Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Αυτά τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο είναι γιγάντια και χορταστικά! Είναι τραγανά και μαστιχωτά, με απίθανη γεύση και μηδενικό χρόνο αναμονής.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, συνέβη αυτό που φοβόμουν τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα καθιερωμένα για το σχολείο self test των κοριτσιών ήταν θετικά. Το rapid test της Ιφιγένειας βγήκε θετικό την ίδια ημέρα. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν και τα υπόλοιπα. Και έτσι, κάπως αναπάντεχα, με λίγο άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι, βρεθήκαμε ξανά μαζί στο σπίτι και οι τέσσερις.

Προμηθευτήκαμε βιταμίνες, οξύμετρο, αντιπυρετικά και άφθονα self test για τις ημέρες που θα ακολουθούσαν. Διαβάσαμε αρκετά άρθρα σχετικά με τη διατροφή που καλό είναι να ακολουθείται σε αυτή την περιπτωση, οπότε προμηθευτήκαμε επίσης άφθονα λαχανικά και φρούτα. Προπαντός πορτοκάλια.

Ελαττώσαμε ρυθμούς και δώσαμε έμφαση στην ξεκούραση μυαλού και σώματος. Και το περάσαμε και αυτό μαζί.

Ευτυχώς τα συμπτώματα ήταν αρκετά ήπια και για τους τέσσερις:

  • Η Ισμήνη είχε ένα πολύ ελαφρύ μπούκωμα. Τίποτα άλλο. Κατά τα άλλα ήταν η γνωστή Ισμήνη που ξέρουμε και αγαπάμε, γεμάτη ενέργεια και θετική διάθεση.
  • Η Ιφιγένεια είχε λίγο πυρετό τις δύο πρώτες ημέρες μόνο. Είχε επίσης πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους που την ταλαιπώρησαν για αρκετές ημέρες.
  • Ο Κωστής είχε λίγο πυρετό την πρώτη ημέρα. Και μετά καταρροή, κούραση και μυϊκούς πόνους.
  • Τα δικά μου συμπτώματα ήταν ακριβώς ίδια με του Κωστή. Επιπρόσθετα είχα και λίγο βήχα.
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Τα κορίτσια δείχνουν να έχουν αναρρώσει πλήρως. Από τη Δευτέρα έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους και μέχρι στιγμής όλα βαίνουν ομαλά.

Εμείς οι μεγάλοι δυσκολευόμαστε λίγο παραπάνω. Η κούραση, ο βήχας και οι μυϊκοί πόνοι εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά όχι σε υπερβολικό ή τρομακτικό βαθμό.

Υπήρχαν κάποιες στιγμές στη διάρκεια των δύο προηγούμενων εβδομάδων που ένιωθα πως ποτέ ξανά δεν θα αισθανθώ καλά. Ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει, αυτό το καταλαβαίνω. Νιώθουμε αρκετά ενεργητικοί και η καλή φυσική μας κατάσταση σταδιακά επανέρχεται, όμως ανησυχώ λιγάκι για το μετά. Θα το πάρουμε βήμα-βήμα και θα δούμε πώς θα πάει, σωστά;

Προς το παρόν αντιμετωπίζω το άγχος με τον μόνο τρόπο που ξέρω.

Με τον αγαπημένο μου τρόπο βασικά: ψήνοντας μπισκότα! Ναι, ψήθηκαν αρκετές παρτίδες μπισκότων στο σπίτι μας τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Τα ζεστά μπισκότα άλλωστε -ειδικά σε συνδυασμό με ζεστό γάλα- έχουν κάτι το θεραπευτικό.

Αυτά τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας έγιναν τα αγαπημένα του Κωστή και της Ιφιγένειας. Η Ισμήνη και εγώ ψηφίσαμε τα μπισκότα με ροδισμένο βούτυρο ως αγαπημένα, αλλά για αυτά θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Αυτά τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο τα φτιάξαμε παρέα με την Ισμηνούλα. Εκείνη πρότεινε να προσθέσουμε τα σοκολατένια καραμελάκια που είχαν περισσέψει από το επιστημονικό πάρτι της Ιφιγένειας. Εγώ πρότεινα να τα κάνουμε γιγάντια και χορταστικά. Ενθουσιαστήκαμε με τις ιδέες μας και ανταλλάξαμε συγχαρητήρια.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Για να καταλάβετε πόσο πραγματικά μεγάλα είναι αυτά τα μπισκότα, ζήτησα από την Ισμήνη να με βοηθήσει στη φωτογράφιση. Εάν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται το χέρι της μικρής, αντιλαμβάνεστε ίσως ότι ένα τέτοιο μπισκότο ισοδυναμεί με 2-2 ½ μπισκότα φυσιολογικού μεγέθους.

Τα μπισκότα αυτά έχουν ακαταμάχητη υφή. Είναι τραγανά εξωτερικά και πολύ μαστιχωτά. Για να τα φτιάξουμε χρησιμοποιούμε crunchy φυστικοβούτυρο, οπότε το γεγονός αυτό προσθέτει έξτρα πόντους τραγανότητας.

Εάν δεν έχουμε crunchy φυστικοβούτυρο, μπορούμε βεβαίως να χρησιμοποιήσουμε απαλό. Έχουμε όμως υπόψη ότι σε αυτή την περίπτωση θα επηρεαστεί λιγάκι η υφή. Τα μπισκότα ωστόσο θα παραμείνουν απίθανα και γευστικά.

Γιατί είναι τόσο γευστικά αυτά τα μπισκότα;

Περιέχουν μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και φυστικοβούτυρο. Εάν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα υλικά και ο συνδυασμός τους, δύσκολα θα απογοητευτείτε. Τα σοκολατένια καραμελάκια είναι προαιρετικά, αλλά νομίζω ότι αναβαθμίζουν τα μπισκότα, τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά.

Τι χρειάζεται να προσέξουμε για να είναι επιτυχημένα τα μπισκότα μας;

Βασική προϋπόθεση για πετυχημένα μπισκότα είναι να φροντίσουμε ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Φροντίζουμε λοιπόν να βγάλουμε έγκαιρα το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο. Σε αντίθετη περίπτωση η ζύμη δεν θα είναι ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη.

Τι άλλο μας άρεσε σε αυτά τα μπισκότα;

Έχουν μηδενικό χρόνο αναμονής. Ακόμα και χωρίς παραμονή στο ψυγείο για λίγες ώρες όπως κάνουμε σε άλλες συνταγές, η ζύμη αυτών των μπισκότων είναι απλά τέλεια. Στο ψήσιμο απλώνουν αρκετά αλλά όσο πρέπει, επομένως το σχήμα τους διατηρείται άψογα.

Επίσης είναι τόσο όμορφα και εντυπωσιακά που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Αν θέλετε μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τότε αυτή είναι ίσως η κατάλληλη.

Θέλετε και άλλες συνταγές για μπισκότα με φυστικοβούτυρο;

Εάν ναι, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συνταγές:

Αυτά τα νέα από το αρχηγείο των tastes. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 25 minutes
Συνολικά: 40 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Κουζίνα: αμερικάνικη
Λέξη-κλειδί: μπισκότα με φυστικοβούτυρο
Μερίδες: 14
Αυτά τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο είναι γιγάντια και χορταστικά! Είναι τραγανά και μαστιχωτά, με απίθανη γεύση και μηδενικό χρόνο αναμονής.

Υλικά

  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. φυστικοβούτυρο crunchy
  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 100 γρ. m&m's κουφετάκια σοκολάτας με φυστίκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ανάλαφρο και αφράτο.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το φυστικοβούτυρο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο. Χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα, σπρώχνουμε τυχόν υλικά που δεν έχουν αναμιχτεί από τα τοιχώματα του μπολ μέσα στο μίγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα κουφετάκια (αν χρησιμοποιήσουμε). Ανακατεύουμε μέχρι να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 κομμάτια με βάρος περίπου 100 γρ. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες, τις τοποθετούμε στα ταψιά και τις πιέζουμε με την παλάμη μας να πλατύνουν. Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί πλαταίνουν αρκετά καθώς ψήνονται.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα για 25' περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα στις άκρες.
  • Αφού κρυώσουν εντελώς, τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.

Σημειώσεις

Ιδέα από το βιβλίο ζαχαροπλαστικής The hummingbird bakery.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




6 ΣΧΟΛΙΑ

Κατερίνα 5 Απριλίου 2022 - 23:24

Πεντανόστιμα! Ευχαριστούμε για τις όμορφες συνταγές!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεωργία 1 Απριλίου 2022 - 05:20

Εύχομαι να είστε όλοι καλά πια, γεμάτοι ενέργεια και να δημιουργείτε τέτοιες νοστιμιές!! Μπράβο στην Ισμήνη!!👏👏👏

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 1 Απριλίου 2022 - 08:49

Ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες ευχές! Και θα μεταβιβάσω βεβαίως τα συγχαρητήρια στη μικρή κυρία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπετίνα Μήλια 30 Μαρτίου 2022 - 16:30

Περαστικά σας
και σιδερένιοι να μείνετε από δω και στο εξής!
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά όσο μπορείτε εντάξτε τα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Από τις τρεις επιπλέον συνταγές με φυστικοβούτυρο που προτείνετε,
θα δοκιμάσω αυτήν την υγιεινή, που δεν χρειάζεται ψήσιμο, δεν περιέχει αυγά και απλά ζεσταίνονται τα υλικά στην κατσαρόλα. Αλήθεια, ήταν νόστιμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 30 Μαρτίου 2022 - 17:41

Καλησπέρα :)
Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και τη συμβουλή. Ευτυχώς φρέσκα φρούτα και λαχανικά τρώμε σε καθημερινή βάση ούτως ή άλλως, απλά τώρα έχουμε αυξήσει τις ποσότητες.
Σε σχέση με αυτό που με ρωτάτε, τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι κάπως διαφορετικά από τα συνηθισμένα λόγω του ότι δεν ψήνονται. Παρόλα αυτά πιστεύω πως είναι πολύ γευστικά και θρεπτικά. Εάν τα δοκιμάσετε, θα χαρώ να μου πείτε πώς σας φάνηκαν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπετίνα Μήλια 30 Μαρτίου 2022 - 19:02

Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλή σας συνέχεια με υγεία πάντα και χαρές!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα