Μάφινς με παριζάκι και τυρί

Μάφινς με παριζάκι και τυρί

Απολαμβάνω πραγματικά τους προβληματισμούς του Κωστή σχετικά με το τι θα φάει! Αν και στο φαγητό είναι ιδιαίτερα καλόβολος, εκτιμά απίστευτα ένα προσεγμένο πιάτο, ενώ ενθουσιάζεται σαν μικρό παιδί όταν εκπλήσσεται ευχάριστα από μια καινούρια γεύση.

Μία από τις αγαπημένες του ερωτήσεις είναι “τι θα φάμε για πρωινό/μεσημεριανό/βραδινό” (ανάλογα με την ώρα της ημέρας)! Αυτή η ερώτηση είναι πρόκληση για κάθε μαγείρισσα και ακόμα περισσότερο για την καλή και αφοσιωμένη σύζυγο που πιστεύει ακράδαντα ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι και που θέλει ο καλός της να είναι όχι μόνο χορτάτος και ευχαριστημένος, αλλά και περήφανος για τις δημιουργίες της!

Μάφινς με παριζάκι και τυρί

Σήμερα το πρωί λοιπόν, ο Κωστής στεκόταν μπροστά στο ανοιχτό ψυγείο και αναρωτιόταν τι να πάρει μαζί του στη δουλειά για κολατσιό. Εκείνος συμβιβάστηκε με ένα λιτό και εύγεστο σάντουιτς, αλλά εγώ σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να έχω ετοιμάσει κάτι πιο ενδιαφέρον.
Έτσι, τα απαραίτητα σύνεργα στήθηκαν, τα υλικά παρατάχτηκαν στον πάγκο της κουζίνας και το σχέδιο “νόστιμο σνακ για το ταπεράκι της δουλειάς” μπήκε σε εφαρμογή.
Αύριο λοιπόν ο Κωστής θα πάρει μαζί του μάφινς με παριζάκι και τυρί!

Μια γρήγορη και γευστική ιδέα για ταπεράκι, που μπορoύμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία, στο βουνό ή στη δουλειά! Προσωπικά, ελλείψει παραλίας, βουνού ή δουλειάς (μιας που είμαι σπίτι με άδεια μητρότητας) πήρα το ταπεράκι μου και πήγα μέχρι το μπαλκόνι!

Μάφινς με παριζάκι και τυρί

Μάφινς με παριζάκι και τυρί
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Τα μάφινς με παριζάκι και τυρί είναι μια γρήγορη και γευστική ιδέα για ταπεράκι, που μπορoύμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία, στο βουνό ή στη δουλειά!
Ingredients
  • 110 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμ. παριζάκι (χρησιμοποίησα γαλοπούλας) κομμένο σε κυβάκια
  • 120 γραμμ. κίτρινο τυρί τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Instructions
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά τις φόρμες για τα μάφινς (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης ή ακόμα και χάρτινες φόρμες, τις οποίες θα τοποθετήσουμε μέσα στις ειδικές υποδοχές).
  2. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε το μίγμα σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  4. Σιγά-σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Μόλις σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα σταματάμε το χτύπημα.
  5. Προσθέτουμε το παριζάκι και το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε με μία ελαστική σπάτουλα.
  6. Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 30-40`. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα μάφινς για 10′ ακόμα με την πόρτα του φούρνου κλειστή.
  7. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν προτού τα σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

8 ΣΧΟΛΙΑ

Kathy 17 Δεκεμβρίου 2016 - 08:15

Ψάχνω ψάχνω ιδέες σήμερα! Μία από αυτές είναι κι αυτή! Και φυσικά τα ρολάγια με τορτίγια και κράνμπερις που τα λατρεύουμε εδώ και καιρο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρια Παπακωνσταντη 6 Οκτωβρίου 2016 - 00:02

Πεντανοστιμα τα κεκακια και ανυπομονω να ξυπνησουν τα παιδια να τα δοκιμασουν. Ομως εκανα το λαθος και εβαλα χαρτινες θηκες και δεν ξεκολανε χωρις εστω κσι μικρες απωλειες….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ermioni 6 Οκτωβρίου 2016 - 22:10

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν τα μάφινς και ελπίζω να αρέσουν και στα παιδάκια :)
Σχετικά με τις θήκες… η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει καμιά φορά αυτό. Να κολλάει δηλαδή το κεκάκι πάνω στο χαρτί και να υπάρχουν απώλειες κατά την αφαίρεση του. Παρόλο που αυτό είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό, θα μπορούσες ίσως να ψεκάζεις πρώτα τις θήκες με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος και μετά να αδειάζεις το μίγμα.
Για να είμαι ειλικρινής, έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ χάρτινες θήκες :) Έχω βολευτεί τις φόρμες σιλικόνης.
Και αν θέλω -για παράδειγμα σε κάποιο πάρτι των κοριτσιών- να χρησιμοποιήσω χάρτινες θήκες (για ομορφιά κυρίως), τότε ψήνω πρώτα τα κεκάκια και κατόπιν τα βάζω σε θηκούλες.
Αυτά! Δε βοήθησα και πολύ μάλλον :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νατάσα 24 Οκτωβρίου 2014 - 10:08

Τα έχω φτιάξει 2 φορές…βγαίνουν τόσο αφράτα και όμορφα όπως στις φωτογραφίες σου..(και εγώ άλλαξα το παριζάκι με λουκανικάκι…) Το μόνο αρνητικό τους, είναι ότι βγαίνουν μόνο 6…χιχιχι…
Ευχαριστούμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έφη Μ. 11 Φεβρουαρίου 2013 - 20:48

Πολύ ωραίο και πρωτότυπο σνακ!!! Έκανα κάποιες παράλλαγες λόγω ελλειψης υλικών…. Αντι για παριζάκι εβαλα λουκανικο φρανκφουρτης και προσθεσα μια κουταλια μουστάρδα στο γιαουρτι…. Σε ευχαριστω για την εμπνευση…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 8 Ιουνίου 2011 - 12:09

Καλησπέρα Ερμιόνη!!!
Μόλις μας είπε ο Κώστας για το blog. Καλή αρχή!!!! Εγώ θα το επισκέπτομαι συχνά, λέω μάλιστα να δοκιμάσω την συνταγή με τα maffins σύντομα (για τον καλό μου). Ελπίζω να τα καταφέρω…
Ναταλία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Hermione 8 Ιουνίου 2011 - 12:33

Ωωωωωω!!! ευχαριστώ πολύ! θα βάλω τα δυνατά μου λοιπόν!!
τα μάφινς να τα φτιάξεις οπωσδήποτε! είναι εύκολα, γρήγορα και νόστιμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Anonymous 7 Ιουνίου 2011 - 08:35

Εύκολα,γρήγορα και πρακτικά!Λοιπόν,μου έδωσες ιδέα- και σε ευχαριστώ- για τον γιο μου που λατρεύει το παριζάκι..Όλγα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα