Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Αυτά τα μάφινς με μπανάνα και toblerone είναι εύκολα. Έχουν τη ζεστασιά της κανέλας, την ανάλαφρη γλυκύτητα του μελιού και της μπανάνας και ένα ρευστό σοκολατένιο κέντρο.

Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Είναι μερικές συνταγές που από γευστικές και ευχάριστες μπορούν -με την προσθήκη μιας απλής, απλούστατης πινελιάς- να μετατραπούν σε “μμμ”, “ουάου” και “πωωω”.

Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Φυσικά και καταλαβαίνετε! Είμαι σίγουρη ότι έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο. Κάπου έχετε προσθέσει μια μικρή και μαγική πινελιά και αλλάξατε πλήρως και για πάντα το γευστικό αποτέλεσμα. Μπορεί και τη ζωή σας :)
Και μετά συγχαρήκατε τον εαυτό σας και νιώσατε ευγνωμοσύνη για τη λαμπρή ιδέα που είχατε. Αλλά σιωπηλά, γιατί όσο εξαιρετικά και αν είναι τα επιτεύγματα μας, εμείς παραμένουμε μετριόφρονες.

Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Αυτά εδώ λοιπόν θα μπορούσαν να είναι μια δωδεκάδα από μάφινς με μπανάνα. Τόσο απλά. Νοστιμότατα βέβαια, με την κανέλα και το μέλι τους. Αφράτα και καλοσχηματισμένα. Θα συνόδευαν εξαιρετικά τον καφέ σας, θα έκαναν το πρωινό στο γραφείο λίγο πιο φωτεινό και θα τα τοποθετούσατε χωρίς δεύτερη σκέψη στο lunchbox (πολύ μου αρέσει αυτή η λέξη) της μικρής κυρίας (ή του μικρού κύριου).

Και θα μπορούσατε να έχετε ενισχύσει τη γεύση τους ή πασπαλίσει την επιφάνεια τους με ψιλοκομμένη κουβερτούρα, γιατί η μπανάνα αγαπά τη σοκολάτα όσο και εμείς. Και αυτά τα μάφινς με μπανάνα θα ήταν υπέροχα.

Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Όμως το μέλι με κάνει να σκέφτομαι μία από τις αγαπημένες μου σοκολάτες, την toblerone. Λογικό θα μου πείτε, αφού το μέλι αποτελεί βασικό της συστατικό. Επίσης αυτό το κέικ το λατρέψαμε οικογενειακώς, κυρίως για την ιδιαίτερη και υπέροχη γεύση του.

Και κάπως έτσι, μεγάλα τριγωνικά σοκολατένια κομμάτια βυθίστηκαν μέσα στη ζύμη. Θέλω να φανταστείτε αυτά τα μάφινς ζεστά, με τη σοκολάτα να είναι ακόμα ρευστή στο εσωτερικό τους. Πείτε μου ότι δεν είμαι η μόνη που αισθάνεται πεταλουδίτσες στο στομάχι και συγκίνηση στη σκέψη τους. Και λιγάκι δέος.

Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Πρέπει επίσης να σας πω ότι για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε μονάχα δύο μπολ, ένα για τα στερεά υλικά και ένα δεύτερο για τα υγρά. Πειράζει που χαίρομαι όταν το μίξερ μου παραμένει μέσα στο ντουλάπι;

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν: αυτά τα μάφινς με μπανάνα και toblerone είναι εύκολα (οπότε επιστρατεύστε τα πιτσιρικάκια για βοήθεια και καθαρισμό του μπολ με δαχτυλάκια).

Έχουν τη ζεστασιά της κανέλας, την ανάλαφρη γλυκύτητα του μελιού και της μπανάνας και ένα ρευστό σοκολατένιο κέντρο. Επιτρέψτε μου οκ; Αχ και μμμ και πωωω!

Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Μάφινς με μπανάνα και toblerone

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 30 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: μάφινς με μπανάνα
Μερίδες: 12
Αυτά τα μάφινς με μπανάνα και toblerone είναι εύκολα. Έχουν τη ζεστασιά της κανέλας, την ανάλαφρη γλυκύτητα του μελιού και της μπανάνας και ένα ρευστό σοκολατένιο κέντρο.

Υλικά

  • 220 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
  • 2 βανιλίνες
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. toblerone

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα και βάζουμε χαρτάκια ψησίματος σε 12 θήκες για μάφινς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ζωηρά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, τις μπανάνες και τις βανιλίνες.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες.
  • Σπάμε τη σοκολάτα σε 12 κομμάτια και βυθίζουμε από ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε μάφιν.
  • Τα ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 25-30’. Περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




19 ΣΧΟΛΙΑ

Χριστίνα 21 Αυγούστου 2021 - 22:19

Υπέροχα! Συγχαρητήρια για την συνταγή. Οτι εχω φτιάξει δικο σας ειναι τέλειο και σας εμπιστεύομαι 100%.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σονια 26 Νοεμβρίου 2016 - 15:41

γεια σας!!!!! επειδή δεν μου αρέσει η tobleron θα μπορούσα να βάλω άλλη σοκολάτα ??

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 10 Ιανουαρίου 2017 - 23:43

Βεβαίως και μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια άλλη σοκολάτα της αρεσκείας σου!
​Μπορείς επίσης να την παραλείψεις εντελώς ή να την αντικαταστήσεις με σοκολάτα σε σταγόνες που θα ενσωματώσεις στη ζύμη.
Εάν χρειάζεσαι οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, παραμένω στη διάθεση σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sophia 2 Νοεμβρίου 2016 - 12:43

Πολύ όμορφη φωτογράφιση! Γλυκύτατα τα μάφινς!
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evi@thehealthycook 30 Οκτωβρίου 2016 - 21:34

πραγματικά, αυτός ο συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας είναι αξεπέραστος! αλλά εσύ το πήγες ακόμα παραπέρα με την προσθήκη Toblerone. Κόλαση! :)
φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 30 Οκτωβρίου 2016 - 19:59

Σοκολάτα και μπανάνα = υπέροχος συνδυασμός! Υπερλαχταριστό post Ερμιόνη! :-)

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρύσα 29 Οκτωβρίου 2016 - 18:55

Μόνο μμμμ;;; Εδώ χωράνε πολλά επιφωνήματαα θαυμασμού! Toblerone μέσα στο κεκάκι; Φανταστική ιδέα! Το θυμάμαι εκείνο το άλλο κέικ με την toblerone, αλλά αυτά είναι άλλο πράγμα!
Μπράβο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 28 Οκτωβρίου 2016 - 22:38

Ωωωω, είναι πεντανόστιμα και τόσο λαχταριστά έτσι με τη σοκολάτα να κάθεται εκεί πάνω (αν και …να σου πω ένα μυστικό;;; Με την toblerone δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά!)!
Πράγματι η μπανάνα λατρεύει τη σοκολάτα!!
Φιλιά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Cook Taste Live 24 Οκτωβρίου 2016 - 20:25

Μακράν από τα τις εμπνευσμένες/κολασμένες παραλλαγές μπανανο-κέικ.
Μόνο η σκέψη της ζεστής σοκολάτας που λιώνει και ο συνδυασμός της με το μάφιν μπανάνας μου δημιουργεί και συγκίνηση και δέος όπως λες.. αλλά και μια ακατανίκητη λιγούρα! Η συνταγή θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia xara 24 Οκτωβρίου 2016 - 08:39

Ωραιότατα τα μπανανοκεκάκια σου Ερμιόνη μου, αν και δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στη σοκολάτα, ομολογώ ότι τα λιγουρεύτηκα…Καλημέρα, καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 21 Οκτωβρίου 2016 - 08:40

Στην επόμενη “εκτέλεση” κεκακίων μπανάνας, θα χρησιμοποιήσω τούτη την συνταγή σου Ερμιόνη μου. Και σ’ εμάς αρέσει ιδιαίτερα η συγκεκριμένη σοκολάτα, αλλά όποτε την έχουμε στο ντουλάπι, δεν περισσεύει για χρήση σε κάτι άλλο :-)))
Καλημέρες πολλές και να έχετε ένα όμορφα και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο εύχομαι.
Πολλά φιλιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
dolmadaki 20 Οκτωβρίου 2016 - 17:29

εγω θα φωναξω μμμμμμμμμμ και ωωωω!!! υπεροχα !!! τομπλερον αδυναμια!! μπραβο ερμιονη αλλα αν εγω εφτιαχνα κατι τετοιο θα καμαρωνα με τα επιφωνηματα και θα ελεγα φωναξτε κι αλλο χαχαχαα ερωτευτηκα την χαρτοπετσετα!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 20 Οκτωβρίου 2016 - 14:54

Οκ, θα ήθελα να τα φάω ζεστά με την σοκολάτα αναλιγωμένη… Τέλειος συνδυασμός υλικών και επίσης σούπερ που χρησιμοποίησες αυτή την ωραία σοκολάτα. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται πολύ σοκολατένιο!!!!!!!!!!

Φιλιά πολλά Ερμιόνη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαριάννα 20 Οκτωβρίου 2016 - 10:36

Εντάξει, με τρέλανες πρωί πρωί με τη λιωμένη ζεστή σοκολάτα μέσα στο μάφιν…
Δεν πεθύμησα μόνο αυτή τη γεύση στον ουρανίσκο, αλλά μου έφερες στο νου όλη τη σπιτική ζεστασιά της στιγμής εκείνης που βγαίνει το ταψί και όλοι καθόμαστε να γευτούμε και να μοιραστούμε ο ένας του άλλου την παρουσία. Μου έλειψε με τα τρεχάματα αυτή η ζεστασιά! Μάλλον τα κεκάκια σου θα γίνουν αφορμή να μαζευτούμε πάλι έτσι χαλαρά. ΦΙλιά πολλά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Maria Ifadopoulou 19 Οκτωβρίου 2016 - 22:40

Όλα τα επιφωνήματα μαζεμένα σε μια ανάρτηση! :) Toblerone! Μια συμφοιτήτριά μου έκοβε φλέβα για αυτή τη σοκολάτα! Δεν πρόσεξα ποτέ ότι έχει μέλι (μεγάλη παράλειψη)! Θα μπει στα υπόψιν η συνταγή σου, μια και πάντα έχουμε μπανάνες στο σπίτι και αυτές τις μέρες ήθελα να τις αξιοποιήσω και σε γλυκό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon stories 19 Οκτωβρίου 2016 - 21:49

Ωχ πεντανόστιμα Ερμιόνη! Που να τα αφήσω να κρυώσουν?Από το φούρνο θα τα αρπάξω χαχα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Ξηρουχακη 19 Οκτωβρίου 2016 - 14:42

TέλειοΤί άλλο να ζητήσει κανεις?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 19 Οκτωβρίου 2016 - 12:41

Λατρεύω τα κέικ χωρίς μίξερ. Απλά γρήγορα και λαχταριστά!! Επίσης όπου υπάρχει toblerone υπάρχει και νοστιμιά… νόμος (ξέρεις δικός μας ) Πολλά φιλιά Ερμιόνη μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 19 Οκτωβρίου 2016 - 11:06

“Περιμένουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε”?
Χμμμμ, αυτό είναι το μοναδικό…δύσκολο κομμάτι της συνταγής βρε Ερμιόνη! Πώς να περιμένουμε???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα