Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Αυτό το τριπλά σοκολατένιο cheesecake συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τους δύο κόσμους. Είναι cheesecake με πλούσια σοκολατένια γεύση και ποικιλία υφών.

Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Κάπου διάβασα τις προάλλες -λιγάκι φευγαλέα- πως ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της σοκολάτας.

Υποθέτω πως αυτό σχετίζεται με την προσεχή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Και μάλλον αυτό ισχύει για την Αμερική; Μάλλον :)

Σίγουρα πάντως αυτό δεν ισχύει για τα tastes. Διότι εδώ αγαπητές και αγαπητοί μου, όλοι οι μήνες είναι μήνες της σοκολάτας. Οκ, ας μην υπερβάλλω. Το καλοκαίρι η κατανάλωση σοκολάτας είναι αρκετά περιορισμένη. Εξαιρείται φυσικά το παγωτό σοκολάτα!

Εάν επισκέπτεστε τα tastes συστηματικά (που ελπίζω ότι το κάνετε), πιθανόν να έχετε διαπιστώσει πως το αγαπημένο μας γλυκό είναι το cheesecake. Είναι το γλυκό που 9 στις 10 φορές επιλέγουμε να φτιάξουμε σε γιορτές, γενέθλια, επετείους και λοιπές ξεχωριστές περιστάσεις της ζωής μας.

Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Θέλετε να θυμηθούμε μερικές αγαπημένες προτάσεις που έχουν παρουσιαστεί εδώ;

Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, το cheesecake είναι το αγαπημένο μας γλυκό. Και πώς να μην είναι αφού:

  • Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα. Ο χρόνος της αναμονής δεν πιάνεται, σωστά;
  • Χρειαζόμαστε λίγα και απλά υλικά για να το φτιάξουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, μπισκότα και βούτυρο. Με κάποιες προσθαφαιρέσεις και αντικαταστάσεις υλικών, δημιουργούμε κάθε φορά μοναδικές και μαγικές γεύσεις.
  • Πρόκειται για ένα ελαφρύ γλυκό, επομένως είναι ιδανικό για να ολοκληρώσει ένα ωραίο γεύμα.
  • Συνδυάζει διαφορετικές υφές και αυτό είναι πάντα καλό. Η ποικιλία υφών δημιουργεί ενδιαφέρον.
Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Εδώ λοιπόν έχουμε ένα τριπλά σοκολατένιο cheesecake.

Μπορώ να πω ότι συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους; Είναι cheesecake αλλά έχει πλούσια σοκολατένια γεύση. Τριπλά σοκολατένια γεύση!

  1. Στη βάση έχουμε μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα.
  2. Για την κρέμα χρησιμοποιούμε τόσο κακάο σε σκόνη, όσο και κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει προηγουμένως. Έτσι η κρέμα έχει αυτή τη γνωστή, βαθιά σοκολατένια γεύση που ξέρουμε και αγαπάμε.
  3. Η επικάλυψη είναι μια απλή γκανάς. Περισσότερη ένταση στη γεύση λοιπόν.

Κάθε κουταλιά είναι υπέροχη. Μια μικρή και συμπυκνωμένη δόση ευτυχίας. Ένας μικρός πανηγυρικός χορός.

Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις.

  • Για τη βάση, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μια αναλογία μπισκότων/βουτύρου 2:1 είναι η ιδανική. Αυτή η αναλογία δίνει μια βάση σταθερή και σχετικά μαλακή, που κόβεται εύκολα σε ωραία κομμάτια.
  • Φροντίζουμε να τηρήσουμε τους χρόνους αναμονής. Έτσι το cheesecake θα σταθεροποιηθεί όσο χρειάζεται και θα κόβεται σε ωραία σταθερά κομμάτια. Πιστέψτε με, έχω φτιάξει πολλά cheesecake που μόλις κόβονταν έκαναν ένα μεγαλοπρεπές μπλουπ! και μετατρέπονταν σε μια άμορφη μάζα. Γευστικότατη πάντως! Έχω πάει cheesecake σε φιλικό σπίτι που αναγκαστήκαμε να φάμε όλοι μαζί, με κουταλάκια μέσα από το πυρέξ. Η τήρηση των χρόνων αναμονής λοιπόν είναι αναγκαία.
  • Πριν προσθέσουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην κρέμα, επιβεβαιώνουμε πως είναι χλιαρή. Αυτό βοηθάει στο να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Ομοίως, το τυρί κρέμα πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν η κουβερτούρα και το τυρί κρέμα έχουν σημαντική διαφορά θερμοκρασίας, η κρέμα δεν θα είναι απαλή και ομοιογενής.
  • Χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Δεν προτείνεται η αντικατάστασή της από κρέμα γάλακτος μειωμένων λιπαρών, καθώς αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη σταθερότητα του γλυκού.

Αυτό το τριπλά σοκολατένιο cheesecake προκαλεί μικρά σκιρτήματα στην καρδιά μου. Όπως και τα περισσότερα επιδόρπια/μπισκότα/κέικ που περιέχουν σοκολάτα.

Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Μερικές αγαπημένες σοκολατένιες προτάσεις:

Ανακαλύψτε όλες τις σοκολατένιες συνταγές εδώ. Για να γιορτάζετε τη σοκολάτα και τον Φεβρουάριο αλλά και όποτε εσείς θέλετε!

Και πείτε μου: αγαπημένη γεύση cheesecake και βεβαίως αγαπημένη σοκολατένια συνταγή!

Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Τριπλά σοκολατένιο cheesecake

Eτοιμασία: 50 minutes
Αναμονή: 10 hours
Συνολικά: 10 hours 50 minutes
Γεύμα: επιδόρπιο
Λέξη-κλειδί: σοκολατένιο cheesecake
Μερίδες: 12
Αυτό το τριπλά σοκολατένιο cheesecake συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τους δύο κόσμους. Είναι cheesecake με πλούσια σοκολατένια γεύση και ποικιλία υφών.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα
  • 150 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 375 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη:

  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση
 

Για τη βάση:

  • Αλέθουμε τα μπισκότα σε μούλτι ή επεξεργαστή τροφίμων και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε τη βάση σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 24-26 εκ.

Για την κρέμα:

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Ιδανικά θέλουμε η κουβερτούρα να είναι χλιαρή, όχι πολύ ζεστή.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το κακάο και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και λεία κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Ρίχνουμε την κουβερτούρα στον κάδο και την ενσωματώνουμε απαλά, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα. Εάν η κρέμα δεν είναι εντελώς σταθερή δεν πειράζει, θα σταθεροποιηθεί αφού παγώσει στο ψυγείο.
  • Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Για την επικάλυψη:

  • Βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε με προσοχή την γκανάς πάνω από την κρέμα.
  • Ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
Δοκιμάσατε τη συνταγή;Αφήστε το σχόλιο και την αξιολόγησή σας παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Εάν έχετε απορία σχετικά με τη συνταγή, αφήστε το σχόλιό σας και θα απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Εάν η συνταγή σας αρέσει, μπορείτε μαζί με το σχόλιό σας να τη βαθμολογήσετε χρησιμοποιώντας τα αστεράκια. Όταν βαθμολογείτε τη συνταγή, βοηθάτε άλλους αναγνώστες να την ανακαλύψουν στο διαδίκτυο.




2 ΣΧΟΛΙΑ

ΜΑΡΙΑ 9 Φεβρουαρίου 2022 - 18:33

Καλησπέρα Ερμιόνη μου.
Σε παρακολουθώ πολύ καιρό και σε θαυμάζω. Είμαι κι εγώ μαμά δύο κοριτσιών, έχω μία πολύ όμορφη οικογένεια που θέλω συνεχώς να τους κάνω εκπλήξεις. Βέβαια τα δικά μου τα κοριτσάκια δεν είναι τόσο μικρά όσο τα δικά σου. Η μία είναι 30 χρονών και η άλλη 26. Όμως πάντα θα είναι τα κοριτσάκια μου!!!
Θέλω να σε ρωτήσω τι είδους τυρί κρέμα χρησιμοποιείς γιατί το philadelfia δεν μας αρέσει.
Θα τους το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ερμιόνη 9 Φεβρουαρίου 2022 - 19:19

Καλησπέρα Μαρία!
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα καλά λόγια!
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Είναι πολύ όμορφο που τους σκέφτεσαι και τους φροντίζεις. Ταυτίζομαι :)
Σε σχέση με αυτό που με ρωτάς, ναι στα cheesecake χρησιμοποιώ philadelphia. Εφόσον όμως δεν σας αρέσει, θα μπορούσες ίσως να το αντικαταστήσεις με μασκαρπόνε ή με μίγμα μασκαρπόνε και ρικότα σε αναλογία 1:1.
Ελπίζω να βοήθησα! Εάν χρειάζεσαι κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Στα tastes θα βρείτε εύκολες και δοκιμασμένες συνταγές, ιδέες για το παιδικό πάρτι και το ταπεράκι του σχολείου (ή του γραφείου), προτάσεις για οικογενειακές διακοπές και μικρές ιστορίες από την όμορφη -και ενίοτε χιουμοριστική- καθημερινότητά μας.

© 2024 The one with all the tastes | Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Τα tastes χρησιμοποιούν cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα