Πίτσα με βάση από κολοκύθι και χαλούμι

Η πίτσα με βάση από κολοκύθι είναι νόστιμη και διαφορετική. Για τη βάση χρησιμοποιούνται άφθονα ωραία τυριά, ενώ για την επικάλυψη χαλούμι και ντομάτα.

Πίτσα με βάση από κολοκύθι και χαλούμι

Τον τελευταίο καιρό η Ιφιγένεια έχει γίνει ιδιαίτερα (ακόμα πιο) επιλεκτική στο φαγητό της. Φαγητά που μέχρι πρόσφατα της άρεσαν δεν θέλει ούτε να τα βλέπει, ενώ απορρίπτει οτιδήποτε καινούριο χωρίς καλά καλά να το δοκιμάσει.
Αυτή η κατάσταση μου δημιουργεί άγχος και νευρικότητα. Θέλω το παιδί μου να τρώει καλά και σωστά, πάει και τελείωσε.

Έρχονται ημέρες που δεν ξέρω τι να μαγειρέψω. Τι κι αν έχω ιδέες και μερικές δεκάδες πιάτα που θέλω να μαγειρέψω και να δοκιμάσουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις ξαναγυρνώ στις γεύσεις τις απλές και τις δοκιμασμένες.

Πίτσα με βάση από κολοκύθι και χαλούμι

Όσες μαμάδες έχετε βρεθεί αντιμέτωπες με μια παρόμοια κατάσταση με καταλαβαίνετε νομίζω. Τι κάνατε αλήθεια; Πώς χειριστήκατε τη δική σας περίπτωση;

H Ιφιγένεια θα μπορούσε να τρέφεται με πατάτες, τυρί και μακαρόνια. Και σοκολάτα φυσικά. Και να είναι ευτυχισμένη και πλήρως ικανοποιημένη.
Ο Κωστής ως συνήθως (και ως μπαμπάς) είναι πιο χαλαρός σε σχέση με μένα. Προσπαθεί να με καθησυχάσει λέγοντας κάτι της μορφής, “Μη στενοχωριέσαι, φάση είναι και θα περάσει. Άλλωστε όταν πεινάει, τρώει”.

Πίτσα με βάση από κολοκύθι και χαλούμι

Την τελευταία φορά που πήγαμε στην παιδίατρο της ανέφερα το γεγονός. Η αλήθεια είναι ότι δεν φάνηκε να προβληματίζεται ιδιαίτερα, καθώς σύμφωνα με εκείνη τα περισσότερα παιδάκια περνούν ένα τέτοιο στάδιο άρνησης του φαγητού. Για να με καθησυχάσει μάλιστα, μου είπε ότι σε ένα χρόνο περίπου θα την κυνηγώ προκειμένου να σταματήσει να τρώει. Για να δούμε.

Μετά σκέφτομαι πως όταν με το καλό ξεκινήσει παιδικό σταθμό, θα παρασύρεται από τα άλλα παιδάκια και θα τρώει και εκείνη.

Πίτσα με βάση από κολοκύθι και χαλούμι

Προς το παρόν βασίζομαι πάνω σε υλικά που ξέρω ότι της αρέσουν και φτιάχνω φαγητά που ευελπιστώ ότι θα φάει.

Μολονότι η πίτσα δεν της αρέσει ιδιαίτερα, αυτήν εδώ την πίτσα με βάση απο κολοκύθι την έφαγε πολύ ευχάριστα.
Έχει μια διαφορετικότητα που μας ενθουσίασε, καθώς η βάση θυμίζει αρκετά τάρτα; ή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.

Παρόλο που για τη βάση χρησιμοποιούμε άφθονο κολοκύθι, δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ πιάτο, καθώς χρησιμοποιούνται σεβαστές ποσότητες τυριών.

Πίτσα με βάση από κολοκύθι και χαλούμι

Όπως όλες οι πίτσες, αυτή η πίτσα με βάση από κολοκύθι είναι πολύ ευέλικτη, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αγαπημένα μας υλικά για την επικάλυψη.

Στην προκειμένη περίπτωση προτίμησα μια απλή επικάλυψη με ωραίο χαλούμι και ντομάτα.

Πίτσα με βάση από κολοκύθι και χαλούμι

Μαγείρεμα: 1 hour
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Κουζίνα: ελληνική
Λέξη-κλειδί: πίτσα με βάση από κολοκύθι
Μερίδες: 2 πίτσες με διάμετρο 23 εκ.
Αυτή η πίτσα είναι διαφορετική και νόστιμη. Έχει βάση με κολοκύθι και ωραία τυράκια και επικάλυψη με χαλούμι και ντομάτα.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού

Για τη σάλτσα:

  • 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 400 γρ. χαλούμι σε φέτες
  • 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους σε ροδέλες

Εκτέλεση
 

Για τη βάση με κολοκύθι:

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα πιέζουμε με την παλάμη μας, προκειμένου να μείνουν με όσο λιγότερα υγρά γίνεται.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα και λαδώνουμε καλά 2 στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 23 εκ.
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το ξύσμα λεμονιού, το δυόσμο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα στις φόρμες.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και ψήνουμε τη βάση για 30' περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Για τη σάλτσα:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10' μέχρι να πήξει.

Για την πίτσα:

  • Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο και απλώνουμε άφθονη σάλτσα στην επιφάνειά τους.
  • Από πάνω τοποθετούμε το χαλούμι και την ντομάτα.
  • Ψήνουμε την πίτσα για 20-30' μέχρι να ροδίσει όμορφα το χαλούμι.
  • Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει η πίτσα, για να μπορέσουμε να την κόψουμε.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




29 ΣΧΟΛΙΑ

mm_skg 26 Σεπτεμβρίου 2013 - 16:50

Ερμιονη μου μαλλον θα δωσω κι εγω δικιο στον Κωστη. Η δικια μου εμπειρια απο παιδια ειναι περιορισμενη, αλλα οταν πριν περιπου 10 χρονια βρεθηκα να μεγαλωνω ενα παιδι στο σπιτι, αντιμετωπισα ενα προβλημα : εξ’ αιτιας μιας γιαγιας που δεν χαλουσε χατηρια, ηταν μαθημενο να τρωει μονο μπιφτεκι, μπριζολα, κοτοπουλο ψητο, γυρο και πατατες. Σημερα στα 23 τρωει τα παντα, ακομη και πραγματα που δεν θα δοκιμαζε ποτε!
Πολυ ωραια η κολοκυθο-πιτσα! Ωραιος τροπος να καμουφλαρεις και τα λαχανικα για τα δυσκολα παιδακια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 18 Σεπτεμβρίου 2013 - 23:34

Ο γιος μου μικρός έτρωγε απ΄ όλα!!! Όταν δε πήγαινε Νηπιαγωγείο δεν έτρωγε τις φακές στο ολοήμερο, γιατί δεν είχαν συνοδευτικό σαρδέλα και κρεμμύδι!!!! Ντροπή εγώ!!!! Μπορώ να πω πως τώρα που μεγάλωσε …ας το καλό χάλασε!!!!
Πολύ πρωτότυπη η ζύμη πίτσας, καταπληκτική ιδέα!!!!
Καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Create Taste 18 Σεπτεμβρίου 2013 - 21:01

Καλησπέρα Ερμιόνη, πάλι μας εντυπωσιάζεις με τις συνταγές σου! Ως λάτρης της προσπάθειας να εντάξουμε πιο πολύ τα λαχανικά στη διατροφή μας θα τη δοκιμάσω 100%

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 23:01

Ερμιόνη ήρθε η ώρα και για παιχνίδι!
Blogoπαιχνίδι εννοώ, από αυτά που σας καλούμε κι εσείς ανταποκρίνεστε ή και όχι αν βαριέστε, κακίες φυσικά δεν κρατάμε!
Λέω αυτό: http://chefkang.blogspot.gr/2013/09/the-beautiful-people_17.html

Καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 22:33

Τα παιδιά είναι πιο συντηρητικά στις γεύσεις σε σχέση με μας αυτό είναι γεγονός. Σίγουρα επίσης περνάνε φάσεις άρνησης. Εγώ ήμουν λίγο πιο αυστηρή σε αυτό το κομμάτι. Του έλεγα ότι αυτό είναι το φαγητό και θα έπρεπε να το φάει αλλιώς δεν υπήρχε κάτι άλλο. Θυμάμαι μια μέρα ένα πιάτο φακές το λιβάνιζε μέχρι το απόγευμα. Τώρα οι φακές είναι από τα αγαπημένα του φαγητά. Πολύ όμορφη ιδέα η ζύμη με κολοκύθι! Η πίτσα είναι η αδυναμία μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 19:12

Τι ξεχωριστή πίτσα είναι αυτή!!!!
Θα περάσει πιστεύω ,φάση είναι μην στεναχωριέσαι!!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Helen Gr 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 19:06

Πολύ ιδιαίτερη αυτή η ζύμη που μας προτείνεις, Ερμιόνη μου! Την κρατώ για να τη δοκιμάσω, γιατί μου κάνει κάτι σαν πίτα-πίτσα!
Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Πολλά πολλά φιλάκια και υπομονή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Parents Land Gr 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 18:29

Πολυ εξυπνη ιδέα. Θα δοκιμάσω να σερβιρω ετσι το κολοκύθι μηπως και το φανε. Οσο για την μικρη μην περιμένεις να φαει στον παιδικο. Συγκρινεται η κουζινα της μαμας με εκεινη του παιδικου; Αλλα δεν χρειαζεται να φρικαρεις. Απλα θα τρωει λιγο στο σχολειο ,λιγο στο σπιτι. Οσο για τωρα μαλλον θελει να σε κανει να βρεις καινουργιες πρωτοτυπες ιδεες γο blog σου ιδανικες για μανουλες.
Φιλάκια πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kitchen Stories 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:46

Ιδιαίτερη και σίγουρα νόστιμη η σπέσιαλ πίτσα, Ερμιόνη μου, που όσοι την απόλαυσα θα ζητήσουν σίγουρα επανάληψη!

Z.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AgapameAnDolmas 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:34

φοβερη ιδεα η βαση της πιτσας!! εχω κατι κολοκυθακια και θα το επιχειρήσω!! και οι μανουλες μην αγχώνεστε αν δεν τρώνε τα παιδιά σας! εγώ μικρή μονο τραχανά πατάτες και μήλα έτρωγα και έγινα νταρντανοκοπελάρα!! χαχαχα φάσεις είναι μια τρωνε μαι δεν τρώνε.. εδω εμεις που μεγαλώσαμε έχουμε ιδιοτροπίες !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:50

Ερμιόνη, όπως είδες από τα έως τώρα σχόλια, τα περισσότερα παιδιά, παιρνούν μια τέτοια ή παρόμοια φάση. Η δική μου, φαγητά που δεν έτρωγε, ούτε καν ήθελε να μυρίσει σε μικρότερη ηλικία, τώρα τα λατρεύει!! Υπομονή λοιπόν!!
Πολύ καλή η ιδέα της πίτσας κολοκυθιού. Η όλη συνταγή, είναι πολύ δελεαστική και….για τα πιο δύσκολα παιδάκια!!
Καλή σου ημέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:32

Σαν κολοκυθόπιτα παντρεμένη με πίτσα δηλαδή; Πολύ διαφορετική και νόστιμη ιδέα! Μπράβο, Ερμιόνη μου!
Για τη μικρούλα μη στενοχωριέσαι καθόλου! Όλα τα παιδάκια περνάνε δύσκολες φάσεις με το φαγητό αλλά σιγά σιγά διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τρώνε περισσότερα πράγματα από μακαρόνια και πατάτες… Άλλωστε, η Ιφιγένεια τρώει ήδη κολοκύθι! Είναι καλό δείγμα σίγουρα… :-)
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:01

Ερμιόνη μου,η πίτσα σου είναι ΣΟΥΠΕΡ!!!Πολύ όμορφη ιδέα καί πρωτότυπη!!!Καί μέ υπέροχα καί νόστιμα υλικά!!!Πρέπει νά τήν δοκιμάσω!!!Αρέσουν οι πίτσες στήν εγγονούλα μου!!!Οι φωτογραφίες σου,τέλειες!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lila Xagorari 17 Σεπτεμβρίου 2013 - 06:49

Oύτε που της φαίνεται οπτικά το κολοκύθι, τρώμε κι ένα σωρό λαχανικά έτσι!! Μην ανησυχείς με τη μικρή, η ανατροφή των παιδιών είναι μια συνεχής φάση, από τη μια φάση περνάμε στην άλλη και δεν μιλάω μόνο για το φαγητό. Ο κανακάρης μου που έτρωγε τα πάντα και δοκίμαζε τα πάντα σήμερα στα 15 θέλει να τρώει μόνο κρέας άπαχο, γάλα και corn flakes!!! Τι να πει κανείς???Χάθηκα το καλοκαίρι αλλά λόγω κίνησης τουριστών εμείς οι παραθαλάσσιοι ξεπατωνόμαστε στη ζέστη και χαλαρώνουμε στο κρύο!!!!
Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 21:16

Μα τι πίτσα!!! Σίγουρα ζουμερή στη βάση της και κολοκυθένια. Είμαι σίγουρη πως θα με ξετρελλάνει.

Πάντως είναι το πιθανότερο πως τα παιδιά μιας food bloger θα μάθουν να τα τρώνε όλα! Στο λέω με αρκετή βεβαιότητα. Μεγαλώνουν μέσα στις συνεχείς δοκιμές και αλλαγές γεύσεων και συνδυασμών. Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα εφ΄όσον και ο παιδιατρος είναι cool!!!

Φιλιά πολλά !!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 19:17

Πολύ μου αρέσει η πρωτότυπη ιδέα σου. Θα την κανω κι εγω για τον μικρο μου :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 18:25

Και μ’αρέσει το κολοκύθι! Εμάς τρώει ευτυχώς απ’όλα μέχρι στιγμής οπότε θα φάει ΚΑΙ κολοκυθόπιτσα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Roula T. 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 15:45

Υπέροχη ιδέα Ερμιόνη μου!!!
Νοστιμότατη φαίνεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 15:03

Ερμιόνη μου καλή, την φάση αυτήν θα την περάσεις θες δεν θες!!!
Ω ναι, το κατάλαβα πια πολύ καλά :-))

Όσο για την πίτσα, τα μακαρόνια, και τα σοκολατένια γλυκίσματα, να είσαι βέβαιη πως θα είναι η πρώτη της προτεραιότητα για αρκετό καιρό ακόμη.

Φιλιά πολλά και όσο για την νέα version πίτσας, την βρίσκω λαχταριστή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
loulou 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 14:15

Λοιποναντιμετωπιζω το ιδιο ακριβως θεμα με τον 1.5 ετους γιο μου. Μολις πριν απο λιγο επεσε για υπνο νηστικος, ουτε να ακουμπησει το κριθαρακι με κοτοπουλο και λαχανικα που του ειχα φτιαξει! Νευρα και στεναχωρια εγω! Μονο πατατες τηγανιτες και αυγο βραστο τπτ αλλο! Η πιτσα αυτη ειναι ωραια ιδεα (αν και τρωει πιτσα μονο οποτε βλεπει εμας) αλλα ειναι ακομα πιο ωραια για εμενα, αφου απ οτι βλεπω ειναι low carb και χωρις αλευρι..
Θα την δοκιμασω συντομα, κι αν βρεις κανενα κολπακι για να τρωνε τα μικρα μας σε παρακαλω μοιρασου το…
Φιλια πολλα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 14:12

Α, πολύ ιδιαίτερο και εύκολο ταυτόχρονα το σημερινό φαγητό σου! Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο δηλαδή, ενισχυμένη με ντομάτα και τυριά!

Ε, νομίζω πως οι παραπάνω blogger – μαμάδες σε κάλυψαν με τις συμβουλές και τα σχόλιά τους. Χωρίς να είμαι μαμά ακόμα, πιστεύω πως όλα (και το φαγητό φυσικά) τα παιδάκια τα “παίρνουν” σαν πρότυπα από τους γονείς, συνέχισε εσύ και ο μπαμπάς της να τρώτε σωστά και υγιεινά και να δείχνετε πως το απολαμβάνετε και δε μπορεί, αργά ή γρήγορα θα επηρεαστεί!
Φιλιά και καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
donkey and the carrot 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 14:07

αχ εμεις πότε θα αρχίσουμε να τρώμε πίτσες και τέτοια;;; Ο μικρός τώρα δοκιμάζει κομματάκια… πολύ δειλά τον πάω! Όσο για την πίτσα, τέλεια μου φαίνεται και ζουμερή και λατρεύω το κολοκύθι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 14:06

Ερμιόνη μου τέλεια η πίτσα σου… μου άρεσε πολύ η ιδέα και θα την φτιάξω κι εγώ…
Όσο για το Φιφίνι σου… μια φάση είναι και ελπίζω να περάσει… η Ιωάννα την πέρασε τη φάση αλλά έτσι κι αλλιώς είναι λιγόφαγη και έχει απαρνηθεί το κόκκινο κρέας, με το ζόρι τρώει 2 μπιφτέκια την εβδομάδα. Τώρα μπήκε και η μικρή και δεν τρώει σχεδόν τίποτε από το κολατσιό της στα προνήπια.
Πόσο σε καταλαβαίνω… έφτασαν μέρες που έγραφα τί ακριβώς έτρωγαν και πόσα γραμμάρια και ο γιατρός τους με κορόιδευε και γελούσε!!!! Αλλά κι εγώ έτσι ήμουν και τώρα κάνω διατροφή!!!!!
Θα μεγαλώσουν και θα στρώσουν!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 13:14

Ερμιονάκι μου ξετρελάθηκα με την υπέροχη διαφορετική σου πίτσα, μ’ αρέσει πολύ η ιδέα!!
Γεια στα χεράκια σου!

Οσο για την μικρούλα σου, μην ανησυχείς καθόλου και το κυριότερο, μην την πιέζεις καθόλου.
Στο λέω εγώ, που ο μεγάλος μου γιος ήταν το πιο σκασμένο παιδί όσον αφορά το φαγητό του.
Θυμάμαι μέρες που …. έκλαιγα, ειλικρινά έκλαιγα, γιατί δεν ήθελε να φάει τίποτα, παρά μόνο κρέας και ψάρι ΣΚΕΤΑ.
Ούτε ο παιδικός σταθμός τον έκανε να αλλάξει γνώμη, ούτε τίποτα.
Τον μικρό μου που δεν τον πίεσα καθόλου, (γιατί δεν είχα άλλα κουράγια να ξαναπεράσω τα ίδια) έγινε το πιο καλόβολο παιδί στο φαγητό.
Βέβαια κάθε περίπτωση παιδιού είναι μοναδική και ιδιαίτερη, αλλά πιστεύω πως όλες οι μανούλες συμφωνούν, πως μεγαλώνοντας τα παιδάκια τους αλλάζουν οι διατροφικές τους συνήθειες και περιορίζονται οι αντιδράσεις τους.
Αστην να τρώει ότι της αρέσει, μεγαλώνοντας θα συνειδητοποιήσει πόσο υπέροχα μαγειρεύει η μανούλα, και θα τιμάει και με το παραπάνω τα φαγάκια σου!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 13:01

Τα καμώματα του Φιφινιού έχουν παράπλευρες θετικές επιπτώσεις σε μας!
Υπέροχη η συνταγή σου! Θα την δοκιμάσω!
Για το “πρόβλημα” με τον Κωστή συντάσσομαι! Βέβαια, η μικρή μου κόρη παρέμεινε στην φάση αυτή, όπως και της Μαρίας… Τρώει συγκεκριμένα πράγματα και τα υπόλοιπα απλά τα δοκιμάζει… Όμως θα την είδες στις φωτογραφίες με την φόρμα: ένα ψηλόλιγνο κορίτσι έγινε! Δεν παραπονιέμαι! Μην αγχώνεσαι! Αν το πάρει χαμπάρι το Φιφίνι, θα σου βγάλει την ψυχή… Τα παιδάκια κρύβουν και έναν μικρό τύραννο μέσα τους, τους αρέσει να έχουν την προσοχή σου πάνω τους, με οποιοδήποτε τρόπο!
Καλή βδομάδα Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Notoula 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:55

ΜΜΜ Κολοκυθόπιτα-Πίτσα, πολύ ωραία ιδέα!!!!

Όσο για την Ιφιγένεια?Έχει δίκιο ο Κωστής. Όσο για το φαγητό στον παιδικό σταθμό??? Θα έρθει η ώρα που θα σου λέει: Μαμά να πάρεις την συνταγή για το σπανακόρυζο από το σχολείο, το κάνουν πιο ωραία. Ξέρω ξέρω μαχαιριά στην καρδιά για μία food blogger …. χι χι χι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Foteini Thes 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:27

Aχ Ερμιόνη μου…όλες οι μανούλες τα έχουμε περάσει αυτά ..και χειρότερα!!!Σου μιλά μία μητέρα που αυτή τη στιγμή έχει ένα γυιό 24 ετών και που όταν ήταν μικρός είχε απαρνηθεί το γάλα,τα λαχανικά και το κρέας.Στην απόγνωσή μου δε,ντρέπομαι που το εξομολογούμαι..είχα φτάσει να τον τιμωρήσω!λες και η τιμωρία θα του άνοιγε την όρεξη!Τώρα είμαστε σε φάση που κάνουμε διατροφή!για να χάσουμε αμφότεροι τα περιττά κιλά!Μη στενοχωριέσαι άδικα λοιπόν,όλα περνούν και μάλιστα γρήγορα!!Η ζωή εξελίσσεται ταχύτατα και μας παρασύρει στα δικά της θέλω.
Κάνε λοιπόν πως δεν καταλαβαίνεις,φτιάχνε αυτά που η οικογένεια τρώει και θα διαπιστώσεις αργά ή γρήγορα, πως θα αρχίσει να μπαίνει στα μυστικά της γευσιγνωσίας.
Η πιτσούλα σου υπέροχη και πρωτότυπη!Με υλικά που πράγματι θυμίζουν κολοκυθόπιτα, αλλά μας αρέσει που τελικά είναι πίτσα!!Να λοιπόν ένα δελεαστικό πιάτο που δεν είπε όχι η μικρή Ιφιγένεια!
Φιλάκια πολλά,πολλά και ..υπομονή!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:36

Πολύ ωραία η πίτσα σου, πρωτότυπη αλλά με όλα τα αγαπημένα μας υλικά!
Τώρα εγώ μη σε αγχώσω αλλά η κόρη μου ήταν έτσι και σε γενικές γραμμές συνεχίζει να είναι.
Πάντως αν τρώει κολοκύθι, όπως λέει και η Ξανθή, κανένα πρόβλημα δε θα έχει!
Καλή εβδομάδα Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 16 Σεπτεμβρίου 2013 - 09:14

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
ΑΝ τρώει πίτσα που έχει κολοκύθι δεν έχει κανένα πρόβλημα πίστεψε με και όπως σου λέει και ο Κωστής φάση αναζήτησης περνάει.
Θα δοκιμάσω αυτή τη ζύμη.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα