Η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα

Η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά. Τη συνδυάζουμε με καπνιστή μπριζόλα, κεφαλοτύρι και ντοματίνια και απολαμβάνουμε!

η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα

Το πάρτι για τα όγδοα γενέθλια της Ιφιγένειας πλησιάζει (και θα είναι στα αλήθεια μαγικό και girly), οπότε οι προετοιμασίες σε σχέση με το μενού και τη διακόσμηση κορυφώνονται σιγά-σιγά.

Οι προσκλήσεις έχουν παραδοθεί εδώ και μέρες, οι κατασκευές/χειροτεχνίες προχωρούν με καλό ρυθμό, τα εκτυπώσιμα είναι σχεδόν έτοιμα, έχουμε παραλάβει από το Craftbox τα πιο χαριτωμένα αναλώσιμα που θα πλασιώσουν το πάρτι μας, το -πάντα δύσκολο- θέμα της εμφάνισης των κοριτσιών έχει τακτοποιηθεί και έχουμε καταλήξει σε ένα εύκολο, λαχταριστό και φιλικό για τις μικρές μας καλεσμένες μενού.

η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα

Επιλέξαμε γεύσεις δοκιμασμένες και αγαπημένες, αλλά και κάποιες νέες, ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Δεν θα σας πω περισσότερα για το μενού του πάρτι. Εκτός απροόπτου, σκοπεύω να τραβήξω άφθονες φωτογραφίες και να ετοιμάσω μια «χορταστική» ανάρτηση.

Άντε καλά, θα σας δώσω ένα στοιχείο: θα έχουμε πίτσα! Με σπιτική ζύμη και την πιο εύκολη σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Ξέρετε γιατί είμαι σίγουρη ότι αυτή είναι η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα;
Γιατί ετοιμάζεται με λίγα βασικά υλικά (όπως και οι περισσότερες συνταγές του blog άλλωστε) και δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Πώς σας φαίνεται αυτό; Απλά βάζουμε όλα τα απαιτούμενα υλικά στο μούλτι, τα δουλεύουμε μέχρις ότου η σάλτσα μας να θυμίζει σε πυκνότητα τη μαγιονέζα και αυτό είναι όλο! Έχουμε μια νόστιμη σάλτσα, έτοιμη να την απλώσουμε πάνω στη ζύμη μας.

η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα

Η σάλτσα δοκιμάστηκε το προηγούμενο Σάββατο, καθώς είχαν περισσέψει πιτούλες από την Τσικνοπέμπτη και σκέφτηκα ότι μάλλον δεν είναι άσχημη ιδέα να έχουμε ατομικές πίτσες για μεσημεριανό. Επιπρόσθετα, σε μία από τις πρόσφατες βόλτες στο σούπερ μάρκετ, εντόπισα -και βεβαίως προμηθεύτηκα- καπνιστή μπριζόλα με θυμαρίσιο μέλι και ενδημικά φυτά της Κρήτης.
Εάν σας αρέσει το απάκι ή/και το σύγκλινο, νομίζω ότι θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον και το συγκεκριμένο καπνιστό αλλαντικό.

Ένα ωραίο πικάντικο κεφαλοτύρι, λίγες φέτες ντομάτας και πιστέψτε με, αυτές οι πίτσες δεν χρειάζονται τίποτα άλλο. Είναι αρκετά απολαυστικές και πλούσιες σε γεύση, οπότε φροντίστε να φτιάξετε μερικές παραπάνω από αυτές που θα υπολογίζατε υπό κανονικές συνθήκες.

Σε μια παλιότερη ανάρτηση, είχα αναφέρει πως η Ιφιγένεια διένυε μία περίοδο μη-συμπάθειας προς τις ντομάτες και σας είχα παρουσιάσει μια πληθωρική πίτσα με λευκή σάλτσα και κοτόπουλο.

Από ότι φαίνεται, σχεδόν ένα χρόνο μετά, η Ιφιγένεια εξακολουθεί να μη συμπαθεί τις κόκκινες σάλτσες. Και με μάλωσε που δεν το θυμόμουν και που δεν παρέλειψα τη σάλτσα από τη δική της πίτσα.
Φυσικά και το θυμόμουν, αλλά ήμουν σίγουρη ότι η συγκεκριμένη σάλτσα θα την κέρδιζε και είχα δίκιο.

Οπότε έδωσε έγκριση να τη χρησιμοποιήσω και στο πάρτι της. Φίου!
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν η επικάλυψη θα είναι η ίδια (καπνιστή μπριζόλα + κεφαλοτύρι + ντομάτα) ή αν θα αρέσει περισσότερο στα παιδάκια μια πιο «κλασική» εκδοχή (γαλοπούλα + μπέικον + μοτσαρέλα + γκούντα). Τείνω προς την «κλασική» εκδοχή. Θα δούμε!

Ένα ακόμα πάρτι «μαγειρεύεται» εδώ στα tastes και ανυπομονώ να σας το παρουσιάσω!

Η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα

Eτοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 15 minutes
Συνολικά: 30 minutes
Γεύμα: κυρίως πιάτο, σνακ
Λέξη-κλειδί: εύκολη σάλτσα για πίτσα
Μερίδες: 5
Η πιο εύκολη σάλτσα για πίτσα φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και δεν χρειάζεται βράσιμο. Την απλώνουμε πάνω σε πίτες για σουβλάκι, τη συνδυάζουμε με καπνιστή μπριζόλα, κεφαλοτύρι και ντοματίνια και απολαμβάνουμε ένα λαχταριστό γεύμα, εύκολα και γρήγορα.

Υλικά

Για την εύκολη σάλτσα πίτσας

  • 200 γρ. ντοματοπελτές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 90 γρ. νερό

Για τις πίτσες

  • 5 πίτες για σουβλάκι
  • 200 γρ. καπνιστή μπριζόλα με θυμαρίσιο μέλι
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
  • τη σάλτσα ντομάτας που φτιάξαμε

Εκτέλεση
 

Για την εύκολη σάλτσα πίτσας

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων ή μούλτι και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα με πυκνότητα -περίπου- σαν της μαγιονέζας.

Για τις πίτσες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Απλώνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω σε κάθε πίτα.
  • Από πάνω μοιράζουμε το κεφαλοτύρι και την καπνιστή μπριζόλα, ψιλοκομμένη.
  • Τοποθετούμε τέλος 3-4 φέτες ντοματίνια.
  • Ψήνουμε τις πίτσες για 15-20′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το αλλαντικό.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Η ιδέα για την εύκολη σάλτσα για πίτσα εδώ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




3 ΣΧΟΛΙΑ

paraxeno pirouni 14 Μαρτίου 2019 - 15:08

Πράγματι πανεύκολη και με ωραία γεύση φαντάζομαι από τη ρίγανη και το σκόρδο. Και ωμή με τηγανιτές πατάτες σαν ντιπ θα είναι ωραία! Καλή προετοιμασία για το πάρτυ και περιμένω να δω τις φωτογραφίες!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαρία 14 Μαρτίου 2019 - 07:06

Πανεύκολη η σαλτσουλα και σίγουρα πολύ νόστιμη και εγώ κάπως έτσι την φτιάχνω! Ανυπομονούμε για το πάρτυ σας!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 13 Μαρτίου 2019 - 22:07

Καλησπέρα Ερμιόνη. Πολύ ωραία ιδέα η σάλτσα ντομάτας. Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε. Ανυπομονώ για την ανάρτηση του πάρτυ της κορούλας σου!!! Δεν αμφιβάλλω ότι θα έχει τεράστια επιτυχία όπως κάθε φορά άλλωστε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα