Φθινοπωρινές σούπες, 12 ιδέες

Επιτέλους έφτασε ο καιρός για φθινοπωρινές σούπες. Ναι και γιούπι και hooray! Πείτε μου ότι συμμερίζεστε τον ενθουσιασμό μου και ότι δεν διαβάζετε με απορία αυτές τις γραμμές.
Με απαλή υφή, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και απίθανη γεύση δεν γίνεται να μην αρέσουν, σωστά;

Οι σούπες είναι το κατεξοχήν φαγητό της θαλπωρής. Μας κάνουν να θέλουμε να τις απολαύσουμε χωρίς βιασύνη, αγκαλιά με μια ζεστή κουβέρτα.

Όταν αρρωσταίνουν τα κορίτσια, παίρνω αμέσως τηλέφωνο τη μητέρα μου και ζητώ να μου υπενθυμίσει τη συνταγή για τη μοναδική κοτόσουπά της. Και όταν ακούω ή διαβάζω για comfort food, στο μυαλό μου έρχεται πάντα ο φοβερός τραχανάς της μαμάς μου και πάλι, με τα γενναία κομμάτια φέτας.

Τις αγαπώ τις φθινοπωρινές σούπες. Ίσως επειδή τα γενέθλιά μου είναι το Νοέμβρη; Από εδώ και πέρα θα τις μαγειρεύω συχνά και αυτό με κάνει να χαίρομαι και να ανυπομονώ. Εσείς αλήθεια έχετε κάποια αγαπημένη σούπα που ταιριάζει με την εποχή;

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες 12 λαχταριστές φθινοπωρινές σούπες που θα τονώσουν τον οργανισμό και θα σας γεμίσουν ζεστασιά. Εγγυημένα!

Οι πράσινες

Σούπα κρέμα από αρακά

Μια εύκολη σούπα που χαρακτηρίζεται από τη γλυκιά γεύση του αρακά. Τη συνοδεύουμε ιδανικά με σπιτικά κρουτόν και δροσερό κατίκι.
Η συνταγή εδώ.

Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά

Η αγαπημένη σούπα του Κωστή. Νομίζω πως κάθε φορά που τον ρωτάω τι φαγητό θα ήθελε να μαγειρέψω, η απάντησή του είναι «κανελόνια, σουφλέ σπανάκι και εκείνη την τέλεια πράσινη σούπα». Χειμώνα – καλοκαίρι, η ίδια απάντηση πάντα.
Μια σούπα θρεπτική και ευεργετική για την ψυχή και το σώμα.
Η συνταγή εδώ.

Οι ενήλικες

Ιρλανδική σούπα με μοσχάρι και μπίρα

Αρωματική και φοβερά πλούσια σε γεύση, με μοσχάρι, μαύρη μπίρα και άφθονα λαχανικά, αυτή η σούπα μας ταξιδεύει μέχρι την Ιρλανδία. Αμέ!
Η συνταγή εδώ.

Σούπα με καρότο, τσένταρ και μπίρα

Μια σούπα αυστηρά για ενήλικες.
Η ήπια πικράδα από την μπίρα ισορροπείται τέλεια από καρότο και μέλι, ενώ το τσένταρ με τη γλυκιά, απαλή γεύση του απογειώνει τη γεύση.
Όλα τα υλικά δένουν άψογα, προσφέροντας ένα ευχάριστα διαφορετικό αποτέλεσμα.
Η συνταγή εδώ.

Οι εκλεπτυσμένες

Γαλλική κρεμμυδόσουπα με ψημένο ψωμί και γραβιέρα

Α! Η γαλλική κρεμμυδόσουπα! Λιτή, αλλά αρχοντική και μεγαλειώδης. Η γλυκιά γεύση των καραμελωμένων κρεμμυδιών συνοδεύεται μοναδικά από τραγανό ψωμί και γραβιέρα που λιώνει υπέροχα. C’est magnifique!
Η συνταγή εδώ.

Σούπα με λευκά φασόλια, πατάτες και παρμεζάνα

Ο συνδυασμός λευκών φασολιών με πατάτα και παρμεζάνα είναι απρόσμενα πετυχημένος. Βελούδινη υφή, ντελικάτη γεύση και ένας ιδιαίτερος τρόπος να μαγειρέψουμε τα φασόλια.
Η συνταγή εδώ.

Οι διεθνείς

Σούπα cheeseburger

Μια σούπα νόστιμη και διαφορετική, με όλες τις αγαπημένες γεύσεις ενός cheeseburger. Απίστευτο; Και όμως!
Η συνταγή εδώ.

Πικάντικη σούπα με κοτόπουλο, καλαμπόκι και τορτίγιας

Η σούπα που θα φτιάξουμε τις πιο κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Μεξικάνικες πινελιές, αγαπημένα υλικά και καυτερότητα που προσαρμόζεται στα γούστα μας.
Η συνταγή εδώ.

Οι λαχανικών

Κρεμώδης και εύκολη πατατόσουπα

Η σούπα που θα φτιάξουμε, θα ξαναφτιάξουμε και δεν θα πιστεύουμε πόσο νόστιμη είναι. Γευστική και χορταστική, με ακαταμάχητο συνδυασμό υλικών.
Η συνταγή εδώ.

Κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι, μπέικον και τσένταρ

Μια διακριτικά πικάντικη σούπα, με ωραία μπαχαρικά και φοβερά κρεμώδη υφή. Χωρίς την ενοχλητική για πολλούς μυρωδιά του κουνουπιδιού. Δοκιμάστε να την προσφέρετε σε μικρά και μεγάλα στριμαδάκια, που βλέπουν κουνουπίδι και τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Η συνταγή εδώ.

Οι οσπρίων

Ribolitta

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ribolitta είναι η φασολάδα της Τοσκάνης. Οικονομική, χορταστική, μυρωδάτη, με πυκνή υφή και πλούσια γεύση.
Η συνταγή εδώ.

Μινεστρόνε με μαυρομάτικα φασόλια και κριθαράκι

Μια σούπα βγαλμένη από την ιταλική επαρχία, λιτή και εύκολη, που μπορούμε να εμπλουτίσουμε με τα λαχανικά της προτίμησής μας.
Η συνταγή εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

9 ΣΧΟΛΙΑ

Ariadni St 3 Δεκεμβρίου 2019 - 09:01

Των λαχανικων μου αρεσουν πάρα πολύ ή αν εχουν κρεας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
mia maria 8 Νοεμβρίου 2019 - 22:37

Η μια καλύτερη και πιο γευστική από την άλλη Ερμιόνη μου. Δεν ξέρω πoια να πρωτοδιαλέξω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Penelope 8 Νοεμβρίου 2019 - 12:24

Η σχέση μου με τις σούπες είναι τέτοια, που μόνον αν η θερμοκρασία είναι -2, μπορεί να σκεφτώ ότι πρέπει να κάνω σούπα!
Αλλά το γεγονός ότι τις μάζεψες όλες μαζί και μου τις βάζεις εμπρός μου, ως επιλογή, με “πέθανε” καλή μου Ερμιόνη :-)
Ήδη δύο-τρεις επιλογές μου κλείνουν το μάτι…
Σας στέλνω τα φιλιά μου και να έχετε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασω 6 Νοεμβρίου 2019 - 18:22

Αχ πες μας σε παρακαλώ την σούπα με τραχανά! Την λατρεύω αλλά είτε την κάνω πολύ νερουλη και άγευστη, είτε τόσο πηχτή που θες πιρούνι. Η μαμα μου όποτε την ρωτάω μου λέει το περίφημο «με το μάτι ξέρω ποσο να βάλω» αλλά το δικό μου μάτι είναι ανεπειδεκτο. 😔

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 7 Νοεμβρίου 2019 - 10:33

Καλημέρα Βάσω,

Τα ίδια και η δική μου μαμά. Τις περισσότερες περιπτώσεις που της ζητώ μια συνταγή, αναφέρει τα υλικά χωρίς συγκεκριμένες ποσότητες.
Όσον αφορά τον τραχανά, θα προσπαθήσω να βρω τις “σωστές” αναλογίες/χρόνους :)

Ευχές για μια όμορφη ημέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κοραλία Τσαγκαράτου 6 Νοεμβρίου 2019 - 17:04

Μέσα στο μυαλό μου είσαι! Καλό χειμώνα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια 6 Νοεμβρίου 2019 - 15:28

Ναι και γιούπι και hooray…..τίποτα άλλο δεν έχω να πω!!!😊😊😊

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 6 Νοεμβρίου 2019 - 15:36

Τέλεια! Κι άλλος λάτρης της σούπας γενικά λοιπόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
paraxeno pirouni 6 Νοεμβρίου 2019 - 13:35

Α, πολύ ωραίο post για να θυμηθούμε όλες τις φοβερές σούπες που έχουν ανέβει στα tastes! Τη σούπα cheeseburger την έχω φτιάξει και ήταν πράγματι υπέροχη, πλούσια και ιδανική για το χειμώνα. Ομολογώ πως και οι πράσινες σούπες στην αρχή μου κλείνουν όμως πονηρά το μάτι! Τα φιλιά μου, καλό Νοέμβρη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα