Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα

Ένας εύκολος κορμός με σοκολάτα, μπισκότα και κρέμα! Με 3 μόλις υλικά ετοιμάζουμε ένα ανάλαφρο, λαχταριστό και πολύ εμφανίσιμο γλύκισμα!

Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα

Εάν μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά στη λίστα μου με τις προς δοκιμή συνταγές, είμαι σίγουρη ότι -έστω και λιγάκι- θα σας εντυπωσίαζε το πόσο εκτενής είναι.

Θα ήθελα να μπορώ να μαγειρεύω αρκετές ώρες την ημέρα, κάθε μέρα! Η προετοιμασία που χρειάζεται κάθε πιάτο, απλό ή πολύπλοκο, αλμυρό ή γλυκό και η κατανάλωση του κατόπιν, λειτουργούν αγχολυτικά, ξυπνούν ευχάριστες, νόστιμες μνήμες, διεγείρουν τις αισθήσεις και προσφέρουν απεριόριστη απόλαυση.

Θα ήθελα επίσης να μπορώ να δημοσιεύω αναρτήσεις συχνά και συστηματικά. Κάθε φορά που η απουσία μου από το blog είναι πολυήμερη, αναρωτιέμαι μήπως ήρθε η ώρα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου. Όμως αυτή η σκέψη μου προκαλεί στενάχωρα συναισθήματα. Μου αρέσει το blogging. Είναι γεγονός ότι οι τωρινές συνθήκες της ζωής μου δεν επιτρέπουν να μοιράζομαι τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις μαγειρικές προτάσεις μου περισσότερο από 2-4 φορές το μήνα.

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου ωστόσο, με έχει διδάξει ότι οι εκάστοτε συνθήκες έχουν την τάση να μεταβάλλονται και έτσι ευελπιστώ ότι θα αλλάξουν κατά τρόπο που θα μου επιτρέψουν να έχω περισσότερο χρόνο για να μαγειρεύω, να φωτογραφίζω και να γράφω.

Το καλοκαίρι βέβαια επιλέγω συνειδητά να περνώ λιγότερο χρόνο στην κουζίνα. Όλοι μας νομίζω.

Οι μέρες είναι τόσο μεγάλες, υπέροχες και φωτεινές και προσφέρονται για ατελείωτο παιχνίδι, για βόλτες και εκδρομές, για τόσες πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού.
Η μαγειρική γίνεται πιο απλή και τα κρύα πιάτα είναι πρώτα στις προτιμήσεις μου.

Αυτή την εποχή, ο ουρανίσκος μου αποζητά τη δροσιά μιας πλούσιας και γεμάτης χρώματα σαλάτας, τη νοστιμιά ενός σάντουιτς με αλλεπάλληλες στρώσεις υλικών, το μεγαλείο μιας μακαρονάδας με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και μυρωδάτα φύλλα βασιλικού.

Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα

Τα αγαπημένα μου επιδόρπια για αυτή την εποχή είναι λιτά, εύκολα και σε καμία περίπτωση δεν προϋποθέτουν ψήσιμο στο φούρνο: παγωτά, cheesecakes και κορμοί. Με αυτή τη σειρά προτίμησης. Και με ένα μακρόσυρτο «αχ» στη σκέψη τους και μόνο.
Είναι αποδεδειγμένο ότι τα tastes αγαπούν τα παγωτά και τα cheesecakes.
Και αυτός ο κορμός με nutella είναι σταθερά κορυφαίος στις προτιμήσεις σας.

Αφού λοιπόν τόσο εγώ όσο και εσείς τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια στους απανταχού κορμούς (και πώς θα μπορούσαμε να μην τρέφουμε μιας που πρόκειται για το γλυκό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τρυφερή και ανέμελη παιδικότητα μας), θέλω να σας προτείνω ακόμα μία εκδοχή. Παγωμένη, ανάλαφρη και λαχταριστή! Ένας εύκολος κορμός με σοκολάτα λοιπόν, μπισκότα κανέλας (προαιρετικά κανέλας αλλά ανεπιφύλακτα προτεινόμενα) και κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα

Με τις ποσότητες των υλικών που αναγράφονται παρακάτω, φτιάχνουμε στην πραγματικότητα 3 μικρούς κορμούς. Και αυτό διότι είναι δύσκολο να τοποθετηθούν 27 μπισκότα το ένα πάνω στο άλλο και όλα μαζί κατόπιν να περιστραφούν 90 μοίρες. Διαβάστε τη διαδικασία και θα καταλάβετε :)

Ξέρετε τι άλλο μου αρέσει πολύ στο συγκεκριμένο κορμό;
Η στιγμή που κόβεται και αποκαλύπτονται τα μπισκότα, παράλληλα υποτίθεται, αν και στη δική μου περίπτωση θυμίζουν περισσότερο το σύμβολο του γνωστού μασκοφόρου μαύρου καβαλάρη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του γάμου με τον Κωστή, είναι ότι κατά καιρούς ανακαλύπτει ταινίες-διαμάντια αληθινά. Όπως το Song of the Sea, ένα μαγευτικό και πολύ συγκινητικό animation, εμπνευσμένο από την ιρλανδική λαογραφία. Εκτός από τον κορμό λοιπόν, σας προτείνω να το δείτε, είτε έχετε παιδάκια είτε όχι. Και ναι, κατά προτίμηση δείτε το απολαμβάνοντας παράλληλα τον κορμό!

Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα

Εύκολος κορμός με σοκολάτα και κρέμα

Eτοιμασία: 40 minutes
Μαγείρεμα: 10 minutes
Αναμονή: 3 hours
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: εύκολος κορμός
Μερίδες: 3 μικροί κορμοί
Από όλους τους κορμούς που έχω φτιάξει, αυτός είναι ο αγαπημένος μου! Με σοκολάτα, μπισκότα κανέλας και κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, είναι εύκολος στην ετοιμασία και όμορφος σε εμφάνιση!

Υλικά

  • 27 μπισκότα κανέλας ή άλλα στρογγυλά μπισκότα
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση
 

  • Με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε σαντιγί.
  • Αδειάζουμε το γάλα σε μπολ. Βουτάμε μέσα ένα μπισκότο και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο εργασίας μας. Από πάνω του βάζουμε 1 κοφτή κουταλιά σαντιγί.
  • Συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο μέχρις ότου ο κορμός μας να αποτελείται από 9 μπισκότα συνολικά.
  • Τοποθετούμε τον κορμό σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τον καλύπτουμε καλά με σαντιγί.
  • Τον τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Με την ίδια ακριβώς διαδικασία φτιάχνουμε ακόμα 2 μικρούς κορμούς και τους τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  • Για την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μικρό αντικολλητικό σκεύος και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
  • Βγάζουμε τους κορμούς από την κατάψυξη και τους επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα.
  • Τους πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τους ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
  • Για να σερβίρουμε, τους κόβουμε σε διαγώνιες φέτες.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.
 
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




15 ΣΧΟΛΙΑ

mia maria 12 Ιουλίου 2016 - 10:25

Οι σκέψεις σου ίδιες με τις δικές μου Ερμιόνη μου…και η λίστα με τις προς δοκιμή συνταγές φαντάζομαι, χιχι!
Το γλυκό σου είναι εκπληκτικό! Και τόσο εύκολο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Nansu 11 Ιουλίου 2016 - 09:48

Καλημέρα, που βρίσκουμε τα μπισκότα κανέλας που χρησιμοποίησες;
Βρίσκω μόνο τετράγωνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 10 Ιουλίου 2016 - 23:07

έχεις δίκιο, το μαγείρεμα είναι πολύ αγχολυτικό! έτσι λειτουργεί και σε μένα!
και όπως είπε και η αναγνώστρια σου πιο πάνω, 2-4 είναι καλύτερα από το 0. ;)
ο κορμός σου είναι λαχταριστός όπως όλα τα γλυκά που μας προτείνεις! ότι πρέπει για το καλοκαίρι!
φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νανά @ kouzinista 10 Ιουλίου 2016 - 13:05

Όταν κάνεις την επανεμφάνισή σου με τόσο υπέροχες συνταγές, πίστεψε με, κανείς δε μετράει πόσες μέρες έλειψες. Εγώ ανέκαθεν ήμουν υπέρ της ποιότητας και όχι της ποσότητας. Αν και εσύ κατάφερνες να τα συνδυάσεις αυτά τα δύο πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι ότι αγαπάς αυτό που κάνεις και αυτός είναι ο λόγος που το κάνεις εξαιρετικά καλά.
Φιλιά πολλά και να περνάς καλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria 9 Ιουλίου 2016 - 14:49

Ermioni mou nomizw oti to sxolio tis mairis me kalypse apolyta! Eimai akrivws sta idia!! Se parakalw min afisei s t blogging eisai o proswpikos m tselementes! Kyriws otan thelw na ftiaksw glyko i keik! Episis agapw tis mikres kyries k xairomai na diavazw nea sas!!! Opote elpizw na synexiseis k as anevazeis k mia mono anartisi tou mina!!! Estw ta party twn koritsiwn!!! Toses idees se mia anartisi!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη Β 9 Ιουλίου 2016 - 00:52

Εγώ η άχρηστη να το δοκιμάσω ή θα πάνε χαμένα τα τόσο όμορφα υλικά;;;;
Θα το δοκιμάσω!!!!!! έχω πίστη στον εαυτό μου!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon-stories 8 Ιουλίου 2016 - 23:17

Τόσο τέλειος αυτός ο κορμός! Σοκολατένιος με κρέμα!Φαίνεται ότι είναι από τα χεράκια σου!Όσο για τα υπόλοιπα μην πιέζεσαι. Όσο μπορείς όταν μπορείς. Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 8 Ιουλίου 2016 - 07:56

Φαίνεται τόσο όμορφος ο κορμός Ερμιόνη! Η Ιδέα από έξω σοκολάτα και μέσα λευκή κρέμα είναι τόσο ιδιαίτερη. Μη το αφήσεις το blog!!! Κάνεις εξαιρετική δουλειά, άλλωστε είναι ανθρώπινο κάποια διαστήματα απλά να μην υπάρχει χρόνος. Σε όλους μπορεί να συμβεί. Αλλά όπως λες το σημαντικό είναι που σου αρέσει!

Καλημέρα!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 8 Ιουλίου 2016 - 07:34

Σοκολάτα και σαντιγύ και μπισκότα κανέλας? Πόση νοστιμιά να αντέξω πια, πιστεύω πως αυτός ο κορμός θα γίνει το νέο αγαπημένο μου γλυκό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιώτα 8 Ιουλίου 2016 - 01:06

Καλησπέρα και ευχαριστούμε και για αυτή τη συνταγή!

Δεν είμαι blogger, αλλά πιστεύω πως όλα τα πράγματα που μας ευχαριστούν χάνουν τη μαγεία τους όταν γίνονται υποχρέωση…
Ως αναγνώστρια τολμώ να πω ότι, εμένα προσωπικά, με διευκολύνουν οι κάπως πιο αραιές αναρτήσεις. Έτσι, έχω χρόνο να δοκιμασω τη συνταγή χωρίς να βιαζομαι μέχρι την επόμενη. Δύο με τέσσερις το μήνα είναι μία χαρά, πιστεύω!

Και μία απορία: τα μπισκοτάκια τα “χτίζουμε” το ένα πάνω στο άλλο με τη σαντιγυ κι έπειτα τοποθετούμε τον πύργο μας οριζόντια; Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά; Γιατί θα τον φτιαξω το Σάββατο… Ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 7 Ιουλίου 2016 - 23:27

Καλησπέρα Ερμιόνη!
Υπέροχος ο κορμός σου και με τα μπισκότα κανέλας είναι πολύ ωραίος σαν γεύση. Όσο για το blogging γιατί να μην το συνεχίσεις με όσες αναρτήσεις μπορείς;;;
Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα-two boys and hope 7 Ιουλίου 2016 - 23:03

ευκολο και δροσερο!! η τελεια συνταγη για κατι γλυκο μεσα στο καλοκαιρι!! πολλα φιλια Ερμιονη μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαριάννα 7 Ιουλίου 2016 - 15:16

Kαι εμείς έτσι το κάνουμε με τα γλυκά όπως το λες, αλλά με αλλιώτικη σειρά:
παγωτά, κορμό (έναν μόνο έχουμε ερωτευτεί μέχρι στιγμής) και μετά cheesecakes :)
Καλή δύναμη με το πρόγραμμα και όσα σε απασχολούν. Εύχομαι κι εγώ να αλλάξουν τα δεδομένα σύντομα και να σε έχουμε πάλι κοντά μας συχνότερα με τις νόστιμες προτάσεις σου. Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαίρη 7 Ιουλίου 2016 - 14:22

Παρακολουθώ το Blog σου (σιωπηλά) εδώ και περίπου 4 χρόνια. Έχω δοκιμάσει αρκετές (κυρίως γλυκές) προτάσεις σου (τα παιδία μου κυριολεκτικά τρελαίνονται για το Oreo cheesecake σου) σχεδόν πάντα με επιτυχία. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που περιγράφεις την καθημερινότητα σου και οι φωτογραφίες σου είναι (για το δικό μου ανειδίκευτο μάτι) εξαιρετικές. Νομίζω ότι αξίζει να ασχολείται κανείς με κάτι που τον ευχαριστεί χωρίς ενοχές για τις προσδοκίες των άλλων.
H γνώμη μου (για ότι αξίζει ..) συνέχισε ακόμα και αν είναι για 2-4 αναρτήσεις το μήνα. Είναι πολύ περισσότερες από το 0.
Ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 7 Ιουλίου 2016 - 13:30

Το λες και σεμιφρέντο νομίζω τον κορμό σου!! Μου αρέσει πολύ η ιδέα χρήσης των μπισκότων κανέλλας θα δίνουν ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!! Ευχαριστούμε και για την πρόταση ταινίας (δεν την έχουμε δει θα την προτιμήσουμε). Όσο για το χρόνο για blogging: απόλυτη κατανόηση!! Ειδικά αν είσαι άνθρωπος της ρουτίνας αυτή η ανακολουθία στις δημοσιεύσεις μπορεί να σε τρελάνει (μιλάω εκ πείρας) Πολλά φιλιά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα