Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι έχουν πλούσια και βαθιά γεύση. Είναι διακριτικά αρωματισμένα. Ετοιμάζονται με απλά υλικά και ελάχιστα σκεύη. Και παραμένουν αφράτα για όσο χρειάζεται προκειμένου να τα καταναλώσουμε.

Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που μιλήσαμε για μπισκότα.

Κοντεύει ένας χρόνος. Πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποια σαν εμένα. Που ψήνει μπισκότα σε εβδομαδιαία βάση. Και που επαναλαμβάνει τακτικά πως τα μπισκότα είναι η αγαπημένη της κατηγορία συνταγών εδώ στο blog.

Υπάρχουν βέβαια δύο σημαντικοί λόγοι που εξηγούν την απουσία καινούριας συνταγής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα:

  1. Τον τελευταίο χρόνο δημοσιεύτηκαν 7 μόλις συνταγές στο blog. Δεν σας κρύβω πως η πανδημία με έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως. Έχουν έρθει στιγμές που νιώθω το μυαλό κενό και που δεν μπορώ να συντάξω ούτε μια απλή πρόταση. Κι άλλες στιγμές που πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για συνταγές όταν καθημερινά γύρω μας συμβαίνουν τόσο δυσάρεστα γεγονότα. Κάθε φορά που εκφράζω αυτούς τους προβληματισμούς μου στον Κωστή, η γνώμη του παραμένει ίδια: πρέπει να μιλάμε για συνταγές, για όλα όσα μας γεμίζουν και μας προκαλούν συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και δημιουργικότητας. Ακριβώς επειδή καθημερινά γύρω μας συμβαίνουν όλα αυτά τα δυσάρεστα. Πρέπει να αντλούμε δύναμη από τις μικρές χαρές, όσο ανούσιες και αν φαίνονται. Γιατί δεν είναι στην πραγματικότητα.
  2. Κάθε φορά που πήγαινα στην κουζίνα για να ψήσω μπισκότα, επέλεγα να ψήσω αυτά. Όχι μόνο επειδή είναι πανεύκολα. Κυρίως γιατί σκαρφάλωσαν στην κορυφή των αγαπημένων μου μπισκότων και δύσκολα θα κατέβουν από εκεί.
Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι.

Για τα καινούρια αγαπημένα μας μπισκότα. Με τόσο κρύο που κάνει τις τελευταίες ημέρες άλλωστε, θα μιλούσαμε είτε για χουχουλιάρικες σούπες είτε για μπισκότα και ζεστά ροφήματα. Με δεδομένο τον χαρακτήρα μου, προτίμησα την επιλογή β).

Πιστεύω ειλικρινά πως αν δοκιμάσετε τα μπισκότα, θα γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα.

Ας δούμε γιατί.

Για να τα φτιάξουμε χρησιμοποιούμε τα εξής υλικά:

  • αλεύρι και μπέικιν πάουντερ
  • κακάο
  • κουβερτούρα ψιλοκομμένη και σε μορφή τρούφας
  • ξύσμα πορτοκαλιού και βανιλίνες
  • καλαμποκέλαιο
  • αυγά και ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Το αλάτι το πρόσθεσα επηρεασμένη από το Sugar Rush που παρακολουθώ φανατικά τον τελευταίο καιρό. Στις συνταγές με σοκολάτα, ο Αντριάνο προτρέπει τους διαγωνιζόμενους να προσθέτουν λίγο (ή και αρκετό) αλάτι, καθώς αναδεικνύει την ένταση της σοκολάτας. Μετά από αυτή τη συνταγή, συμφωνώ με τον Αντριάνο.

Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Αυτά τα μπισκότα λοιπόν είναι τριπλά σοκολατένια. Περιέχουν κακάο, ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τρούφα. Όταν πρόκειται για σοκολάτα δεν πειράζει να μην είμαστε και τόσο φειδωλοί, σωστά;

Επιπρόσθετα, το πορτοκάλι ταιριάζει φανταστικά με τη βαθιά σοκολατένια γεύση των μπισκότων. Αυτό το ξέρετε. Εδώ το άρωμα του πορτοκαλιού είναι διακριτικά αισθητό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι εκεί, αλλά δεν επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά.

Τα μπισκότα είναι απίστευτα αφράτα. Αυτό οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούμε καλαμποκέλαιο για να τα φτιάξουμε. Έτσι, αποκτούν υγρασία και παραμένουν μαλακά μέχρι και το τελευταίο μπισκότο.

Για να τα φτιάξουμε, χρησιμοποιούμε 2 μπολ, το σύρμα και μια ελαστική σπάτουλα. Το αγαπώ το μίξερ μου, αλλά δεν με πειράζει να μη χρειάζεται να πλύνω τον κάδο και τα εξαρτήματά του!

Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Τι χρειάζεται να προσέξουμε για να είναι πετυχημένα τα μπισκότα μας;

Ένα μόνο πράγμα χρειάζεται να κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε την αδιαμφισβήτητη επιτυχία των μπισκότων. Να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο τα μπισκότα μας θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλλά όχι υπερβολικά πολύ.

Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, ανυπομονούσα τόσο πολύ να τα δοκιμάσω που παρέλειψα αυτό το βήμα. Και αυτό ήταν λάθος. Τα μπισκότα άπλωσαν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος, που σχεδόν ενώθηκαν όλα μαζί σε μια ενιαία μάζα.

Με 2 ώρες στο ψυγείο όμως, το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο. Τα μπισκότα θα έχουν όγκο και όμορφο σχήμα.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι τα μπισκότα έχουν ψηθεί σωστά;

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, οι χρόνοι που αναφέρονται στη συνταγή είναι προσεγγιστικοί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε φούρνος είναι μοναδικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Στον δικό μου φούρνο τα μπισκότα ψήθηκαν τέλεια σε 15′. Αυτό σημαίνει ότι σταθεροποιήθηκαν χωρίς να σκληρύνουν υπερβολικά. Επιπλέον στην επιφάνειά τους εμφανίστηκαν τα σκασίματα που μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Ας συνοψίσουμε τα παραπάνω.

Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι έχουν:

  • Πλούσια και βαθιά γεύση. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκά.
  • Αφράτη υφή που διαρκεί για όσες ημέρες χρειάζονται προκειμένου να τα καταναλώσουμε. Να πούμε 3 ημέρες;
  • Εύκολη προετοιμασία. Με απλά καθημερινά υλικά και τα ελάχιστα δυνατά σκεύη.

Θέλετε και άλλες συνταγές που συνδυάζουν σοκολάτα και πορτοκάλι;

Εάν ναι, ρίξτε μια ματιά σε μερικές αγαπημένες προτάσεις από το blog:

Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ασφαλείς μετά τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Εμείς ήμασταν από τους τυχερούς που βίωσαν την όμορφη πλευρά του φαινομένου. Περπατήσαμε μέχρι τον λόφο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι μας. Παίξαμε χιονοπόλεμο και σχηματίσαμε αγγελάκια στο χιόνι.

Και φτιάξαμε έναν αρκετά μεγάλο χιονάνθρωπο. Που μοιάζει λιγάκι με τον Νίκολας Κέιτζ ή μου φαίνεται;

Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 15 minutes
Αναμονή: 2 hours
Συνολικά: 2 hours 35 minutes
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι
Μερίδες: 20
Αυτά τα μπισκότα έχουν πλούσια και βαθιά σοκολατένια γεύση. Είναι διακριτικά αρωματισμένα με πορτοκάλι. Ετοιμάζονται με απλά υλικά και ελάχιστα σκεύη. Και παραμένουν αφράτα για όσο χρειάζεται προκειμένου να τα καταναλώσουμε.

Υλικά

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 45 γρ. κακάο
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 2 βανιλίνες
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση
 

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το κακάο, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και τις βανιλίνες.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κουτάλι ή ελαστική σπάτουλα.
  • Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Βάζουμε την τρούφα σε μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια με βάρος 30-32 γρ.
  • Ρίχνουμε κάθε μπισκότο στο μπολ με την τρούφα και το γυρίζουμε να καλυφτεί καλά από όλες τις πλευρές.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας να πλατύνουν.
  • Τα ψήνουμε για 15', μέχρι να σκάσει ελαφρά η επιφάνειά τους.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




6 ΣΧΟΛΙΑ

Ρηγώ 27 Ιανουαρίου 2022 - 22:19

Καλησπέρα Ερμιόνη!!!Τα ψήνω! Επίσης έφτιαξα και τα σοκολατένια μαφινς με το κεφίρ κι έγιναν ανάρπαστα!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες και πετυχημένες συνταγές!!! Φιλιά από την όμορφη Θεσσαλονίκη!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 27 Ιανουαρίου 2022 - 22:26

Αυτά είναι! Να είναι βραδάκι και να μοσχοβολά όλο το σπίτι φρεσκοψημένα μπισκότα! Ότι πρέπει για ταινία στον καναπέ, με ζεστό ρόφημα :)
Ελπίζω ειλικρινά να σας αρέσουν και να τα ευχαριστηθείτε όσο εμείς! Θα χαρώ να μου πεις τις εντυπώσεις σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ρηγώ 2 Φεβρουαρίου 2022 - 15:29

Καλησπέρα!! Επανέρχομαι για τις εντυπώσεις… έγιναν τέλεια, σοκολατένια,μοσχομυριστά με ελαφρώς μαστιχωτη να το πω υφή, φαντάζομαι λόγω της τρούφας εξωτερικά που ψήθηκε και καραμελωσε και τα έκανε διαφορετικά από άλλα!!! Φυσικά η κόρη μου πήρε μαζί της στο σχολείο και κέρασε και τις φίλες τις οι οποίες ξετρελαθηκαν απ’ότι μου είπαν οι μαμάδες τους!!!:)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 3 Φεβρουαρίου 2022 - 08:48

Καλημέρα! Τέλεια! Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν γιατί πραγματικά πολύ τα έχουμε αγαπήσει αυτά τα μπισκότα! Νομίζω κι εγώ πως έχουν μια ιδιαιτερότητα σε υφή και γεύση. Να ευχαριστήσεις την κορούλα σου εκ μέρους μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθηνά 26 Ιανουαρίου 2022 - 19:11

Ερμιόνη μου έτρεξα να δω την συνταγή σου καθώς σοκολάτα+πορτοκάλι= αγαπημένος συνδυασμός!! Συμφωνώ με τον Κωστή, πρέπει να μιλάμε για κάτι άλλο εκτός από την πανδημία πραγματικά!!! Η ζωή τρέχει και είναι κρίμα να μην μπορούμε να χαρούμε τις δικές μας ευλογίες ❤️ Πολλά φιλιά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 27 Ιανουαρίου 2022 - 22:23

Πραγματικά η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι κλασικός αλλά τόσο φανταστικός συνδυασμός! Η τοποθέτησή σου είναι ολόσωστη, οπότε ναι, το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους αγαπημένους μας να προσπαθούμε όσο μπορούμε να χαιρόμαστε με τα μικρά, τα απλά, τα καθημερινά ❤️

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα