tiria to link me vgazei se mia salata k oxi stin omeleta!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 14 Αυγούστου 2013 - 08:52

Έκανα την σαλάτα ! Την εξαφανίσαμε !
ΤΕΛΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 1 Αυγούστου 2013 - 17:08

Ε ναι αυτό ειναι γευμα!
ΔΟυλειες μς φούντες που λενε.

Να πάτε στην Σεριφο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 25 Ιουλίου 2013 - 14:43

και γιατί δεν πάτε προς μάνη μεριά;
είναι πολύ πολύ όμορφα…θα πάρεις πολύ υλικό για φωτός και πας με αυτοκίνητο…..χώρια οι καθαρές παραλίες, οι πύργοι, η αρεόπολη το βράδυ…ο υπέροχος κόλπος στο λιμένι…οι ψαροταβέρνες στο καραβοστάσι…ο κόλπος του γερολιμένα…η Βάθεια…(χωρίς άλλο σχόλιο…)αν το αποφασίσετε ξέρεις πως ότι χρειαστείς μου λες…

αντωνίνος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 24 Ιουλίου 2013 - 21:50

Σχετικά με τις διακοπές ενα μέρος που είναι κοντά και προσφέρεται για “ήσυχες οικογενειακές διακοπές” είναι ο Αλμυροπόταμος.Ελπίζω όπου και να πάτε να ξεκουραστείτε και …να κανετε μια βουτιά για μας που μένουμε πίσω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 24 Ιουλίου 2013 - 11:30

Το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα όντως!Λαχταριστά και τα δυο πιάτα!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 24 Ιουλίου 2013 - 08:30

Υπέροχες οι φωτογραφίες και οκ δημιουργίες, όπως είθισται! Για οικογενειακές διακοπές θα προτείνω κι εγώ Εύβαια και Αργολίδα. Φέτος ήρθα για πρώτη φορ´α στο Τολό και το προτείνω για μικρά παιδιά, η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και ρηχή, πάντα ήρεμη παρόλο τον αέρα, τεράστια αμμουδερή παραλία και πολλά μικρά ξενοδοχεία. Ήρθαμε αε μιάμιση ώρα απο Αθήνα και το Ναύπλιο απέχει 10 λεπτά, ο,τι πρέπει για απογευματινή βολτίτσα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 23 Ιουλίου 2013 - 23:07

Όμορφες εικόνες, χορταστικά γεύματα γεμάτα χρώμα!

Φιλιά σας Ερμιόνη μου!
Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Neli 23 Ιουλίου 2013 - 22:18

Φαίνονται και πιστεύω οτι θα είναι πεντανόστιμα και τα δύο πιάτα,σου εύχομαι όλα να τακτοποιηθούν κατα τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ,μην αγχώνεσαι μόνο ,ολα καλα θα πανε ,πολλά φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 23 Ιουλίου 2013 - 22:04

Μιλάμε για “δημιουργικό πανικό”, δηλαδή…σε συνδυασμό με πολλά άλλα ευχάριστα γεγονότα, να σας ευχηθώ λοιπόν τα καλύτερα και πάντα με πολύ κέφι.

Διακοπές κοντά στην Αθήνα… Προσανατολίσου προς την Κορινθία ή την Ευβοια καλή μου Ερμιόνη. Με αυτοκίνητο και σε μια – μιάμιση ώρα θα είσαι στον προορισμό σου, θα έλεγα.

Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 23 Ιουλίου 2013 - 19:09

Καλησπέρα Ερμιόνη μου!!
Καλή επιτυχία στις προετοιμασίες σας!!!Θά τά βγάλης πέρα μιά χαρά!!!Δέν σέ φοβάμαι!!!Είσαι άξια μανούλα!!!Καί οι δύο συνταγές,υπερπαραγωγή!!!!Ιδίως η ομελέτα,σούπερ!!Αύριο ψωνίζω τά υλικά,καί θά δοκιμαστεί δεόντως!!!Οι φωτογραφίες σου,καταπληκτικές!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 23 Ιουλίου 2013 - 18:18

Τέλεια καλοκαιρινά και τα δύο! Οι ετοιμασίες για γάμους και βαπτίσεις είνα πάντα αγχωτικές! Καλό κουράγιο, πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Roula T. 23 Ιουλίου 2013 - 15:19

Καλή δύναμη Ερμιόνη μου!!!!
Και οι δύο συνταγές σου εξαιρετικές.
Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimitra 23 Ιουλίου 2013 - 14:01

Καλά, για τη βάπτιση δεν σε φοβάμαι καθόλου. Είναι μεγάλο το “πακέτο” αλλά η άρτια οργάνωσή σου και η άψογη αισθητική σου θα τα κάνουν όλα να λειτουργήσουν μαγικά!!!
Περιμένουμε νέα!!!
Μέρος διακοπών κοντά στην Αθήνα και για παιδιά…χμ…τρεις προτάσεις σου έχω…Ακράτα. Μαρμάρι ή Κάρυστος στην Εύβοια και φυσικά μια τέταρτη…Ναύπλιο!
Όλες οι προτάσεις μου εγγυημένες και δοκιμασμένες είτε από μένα είτε από φίλους! Στείλε μου email αν θες λεπτομέρειες.
Ξέχασα φυσικά τις συνταγές σου!!! χα χα χα Σαλάτα και ομελέτα θα δοκιμαστούν άμεσα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 22 Ιουλίου 2013 - 21:37

Ερμιόνη μου είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις με τη βάπτιση και μάλιστα θα μας εντυπωσιάσεις!καλή συνέχεια σου εύχομαι!
Η ομελέτα σου είναι καταπληκτική, όσο για τη σαλάτα…δεν έχω λόγια!Υπέροχο γεύμα!Τέλεια παρουσίαση για ακόμη μια φορά!
καλή εβδομάδα, φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 22 Ιουλίου 2013 - 21:18

Πω πω δουλειές!!!!!Μια χαρά θα τα καταφέρεις όλα !!!
Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά έφτιαξες σήμερα!!!Ομελέτα τρέλα!!!
Και η σαλάτα απίθανη!!!
Καλή συνέχεια με τις εργασίες!!!
φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 22 Ιουλίου 2013 - 21:03

Σου πέσαν όλα μαζί Ερμιόνη, αλλά για χαρούμενους σκοπούς όλα τα τρεξίματα! Κουράγιο και καλή επιτυχία.
Η σαλάτα φανταστική και η ομελέτα εύκολη και χορταστική. Τώρα το καλοκαίρι δεν χρειάζεσαι και τίποτα παραπάνω (ίσως παγωτό). Πολύ καλή η 2η φώτο!
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 22 Ιουλίου 2013 - 19:58

Καλή επιτυχία στις προετοιμασίες σας!!!Με το καλό όλα να γίνουν!!!
Η ομελέτα σου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα και θα μείνω στον πύργο σαλάτας που με εντυπωσίασε από απόψεως εμφάνισης και χρωματικής απόδοσης.Ιδανική για την εποχή που διανύουμε!!
Καλό βράδυ με φιλιά πολλά,πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 22 Ιουλίου 2013 - 18:18

Καλή δύναμη για όλες τις ετοιμασίες!!
Θα περιοριστώ σε παραλλαγή της ομελέτας μιας κι εδώ που βρίσκομαι τα υλικά είναι περιορισμένα αλλά η όρεξη για φαγητό μεγάλη!!
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nasia 22 Ιουλίου 2013 - 16:02

με το καλό η βάπτιση!
ομελέτες φτιάχνω συχνά Χειμώνα Καλοκαίρι!!!
φιλάκια ,καλή συνέχεια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 22 Ιουλίου 2013 - 14:48

Οπως το πες το απόλυτο γεύμα του Καλοκαιριού :)
Πενανοστιμα φαίνονται και σούπερ φωτογράφιση όπως πάντα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
gabusiek 22 Ιουλίου 2013 - 13:13

Amazing and very delicious food ;)I follow you beautiful blog.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
thegreenmixer.com 22 Ιουλίου 2013 - 11:39

Ωραίες ετοιμασίες είναι αυτές!!! Μπορεί τώρα να στρεσάρεστε, αλλά όταν γίνει η βάπτιση θα αναπολείς αυτές τις στιγμές. Τώρα για διακοπές κοντά στην ΑΘήνα, για παιδιά, όχι ότι είμια καμιά ειδικός, αλλά έχω ακούσει ότι το Αγκίστρι είναι καλή περίπτωση (και νησί, και κοντά στην Αθήνα και φουλ απο οικογενειες με παιδιά).
Πολύ μου αρέσει η σαλάτα, που συνδυάζει ψητά και ωμά λαχανικά, έχει και το παξιμάδι για να σε χορτάσει, αλλά δνε λέω όχι σε ένα -δύο κομματάκια λαχταριστής ομελετας φούρνου για συνοδεία. Χαράς το κουράγιο σου που μαγειρεύεις κιόλας τέτοια ωραία φαγητά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mm_skg 22 Ιουλίου 2013 - 11:34

Ερμιονη μου κι εγω με την σαλατα θα ημουν καλυμμενη πληρως, ιδιως αν ακολουθουσε και ενα απο τα καταπληκτικα παγωτα σου μετα!!!
Καλη ευκολια με τις προετοιμασιες για την βαφτιση. Κατι μου λεει οτι ολα θα ειναι υπεροχα και θα μας εντυπωσιασεις παλι!
Εμεις δεν εχουμε κανενα προβληματισμο για τις διακοπες γιατι απλουσταταν δεν θα παμε! Φετος καλα καλα ουτε μεχρι το εξοχικο δεν μπορουμε να παμε με την ησυχια μας, ειμαστε πλεον σε ηλικιες με υπεργηρους γονεις και εχουμε αλλου ειδους νταντεματα…
Πολλα φιλια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 22 Ιουλίου 2013 - 10:50

Ωραιότατο καλοκαιρινό γεύμα!!! Πάντως Ερμιόνη μου εγώ είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε μια μοναδική βάπτιση και θα τα καταφέρεις όλα τέλεια!!!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 22 Ιουλίου 2013 - 10:16

Σαλάτα με ομελέτα, δεν έχω καλύτερο!
Ειδικά αν και τα δύο είναι τόσο πλούσια και λαχταριστά σαν τα δικά σου!

Σου το χω ξαναπεί, εσένα δεν σε φοβάμαι σε τίποτα, μια χαρά θα τα καταφέρεις σε όλα Ερμιονάκι μου, όλα τέλεια θα τα κάνεις όπως πάντα και θα μας εντυπωσιάσεις για μιαν ακόμη φορά!
Πολλά φιλάκια, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 22 Ιουλίου 2013 - 09:49

Πολύ ωραία η σαλάτα! Και ωμά και ψητά λαχανικά μαζί, και φέτα, και παξιμάδι!
Εγώ θα χόρταινα μια χαρά μ’ αυτήν και χωρίς ομελέτα.

Κέρκυρα έχεις πάει ποτέ; Αν και κοντά στην Αθήνα δεν το λες. :) Πάντως είχα πάει στην Ύδρα (πολύ κοντά στην Αθήνα) αναζητώντας ησυχία κατά βάση και τη βρήκα! Απλώς θέλει πολύ περπάτημα (δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο νησί)!

Με το καλό να κάνεις όλα όσα θέλεις και άσε αυτό το άτιμο το άγχος κατά μέρος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα