Mαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Αυτές οι μαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα ετοιμάζονται εύκολα, με λίγα απλά υλικά που προμηθευόμαστε εύκολα. Όταν είναι ζεστές, είναι ακαταμάχητες. Τις απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το γάλα ή τις βάζουμε με χαρά στο ταπεράκι του σχολείου / γραφείου.

Mαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Καθώς ψιλόκοβα χτες τα λαχανικά για το σπανακόρυζο, αναρωτιόμουν πώς γίνεται να αρέσει τόσο πολύ στην Ισμήνη μας. Εδώ και αρκετά χρόνια το σπανακόρυζο βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τα αγαπημένα της φαγητά. Μαζί με το hot dog, τα ζυμαρικά με απλή κόκκινη σάλτσα, την τραχανόσουπα.

Και από την άλλη προσπαθούσα να σκεφτώ τον λόγο για τον οποίο η γεύση του σπανακόρυζου με δυσκολεύει τόσο πολύ. Ετοιμάζεται με υλικά που μου αρέσουν:

  • πράσο
  • φρέσκο και ξερό κρεμμύδι
  • άνηθο
  • σπανάκι (που το τρώω ευχάριστα ακόμα και σε σαλάτες)
  • ρύζι
  • λεμόνι

Ωστόσο όταν αυτά τα υλικά συνδυάζονται, κάτι δεν μου πάει καθόλου καλά. Με δυσκολία καταφέρνω να φάω μισό πιάτο. Και αυτό μόνο όταν συνοδεύω το σπανακόρυζο με ένα μεγάλο κομμάτι φέτα και τηγανητό ή βραστό αυγό.

Είμαι η μόνη που έχει τέτοιο θέμα με το σπανακόρυζο; Ή με οποιοδήποτε φαγητό;

C’est la vie! Εφόσον αρέσει τόσο πολύ σε Ισμήνη και Κωστή και η Ιφιγένεια (υπενθυμίζω: το μεγάλο στριμαδάκι της παρέας) το τρώει αδιαμαρτύρητα σε σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα, το μαγειρεύω σχετικά συχνά. Αλλά ξέρετε τι κάνω για να μου δίνω κουράγιο και να μην αφήνω εύκολα το πιρούνι στο τραπέζι; Με επιβραβεύω για την αποφασιστικότητα, το σθένος και το καλό παράδειγμα που δίνω στα κορίτσια 😊

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως την ημέρα του σπανακόρυζου, έχω φροντίσει να υπάρχει στο σπίτι κάτι (συνήθως γλυκό) που να ανυπομονώ να φάω ως την επιβράβευση που λέγαμε.

Οι μαλακές μπάρες βρώμης

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για αυτές τις μαλακές μπάρες βρώμης. Με μεγάλα κομμάτια -εύκολα τα λέμε και γκονάρια- σοκολάτας.

Οπτικά μοιάζουν ίσως με κέικ ή με blondies. Δεν είναι όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι μαλακές και αρκετά παχουλές μπάρες βρώμης. Θα επανέλθουμε στο παχουλές λιγάκι αργότερα. Η γεύση τους θυμίζει μαλακό μπισκότο βρώμης με κομμάτια σοκολάτας. Όχι και άσχημα, σωστά;

Για να φτιάξουμε τις μπάρες χρησιμοποιούμε απλά υλικά, που προμηθευόμαστε εύκολα από το σούπερ μάρκετ: βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αυγά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νιφάδες βρώμης και κουβερτούρα. Αρωματίζουμε τις μπάρες με βανίλια και κανέλα, οπότε η γεύση τους γίνεται ακόμα πιο υπέροχη.

Mαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Η προετοιμασία τους είναι πραγματικά πολύ εύκολη και γίνεται εξολοκλήρου σε ένα μεγάλο μπολ:

  • Ανακατεύουμε με ζωηράδα το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα αρώματα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις νιφάδες βρώμης και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν όλα τα υλικά και να μην υπάρχουν ορατά ίχνη από το αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει καλά και έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε, περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε.

Τι χρειάζεται να προσέξουμε;

Το πρώτο σημείο που χρειάζεται να προσέξουμε, το αναφέραμε ήδη λίγο παραπάνω. Αφού προσθέσουμε το αλεύρι και την παρέα του, δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα. Γιατί; Γιατί τότε θα φτιάξουμε μπάρες βρώμης και όχι μαλακές μπάρες βρώμης. Το υπερβολικό ανακάτεμα οδηγεί σε πιο πυκνές και συμπαγείς μπάρες και αυτό δεν το θέλουμε.

Επιπρόσθετα φροντίζουμε να μην ψήσουμε τις μπάρες περισσότερο από όσο χρειάζεται. Καταλαβαίνουμε ότι οι μπάρες είναι έτοιμες όταν έχουν αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Αν θέλουμε να ελέγξουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα, αυτή δεν θα πρέπει να βγαίνει τελείως στεγνή, αλλά με λίγα ψιχουλάκια.

Να επανέλθουμε και στο παχουλές μπάρες που λέγαμε προηγουμένως;

Αυτές τις μπάρες θέλουμε να τις απολαμβάνουμε στρουμπουλές. Ενδεχομένως το πάχος τους να φαίνεται υπερβολικό. Κατανοητό και σεβαστό. Αν λοιπόν θέλουμε οι μπάρες μας να είναι πιο λεπτές, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις ποσότητες των υλικών στα 2/3 των αναγραφόμενων. Δεν ξεχνάμε όμως να μειώσουμε και τον χρόνο ψησίματος.

Mαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Τι άλλο μπορούμε να πούμε για αυτές τις μπάρες;

Ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής, φτιάχνουμε μαλακές μπάρες βρώμης που δεν είναι μαστιχωτές. Για πιο μαστιχωτή υφή, μπορούμε να ψήσουμε τις μπάρες για λίγο λιγότερο χρόνο από τον αναγραφόμενο (35’).

Όταν είναι ζεστές, κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Μπορούμε κάλλιστα να τις φάμε με το κουτάλι (της σούπας εννοείται, όχι του γλυκού). Και ξέρετε κάτι; Να το κάνετε! Φτιάξτε τις μπάρες, περιμένετε λίγο να κρυώσουν αλλά να παραμένουν ζεστές και φωνάξτε τους αγαπημένους σας. Δώστε τους από ένα κουτάλι, βάλτε το πυρέξ στο κέντρο του τραπεζιού, δώστε το σύνθημα και απολαύστε χωρίς τύψεις. Θα σας ευγνωμονούν όλοι για αυτό!

Πώς αποθηκεύουμε τις μπάρες;

Διατηρούμε τις μπάρες στο ψυγείο, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Όταν θέλουμε να τις καταναλώσουμε, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ή τις ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Θέλετε και άλλες ιδέες για μπάρες;

Τέλεια, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συνταγές:

Mαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Mαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Eτοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 40 minutes
Συνολικά: 1 hour
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Λέξη-κλειδί: μπάρες βρώμης με σοκολάτα
Μερίδες: 12
Αυτές οι μαλακές μπάρες βρώμης με σοκολάτα ετοιμάζονται εύκολα, με λίγα απλά υλικά που προμηθευόμαστε εύκολα. Όταν είναι ζεστές, είναι ακαταμάχητες. Τις απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το γάλα ή τις βάζουμε με χαρά στο ταπεράκι του σχολείου / γραφείου.

Υλικά

  • 220 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 160 γρ. βρώμη σε νιφάδες
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και βάζουμε λαδόκολλα.
  • Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανιλίνες και την κανέλα. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε τις μπάρες για 40'.
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 30' να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τις κόψουμε όμορφα.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




3 ΣΧΟΛΙΑ

Constantia 2 Νοεμβρίου 2022 - 09:28

΄Πολύ ωραία συνταγή! Την βρήκα κάπως γλυκιά όμως. Ίσως είχε περισσότερη ζαχαρη η κουβερτούρα που χρησιμοποιήσα. Την επ΄όμενη φορά θα μειώσω την ζάχαρη στα 250 γρ. Τέλειο σνάκ όμως για τα παιδιά. καταβρόχθησαν το ταψί, μόλις και έμεινε για το σχολείο την επομένη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη Νέστορα 19 Οκτωβρίου 2022 - 20:25

Συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο blog σας! Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαύρη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας κι αν ναι σε τι ποσότητα.
Σας ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 20 Οκτωβρίου 2022 - 21:20

Καλησπέρα :)
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια! Σε σχέση με αυτό που με ρωτάτε, ναι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας, σε ίση ποσότητα. Θα πρότεινα ωστόσο, όταν βάλετε τα υγρά υλικά στο μπολ (δηλαδή το βούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας, τα αυγά) να περιμένετε πρώτα 5′ και κατόπιν να ανακατέψετε ζωηρά με το σύρμα. Αυτό θα βοηθήσει τη ζάχαρη καρύδας να διαλυθεί καλύτερα στο μίγμα.
Καλή επιτυχία και εάν χρειαστείτε οτιδήποτε άλλο με ρωτάτε :)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα