Πένες με πέστο και γραβιέρα

Αυτές οι πένες με πέστο και γραβιέρα είναι ελαφριές, υγιεινές και γρήγορες. Για το πέστο χρησιμοποιούμε ρόκα, baby σπανάκι, βασιλικό, ελαιόλαδο, σκόρδο και κρητική γραβιέρα. Εάν του δώσουμε μια ευκαιρία, αυτό το πιάτο μπορεί και να μας ξαφνιάσει πολύ ευχάριστα.

Πένες με πέστο και γραβιέρα

Πράσινα ζυμαρικά. Το καταλαβαίνω, δεν είναι και το πιο δελεαστικό πιάτο του κόσμου. Ο χαρακτηρισμός δελεαστικό μάλλον δεν του ταιριάζει καθόλου τώρα που το σκέφτομαι. Να όμως που το μοιράζομαι μαζί σας. Και σας προτείνω να ξεπεράσετε τυχόν αναστολές και να του δώσετε μια τίμια ευκαιρία.

Η κλασική σάλτσα πέστο δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μου. Ναι, τη θεωρώ φίνα και ιδιαιτέρως αρωματική, αλλά πάντα τη χρησιμοποιώ με μέτρο, καθώς η γεύση της είναι κάπως βαριά και έντονη για τα γούστα μου.

Πένες με πέστο και γραβιέρα

Ένα πέστο με ρόκα ωστόσο είναι κάτι διαφορετικό. Και υπέροχο όταν απλώνεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Εάν θυμάμαι καλά, είχα ετοιμάσει μπρουσκέτες με πέστο ρόκας πριν από περίπου 3 χρόνια. Αλλά για λόγους που σε καμία περίπτωση δεν θυμάμαι, δεν φωτογράφισα τη συνταγή. Ούτε θυμήθηκα να τη φτιάξω ξανά.

Μέχρι που είδα αυτή τη συνταγή της Βαγγελιώς. Και κατόπιν αυτή της Lindsay. Καμπανάκια για τη μνήμη μου. Με το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου να είναι εξαιρετικά φορτωμένο, η ιδέα ενός εύκολου και γρήγορου πιάτου ζυμαρικών (που θα μπορούσε επιπλέον να αποδειχτεί και νόστιμο) μου φάνηκε ιδανική.

Πένες με πέστο και γραβιέρα

Για το πέστο μου χρησιμοποίησα ρόκα, baby σπανάκι, βασιλικό, ελαιόλαδο, σκόρδο και κρητική γραβιέρα. Όταν το ετοίμασα και το δοκίμασα για τυχόν διορθώσεις, οι σκέψεις μου ήταν της μορφής “οκ δεν το λες και άσχημο… ελπίζω μόνο να μη μείνουμε νηστικοί σήμερα”.

Κατόπιν το ανακάτεψα με τα ζυμαρικά και τα ντοματίνια, πρόσθεσα ακόμα μια χούφτα γραβιέρα, σταύρωσα τα δάχτυλα μου και έβαλα το φαγητό στο φούρνο.

Για τα κορίτσια ετοίμασα αυτές τις πένες με ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό. Καμία απαίτηση από ένα τετράχρονο και ένα δίχρονο να εκτιμήσουν το υγιεινό μου πέστο.

Πένες με πέστο και γραβιέρα

Και οι δύο ωστόσο ζήτησαν να δοκιμάσουν αυτές τις πένες με πέστο. Τα “πράσινα μακαρόνια” όπως τα χαρακτήρισαν. Το στριμαδάκι έφαγε 4-5 πένες, δήλωσε ευγενέστατα ότι “ωραία είναι μαμά” και κατόπιν συνέχισε να τρώει το φαγάκι της. Το αναμενόμενο δηλαδή.

Το μικρό παμφάγο δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του για ακόμα μια φορά. Μόλις δοκίμασε, έδειχνε συνέχεια το πιάτο μου και έλεγε “αυτά θέλω μαμά”. Τελικά έφαγε τη μερίδα της και τη μισή από τη δική μου μερίδα. Το άλλο αναμενόμενο δηλαδή.

Ελαφρύ, υγιεινό και γρήγορο, νομίζω ότι εάν του δώσετε μια ευκαιρία, αυτό το πιάτο μπορεί και να σας ξαφνιάσει πολύ ευχάριστα.

Πένες με πέστο και γραβιέρα

Πένες με πέστο και γραβιέρα

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 20 minutes
Συνολικά: 50 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο
Λέξη-κλειδί: πένες με πέστο
Μερίδες: 5
Αυτές οι πένες με πέστο και γραβιέρα είναι ελαφριές, υγιεινές και γρήγορες. Για το πέστο χρησιμοποιούμε ρόκα, baby σπανάκι, βασιλικό, ελαιόλαδο, σκόρδο και κρητική γραβιέρα. Εάν του δώσουμε μια ευκαιρία, αυτό το πιάτο μπορεί και να μας ξαφνιάσει πολύ ευχάριστα.

Υλικά

  • 1 κούπα baby σπανάκι
  • 1 κούπα ρόκα
  • ½ κούπα βασιλικός
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. πένες
  • 8 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους

Εκτέλεση
 

Για το πέστο:

  • Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το σπανάκι, τη ρόκα, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 100 γραμμ. γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Εάν χρησιμοποιήσουμε μούλτι, θα χρειαστεί να το κάνουμε σε 2 δόσεις.

Για τις πένες:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα μεγαλούτσικο πυρέξ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα ντοματίνια, το πέστο και τη γραβιέρα (κρατάμε 2 κουταλιές για το πασπάλισμα της επιφάνειας).
  • Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στο πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  • Τα ψήνουμε για 20’ περίπου. Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσουν και κατόπιν σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




27 ΣΧΟΛΙΑ

Beauty Follower 21 Μαρτίου 2015 - 03:15

Τη πέστο την αγαπω πολύ… να μια νεα εκδοχη που πρέπει να δοκιμάσω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ElenisCooking 20 Μαρτίου 2015 - 17:25

Ερμιόνη μου το φαγάκι αυτό εγώ το βρίσκω καταπληκτικό, μου αρέσουν όλααα αυτά που περιέχει και θα έτρωγα και δεύτερο πιάτο σίγουρα!!!Τέλειο!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 20 Μαρτίου 2015 - 12:59

εμένα πάλι τα πράσινα μακαρόνια μου αρέσουν!!
και το δικό σου πέστο με ρόκα και σπανάκι θα είναι σίγουρα μια πολύ ωράια πρόταση για κάτι διαφορετικό του κλασικού με βασιλικό. και νομίζω θα είναι και πιο ελαφρύ στο στομάχι!
ωραίο πιάτο Ερμιόνη μου!!
φιλιά και καλό σ/κ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξανθή 20 Μαρτίου 2015 - 12:46

Θα το δοκιμάσω σύντομα, ετοιμάζω μαγειρικές από τη γειτονιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Silena 19 Μαρτίου 2015 - 21:35

Η νοστιμιά στο μεγαλείο της!!!!!!!! Δεν έχω λόγια!!!!!
Καλό βράδυ! Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Λίλα 19 Μαρτίου 2015 - 07:34

Ξεκινώ λέγοντας…………..αχ βρε ΜΑΜΑ Ερμιόνη…………..κάθε φορά που σε διαβάζω σκέφτομαι οτι το blog σου έπρεπε να έχει τίτλο………The Mom with all the tastes!!!!! Φαν του πέστο και ειδικά της ρόκας………..δοκίμασε και με αμύγδαλα……γίνεται όνειρο!!!!
Ευχαρίστως πάντως θα το έτρωγα το πιάτο και χωρίς δεύτερη σκέψη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αριάδνη 18 Μαρτίου 2015 - 23:27

Φανταστικο πιάτο και το ειδα τωρα που πεινάω!!!!!!!!!!!
Καλό ξημέρωμα
Φιλια :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 18 Μαρτίου 2015 - 22:45

Κι εγώ με το πέστο βασιλικού έχω λίγο περίεργη σχέση, μου αρέσει να το χρησιμοποιώ, αλλά όχι ως το κυρίαρχο στοιχείο ενός πιάτου, μου φαίνεται κι εμένα πολύ έντονη η γεύση του. Μου αρέσει όμως να δοκιμάζω διαφορετικά πέστο με άλλους συνδυασμούς υλικών. Περισσότερο όμως μου αρέσουν οι μακαρονάδες που “συνεχίζουν” και στο φούρνο, με το τυράκι να λιώνει από πάνω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 18 Μαρτίου 2015 - 22:41

Ποιός λέει όχι σε ένα τόσο νόστιμο και εύκολο πιάτο ζυμαρικών Ερμιόνη μου; Εξάλλου όταν το προτείνεις εσύ είναι πάντα εγγύηση!!!!
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ειρήνη Ε. 18 Μαρτίου 2015 - 19:13

Ερμιόνη μου πολύ ωραίο το σημερινό πιάτο!! Συχνά φτιάχνω πένες ή άλλα ζυμαρικά με το κλασσικό πέστο και δεν μένει τίποτα! Μου αρέσει η ιδέα του πέστο με σπανάκι και ρόκα! Μιας και έχω και από τα δύο στις γλάστρες μου ευκαιρία να το δοκιμάσω!
Καλό βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 18 Μαρτίου 2015 - 11:40

Αγαπώ πολύ τη ρόκα, οπότε δεν είμαι ακριβώς αντικειμενικός κριτής για το πιάτο που το βρίσκω ωραιότατο! Εγώ έχω φτιάξει πέστο ρόκας μόνο με ρόκα και αντί για τυρί, καρύδι (νηστίσιμο δηλαδή). Για κάτι πιο “mainstream” ή που να μπορούν να το φάνε και “στριμαδάκια”, μισό – μισό με σπανάκι και γραβιέρα μπόλικη θα είναι ό,τι πρέπει!
Την καλημέρα μου, φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 18 Μαρτίου 2015 - 10:27

Αυτό το πέστο μου αρέσει περισσότερο! Πολύ ωραία τα ζυμαρικά σου, τι ωραίο χρώμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 18 Μαρτίου 2015 - 09:26

Τα παιδιά έχουν μια δυσκολία να δοκιμάσουν περίεργες γεύσεις και η κόρη σου μου θύμισε το γιο μου, όταν φτιάχνω κάτι που δεν του πολυαρέσει τρώει μια μπουκιά λέει: “Ευχαριστώ πολύ ωραίο δεν θέλω άλλο.” χαχα. Πολύ νόστιμα τα μακαρόνια σου και το πράσινο είναι ένα πανέμορφο χρώμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 17 Μαρτίου 2015 - 23:34

H αλήθεια είναι ότι το πέστο με σκέτο βασιλικό δεν με ενθουσιάζειιδιαίτερα. Οχι ότι δεν το τρώω… οοοοχχιιιιι… Αλλά το δικό σου που έχει και σπανάκι και ρόκα είναι νομίζω πιο ωραίο.
Και μόνο για το χρώμα του με τα ντοματίνια κατακόκκινα από πάνω το θέλω.

ΦΙλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 17 Μαρτίου 2015 - 23:25

Θα συμφωνήσω με τις μικρές σου, και εμένα μου αρέσουν τα πράσινα μακαρόνια, με όποια πρασινάδα και αν έχουν γίνει! Υγιεινά αλλά και ιδανικά για περιπτώσεις που δεν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου. Δεν χρειάζομαι παραπάνω προτροπή, οι γεμάτε χρώμα και ζωντάνια φώτο σου μου αρκούν.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @kouzinista 17 Μαρτίου 2015 - 21:56

Εγώ αντιθέτως λατρεύω το πέστο. Όχι, το έτοιμο αλλά το σπιτικό με βασιλικό από τον κήπο μου. Έχει πιο λεπτή γεύση, είναι περισσότερο αρωματικό και καθόλου βαρύ. Επιπλέον, αυξομειώνεις τα υλικά ανάλογα με την ένταση που θες να πετύχεις.
Το πέστο με ρόκα και σπανάκι φαίνεται ιδιαίτερο και διαφορετικό! Η σπιρτάδα της ρόκας και η γλύκα από τα ντοματίνια σίγουρα δίνουν μια άλλη διάσταση στο πιάτο. Οι φωτογραφίες σου άκρως δελεαστικές και λαχταριστές!
Φιλιά και καλό βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
neli 17 Μαρτίου 2015 - 19:58

Το πιάτο αυτό είναι στις αγαπημένες μου γευσεις,και πολυ ευχαριστως θα το ετρωγα, με ενθουσιασε και η παρουσιαση νασαι καλα Ερμιονη μου με τα ωραια σου φαγητα,πολλα φιλια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 17 Μαρτίου 2015 - 18:18

ασπρα κοκκινα πρασινα ζυμαρικα να ειναι κ οτι θελει ας ειναι!!! πολυ ωραιοι συνδυασμοι σε αυτο το πιατο!!!! και ελαφρυ στη γευση φανταζομαι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 17 Μαρτίου 2015 - 17:29

Ψηφίζω pesto!!Όπου το πετύχω το φτιάχνω!! Εξαιρετική πρόταση Ερμιόνη μου!Σε φιλώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μaria Elena 17 Μαρτίου 2015 - 17:03

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
κικη 17 Μαρτίου 2015 - 16:36

Μμμμ ερμιονη τελειο!!!ειχα κανει κι γω πεστο με σπανακι και μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις!!!η ιδεα σου για συνδυασμο σπανακι και ροκα εξαιρετικη και θα την δοκιμασω σιγουρα!!πολλα φιλια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 17 Μαρτίου 2015 - 15:05

Ερμιόνη μου ξέρεις ότι είμαι ένθερμη οπαδός των συνταγών σου αλλά με το πέστο δεν τα πάω καθόλου καλά! Αυτός ο συνδυασμός ελαιόλαδου με σκόρδο, τυρί και …πρασινάδα δεν συγκαταλέγεται στις αδυναμίες μου. Παραταύτα τα ζυμαρικά σου δείχνουν πολύ όμορφα στην όψη και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν γευστικά όσους απολαμβάνουν το πέστο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 17 Μαρτίου 2015 - 13:26

Είμαι πέστο lover ομολογώ!! Μου αρέσει τόσο και σε όλες του τις μορφές!! Συγχαρητήρια στην Ισμήνη είναι πραγματικά καλόφαγάς το πουλάκι μου!! Εμένα ούτε που θα τα άγγιζε αποκλειστικά και μόνο λόγω χρώματος!! Πέστο μόνη μου έχω φτιάξει μία φορά μόνο (ντροπή μου!) αλλά μου έδωσες αφορμή να ξαναφτιάξω!! Πολλά φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 17 Μαρτίου 2015 - 13:02

Γιατί καλό μου λες ότι δεν είναι δελεαστικά τα πράσινα ζυμαρικά??
Εγώ τα βρίσκω τέλεια και άψογα σερβιρισμένα!!
Και η pesto σου με ρόκα και σπανάκι πολύ με δελέασε!
Φιλιά Ερμιονάκι μου, καλό μεσημέρι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 17 Μαρτίου 2015 - 10:44

Kαλημέρα Ερμιόνη μου!!!Μμμμ,πολύ νόστιμο τό σημερινό σου πίατο!
Η σάλτα πέστο σπανακιού ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα!!
Τέλεια η φωτογραφική σου παρουσίαση!!Κάνει ακόμα ποιό δελεαστική τήν υπέροχη συνταγή σου!!!Θά τήν δοκιμάσω σύντομα!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώτα 17 Μαρτίου 2015 - 10:31

Καλημέρα. Κι εγώ με το πέστο του εμπορίου δεν τα πάω πολύ καλά. Πολύ βαρύ μου φαίνεται. Τα δικά σου μακαρόνια φαίνονται διαφορετικά και θα ήθελα να τους δώσω μία ευκαιρία.
Θα σου πρότεινα να δεις : http://ascrispasitgets.blogspot.gr/2015/02/rock-me-baby.html

Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 17 Μαρτίου 2015 - 10:12

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ πέστο με σπανάκι και ρόκα και το απλό (του βασιλικού) το τρώω πολύ σπάνια και εγώ, σαν και σένα, και γενικά το θεωρώ και πολύ βαρύ για το στομάχι, δεν ξέρω γιατί. Από καιρό θέλω να αρχίσω να δοκιμάζω και εναλλακτικές αλλά το αφήνω, δεν ξέρω γιατί. Ισως αυτή να ειναι η ευκαιρία μου να το βάλω στα άμεσα πλάνα και εγώ. Μου αρέσει που αντί για παρμεζάνα έβαλες γραβιέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα