Ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον

Ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μέρη των κοριτσιών είναι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να πηγαίνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Ο Κωστής και η Ιφιγένεια ενθουσιάζονται με τα αιλουροειδή, ενώ η Ισμηνούλα δείχνει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα δελφίνια και τους λεμούριους.

Όσο για μένα; Στην πιο πρόσφατη επίσκεψη μας αυτό το Σάββατο, εντυπωσιάστηκα από τους ελέφαντες -Λέσο και Μίο- και τους λύκους… οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι πανέμορφοι, παιχνιδιάρηδες και καθόλου επιθετικοί προς τον άνθρωπο.

Να έχετε υπόψη σας ότι για όλο το Φεβρουάριο (με εξαίρεση αν θυμάμαι καλά τις Κυριακές και την Καθαρά Δευτέρα), η είσοδος σε δύο παιδιά ηλικίας 3-12 ετών είναι δωρεάν με την αγορά ενός εισιτηρίου ενηλίκων.
Εάν αποφασίσετε να πάτε, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας σνακ και νεράκι, γιατί θα περπατήσετε αρκετά και σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ξεκουραστείτε και να ανακτήσετε δυνάμεις.

Σάντουιτς, μπανάνες και σπιτικές μπάρες δημητριακών είναι πολύ καλές επιλογές που σχεδόν ποτέ δεν λείπουν από την τσάντα μου.

Αυτό το Σάββατο ωστόσο, είχα όρεξη για κάτι διαφορετικό. Για κάτι που θα μπορούσε να κάνει τη βόλτα μας λιγάκι πιο όμορφη και ξεχωριστή.
Μου αρέσουν οι εύκολες συνταγές. Αυτές που δεν χρειάζονται πολλά ή δυσεύρετα υλικά. Που τρώγονται με το χέρι. Και που ιδανικά περιέχουν ψημένο στο φούρνο τυράκι.

Ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον

Παράδειγμα:
Αυτά τα ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον. Που μέχρι να βγουν από το φούρνο είχαν πλημμυρίσει το σπίτι με γαργαλιστικές μυρωδιές. Και που κάθε 2-3′ οδηγούσαν τα κορίτσια στην κουζίνα. Μπροστά από την πόρτα του φούρνου, με μάτια ορθάνοιχτα και γεμάτα ανυπομονησία.

Ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον

Αυτά τα ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον είναι κάτι ανάμεσα σε πίτσα, πεϊνιρλί και τάρτα.
Έχουν μια εξαιρετικά τραγανή και υπέροχα ροδοψημένη κρούστα που τα κάνει ιδιαίτερα και νοστιμότατα. Τρώγονται ευχάριστα κάθε ώρα της ημέρας και είναι ιδανικά για το παιδικό πάρτι. Και για τη βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βεβαίως-βεβαίως!

Μη διστάσετε να εμπλουτίσετε τη βασική συνταγή με τα αγαπημένα σας υλικά. Αυτά τα ψωμάκια άλλωστε αποτελούν περισσότερο «ιδέα» και λιγότερο «συνταγή».

Και μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό που «τρέχει» μέχρι την επόμενη Τετάρτη στο blog, με δώρο το βιβλίο ζαχαροπλαστικής του Hummingbird Bakery!

Έχετε επισκεφτεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αλήθεια; Αν ναι, ποιο είναι το αγαπημένο σας ζώο;

Ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον

Ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 20 minutes
Γεύμα: σνακ
Λέξη-κλειδί: ψωμάκια γεμισμένα
Μερίδες: 4
Αυτά τα ψωμάκια γεμισμένα με γκούντα και μπέικον είναι κάτι ανάμεσα σε πίτσα, πεϊνιρλί και τάρτα. Τρώγονται ευχάριστα κάθε ώρα και είναι ιδανικά για πάρτι.

Υλικά

  • 4 ψωμάκια μακρόστενα
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ.σ. γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο ή άλλο τυρί που λιώνει
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 5-6′, μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφαιρούμε από κάθε ψωμάκι όση περισσότερη ψίχα μπορούμε, προσέχοντας ωστόσο να μην τρυπήσουμε τη βάση.
  • Αλείφουμε τα ψωμάκια με το λιωμένο βούτυρο (τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική τους επιφάνεια).
  • Μοιράζουμε στα 4 ψωμάκια τη μισή ποσότητα των χτυπημένων αυγών.
  • Από πάνω τοποθετούμε τις μισές ποσότητες από το τυρί, το μπέικον και το σχοινόπρασο.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα αυγών και καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί, το μπέικον και το σχοινόπρασο.
  • Ψήνουμε τα ψωμάκια για 20′ ή μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η επιφάνεια τους και έχουν ροδίσει όμορφα.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




21 ΣΧΟΛΙΑ

ζηνα 8 Μαρτίου 2017 - 15:07

περιμένουμε και εμεις να φτιαξει λίγο ο καιρός για να παμε Αττικο παρκο! Οσο για τα ψωμακια σου…απιστευτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Marion 18 Φεβρουαρίου 2017 - 22:17

Τι ωραία που ειναι τα ζωάκια. Πραγματικά πολυ ωραία εκδρομή για τα παιδιά και για μεγάλους, Αν και λίγο κουραστική. Ειχα παει πριν μερικά χρόνια που ήταν πιο μικρά τα παιδιά. Η κόρη μου ξαναπήγε πρόσφατα με συμφοιτητές της κι εβγαλε φωτογραφίες με του λεμούριους στον ώμο της..χιχι..
Τα ψωμάκια φανταστικά και είναι απαραίτητα θα έλεγα για μια τέτοια εξόρμηση.
Παίρνεις δύναμη και συνεχίζεις ; )

Φιιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεώργιος Χατζηθεοδοσίου 18 Φεβρουαρίου 2017 - 20:39

Πολύ ωραίες φωτογραφίες και η συνταγή φαίνεται πραγματικά πεντανόστιμη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Katerina 17 Φεβρουαρίου 2017 - 22:39

Καταπληκτικά για μία μέρα στην ύπαιθρο ή για κολατσιό στο σχολείο. Όταν ήταν μικρός ο γιος μου μας υποχρέωσε να τον πάμε στο Αττικό Πάρκο τρία συναπτά Σάββατα! Φιλιά πολλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Tante Kiki 13 Φεβρουαρίου 2017 - 12:51

Τί τυχεροί που είστε! ‘Εχετε το Αττικό πάρκο κοντά και μπορείτε να το επισκέπτεστε! Αλλά και τα καλούδια – ψωμάκια που ετοίμασες είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Θα τα φτιάξω για τις μικρές αντικαθιστώντας το μπέικον με ζαμπόν (δεν τρώνε το μπέικον!!) και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν για κολατσιό.
Οι φωτό σου όπως πάντα υπέροχες Ερμιόνη μου και, αν και άρρωστη, την βόλτα μου την έκανα με την ανάρτησή σου!!
Φιλιά για καλή εβδομάδα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Sophia 13 Φεβρουαρίου 2017 - 00:55

Τι γλυκές φωτογραφίες!!
Γιαμμ! Πρέπει να τα δοκιμάσω!
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρυσαυγή 12 Φεβρουαρίου 2017 - 17:14

Αχ τι ωραία εκδρομή κάνατε!! Τελευταία φορά πήγαμε το καλοκαίρι. Είδα κι εγώ αυτή την προσφορά για τον Φεβρουάριο και είναι πράγματι ευκαιρία να πάει κανείς αν βρει έστω μια ηλιόλουστη μέρα!
Τα ψωμάκια εντάξει… δεν πειράζει αν τα κάνω χωρίς να πάω στο ζωολογικό κήπο ε?? Είναι τέλεια και χορταστικά. Δηλαδή αν τα κόψει κανείς σε κομμάτια κάνει ένα σούπερ σνακ για παιδικό πάρτι. Η φωτογραφία με την μικρή που τρώει το ψωμάκι πάντως ήταν η καλύτερη όλων!!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 11 Φεβρουαρίου 2017 - 13:46

Τι εύκολο και νόστιμο κολατσιό! Φιλάκια Ερμιόνη :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 10 Φεβρουαρίου 2017 - 14:15

Εμείς επισκεπτόμαστε συχνά το Αττικό Πάρκο.. Βέβαια λίγο με προβληματίζει το θέμα με τα δελφίνια (αν και εντυπωσιακό ) το κατά πόσο είναι σωστό να μένουν αιχμάλωτα… Και τα υπόλοιπα ζώα δηλ, τέλος πάντων.. Πάντως η μικρή μου ξετρελαίνεται!! Τα ψωμάκια είναι τόσο νόστιμα και εύκολα !!! Το τέλειο κολατσιό!! Πολλά φιλιά Ερμιόνη μου!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία 10 Φεβρουαρίου 2017 - 11:19

Κι εμείς αγαπάμε το ζωολογικό πάρκο και μάλιστα το έχουμε επισκεφθεί δύο φορές! Η επόμενη θα είναι σίγουρα μόλις μπει η Άνοιξη και ζεστάνει λίγο ο καιρός! Θέλουμε πολύ να δούμε τους ελέφαντες φέτος… τα ψωμάκια σου Ερμιόνη μου είναι εξαιρετική ιδέα η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα! φιλιά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη Β 10 Φεβρουαρίου 2017 - 10:36

Φανταστικά!! Να πάρω ένα;; σε παρακαλώ!! χε χε χε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
aris 10 Φεβρουαρίου 2017 - 00:01

Ωραίες φωτογραφίες! Ωραία βόλτα μας πήγες Ερμιόνη!
Δεν έχω πάει ακόμα στο αττικό πάρκο και νομίζω κακώς γιατί φαίνεται κάτι μοναδικό!

Καλό Βράδυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
EVITA 9 Φεβρουαρίου 2017 - 22:24

Το βούτυρο που ακριβώς μπαίνει? Ευχαριστούμε για τις συνταγές σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελπίδα -two boys and hope 9 Φεβρουαρίου 2017 - 14:16

αγαπαμε το ζωολογικο κηπο και τις ευκολες συνταγες σου Ερμιονη μου!! Υπεροχα τα ψωμακια σου!! Θα τα κανουμε οπωσδηποτε στο επομενο παρτι του Νικολα!! πολλα φιλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δήμητρα 9 Φεβρουαρίου 2017 - 14:14

Το Αττικό Πάρκο είναι η πρώτη μας επιλογή……όταν με το καλό επισκεφτούμε την Αθήνα!!!!……αυτό όμως με τα ψωμάκια είναι το κάτι άλλο……τί υπέροχη ιδέα……ήδη είμαι με το ένα πόδι στην κουζίνα για να το δοκιμάσω……μαζί με τα κορίτσια μου βεβαίως βεβαίως……!!!!!!Τους χαιρετισμούς μας από την όμορφη Θεσσαλονίκη!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
spoon stories 8 Φεβρουαρίου 2017 - 23:12

Καιρό έχω να πάω εκεί! Τα ψωμάκια είναι το τέλειο σνακ για τέτοιες εκδρομές!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαριάννα 8 Φεβρουαρίου 2017 - 16:46

Αγαπούμε πάρα πολύ το Αττικό Πάρκο και είμαστε συχνοί θαμώνες. Πολύ συχνά κιόλας αξιοποιούμε για πικ νικ τα όμορφα ξύλινα τραπεζάκια του και κουβαλάμε κι εμείς μαζί μας λιχουδιές, τραπεζομάντηλα, πιατάκια, επιδόρπιο… :) Αφού περνάμε όλη τη μέρα εκεί, όποτε πάμε, υπολογίζουμε και πλούσιο γεύμα. Υπέροχη ιδέα τα ψωμάκια για αυτό το σκοπό. Τα αγαπημένα ζωά όλων είναι τα δελφίνια. Τους έχουμε οικογενειακώς μεγάλη αδυναμία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
p 8 Φεβρουαρίου 2017 - 16:32

Α! καιρό έχουμε κι’ εμείς να πάμε…
Είναι όμορφο να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να βλέπουν από κοντά τα ζώα, έστω κι’ αν είναι σε ιδιαίτερες συνθήκες.
Προσωπικά είχα αδυναμία στα πιγκουϊνάκια και ακόμη έχω τις φωτογραφίες τους κάπου στα αρχεία μου.

Τα ψημένα ψωμάκια σου (με μπόλικο τυράκι και μπέικον) είναι παντός καιρού Ερμιόνη μου!!!

Φιλιά πολλά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ 8 Φεβρουαρίου 2017 - 15:07

Αν και δεν ζούμε στην Αθήνα, όποτε κατεβούμε σε αυτήν θα πάμε οπωσδήποτε στο Αττικό πάρκο. Τα παιδιά λατρεύουν όλα τα ζώα αλλά η κόρη έχει προτίμηση στα δελφίνια, ο ένας γιος στα ζώα της σαβάνας και ο τελευταίος αγαπάει τα λιοντάρια. Όσο για τα ψωμάκια σου φαίνονται όνειρο. θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αμαλία 8 Φεβρουαρίου 2017 - 12:21

Παλιότερα πηγαίναμε κι εμείς συχνά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, τώρα πια έχουμε δυστυχώς χρόνια να πάμε! Πάντως, τα αγαπημένα ζώα της Νατάσας ήταν οι αλεπούδες! Τα ψωμάκια αυτά Ερμιόνη δείχνουν ιδιαίτερα νόστιμα και εννοείται πως θα τα ετοιμάσω άμεσα, κρατώ δε τη συνταγή και για πάρτυ και για πικ-νικ, είναι κυριολεκτικά…παντός καιρού!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
evangelia vlassopoulou 8 Φεβρουαρίου 2017 - 11:11

Τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχουμε πάει (λόγω της πολύ δύσκολης β εγκυμοσύνης μου), παλιότερα όμως είχαμε βγάλει ετήσια κάρτα και πηγαίναμε σχεδόν κάθε ΣΚ! Πάντα με την τσαντούλα μας γεμάτη καλούδια και περνάγαμε υπέροχα. Ευχαριστώ που μου θύμισες να ξαναμπεί στη λίστα με τις δραστηριότητες μας. Οι φωτογραφίες σου είναι άκρως δελεαστικές! Αν θες δήλωσε συμμετοχή, δίνω δώρο φόρμες για ντόνατς φούρνου http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/02/donut-babana-sokolata-fournou.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα