Ρύζι με λαχανικά και κεφαλοτύρι στο φούρνο

Θα σας πω ένα κοινό μυστικό: δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μαμά δύο πολύ μικρών ζουζουνιών. Αλήθεια σας λέω! Έρχονται στιγμές που θα ήθελα να είχα μάτια στην πλάτη, τουλάχιστον 2 χέρια ακόμα -ιδανικά με αυξομειούμενο μήκος- και ιώβεια υπομονή. Αν και πιθανολογώ πως ακόμα και ο Ιώβ, αν περνούσε 1 εβδομάδα με την Ιφιγένεια δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.
Το μεγάλο μου κοριτσάκι είναι πολύ δραστήριο, ακούραστο και μπορώ να πω ευρηματικό στις σκανταλιές που κάνει. Και πιστέψτε με προσπαθώ να την προσεγγίζω με ηρεμία και αγάπη όταν ας πούμε τη βλέπω να βγάζει τα ρούχα και τις κάλτσες της και να ξαπλώνει στο πάτωμα, όταν εκσφενδονίζει το κινητό τηλέφωνο μου με ενθουσιασμό, όταν αδειάζει τα ντουλάπια της κουζίνας φροντίζοντας μάλιστα να σπάσει το βαζάκι με τη γλυκόζη ή να ραντίσει με ανθόνερο το χώρο, όταν χοροπηδά πάνω στον καναπέ γιατί όπως λέει και η ίδια “είναι τραμπολίνο μαμά”, ακόμα και όταν ρίχνει κάτω το βαρύ τηλεσκόπιο του μπαμπά, κάτι που ακόμα απορώ πώς κατάφερε να κάνει…
 

Μη γελάτε καθόλου, όσο και να τη λατρεύω έρχονται στιγμές που θέλω να την κρεμάσω από το ταβάνι για 2-3 ώρες, μήπως και ηρεμήσει το κεφάλι μου. Καλά εντάξει μπορείτε να γελάσετε αν θέλετε, μεταξύ μας κι εγώ γελάω, τουλάχιστον εκ των υστέρων. Εκτός και αν σκέφτομαι το σκηνικό με το τηλεσκόπιο…

Δεν είναι εύκολο να βρίσκεσαι σε εγρήγορση κάθε μέρα-όλη μέρα και να ελπίζεις ότι θα ξυπνήσεις ένα ωραίο πρωινό και ως εκ θαύματος θα έχεις αναπτύξει μαντικές ικανότητες που θα σου επιτρέπουν επιτέλους να προλαμβάνεις το παραμικρό, πριν αυτό συμβεί.

Το λατρεύω μωρέ το Φιφινάκι μου… Θέλω να είναι καλά, να μεγαλώνει σωστά, να είναι ευτυχισμένη. Παρά την κούραση, τα ενίοτε τσακισμένα νεύρα και τον ελάχιστο προσωπικό χρόνο, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι και πάλι στο σπίτι με άδεια εγκυμοσύνης και εκτιμώ σαν θησαυρό το χρόνο που περνώ με τα κορίτσια μου.
 

Και όπως έχω ξαναπεί, όντας μια κλασική Ελληνίδα χαζομαμά, θέλω το παιδί μου να τρώει! Και να τρώει σωστά. Φυσικά και δεν θέλω να την μπουκώνω, ούτε τρέχω από πίσω της κρατώντας ένα πιρούνι, αλλά ομολογώ ότι νιώθω όμορφα όταν τη βλέπω να πίνει όλο το γάλα της, να τρώει φρούτα, αυγό, κορν φλέικς, ψαράκι, σαλάτες και λοιπά υγιεινά καλούδια.
Και χάρηκα πολύ που της άρεσε το συγκεκριμένο πιάτο. Το μπρόκολο και το καρότο από τη μια, με έκαναν να έχω τις επιφυλάξεις μου. Το ρύζι, το κεφαλοτύρι και η γαλοπούλα από την άλλη, με έκαναν να σκέφτομαι ότι όλα θα πάνε καλά και πως κακώς αγχώνομαι!

Δεν είναι πάντα εύκολο να μαγειρεύεις με γνώμονα ένα μικρό παιδί. Είναι όμως ενδιαφέρον, σε βάζει σε μια διαδικασία αναζήτησης, δοκιμής και σφάλματος. Και όταν το αποτέλεσμα αρέσει, κατοχυρώνεται και πάμε γι’ άλλα (πιάτα)!
 

 

Ρύζι με λαχανικά και κεφαλοτύρι στο φούρνο
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1 μεγάλο πυρέξ ή 5-6
Ingredients
  • 1 κουταλιά βούτυρο + λίγο ακόμα για το πυρέξ
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γραμμ. φουντίτσες μπρόκολου βρασμένες (χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
  • 8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 συσκευασία (90 γραμμ.) έτοιμη μανιταρόσουπα σε σκόνη (χρησιμοποίησα της Knorr)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα θυμάρι
Instructions
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη γαλοπούλα. Τα μαγειρεύουμε για 6-7′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε τη μανιταρόσουπα και σταδιακά προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό. Περιμένουμε λίγη ώρα να ξεκινήσει ο βρασμός και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το μπρόκολο.
  4. Αδειάζουμε το φαγητό στο πυρέξ και το ψήνουμε για 50-60′, μέχρι να μείνει με πολύ λίγα υγρά.
  5. Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Notes
Η αρχική ιδέα [url href=”http://www.laurenslatest.com/veggie-ham-cheese-rice-bake/” target=”_blank”]εδώ[/url].

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

26 ΣΧΟΛΙΑ

Parents Land Gr 20 Ιουλίου 2013 - 00:33

Μην ανοίξουμε το θέμα σκανταλιές. Αν καταφέρεις να βρεις συνταγή που να τα ηρεμεί θα γίνεις πλούσια!Όσο για το ρυζάκι μπαίνει στη λίστα με τα προσεχώς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιωτα 18 Ιουλίου 2013 - 01:17

εχω ενα βραβειο για εσενα οποτε θελεις ελα να το παραλαβεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 17 Ιουλίου 2013 - 21:54

Όντας μαμά 5 ζουζουνιών εκ των οποίων το μεγαλύτερο ακόμα δεν έχει κλείσει τα 6 και το μικρότερο είναι νεογέννητο ομολογώ ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα!!Εγώ πάλι αντί για κρέμασμα τείνω στην εκσφεδόνιση ή στην χαλκομανία!!!Ευχαριστω για τις ωραίες συνταγές που αναζητάς και μας παρουσιάζεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
sundayspoon 17 Ιουλίου 2013 - 09:44

Νομίζω ότι όλες οι μανούλες ταυτίζονται και συμπάσχουν, Ερμιόνη μου… Γιατί όλα τα παιδάκια έχουν μια ιδιαίτερη τάση στην σκανταλιά, που σε κάνει να αναρωτιέσαι για την εφευρετικότητά τους…
Το ρυζάκι σου μου άρεσε πολύ και είναι φυσικό να αρέσει και στο Φιφίνι, το οποίο σίγουρα καλοτρώει με την χρυσοχέρα μανούλα που έχει!
Φιλάκια πολλά και καλό κουράγιο για τις επόμενες σκανταλιές!
υ.γ. Αλήθεια, το τηλεσκόπιο ζει;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Lenia 16 Ιουλίου 2013 - 22:19

Λαχταριστό το ρυζάκι σου,υπομονετική χρυσοχέρα μανούλα!
Φιλάκια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΗ 16 Ιουλίου 2013 - 20:34

Ερμιόνη μου…σε καταλαβαίνω!Μια έχω και δε τη προλαβαίνω χαχα!!!Υπομονή κάνουμε όλες οι μαμάδες!
Τέλειο το φαγάκι, μου αρέσει γιατί είναι πλούσιο σε γεύσεις!!!
Φιλάκια πολλά!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mookies 16 Ιουλίου 2013 - 16:45

Καλησπέρα Ερμιόνη μου,
κάλιο αργά παρά ποτέ δε λένε; Μπορεί να μην έχω παιδιά αλλά έχω ανίψια και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Χρειάζεται απέραντη υπομονή!
Φανταστικό το φουρνιστό ρύζι σου. Λατρεύω το ρύζι με ότι και αν συνοδεύεται και το δικό σου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρων.
Πολλά φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 16 Ιουλίου 2013 - 10:10

Νομίζω ότι όλες οι μαμάδες περνάνε τα ίδια με μικρές αποκλίσεις! Το ρυζάκι νόστιμο και θρεπτικό ότι πρέπει για μικρούς και μεγάλους!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kiki 16 Ιουλίου 2013 - 07:29

Μόνο μια μαμά σε καταλαβαίνει! χαχα!
Ωραία η πρότασή σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Beauty Follower 15 Ιουλίου 2013 - 22:34

Μα γιατι δεν της παιρνεις ενα τραμπολινο ωστε να μην επιζησει ο καναπες?
Η ξαδερφη μου παντως εχει 4 παιδια (απο 4 εως 10 χρονων) οταν τα βλεπω μου φαινεται οτι ειναι σχετικα εύκολο να τα μεγαλώνεις, λες να είναιη ιδέα μου!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Dora Petridou 15 Ιουλίου 2013 - 21:18

θα την ετοιμάσω αύριο την συνταγή σου Ερμιόνη μου, φαίνεται πολύ νόστιμη.. ελπίζω να αρέσει και στις μικρές μου!!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγγελικη Ν 15 Ιουλίου 2013 - 19:58

Αν σε καταλαβαίνω? Δυο κόρες έχω και εγώ και η μεγάλη ήταν (και παραμένει)… σίφουνας! Μόνη λύση να βρεις για το Φιφίνι δραστηριότητες για να στρέψει θετικά την ευρηματικότητά του! Αυτές οι σκανταλιές είναι και πρόκληση για το ενδιαφέρον σας, που το θεωρεί μοιρασμένο ή ανεπαρκές… Αδιαφόρησε για τα αρνητικά που σκαρώνει (δεν υπάρχουν για σένα) και υπερτόνισε ότι θετικό κάνει (Μπράβο! Κωστή, δες τι έκανε το Φ. σήμερα! Μα τι σπουδαίο ήταν αυτό!κλπ)! Με το μανιπουλάρισμα αυτό θα έχεις ένα θετικά δραστήριο Φιφινάκι!

Το ρυζάκι σου λαχταριστό!
Φιλάκια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
DIMI 15 Ιουλίου 2013 - 18:04

Αχ Ερμιόνη μου!!!Ολη αυτήν τήν εβδομάδα,έχοντας τά μικρά στό σπίτι,σέ νοιώθω απόλυτα!!!Υπομονή!!!!Η συνταγή σου,πολύ ενδιαφέρουσα καί εύκολη!!!Καί η μανιταρόσουπα θά τής δίνη μία πολύ ιδιαίτερη γεύση!!!Θά τήν δοκιμάσω!!!Τί φοβερές οι φωτογραφίες σου!!!Κάθε φορά μέ εντυπωσίαζης μέ τήν άριστη παρουσιάσή σου!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
The Dark Chef 15 Ιουλίου 2013 - 18:01

Παιδικό φαγητό το σημερινό δηλαδή?
Ο συνδυασμός ρυζιού, λαχανικών και τυριού μου αρέσει ούτως ή άλλως, αυτή είναι λοιπόν μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μικρά & μεγάλα παιδάκια!

Μαμά δεν είμαι αλλά όταν ήμουν στην ηλικία του Φιφινιού είχαν όλοι να το λένε για το πόσο καλό -χωρίς σκανταλιές- παιδάκι ήμουν. Το εντελώς αντίθετο όμως συνέβαινε με τον αδελφό μου. Πάντα θα υπάρχει λοιπόν ένα άτακτο παιδάκι να ταλαιπωρεί μια μαμά που το λατρεύει! :)

Καλή βδομάδα Ερμιόνη και καλή δύναμη με όλα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Claire 15 Ιουλίου 2013 - 16:48

Μαμα κουραγιο!! Που θα παει, θα μεγαλωσουν καποια στιγμη, και ισως, λεω ισως, να μας κακοφαινεται που δεν ειναι πια μια σταλια.

Με το αδεια εγκυμοσυνης ακριβολογουσες; Αν ναι, με το καλο και μπραβο για τις αντοχες σου!

Το πιατο φαινεται εξαιρετικο, αλλα προσωπικα ειμαι λιγο δυσπιστη με τις ετοιμες σουπες. Μαλλον θα χρησιμοποιησω τους σπιτικους μου κυβους. Σιγουρα παντως θα ειναι πεντανοστιμο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sofia Sofeto 15 Ιουλίου 2013 - 16:34

Αχ Ερμιόνη μου…πως σε νιώθω…
Τα ζουζούνια μας είναι όλη μας η έννοια απ’ την ώρα θα ξυπνήσουμε το πρωί μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούμε!
Τα λατρεύουμε όμως και το ξέρουν!
Λες γι’ αυτό να μας κάνουν την χάρη και τρώνε τα φροντισμένα πιάτα που τους προσφέρουμε;
Το ρύζι σου εξαιρετικό!
Η καλύτερη επιλογή για μικρούς και μεγάλους!
Καλή συνέχεια και καλή μας δύναμη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Roula T. 15 Ιουλίου 2013 - 15:56

Υπέροχο το ρυζάκι σου Ερμιόνη μου!!!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Owl Mommy Βέρα 15 Ιουλίου 2013 - 14:58

Εκεί που θα κρεμάσεις το Φιφίνι κράτα κι ένα γάντζο παραδίπλα για τη δικιά μου..χαχαχα!
Το σημερινό φαγάκι πολύ μου αρέσει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
peps 15 Ιουλίου 2013 - 14:22

Ωραίο και ελαφρύ το φαγάκι σου!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δέσποινα 15 Ιουλίου 2013 - 13:16

Συμπάσχουμε μαζί σου Ερμιόνη!!!!
Το φαγάκι είναι super για τα παιδάκια μας και όχι μόνο!!!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 15 Ιουλίου 2013 - 12:53

Γειά σου Ερμιόνη και καλή εβδομάδα!
Αυτό το ρύζι με τη μανιταροσουπα μέσα μου άρεσε πολύ. Ευκολία πάντως το ρύζι στο φούρνο. Πολύ πλούσιο και γευστικό πιάτο έτοιμο να σταθεί σε μπουφέ!!

Η μικρή είναι στην πιο δύσκολη ηλικία από άποψη τρεξίματος. Δεν χωράει πουθενά. Το σπίτι να κατεβάσει ανάποδα δεν της φτάνει. Κουράγιο όμως γιατί ακολουθεί και η επόμενη!!!

Φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Martha 15 Ιουλίου 2013 - 12:16

Καλημέρα υπομονετική και χαρισματική μανούλα με τα επινοητικά μοσχοβολιστά πιάτα σου! Ελπίζω τώρα τα κοριτσόπουλά σου να την πέφτουνε για μια μεσημεριανή σιέστα και να σ’ αφήσουνε λίγο να ξαποστάσεις! Φιλούθκια σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) 15 Ιουλίου 2013 - 11:27

Μμμμ ωραία ιδέα!!!Το ρύζι είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά.

Και μετά σου λένε άμα κάνεις κορίτσι είσαι ήσυχη…..χα!!!

Καλή εβδομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Amelie 15 Ιουλίου 2013 - 10:33

καλή εβδομάδα! Σε διαβεβαιώνω ότι όλες οι μαμάδες συμμερίζονται τα συναισθήματά σου, ακόμα και αυτά του…προσωρινού κρεμάσματος. Όλες έχουμε αντιμετωπίσει απίστευτες σκανταλιές/ζημιές, που όταν τις αντικρίζεις σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα, ενώ το ανθρωπάκι που ευθύνεται γι αυτές συνήθως σε κοιτάει απορημένο με βλέμα που λέει: “μα γιατί κάνει έτσι η μαμά, εδώ πρόκειται για διασκέδαση!!!”. Υπομονή, θα ηρεμήσουν (λίγο!) τα πράγματα με τον καιρό. Το ρυζάκι σου δείχνει νοστιμότατο, απλό και γευστικό σίγουρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΛΕΝΑ 15 Ιουλίου 2013 - 10:21

Πάω να πάρω το πιατάκι μου, να καθίσω δίπλα στο Φιφινάκι, και να φάμε σαν καλά κορίτσια!
Μην ανησυχείς, δεν θα κάνω σκανταλιές, είμαι φρόνιμη (όπως ξέρεις άλλωστε :PPP)
Φιλιά Ερμιονάκι μου, καλή βδομάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stella Papadaki 15 Ιουλίου 2013 - 10:08

Καλημέρα Ερμιόνη μου! Πίστεψε με ολες οι μαμάδες σε καταλαβαινουν :).
Ειναι τυχερά τα παιδάκια σου που εχουν μαμά με ταλέντο στη μαγειρική και εμεις που μας μοιράζεις τις ιδεες σου και τις δημιουργίες σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα