Πουτίγκα με τσουρέκι και nutella

Πουτίγκα με τσουρέκι και nutella

Χριστός Ανέστη!

Πώς τα περάσατε; Πείτε μου σας παρακαλώ “πολύ καλά”, “τέλεια” ή “υπέροχα”! Αυτό ελπίζω και εύχομαι για εσάς με όλη μου την καρδιά.
Το δικό μας Πάσχα ήταν πράγματι διαφορετικό όπως σας έλεγα και στην προηγούμενη ανάρτηση. Ήταν όμως αναπάντεχα ωραίο και διαφορετικό με την καλή έννοια τελικά.

Είχε πολύ φαγητό (όπως επιβάλλεται άλλωστε). Πολύ όμως.
Είχε ακόμα πολλά γέλια, παιδικά και μη. Χαρούμενες και τρυφερές στιγμές. Αυθορμητισμό και ειλικρίνεια. Πολλή, άπειρη συγκίνηση.
Παιχνίδι με τις ώρες με playmobil :)
Και άπειρα κλικ της φωτογραφικής μου μηχανής.

Πουτίγκα με τσουρέκι και nutella

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο όμορφα και εγκάρδια σχόλια που αφήσατε στην προηγούμενη ανάρτηση. Τα λόγια σας πάντα μου δίνουν δύναμη, να το ξέρετε.

Χαμογελώ γιατί σκέφτομαι ότι είμαι ακόμα σε χαλαρούς πασχαλινούς ρυθμούς και δεν μπορώ, δεν θέλω να γράψω πολλά.

Πουτίγκα με τσουρέκι και nutella

Η πουτίγκα με τσουρέκι και nutella

Να σας ρωτήσω.
Μήπως σας περίσσεψε τσουρέκι; Πείτε ναι, πείτε ναι!
Γιατί αν σας περίσσεψε, θέλω πάρα πολύ να σας πω έναν φοβερό τρόπο για να το αξιοποιήσετε: πουτίγκα με τσουρέκι και nutella ή αλλιώς απίστευτα λαχταριστό πρωινό που θέλεις να φτιάχνεις και να τρως και να ξαναφτιάχνεις και να ξανατρώς.

Αυτή η πουτίγκα ανήκει στην αγαπημένη μου κατηγορία συνταγών, σε εκείνες που με κάνουν να αναστενάζω γλυκά, μακρόσυρτα και νοσταλγικά κάθε φορά που τις γεύομαι/σκέφτομαι.

Η πρώτη φορά που έφτιαξα την πουτίγκα με τσουρέκι και nutella ήταν στο νεραϊδένιο πάρτι της Ιφιγένειας και έτριβα τα χέρια μου όλο χαρά που δεν είχα προλάβει τότε να τη φωτογραφίσω.
Την έφτιαξα ξανά τώρα.
Και θα την ξαναφτιάξω το προσεχές σαββατοκύριακο. Έχω κρατήσει ένα τσουρέκι στην άκρη για αυτό το λόγο. Και ανυπομονώ ήδη για εκείνη τη μαγική στιγμή που εγώ και η πουτίγκα θα ξανασμίξουμε.

ΥΓ. Εάν δεν σας έχει περισσέψει τσουρέκι, κάντε σε μένα αλλά και σε εσάς τη χάρη και αγοράστε :)

Θέλετε κι άλλες ιδέες για το τσουρέκι που περίσσεψε;

Επειδή το τσουρέκι που περίσσεψε αποτελεί θαυμάσια βάση για πουτίγκες και γλυκά τοστ, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις:

Πουτίγκα με τσουρέκι και nutella

Πουτίγκα με τσουρέκι και nutella

Eτοιμασία: 30 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Αναμονή: 10 hours
Συνολικά: 11 hours 10 minutes
Γεύμα: πρωινό
Λέξη-κλειδί: πουτίγκα με τσουρέκι
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
Με το τσουρέκι που περίσσεψε φτιάχνουμε πουτίγκα με τσουρέκι και nutella ή αλλιώς απίστευτα λαχταριστό πρωινό που θέλεις να φτιάχνεις και να τρως διαρκώς!

Υλικά

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφρύ)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφριά)
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κύβους
  • 350 γρ. μερέντα/nutella

Εκτέλεση
 

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αδειάζουμε στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Προσθέτουμε το τσουρέκι και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ τη μισή ποσότητα από το τσουρέκι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού σκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τη μερέντα/nutella.
  • Κατόπιν απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το τσουρέκι και την υπόλοιπη ποσότητα από τη μερέντα/nutella. Εάν έχει περισσέψει καθόλου υγρό μίγμα, περιχύνουμε με αυτό την επιφάνεια του γλυκού.
  • Καλύπτουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
  • 30’ πριν από το ψήσιμο το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Ψήνουμε την πουτίγκα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 40’, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει.
  • Την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




18 ΣΧΟΛΙΑ

Γιαννισοπουλου Αντωνια 30 Απριλίου 2021 - 18:52

Γευστικη, αφρατη λιχουδια. Τελειο γλυκο!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria 18 Μαΐου 2016 - 16:58

Που λέτε διαβάζω αυτή τη συνταγή πέρυσι κ έχω κατενθουσιαστει! Φυσικά δ βρίσκω χρόνο να την κάνω αλλά αφού μπήκε στο μυαλό μου τέλος! Θα μείνει μέχρι να τη δοκίμασε! Και έρχεται φέτος τ Πασχα κ ψάχνω να την βρω! Τσουρέκια άφθονα στο σπίτι αλλά που να περισσέψει?? Τα τρώμε όλα! Λέω δ πειράζει θα φτιάξει ξανά η μανούλα μου… Και προχθες τ μεσημέρι τρώμε στη μαμά μ κ όπως σηκώνονται από το τραπέζι βρίσκω ένα τσουρέκια του εμπορίου στη ζελατίνα του! Λέω α τσουρέκι! Μου λέει η μαμά μ θα το πετάξω είναι λίγο μπαγιατικο! Αστο πάνω μου της λέω! Το παίρνω κ τρέχω σπίτι με τρελό ενθουσιασμό! Ακολουθώ τη συνταγή κατά γράμμα κ τ βάζω στο ψυγείο και η αναμονή με τρελάνει! Την επόμενη το βάζω στο φούρνο και το σπίτι μοσχοβολαει!!! Και μου τρέχουν τα σάλια…. Το βγάζω κ περιμένω να κρυώσει, από εμφανίζει σκίζει, φαίνεται στρατό κ ροδοκοκκινο… Κ έρχεται η στιγμή που το κόβω, κάθομαι στον καναπέ κ είμαι έτοιμη να το απόλαυση… Και ναι να η πρώτη μπουκιά!!! Και μένω…oh my God!!! Oh my God!!! Δεν περιγράψω άλλο!!!! Καταπληκτική και πολύ εύκολη συνταγή! Να προσθέσω ότι τ βράδυ τ έβαλα ξανά στο ψυγείο κ λόγο ζέστης τρώγεται πολύ ευχάριστα κ κρύο!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 21 Απριλίου 2015 - 17:41

χρόνια πολλά Ερμιόνη μου!
χαίρομαι πολύ που πέρασες όμορφα το Πάσχα!! κι εγώ το ίδιο!
υπέροχη η συνταγή σου! αξίζει να αγοράσουμε τσουρέκι μόνο και μόνο για να τη δοκιμάσουμε!
φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 17 Απριλίου 2015 - 00:21

Ερμιόνη μου Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα και χαίρομαι επίσης γιατί αυτό το γλυκάκι που έφτιαξες το λάτρεψα (λατρεύω το τσουρέκι και κάθε τι σχετικό)!! Αυτό το κομμάτι στο πιάτο με …καλεί… τόσο δυνατά που λέω την Κυριακή να το φτιάξω!!!
Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 15 Απριλίου 2015 - 10:48

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Χαίρομαι που περάσατε όμορφα Ερμιόνη μου! Πολύ νόστιμο γλυκό! Φιλιά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 15 Απριλίου 2015 - 10:39

Χρόνια Πολλά Ερμιόνη μου! Εύχομαι να ήταν περαστική η ανησυχία σου και να είναι καλά όλοι οι αγαπημένοι σου :-) Κι εμείς καλά περάσαμε, ξεκουραστήκαμε λίγο! Τώρα πάλι εδώ :-) Τσουρέκι εννοείται έχουμε και εννοείται κάτι θέλουμε να το κάνουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
κικη 15 Απριλίου 2015 - 10:13

Ερμιονη χρονια πολλα ,χριστος Ανεστη,ολα να σου ερχονται οπως τα θελεις,τα καλυτερα σε σενα και την οικογενεια σου!!!
τσουρεκι δεν μας περισσεψε(βλεπεις τα αγορια μου ειναι πολυ φαν τσουρεκιου),νιμιζω αξιοποιησες με τον καλυτερο τροπο το τσουρεκι,μπραβο ερμιονη και οπως παντα υπεροοοοοχες φωτο!!!
πολλα φιλια!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 15 Απριλίου 2015 - 09:33

Xρόνια Πολλά Ερμιόνη μου
Και του χρόνου με υγεία.

Για πολλούς ήταν λίγο περίεργο αυτό Πάσχα.
Και όπως λες για κάποιους ήρθε η λύτρωση, είτε με λίγο άσχημο τρόπο, είτε με λίγο καλύτερο… Δεν θα πω οτι περασα ”υπέροχα” αλλά σχετικά ήσυχα.

Πολύ ωραία πουτίγκα. δυστυχώς τα τσουρέκια μου δεν θα φτάσουν να κάνω την συνταγή… δεν έχει μείνει πολύ. Η πρέπει να ξαναφτιάξω ή να αγοράσω ;)
Θα ήθελα πολύ να την δοκιμάσω.

Φιλιά πολλά :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 14 Απριλίου 2015 - 22:49

Χριστός Ανέστη Ερμιόνη μου!
Χαίρομαι πολύ που περάσατε όμορφα, ελπίζω να χαλάρωσες αρκετά και να ξεκουράστηκες, οι περιγραφές σου πάντως, κάτι τέτοιο μας δείχνουν!
Λοιπόν τη συνταγή σου την είχα δει από την προηγούμενη εβδομάδα στης Αθηνάς, αλλά τσουρέκι δεν ερχόταν στο σπίτι… Και σήμερα το πρωί πάω στο φούρνο απέναντι από το σπίτι να πάρω το κουλούρι μου για τη δουλειά, και η αγαπημένη μου φουρνάρισσα μου βάζει στη σακούλα και ένα τσουρέκι…. Περιττό να σου πω ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα!
Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dimi 14 Απριλίου 2015 - 21:49

Χρόνια πολλά Ερμιόνη μου!!Χριστός Ανέστη!!
Χαίρομαι πού πέρασες υπέροχα μέ τήν όμορφη οικογένειά σου!!Καί τού χρόνου!
Εγώ,πέρασα σούπερ μαζί μέ τόν αντρούλη μου ,παρέα!Πήγαμε στίς Κυκλάδες!
Δέν ήρθε η μικρή μου κόρη εφέτος,καί δέν έφτιαξα τίποτα!
Η κόρη μου η μεγάλη γέμισε από τα τσουρέκια τών νονών!
Τής έστειλα τήν συνταγή σου νά τήν δοκιμάσει!!Λατρεύουν τήν νουτέλα!!
Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία Ξηρουχακη 14 Απριλίου 2015 - 19:35

Χριστός Ανέστη Ερμιόνη! Χαίρομαι που περάσατε τόσο ωραία.
Και γω εδώ στο Λουξεμβούργο με τα εγγονακια περνώ πολύ όμορφα.Νοιώθω χρήσιμη,έχω σκοπό,τους μαγειρεύω,τους περιμένω απο το σχολείο.
Κάναμε Ανασταση στην ορθόδοξη εκκλησία,αλλά αυτα τα γλυκά τους Ερμιόνη,θα με σκοτώσουν! Κάθε μέρα τρωω κ κάτι καινούργιο,δεν χορταινουν τα μάτια κ η γεύση μου! Πανάκριβα αλλά πεντανοστιμα.
Σκοπευω ,Θεού θέλοντος να μεινω 3μηνο.
Θα με * τσουλανε* σαν βαρελακι!
Και αυτα τα μακαρον,όνειρο!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 14 Απριλίου 2015 - 16:19

Μου περίσσεψε, μου περίσσεψε!! Τέλεια!! Θα την δοκιμάσω !! Χαίρομαι που τα πέρασες τελικά ωραία!! Και εμείς περάσαμε πολύ όμορφα και ξεκούραστα παρόλες τις μικροιώσεις και τα μικροξενύχτια!! Σου εύχομαι και του χρόνου ακόμα καλύτερα Ερμιόνη μου!! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
tanja@the green mixer 14 Απριλίου 2015 - 16:00

Φέτος ούτε από απόσταση δεν είδα τσουρέκι είναι η αλήθεια και ενώ έλεγα να πειραματιστώ τελικά δεν έκανα τίποτα. Κρατάω την συνταγή σου για μελλοντική χρήση γιατί δείχνει τέλεια.
Χρόνια Πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ελπίδα-two boys and hope 14 Απριλίου 2015 - 15:45

δεν μας περισσεψε αλλα θα κανουμε κι αλλα για να τη φτιάξουμε!!! φοβερη συνταγη φαινεται Ερμιονη μου!! Χριστος Ανεστη!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 14 Απριλίου 2015 - 14:20

Χρόνια πολλά Ερμιονάκι μου, Χριστός Ανέστη!
Χαίρομαι πολύ που πέρασες όμορφα, και του χρόνου με υγεία!
Αυτή η νοστιμιά που μας ετοίμασες σήμερα, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου, όπως αντιλαμβάνεσαι!
Από τον βαθμό ευκολίας παρασκευής της ως την νουτελονοστιμιά της!
Φιλάκια πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 14 Απριλίου 2015 - 11:01

Χρονια πολλά!
Το Πασχα περασα σούπερ ;)
Κι απο οτι διαβαζω και εσυ ειχες ενα ομορφο Πασχα… και του χρονου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
My Lovable Baby 14 Απριλίου 2015 - 10:57

Χρόνια πολλά Ερμιόνη μου! Ε, ναι, θα το πω ότι και εμείς τα περάσαμε τόσο υπέροχα που ήταν απλά τέλεια :) Εξοχή, ήλιος, άνοιξη με τα όλα της. Μύρισε καλοκαίρι για την ακρίβεια. Περιτριγυρισμένοι από αγαπημένους περάσαμε ένα αξέχαστο 4ήμερο :)
Τσουρέκι δε μας περίσσεψε (εννοείται)! Τα τσακίσαμε. Η πουτίγκα σου όμως είναι πειρασμός…
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 14 Απριλίου 2015 - 10:20

Περάσαμε υπέροχα Ερμιόνη μου (δεν το λέω για να σε ικανοποιήσω, όντως έτσι ήταν!). Βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη με αγαπημένους φίλους, πανέμορφο (καλοκαιρινό θα έλεγα) καιρό, πολύ (μα πάρα πολύ) φαγητό και τρελά γέλια! Οι μέρες κύλησαν σα νεράκι δυστυχώς και επέστρεψα στη βάση μου, με πολλές όμορφες αναμνήσεις και φωτογραφίες. Τσουρέκι εγώ δεν έφτιαξα, αλλά η συνταγή σου αποτελεί αφορμή να αγοράσω ένα! Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα