Πάρτι πάντα για την Ισμήνη

πάρτι πάντα

Την Κυριακή που μας πέρασε, ξεκινήσαμε την κουβέντα για τα δωδέκατα γενέθλια της Ιφιγένειας. Πότε θα κάνουμε το πάρτι μας, τι θέμα θα έχουμε, ποιες φίλες θα καλέσουμε;

Καθώς μιλούσαμε, η Ισμήνη με ρώτησε αν έχει δημοσιευτεί στο blog το πάρτι πάντα για τα δέκατα γενέθλιά της. Με μάλωσε για την αρνητική μου απάντηση και με έβαλε να υποσχεθώ ότι θα σας μιλήσω για αυτό το συντομότερο δυνατόν.

Τον Δεκέμβρη που μας πέρασε λοιπόν, η μικρότερη μικρή κυρία έγινε 10 ετών.

Και παραμένει ένα υπέροχο πλάσμα με το πιο απίθανο κελαρυστό γέλιο.

Μετά από πολλή (αλλά πραγματικά πολλή) σκέψη, αποφάσισε πως αυτή τη φορά θα ήθελε ένα πάρτι πάντα. Ξαφνιάστηκα λιγάκι στην αρχή, αλλά όσο περισσότερο επεξεργαζόμουν την ιδέα, τόσο πιο πολύ μου άρεσε. Τα πάντα είναι χαριτωμένα και αξιαγάπητα. Po και Kung Fu panda σωστά;

πάρτι πάντα

Η πρόκληση

Όπως κάθε φορά, όλα ξεκίνησαν με τον σχεδιασμό της πρόσκλησης. Είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια προεπισκόπηση του πάρτι μας. Φανερώνει το ύφος και τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν.

Τα αναλώσιμα

Από το κουκλίστικο Sweebies προμηθευτήκαμε:

  • τα πιο χαριτωμένα μπαλόνια
  • πιάτα φαγητού και γλυκού, ποτήρια και τραπεζομάντηλα
πάρτι πάντα

Στο Max βρήκαμε:

  • μπαλόνια-αριθμούς
  • κεράκια για την τούρτα
  • χαρτοπετσέτες
πάρτι πάντα

Η διακόσμηση

Η διακόσμηση του πάρτι μας ήταν λιτή και προσεγμένη. Λευκό, μαύρο, πράσινο και ολίγον ροζ (το λιγότερο αγαπημένο χρώμα της Ισμήνης) είναι τα χρώματα που επιλέχτηκαν τελικά.

πάρτι πάντα

Στο σαλόνι μας τοποθετήθηκαν στρατηγικά:

  • πολλά μπαλόνια
  • φύλλα μονστέρας και κισσού
  • διακοσμητικές χάρτινες μπάλες
  • γιορτινό μπάνερ
  • λούτρινα πάντα (το δικό μου προσωπικό για αγκαλίτσες και τα μικρότερα πάντα που δωρίσαμε στις καλεσμένες μας)
  • κορνίζες (μία με την ηλικία και μία με πληροφορίες για τα αγαπημένα ζωάκια)
πάρτι πάντα

πάρτι πάντα

πάρτι πάντα

πάρτι πάντα

Το μενού

Οκ ειλικρινά δεν έχω ιδέα γιατί δεν φωτογράφισα τα πιάτα. Βιαζόμουν; Μάλλον. Αυτή είναι η πιο αξιοπρεπής φωτογραφία που μπόρεσα να βρω. Και είναι κρίμα γιατί το μενού μας ήταν πραγματικά απίθανο.

πάρτι πάντα

Αυτή τη φορά φτιάξαμε:

Η τούρτα

Σε σχέση με την τούρτα, η Ισμήνη ήταν απολύτως ξεκάθαρη. Ζήτησε να έχουμε την ίδια ακριβώς τούρτα που είχαμε στο επιστημονικό πάρτι της Ιφιγένειας.

Κατανοώ απόλυτα την επιλογή της. Η τούρτα σοκολάτα με βουτυρόκρεμα που μας γλύκανε στα προηγούμενα γενέθλια της Ιφιγένειας είναι γευστικότατη. Ανάλαφρη, δεν λιγώνει, με ισορροπημένη γεύση, κατάφερε τόσο την προηγούμενη φορά όσο και τώρα να ενθουσιάσει τις μικρές καλεσμένες μας.

πάρτι πάντα

Η διακόσμηση τούρτας δεν είναι το δυνατό μου στοιχείο. Για τον λόγο αυτό οι τούρτες μας είναι σχεδόν πάντα απλές. Όταν δηλαδή δεν είναι τελείως αποτυχημένες και αναγκάζομαι να τις καλύψω με caprice ή kit-kat περιμετρικά και smarties ή sprinkles στην επιφάνεια.

Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω φιγούρες για την τούρτα. Σκέφτηκα προς στιγμή να αγοράσω ζαχαρόπαστα και να φτιάξω κάτι, αλλά έδιωξα γρήγορα αυτή τη σκέψη από το μυαλό μου. Είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που θα ήθελα. Και πολύ πιο τρομακτικό ίσως.

Σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια, βρήκα αυτές τις φιγούρες playmobil τις οποίες λάτρεψα! Τα caprice έπαιξαν τον ρόλο μπαμπού, ενώ τα φύλλα κισσού ήταν το δάσος των πάντα. Επέλεξα να μην χρωματίσω πράσινη την επικάλυψη για πιο elegant αποτέλεσμα και βλέποντας ξανά τις φωτογραφίες, χαίρομαι με την απόφασή μου.

πάρτι πάντα

Οι δραστηριότητες

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά στα κοριτσάκια 10 ετών αρέσει πολύ να χορεύουν, να τραγουδούν και να ακούνε μουσική. Δεν θυμάμαι να έκαναν κάτι άλλο κατά τη διάρκεια του πάρτι μας.

Ενθουσιάστηκαν με τις χρωμοσελίδες και την κατασκευή σελιδοδείκτη-πάντα. Και ακόμα περισσότερο με τα τατουάζ που έκαναν.

Τα δωράκια

Πόσο χαριτωμένα είναι τα μικρά λούτρινα πάντα που πήραν τα κορίτσια φεύγοντας;

πάρτι πάντα

Η εμφάνιση των κοριτσιών

Τα κορίτσια φυσικά και φορούσαν μπλούζα με τυπωμένο πάντα. Ευτυχώς έχουμε ένα τυπογραφείο στην περιοχή που κάνει εξαιρετική δουλειά και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Τα εκτυπώσιμα

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα αρχεία για:

πάρτι πάντα

Πώς σας φάνηκε το πάρτι πάντα που οργανώσαμε; Ελπίζω πως αν και λιτό, καταφέραμε να σας δώσουμε μερικές όμορφες ιδέες.

ΥΓ1. Ευχαριστώ θερμά τον αφανή ήρωα Κωστή, που -όπως κάθε φορά- έτρεχε να φέρει ότι του ζητούσα και με υποστήριξε με κάθε δυνατό τρόπο!

ΥΓ2. Η Ιφιγένεια έχει ήδη ξεκινήσει να με προειδοποιεί για τα βασανιστήρια που θα υποστώ αν δεν ετοιμάσω ανάρτηση για το επικείμενο πάρτι της με θέμα…;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα