Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Τα μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης είναι αναπάντεχα γευστικά. Η ζύμη τους είναι ιδανική για να κοπεί με κουπ πατ και να της δώσουμε τα γιορτινά σχήματα της αρεσκείας μας.

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Όσο περνούν οι μέρες της άδειας μου, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι η ξεκούραση μου την περίοδο των γιορτών θα είναι κυρίως ψυχολογική και λιγότερο σωματική.
Εντάξει, καλό είναι και αυτό.

Είμαι επίσης σχεδόν βέβαιη ότι οι τελευταίες στιγμές του χρόνου θα με βρουν κάπως αποπροσανατολισμένη, αποδιοργανωμένη και ασυνεπή ως προς άτομα / καταστάσεις / υποχρεώσεις. Και αυτό δεν είναι καλό.

Θα με βρουν όμως περιτριγυρισμένη από αγαπημένα πρόσωπα. Και με μια υπόσχεση κυρίως στον εαυτό μου. Αυτή η κακή περίοδος που διανύω κάμποσο καιρό τώρα τελειώνει εδώ. Αρκετά.
Το καινούριο έτος θα με βρει με στόχους: ρεαλιστικούς, ουσιαστικούς και φιλόδοξους. Και κάπως / κάποτε πλήρως ανασυγκροτημένη. Όχι με κάποιο μαγικό τρόπο φυσικά. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς θα πετύχω αυτή την απαραίτητη ανασυγκρότηση του είναι μου, δε μου είναι απόλυτα γνωστές αυτή τη στιγμή.
Μια ανανέωση στην εμφάνιση, το να ασχολούμαι με πράγματα που με εκφράζουν και να περνάω πολύ χρόνο με άτομα που μου ταιριάζουν, είναι σίγουρα ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Την Παρασκευή που μας πέρασε, πήγαμε με τον Κωστή στο Σταυρό του Νότου. Ήταν η πρώτη βραδινή μας έξοδος μετά από 4 χρόνια σχεδόν. Και είχαμε να αντιμετωπίσουμε το χωρίς σταματημό κλάμα της Ιφιγένειας και να καθησυχάσουμε τις όποιες ανασφάλειες της. Ήταν ένα δύσκολο βήμα, αλλά έγινε. Το επόμενο θα είναι πιο εύκολο πιστεύω.
Για 3 ώρες αφεθήκαμε στην υπέροχα χαρακτηριστική φωνή του Παύλου Παυλίδη, αυτή την τόσο ήρεμη και δυνατή παράλληλα, χαθήκαμε σε ατμοσφαιρικές μελωδίες και ταξιδιάρικους στίχους. Σεμνός, προσιτός και ανεπιτήδευτος, ερμήνευσε τα τραγούδια του μοναδικά όπως πάντα και μας χάρισε μια ξεχωριστή βραδιά.

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Η επόμενη ημέρα με βρήκε με υπερβολικά καλή διάθεση και πολλή ενέργεια.
Και καταπιάστηκα με χριστουγεννιάτικα ζυμώματα (τα οποία φέτος καθυστέρησα πολύ): μελομακάρονα, κουραμπιέδες (σοκολατένιους πάντα) και μπισκότα.
Γιατί έχουμε κοτζάμ άγιο να τρατάρουμε και για να το κάνουμε σωστά πρέπει προηγουμένως να έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα crash tests.

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Δύσκολα θα έπαιρνα την απόφαση να φτιάξω μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης. Αλλά τα λάτρεψα με την πρώτη μπουκιά. Η Ζωή -φίλη και συνάδελφος- είχε την καλοσύνη να μου φέρει μερικά για δοκιμή και αφού συνειδητοποίησα ότι η γεύση τους με ξαφνιάζει ευχάριστα, της ζήτησα τη συνταγή.
Το φιστίκι Αιγίνης είναι το υλικό που κυριαρχεί στη γεύση τους, όχι ωστόσο σε υπερβολικό βαθμό. Την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω, ίσως προσθέσω και λίγα αποξηραμένα cranberries. Νομίζω ότι θα ταιριάξουν όμορφα και θα δώσουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον σε εμφάνιση και γεύση.

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Η ζύμη τους είναι ιδανική για να κοπεί με κουπ-πατ, κάτι το οποίο θεώρησα εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να δοκιμάσω τα χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ που είχε την καλοσύνη να μου στείλει η Silikomart.
Εγώ ενθουσιάστηκα με την ευκολία χρήσης τους και το άψογο αποτέλεσμα και τα κορίτσια με τα χαρούμενα σχέδια που αποτυπώθηκαν στην επιφάνεια των μπισκότων.

Θα τα ξαναπούμε αύριο ή μεθαύριο (συγχωρέστε με αλλά είμαι λίγο ασυνεπής αυτή την περίοδο) με την τελευταία συνταγή του χρόνου.

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Eτοιμασία: 40 minutes
Μαγείρεμα: 18 minutes
Αναμονή: 1 hour
Συνολικά: 1 hour 58 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης
Μερίδες: 32
Τα μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης είναι αναπάντεχα γευστικά. Η ζύμη τους είναι ιδανική για να κοπεί με κουπ πατ και να της δώσουμε τα γιορτινά σχήματα της αρεσκείας μας.

Υλικά

  • 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης πολτοποιημένα σε επεξεργαστή τροφίμων

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά.
  • Σταδιακά προσθέτουμε τους κρόκους και κατόπιν τη βανιλίνη.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά πρώτα το αλεύρι και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και τα πολτοποιημένα φιστίκια.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά.
  • Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με πάχος 0,5-0,7 εκατοστά.
  • Δημιουργούμε πρώτα σχέδια στη ζύμη μας χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές στάμπες και μετά κόβουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας το στρογγυλό κουπ-πατ.
  • Μεταφέρουμε με προσοχή τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Τα ψήνουμε για 16-18’ ή μέχρι να δούμε ότι έχουν αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




15 ΣΧΟΛΙΑ

Cook Taste Live 31 Δεκεμβρίου 2014 - 00:20

Χρόνια Πολλά Ερμιόνη!
Τα μπισκοτάκια σου φαίνονται υπέροχα. Θα είναι πολύ χαρούμενος ο Άγιος μόλις τα δοκιμάσει! :)
Ο συνδυασμός με τα cranberries μου ακούγεται ακόμα πιο υπέροχος και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω και εγώ έτσι!
Καλή Πρωτοχρονιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 30 Δεκεμβρίου 2014 - 00:52

Καλησπέρα και χρόνια πολλά Ερμιόνη μου!
Σου εύχομαι να πετύχεις όσα θέλεις, να φτιάξει η διάθεσή σου και να ξαναβρείς το κέφι σου και την πολυπόθητη ανασυγκρότησή σου!!! Εύχομαι και ελπίζω να τα πετύχεις με το νέο χρόνο για να μπω κι εγώ στη σειρά γιατί στην ίδια κατάσταση είμαι εδώ και 2 μήνες περίπου και δεν ξέρω και το γιατί!! Αχ! Αυτό το 2014 νομίζω ότι ήταν από τις πιο δύστροπες χρονιές κι ελπίζω το 2015 να είναι πολύ, μα πολύ καλύτερο και να ξαναβρούμε το κέφι μας!!!
Τα μπισκότα σου νοστιμότατα και το φιστίκι Αιγίνης που το λατρεύω μου θύμισαν κάποια άλλα μπισκότα που φτιάχνω και έχω καιρό να κάνω!!! Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 30 Δεκεμβρίου 2014 - 00:43

Xρόνια πολλά Ερμιόνη μου!!
Πολύ όμορφα καί λαχταριστα τά γιορτινά μπισκότα σου!!
Ο Αι Βασίλης θά τά τιμήσει δεόντως!Χα χα!!
Λάτρεψα τά κουπάτ!Τί όμορφα σχέδια!
Σού εύχομαι καλή χρονιά μέ υγεία αγάπη καί ευχάριστες στιγμές!
Καλά νά περάσετε!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 30 Δεκεμβρίου 2014 - 00:10

Τα πολύ νόστιμα μπισκότα σου με τα φιστίκια Αιγίνης είναι σίγουρα το ιδανικό κέρασμα για τον Άγιο Βασίλη!
Πολλά φιλιά Ερμιόνη μου και

Καλή Πρωτοχρονιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νατάσα 29 Δεκεμβρίου 2014 - 21:04

Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σας!Προσεγμένα και εμφανίσιμα! Σε νιώθω με την έξοδο..εμείς κλείσαμε χρόνο χωρίς έξοδο αλλά το πιτσιφρίκι μας συνοδεύει σε ταξίδια και βόλτες και είναι καλή παρέα. Καλή και δημιουργική χρονιά όλο υγεία και ευημερία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Vaya 29 Δεκεμβρίου 2014 - 20:56

Αχ, Ερμιόνη μου, αυτές τις αντιδράσεις τις είχα κι εγώ σε κάποια φάση που αποφασίσαμε με τον άντρα μου οτι πρέπει να διασκεδάσουμε και τους εαυτούς μας κάποια στιγμή αν θέλαμε να έχουμε “σώας τα φρένα”..δεν κράτησαν όμως πολύ. Τα παιδιά θέλουν ειλικρίνεια και έτσι θα το κατανοήσουν πιο γρήγορα. Υπέροχα δείχνουν τα μπισκότα. Ευχομαι η νέα χρονιά να σε φέρει πιο κοντά στους στόχους σου και να σου δείξει τον δρόμο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 29 Δεκεμβρίου 2014 - 20:17

Χρόνια Πολλά κορίτσι!!!
Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου, και το αγόρι σου :-))

Μπισκοτάκια πανέμορφα και σαφώς νόστιμα, δεν το συζητώ καθώς το φυστίκι Αιγίνης είναι μοναδικής νοστιμιάς ξηρός καρπός.

Προσωπικά έφτιαξα με τούρτα με άλειμμα από φυστίκια Αιγίνης και χοντροκομμένα φυστίκια, για τα γεννέθλια του μεγάλου άνδρα και ελπίζω να βρω τον χρόνο να την μοιραστώ μαζί σας.

Σας εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και να έχετε πιο πολλές ευκαιρίες για προσωπική διασκέδαση σιγά-σιγά.

Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 29 Δεκεμβρίου 2014 - 19:57

Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και Αγάπη στην οικογένεια σου.
Εύχομαι καλή διάθεση για πολλές νοστιμιές το 2015!!
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 29 Δεκεμβρίου 2014 - 19:18

τελεια τα μπισκοτακια σου ερμιονη μου ειμαι σιγουρη οτι ο αγιος βασίλης θα τα τιμήσει δεόντως ;) αν δεν τα τίμησε ήδη!! καλη χρονια! ευτυχισμένο το νέο έτος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 29 Δεκεμβρίου 2014 - 17:28

Πολύ νόστιμα τα μπισκοτάκια με τα φιστίκια, μπορεί να μην έχουν έντονο άρωμα, δίνουν όμως μια ευχάριστη νότα και κάνουν την διαφορά. Καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ελπίδα 29 Δεκεμβρίου 2014 - 17:24

τι ομορφα τα κουπατ Ερμιονη μου!! Αλλα και τα μπισκοτα!! Θα τα χαρει πολυ ο Αι Βασίλης!!!Καλη χρονια με υγεια και αγαπη!! Ευχομαι να πραγματοποιηθουν ολοι σου οι στοχοι!! Και κυριως να ξεκουραστείς και να ανανεωθεις!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λίλα 29 Δεκεμβρίου 2014 - 15:26

Τα πάντα για τα μικρούλικα μας………….δεν ξέρω αν στο έχω ξαναπει αλλά ζήσε το μέχρι το μεδούλι του…………..μεγαλώνουν τα άτιμα και ξαφνικά μπαίνεις στο δωμάτι ό τους και δεν τα βλέπεις πουθενά………….τη θέση τους έχει πάρει ένα θεόρατος έφηβος με άγρια φωνή και μούσια (στη δική μου περίπτωση) ή δυο δεσποινιδούλες που ισιώνουν με μανία τα μαλλιά τους για να βγουν έξω (στη δική σου περίπτωση)
Φιλιά πολλά και καλή μας χρονιά!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 29 Δεκεμβρίου 2014 - 14:44

Μα φυσικά τα καλύτερα για τον Άγιο Βασίλη!!!Πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού μαζί με ένα ποτήρι γάλα, θα είναι το καλύτερό του!
Και του χρόνου Ερμιόνη μου! Καλή Χρονιά να έχεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 29 Δεκεμβρίου 2014 - 12:45

Πολύ νόστιμα μπισκοτάκια Ερμιόνη μου! Καλή χρονιά σε σένα και την οικογένειά σου! Υγεία, αγάπη και όμορφες στιγμές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 29 Δεκεμβρίου 2014 - 12:55

Ερμιόνη μου, εύχομαι να είσαστε όλοι σας καλά και να πετύχεις τους στόχους σου και την επιθυμητή αναδιοργάνωση. Και όταν συμβεί αυτό…πες μου κι εμένα τον τρόπο για να πάρω σειρά! Είναι και δικό μου ζητούμενο την τελευταία χρονιά αλλά δεν μου πολυκάθεται ακόμα, ελπίζω τη νέα χρονιά να έχω καλύτερη τύχη! Τα φυστικομπισκότα σου πρέπει να είναι πολύ νόστιμα, δεν τα προλαβαίνω για αυτές τις γιορτές αλλά ταιριάζουν άνετα όλες τις εποχές του χρόνου, μπαίνουν στο πρόγραμμα! Καλή χρονιά να έχουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα